Opcje tematu
#1238191 - 21/05/2007 00:24 Pörtschach, Düsseldorf - 19-26.05
Fro_Lech Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 18/06/2003
Hypo Group Tennis International - Pörtschach

Miejsce : Pörtschach, Austria
Data : Maj 19-26, 2007
Drabinki : 32/16
Nawierzchnia : Clay
Pula Nagrod : €353,450

INFO :
-----
Oficjalna Strona Turnieju
-----
Drabinki : Wszystko na stronie głównej po kliknięciu na Tournament/Results
-----
Scoreboard : Live
-----

================================

Do góry
Bonus: Unibet
#1238260 - 21/05/2007 00:57 Re: Pörtschach, Düsseldorf - 19-26.05 [Re: Fro_Lech]
Fro_Lech Offline
Carpal Tunnel

Parę słów wstępu.

Turniej rozgrywany równolegle z kwalifikacjami do RG. Od 23 maja startują kwale czyli już w środę. Rok temu Koubek "oddał" mecz rodakowi Melzerowi. Także śledzić pilnie listy kwali i spróbowac coś ciekawego ustrzelić... bla bla bla w międzyczasie sprawdzałem listę kwali i nie ma niej nikogo kto gra w turnieju głównym w Austri \:\)
Druga kwestia to Nikołaj Davydenko \:\) - wielu uważa go za wałkarza itp., ale niech ten stereotyp odrzuci daleko w kąt w tym tygodniu. Davydenko w tym turnieju będzie grał z pełnym zaangażowaniem. Bardzo prestiżowo traktuje ten występ - wygrał tutaj w ostatnich dwóch latach(przedtem jeszcze St.Poelten). Oglądałem go rok i 2 lata w praktycznie wszystkich meczach i demolował kolejnych rywali. Prócz finału z Melzerem z 2005 gdzie Austriak grał też bardzo dobrze.
No właśnie Melzer - on także tutaj będzie chciał się pokazać z dobrej strony. Zawsze gra z zaangażowaniem w turniejach na własnych śmieciach, czy to tutaj czy w Wiedniu itp.

Generalnie turniej bez większych sensacji, nie ma jakichś większych niespodziewanych wyników. Jedynie pogoda lubi płatać figle i w ostatnich latach mieliśmy sporo opadów (niektórzy grajkowie musieli grać w jednym dniu dwa mecze).

Do góry
#1238297 - 21/05/2007 01:15 Re: Pörtschach, Düsseldorf - 19-26.05 [Re: Fro_Lech]
Fro_Lech Offline
Carpal Tunnel

ORF Sport jak zwykle transmituje codziennie wszystkie spotkania z kortu centralnego.
Pierwszego meczu Hrbaty-Spadea niestety nie mogłem obejrzeć.
Za to dosłownie minutę temu zakończony Hartfield-Wawrinka już tak.

Mocno przeciętny mecz. Z obu stron sporo niewymuszonych błędów. Wawrinka nadal nie gra tego co potrafi po kontuzji. Słabo biega, do wielu skrótów spóźniony. Miewał przebłyski, ładny winnersy z fh, ale tego było stanowczo za mało. Harfield metr-dwa za końcową linię i przebijanka. Czasem zmieniał rytm gry skrótami czy też starał się rozrzucić rywala po korcie i pobiec do siatki, ale tego też za mało. Jak już był przy tej siatce to gdyby nie błędy Szwajcara to zostałby przez niego kilka razy skarcony minięciami.

