Strona 1 z 3 1 2 3 >
Opcje tematu
#1024209 - 07/03/2007 08:44 Indian Wells 9.03 - 18.03
oli Offline
sottocapo

Meldunek: 02/11/2001
Pacific Life Open

Miejsce : Indian Wells, California
Data : Marzec 9-18,2007
Drabinki : 96M
Nawierzchnia : Hardcourt/Outdoors
Pula Nagrod : $3,285,000

INFO :
-----
Oficjalna Strona Turnieju
-----
Losowanie : Drabinki
-----
Plan Gier
-----
Scoreboard : live
-----

================================

Do góry
Bonus: Unibet
#1024305 - 07/03/2007 09:57 Re: Indian Wells 9.03 - 18.03 [Re: oli]
lodzianin Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 21/05/2006

llodra-mamitt kurs 1.25 filipinczyk bedzie tylko zbieral po serwisach llodty i mecz zakonczy sie win francuza

canas-gambil gambil juz dawno nie gral canas woli zdecydowanie clay ale mysle ze z gambilem zdecydowanie sobie poradzi na kazdej nawierzchni to jzu nie ten gambil co kiedys kurs 1.25

karlovic-witten ivo poprawia zdecydowanie gre to juz nie ten ivo gdzie glownie chodzilo o serwis a mlody witten nie powinien mu pzreszkodzic w wygranej kurs 1.30

schutller0a.garcia chilijczyk garcia to glownie korty ziemne rainer tez slabiutko osatnio sobie radzi chow w meczu z djoko ladnie walczyl mysle ze na hardzie garcia nie da rady kurs 1.30

bolleli-fognini 1 kurs 1.45 goraca polecam ten typ dwoch wlochow z tymze fognini woli garc na zimei i zcesciej tam grywa bolleli tez woli clay ale na hardzie grywa zdecydowanie czesciej niz fogninni serwuis te zzdecydowanie lpeszy sadze ze pewna 1

zastanawiam sie na jeszce takimi dwoma pojedynkami:
pavel-oudesma pavel dawno nie gral niewiadomo jak dyzpozycja
seppi-salzenstein juz nie ra zmnie seppi zawiodl ale tutaj ma zdecydowanie slabszego rywale wiec mysl;e ze da rade

Do góry
#1024393 - 07/03/2007 11:33 Re: Indian Wells 9.03 - 18.03 [Re: lodzianin]
sHybki Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 10/01/2005
Pavel - Oudsema, ten drugi to typowy challengerowiec ciezko mu sie przebic do turniejów z cyklu ATP miewa przeblyski w niektorych meczach ale z bardziej doswiadczonymi zawodnikami ma niewiele do powiedzenia, jednym z nich na pewno jest Pavel ugranie seta przed dwoma tygodniami z Djokoviciem swiadczy o tym, ze majac 33 lata to z forma fizyczna u niego nie jest tak zle jak dla mnie pewna jedynka

Kim - Delgado , ostatnie wystepy Amerykanina pozostawiaja wiele do zyczenia jesli nawet zdecydowal sie na wyjazd do meksyku i gre na clayu czego on tam szukal...jego przeciwnik operuje glownie serwisem i bedzie mial problem ze stylem gry Kima co pokazal niedawny mecz Ramona z Udomchoke ktory przegral w stosunku 2:6 0:6 ,Umiejetnosci i motywacja jest po stronie Amerykanina powinien zaistniec chocby w turnieju glownym dosc tych porazek \:D

Do góry
#1027770 - 08/03/2007 15:48 Re: Indian Wells 9.03 - 18.03 [Re: sHybki]
KUERTEN. Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 23/11/2004
na dzis SCHUTLLER z GALVANI po kursie 1.55 schut wraca do formy i dobrze sobie radzi na tej nawierzchni

