#1606029 - 20/09/2007 23:38
Re: Życie to gra
[Re: pol44]
|
veteran
Meldunek: 14/03/2006
|
#5 Spartak Moskwa (-1,5) – BK Hacken 1 kurs 1,4 Bayer 04 Leverkusen (-1,5) - UD Leiria 1 kurs 1,85
Piłka Nożna – Puchar UEFA
Kurs:2,68
Stawka:2j
Do Wygrania: 5,36j
Wydaje mi się, że w obu przypadkach zdecydowanymi faworytami są gospodarze, którzy sprawę awansu do fazy grupowej pucharu UEFA będą chcieli rozstrzygnąć już w pierwszym meczu. Hacken to drugoligowiec ze Szwecji, który walczy o awans do szweckiej Allsvenskan 1. Ostatnio jest w niezłej formie, ale obie drużyny dzieli różnica kilku klas i Spartak powinien sobie dzisiaj urządzić lekki trening strzelecki, przed niedzielnymi derbami z Lokomotivem. W drugim meczu również uptruję pewnej wygranej gospodarzy, którzy są w dobrej formie, w przeciwieństwie do swoich przeciwników z Portugali. Leiria na razie w lidze zdecydowanie zawodzi. Po czterech kolejkach zajmuje 13 pozycje, z 2 pkt na końcie.
|
Do góry
|
|
|
|
#1607221 - 21/09/2007 03:23
|
veteran
|
$6
Heerenveen - Helsingborg 2 AH +0,5/+1,0
Piłka Nożna - Puchar UEFA
Kurs 2,12
Stawka:1j
Do Wygrania:2,12j
Kolejny dzisiejszy mecz w pucharze UEFA. W ocenie bukmacherów zdecydowanym faworytem tego meczu jest zespół gospodarzy. Ja jednak w zupełności się z tym nie zgadzam. Według mnie obie drużyny na dzień dzisiejszy prezentują podobny poziom, a o końcowym wyniku może zadecydować dyspozycja dnia. Dlatego kurs na gości w granicach 5,5 to dla mnie nieporozumienie. Mecz ten postanowiłem zagrać handicapem azjatyckim +0,5/+1,0 po kursie 2,12. Oznacza to że jeżeli drużyna Helsingborg tego meczu nie przegra mam pełną wygraną, jeżeli przegra jedną bramką wtedy przegrywam połowe mojej stawki, natomiast przy wygranej co najmniej dwoma bramkami przez Herenven przegrywam całą stawkę. Gram ten mecz po najniższej stawce, bo jak pisałem żaden wynik mnie tu nie zaskoczy i wszystko może się zdarzyć.
|
Do góry
|
|
|
|
#1611764 - 22/09/2007 21:51
|
veteran
|
Wisla Plock - Stal Stalowa Wola 1 1,35
Piłka Nożna-Polska 2
Forfar – Montrose 2 1,8
Piłka Nożna- Szkocja 4
Kurs:2,43
Do Wygrania:4,86j
Wisła przed sezonem była zaliczana jako jeden z kandydatów do awansu. Początkowe wyniki potwierdzały te przypuszczenia, jednak w ostatnich dwóch meczach zanotowała dwie wpadki. W ostatniej kolejce przegrała we Wrocławiu 1-2, a wcześniej na własnym boisku uległa Zniczowi. Dzisiaj gospodarze będą mieli znakomitą okazję na rehabilitacje za te porażki, bowiem na własnym boisku podejmują jedną ze słabszych drużyn drugiej ligi Stal Stalowa Wola. Na tym meczu mają być obecni przedstawiciele drugoliwego angielskiego Sheffield Wednesday , którzy chcą nawiązać współprace z klubem z Płocka. Powinno to dodatkowo zmobilizować gospodarzy do lepszej gry. W zespole Stali po czterech porażkach z rzędu zmieniono trenera. Od wczoraj został nim stary wyjadacz Władysław Łach, ale moim zdaniem pracuje on zbyt krótko, aby zmienić obraz gry . Dodatkowo goście zagrają bez dwóch podstawowych zawodników Wierzgacza i Lebiody, a u gospodarzy wszyscy są do dyspozycji trenera.
Sytuacja w drużynie Forfaru jest tragiczna. Z powodu wielkich problemów finansowo-oraganizacyjnych z klubu w tamtym roku poodchodzili co lepsi zawodnicy. Od razu odbiło się to na wynikach i Forfar spadł do 4 ligi. W klubie nie było pieniędzy na transfery i skład uzupełnili co zdolniejsi kibice tego zespołu. W ten sposób gospodarze dzisiejszego meczu od razu zepchnięci zostali do dołu tabeli. W sześciu kolejkach dotychczas rozegranych Forfar wygrał tylko raz, z inna czerwoną latarnią tej ligi Elginem. Dzisiaj po raz kolejny piłkarze tej drużyny będą musieli opuszczać boisko z opuszczonymi głowami, bowiem ich przeciwnikiem jest mocny zesół Montrose. W ostatnim czasie zespół ten notuje bardzo dobre wyniki. W ostatniej kolejce pokonał lidera East Fife 3-1, była to pierwsza strata punktów przez ten zespół. Wcześniej wygrała na wyjezdzie z mocnym Stenhousemuir 4-0. Tak więc dzisiaj goście powinni zainkasować kolejne 3pkt.