Do góry
#1238370 - 21/05/2007 01:39 Re: Pörtschach, Düsseldorf - 19-26.05 [Re: Fro_Lech]
Bullet Offline
Marat Safin

Meldunek: 14/05/2005
Nie chce sie wymadrzac bo nie zdazylem tego zagrac w Bet-at-home, ale moim zdaniem turniej moze wygrac Hewitt. Jak pierwszy raz wyszedl na ziemie w tym sezonie i powiozl go Hernandez to myslalem, ze kangur nadal bez formy, ale w Hamburgu nie zartowal. Trzy razy zabral mi siano jak gral z Callerim, Denko i Almagro. Gral caly turniej z typowymi ziemniakami i to jak! Rece skladaly sie same do oklaskow. To byl stary dobry Hewitt. Jesli tylko potraktuje ten turniej powaznie to zagra w finale... moze wlasnie z Denko. Ma dobra drabinke, gdzie widze zagrozenie tylko w postaci Monfilsa \:D lub Rodda :D. Szkoda, ze juz nie ma gdzie zagrac tego typu na win Lleytona...

Do góry
#1238397 - 21/05/2007 01:48 Re: Pörtschach, Düsseldorf - 19-26.05 [Re: Bullet]
Fro_Lech Offline
Carpal Tunnel

Owszem zgadzam się że Leyton też tutaj może namieszać. Nawierzchnia w tym turnieju też pod niego, preferuje dobrych biegaczy, walczaków jak właśnie Leyton czy Denko. Forma Hewitta + motywacja Denki w takim finałowym meczu to może być prawdziwa eksplozja tenisowa :).

Można jeszcze zagrać takie zakłady w Stan James lub Betfair.

Do góry
#1239674 - 21/05/2007 18:21 Re: Pörtschach, Düsseldorf - 19-26.05 [Re: Fro_Lech]
Fro_Lech Offline
Carpal Tunnel

Mam nieodpartą pokusę zagrać Berlocq'a z Plessem. Ziemniaczek nawet regularny, żaden wirtuoz jednak piłkę potrafi przebić na drugą stronę. Pless natomiast ma ciąg do przodu, umie mocno podać, ale tutaj to nie jest klucz do sukcesu.
Brelok po kwalach, sądząc po nich gdzie przegrywał 1 sety, ale wygrywał całe mecze, że chce mu się walczyć
Wygląda na to, że po urazie już śladu nie ma, a przed RG potrzebuje rozegrać parę meczyków. Tutaj ma szansę na więcej niż 1r.

Berlocq @ dość wysoko 1,57 w Unibecie chociażby.

Do góry
#1240277 - 21/05/2007 23:23 Re: Pörtschach, Düsseldorf - 19-26.05 [Re: Fro_Lech]
Fro_Lech Offline
Carpal Tunnel

Sorry za Berlocq'a. Widocznie lepiej mi idzie stawianie na tych których można oglądać na żywo, Hewitta np. ;\)

Roddick-Peya
Obaj bardzo dobrze serwisowo(Peya gra jutro debla..:)). Pilnowali swoich podań przez praktycznie cały mecz, bardzo często atakując przy siatce przy swoich serwisach. Jeśli odbierali podania to trzymali się końcowej linii. W miarę niezły mecz, choć dało się wyczuć że Andy tutaj kontroluje spotkanie. Końcówka meczu to 3 df Peyi i gem set i mecz. W wywiadzie pomeczowym stwierdził, że dobrze mu się grało itp. a także że pewnie zagra z Berlocqiem.. cóż zagra z tym nieszczęsnym Plessem, i raczej to będzie koniec turnieju dla Duńczyka \:p

Starace-Koubek
Starace mocny celny fh po linii, bardzo napsuł krwi Koubkowi tym uderzeniem. Jednakże Austriak cały czas próbował gonić rywala(dawał się przełamywać na początku obu setów), wywierał presję, ale w najważniejszych momentach proste błędy i zawód. Starace nie zachwycił, w 2r. ma pewnie Hewitt'a i myślę, że dzisiaj mimo iż zagrał poprawnie to jednak to nie wystarczy na kangura.

