#1376740 - 08/07/2007 17:06
Re: Film, TV, seriale [7]
[Re: loozik]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 08/11/2005
|
Panowie, a co z nowym odcinkiem 'Jericho'? Wyszedł już? Bo szukam na torencie i nic, a na stronie serialu było napisane, że nowy odcinek już 6 lipca. http://www.tv.com/jericho/show/58068/sto...clk=headlinesshna moje oko to tylko powtorki leca od 6 lipca...na drugi sezon bedzie trzeba jeszcze poczekac
|
Do góry
|
|
|
|
#1376754 - 08/07/2007 17:16
[Re: yaaho]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 31/01/2003
|
hmmm drugi sezon odwróconych? To było na podstawie "Świadka koronnego" i raczej kontynuacji nie będzie. Zbigniew, Dexter to jeden z lepszych seriali 2006 roku ;] Serial bazuje na bestsellerowej powieści Jeffa Lindsay'a "Demony dobrego Dextera". Wykorzystywany i porzucony w dzieciństwie Dexter, jest teraz odnoszącym sukcesy pracownikiem laboratorium kryminalistycznego w Miami. Jego specjalnością jest analiza śladów krwi. Jednak ten z pozoru sympatyczny człowiek skrywa mroczny sekret - aby zaspokoić mordercze żądze, Dexter Morgan eliminuje w brutalny i perfekcyjnie przemyślany sposób groźnych przestępców, którzy wymknęli się sprawiedliwości.Moim zdaniem najlepszy 
|
Do góry
|
|
|
|
#1379943 - 09/07/2007 16:39
[Re: Zbigniew]
|
newbie
Meldunek: 01/07/2007
|
|
Do góry
|
|
|
|
#1380880 - 09/07/2007 23:04
[Re: Andreoid]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 04/02/2005
|
wczoraj obejrzalem sobie z nudow 2 odcinki dextera czy ja wiem, na razie mnie nie przekonal, troche to wszystko naciagane, dzisiaj ze 2-3 obejrze, moze cos sie zmieni odwroconych nie ogladalem
spidermana 3 wreszcie obejrzalem (czekalem na jakas lepsza jakosc) fajny w sumie, czekalem na venoma i sie doczekalem, troszke inaczej niz w komiksie to przedstawili, ale mozna obejrzec hanibal rising nudny jak diabli, nic sie nie dzieje, nic totalne jas fasola, ja lubie takie specyficzne poczucie humoru, ale dla dzieczyny z ktora ogladalem zupelnie sie to nie podobalo
|
Do góry
|
|
|
|
#1380933 - 09/07/2007 23:24
[Re: yaaho]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 14/12/2003
|
Panowie, a co z nowym odcinkiem 'Jericho'? Wyszedł już? Bo szukam na torencie i nic, a na stronie serialu było napisane, że nowy odcinek już 6 lipca. http://www.tv.com/jericho/show/58068/sto...clk=headlinesshna moje oko to tylko powtorki leca od 6 lipca...na drugi sezon bedzie trzeba jeszcze poczekac Patrze w programie ze na AXN nie ma dzis Jericha. Czyzby tydzien temu byl ostatni odcinek?
|
Do góry
|
|
|
|
#1385155 - 11/07/2007 04:40
[Re: Dziabor]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 11/08/2005
|
|
Do góry
|
|
|
|
#1386768 - 11/07/2007 21:37
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 08/08/2005
|
Harsh Times (2005)-dramat, sensacyjny 7,5/10Jeden z filmów w którym Christian Bale gra bardzo udanie psychola(te role pasują do niego).
Były żołnierz(Bale) szuka zatrudnienia w służbach mundurowych, wałęsa się z nim bezrobotny kumpel(Freddy Rodriguez)-który także szuka pracy poniekąd zmuszany przez dziewczynę (E.Longoria). W filmie są narkotyki, napięte sytuacje, trochę humoru, przemoc, miłość, przyjaźń czyli dość dużo jak na jeden film. Obraz godny zauważenia.
|
Do góry
|
|
|
|
#1392445 - 13/07/2007 05:00
[Re: dAnTeCh]
|
Pooh-Bah
Meldunek: 29/02/2004
|
Harsh Times (2005)-dramat, sensacyjny 7,5/10Jeden z filmów w którym Christian Bale gra bardzo udanie psychola(te role pasują do niego).