|
Do góry
|
|
|
|
#1613397 - 23/09/2007 06:02
|
veteran
|
$10
Manchester United – Chelsea 1 H.A 0/-0.5 1,75
Piłka Nożna-Anglia 1
Kurs:1,75
Stawka:4j
Do Wygrania:7j
Kompromitacja Chelsea w ostatniej kolejce L.M z Rosenborgiem doprowadziła do zwolnienia menedżera Jose Moruinho, którego zastąpił Avram Grant. Większość zawodników Londyńczyków uważała charyzmatycznego trenera za swojego przywódcę i nauczyciela. Doszło do kilku nerwowych reakcji z ich strony. Między innymi Droga zażądał wpisanie go na listę transferową w najbliższym okienku transferowym, Maruda publicznie oznajmił, że został oszukany. Wściekli śą także inni piłkarze z Lampardem na czele. Sytuacje takie na pewno w dużym stopniu osłabiły morale zespołu przed jutrzejszym meczem. Chelsea jak na razie w lidze spisywało się poniżej oczekiwań, widać że zespół nie jest w słabej formie. Dodatkowo w jutrzejszym meczu kontuzje wyeliminowały Didiera Drogby, Claudio Pizarro, Franka Lamparda, Ricardo Carvalho i Wayne'a Bridge'a. Myślę, że gospodarze wykorzystają zawirowania w obozie Londyńczyków, tym bardziej że mają z nimi do wyrównania kilka porachunków. Zagrałem jednak ten mecz lekko asekuracyjnie i w razie remisu zostanie mi zwrócona połowa stawki.
|
Do góry
|
|
|
|
#1614226 - 23/09/2007 21:17
|
veteran
|
Twente - NEC 1 1,45
Piłka Nożna-Holandia 1
Alba Volan Fevita – Salzburg 2 1,3
Hokej-Austria 1
Kurs:1,88
Stawka:3j
Do Wygrania:5,65j
W meczu tym zdecydowanym faworytem są gospodarze. Twente to rewelacja z poprzedniego sezonu, która również w tym radzi sobie bardzo dobrze. W meczach u siebie do tej pory zanotowali dwa remisy (z Utrechtem i PSV) i czas najwyższy na pierwsze zwycięstwo. NEC na dzień dzisiejszy prezentuje najgorszy futbol w Eredivisie. Ma na swoim koncie tylko jeden punkt i jedną bramkę strzeloną. Atmosfera w Nijmegen jest nerwowa i trudno się dziwić. Dodatkowo z kadry gości na ten mecz wypadło aż pięciu zawodników. Za zwycięstwem gospodarzy przemawia wszystko. Dużo wyższa forma (mimo porażki z Getafe w Pucharze UEFA 0:1 nastroje są dobre), silniejsza kadra, umiejętności poszczególnych graczy, a nawet historia bezpośrednich pojedynków. Trzy ostatnie ligowe spotkania tych ekip, to komplet wygranej Twente i kapitalny bilans bramkowy 10-0.
Alba to drużyna węgierska, która została zaproszona do ligi Austriackiej. Poziom tej ligi chyba przerósł możliwości tego zespołu. Świadczy o tym wynik z pierwszej kolejki w którym Węgrzy ulegli przeciętnemu Innsbruckowi 7-2. Dzisiaj czeka ich jeszcze trudniejsze zadanie, bowiem ich przeciwnikiem będzie mistzr Austrii Salzburg. Goście już na starcie są w wysokiej formie. W pierwszej kolejce pokonali innego finaliste z poprzedniego sezonu Willach 4-2, więc dzisiaj bez problemów powinni zainkasować kolejne 3pkt.
|
Do góry
|
|
|
|
#1615133 - 24/09/2007 00:37
|
veteran
|
IA Akranes v Vikingur Reykjavik 1 1,6
Piłka Nożna-Islandia 1
Sporting Gijon v Albacete 1 1,75
Piłka Nożna-Hiszpania 2
Kurs:2,8
Do Wygrania:5,6j
Jakiś czas temu znajomy zwrócił mi uwagę, żebym obserwował ligę islandzką. Dokładnie różnicę kursów jakie wystawia buk z tamtego kraju, a reszta buków. Sprawdzałem to i w rzeczywistości można często znaleźć taką zależność . Oczywiście często korzystałem z tego. Dzisiaj również zauważyłem pewną nierówność kursów. W meczu IA Akranes v Vikingur Reykjavik, w Islandii kurs na gospodarzy wynosi 1,3, a u większości bukmacherów w granicach 1,6. Dodatkowo wyniki ostatnich meczy wskazuję zespół gospodarzy jako faworyta tej potyczki.
Albacete jest w bardzo słabej formie. W dotychczasowych czterech meczach zdobyło zaledwie 1pkt, remisując z również słabym w tym sezonie Xeresem. Na przeciwnym biegunie znajduje się zespół gospodarzy. Sporting ma jak na razie 8pkt i dzisiaj ma duże szanse na kolejne 3pkt, które umocnią go w górnej części tabeli
|
Do góry
|
|
|
|
#1616383 - 24/09/2007 06:44
|
veteran
|
Podsumowanie 1 tygodnia gry.
