Strona 4 z 21 < 1 2 3 4 5 6 ... 20 21 >
Opcje tematu
#1144001 - 17/04/2007 01:28 Re: Polska i Ukraina - Euro 2012? [Re: zmudaRTS]
_Way_ Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 08/08/2006
Bęzie jakaś transmisja z wyborów??? Jeśli tak, to o której i w jakim programie.

Do góry
Bonus: Unibet
#1144043 - 17/04/2007 01:38 Re: Polska i Ukraina - Euro 2012? [Re: _Way_]
Szewa Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 07/09/2004
Transmisja na TVP3 i Eurosporcie. Ogłoszenie chyba o 11.30

Do góry
#1144126 - 17/04/2007 01:56 Re: Polska i Ukraina - Euro 2012? [Re: Szewa]
Kameleon Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 31/01/2003
Wywieśmy flagi.

Do góry
#1144140 - 17/04/2007 01:58 Re: Polska i Ukraina - Euro 2012? [Re: Kameleon]
Szewa Offline
Carpal Tunnel

Originally Posted By: Kameleon
Wywieśmy flagi.

Lepiej nie. Już raz przez to przechodziliśmy i wszyscy wiemy jak to się skończyło \:D

Do góry
#1144165 - 17/04/2007 02:10 Re: Polska i Ukraina - Euro 2012? [Re: Szewa]
Kameleon Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 31/01/2003
Originally Posted By: Szewczenko
Wywieśmy flagi.

Lepiej nie. Już raz przez to przechodziliśmy i wszyscy wiemy jak to się skończyło \:D

Kończyliśmy jako zwyciezcy

Do góry
#1144193 - 17/04/2007 02:22 Re: Polska i Ukraina - Euro 2012? [Re: Kameleon]
shane Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 13/04/2006
Wywieśmy flagi.

Bo kazdy juz ja zdjal ;\)

Do góry
#1144198 - 17/04/2007 02:22 Re: Polska i Ukraina - Euro 2012? [Re: Kameleon]
Bzyku Offline
Blade Runner

Meldunek: 04/05/2004
Wywieśmy flagi.

Ale dopiero za 3-cim razem (Kostaryka) ;\)

Do góry
#1144219 - 17/04/2007 02:33 Re: Polska i Ukraina - Euro 2012? [Re: Don Pedro®]
Conrad Offline
"I'll slip an extra shrimp on the barbie for you"

Meldunek: 14/11/2000
Po 15.00 to bym w ciemno stawiał.

A teraz felieton Conrada, który ostatnio miał mało czasu ze względów rodzinnych i który nawet we "własnym domu" nie przedstawił swoje 3 grosze... ;\)

==========

Piłkarska... ruletka

Decyzja zostanie (o ile nie została już) podjęta za kulisami. Futbol = polityka. Zresztą, co tu więcej pisać... Niemcy zostali gospodarzami MŚ 2006 przez wielki wałek i przekupienie człowieka oddającego głos za Nową Zelandię, który wziął pieniądze i zagłosował inaczej niż było ustalone.

Według mnie będzie następująco...

WARIANT I.

Włosi już dawno temu wygrali "rywalizację" i od wielu miesięcy są gospodarzami tych mistrzostw. Tylko inni jeszcze o tym nie wiedzą.

Ta teoria pokrywa się ze zdaniem, że dobrano pozostałych "kandydatów" właśnie pod zwycięstwo Włoch. Bo jeśli to oni wygrają to ciężko będzie powiedzieć, że np. byli najmniej przygotowani, mieli najgorsze warunki, itd. Po prostu nie da się... ta kandydatura gwarantuje udany turniej i co do tego to nie ma dwóch zdań.

WARIANT II.

Chorwacja i Węgry. Nie wiem czy to jest propaganda innych kandydatów czy całkowita prawda o tej kandydaturze, ale ponoć tylko 60% mieszkańców tych krajów popiera organizację mistrzostw u siebie. Trochę mało, bo u nas i u naszych sąsiadów ten współczynnik wynosi ponoć 90%.