Były żołnierz(Bale) szuka zatrudnienia w służbach mundurowych, wałęsa się z nim bezrobotny kumpel(Freddy Rodriguez)-który także szuka pracy poniekąd zmuszany przez dziewczynę (E.Longoria). W filmie są narkotyki, napięte sytuacje, trochę humoru, przemoc, miłość, przyjaźń czyli dość dużo jak na jeden film. Obraz godny zauważenia. Obejrzałem i również polecam. Naprawdę niezłe kino.
|
Do góry
|
|
|
|
#1399677 - 15/07/2007 19:45
|
Blade Runner
Meldunek: 04/05/2004
|
LIVE FREE OR DIE HARD Szklana pułapka 4.0 (2007)
Reżyseria: Len Wiseman Obsada: Bruce Willis, Timothy Olyphant, Justin Long, Maggie Q Muzyka: Marco Beltrami Gatunek: Sensacja Produkcja: USA
Kultowy już bohater filmów sensacyjnych - John McClane znów wrócił. Choć kilkanaście lat starszy, to wciąż taki sam. Jak zwykle znajduje się w nieodpowiednim miejscu w nieodpowiednim czasie, stając się wrzodem na tyłku różnej maści terrorystów. Nie inaczej jest i tym razem. Producenci szybko przechodzą do rzeczy i jeszcze nie zdążymy dobrze się wczuć w film, a już strzelanina trwa w najlepsze.
Fani filmów akcji będą z pewnością zadowoleni. Efektownych wybuchów, wartkiej akcji i efektów specjalnych jest tu co nie miara. Jednak dla mnie "Szklana Pułapka" zawsze była czymś odrobinę więcej - ta seria miała swój niepowtarzalny styl, po którym niestety nie pozostał nawet ślad.
W pierwszych trzech częściach McCline zawsze walczył z jakąś liczbą terrorystów i nigdy to nie była krwawa rzeźnia, w której setki terrorystów za sprawą naszego bohatera przenosiły by się do krainy wiecznych łowów. Był zawsze jakiś umiar i dzięki temu McClane pozostał McClane'm, a nie kolejnym wcieleniem Rambo czy Terminatora.
W tej, czwartej, części niestety. Rambo i Terminator to pikuś przy tym co wyrabia McClane. Nie ma minuty, żeby kogoś nie zabił - a sposób w jaki to czyni... hehe... filmy science-fiction się chowają.
Tylu nierealnych scen to już dawno nie widziałem - a zwłaszcza w filmie, który przecież nie aspiruje do miana jakiejś fantastyki. U mnie np. sceny z tunelu kiedy McClane'owi przeszkadzał śmigłowiec, więc się go pozbył wywołują uśmiech politowania. Później wiele też takich jest.
A już najbardziej nierealne jest to wszystko, co robią ci "terroryści". Po przejęciu władzy nad komputerami mogą wszystko - aż zbyt dosłownie. Chyba nawet w filmach s-f, których akcja rozgrywa się w XXIV wieku komputery nie były tak potężne jak w tym filmie. Pomijam już fakt, że WSZYSTKO zajmuje im od sekundy do dwóch.
Oczywiście - filmy akcji to nie filmy dokumentalne i nie można wymagać 100% realizmu - i nikt nie wymaga. Ale jakieś granice muszą być - w pierwszych trzech częściach były i m.in. dlatego te filmy odniosły sukces.
W czwartej części wyraźnie widać, że twórcy wyraźnie nie mają pomysłu na samą akcję. Ten szef terrorystów nawet nie umywa się do swoich odpowiedników z poprzednich części. Nijaki taki, zupełnie bez wyrazu.
Absurd goni absurd czyniąc z tego filmu nie dobre kino sensacyjne, lecz niemal komputerowo animowaną bajeczkę, przy której trzeba niemal wyłączyć mózg by nie być zniesmaczonym.
I jeszcze jedno - może to nie zarzut, lecz kwestia gustu - otóż zdecydowanie za dużo techniki komputerowej zaprzęgli do pracy twórcy filmu. Wiele scen aż wygląda nienaturalnie od użycia tej techniki. A podobno reżyser się przechwalał, że zrobił kino akcji w stylu tego z lat 80. i 90. Dobre sobie...
Reasumując - Zlepek scen akcji i wybuchów polanych zupełnie absurdalnym sosem. A McClane już niestety nie jest McClanem. Jest połączeniem Rambo z Jamesem Bondem, co niestety nie wychodzi na dobre filmowi.
Zdecydowanie najsłabsza część serii.
5.5/10
|
Do góry
|
|
|
|
#1400908 - 16/07/2007 04:40
[Re: Bzyku]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 30/03/2003
|
Po Odwróconych zacząłem katować Alfabet Mafii. Już przymierzam się do zakupu książki 
|
Do góry
|
|
|
|
#1400944 - 16/07/2007 04:58
[Re: Conrad]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 31/01/2003
|
A nie zawsze jest tak, że film jest gorszy od papierowej wersji opowieści - według mnie trylogia filmów Władca Pierścieni jest lepsza od książki. Bana  Ogląda ktoś serial Jekyll? Cieakwe? ;] KyleXY (2 sezon) jakoś mnie nie przekonuje, może będzie lepiej z kolejnymi odcinkami.
|
Do góry
|
|
|
|
|
|