#1290977 - 11/06/2007 17:32
Halle, Queen's Club 11-17 Czerwiec 2007
|
sottocapo
Meldunek: 02/11/2001
|
Gerry Weber Open  Miejsce : Halle, Germany Data : Czerwiec 11-17, 2007 Drabinki : 32M Nawierzchnia : Grass Pula Nagrod : €680,250 INFO : ----- Oficjalna Strona Turnieju----- Losowanie : Drabinki ----- Plan Gier ----- Scoreboard : live ----- ================================ The Artois Championships  Miejsce : London, England Data : Czerwiec 11-17, 2007 Drabinki : 56M Nawierzchnia : Grass Pula Nagrod : €680,250 INFO : ----- Oficjalna Strona Turnieju----- Losowanie : Drabinki ----- Plan Gier ----- Scoreboard : live ----- ================================
Edited by THOM (11/06/2007 17:57)
|
Do góry
|
|
|
|
#1291014 - 11/06/2007 17:53
Re: Halle, Queen's Club 11-17 Czerwiec 2007 *DELETED*
[Re: oli]
|
newbie
Meldunek: 13/03/2006
|
|
Do góry
|
|
|
|
#1291070 - 11/06/2007 18:57
Re: Halle, Queen's Club 11-17 Czerwiec 2007
[Re: kLIMA]
|
addict
Meldunek: 03/05/2005
|
eloooo tenis fani!!!!!! Arnaud Clement (FRA) - Ivan Navarro Pastor (ESP) Skonczyla sie przygoda na kortach ziemnych, zaczynamy walke prowadzaca do swiatyni tenisa, Wimbledonu. Nowa nawierzchnia, pierwsze turnieje wiec niczego nie mozna byc pewnym, ale zwrocilem uwage na mecz clementa z navarro pastorem. Bwin placi z typ 2 3.42. Owszem, nowy, inny rodzaj gry, ale mentalnosc zawodnikow taka sama. Clement we Francji wypadl bladziej niz jest i tak blada trawa w Qeens, nie chodzi o to ze gral z ljubicicem, tylko jak gral. ten 30 lat majacy fracuz chwile wiktorii ma juz zdecydowanie za soba, uwazam ze kurs na rywala jest zdecydowanie zawyzony. Pastor wspaniale serwowal na French, na dwa mecze rozegrane byl przez ponad tydzien w czolowce liderow asow serwisowych, a przegral z Nabandianem, ale po walce. Jest 4 lata mlodszy od clementa i trawa tez nie jest mu obca, gdyz w zeszlym roku byl finalista chalengera w nothingam, wlasnie na grasie. To tylko chalenger, ale zawsze kontakt z zawodowcami. Zreszta wiadomo, ze Clement lepiej gra z wyzszymi rankami niz z nizszymi. Jeden z klasykow dyscypliny powiedzial, ze na trawie czas plynie szybciej. Tak pewnie poplynie szybciej dla francuza, wiec po kursie 3.42 obstawiam ze zwyciezy hiszpan. Ale uwaga, typ dla odwaznych, to pierwsze mecze na grasie, wiec z "pewnoscią" poczekajmy.
|
Do góry
|
|
|
|
#1291910 - 11/06/2007 23:34
[Re: rafael86]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 14/03/2005
|
tak na szybko Querrey-Blake (1) 4.55 Unibetpierwsze mecze na trawie w tym sezonie dla obu amerykańców, młodszy Querrey dysponuje naprawdę sporą bronią w postaci serwisu, z kolei Blake to gracz najlepiej grający na szybkich nawierzchniach, ale z pewnością lepiej czuje sie na hardzie niż na trawie, no i jego forma w tym sezonie powoduje że kurs 4.55 wydaje sie zdecydowanie zawyżony więc nic tylko grać Querrego Uważal bym na Querreya ktory sie ośmieszyl w tamtym tygodniu w Surbiton tez na trawce , przegral z zawodnikiem gospodazy niejakim Mayem .