Do góry
#1027819 - 08/03/2007 16:22 Re: Indian Wells 9.03 - 18.03 [Re: KUERTEN.]
!zari Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 24/08/2005
Zib - Vemic --2-- 1.96
Zib jest juz po 30stce. W tym roku w turniejach ATP zadnych sukcesow nie mial...a mial raczej same kompromitujace wyniki. (W chellengerach - final i połfinal). Jego przecwinik tez juz po 30stce,oszałamiajacych wynikow tez nie ma w tym roku. Zawsze przez jakies kwale musial przechodzic...i tu tez musi. Patrzac na statystki ze wczorajszych spotkan lepiej wyglada Vemic. Nie został ani razu przelamany (2bp). Kilka asow bylo i 2 df. Zib rowniez nie zostal przelamany w meczu (2bp). Mniej asow zaserwowal i nie popelnij zadnego bledu. Przy tak przyblizonych statystykach z pierwszych spotkan i poziomie gry obu Panow, mysle,ze warto zagrac po wyzszym kursie. W pierwszym secie mozliwy tb a w nim wszystko mozliwe.

Do góry
#1030065 - 09/03/2007 08:58 Re: Indian Wells 9.03 - 18.03 [Re: !zari]
sHybki Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 10/01/2005
Dancevic - Waske , Niemiec tylko dzieki temu, ze Canas wiedzial iz awansuje jako LL zaistnieje w turnieju glownym zwyczajnie oddal spotkanie dzis jednak nie przewiduje by majac na przeciwko sobie solidnego Kanadyjczyka moglby wygrac, w tym roku co prawda na dywanie ale dosc gladko juz Dancevic Niemca pokonal 6:3 7:6 licze na podobny wynik. Waske to synonim bledow, cenie go jako debliste ale sama gra przy siatce to nie wszystko.

Vliegen K. - Gabashvili T. , Rosjanin strasznie nierowny potrafi seryjnie oddawac punkty tym bardziej, ze dopiero niedawno wrocil po kontuzji i jego dyspozycja zapewne jest daleka od optimum, taki zawodnik jak Vliegen na pewno to wykorzysta nie widze innej mozliwosci jak gladkie zwyciestwo Belga

Mayer - Kunitsyn - wynik 6-1 6-3 w Delray Beach na korzysc Mayera przed kilkoma tygodniami mowi sam za siebie tym bardziej, ze tutaj Florian zagra wypoczety ostatnio nie gral a Igor nie powinien go niczym zaskoczyc. Licze na dobry return i solidnosc w grze Niemca.

Z innych spotkan ciekawie wyglada: Horna, Acasuso, Goldstein

Zapraszam do dyskusji Panowie

Do góry
#1030263 - 09/03/2007 11:21 Re: Indian Wells 9.03 - 18.03 [Re: sHybki]
Bobik Offline
enthusiast

Meldunek: 04/07/2005
jesli zapraszasz to chetnie, co do dancevica i vliegena zgodzil bym sie- meczu mayer kunitsyn nie ruszam, gdyz uwazam ruska za gracza nieobliczalnego,ktory niejeden numer moze wywinac .Horny i Acassuso tez nie polecam , gdyz ostatnio grali na nawierzchniach ziemnych,moga byc klopoty z przejsciem na korty szybkie. Goldstein powinien uporac sie z czesto nekanym kontuzjami roitmanem. Od siebie dodalbym Llodre,ktoremu jesli bedzie siedzial serwis tak jak w kwalach- nie powinien sprawic klopotu Zib.

Do góry
#1030691 - 09/03/2007 16:44 Re: Indian Wells 9.03 - 18.03 [Re: Bobik]
ryzy9 Offline
old hand

Meldunek: 17/01/2006
Korolev - Greul Typ:1

Rosjanin mnie przekonuje zwlaszcza bardzo dobrym serwisem i walecznoscia! Jak sie patrzy na jego gre to mozna pomyslec,ze sam wie ze jeszcze nic nie osiagnal by odpuszczac jakikolwiek mecz! Ostatnie mecze Rosjanina ze znacznie bardziej uznanymi przeciwnikami, w tym zwyciestwo nad Blake'em.