Sama kandydatura jest ciekawa, i sam najchętniej bym pojechał na mistrzostwa zorganizowane właśnie tam. Ale wydaje mi się, że jest to też najbardziej pasywna kandydatura. Praktycznie nic nie robią, licząc chyba na to, że pozostali uczestniczy pójdą na wojnę na wyniszczenie.

WARIANT III.

Polska i Ukraina jest faworyzowana przez głównych sponsorów UEFA i mają oni decydujący wpływ. Rynek jest duży, i co ważniejsze ma największy potencjał z wszystkich kandydatur. Niby sprawa "poboczna", ale jakże ważna.

Dochodzi do tego rzucenie wyzwania naszemu związkowi jeśli chodzi o zorganizowanie takiego wydarzenia. I w ten sposób zamiast poważnej wojny z ministrem sportu można całą sprawę rozwiązać inaczej: my organizujemy mistrzostwa, a UEFA może wtedy pogratulować nam udanej imprezy lub zaatakować nas za nieudolny atak polityczny, który skończył się fiaskiem.

Pytanie jest jedno: na co liczy UEFA? Czy na ewentualne powodzenie naszej kandydatury, czy na zupełną klapę i udowodnienie światu, że niezależność struktur piłkarskich jest ich świętym prawem, które będzie od tej pory jeszcze mocniej przestrzegane.

WARIANT IV.

Wybór rzeczywiście jest sprawiedliwy i głosujący decydują zgodnie z własnym sumieniem... a wygrywa najlepszy. Myślę, że i tak Włosi mają tu najsilniejszą pozycję. Jest to kraj wysoko rozwinięty, także piłkarsko, ponadto mają doświadczenie z wielkimi imprezami i MŚ w 1990 roku były wielkim hitem. My natomiast nie organizowaliśmy u siebie nawet finału Pucharu UEFA.

Nie ma co ukrywać, Włosi są najlepiej przygotowani na taką imprezę i są przede wszystkim gwarantem, że wszystko przebiegnie sprawnie. Doszukiwanie się u nich minusów w burdach czy aferach korupcyjnych ma oczywiście swój cel, ale czy u nas jest inaczej? Według mnie nie.

U nas "kibic" drugiego kibica potrafi nożem potraktować, a jeśli chodzi o piłkarskie układy to wszyscy udajemy, że załatwiliśmy tego wielkiego diabła pod kryptonimem PZPN, ale tak naprawdę polska piłka jest jeszcze daleka od poziomu uczciwości Premiership - jedynej ligi, na którą można zawsze znaleźć kursy na wszystkie mecze nawet w ostatniej kolejce sezonu. A ostatnie decyzje "urzędujących" wręcz proszą o taką samą ocenę władz piłkarskich jak rok czy dwa lata temu... czyli nihil novi.

Jak naprawdę będzie, tego nikt nie wie. Ale całym sercem życzę naszemu krajowi wygranej bo tak jak wspomniał Tomo, może to wreszcie zmusi władze do potraktowania polskiej piłki nożnej na poważnie. Bez tego ciężko będzie o nowe stadiony i infrastrukturę, a tu niestety jesteśmy na szarym końcu Unii Europejskiej jeśli chodzi o rozwój piłki nożnej. Mamy jeden nowoczesny obiekt w Kielcach, ale ten nie pomieści nawet 20.000 widzów. Tak więc bez owijania w bawełnę, przed nami jeszcze kupę roboty...