Jutro : Davydenko+Hewitt @ 1,35-1,4 10/10 Jeśli ktoś postawi i nie wejdzie oddaję stawkę + ewk :).
Po prostu ich rywale są o 2 klasy słabsi. Do tego b.dobra forma Hewitta i zawsze dobra gra Denki w tym turnieju. Innej opcji tu nie było, nie ma i nie będzie i tak mi dopomóż....

\:\)

Do góry
#1240299 - 21/05/2007 23:34 Re: Pörtschach, Düsseldorf - 19-26.05 [Re: Fro_Lech]
Fro_Lech Offline
Carpal Tunnel

Peya/Koubek-Hrbaty/Russell @ ok. 1,55 na Austriaków.

Dobra dyspozycja Peyi, regularny i dokładny w wymianach. Mocny serwis - tylko tutaj trochę za dużo DF. Koubek nie rewelacja, ale też nie najgorzej. Ostatnio w deblu całkiem przyzwoite występy. Hrbaty skoro przegrał na cegle ze Spadea to coś jest z nim nie tak.. Zresztą on tutaj nie grał za dobrze, rok temu porażka ze słabym wtedy Gasquetem, przyjeżdżał ot raczej na przetarcie przed RG. Russella w deblu nigdy nie widziałem, gra rzadko, 500 w ranku deblowym(ale w nim mało gra, więc po części dlatego). Zaryzykuje na doświadczonych gospodarzy.

Do góry
#1240345 - 21/05/2007 23:58 Re: Pörtschach, Düsseldorf - 19-26.05 [Re: Fro_Lech]
Luc Nilis Offline
too much love will kill you

Meldunek: 21/10/2005
Originally Posted By: Fro_Lech
Jutro : Davydenko+Hewitt @ 1,35-1,4 10/10 Jeśli ktoś postawi i nie wejdzie oddaję stawkę + ewk :).
Po prostu ich rywale są o 2 klasy słabsi. Do tego b.dobra forma Hewitta i zawsze dobra gra Denki w tym turnieju. Innej opcji tu nie było, nie ma i nie będzie i tak mi dopomóż....

nie twierdze ze oni tu nie wygraja ale taki hura optymizm na davydenke i hewitta jest dla mnie niezrozumiały przeciez oni nie graja z jakimis oldbojami a w tenisie nie takie mecze nie wchodziły, ranga turnieju mizerna, roland za pasem... ja w tym tygodniu nie rusze tenisa i radze to samo, prawdziwa uczta w przyszłym tygodniu... pozdrawiam

Do góry
#1240470 - 22/05/2007 00:57 Re: Pörtschach, Düsseldorf - 19-26.05 [Re: Luc Nilis]
Policeman Offline
veteran

Meldunek: 06/11/2006
Vs]

Gael Monfils to zawodnik, który gra według mnie bardzo nierówno do tego dochodzi to iż następny turniej będzie grany w Strasburgu i myślę że bardziej do tego turnieju będzie przygotowywał się Monfils. Querry bardziej pasuje do hardu ale na ziemi też potrafi grać i nie jest wcale słaby. Monfils na pewno odpuści ten turniej ale ciekawe czy w pierwszej rundzie.

Sam Querry @2,07

Do góry
#1240492 - 22/05/2007 01:07 Re: Pörtschach, Düsseldorf - 19-26.05 [Re: Luc Nilis]
Stoin Offline
Profesor

Meldunek: 19/08/2005
Kursy na te mecze tak marne że ręce opadają :/ Hewitta po 1,2 gdzieś tam można do combo wrzucić choć ja chyba podziekuje albo w zależności od tego jakie będzie handi na Roitmana zagram taki właśnie zaklad.Jeśli chodzi o Denke to strach ruszać Go po takim kursie bo nie daj Boże będzie chciał zarobić na swojej porażce to będzie to dogodna sytuacja ponieważ kurs na rywala oscyluje w okolicach @5 ... to oczywiście z przymrużeniem oka bo jak sięgniemy wstecz i zobaczymy jak Denko radził sobie w tym turnieju ( 2004 ćwierćfinał i krecz 2005 finał 2006 finał )więc wałka szukałbym ale chyba nie tym razem.