P.H.Mathieu - A.Martin Typ:1
Hiszpan to zdecydowanie nie gracz na Harda. Francuz z kolei wraca po kontuzji z AO,ale zagral ostatnio w Las Vegas wiec chyba wszystko ok skoro startuje,a glownie z uwagi na nawierzchnie gram Mathieu

A.Clement - Troicki Typ:1
Kolejny francuz, ktorego mialem mozliwosc ogladac w kilku turnieju od listopada wlasnie na hardzie i przyznam,ze prezentowal sie bardzo dobrze, choc nie zawsze mial szczescie. Przekonuje mnie to,iz jest to turniej duzej rangi,takze nikt,w tym francuz nie odpusci i wykorzysta sytuacje,ze nie trafil ciezszego przeciwnika.

Na dokladke z dzisiejszych spotkan to:
Bracciali
Grosjean
Kohlsreiber
Vliegen
Ginepri

Do góry
#1033720 - 10/03/2007 13:52 Re: Indian Wells 9.03 - 18.03 [Re: ryzy9]
ryzy9 Offline
old hand

Nadal - Clement Typ:1
Gram zdecydowanie na hiszpana po tym, co zobaczylem wczoraj w pojedynku Clementa z Troickim! Szczerze powiedziawszy kurs w okolicach 1,15 mnie calkowicie zadowala, gdyz za duza stawke sporo dodaje! Uwazam,ze jesli daloby rade polaczyc dokladny 2-0 do ogolnego kuponu to tez bym sie nie wahal!

Gasquet - Del Potro Typ:1
Zaczne od tego,ze francuz jest dla mnie o klase lepszym tenisista. Patrzac na jego poprzednie starty w tym roku nie waham sie ani troche,zwlaszcza ze turniej ten jak juz wczoraj podkreslalem jest sporej rangi wiec nie ma mowy o odpuszczaniu i gra sie do konca!

T.Johansson - Mirnyi Typ:1
To uwazam za typ dnia. Bodajze dwa tygodnie temu Ci zawodnicy grali ze soba i gora byl Szwed. W H2H 3-1 dla ToJo! Kurs zlapalem wczesniej 1,6 dzis na potwierdzenie moich slow w granicach 1,35 - 1,4. Bialorusin to typowy deblista a w singlu sobie bez wysilku wystepuje kierujac sie zasada ,,a moze przejde"!
Szwed waleczny, z pewnoscia wykorzysta szanse awansu do kolejnej rundy z lekka przewage psychiczna po zwyciestwie z przed kilkunastu dni!

Do góry
#1033730 - 10/03/2007 13:54 Re: Indian Wells 9.03 - 18.03 [Re: ryzy9]
ryzy9 Offline
old hand

Ponadto uwazam za bardzo dobry typ Beckera z Falla! Kurs ok 1,4 w pelni mnie satysfakcjonuje, gdyz uwazam Beckera za bardzo dobrego gracza na hardzie, ktory z juz kilka razy pokazal iz nawet z duzo lepszymi od siebie grac potrafi,wiec nie sadze by mial jakiekolwiek klopoty dzis z ograniem slabiutkiego Falli.

Do góry
#1033849 - 10/03/2007 14:46 Re: Indian Wells 9.03 - 18.03 [Re: ryzy9]
szmalec Offline
old hand

Meldunek: 06/03/2007
Nie ma co gdybać i trzeba dzisiaj zagrać na F. Mayera w pojedynku Z Ferrero. Kurs w Toto-mix 2.0.