Conrad Bondarek

Do góry
#1144303 - 17/04/2007 02:57 Re: Polska i Ukraina - Euro 2012? [Re: Conrad]
Pierniczek Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 30/10/2005
Można sie gdzieś dowiedzieć kto będzie przedstawiał prezentacje poszczególnych krajów, tzn chodzi mi o reprezentację każdego kraju. pzdr

Do góry
#1144308 - 17/04/2007 02:57 Re: Polska i Ukraina - Euro 2012? [Re: Conrad]
gnacik Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 22/03/2006
tak na właściwie, wyniki gospodarza euro 2012 miały być ogłoszone dużo wcześniej, ale wtedy była afera korupcyjna we Włoszech i dlatego przenieśli, myślę, że nie bez powodu, jak pisał Conrad, oni już od dawna są gospodarzami, a ta cała szopka to tylko na zyskanie czasu aby się we Włoszech uspokoiło i nikt by się nie czepiał, ze wygrają własnie oni
..chociaż po cichu wierze w Polska - Ukraina \:\) !!!!

Do góry
#1144330 - 17/04/2007 03:03 Re: Polska i Ukraina - Euro 2012? [Re: Conrad]
[T]-error Offline
I see dead people

Meldunek: 04/08/2001
Biszop, Conrad i inni "pesymiści" ; macie rację, oczywiście!
Tak naprawdę nie mamy walorów, które zdobyłyby dla nas organizację.
Ale właśnie dzięki organizacji ME 2012 możemy takowe zdobyć.
Wiem, nie ma dróg [ale dzięki temu mogą być], nie ma zaplecza logistycznego [może być], nie ma u nas dużo rzeczy które dzięki organizacji ME mogą być !
Mówi się, Polska nie ma doświadczenia w organizacji dużych imprez. Conrad dodaje; "My natomiast nie organizowaliśmy u siebie nawet finału Puchar UEFA."
Zgadza się, ale dajcie nam do cholery szansę! Skąd mamy wziąć doświadczenie, jak nikt nam nie chce powierzyć ważnej imprezy \:D
[To tak samo jak od absolwenta ogólniaka, żąda się 4 letniego stażu na jakimś tam stanowisku pracy ;)] Dajcie nam wykazać się, pokazać że my też potrafimy.
W śiatkówce też długo się przebijaliśmy by w końcu dostać Final Four.
W ręcznej też drgnęło ...
W skokach narciarskich wszyscy nam zazdroszczą i organizacji i kibiców.
Dajcie nam do cholery szanse !! \:\)

Pamiętam jak przed ME w Portugali był nawet moment, że Portugali nie da rady, nie wyrobi się ... dali radę, wszystko było ok.

A realnie, to chyba tylko szeroko pojmowany "rynek" może nas uratować, sponsorzy, inwestycje, zainwestowana kasa tu, może się wrócić.

Wierzę w ME Dwojga Narodów [Pol-Ukr oczywista]

pzdr))

Do góry
#1144337 - 17/04/2007 03:04 Re: Polska i Ukraina - Euro 2012? [Re: gnacik]
pawel151 Offline
member

Meldunek: 18/04/2005
Pierniczek, 1) Chorwacja&Węgry 2)POLSKA&Ukraina 3)Włochy

Do góry
#1144413 - 17/04/2007 03:46 Re: Polska i Ukraina - Euro 2012? [Re: pawel151]
Pierniczek Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 30/10/2005
ALe to to ja wiem tylko, ze chodzi mi kto jedzie z z poszczególnych krajów nas reklamować. Wiem np, ze jedzie Leo, że jedzie Szewińska, Szewczenko, Boruc ale kto jeszcze? I kto jedzie z pozostałych krajów żeby ocenić realne szanse autorytetów. Myślę, ze Leo daje nam bardzo dużo ale okaze sie podczas prezentacji

Do góry
#1144424 - 17/04/2007 03:50 Re: Polska i Ukraina - Euro 2012? [Re: Pierniczek]
rangiz9 Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 19/03/2006
Quote:
Wiem np, ze jedzie Leo, że jedzie Szewińska, Szewczenko, Boruc ale kto jeszcze

Boruc nie jedzie \:p

"Prezesi obu federacji Hrihorij Surkis i Michał Listkiewicz. Z Polskiej strony będą też Jerzy Dudek, Leo Beenhakker i Irena Szewińska, która jest dobrze znana w kręgach UEFA, bo zasiada w MKOl. Ukraińcy zaprosili Olega Błochina, Siergieja Bubkę i Andrija Szewczenkę"

Do góry
#1144485 - 17/04/2007 04:21 Re: Polska i Ukraina - Euro 2012? [Re: rangiz9]
Szewa Offline
Carpal Tunnel

No i prezydenci też będą.