Apropo zbliżającego się turnieju na kortach RG.

Denko i Hewitt nie są w swojej najlepszej formie ale gdzie jej szukać jak nie w takim turnieju i właśnie z takimi zawodnikami jak Roitman czy RRHidalgo którzy są typowymi ziemniakami i jak najbardziej w zasięgu Kolii i Lleytona więc mecz z nimi to dobre przetarcie przez RG.
Złoże się że jeszcze tydzien temu Hewitt bardziej myślał o zakupach w Paryżu i gdzie by tu zaprościć swoją małżonkę na kolacje niż o grze w tenisa gdyż jak wiadomo jego forma pozostawiała wiele do życzenia. Teraz kiedy tak dobrze zaprezentował się w Hamburgu ten turniej to okazja do szlifowania formy bo apetyt rośnie w miare jedzenia i pewnie nadzieje związane z RG już nieco innne niż choćby tydzien temu

Do góry
#1240645 - 22/05/2007 01:56 Re: Pörtschach, Düsseldorf - 19-26.05 [Re: Stoin]
Fro_Lech Offline
Carpal Tunnel

I ostatni mecz na ORF Sport, swoją drogą awizują transmisję do 20 po czym kończą ją już o 18:30. Wczoraj podobnie.

Ljubicic-Delic
Drwale \:\) Ljubicic tak jakby od niechcenie grał kolejne gemy. Delic mocny serwis, nie rzadko przy siatce. Typowy amerykański chłopak z mocnym uderzeniem. Ljuba bronił dzisiaj nawet setbole(pomagał jak zawsze b.dobry serwis), ale ten zawodnik rozkręca się z meczu na mecz, tylko pytanie czy będzie mu się chciało grać tutaj coraz lepiej... Z taką dyspozycją to Hewitt/Denko a nawet Roddick są wstanie go ograć.

Do góry
#1241240 - 22/05/2007 04:21 Re: Pörtschach, Düsseldorf - 19-26.05 [Re: Fro_Lech]
Llama Offline
Ana <3

Meldunek: 21/06/2005
Davydenko+Hewitt @ 1,35-1,4 10/10
jesteś szalony
1 fakt: obydwaj prawie wywalili Nadala z półfinałów mastersa na mączce
2 fakt: są w świetnej dyspozycji
3 fakt: denko ceni sobie turnieje przed RG, broni pkt do rankingu

4 fakt: na pierwsze mecze dubel z tych dwóch panów @1,35 za 10/10 to kompletna żenada! Fro, wstydź się!

przy Twojej teorii, która jest niegłupia, lepiej grać:
zwycięzca kangur -> @4,6 5/10
zwycięzca rusek -> @3,4 5/10
mogą się spotkać dopiero w finale.
zysk lepiej wygląda, a i lepiej wygląda wtopa na takich kursach a niźli na dublu 1,35
;\)

Do góry
#1241403 - 22/05/2007 05:30 Re: Pörtschach, Düsseldorf - 19-26.05 [Re: Llama]
Fro_Lech Offline
Carpal Tunnel

Przede wszystkim chce pokazać, że jeszcze pasja, czysto sportowa ambicja istnieje w sporcie, w tenisie

Chcę udowodnić, że nie tylko teorie spiskowe mają tutaj rację bytu w przewidywaniach zwycięzców kolejnych spotkań

Bardzo mnie denerwują opinie iż x i y odpuszczą, bo teraz RG itp. - Davydenko killer w Portschach - kilkukrotnie pisałem, że on tutaj będzie grać na 100%, ludzie swoje. Ciekawe, że nikt nie pisze o "odpuszczaniu" w Dusseldorfie w drużynowych mistrzostwach świata. Grają tam przecież czołowi zawodnicy na ziemi - Gonzalez, Ferrer itp.