Pojedynki miedzy nimi to 3-0 dla Ferrero ale mecze mecze odbyły się w 2005 roku. Początek sezonu dla hiszpana był katastrofalny . Ostatnie 3 turnieje Ferrero grał juz nieco lepiej ale cały czas grubo poniżej oczekiwań i na swojej ulubionej nawierzchni. Niedługo nadejdzie jego czas i jego turnieje ale ciekawie czy także pzyjdzie odpowiednia forma. Natomiast Niemiec grał solidnie może nic nadzwyczajnego nie zwojował ale przegrywał tylko z solidnymi tenisistami Ljubicic, Blake, Hass. Mecz na hardzie wię wieksze sznse na zwycięstwo daje niemcowi a kurs zaczęcający w 3 setach powinien wygrać Mayer

Do góry
#1034315 - 10/03/2007 17:18 Re: Indian Wells 9.03 - 18.03 [Re: szmalec]
19_OuLu_88 Offline
old hand

Meldunek: 11/01/2007
No to się narobiło.....a mianowicie chodzi o mecz Srichaphan-Tipsarevic.Np. u buków naziemnych kurs na Taja wzrósł \:\) nie wiem czy to sztuczka buków czy coś innego ale w sts po kursie 2.4 to ja biore w ciemno Taja,bo nie słyszałem o jakiejś ponowionej kontuzji...A obydwaj panowie nie mogą zaliczyć sezonu do udanego.Podtrzymuje mnie jeden fakt,że Taj się dobrze czuje na Indian Welss i myśle ze pyknie serba nawet w 2 setach \:\)

Do góry
#1035358 - 10/03/2007 22:42 Re: Indian Wells 9.03 - 18.03 [Re: 19_OuLu_88]
Fro_Lech Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 18/06/2003
Taj po prostu nie jest pewny jak będzie wyglądała jego gra w meczu turniejowym. Poza tym ostatnio spędzał czas w towarzystwie kanadyjskiej modelki \:\) .

Do góry
#1036308 - 11/03/2007 12:56 Re: Indian Wells 9.03 - 18.03 [Re: Fro_Lech]
wasp Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 05/07/2005
Witam.

Pisalem ten typ na guasi czacie, ale za namowa gospodarza tematu ,wkleje tutaj moj typ.Jest troszke ryzykowny ale przy odrobinie szczescia moze sie uda trafic.
Butor./J.Murray - F.Lopez/Nadal 1 @ 2,32 milenium

J.Murray "zamienil" brata na Butorac'a i wyszlo to calkiem okazale.Obaj gracze w grze singlowej raczej nie moga marzyc o wielkich sukcesach , wiec skupili swaja gre na deblach i wspolne towarzystwo dobrze im sluzy.Grali w trzech turniejach z ktorych 2 wygrali a w trzecim przegrali w finale z najlepsza para tj. bracmi Bryanami.Oczywiscie jesli Hiszpanie potraktuja debla serio , moze byc ciezko, ale ....licze ze raczej to tylko "przerywnik" i zabawa w tenisa.Chyba warto sprobowac, tak uwazam .Pozdrawiam

Do góry
#1036385 - 11/03/2007 13:15 Re: Indian Wells 9.03 - 18.03 [Re: Fro_Lech]
szmalec Offline
old hand

Meldunek: 06/03/2007
Proponuje taki tripelek Fish+Ferrer+Robredo
Ogólny kurs w STS to 3.12

ATP - [21]M Fish (USA) vs P Mathieu (FRA) 1 1.50

Fish bardzo dobrze gra na kortach twardych szczególnie u siebie w kraju 1/2 w Memfis, 1/4 w San Jose bardzo dobre występy na początku roku w Australi i Adelajdzie. Natomiast forma francuza budzi wiele wątpliwości tylko 1 ćwiercfinał w Sydney i to pewnie tylko dzięki kreczowi Davydienki.Zdecydowanym faworytem tego pojedyku jest Fish oby tylko to udowodnił na korcie.