1.Togltatti-Kazan 2 1,6 (0-2) -3j
2. Warta Poznań-ŁkS Łomża 1 2,25 (0-2) -2j
3. Podbeskidzie Bielsko-Biała - Warta Poznąń over 2,5 2 (1.1) -2j
4. Slavia Praha - Steaua Bucharest 1 2,25 (2,25) +3,75j
5. Spartak Moskwa (-1,5) – BK Hacken 1 kurs 1,4 (5-0) Bayer 04 Leverkusen (-1,5) - UD Leiria 1 kurs 1,85 (3-1) +3,36j
6. Heerenveen - Helsingborg 2 AH +0,5/+1,0 (5-3) -1j
7. Wisla Plock - Stal Stalowa Wola 1 1,35 (4-1) Forfar – Montrose 2 1,8 (1-4) +2,86j
8. BełchaOw-Jagielonia 1 1,4 (2-0) Belgie-Słowacja 1 1,6 (3-0) +2,48j
9. Carcle Brugie-Germinal Antwerpen 1 2,1 (1-1) -1j
10. Manchester United – Chelsea 1 H.A 0/-0.5 1,75 (2-1) +3j
11. Twente - NEC 1 1,45 (3-0) Alba Volan Fevita – Salzburg 2 1,3 (1-4) +2,65j
12. IA Akranes v Vikingur Reykjavik 1 1,6 (1-0) Sporting Gijon v Albacete 1 1,75 (1-0) +3,6j
13. Belgia-Serbia 1 3,2 (2-3) -1j
Ilość kuponów:13 Kupony wygrane-przegrane:7-6 Zagrane Za:27j Wygrane:39,7j Bilans:+12,7j Yield:+47%
Pierwszy tydzień w którym ukazywałem swoją gręw prywatnym temacie moim zdaniem był bardzo udany. Oczywiście nie odbyło się bez kilku wpadek, ale yield w granicach 47% bardzo mnie zadawala. Powiem więcej, będę bardzo zadowolony jeżeli w najbliższych tygodniach uda mi się utrzymać ten wynik. Niestety w przyszłym tygodniu chyba spadnie intensywność ukazywania moich kuponów. Praca którą wykonuję nie pozwala na dłuższą analizę meczy. Postaram się jednak, aby kupony które gram utrzymały swoją jakość.
|
Do góry
|
|
|
|
#1616628 - 24/09/2007 17:08
|
veteran
|
Podsumowanie 1 tygodnia gry.
1.Togltatti-Kazan 2 1,6 (2-0) -3j
2. Warta Poznań-ŁkS Łomża 1 2,25 (0-2) -2j
3. Podbeskidzie Bielsko-Biała - Warta Poznąń over 2,5 2 (1-1) -2j
4. Slavia Praha - Steaua Bucharest 1 2,25 (2-1) +3,75j
5. Spartak Moskwa (-1,5) – BK Hacken 1 kurs 1,4 (5-0) Bayer 04 Leverkusen (-1,5) - UD Leiria 1 kurs 1,85 (3-1) +3,36j
6. Heerenveen - Helsingborg 2 AH +0,5/+1,0 (5-3) -1j
7. Wisla Plock - Stal Stalowa Wola 1 1,35 (4-1) Forfar – Montrose 2 1,8 (1-4) +2,86j
8. BełchaOw-Jagielonia 1 1,4 (2-0) Belgie-Słowacja 1 1,6 (3-0) +2,48j
9. Carcle Brugie-Germinal Antwerpen 1 2,1 (1-1) -1j
10. Manchester United – Chelsea 1 H.A 0/-0.5 1,75 (2-0) +3j
11. Twente - NEC 1 1,45 (3-0) Alba Volan Fevita – Salzburg 2 1,3 (1-4) +2,65j
12. IA Akranes v Vikingur Reykjavik 1 1,6 (1-0) Sporting Gijon v Albacete 1 1,75 (1-0) +3,6j
13. Belgia-Serbia 1 3,2 (2-3) -1j
Ilość kuponów:13 Kupony wygrane-przegrane:7-6 Zagrane Za:27j Wygrane:39,7j Bilans:+12,7j Yield:+47%
Pierwszy tydzień w którym ukazywałem swoją gręw prywatnym temacie moim zdaniem był bardzo udany. Oczywiście nie odbyło się bez kilku wpadek, ale yield w granicach 47% bardzo mnie zadawala. Powiem więcej, będę bardzo zadowolony jeżeli w najbliższych tygodniach uda mi się utrzymać ten wynik. Niestety w przyszłym tygodniu chyba spadnie intensywność ukazywania moich kuponów. Praca którą wykonuję nie pozwala na dłuższą analizę meczy. Postaram się jednak, aby kupony które gram utrzymały swoją jakość.
|
Do góry
|
|
|
|
#1620612 - 26/09/2007 07:58
|
veteran
|
Tottenham – Middlesbrough 1 1,65
Piłka Nożna-Anglia Puchar Ligi Curling Cup
Kurs:1,65
Do Wygrania:4,95j
W drużynie Middlesbrough panuje plaga kontuzji. Lista kontuzjowanych zawodników jest bardzo długa. W dzisiejszym meczu manager Gareth Southgate na pewno nie będzie mógł skorzystać z usług: Jeremie Aliadiere, Tuncaya Sanli, Mido (on na pewno chciałby się pokazać w tym meczu),Argentyńczyka Arci i O'Neila. Są to zawodnicy którzy stanowią o ofensywnej sile tego zespołu. Wobec powyższych osłabień goście na pewno obiorą defensywny wariant gry. Jedynie na co mogą liczyć to dotrzymanie wyniku 0-0 w regulaminowym czasie gry i w dogrywce, oraz szczęście w karnych. Tottenham jak na razie bardzo zawodzi w lidze. Ma na swoim koncie zaledwie 5pkt. I zajmuje trzecie od końca miejsce. Gospodarze ostatnio rozgrywają swoje mecze co 3 dni ( grają w pucharze UEFA). W ich szeregach na pewno też nastąpi dzisiaj kilka zmian personalnych. Jednak zmiennicy będą gryźli trawę żeby się pokazać, bo wobec słabych wyników w lidze,muszą wyczuwać szanse załapania się do „jedenastki”. Z punktu widzenia psychologicznego ważna dzisiaj jest wygrana dla gospodarzy, bo wobec ciężkich meczy ligowych w następnych kolejkach kolejno: Aston Willa,Liverpool,Newcastl, na pewno poprawi humory i morale w drużynie i bojowo nastawi przed kolejnymi meczami.