Llama - 3 fakty przytoczone przez Ciebie całkowicie eliminują żenadą z faktu nr. 4 Po drodze jest jeszcze nieobliczalny Ljuba i Roddick - jednakże rzeczywiście nie widzę ich w wymianach z Hewittem bądź Denką. Półfinalistów myślę, że mamy już znanych... Ljuba wydrwali sobie 1/2, a Roddick weźmie rewanż na Monfilsie za Rzym

Do góry
#1243708 - 23/05/2007 02:17 Re: Pörtschach, Düsseldorf - 19-26.05 [Re: Fro_Lech]
Fro_Lech Offline
Carpal Tunnel

Denko + Hewitt
Peya/Koubek

Davydenko rok temu też w pierwszej rundzie wygrał 6-3 6-0

Po kolei...

Monaco-Melzer
Ładny 1 set, z obu stron gra na pełnych obrotach. Trochę błędów, sporo kończących uderzeń, obaj mocne pewne serwisy. I tak sobie grali, aż do stanu *5-3, gem wcześniej na sucho dał się złamać Melzer po serii 4 ue. Przy *5-3 miał 15-40 2bp, nie wykorzystał ich i coś w nim pękło. Praktycznie przestał grać i oddał cały 2 set nie podejmując walki. Monaco całkiem poprawny mecz, dobry serwis, agresywna gra - chociaż nie ma super kończącego uderzenia, musi sobie rozrzucić rywala i wtedy go kończy. Melzer w 1 secie ładne skróty, kilka razy pomógł sobie serwisem, ale jak napisałem wyżej znowu jego głowa dała o sobie znać.

Davydenko-Ramirez-Hidalgo
Co tu dużo pisać, stary dobry Denko. Ramirez nie miał atrybutów aby się przeciwstawić. Cały mecz atakował Rosjanin, a Hiszpan praktycznie tylko się bronił, ale wobec dokładnej mocne grze po liniach był rozrzucany i nie był wstanie ugrać nic więcej niż 3 gemy.

Hewitt-Roitman
Kangur dużo biegał, nie grał rewelacyjnych zawodów. Regularnością załatwił Argentyńczyka, który miał swoje szanse w tym meczu, ale przy ważnych punktach psuł. Trochę sobie powrzeszczał, ale za bardzo mu to nie pomogło. Ugrał o 1 gema więcej niż Hidalgo. Roitman gra 1 ręczny bh tzw. otwarty ;), udało mu się czasem łapać na niego Leytona, który biegł już do swojego bh, a tymczasem dostawał piłkę na fh po linii. Serwuje poprawnie, ale nie rewelacyjnie. Też musi sobie rozrzucić rywala by go skończyć.

Horna ograł Ljubę czyli większego zaskoczenia nie ma. Ivan przeciętny mecz z Deliciem, z lepszym i typowym ceglarzem już nie dał rady.

Denko-Lapentti - wiadomo Denko
Monaco-Russell - wiadomo Monaco
Roddick-Pless - wiadomo Roddick
Monfils-Lee - a mam ochotę zagrać Monfilsa. Wydaje się, że już z nim w miarę w porządku. Jeszcze nie ta runda by odpuszczać przed RG (lol). Umiejętnościami Monfilsa o klasę wyżej od Lee, a do tego nawierzchnia. Nie wierzę, że nagle objawił się w Koreańcu talent do cegły :).

Hewitt-Starace - też raczej Hewitt, chociaż już nie stworzę dubla Hewitt+Denko ;\) Leyton zagrał dobry mecz z Roitmanem, ale ze Starace wynik będzie bardziej wyrównany - raz że Starace ma soczysty Fh na koniec linii/lub rogu którym potrafi skończyć. Lepiej też serwuje. Pod względem regularności powiedzmy, że mniej więcej to samo co Argentyńczyk.

