#1400974 - 16/07/2007 05:08
Re: Film, TV, seriale [7]
[Re: Conrad]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 05/09/2006
|
Tylko nie mówcie nic mojemu bratu ciotecznemu, on ma największą kolekcję książek Tolkiena oraz pokrewnych rzeczy (od figurek z Włądcy po gry planszowe) w całej Polsce. Był także na grobie Tolkiena oraz odwiedzał jego miejsca pracy twórczej. niezły fanatyk  też polecam książkę Ojca Chrzestnego, a co do filmu to " Good Year" już kilka razy go obejrzałem 
|
Do góry
|
|
|
|
#1401368 - 16/07/2007 09:14
[Re: Conrad]
|
a.k.a. "Experto" King Of The Hill
Meldunek: 12/08/2002
|
DIE HARD 4.0
Obejrzalem w kinie, Bruce Willis trzyma poziom, chlopina chyba sie nigdy nie zestarzeje, jesli ktos lubi filmy akcji to powinno mu sie spodobac, aczkolwiek jedna scena z samolotem jest taka nierealna, w sumie to wyszla im zabawnie a chyba nie taki byl jej cel, ogolnie film i tak oceniam pozytywnie, jednak Bruce jest tutaj wprost niezniszczalny. Dodam ze na laptopie czy tam w tv film wiele straci,nie warto go tak ogladac, jednak efekty specjalne robia swoje.
|
Do góry
|
|
|
|
#1403573 - 17/07/2007 09:07
[Re: connor]
|
aka Schranzer
Meldunek: 16/01/2005
|
@Kameleon Ja obejrzalem ale nie moge sobie wspomniec wersji podstawowej, najwyrazniej te zmiany nie byly az tak widoczne. Jesli mnie pamiec nie myli to kazda z czesci byla rozszerzona o jakies 20. Po przeczytaniu ksiazki bylem rozczarowany nieco ekranizacja Jacksona. Zwlaszcza przygody Froda w jaskini Sheloby. Nie mniej jednak film bardzo mi sie podobal, lecz ksiazka duzo lepsza 
|
Do góry
|
|
|
|
#1403812 - 17/07/2007 18:04
[Re: kadus]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 30/06/2007
|
The PrestigeFilm dobry, przydługi ale dobry. Momentami irytujący Christian Bale ale pod koniec się wyjaśnia powód :>. Zauważenie Nicolasa Tesli (choć przesadzili, aż takim mistrzem nie był ). Trochę nużąca już rywalizacja, a zakończenia można się domyślić. Pomimo to film zrealizowany bardzo dobrze (zdjęcia robiono 3 (!) miesiące) i naprawdę wart obejrzenia8/10 SPOILERDla mnie to byla jedna z najbardziej zaskakujących końcówek ostatnich lat. "Za Chiny"  w trakcie filmu bym sie nie domyslil, ze postac ktora gral Bale ma brata blizniaka. A te klony(czy jak to nazwac?) potopione w pojemnikach to juz przeszlo moje najsmielsze oczekiwania. Ogolnie film bardzo dobry 9/10. Ogladajac "Iluzjoniste" czesto odnosilem sie do "Prestiżu" jednak film z E.Nortonem byl dla mnie zbyt"bajkowy". SPOILERSorry, trochę sie rozpedzilem, zapomnialem, ze maja tu byc recenzje.
|
Do góry
|
|
|
|
#1405446 - 18/07/2007 02:06
[Re: Rancorn]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 11/08/2005
|
Stomp the Yard
Po śmierci młodszego brata, młody, uzdolniony tancerz uliczny z Los Angeles, wyjeżdża by uczyć się na Truth University w Atlancie, w Georgii. Jednak jego wysiłki by zdobyć edukację, a także ukochaną kobietę, schodzą na boczny plan, gdy postanawia przyłączyć się do grupy swych kolegów w celu wygrania konkursu tańca ulicznego. opis z filmweb
jesli komus podobal sie film Step Up to ten film takze bedzie mu sie podobal no chyba ze nie lubi tanca ulicznego, film podobny do Step Up, choc o wiele bardziej w stylu "murzynskim". muzyka tez dobra jak dla mnie, fajne sa niektore rytmy!! polecam na upalne dni!!
8/10
|
Do góry
|
|
|
|
#1405602 - 18/07/2007 02:59
[Re: Dziabor]
|
Pooh-Bah
Meldunek: 09/02/2006
|
Die Hard 4.0Było już tu kilka opinii na temat tego filmu, ja mam parę zastrzeżeń: 1.John bez jednego włosa na głowie wygląda jakoś .. łyso 2.Miał szansę zginąć 1000 razy w ciągu jednego filmu - wybaczam - Ameryka 3.Szkoda że jego kwestie w 90 % filmu ograniczają się do "go,go,go", "c'mon" i "are you ok?" we wcześniejszych częściach żartował, w tej już tylko śmieje się do siebie. 4.Długo, naprawdę film dłużył mi się niemiłosiernie (raz ziewnąłem). 5.[MOżNA TO ODCZYTAć JAKO SPOJLER  ] Główny przeciwnik niemrawy - Nie jest psychopatą, grozi całemu krajowi a chodzi mu o dobrą sprawę (przy okazji chce zarobić ale to szczególik  ), w dodatku mięczak, pada po jednej kuli :/ [END OF SPOJLER] Ogólnie szacun dla Bruce'a za Johna, ale niestety, nawet on się starzeje i film jest już drugiej jakości. Jednak jak się komuś bardzo nudzi i chce doznać chociaż chwilowej adrenaliny może obejrzeć. 5/10
|
Do góry
|
|
|
|
#1405666 - 18/07/2007 03:45
[Re: Rancorn]
|
"I'll slip an extra shrimp on the barbie for you"
Meldunek: 14/11/2000
|
Tu bym zrobił małą korektę na 2/10. Jeśli ktoś lubi Thrillery to jeden z najlepszych w swoim gatunku jest Piła (10/10), natomiast druga część zasługuje na 1/10. Czy ogląda ktoś może serial (raczej reality show) pod tytułem Dog the Bounty Hunter lub Hogan Knows Best, obecnie najbardziej lubię te dwa programy. Polecam!
|
Do góry
|
|
|
|
|
|