#1058080 - 19/03/2007 10:47
WTA Masters Series Miami 22.03 - 02.04
|
sottocapo
Meldunek: 02/11/2001
|
Edited by oli (21/03/2007 14:12)
|
Do góry
|
|
|
|
#1058288 - 19/03/2007 13:13
Re: WTA Masters Series Miami 22.03 - 02.04
[Re: oli]
|
old hand
Meldunek: 01/03/2007
|
Na dzisiaj takie typy z profa. Sucha - Lee Waters 1 1,19 kurs nie powala,ale coś tam grająca słowaczka powinna łatwo wygrać z emerytką ze stanów ostatnio przegrywającą z kim popadnie  Bychkova - Cohen 1 1,38 tu kurs moim zdaniem za wysoki , no bo kim jest amerykanka. 17-letnia Julia Cohen za wiele to w życiu nie pograła a ostatnio w turnieju 75000 $ w las vegas uległa z wielką gwiazdą tenisa z argentyny Bettiną Jozami 0:6 1:6  Dushevina - Sromova 1 1,26 Kurs tez nie powala ale bardziej ograna rosjanka powinna dać rade z kiepskawą czeszką te mecze + pare meczyków ATP które dałem w dziele ATP dają niezłe AKO;)
|
Do góry
|
|
|
|
#1058319 - 19/03/2007 13:34
[Re: existenz]
|
old hand
Meldunek: 17/01/2006
|
Polecam zdecydowanie zagrac na Sprem. Przeciwniczka kompletnie zielona na tym poziomie turnieji,takze sam wystep w kwalach potraktuje jako kopalnie wiedzy na przyszlosc.
Sprem - Hofmanova Typ:1
|
Do góry
|
|
|
|
#1058514 - 19/03/2007 15:09
[Re: ryzy9]
|
stranger
Meldunek: 18/03/2007
|
Rodionova - Domachowska Typ:2 (1.90)
Marta w ostatnim czasie na prawdę gra coraz lepiej i wierzę w nią. Czytałem ostatnio że jest bardzo dobrze przygotowana i smutno jej, że nikt w nią nie wierzy. Na prawdę to jest wielki talent tylko nie pozwolono mu się dobrze rozwijać ale ja wierzę w naszą zawodniczkę.
|
Do góry
|
|
|
|
#1060668 - 20/03/2007 08:42
[Re: drk1908]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 19/03/2007
|
Rodionova A.-Gagliardi E. (1) 1.67 Milenium  POTD Dla mnie to dzisiejszy priorytet od którego zaczynam wszystko. Rodionova mimo iz nie jest w najwyzszej dyspozycji powinna zmieśc z kortu Szwajcarskie kalectwo, które wczoraj cudem wygrało mecz z młodym talentem rosyjskim Anastasia Pivovarovą i mimo prowadzenia *4-0 w 3 secie prawie przegrała mecz, jednak swoim jakims tam doświadczeniem przetrzymała trudny okres i ostatecznie wygrała 7-5. Jej ostatnie mecze to po prostu żenada. Rosjanka kwale ważnych turnieji zawsze przechodziła bez większych problemów a dzisiaj ma ten plus iz zawodniczka kompletnie bez formy Poutchek T.-Gallovits E. (1) 1.70 Milenium  H2H 1-0 w Philadelfi 2005 r. po zaciętym meczu 3 setowym 3-6 7-5 6-2, jednak Białorusinka jest zawodniczka bardziej regularna na tej nawierzchni i jej zaufam w tym spotkaniu, ograła wczoraj rewelacyjną ostatnio Włoszke Brianti, Rumunka ograła nieopierzona młodość Tinjic z Chorwacji, pamiętam Tatiane, która w kwalifikacjach zawsze prezentowała równa formę, a Gallovits jest jak najbardziej na tej nawierzchni w jej zasięgu. Lepchenko V.