|
Do góry
|
|
|
|
#1292467 - 12/06/2007 04:17
[Re: Antigia]
|
GRILL MASTER
Meldunek: 04/01/2007
|
Gael Monfils - Igor Andreev Spodziewam się,że spotkanie między "rozbrykanym" Francuzem, a powracającym na korty Rosjaninem będzie jednostronne. Jak wszyscy wiemy ulubioną nawierzchnią Igora jest cegła, a za trawą wybitnie nie przepada. Co do Monfilsa, uważam, że jest odwrotnie. Świetnie porusza się po twardych nawierzchniach, a jego atomowy forhand i niezły serwis sprzyjają przy grze na trawie. Dodatkowym, jeśli nie ważniejszym, atutem Francuza będzie zapewne zmęczenie Andreeva po udanej, lecz jednak wyczerpującej przeprawie w Roland Garros (pięć pojedynków z czego trzy 4-setowe). Ponieważ Monfils odpadł dość szybko, bo już w 3 rundzie turnieju w Paryżu, będzie na pewno dobrze przygotowany do tego turnieju. Myślę, że można skusić się nawet na DW 2-0 dla Gaela, ale przy jego często lekceważącej grze proponuje zagrac to za niewielką stawkę. Monfils 1.971 Pinnacle 3/10Monfils DW 2-0 2.85 Gamebookers 1/10P.S. Wszelkie uwagi, zaczepki, napinki oraz wyśmiewanie mile widziane 
|
Do góry
|
|
|
|
#1292512 - 12/06/2007 04:48
[Re: ArtekPotito]
|
addict
Meldunek: 02/06/2007
|
zgadzam sie z kolega - Monfils wg mnie izi - jest zawodnikiem, ktorego styl gry jest wybitnie predysponowany na szybkie nawierzchnie. Rosjanin zagral super zawody na clay'u ale oczywiscie teraz zacznie sie inna bajka, takze Gael zagra w nastepnej rundzie!
|
Do góry
|
|
|
|
#1292573 - 12/06/2007 05:17
[Re: asdeq]
|
old hand
Meldunek: 17/01/2006
|
Witam!
Zaczne od tego,iz moim zdaniem w wielu spotkaniach na trawie to co sie dzieje ma malo wspolnego z tenisem!!! Przykladem moze byc dzisiejsze spotkanie Blake'a z Samem Q. Typowy trening serwisowy, wymiany na dwa odbicia... W wielu przypadkach jeden break i po secie, zatem nalezaloby preferowac graczy z serwisem, np Mirnyi lub Karlovic. To tyle co chcialem powiedziec,a wracajac do typow to:
Karlovic - Fish Typ:1 Jak wspomnialem preferuje grajkow z atomowym serwem,wiec nie ma co spekulowac tylko na pewniaka grac Chorwata- ktory z pewnoscia nie straci swojego podania,a jak samemu sie nie uda przelamac Fisha to w Tie'u gdzie jeszcze bardziej liczy sie serwis Karlovic zlapie Amerykanina na chocby jednym bledzie i dokonczy serwisem!
Delic - Serra Typ:1 W dalszym ciagu trzymam sie teorii o serwisie,wiec Amerykanin bardzo mi pasuje w meczu z Francuzem. Ogladalem w kilku spotkaniach Delicia w tym sezonie i bardzo dobrze chlopak gra, mam nadzieje ze teoria serwisu zadziala i kurs w granicach 1,7 wpadnie
Pozdrawiam
|
Do góry
|
|
|
|
#1292669 - 12/06/2007 06:33
[Re: ryzy9]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 19/08/2005
|
Micha Zverev - Simon Stadler 2 1.85 (bwin) Przyznam szczerze, że jak nazwisko Zverev często przebijało mi się o uszy ale o Simonie Stadlerze nie przypominam sobie żebym kiedyś słyszał. Pewnie spytacie to dlaczego stawiam na tego mniej znanego i z gorszym rankingiem. Oto moje wytłumaczenie, prześledziłem właśnie ich wyniki na trawie w tym roku jako, że nie brali oni oczywiście udziału w Rollandzie Garrosie zmagania na trawie rozpoczęli wcześniej,a dokładniej wtydzień temu. Obydwaj odpadli w pierwszych rundach ale jest tu bardzo ważny fakt,na który trzeba zwrócić uwagę Zvereev przegrał 2:0 w setach z Kendrickiem,a Stadler przegrał z późniejszym finalistą turnieju Ivo Karlovicem, któremu jednak urwał seta,a to nie lada wyczyn. Zveerev dostał chyba dziką kartę do turnieju w Londynie,a Stadler przebił się przez kwalifikacje,w których wymęczył zwycięstwa z Philipem Marxem oraz Pavelem (2 w kwalifikacjach z rozstawienia). Z Pavelem męczył się niemiłosiernie wygrywając 2 seta w TIE BREAKU 12-10. Początkowo chciałem własnie grać na Zevereeva ale patrząc na te wszystkie okoliczności zagram na Stadlera, który jest już ograny na tej nawierzchni nie sądzę aby odgrywało tu rolę jakieś zmęczenie bo na trawie nie ma za długich wymian i mecze trwają krócej niż na hardzie lub clayu. Polecam granie na Stadlera .
