#1141879 - 16/04/2007 02:57
Re: Polska i Ukraina - Euro 2012?
[Re: superges]
|
veteran
Meldunek: 16/06/2003
|
Na szczęściezostało juz tylko trzy dni i nie bedzie kolejnego tematu do bezsensownych dyskusji ludzie czy wy naprawde wierzycie ze jestesmy w stanie zorganizowac taka impreze  Od kiedy mamy pseudodemokracje zbudowalismy w kraju jeden stadion na 15 tysiecy ludzi pozatym nasza Policja nie jest przygotowana na tego typu impreze na palcach jednej reki mozna policzyc w kraju kluby które nie robia problemu z wpuszczaniem kibiców druzyny przeciwnej wiec wyobrazcie sobie mecz Angli - Niwmcy (20 tysiecy kibiców z Angli i Niemiec plus nasi miejscowi huliganii) w Krakowie , Warszawie czy Gdańsku mamy poprostu paraliz miasta z opłakakanymi skutkami(wydarzenia z Mielca czy Słupska to mały pikus w porównaniu z tym co sie stanie) Na temat infrastruktury nie ma nawet co wspominac przeciez już teraz nie da sie w godzinach szczytu jeżdzic po Warszawie a co dopiero jak przyjedzie tyle osób a na to że za 5 lat coś sie zmieni w tej kwesti za bardzo bym nie liczył
|
Do góry
|
|
|
|
#1142018 - 16/04/2007 03:40
[Re: Podroznik]
|
Blade Runner
Meldunek: 04/05/2004
|
Podróżnik - akurat sądzę, że co jak co, ale Polska policja jest nieźle (już teraz) przygotowana na tego typu imprezę. W końcu od lat co tydzień mają treningi na wielu stadionach w Polsce. Już nie raz zapobiegali dużym rozróbom i pacyfikowali chuliganów. Tak więc co robić i jak to oni wiedzą. Poza tym przy tego typu imprezach zawsze współpracują siły policyjne z wielu krajów, w tym takich, które tego typu imprezy organizowały. Więc wspólnymi siłami sobie na pewno poradzą - choć nie obędzie się bez sporych kosztów w różne systemy zabezpieczeń oraz identyfikacji i dobudowania jakiegoś więzienia  A co do tego, że po Warszawie nie da się jeździć to zapewne prawda, ale po jakim wielkim europejskim mieście da się "normalnie" jeździć w godzinach szczytu? Chyba w żadnym.
|
Do góry
|
|
|
|
#1142067 - 16/04/2007 04:01
[Re: Bzyku]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 31/01/2003
|
Podróżnik - akurat sądzę, że co jak co, ale Polska policja jest nieźle (już teraz) przygotowana na tego typu imprezę. Do zwykłego spotkania nie są przygotowani, a na ME mieliby się sprawdzić? Choćby sytuacja,która miałą miejsce pare dni temu, gdy policja odwołała mecz rugby Arka - Lechia...lub ich świetne przygotowanie do spotkania hmmm Arka - Legia. Przecież to co Polska policja wyrabia to jest tragedia. W 2012 i tak koniec świata będzie, więc możemy organizować 
|
Do góry
|
|
|
|
#1143119 - 16/04/2007 19:55
[Re: Szewa]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 19/10/2006
|
Na minus Ukrainy wplywa obecna sytuacja polityczna. Mysle ze FIFA wezmie to pod uwage. Tak prawde mowiac fajnie byloby jakby takie mistrzostwa odbywaly sie w Polsce. Nasz kraj mialby z tego korzysci i sportowe, i ekonomiczne.  Jednak moim faworytem jest Chorwacja. I mysle ze to tam bedziemy goscic pilkarzy w 2012 roku 
|
Do góry
|
|
|
|
#1143163 - 16/04/2007 20:19
[Re: Stalion]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 09/12/2004
|
...Mysle ze FIFA wezmie to pod uwage... Myślę, że FIFA to akurat nie ma tutaj za wiele dogadania... Oczywiście byłoby fantastycznie gdybyśmy z Ukrainą wygrali ten wyścig o Euro, a to głównie ze względu na to że MUSIELIBYŚMY wybudować coś co potem służyłoby nam Polakom przez wiele, wiele lat... Ale jakoś niestety trudno mi uwierzyć w to, że wygramy... 
|
Do góry
|
|
|
|
#1143351 - 16/04/2007 21:53
[Re: tomo]
|
member
Meldunek: 18/04/2005
|
Ale jakoś niestety trudno mi uwierzyć w to, że wygramy... ...ale jako że wiara czyni cuda, to powinniśmy wierzyć! A przynajmniej zrobić ze swojej strony wszystko co możliwe w tym kierunku -> zarejestrować sie na http://www.wirtualnystadion.pl (o ile są jeszcze tacy którzy tego nie zrobili ;P ) i wziąć jutro udział w meksykańskiej fali  wkońcu poparcie kibiców jest BARDZO ważne! nie bedę powtarzał jakie mamy +/- bo chyba już wszystko zostało powiedziane, ale ja jestem optymistą  tak więc: DO BOJU Leo i spółka  (z Portugalią wygrał, więc mam nadzieje że z takimi leszczami mnie nie zawiedzie  )
|
Do góry
|
|
|
|
#1143353 - 16/04/2007 21:54
[Re: tomo]
|
Pooh-Bah
Meldunek: 29/01/2007
|
A ja mysle , ze kandydatura POLSKI i UKRAINY ma duze szanse , na wschodzie rzadko organizowane sa jakies wieksze imprezy pilkarskie (wogole) , czas to zmienic , jest to wielka szansa dla obu krajow i nawet sasiednich do rozpowszechnienia pilki noznej. Jezeli dostalibysmy EURO 2012 POLSKA pilka zyskala by bardzo duzo , STADIONY , autostrady , rozbudowane lotniska , hotele itd. bez EURO tego moze nigdy bysmy sie nie doczekali , to wielka szansa i wiedza o tym wszyscy . EURO powinno byc rozpowszechniac pilke jak najszerzej , nie caly czas FRANCJA , WŁOCHY , HISZPANIA , NIEMCY , ktorzy maja wszystko i chca miec jeszce wiecej . Tam juz nic nie trzeba robic wszystko jest , piekne stadiony , autostrady , jezeli Włochy dostalyby organizacje to wystarczyloby to oglosic w 2011 tak zeby bilety zdarzyli wydrukowac i troche posprzatac trawniki i ulicy , bo juz wszystko maja , a POLSKA/UKRAINA..... za bardzo nie ma sie czym pochwalic , ale na pewno z POLSKI i UKRAINY wywodzilo sie wielu zasluzonych dla sportu , pilki ludzi od ORŁOW GORSKIEGO , czy obecna gwaiazde Ukrainy SHEVCHENKE. DYNAMO KIJOW i SCHAHTAR juz pokoazuja sie z bardzo dobrej strony w pucharach , Polskim klubom jeszcze daleko ale moze sie to zmienic! (oby) Nie zapominam oczywiscie o kandydaturze WEGROW i CHORWATOW ale mysle ze nie beda mieli az tak duzego przebicia jak POLSKA i UKRAINA. Moze sie myle ale takie jest moje zdanie POZDRO i 3mam kciuki 
|
Do góry
|
|
|
|
#1143409 - 16/04/2007 22:33
[Re: Logan]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 07/09/2004