ATP - L Horna (PER) vs [14]D Ferrer (ESP) 2 1.60

Na twardej nawierzchi Horna nie czuje się najlepiej w tym roku na hardzie Horna wygrał tylko jeden mecz w dniu wczorajszym i to ze słabiutki na hardzie Volandrim. Horna miał w tym meczu na początku ogromna przewagę która roztwonił i wygrał dopiero po 3 setach. Ferrer to solidny gracz który jak na hiszpana na hardzie czuje sie całkiem dobrze. Osobiści często gram Ferrera bo słabych graczy takich jak Horna odprawia dość łatwo a z teoretycznie lepszymi gładko przegrywa. Moj typ zdecydowanie na Ferrera

ATP - [7]T Robredo (ESP) vs G Simon (FRA) 1 1.30

Robredo to mój ulubiony gracz do grania. Słabiaków ogrywa z lepszymi przegrywa Na hardzie czuje sie dobrze bo nie jest typowym hiszpanskim ziemiarzem. W tym roku Robredo grał mało bo dla niego sezon praktycznie zaczyna sie od turnieju w Monte Carlo. Nie wydaje sie żeby coś zwojował na tym turnieju ale wierze że pokona frazcuza który juz zagrał w tym roku turniej życia w Marsylii i zanosi się na jego porażkę

Do góry
#1036480 - 11/03/2007 13:32 Re: Indian Wells 9.03 - 18.03 [Re: szmalec]
_Goldi_ Offline
veteran

Meldunek: 19/09/2003
Originally Posted By: szmalec
Proponuje taki tripelek Fish+Ferrer+Robredo
Ogólny kurs w STS to 3.12

ATP - [21]M Fish (USA) vs P Mathieu (FRA) 1 1.50

Fish bardzo dobrze gra na kortach twardych szczególnie u siebie w kraju 1/2 w Memfis, 1/4 w San Jose bardzo dobre występy na początku roku w Australi i Adelajdzie. Natomiast forma francuza budzi wiele wątpliwości tylko 1 ćwiercfinał w Sydney i to pewnie tylko dzięki kreczowi Davydienki.Zdecydowanym faworytem tego pojedyku jest Fish oby tylko to udowodnił na korcie.

ATP - L Horna (PER) vs [14]D Ferrer (ESP) 2 1.60

Na twardej nawierzchi Horna nie czuje się najlepiej w tym roku na hardzie Horna wygrał tylko jeden mecz w dniu wczorajszym i to ze słabiutki na hardzie Volandrim. Horna miał w tym meczu na początku ogromna przewagę która roztwonił i wygrał dopiero po 3 setach. Ferrer to solidny gracz który jak na hiszpana na hardzie czuje sie całkiem dobrze. Osobiści często gram Ferrera bo słabych graczy takich jak Horna odprawia dość łatwo a z teoretycznie lepszymi gładko przegrywa. Moj typ zdecydowanie na Ferrera

ATP - [7]T Robredo (ESP) vs G Simon (FRA) 1 1.30

Robredo to mój ulubiony gracz do grania. Słabiaków ogrywa z lepszymi przegrywa Na hardzie czuje sie dobrze bo nie jest typowym hiszpanskim ziemiarzem. W tym roku Robredo grał mało bo dla niego sezon praktycznie zaczyna sie od turnieju w Monte Carlo. Nie wydaje sie żeby coś zwojował na tym turnieju ale wierze że pokona frazcuza który juz zagrał w tym roku turniej życia w Marsylii i zanosi się na jego porażkę

gram dzisiaj dokladni to trio

Do góry
#1041477 - 12/03/2007 23:47 Re: Indian Wells 9.03 - 18.03 [Re: _Goldi_]
Masters Offline
member