|
Do góry
|
|
|
|
#1292690 - 12/06/2007 07:00
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 08/11/2005
|
Gael Monfils - Igor Andreev Spodziewam się,że spotkanie między "rozbrykanym" Francuzem, a powracającym na korty Rosjaninem będzie jednostronne. Jak wszyscy wiemy ulubioną nawierzchnią Igora jest cegła, a za trawą wybitnie nie przepada. Co do Monfilsa, uważam, że jest odwrotnie. Świetnie porusza się po twardych nawierzchniach, a jego atomowy forhand i niezły serwis sprzyjają przy grze na trawie. Dodatkowym, jeśli nie ważniejszym, atutem Francuza będzie zapewne zmęczenie Andreeva po udanej, lecz jednak wyczerpującej przeprawie w Roland Garros (pięć pojedynków z czego trzy 4-setowe). Ponieważ Monfils odpadł dość szybko, bo już w 3 rundzie turnieju w Paryżu, będzie na pewno dobrze przygotowany do tego turnieju. Myślę, że można skusić się nawet na DW 2-0 dla Gaela, ale przy jego często lekceważącej grze proponuje zagrac to za niewielką stawkę. Monfils 1.971 Pinnacle 3/10Monfils DW 2-0 2.85 Gamebookers 1/10P.S. Wszelkie uwagi, zaczepki, napinki oraz wyśmiewanie mile widziane troche dziwna analiza...ale nie bede krytykowac, bo sam lepszej nie napisalem, napisze tylko co mysle 1. Monfils nawet na hardzie sie "slizga" jak na clay-u wiec biorac pod uwage jego zdrowie to raczej dobrze to on sie nie porusza na szybkich nawierzchniach 2. piszesz, ze Gael gral malo, a Igor duzo na RG...a to roznica 2 gemow, dla mnie to nie jest duza roznica, przec dwa gemy to sie nie mozna az tak zmeczyc jak Ty to napisales 3. Gael nie lekcewarzy, on robi show  4. Igor tez atomowo uderza... 5. 2.85 na DW 2:0 - to sa jakies jaja  w Betfair 3.5... 6. Gael wygra mam nadzieje, ale grosza na ten mecz nie postawie
|
Do góry
|
|
|
|
#1292833 - 12/06/2007 16:08
[Re: yaaho]
|
El Siete
Meldunek: 29/03/2006
|
z Querrym było blisko (6-4 4*-3) ale przegrał, ale próbujemy dalej szukać jakiś niespodzianek Berrer, M - Grosjean, S (1) 5.65 Berrer to typowy chalengerowiec oraz kolejny gracz z dobry serwisem, który powinnien być jego głównym atutem w meczu z Grosjeanem. Francuz chyba najlepsze lata ma już za sobą , ten sezon słabiutki, czasami ma się wrażenie że Sebie brakuje ochoty do gry i na turnieje przyjeżdża tylko po wpisowe, po takim kursie myślę że warto zaryzykować, mogą być Tb a tam jak wiadomo wszystko może sie zdarzyć
Stepanek R. v Roddick A. [Games HC] 3.5:0 (1) 1.8 Raddick swojego podania raczej nie przegra, Radek też nie powinnien, więc Tb jak najbardziej możliwe - a że tam większe szanse na zwycięstwo ma raczej Rod to można typ na Radka podeprzeć ciekawym hcp +3,5 gema
|
Do góry
|
|
|
|
#1293267 - 12/06/2007 20:13
[Re: yaaho]
|
GRILL MASTER
Meldunek: 04/01/2007
|