-Dubois S. (1) 1.50 Miilenium  Varvara gra równo i skutecznie ostatnimi czasy, naprzeciw niej zawodniczka, która może jedynie ograc takie gwiazdy twardych nawierzchni jak Finka Laine, która po twardej nawierzchni umie jedynie jeżdzić samochodem :D....tak na serio, moim zdaniem przepaść jeżeli chodzi o forme w ostatnich miesiącach biore to w ciemno Plus te 3 spotkania, z analizy tak mi wyszlo Gajdosova J.-Kremer A. (1) 1.80 Bondarenko K.- Foretz S. (2) 2.02 Bychkova E.-Savchuk O. (1) 1.70
|
Do góry
|
|
|
|
#1063130 - 20/03/2007 21:19
[Re: Cukier]
|
old hand
Meldunek: 17/01/2006
|
Witam! Patrzac na pary pierwszej rundy proponowalbym nastepujaco:
Jidkova - Martic Typ:1 Spotkanie pomiedzy "ograna" w challengerach rosjanka, ktorej zdarza sie wystepowac w pierwszych rundach wazniejszych turniejow raz po raz (ostatnio z nasza Aga Radwanska,gdzie nawet wygrala seta) a mlodziudka chorwatka- kompletnie niedoswiadczona! Stawiam na Jidkova,ktorej wreszcie trafila sie przeciwniczka w jak najbardziej w zasiegu,a za dodatkowe plusy dla rosjanki uwazam regularne wystepy w bodajze wszystkich challengerach od poczatku roku na Florydzie, ktorej jest rezydentka w odroznieniu od chorwatki, ktora konczy w tym roku 16 lat i nie ma kompletnie doswiadczenia w tego typu imprezach! Jidkova - Martic Tyo:1 @ 1,3
Bardina - Ancic Typ:1Patrzac na wystepy w tym roku to zdecydowanie na faworytke tego spotkania wyrasta Rosjanka, ktora od stycznia poczawszy ma na rozkladzie troszke bardziej utytulowane przeciwniczki niz chorwatka! Jedyne,co moze martwic to straszna nieobliczalnosc mlodej rosjanki, ktora potrafi wygrac spotkanie np:6-1, 6-2 by w nastepnej rundzie przegrac gladko 0-6! Ale mysle,ze jak wyzej wyjdzie brak ogrania w wykonaniu chorwatki i troszke presja przygniecie biorac pod uwage range turnieju, takze poki co w spotkaniach Rosja - Chorwacja stawiam 2-0!
Azarenka - Birnerova Typ:1 Bialorusinka ostatnio bardzo dobrze gra, wystarczy spojrzec na jej wystepy w kilku ostatnich turniejach i w porownaniu z Czeszka wyglada to naprawde okazale,a na dobra sprawe mozna powiedziec krotko,ze to co moze wygrac Azarenka to wygrywa, natomiast (co nie wstyd) zaczymuje sie poki co na zawodniczkach zdecydowanie lepszych od siebie jak ostatnio Zvonareva
|
Do góry
|
|
|
|
#1063826 - 21/03/2007 10:52
|
Carpal Tunnel
|
Co tu duz pisac Tu M.-Oprandi R. (1) 1.65 Milenium  POTD Dosiadczenie w turniejach takiej rangi, wieszosc zycia tenisowego spędzone tylko na nawierzchniach twardych, gdzie odnosil najwiesze sukcesy, Wlszka poza kilkoma wystepami w zeszłym roku na clayu niczym sie nie wyróżniła szczególnym, kurs troche zawyzony ale cóz trzeba korzystac King V.