#1409377 - 19/07/2007 21:06
Re: Stuttgart, Amersfoort, Los Angeles 16-22.07
[Re: Haz$]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 19/01/2005
|
Sluiter - Eschauer 1 2.04 Pin
Czekałem aż kurs wzrośnie, ponad 2 to juz jest według mnie value na Holendra. Dwa razy już wygrał ten turniej, pokazał, że u siebie zawsze gra mu sie najlepiej. Ostatnio po kontuzjach odzyskuje wyraźnie formę. Zagrał bardzo dobry mecz z Horną. Eschauer - tutaj kursy sugerowane głównie jego sukcesami w challengerach , gdzie wygrał 3 z 4 finałów, i jego niezła forma w ATP. Owszem pokonał Almagro w ostatniej rundzie , ale to głównie za sprawą Almagro, który grał wręcz katastrofalnie w tym meczu.
Jeżeli Sluiter zagra tak jak z Horną, powinien ograc Eschauera, może nawet w 2 setach. Kursy moim zdaniem przeszacowane.
Pozdrawiam
|
Do góry
|
|
|
|
#1411590 - 20/07/2007 07:01
[Re: Loony25]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 19/08/2005
|
Safin - H.T Lee 2 3 (toto-mix) Wydaje mi się, że Koreańczyk ma duże szanse na zakończenie męk Safina w tym turnieju. Po takim kursie aż grzech byłoby nie zagrać. Safin w tym turnieju przeżywa katorgi wygrywając szczęśliwie zarówno z Guccione w 1 rundzie jak i Bastlem w 2 po 3 setowych bojach. Ważnym aspektem tych 2 meczów jest fakt, że obaj gracze mieli bardzo dużo szans na przełamanie Rosjanina. Australijczyk miał ich aż 9, a Szwajcar Bastl aż 15 przy 6 Safina. Koreańczyk co pokazuje w turnieju w Los Angeles bardzo dobrze czuje się na nawierzchni twardej. Oczywiście nie miał on jakiś "zabójczych" przeciwników bo wygrywałz Kimem oraz Moodiem ale widać, że serwis mu "siedzi" obydwaj gracze nie przełamali go ani razu. Praktycznie wszystko przemawia za Koreańczykiem dlatego na niego gram. Trzeba jeszcze brać pod uwagę frustrację Safina, który wiemy, że często ma problemyz psychiką i mimo, że w ostatnich spotkaniach jakoś to było myślę, że już w meczu z Koreańczykiem po prostu nie wytrzyma, że znowu mu nic nie wychodzi i przegra ten mecz. Jutro wogóle mamy wiele ciekawych meczy z wysokimi kursami ale nie będę robił dłuższej analizy bo mecze są bardzo wyrównane i wg. mnie nie ma faworytów. Kiefer - Berrer 2 3.02 Myslę, że tutaj można lekko spróbowac na Berrera jak wiadomo Kiefer powraca po długim rozbracie do wielkiego tenisa i miał już kilka dorbych wyników ale Berrer jednak gra cały czas i ma już wykrystalizowaną jakąś formę, a Kiefer jej dopiero szuka. Nie jest ona zła dotychczas jego rywale w turnieju w Los Angeles nie mieli żadnej szansy na przełamanie. Chela - Verdasco 2 1.78 Tutaj raczej granie przeciwko Cheli, który już nie raz mnie zawodził podczas gdy grał dobrze nagle przegrywał. Verdasco pokonał Ferrera, a więc to zwycięstwo coś znaczy bo jest to gracz, który gromił swoich rywali w wpoprzednim turnieju. Serra-Haase 1 1.50Długo myślałem nad tym meczem, Haase to ostatni Holenderczyk, który gra w tym turnieju czy przetrwa myślę jednak, że nawet doping publiczności mu nie pomoże. Serra jest to bardzo wydaje mi się niedoceniany gracz, który potrafił ogrywać już dużo lepszych rywali od Haasego, który stawia dopiero pierwsze kroki w rozgrywkach ATP. trzeba przypomnieć, że Serra pokonał Dawidienkę,a to jest duży wyczyn. Ferrero - Lopez 1 1.40Stary wyjadacz kontra tenisowa panienka. Po ostatnich wynikach powinno się zdecydowanie stawiać na Lopeza, którry pokonał gładko Berdycha 6:0 6:3 przy straceniu przez Ferrero 1 seta z Hartfieldem. Wydaje mi się, że jednak Ferrero jest w na tyle dobrej formie co pokazał na Wimbledonie, że pokona Lopeza,a kurs na Ferrero Roche zachęca Moya-Eschauer 2 3.78 Tutaj raczej typ na niespodziankę. Moya odchodzi powoli w zapomnienie chociaż nadal gra bardzo dobrze. Eschauer to też nie taki młodzian ale widać, że facet chce jeszcze cos osiągnąć i jego kariera po wygranym challengerze we Wrocławiu się rozwija ale na jak długo przecież on ma już 33 lata  Aha jeszcze ddoam jeden mecz, który prawdopodobnie jutro się odbędzie,a jest to dokładnie mecz Tursunov-Blake. Tursunov już praktycznie wygrał ze Spadeą ,a Blake powinien się uporać z Goldsteinem chcoiaz nie przesądzałbym tego. Coś niedobrego stało się z Blakiem i niestety ciągle trwa, pasmo niepowodzeń nie omija Amerykanina i gra on po prostu słabo i odpada z turniejów bardzo szybko. Myślę,że Rosjanin będzie miał duże szanse na pokonanie Blake'ai tego dokona,a kursy powinny oscylowac w granicach 3-3.50. grzechem byłoby nie spróbować 
|
Do góry
|
|
|
|
#1411863 - 20/07/2007 17:44
[Re: grzesol]
|
addict
Meldunek: 12/07/2007
|
Safin-H.T.Lee - 2, Ferrero-Lopez - 2, nie sa to zadne pewniaki ale po kursach ok 3,50 warte zagrania np w systemach rozpisowych. O Safinie napisal kolega powyzej ...meczy sie niemilosiernie...kazdy wynik mozliwy. Natomiast zadziwia mnie Felicjano , ktory zlapal dobra forme, w ubieglym tygodniu przegral po ciezkiej walce /tiebreak w decydujacym secie/ z Mathieu,ktory pozniej wygral caly turniej. W obecnym turnieju pokonal Berloqa/broniac pilki meczowe/ i sprawil sensacje pokonujac faworyzowanego Berdycha , majac 95pr. punktow z 1serwisu. Majac na uwadze , ze Ferrero nie jest w olsniewajacej formie/strata seta z challengerowcem Hartfieldem/ i zakladajac ze serwis bedzie sluzyl dla Lopeza jak w ostatnim meczu - moze powalczyc i pokusic sie o zwyciestwo. A kursy wystawione przez buki napewno nie zachecaja do grania Ferrero ...