Meldunek: 12/03/2007
Rafael Nadal- Fernando Verdasco 1

Widzę, że temat trochę ucichł, jednak jako "kompletny tenisowy laik" postaram się coś napisać. Spotkanie dwóch Hiszpanów, ale z dwóch różnych lig, Nadal to ciągle najwyższa półka, klasa, waleczność, szybkość, dynamika, okrutna siła, może nie aż tak wspaniała technika jak Rogera, ale naprawde rewelacyjny i wciąż bardzo dobry tenis. Tyle superlatyw, teraz troche mniej przyjemnych epitetów (albo metafor- już nie pamiętam ;\) ). Do rzeczy, Nadal troszkę stracił z tych wszystkich swoich genialności, ale wciąż jest bądz co bądz wybitnym tenisistą, owszem w spotkaniu z Clementem, wygrywając w drugim secie dopiero w TB dość pewnie 7-3, jednak w statystykach pomeczowych nie wygląda to wszystko tak pięknie, 3 sznase na 7 przełaman, wykorzystane, aż 6 piłek "przełamaniowych" obronionych, tylko (tylko jak na Nadala) 24 piłki przy serwisie Clementa.

Z Verdasco Nadal spotkał się (na kortach oczywiście ;\) ) już 4 razy, 4 razy wygrywając, ostatnio w Londynie w 2006 roku po ciężkim 3 setowym pjedynku, wygrywając 2 sety dopiero w TB, jak widać TB stają się powoli specjalnością Rafy, Fernando to również młody zawodnik, ale wątpię by zdolnościami fizycznymi mógł dorównać Nadalowi, w tym roku prezentuje się dość średnio, przegrywając ponad połowę rozgrywanch spotkań, a te wygrane wcale nie są czymś nadzwyczjanym, bo pokananie Szwajcara Bohli, Udomchoke, czy nawet Mathieu (po 3 setowym spotkanie), nie są wcale tak szokujące, w końcu 33 rakieta na świecie musi z kimś wygrywać, a przegrane z Chiudinellim (strasznie ciężkie nazwisko ;\) ) nie przysparzają Mu napewno chwały. Myślę, że nadal wykorzysta brak Federera, który w dość dwuznacznych okolicznościach zakonczył swój udział (mam tu na myśli jakąś mała, mam nadzieje mała kontuzję, bo Canas nie jest jakimś super- nadzwyczjanym tenisistą, co w dobitny sposób pokazał dzisiaj Moya, poza tym Carlos też pokonał w Sydney na początku roku Verdasco, po 3 serowym pojedynku, w II secie wygrywając w Tb dopiero do 11), wracając do tematu, myślę że Nadal wykorzysta właśnie brak Rogera i pokona bez większych problemów Verdasco.

Do góry
#1041486 - 12/03/2007 23:49 Re: Indian Wells 9.03 - 18.03 [Re: Masters]
Masters Offline
member

Meldunek: 12/03/2007
ps. niestety nie można edytować postu, tylko 24 piłki wygrane przy serwisie Clementa (tylko jak na Nadala). [Piszę, by ktoś nie pomyślał, że uważam te 6 bp obronionych na 7, jako tylko ;\) ]

Do góry
#1045167 - 14/03/2007 10:58 Re: Indian Wells 9.03 - 18.03 [Re: Masters]
venom Offline
old hand

Meldunek: 28/02/2007
Fernando Gonzalez - Tommy Haas

Pojedynek obu tych zawodników na tym szczeblu turnieju Pacific life nie jest raczej dla nikogo wielką niespodzianką. Obaj byli najwyżej rozstawionymi w swojej ćwiartce. O ile awans do ćwierćfinału Haasowi przyszedł dość gładko (II runda 6:4 6:1 z Llodrą i 6:0 6:3 z Gabashvilim) o tyle Gonzalez musiał się troche napracować - najpierw z Danceviciem 6:1 6:7(5) 6:4 a później z Soderlingiem 7:6(6) 1:6 7:5. Stąd zapewne stawianie przez buków Niemca w roli faworyta - co mnie osobiście niezmiernie cieszy.