-Sun T. (1) 1.60 Milenium  POTD Ta pania biore do tego dubelka. Vania okrzyknięta największym amerykańskim talentem minionych lat jak narazie powoli udowadnia że te słowa nie były rzucane na wiatr, lubi grac na betonie i to jej wychoidzi najlepiej, wie sama że bedzie miała za soba znakomita widownie, a to że lubi grac u siebie pokazała juz nie raz i nie dwa, rywalka troche nie bardzo tutaj pasuje, a wogóle od kiedy przestała wystepowac w deblu bardzo obnizyła loty Poutchkova O.-Arvidsson S. (1) 1.60 Milenium  To że Szwedka przytyła i wygląda jak kulka kurzu to mysle duzego znaczenia nie ma, jednak chce zauważyć iż Olga ma o niebo lepsze wyniki na hardzie w tym roku i jest bardziej ograna z ta nawierzchnią, kolejna perełka z obozu rosyjskiego ,która grac w tenisa potrafi, biore to bo myślałem że kurs na to spotkanie wyniesie góra 1.40 kresek  oprócz tego: Jidkova A.- Martic P. (2) 2.63 Uważajcie na tego młokosa  Shaughn.M.- Larcherde Brito (2) 4.40 To taka bombka dzisiejsza, laska ma 14 lat Peng S.-Vesnina E. (1) 1.55 Craybas J.-Vinci R. (1) 1.67 Granville L.-Domingues L.L. (1) 1.35  Pozdro
|
Do góry
|
|
|
|
#1064017 - 21/03/2007 12:22
Re: WTA Masters Series Miami 22.03 - 02.04 *DELETED*
|
journeyman
Meldunek: 21/03/2007
|
|
Do góry
|
|
|
|
#1064022 - 21/03/2007 12:22
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 04/02/2004
|
Jidkova - Martic Typ:1 Spotkanie pomiedzy "ograna" w challengerach rosjanka, ktorej zdarza sie wystepowac w pierwszych rundach wazniejszych turniejow raz po raz (ostatnio z nasza Aga Radwanska,gdzie nawet wygrala seta) a mlodziudka chorwatka- kompletnie niedoswiadczona! Stawiam na Jidkova,ktorej wreszcie trafila sie przeciwniczka w jak najbardziej w zasiegu,a za dodatkowe plusy dla rosjanki uwazam regularne wystepy w bodajze wszystkich challengerach od poczatku roku na Florydzie, ktorej jest rezydentka w odroznieniu od chorwatki, ktora konczy w tym roku 16 lat i nie ma kompletnie doswiadczenia w tego typu imprezach! Jidkova - Martic Tyo:1 @ 1,3
1.3 na Jidkovą  Śmiech na sali.Przecież ona jest żałosna.Przegrywa wszystko co się da.To, że wygrała jakiś tam challenger na początku sezonu, pokonując po drodze same słabe przeciwniczki o niczym nie świadczy.Tydzień temu tez miała przeciwniczkę w zasięgu  Johansson ranking ponad 400 i cudowny bilans na hardzie  No i oczywiście Jidkova przegrała.Z roku na rok gra coraz gorzej, a poziom wta to dla niej za wysokie progi.Jedyny plus dla niej to doświadczenie.Martic to jedna z czołowych juniorek.Utalentowana dziewczyna.Lubi grać na hardzie.Jesli jej stres nie zje to powinna lightowo pojechać Jidkovą.Kurs 3.52 w Pinnacle jak najbardziej do grania.Przynajmniej dla mnie 
|
Do góry
|
|
|
|
#1064090 - 21/03/2007 12:58
[Re: Gracz11]
|
stranger
Meldunek: 05/10/2006
|
Camerin - Yakimova typ 2 kurs 2.1 To co prezentuje ostatnio Camerin to smiech na sali.Gra gorzej niz gorzej.Nie wiem jak Yakimova i prosze was o wasze zzdanie.Dzieki
|
Do góry