|
Do góry
|
|
|
|
#1620918 - 26/09/2007 19:10
|
veteran
|
Republika Czech (-2,5) – Holandia 1 2,24
Siatkówka-Kobiety ME
Kurs -2,24
Stawka- 1j
Do Wygrania - 2,24j
W dniu dzisiejszym dojdzie do kolejnych meczy w drugiej fazie ME. W jednym z nich faworyzowana Holandia zmierzy się z Czaszkami. Zdaniem obserwatorów jak i bukmacherów Holenderki łatwo powinny wygrać ten mecz. Jak dla mnie sprawa ta nie jest taka oczywista, dlatego zdecydowałem się na zagranie, że Czeszki ugrają co najmniej jednego seta w tym meczu. Wydaje mi się, że forma Holenderek jest duża słabsza od tej którą prezentowały na turnieju GP.W tak krótkim czasie po prostu nie da się być w optymalnej formie na dwóch turniejach. Czeszki bardzo zaimponowały mi w meczu z naszymi „złotkami”. Najpierw przegrały seta, przy stanie 24-20 i kiedy wydawało się, że jest już po meczu, te podjęły walkę i wygrały kolejnego seta. Mało która drużyna kobieca podniosłaby się po takim ciosie. Dzisiaj liczę na chimeryczną formę holenderek, które po dobrym meczu w tym turnieju w następnym grają dużo słabiej, oraz na waleczność Czeszek, które na pewno tanio skóry nie sprzedadzą.
|
Do góry
|
|
|
|
#1627363 - 28/09/2007 19:27
|
veteran
|
Zvonareva Vera - Azarenka Victoria 2 2,12
Tenis-Kobiety WTA
Kurs:2,12
Do Wygrania:4,24j
Obie zawodniczki wydają się być w dobrej formie i na pewno będzie to wyrównany pojedynek. Victoria zaimponowała mi w meczu z Radwańską. Grałem wtedy na Age i kiedy wygrywała już 6-4, 5-2 myślałem, że jest po sprawie i księgowałem wygrany kupon. Tymczasem młoda Biełorusinka wygrała pięć gemów z rzędu w drugim secie, a w trzecim oddała tylko jeden. W kolejnej rundzie Azarenko nie dała szans rozstawionej z numerem 3 w tym turnieju Nadii Petrowej, w całym meczu oddała jej zaledwie trzy gemy. Do tego dochodzi świetna gra w deblu w parze z Peer, Victoria doszła już do półfinału, nie tracąc po drodze seta. Świadczy to o wielkiej formie w tym turnieju Azarenko. Dzisiaj wydaje mi się, że Victoria podtrzyma zwycięską passę w Luxemburgu i pokona niezłą, ale na pewno w jej zasięgu Zvonarevą.
|
Do góry
|
|
|
|
#1630709 - 29/09/2007 21:10
|
veteran
|
Hibernian - Kilmarnock 1 1,65
Piłka Nożna-Szkocja 1
Do Wygrania:6,6j
Jak wiadomo goście dzisiaj przyjadą do stolicy Szkocji w mocno przetrzebionym kontuzjami składem. W obecnej chwili manager tege zespołu Jim Jefferies nie może korzystać z usług ośmiu piłkarzy: Ryan O'Leary, Eric Skora, Danny Invincible, Gary Wales, Garry Hay, Tim Clancy, Chad Charpur, David Fernandez, z czego dwóch z nich doznało urazu w tym tygodniu. To będą rezerwy Killie, dlatego Hibernian ma niezwykle ułatwione zadanie. Gospodarze są w bardzo dobrej formie, do tej pory nie zaznali w meczu ligowym smaku przegranej. Dotatkowo są zmotywowani ostanią wygrana nad Celnikiem 3-2.
|
Do góry
|
|
|
|
#1630851 - 29/09/2007 21:49
|
veteran
|
Portsmouth - Reading 1 1,75
Piłka Nozna-Anglia 1
Podbeskidzie Bielsko - LKS Lomza over 2,5 1,9
Piłka Nożna-Polska 2
Kurs:3,33
Do Wygrania: 6,66j
Gospodarze jak na razie są na 11 miejscu i na pewno jest to wynik poniżej oczekiwań działaczy i kibiców. Trzeba jednak zaznaczyć, że Portsmouth ma już za sobą gre z Manchesterem United, Arsenalem Londyn, FC Liverpool oraz Chelsea Londyn, a więc z najsilniejszymi zespołami ligi. Teraz menedżer The Pompey, Harry Redknapp liczy, że zespół grając z drużynami teoretycznie słabszymi będzie wygrywał. Okazja ku temu będzie już dzisiaj, bowiem Reading jak na razie nic ciekawego nie pokazuje. Gospodarze powinni wykorzystać większy potencjał od gości i odnieś przekonywujące zwycięstwo.