Przyznam się szczerze że nie widziałem jeszcze Haasa w tym turnieju (poprzednie mecze w Dubaju - jak najbardziej) natomiast Gonzaleza miałem okazję oglądać w obu jego występach na Amerykańskiej "ziemi" i wywarł na mnie jak najbardziej pozytywne wrażenie. Jego odwrotne foreheandy są po prostu fantastyczne i zdecydowanie stanowią jego najcięższą artylerie - broń nie do przeskoczenia dla Haasa. Gonzo rozgrywa się z meczu na mecz a wiedząć że w turnieju nie ma już Fedexa na pewno jest podójnie zmobilizowany w zdobycie tytułu w pierwszym w tym roku Mastersie. Trzeba tu nadmienić iż ten pojedynek będzie ich drugim w tym roku po spotkaniu obu w półfinale AO gdzie Gonzalez dosłownie zmiótł z kortu Niemca! Także kursy są niemal identyczne (z tego co sobie przypominam) do tych które mieliśmy okazję ujrzeć jeszcze miesiąc temu. Gonzalez po kursie 2.0 ? Nie mam więcej pytań. Ja wchodzę.. a czy Ty zrobisz to samo? ;\)

Typ: Gonzalez @ 2.05 GB

pozdrawiam.. venom

Do góry
#1045292 - 14/03/2007 12:37 Re: Indian Wells 9.03 - 18.03 [Re: venom]
haku Offline
Lucio Fulci Forever

Meldunek: 22/08/2006
Kurs rzeczywiście niezły ,ale wydaje mi się że na tej nawierzchni i przy upałach jakie tam panują bardziej prawdopodobne jest to ,że wygra zawodnik który grał mniej.Haas jest jak na razie w życiowej formie i to jego upatrywałbym w roli faworyta.Gonzo w tym roku gra trochę w kratkę .Po rewelacyjnym wystepie na AO nieco spuścił z tonu i nie wydaje mi się tu faworytem.Czas odwrócić niekorzystne dla Haasa h2h.Pozdro
Originally Posted By: venom
Fernando Gonzalez - Tommy Haas

Pojedynek obu tych zawodników na tym szczeblu turnieju Pacific life nie jest raczej dla nikogo wielką niespodzianką. Obaj byli najwyżej rozstawionymi w swojej ćwiartce. O ile awans do ćwierćfinału Haasowi przyszedł dość gładko (II runda 6:4 6:1 z Llodrą i 6:0 6:3 z Gabashvilim) o tyle Gonzalez musiał się troche napracować - najpierw z Danceviciem 6:1 6:7(5) 6:4 a później z Soderlingiem 7:6(6) 1:6 7:5. Stąd zapewne stawianie przez buków Niemca w roli faworyta - co mnie osobiście niezmiernie cieszy.

Przyznam się szczerze że nie widziałem jeszcze Haasa w tym turnieju (poprzednie mecze w Dubaju - jak najbardziej) natomiast Gonzaleza miałem okazję oglądać w obu jego występach na Amerykańskiej "ziemi" i wywarł na mnie jak najbardziej pozytywne wrażenie. Jego odwrotne foreheandy są po prostu fantastyczne i zdecydowanie stanowią jego najcięższą artylerie - broń nie do przeskoczenia dla Haasa. Gonzo rozgrywa się z meczu na mecz a wiedząć że w turnieju nie ma już Fedexa na pewno jest podójnie zmobilizowany w zdobycie tytułu w pierwszym w tym roku Mastersie. Trzeba tu nadmienić iż ten pojedynek będzie ich drugim w tym roku po spotkaniu obu w półfinale AO gdzie Gonzalez dosłownie zmiótł z kortu Niemca! Także kursy są niemal identyczne (z tego co sobie przypominam) do tych które mieliśmy okazję ujrzeć jeszcze miesiąc temu. Gonzalez po kursie 2.0 ? Nie mam więcej pytań. Ja wchodzę.. a czy Ty zrobisz to samo? ;\)

Typ: Gonzalez @ 2.05 GB

pozdrawiam.. venom

Do góry
Strona 1 z 3 1 2 3 >

Moderator:  rafal08