|
|
|
|
#1064115 - 21/03/2007 13:07
[Re: liman18]
|
Pooh-Bah
Meldunek: 04/08/2004
|
obie zawodniczki nic nie grają, ale jesli lubisz adrenalinke to graj na yakimova  w przeciwnym wypadku sa inne spotkania które warto grać
|
Do góry
|
|
|
|
#1064228 - 21/03/2007 13:42
[Re: dominix]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 29/10/2006
|
E.Bychkova - A.Rezai Typ : Rezai 4/10 @2.00Zastanawiaja mnie kursy na tem mecz ... faworytka wedlug bukmacherow jest Bychkova. Wedlug mnie lepsza zawodniczka jest Rezai. Mam do niej szczescie ...  Gdy gram na nia lub przeciwko niej zawsze przypomina mi sie jej gra na US Open gdzie dzieki niej wygralem dosc sporo kasy po kursach ponad 3.00 Rezai ostatnio miala pecha do 1 rund. W ostatnich 4 turniejach odpadala w 1 rundach ale nie z byle kim ... Molik, Schnyder, Jankovic, Vaidisova. Bychkova tez forma nie blyszczy ... przegrywa w 1 runach z Benesova, Czink, Arvidsson ( nieco gorsze zawodniczki  ). Wiec po takim kursie idzie kasiorka na Rezai 
|
Do góry
|
|
|
|
#1064262 - 21/03/2007 13:53
Re: WTA Masters Series Miami 22.03 - 02.04 *DELETED*
[Re: skrzypo555]
|
Pooh-Bah
Meldunek: 04/08/2004
|
|
Do góry
|
|
|
|
#1064440 - 21/03/2007 14:37
[Re: skrzypo555]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 27/04/2006
|
E.Bychkova - A.Rezai Typ : Rezai 4/10 @2.00Zastanawiaja mnie kursy na tem mecz ... faworytka wedlug bukmacherow jest Bychkova. Wedlug mnie lepsza zawodniczka jest Rezai. Mam do niej szczescie ...  Gdy gram na nia lub przeciwko niej zawsze przypomina mi sie jej gra na US Open gdzie dzieki niej wygralem dosc sporo kasy po kursach ponad 3.00 Rezai ostatnio miala pecha do 1 rund. W ostatnich 4 turniejach odpadala w 1 rundach ale nie z byle kim ... Molik, Schnyder, Jankovic, Vaidisova. Bychkova tez forma nie blyszczy ... przegrywa w 1 runach z Benesova, Czink, Arvidsson ( nieco gorsze zawodniczki  ). Wiec po takim kursie idzie kasiorka na Rezai Zapomniales dodac ze Byczkova w tym roku pokonala Schnyder i w kwalach 6-0 6-0 6-1 6-3:) z Cohen i Savczuk ale to tylko szczegoly:)Rezai 7 lostow z rzedu przegrala takze z cienka Fedak tego tez nie dodales i wygrala ledwo z niejaka Hewson  Ja gram Byka :)Tutaj sie liczyc bedzie dyspozycja dnia, ale lepsze wrazenie sparwia byk:)Pozdro
|
Do góry
|
|
|
|
#1067460 - 22/03/2007 16:02
[Re: Black_Hunter]
|
old hand
Meldunek: 13/03/2003
|
Witam
Bammer - Loit 1 @ okolo 1.5
Bammer pokozala sie w ostatnim czasie z bardzo dobrej strony. W Indian Wells pokonala m.in Ivanovic i Golovin a przegrala dopiero w polfinale z Kuzniecova. W lutym wygrala takze turniej w Pattaya takze na hard. Francuska woli gre na kortach ziemnych gdzie zdarzyla wygrac turniej w Acapulco a po nim w Indian Wells przegrala w 1 rundzie z Azarenka. Wydaje mi sie ze bedzie latwe zwyciestwo Austriaczki .