Podbeskidzie w ciągu tygodnia gra trzy mecze na własnym obiekcie kolejno z :Łks Łomżą,Gks Katowice i Pelikanem Łowicz. W klubie nie ukrywają, że interesuje ich zdobycie 9pkt. Szczególnie ważny jest mecz z Katowicami, bo jak wiadomo górale nie przepadają za tą częścią Polski. Aby do tej potyczki podejść w dobrych nastrojach konieczna jest wygrana w dzisiejszym meczu. Zespół z Bielska jest ostatnio w dobrej formie, z zawodników nikt nie narzeka na kontuzje, jedynie Grzegorzowi Paterowi doskwiera drobny uraz i dzisiaj może rozpocząć mecz na ławce rezerwowych. O problemach gości pisałem już wcześniej. Ostatnio opóźnili w ramach protestu wejście na boisko przed meczem u siebie z Turem o 15min. Mimo tych kłopotów spisuja się jednak bardzo dobrze. Dzisiaj moim zdaniem obie druzyny postawia na atak i będą grac o zwycięstwo. Dlatego w meczu tym padnie wiele bramek. Podbeskidzie ma serie pięciu meczy bez overa, więc najwyższy czas na przełamanie.
|
Do góry
|
|
|
|
#1633585 - 30/09/2007 20:25
|
veteran
|
SC Freiburg - Erzgebirge Aue 1 1,5
Piłka Nożna-Niemcy 2
West Bromwich - Queens PR 1 1,45
Piłka Nożna-Anglia 2
Kurs:2,18
Do Wygrania:4,36
Gospodarze są w bardzo dobrej formie. W ostatniej kolejce wygrali na ciężkim terenie w Koloni 3-1, co na pewno ich podbuduje. Dzisiejszą wygraną zapewnią sobie współliderowanie po tej kolejce. Goście to typowy przeciętniak, który musi ciułać punkty, aby uniknąć degradacji. Dzisiaj jednak maja za mało argumentów po swojej stronie, aby osiągnąć dla siebie korzystny wynik.
Wczoraj w meczach Championship padło wiele niespodzianek. Swoje mecz zremisowali Watford,Charlton i Bristol City, a więc zespoły które wyprzedzają WBA. Dzisiaj podopieczni managera Tonego Mowbray'a na pewno będą chcieli wykorzystać potknięcia tych drużyn, bowiem wygrana daje im awans na drugą pozycje w tabeli. Do składu WBA na dzisiejszy mecz wracają Leon Barnett, Paul Robinson, Carl Hoefkens, Andrade Filipe Teixeira, Jonathan Greening, Robert Koren i Zoltan Gera i tylko w kadrze są dwie absencje( Neil Clement i Bostjan Cesar). Goście to aktualnie najsłabsza drużyna w lidze. Dodatkowo zagrają dzisiaj bez zawieszonego Mikele Leigertwooda. Mam nadzieje że ilość niespodzianek na ta kolejkę została wyczerpane wczoraj i dzisiaj gospodarze odniosą pewną wygraną.
|
Do góry
|
|
|
|
#1634028 - 30/09/2007 22:18
|
veteran
|
#13 Pelikan Lowicz – Warta 1 2,4
Kurs:2,4
Stawka;3j
Do Wygrania:7,2j
W niedzielę w Łowiczu spotkają się dwie najsłabsze drugoligowe drużyny. Pelikan podejmuje Wartę Poznań. Jeśli piłkarze Pelikana chcą dać sobie szansę na utrzymanie w drugiej lidze, to w niedzielę (godz. 15.30) muszą pokonać Wartę Poznań. Zadanie będą mieli o tyle ułatwione ponieważ Warciarze w tym meczu wystąpią bez siedmiu zawodników z szerokiej kadry. Trener Baniak został zmuszony w tej sytuacji o sięgnięcie po zawodników z drużyn młodzieżowych. W Warcie ma zadebiutować dzisiaj znany m.in. z występów w Widzewie Emmanuel Ekwueme, który w czwartek dołączył do drużyny z Poznania, ale zawodnik ten na pewno nie będzie w najwyższej formie, bo ostatni mecz grał blisko rok temu. W zespole z Łowicza którą prowadzi Marek Chojnicki jest wielu zawodników znanych z pierwszoligowych boisk. Zawodnicy tacy jak Bogdan Jóźwiak, Maciej Terlecki, Radosław Kowalczyk, Robert Wilk samym doświadczeniem powinni rozstrzygnąć tą potyczkę na swoją korzyść.
|
Do góry
|
|
|
|
#1635466 - 01/10/2007 02:59
|
veteran
|
Podsumowanie 2 tygodnia gry.