Do góry
#1246190 - 23/05/2007 23:57 Re: Pörtschach, Düsseldorf - 19-26.05 [Re: Fro_Lech]
Fro_Lech Offline
Carpal Tunnel

Denko Monaco Roddick Monfils

Davydenko-Lapentti
Mimo wyniku Lapentti nie grał źle. Regularny, solidny serwis pozwalały mu się utrzymywać w wymianach z Denką, który w 1 secie był jakiś nie swój. Nie wiem może miał w głowie te 3 wcześniejsze porażki. Przy stanie *5-4 0-40 wygrał z rzędu 5 piłek i po tym się rozluźnił. W 2 secie już pokazał swoje przyspieszenie, Lapentti w wywiadzie pomeczowym wskazywał na swoją drugą przerwę po kontuzji i to też mogło mieć wpływ na przebieg 2 seta.

Roddick-Pless
Mecz stał pod znakiem serwisu. Obaj mają mocne podanie + potrafią nie słabiej przywalić z fh. Gorzej u nich z bh. Andy przeciętnie biegał, ziemia to jednak nie jest jego nawierzchnia. Pless w końcówkach psuł i w głównej mierze to zadecydowało o jego porażce. Do tego w końcówce 1 partii zaczęły pojawiać się problemy z mięśniami szyi. Pless nawet potrafi się utrzymać w wymianie, umie umiejętnie rozrzucić rywala i uderzyć piłkę tam gdzie nie ma rywala. Teraz już mnie nie dziwi jego zwycięstwo nad Berlocq'iem. Brakuje mu jednak doświadczenia, podpalał się w niektórych ważnych momentach - np. przy piłce setowej gdzie głupio psuł piłkę.

Do góry
#1246202 - 24/05/2007 00:02 Re: Pörtschach, Düsseldorf - 19-26.05 [Re: Fro_Lech]
vonseb Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 17/04/2002
Dzieki "Szara Eminencjo" - z przyjemnoscia czyta sie takie opisy zwlaszcza ze mozna sporo wniskow z nich wyciagnac na nastepne rundy. Tak dalej !

Do góry
#1247147 - 24/05/2007 04:18 Re: Pörtschach, Düsseldorf - 19-26.05 [Re: vonseb]
Fro_Lech Offline
Carpal Tunnel

I jeszcze Hewitt-Starace
Fajny meczyk. Potito zabrakło trochę więcej zdecydowania, trochę zbyt defensywnie w przekroju całego spotkania. Stosunkowo mało błędów, jeśli już to wymuszone. Sporo ładnych zagrań, w szczególności skrótów i stop-wolei. Starace kilka razy ładnie przyłożył z Fh, ale i z Bh który też ma całkiem nie najgorszy, ale jednak częściej z niego tylko przebija niż atakuje. Hewitt swoje, poprawny serwis, wybiegany.

Jutro :
Hewitt-Hartfield - jeśli Leyton specjalnie nie odpuści tego meczu to spokojnie powiezie Hartfielda, który będzie stał metr za końcową linią i przebijał. Hewitt nie będzie musiał się zbytnio nabiegać, a wręcz zabiega rywala. Serwis też ma lepszy, więc zwycięzca może być tylko jeden.

Roddick-Monfils
Widziałem tylko Rodda, mecz z Plessem już nie był taki kryształowy - Rodzik nie najlepiej biega, ratuje go serwis, w wymianach z kimś naprawdę dobrym może być mu ciężko. Monfilsa tutaj nie widziałem, ale Marcel mówił że w Zagrzebiu w ub. tygodniu Gael grał dobrze. Tyle tylko że jest słabo przygotowany do sezonu, zobaczymy czy wytrzyma trudu turnieju. Potencjałowo jest w stanie ograć Amerykanina, serwis ma porządny, biegać biega, umie się utrzymać w wymianie. No, ale w perspektywie też RG.