Gajdosova - Castano 1 @okolo 1.7
Skoro Castano ugrywa 3 gemy naszej Marcie ( 1-6 2-6 ) to wydaje ze nie ma czego szukac w meczu z Gajdosova , ktora jak burza przeszla kwalifikacje ( 6-2 6-2 z Barrois i 6-1 6-2 z Kremer )
Pozdrawiam
|
Do góry
|
|
|
|
#1067516 - 22/03/2007 17:11
[Re: _sliwa_]
|
Carpal Tunnel
|
Witam wczoraj kolejny udany dzionek, czyli kotynujemy skubanie Mielnium Gajdosova J.-Castano (1) 1.67 Milenium  POTD Ten kurs to naprawde nie wiem kto ustalał , ale ja tam sie kłócić nie będe  Ostatnie porazki na hardzie z nasza Martą 1-6 2-6 i Hantuchova 1-6 0-6, świadczą tylko o jednym, braku formy i ogrania na betonie. Gajdosova udowadnia z meczu ne mecz że jest zawodniczką o duzym potencjale, serwuje bardzo duzo asów jak na WTA (około 6 w meczu), gra bardzo silny i zarazem dokładny tenis, dla mnie jest to dzisiejszy jeden z typów dnia Chan Y.-J.-Llagost.Vives N. (1) 1.50 Milenium  Chan może wybitna singlistką nie jest ale, ostatnio przynajmniej świetnie gra w debla na tej nawierzchni, czyli ma kontakt, singiel troche gorzej ale na turniejach w Azji wygrała jeden turniej i widać ze to zawodniczka z charakterem. Naprzeciw niej kompletnie zagubiona w swojej karierze Hiszpanka, która najlepszy swój okres występów przeważnie na cegle, bo na hardzie to ja jej po prostu nie widze, ma juz za sobą, praktycznie nie wygrała ostatnio z nikim. Biore to równiez po takim kursie Likhovtseva E.-Rodionova A. (1) 1.35 Milenium  Kurs mały ale wg mnie pewny, różnica klas jakby nie było, Jeżeli spojrzeć na to co osiagnęła jedna i druga w tenisie, to dojdziemy do prostego wniosku, jednakże nie o to sie sprawa rozchodzi. Rodionova pokonała w kwalach naszą Marte oraz beznadziejna Gagliardi, Licha w turniejach ważnych gra równo, a ostatnio jakies wyniki miała to narazie tyle.... to be continue 
|
Do góry
|
|
|
|
#1071215 - 23/03/2007 19:46
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 19/08/2005
|
Ja zachęcam wszystkich do grania w tym turnieju przeciwko HEnin-Hardenne bo jeżeli wygra ten turniej to będzie jej 3 turniej wygrany z rzędu,w którym ona uczestniczy bo Belgijka po 2 wygranych turniejach zrobiłą sobie przerwę nie pamiętam czy 1 czy 2 tygodniową.Jak wiemy każda seria się kiedyś kończy i ja na to liczę bo nie można wygrywać w nieskończonność przykładem jest sam Wielki Roger Federer,któa przegrał niedawno w 1 rundzie z Canasem,który później łatwo przegrał z Moyą.Oczywiście nie zachęcam do grania przeciwko niej już w 1 rundzie,w której zmierzy się z V.King bo to,że przegra jest raczej mało prawdopodobne,trzeba poczekać aż na jej rozkładzie będzie zawodniczka o bardziej znanym nazwisku.Jak patrzę na drabinkę to Henin ma możliwość zmierzenia się z Razzano lub Muller w 2 rundzie tu już można lekko grać bo nie są to tam jakieś słabe zawodnikczki i później w 3 rundzie czeka ją mecz ze Zvonarievą lub w fantastycznej formie Słowaczką Hantuchovą.Kursów na spotkania przeciwko tym zawoniczkom możemy się spodziewać jak zwykle okolice 1.2 na Belgijkę,a więc na przeciwniczki ok 3.5-4 ,a to będą kursy naprawde warte grania bo możliwe,że Henin dojdzie do finału ale myślę,że już swojego 3 turniejuz rzędu nie wygra,a nawet gdyby to już biorąć udział w 4 turnieju na pewno gdzies jej się powinie noga tylko na to trzeab mieć kapitał,a więc nie szaleć ze stawkami.Później przy bardzo wyrównanych zawodniczkach możemy mieć kursy w okolicach 1.8 - 1.9 na przeciwniczki Henin dlatego może to być troszkę nieopłacalne dlatego odradzam granie tej progresji u buków naziemnych bo jak wiemy tam są zdecydowanie niższe stawki i jeszcze te 9 % podatku.
|
Do góry
|
|
|
|
|
|