1.Radwanska Agnieszka - Azarenka Victoria 1 (1-2) -2j
2. Polska(-1,5)-Serbia 1 (3-0) +2j
3. Tottenham – Middlesbrough 1 (2-0) +1,95j
4. Republika Czech (-2,5) – Holandia 1 (0-3) -1j
5. Polonia Bytom-Zagłębie Lubin 2 (1-0) -3j
6. Polska- Holandia 1 (3-0) +2,6j
7. Zvonareva Vera - Azarenka Victoria 2 (2-0) -2j
8. Hibernian - Kilmarnock 1 (4-1) +2,6j
9. Portsmouth - Reading 1 1,75 (7-4) Podbeskidzie Bielsko - LKS Lomza over 2,5 (2-0) -2j
10. Numancia - Sporting 1 (0-2) -2j
11. SC Freiburg - Erzgebirge Aue 1 (2-0) West Bromwich - Queens PR 1 (5-1) +2,36
12. Pro Patria - Cavese 1 (1-1) -2j
13. Pelikan Lowicz – Warta 1 (0-1) -3j
14. Lillehammer – Furuset 1 (1-2) AIK Solna - GAIS Gothenburg 1 (0-0) -2j
Ilość kuponów:14 Kupony wygrane-przegrane:5-9 Zagrane Za:32j Wygrane:24,5j Bilans:-7,49j Yield:-23,4%
BILANS OGÓLNY PO 2 TYGODNIACH GRY
Ilość kuponów:27 Kupony wygrane-przegrane:12-13 Zagrane Za:59j Wygrane:64,2j Bilans:+5,2j Yield:+8,81%
Niestety w tym tygodniu zanotowałem spore straty i tydzień zakończyłem na sporym minusie. Często kupony były nie do końca przemyślane, grane na siłę. Poszedłem w stronę ilości, a nie jakości. A założenia były całkiem inne. Teraz trzeba wyciągnąć odpowiednie wnioski i wdrożyć je w grę w nowym tygodniu. Mam nadzieję, że w nadchodzącym tygodniu uda mi się odrobić straty z bieżącego.
|
Do góry
|
|
|
|
#1638497 - 02/10/2007 08:05
|
veteran
|
Tydzień NR 3
Steaua Bucuresti – Arsenal 2 1,7
Piłka nożna-LM
Kurs:1,7j
Do Wygrania:6,8j
Dzisiaj w Bukareszcie miejscowa Steaua podejmie Arsenal w meczu grupy H Ligi Mistrzów. Kanonierzy są zdecydowanymi faworytami tego spotkania, bowiem w tym sezonie prezentują znakomitą formę. Arsenal bardzo dobrze spisuje się w rozgrywkach Premier League, gdzie w siedmiu meczach odniósł sześć zwycięstw i zanotował jeden remis. Również świetnie zadebiutował w tegorocznych rozgrywkach LM wygrywając z Sewillą 3-0. Zespół po odejściu Henrego zaczął grać bardziej drużynowo, co przynosi wymierne efekty. Drużyna Steauy ma poważne problemy z trenerem. Po rezygnacji Gheorghe Hagiego zespół jest prowadzony przez drugiego trenera. Przyczyną odejścia Hagiego były nieporozumienia z prezesem Gigi Becalim. Zła atmosfera wokół klubu odbiła się negatywnie na postawie piłkarzy, którzy zarówno w rodzinnej lidze, jak i LM spisują się poniżej oczekiwań. Trochę niepokoja osłabienia Londyńczyków. Goście zagrają w tym meczu bez kontuzjowanych Jensa Lehmanna, Williama Gallasa, Tomasa Rosicky'ego, Eduardo i Alexandre Song Billonga. Pod znakiem zapytania stoi występ Emmanuela Adebayora, Abou Diaby i Mathieu Flaminiego. W składzie jest Aleksandr Hleb, ale jego szanse na grę są bliskie zeru. Jednak Arsenal ma na tyle szeroka kadre, że bez problemu powinien sobie poradzić w tym meczu.
|
Do góry
|
|
|
|
#1641666 - 03/10/2007 07:48
|
veteran
|
Becker Benjamin - Karlovic Ivo 2 1,55
Kurs:1,55
Stawka;2j
Do Wygrania:3,1j
Jest to druga runda turnieju ATP w Tokyo. Ivo jest w tym turnieju roztawiony z numerem 7, dlatego w pierwszej rundzie miał wolny los. Jego dzisiejszy przeciwnik strasznie się męczył z reprezentantem gospodarzy Suzukim , wygrywając ostatecznie 7-5,3-6.6-4. W ubiegłym tygodniu Niemiec miał bardzo udany turniej w Bangkoku, gdzie dotarł aż do finału. Jak widać Beniamin ostatnio nie próżnował, osiągając dobre wyniki. Jednak tak duża intensywnośc spotkań, musi się odbić na jego przygotowaniu fizycznym. Chorwat choć nie jest w najwyższej formie, powinien to dzisiaj wykorzystać i odnieść przekonywujące zwycięstwo. H2H 2-0 dla Ivo, więc styl Beckera mu odpowiada.