troche dziwna analiza...ale nie bede krytykowac, bo sam lepszej nie napisalem, napisze tylko co mysle 1. Monfils nawet na hardzie sie "slizga" jak na clay-u wiec biorac pod uwage jego zdrowie to raczej dobrze to on sie nie porusza na szybkich nawierzchniach 2. piszesz, ze Gael gral malo, a Igor duzo na RG...a to roznica 2 gemow, dla mnie to nie jest duza roznica, przec dwa gemy to sie nie mozna az tak zmeczyc jak Ty to napisales 3. Gael nie lekcewarzy, on robi show  4. Igor tez atomowo uderza... 5. 2.85 na DW 2:0 - to sa jakies jaja  w Betfair 3.5... 6. Gael wygra mam nadzieje, ale grosza na ten mecz nie postawie odniose się tylko do pktów 2 i 5, co do reszty to wlasnie lubie takie komentzarze by lepiej poznać zawodników, dzięki  2. Gael miał jednak wiecej czasu na odpoczynek  5. nie mogłem nigdzie znalezc kursu na 2-0 wiec wstawiłem ten
|
Do góry
|
|
|
|
#1295607 - 13/06/2007 10:49
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 11/03/2006
|
Prosze sie wypowiedziec o meczu Juzny vs Stadler - Rosjanin to zawodnik ktory lubi czesto uprawiac cyrk obwozny: przykladem porazki z Ljubicicem w Zagrzebiu, Florianem Mayerem w Hamburgu (czy Monachium, nie pamietam) z Lee w Monte Carlo - po kursie 11 Poki co bukmacherzy wystawiaja mecz ze spora marza, zobacze czy rano beda polecac Juznego to stawka na 'niespodzianke' wzrosnie Oczywiscie umiejetnosci po stronie Rosjanina, ale wiemy o co chodzi  Gra z Niemcem w Niemczech i kurs 6,50 musi zwracac moja i mam nadzieje takze jego uwage. Patrzac na wyczyny Juznego wydaje sie ze najlepiej czuje sie na hardzie, wiec...?
|
Do góry
|
|
|
|
#1295627 - 13/06/2007 14:12
[Re: Lord Devastator]
|
addict
Meldunek: 02/06/2007
|
Bjorkman, Gael i IVO 1. calkiem udany RG, widac, ze forma jest 2. bo jest w gazie mloda zaba  3. wiadomo 
|
Do góry
|
|
|
|
#1295825 - 13/06/2007 17:23
[Re: asdeq]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 04/06/2003
|
Mam dzisiejszego poranka chwilę czasu to parę słów na temat dzisiejszych meczy:
Berdych - Santoro W zasadzie wszyscy grają dziś na Czecha i ciężko się nie zgodzić, kurs niski ale nie wierzę dzisiaj we Francuza
Kohlschreiber v Quereshi Jeśli już to Quereshi, ostatnio przyzwoicie na trawie, a granie Kohlschreibera po tak niskim kursie jest dość ryzykowne
Blake v Korolev Nie wydaje mi się żeby Korolev był gorszy od Querrey'a, kurs warty zastanowienia się,
Bogdanovich v Baker Nie mam zaufania do Alexa, jak mu nie siądzie serwis to polegnie w 2 setach, także jeżeli luż to raczej Baker
Cilic v Falla Jedna z ciekawszych gier na dzisiaj. Chciałem grać Chorwata wczoraj z Henmanem, nie zagrałem, bałem się jak sobie poradzi z nawierzchnią. Po wczorajszym meczu uważam że można wyeliminować trawę jako wielki problem. Cilic jest po prostu lepszym tenisistą od Falli. Cilic
Bjorkman v Mahut Jakoś ciężko mi sobie wyobrazić, że Jonas przegra ten mecz, trochę niski kurs jak dla mnie.
