Opcje tematu
#1252093 - 26/05/2007 15:36 WTA Istanbuł
grzesol Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 19/08/2005
Nie wiem czemu jest taka posucha w tym temacie.Dzisiaj o godz. 15.00 naszego czasu w Turcji rozegrany zostanie finał,w którym zagrają Aravane Rezai z Eleną Dementiewą.W takim przypadku bardzo ciężko grać przeciwko Francuzce,która jest rewelacją tego turnieju i po drodze pokonała już samą Venus Williams i Marię Sharapową.Jeszcze bardziej zachęcają do tego kursy,któe na Francuzkę oscylują w granicach 2.1 przy 1.55 na Dementiewą.Obawiam się tylko tego,że Francuzka może się spalić,a Dementiewa to wykorzysta.Jednak jak wiemy Elena ma bardzo słaby serwis,a przy dobrym w tym turnieju returnie nie powinno być większych problemów z przełamaniem rywalki.Podsumowując:

Aravane Rezai - Elena Dementiewa 1 2.10 (TOTO-MIX)

Do góry
Bonus: Unibet
#1252100 - 26/05/2007 15:56 Re: WTA Istanbuł [Re: grzesol]
GaloGalo Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 24/04/2006
Dokładnie popieram Cię stary w tej sprawie. Kurs niezły a Dementieva wydaję się słabszą rywalką od ww przez Ciebie.

Ja jeszcze myślę nad deblem Radwańskich. Kurs też > 2.0 na nasze dziewuchy. Zagrają z turniejową jedynką - Mirza/Y. Chan jednak ta jedynka sporo się napociła w tie break'ach w drodze do finału. Nasze natomiast wszystkie mecze robiły gładko i szybko.
Krótko mówiąc za deblem Mirza/Y. Chan przemawia fakt, że nie bez powodu to jest turniejowa 1-ka oraz Mirza ostatnimi czasy rozkręciła się grając w deblu. Za naszymi natomiast świetna forma i rezultaty tutaj.

Do góry
#1252110 - 26/05/2007 16:20 Re: WTA Istanbuł [Re: GaloGalo]
polskignom Offline
Live fast, die young

Meldunek: 25/02/2004
Jak dla mnie kurs na Dementieva to promocja...ani Williams ani Szarapova to nie sa zadne gwiazdy (tzn. sa, ale umiejetnosci, ktore obecnie pokazuja ich do tego nie predestynuja)...obie pedza od jakiegos roku po rowni pochylej z forma i jakoscia swojej gry...a juz clay to jest wybitnie nieciekawa nawierzchnia dla nich. Tymczasem Elena poprawila ostatnio serwis...turniej u nas był dla niej pierwszym po dlugiej przerwie, w kazdym kolejnym zachodzi dalej, rozgrywa sie, forma coraz lepsza, a ten serwis...w statystykach ostatnio nie widac takich zapasci, jakie notowala 2-3 lata temu.

W polfinale pewnie pokonala A. Bondarenko, ktora jest rewelacja tego sezonu.

Do góry
#1252136 - 26/05/2007 16:55 Re: WTA Istanbuł [Re: polskignom]
Bouldermaster Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 21/06/2006
Originally Posted By: polskignom
Jak dla mnie kurs na Dementieva to promocja...ani Williams ani Szarapova to nie sa zadne gwiazdy (tzn. sa, ale umiejetnosci, ktore obecnie pokazuja ich do tego nie predestynuja)...obie pedza od jakiegos roku po rowni pochylej z forma i jakoscia swojej gry...a juz clay to jest wybitnie nieciekawa nawierzchnia dla nich. Tymczasem Elena poprawila ostatnio serwis...turniej u nas był dla niej pierwszym po dlugiej przerwie, w kazdym kolejnym zachodzi dalej, rozgrywa sie, forma coraz lepsza, a ten serwis...w statystykach ostatnio nie widac takich zapasci, jakie notowala 2-3 lata temu.

W polfinale pewnie pokonala A. Bondarenko, ktora jest rewelacja tego sezonu.

może w statystykach tego nie widać ale oglądałem jej mecz i już tak pięknie nie jest... Zrobiła spore postępy ale porównując jej grę w tym turnieju z Rezai a także patrzac na kursy.. gram zdecydowanie na Francuske!!

Do góry
#1252140 - 26/05/2007 16:58 Re: WTA Istanbuł [Re: Bouldermaster]
polskignom Offline
Live fast, die young

Meldunek: 25/02/2004
a Rezai widziales? Moim zdaniem sie zdziwisz wynikiem, Dementeva nigdy nie byla doceniana, tak jest i teraz. W sumie to nie wiem dlaczego, bo szczegolnie na clayu jej walory zdecydowanie odgrywaja wieksza role, Walory takie jak szybkosc, wytrzymalosc, wybieganie.

Do góry
#1252173 - 26/05/2007 17:34 Re: WTA Istanbuł [Re: polskignom]
Skiper Offline
shaken not stirred

Meldunek: 07/07/2005
Tak swoją drogą, co prawda żadnego meczu nie widziałem, ale nie wiem czy Sharapova meczu z Rezai najzwyczajniej nie odpuściła. Ten turniej to w ogóle jakiś ewenement, nazapraszali mnóstwo świetnych zawodniczek, a finał jest grany dzień przed rozpoczęciem Rolanda Garrosa; Maria, Venus czy Schnyder na pewno celują w dłuższe (tzn.co najmniej obecność u turnieju w 2 tygodniu) granie na French Open więc nie stać ich aby grać bądź co bądź ważny mecz w sobotę, następnie lot z Stambułu do Paryża, a potem 1 mecz w niedzielę (chyba panie już wtedy startują?) albo w pon/wt; nie wiem czy w tej kwestii mogą liczyć na wyrozumiałość organizatorów RG. Do czego zmierzam? Żeby nie przeceniać wyników Rezai na tureckiej ziemi \:\) Dla mnie, choć tenisa nie zawsze śledzę wnikliwie, faworytką jest Dementieva, która poważnie traktuje ten turniej, i realistycznie patrzy na RG gdzie na rozkładzie w 4 rundzie ma Jankovic, przy okazji rewanaż Dementieva-Rezai możliwy w 3 rundzie paryskich zawodów.
Myślę także że pewnym potwierdzeniem tej tezy jest wczorajsze wycofanie się Jankovic w Strasbourgu, dziwi notomist obecność Mauresmo w tamtejszym finale, widocznie Francuzka mocno ceni swoje przygotowanie fizyczne, a i turniej w własnym kraju robi swoje.

Do góry

Moderator:  rafal08