Davydenko-Monaco
Mecz dnia. Denko z 4 setów , 3 zagrał na swoim dobrym poziomie. Melzer wręcz podarował jednego seta Juanowi, w 1 secie jak nie zaczął psuć to był wyrównany mecz. Myślę, że tutaj warto grać na czyste zwycięstwo Denki i na Monaco, ale z handi. Monaco jest regularny, umie skończyć piłkę, bardzo mi się jego gra podoba.
Davydenko jednak o klasę lepszy od Melzera tutaj, na pewno nie odda seta tak jak Austriak. Na pewno uświadczymy sporo wymian na pełnej szybkości. Tutaj kwestia jak szybko Denko wejdzie w mecz, dzisiaj z Lapenttim trochę mu to zajęło. Zdarzają mu się przestoje które Argentyńczyk może wykorzystać i nawet przełamać rywala.
Przewiduję w tym spotkaniu 3 sety. Jeśli Denko chce, a raczej chce obronić tytuł to myślę że wyszarpie ostatecznie końcowe zwycięstwo, ale na pewno to nie będzie dla niego łatwy mecz.

Horna-Montanes. Nie widziałem żadnego z nich w akcji tutaj więc się nie powiadam.
Dodam jedynie, że Horna to taki tur - potężny serwis, jeszcze potężniejszy Fh. Jeśli jest forma to wszystko trafia i jest szalenie groźny, ale czasem bywa z tym różnie i wtedy sporo psuje. Rok temu tylko kontuzja (Wg. mnie) przeszkodziła mu w awansie do finału, musiał oddać mecz wo z Pavelem. Montanes solidny przebijacz. Chciałbym widzieć Hornę w półfinale :).

Do góry
#1247160 - 24/05/2007 04:26 Re: Pörtschach, Düsseldorf - 19-26.05 [Re: Fro_Lech]
Fro_Lech Offline
Carpal Tunnel

Jako, że jutro wyjeżdżam i już nic nie zobaczę z Austrii to jeszcze się pokuszę o przewidywania w półfinałach.

Jeśli wszystko odbędzie się na sportowo to w 1/2 zobaczymy mecze :
Hewitt-Roddick/Monfils.

Jeśli będzie Roddick to spokojnie można grać kangura. Który bez problemu zabiega Andy'ego, w wymianach wielką przewagę powinien uzyskać Leyton. Spokojnie wyczeka słabszy gem serwisowy rywala i wtedy bezlitośnie go spunktuje. W Portschach nawierzchnia jest taka która preferuje właśnie walczaków, biegaczy. Oczywiście dobry serwis to też ważna broń która tu skutkuje, ale serwis nie może wchodzić cały mecz.

Davydenko/Monaco-Lucho Horna(tak bym chciał :p)

Jutro nie będzie transmisji z meczu Horny, więc ciężko będzie przewidzieć co to się może dziać, ale chyba jednak ktoś z pierwszej pary zagra w finale...

----------------------------------

W finale nie powiem kto wygra, bo finałów sie nie obstawia tylko ogląda

Aha, finał będzie rozegrany już w sobotę, także finaliści będą mieli o 1 dzień więcej na odpoczynek - to dla tych co wierzą we wszelakiego rodzaju teorie spiskowe :).

A teraz garść statystyk :

Hewitt-Davydenko h2h 3:0
Grali ze sobą w 2001 , 2003 , 2005 i ostatnie w Hamburgu (2007).
Czyli co dwa lata mecz, wynika z tego że już więcej w tym roku zagrać nie mogą

Do góry
#1247187 - 24/05/2007 04:34 Re: Pörtschach, Düsseldorf - 19-26.05 [Re: Fro_Lech]
Fro_Lech Offline
Carpal Tunnel

Aha, w deblu myślę że spokojnie do końca turnieju można grać parę Aspelin/Knowle.

Do góry

Moderator:  rafal08