Monfils v Mirnyi Nie uważam na chwilę obecną Mofilsa za lepszego tenisistę od Verdasco. Max będzie grał swój S&W, i wygra. Max
Karlovic v Kuznetsov Tu też gram poważniej, przy czym raczej wbrew opinii publicznej. Kuznecov pokazał że serwować też potrafi a Ivo jest graczem któy może przegrać z każdym. Typ trochę na wyczucie, ale dzisiaj Kuznecov
Z trzech meczy: Quereshi, Korolev, Baker, już jedna 2 bardzo mnie uszczęśliwi.
Ponadto odradzam granie na Tursunova, Nadal i Gonzaleza
nie chce mi się pisać w temacie o WTA ale dla mnie dzisiaj dwa ciekawe mecze: Fedak z Sequerą Morita z Sugiyamą (to jest mój Mecz dnia)
Morita, kursy rzędu 2.5 są dla mnie nieporozumieniem. Mecz 50-50 ze wskazaniem na Moritę, więc kursy jak najbardziej do wzięcia.
Pozdrawiam i życzę samych rowerków
|
Do góry
|
|
|
|
#1299612 - 14/06/2007 19:27
[Re: matthew88]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 04/06/2003
|
Witam
Wczorajsze typy przyniosły dość pokażne zyski, aczkolwiek szkoda, że nie udało się żadnej meśkiej 2 zrealizować swoich celów. Bakera i Kuznecowa i można było łatwo zabezpieczyc na live po 1 ewentualnie w trakcie 2 seta, i zminimalizować straty. Panie rewelacyjnie ale jeżeli Morita nie poprawi serwisu to dzisiaj padnie w dwóch setach.
Dzisiaj oferta skromniejsza jak dla mnie także:
Mayer - Davidenko Lekko na Mayera, kurs wcale nie jest atrakcyjny, a typ bardziej przeciwko Rosjaninowi
Mahut - Ljubicic Gdyby nie sposób w jaki grał Mahut we wczorajszym meczu z Bjorkmanem postawiłym na Francuza, jednak taka karuzela jaką Mahut zaprezentował podowuje że trzymam się z dala. Podobnie jak wyżej gdybym miał to grać to typ przeciwko Ljubicicowi
Clement - Djokovic Tu już kurs na Francuza wart jest zagrania, ostatnie występy nie usprawiedliwają tak niskiego kursu na Djokovica
Ja dziś gram powązniej tylko 2 typy Nadal - Mirny & Rodick - Bogdanovic over 10 1 set kursy odpowiednio 3.4 & 3.9 Wystarczy mi że w jednym z dwóch meczów powalczą w 1 secie.
Z pań miło mnie zaskoczyła Vania King, dysponuje pewnym serwisem, pokazała się dość przyzwoicie na trawie a Alyona jeszcze taką dobrą zawodniczką nie jest żeby tak faworyzowana w tym meczu.
Pozdrawiam
P.S.
Nie ruszam poważniej Tsongi, bo coś mi "śmierdzi" ten mecz, Cilic to trochę inny gracz niż Hewitt i najpierw wolę sobie popatrzeć jak sobie Jo poradzi niż ryzykować typ po tak niskim kursie.
|
Do góry
|
|
|
|
#1299817 - 14/06/2007 20:05
[Re: matthew88]
|
enthusiast
Meldunek: 07/04/2007
|
Nie wiem czy kurs 2.7 na Cilicia w meczu z Tsongą nie jest troche przesadzony. Moim zdaniem szanse są 50/50 . Buki pewnie sugerują sie wczorajszym ograniem leytona hewitta po swietnym meczu. kiedy sie dowiedziałem ze czeka na niego cilic myslałem zekursy beda w miare wyrownane i nie spodziewałem sie takiego faworyzowania Francuza. Mysle, ze jesli uda sie Ciliciowi choc raz przełamac Tsonge..[ o co na pewno nie łatwo  ] to Cilic na spore szanse na wygraną. Tsonga jest zdecydowanym faworytem tego meczu. Wczoraj miałem okazję obejrzeć go w meczu z Hewittem i naprawde chłopak zrobił na mnie wrażenie. Nie dośc,że mocny serwis to jeszcze w wymianach potarfi grać. Cilica widziałem z "lapsem" Henmanem i cóż... nic wielkiego nie pokazał. Spokojnie polecam grać na Francuza.
|
Do góry
|
|
|
|
|
|