|
Do góry
|
|
|
|
#1641900 - 03/10/2007 18:04
|
veteran
|
Liverpool – Marseille 1 1,35
Piłka Nożna-Liga Mistrzów
Celtic - AC Milan under 2,5 1,6
Piłka Nożna-Liga Mistrzów
Kurs:2,16
Do Wygrania:4,32j
Na dzisiejszy wieczór wybrałem takiego dubla z Ligi mistrzów. W pierwszym meczu Liverpool jest zdecydowanym faworytem w meczu z Olympique. W pierwszej kolejce tej grupy podopieczni Rafaela Beniteza zremisowali w Porto 1:1, podczas gdy zawodząca w Ligue 1 Marsylia pewnie pokonała Besiktas Stambuł (2:0). Dzisiaj gospodarze nie mogą sobie pozwolić na stratę punków. Po ich stronie jest atut własnego, większy potencjał kadrowy, ogranie w europejskich pucharach, lepsza aktualnie forma. Pyzatym wydaje mi się, że kluby francuskie ostatnio obniżyły formę, widać to po ich ostatnich pucharowych wynikach. Dzisiejsze spotkanie będzie miało szczególne znaczenie dla Beniteza, dla którego będzie to 50. spotkanie w Lidze Mistrzów. Jego podopieczni sprawią mu miły prezent, na tą małą uroczystość w postaci wygranej. W drugim spotkaniu pomiędzy Celnikiem i Milanem upatruję, bardzo wyrównanego i zaciętego meczu, z małą ilością bramek. Milan w pierwszej kolejce wygrał u siebie z Benficą 2-1, dlatego będzie się starał tego meczu nie przegrać, mając w perspektywie mecz rewanżowy. W lidze zawodzi na całego po sześciu kolejkach Serie A zajmuje dopiero 11. miejsce z dorobkiem 7 punktów. Więc z formą nie jest najlepiej. Celtc w pierwszej kolejce LM przegrał z Szachtarem 2-0.Dzisiaj nie może sobie pozwolić, na kolejną stratę 3pkt. Wydaje mi się, że również dla gospodarzy remis z obrońcą trofeum będzie do przyjęcia. Tak więc oba zespoły postawią na defensywny styl gry. Pyzatym w obu zespołach zabraknie dzisiaj ich najgroźniejszych napastników. Po stronie Celticu Jana Venegoora of Hesselinka, a u gości Ronaldo. Wydaje mi się że mecz zakończy się remisem 1-1 lub 0-0, albo jedna z drużyn wygra 1-0.
|
Do góry
|
|
|
|
#1651124 - 06/10/2007 18:54
|
veteran
|
Podbeskidzie Bielsko - Pelikan Łowicz 1 1,35
Piłka Nozna-Polska 2
Dumbarton – Forfar 1 1,55
Piłka Nożna-Szkocja 4
Kurs:2,09
Do Wygrania:6,27j
Zespół z Bielska gdyby nie kara nałożona przez wydział dyscypliny PZPN w postaci minus sześciu punktów obecnie zajmowała by drugą pozycje w lidze. Tak więc śmiało można nazwać ten zespół jako rewelacje rozgrywek. Podbeskidzie w ostatnich trzech meczach zgromadziło komplet punktów nie tracąc nawet bramki. W dniu dzisiejszym powinni dołożyć kolejne 3pkt za zwycięstwo, bowiem ich przeciwnikiem jest czerwona latarnia ligi zespół Pelikana Łowicz. Goście to obecnie drużyna bez trenera, bowiem po odejściu Marka Chojnackiego w ubiegłym tygodniu, nie udało się znaleźć jego następcy. W drużynie gości dzisiaj nie zagrają: Robert Szczypciak, Michał Łochowski, Kamil Goryszewski oraz Radosław Kowalczyk. Przy Rychlińskiego nie wystąpi także Robert Wilk, który pauzuje za nadmiar żółtych kartoników. W zespole gospodarzy na pewno kibice dzisiaj nie zobaczą pauzującego za żółte kartki Juraja Kancika, poza tym trener Marcin Brosz ma do dyspozycji wszystkich zawodników. Kilku z nich narzeka jednak na lekkie przemęczenie i możliwe są lekkie rotacje w składzie. Bielszczanie powinni dzisiaj beż żadnych kłopotów pokonać ligowego autsajdera.
Nie spodziewałem się że po ostatnich wyczynach zespołu Forfar Atletic , zobaczę jeszcze kurs na ich przegraną ponad 1,5. Dzisiaj chyba bukmacherzy nie docenili zespołu Dumbartonu. Moim zdaniem wcale nie jest to słaba drużyna i dzisiaj spokojnie powinna sobie poradzić z gościami. Dość powiedzieć że dzisiejsi gospodarze swój ostatni mecz wygrali na wyjeździe z Montrose 1-0, a kolejkę wcześniej Forfar przegrał właśnie z tą drużyną u siebie 1-4. Tak więc dzisiaj gospodarze maja spacerek i pewne 3pkt.
Kilmarnock - Inverness CT 2 3,2
Piłka Nozna-Szkocja 1
Kurs:3,2
Do Wygrania:3,2j
Sytuacja w obozie gospodarzy od ostatniego tygodnia niewiele się zmieniła, dodatkowo w dzisiejszym meczu do listy kontuzjowanych dołączył Ryan O'Leary pauzujący za kartki. Tak więc poraz kolejny zobaczymy rezerwy Kilmarnock. Inverness od początku rozgrywek przegrywało mecz za meczem i jasne było, iż w klubie potrzebny jest wstrząs. Zmieniono trenera i wkrótce, Craig Brewster poprowadził swoich podopiecznych do dwóch ligowych wygranych z rzędu i awansu do ćwierćfinału Pucharu Ligi. Tak więć goście są na falii i dzisiaj mają duże szanse na pokonanie przetrzebionych kontuzjami gospodarzami.
|
Do góry
|
|
|
|
#1656293 - 08/10/2007 05:49
|
veteran
|
Podsumowanie 3 tygodnia gry.