Do góry
#1144560 - 17/04/2007 04:52 Re: Polska i Ukraina - Euro 2012? [Re: Szewa]
Bzyku Offline
Blade Runner

Meldunek: 04/05/2004
Wałęsa by się tam przydał - przynajmniej mieli byśmy jedną osobę, którą darzyli by tam prawdziwym szacunkiem.

Do góry
#1144575 - 17/04/2007 05:02 Re: Polska i Ukraina - Euro 2012? [Re: Bzyku]
Wahi Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 22/09/2003
to moze ja przypomne koncowke mojego felietonu z przed roku ;\)

Spojrzmy na to z jeszcze innej strony. „We Wloszech na samo opracowanie oferty wydano 20 milionow euro, a rzady Chorwacji i Wegier wylozyly po 2 miliony euro. Polski rzad nie zrobil nic i w zasadzie tylko dzieki osobistemu zaangazowaniu ministra Jerzego Ciszewskiego udalo sie rzutem na taśme zdobyć wymagane gwarancje rzadowe” – powiedzial "Gazecie Wyborczej" prezes PZPN Michal Listkiewicz. Skoro Polska nie robiac nic jest tuz za czolowka i naprawde niewiele przegrywa, to jak sie wezmiemy do roboty to wygramy w cuglach. Oby!

Jedno jest w kazdym razie pewne. Obecny rzad z Samoobrona na czele jest przeciwny wprowadzenia euro w Polsce.

tak jak mowilem wczesniej, ja mysle, ze w srode bedziemy sie cieszyc ;\) Radosc bedzie tym wieksza, ze na razie szczerze mowiac malo kto wierzy w zwyciestwo. A w koncu papiezem tez zostal Polak ;\)

Do góry
#1144578 - 17/04/2007 05:05 Re: Polska i Ukraina - Euro 2012? [Re: Wahi]
Wahi Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 22/09/2003
i zreszta, skoro tak bedzie wygladac Baltic Arena \:D to kto by nas nie wybral? no kto? \:D

Do góry
#1144608 - 17/04/2007 05:30 Re: Polska i Ukraina - Euro 2012? [Re: Wahi]
Szewa Offline
Carpal Tunnel

Tereny pod Baltic Arenę już wykupili. Samorządowcy z prezydentem Gdańska na czele dają gwarancje, że stadion zostanie zbudowany nawet jak nie dostaniemy Euro. Zobaczymy.

Do góry
#1144614 - 17/04/2007 05:33 Re: Polska i Ukraina - Euro 2012? [Re: [T]-error]
Biszop Offline
Bohater na zawsze nieśmiertelny. Mały Żołnierz nie odszedł. On wyruszył w drogę na mecz wyjazdowy...