|
Do góry
|
|
|
|
#1412980 - 20/07/2007 23:57
[Re: Saass]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 12/12/2006
|
F.Serra-R.Haase 2
wydaje mi sei ze wystarczy juz szczescia dla serry.po drodze pokonal wałkarza denko który jakby chciał i nie byl chytry na kas ( \:D ) to pewnie by go rozniósł w koncu lubi tę nawierzchnie bardziej niz trawe.po drugie francuz odprawil w ostatniej rudndzie juz jednego holendra de bakker'a wiec wydaje mi sie ze z drugim juz nie da rady. moze sie ktos do tego ustosunkowac?? kursy okolo 2,5
|
Do góry
|
|
|
|
#1413068 - 21/07/2007 00:22
[Re: $port]
|
addict
|
A kto to jest Hasse ? ..... zeby stawiac go w roli faworyta . Challengerowiec i po drodze 2 razy wygral z graczami znanymi tylko z challengerow. Obaj panowie niedawno /17.06.2007/ spotkali sie na trawie i wygral nieznacznie w 3 setach hasse... dzis moze byc odwrotnie . W/g mnie wyrownany mecz ... wynik sprawa otwarta ....
|
Do góry
|
|
|
|
#1413133 - 21/07/2007 00:42
[Re: Randall]
|
addict
|
Faktycznie zgadza sie piszac to nie znalem nawet kursow na ten mecz. Ale przyznam ze mecz nalezy do gatunkow, w ktorym warto grac wyzszy kurs, bo po analizie nie ma racjonalnych przeslanek by stawiac kogos w roli faworyta. SAm tego meczu nie ruszalem. Co innego F Lopez- ten gosciu mial przeslanki i zrobil swoje.....
|
Do góry
|
|
|
|
#1413174 - 21/07/2007 00:51
[Re: Saass]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 12/12/2006
|
ja go nie stawiam w roli faworyta ale dokłądnie tak jak mowi Randall bardziej to typ dogowy  spórbuje 1,5/10  pozdro
|
Do góry
|
|
|
|
#1414573 - 21/07/2007 17:26
[Re: $port]
|
addict
|
Jesli chodzi o tzw. dogi to polecam sprobowac DARCIS -YOUZNY 1 kursy ok.4, 4,5,. Wczoraj z dogow gralem Safina,Lopeza i Errani-wszystkie weszly,lecz o wielkiej wygranej nie moze byc mowy bo pomniejszyly ja wpadki na porazkach Pennetty i Radwanskiej. Nie gralem wczoraj Darcisa bo myslalem ze zrobil juz 2 niespodzianki, ogrywajac Ciquela i Simona i wystarczy. A tu niespodzianka ogral tez Andrejeva-choc trzeba przyznac przyczyna wygranej byla indolencja serwisowa Andrejeva -- mial tylko 25 pr. 2go serwisu, dla porownania w meczu z Volandrim mial 76 pr. Darcis nie jest moze jakims rewelacyjnym tenisista... ale co mnie sklania do zagrania na niego ??? mianowicie slaba forma Youznego w meczu z Karolewem. Przecierz on te zwyciestwo wymeczyl i mial troszke szczescia../bo np mial 6 okazji na przelamanie Karolewa i 3 wykorzystal.... natomiast Karolev mial tez 6 okazji na przelamanie i nie wykorzystal zadnej. Inne statystyki z tego meczu tez nie byly za rewelacyjne dla Youznego, lepsze byly w poprzednich meczach... ale za to slabi przeciwnicy... Arquello, Honescu.... Podsumowujac nie twierdze ze to pewniak, ale po tak bardzo atrakcyjnym kursie dlaczego nie sprobowac , np w jakims systemie rozpisowym /??/ DARCIS zrobil juz trzy niespodzianki... dlaczego ma nie zrobic czwartej??? a YOUZNY do tenisistow o stalej , ustabilizowanej formie nie nalezy, oprocz dobrych meczy , zdarzaja mu sie nieoczekiwane porazki...
|
Do góry
|
|
|
|
|
|