Meldunek: 24/11/2003
Originally Posted By: [T
-error]Biszop, Conrad i inni "pesymiści" ; macie rację, oczywiście!
Tak naprawdę nie mamy walorów, które zdobyłyby dla nas organizację.
Ale właśnie dzięki organizacji ME 2012 możemy takowe zdobyć.
Wiem, nie ma dróg [ale dzięki temu mogą być], nie ma zaplecza logistycznego [może być], nie ma u nas dużo rzeczy które dzięki organizacji ME mogą być !
Mówi się, Polska nie ma doświadczenia w organizacji dużych imprez. Conrad dodaje; "My natomiast nie organizowaliśmy u siebie nawet finału Puchar UEFA."
Zgadza się, ale dajcie nam do cholery szansę! Skąd mamy wziąć doświadczenie, jak nikt nam nie chce powierzyć ważnej imprezy \:D
[To tak samo jak od absolwenta ogólniaka, żąda się 4 letniego stażu na jakimś tam stanowisku pracy ;)] Dajcie nam wykazać się, pokazać że my też potrafimy.
W śiatkówce też długo się przebijaliśmy by w końcu dostać Final Four.
W ręcznej też drgnęło ...
W skokach narciarskich wszyscy nam zazdroszczą i organizacji i kibiców.
Dajcie nam do cholery szanse !! \:\)

Pamiętam jak przed ME w Portugali był nawet moment, że Portugali nie da rady, nie wyrobi się ... dali radę, wszystko było ok.

A realnie, to chyba tylko szeroko pojmowany "rynek" może nas uratować, sponsorzy, inwestycje, zainwestowana kasa tu, może się wrócić.

Wierzę w ME Dwojga Narodów [Pol-Ukr oczywista]

pzdr))

Z calym szacunkiem ale pierdzielicie Panie frazesy ;\)

Jest madre powiedzenie, zeby brac trzeba najpierw wylozyc.

Podaj mi jeden konkretny i namacalny przyklad gdzie nasz kraj zrobil cos w tym kierunku?
Gdzie zaczelismy robic cos sami z siebie pod katem tych mistrzostw??
Moze jakies plany, takie konkretne, jakis konspekt jak to ma wygladac, chocby maly szacunek kosztow??

Wlosi przed tym zanim wiedzieli ze zorganizuja MS w 90 roku wiedzieli dokladnie co i za ile zrobia, jakies 10% inwestycji rozpoczeli sami ze swoich srodkow, wiekszosc ich stadionow to stadiony remontowane wlasnie na tamte mistrzostwa i ja to rozumiem bo takim warto dac na cos co juz zaczeli i wiedza co chca robic z tym dalej.

Chorwaci w latach 90, a w zasadzie w ich polowie zaczeli budowac siec autrostad m.in. liczac na to ze uda im sie zalapac na taka duza impreze sportowa choc nie mieli pojecia w ktora uda im sie wycelowac, dodatkowo wiedzieli ze tak czy siak u nich turyusci beda nabijac kaske jesli bedzie mozna u nich godziwie pomieszkac i dojechac.
Wegrzy od dawna sa pod silnym wplywem Austrii, korzystaja z wiedzy i doswiadczen swoich sasiadow, nie pluja na nich za plecami tylko wspolpracuja...

Daloby sie tak wymieniac pewnie dlugo, tylko po co, poprostu podaj mi kilka przykladow na to co zrobila Polska w kierunku organizacji ME albo chociaz czym mamy zachecic wlodarzy z UEFA zeby zechcieli na naszej ziemii organizowac tak wazna impreze??

Moze jest jakas szansa ze dostaniemy taka impreze lecz uwazam ze nam sie zupelnie nie nalezy, ot i tyle, zeby brac trzeba najpierw cos od siebie dac, a nie liczyc na manne z nieba za damski ...wiesz juz co ;\)
Zreszta wiesz jak jest, zeby dostac dobra prace trzeba najpierw samemu sie natyrac zeby w ogole zaczac o tym marzyc, myle sie??

W sumie moze bedzie niezle jak dostaniemy, moja branza dostanie sporo ciekawych zlecen, a mi wystarczy kilka projektow
Tak czy inaczej ja zagralem Wlochow bo trzezwo oceniajac Polska wiekszych szans nie ma, a Wasze zyczenia sa tyko zyczeniami bardzo poboznymi nie majacymi nic wspolnego z rzeczywistoscia \:\)

Do góry
Strona 4 z 21 < 1 2 3 4 5 6 ... 20 21 >

Moderator:  Biszop, rafal08