#1.Steaua Bucuresti – Arsenal 2 (0-1) +2,8j
#2.Becker Benjamin - Karlovic Ivo 2 (1-2) +1,1j
#3.Liverpool – Marseille 1 1,35 (0-1) Celtic - AC Milan under 2,5 (2-1) -2j
#4.C Metalist Kharkiv - Everton FC 2 (2-3) +2,25
#5.Podbeskidzie Bielsko - Pelikan Łowicz 1 (2-0) Dumbarton – Forfar 1 (0-0) -3j
#6.Kilmarnock - Inverness CT 2 (1-1) -1j
#7.Bunkeflo IF – Enköping 1 (0-2) -3j
#8.Zaragoza - Levante 1 (3-0) Strømsgodset - Sandefjord 1 (4-0) +2,93j
Ilość kuponów:8 Kupony wygrane-przegrane:4-4 Prosent trafionych kuponów:50 Zagrane Za:20j Wygrane:20.08j Bilans:+0.08j Yield:+0.4%
BILANS OGÓLNY PO 3TYGODNIACH GRY
Ilość kuponów:35 Kupony wygrane-przegrane:16-19 Skuteczność trafionych kuponów:45,7% Zagrane Za:79j Wygrane:84,28j Bilans:+5,28j Yield:+6,68%
Niestety kolejny tydzień który trzeba zapisać po stronie strat. Zaważyła o tym fatalna sobota, kiedy straciłem 4j. W kolejnym tygodniu będę się starał poprawić ogólny bilans, bo za niedługo minie miesiąc mojej gry i yield powyżej 10% na pewno będzie wskazany,
|
Do góry
|
|
|
|
#1656807 - 08/10/2007 19:31
|
veteran
|
Tydzień nr 4
Starace Potito - Serra Florent 2 1,65
Tenis- ATP Moskwa
Do Wygrania:3,3j
W pojedynku 29 w rankingu ATP Włocha Starace Potito z Florentem Serią który jest obecnie na 111 w rankingu ATP ,faworytem paradoksalnie jest zawodnik francuski. Obaj zawodnicy nie błyszcza ostatnio formą, jednak o wyniku tego pojedynku, powinna zadecydować twarda nawierzchnia, na której rozgrywany jest turniej w Moskwie. Włoch to specjalista od miękcej nawierzchni, jego gra na hardzie to wielkie nieporozumienie. Na palcach jednej ręki można wyliczyć jego wygrane mecze na tej nawierzchni. Ostatnio może poczynił niewielki postęp, jednak wydaje mi się,że to nadal to za mało na pokonanie Francuza.
|
Do góry
|
|
|
|
#1659378 - 09/10/2007 21:07
|
veteran
|
Bristol Rovers – Bournemouth 1 1,7
Piłka Nozna-Anglia LDV Trophy
Kurs-:1,7
Do Wygrania:5,1
Zespól gości ma duże kłopoty kadrowe na to spotkanie. Na pewno nie zagrają podstawowi zawodnicy Bournemouth: Russell Perrett, Ryan Garry, Warren Cummings, Marvin Bartley, Jean Christophe, Steven Foley. Wobec tych osłabień zdecydowanym faworytem wydaje się być zespół Bristol. Obie drużyny grają w Leaque One i o ile gospodarze spisują się dosyć przyzwoicie ,zajmują 15 miejsce, goście natomiast prezentuja się bardzo słabo i plasują się na przed ostatnim 23 miejscu.
P.S Dzisiaj prawdopodobnie Leeds odpuszcza swój mecz z Darlington. Kurs na ich przegraną wynosi ponad 3,0
|
Do góry
|
|
|
|
#1661945 - 10/10/2007 14:54
|
veteran
|
Marion Bartoli-Vera Dushevina 2 2,7
Tenis-WTA Moskwa
Kurs:2,7
Do Wygrania:5,4j
W drugiej rundzie turnieju WTA w Moskwie spotkają się rozstawiona z nr 5 w tym turnieju Francuska Marion Bartoli, oraz zawodniczka gospodarzy Vera Dushevina, grająca tutaj dzięki „dzikiej karcie”. W pierwszej rundzie Bartoli pokonała Ukrainke Alone Bondarenko 6-2,7-5, jednak swoją postawą nie zachwyciła. Wydaje mi się , że Francuzka obecnie znajduje się w małym dołku i nie jest w najwyższej formie. Marion w tym roku udanie występowała w wielu turniejach, jednak organizmu nie da się oszukać i zbyt intensywność turniejowa odbija się teraz na jej dyspozycji. Można zauważyć, że ma problemy kondycyjne i odpuszcza wiele piłek. Vera w pierwszej rundzie pokonała Eleni Daniilidou 7-5,6-1, więc chyba jest w nie złej formie. Będzie miała po swojej stronie publiczność. Z Bartoli grała do tej pory osiem razy i sześć razy udało się jej ją ograć, dlatego na pewno wyjdzie na ten mecz dobrze nastawiona psychicznie. Mecz będzie zacięty i wyrównany. Czym dłużej będzie trwał, tym szanse na zwycięstwo Rosjanki będą rosnąc, a jeżeli dojdzie do trzeciego seta, to o wynik jestem spokojny.
|
Do góry
|
|
|
|
#1662887 - 10/10/2007 21:43
|
veteran
|
Jastrzębski Węgiel - Mlekpol AZS Olsztyn 2 1,8
Siatkówk-Polska 1 Kurs:1,8
Do Wygrania:5,4j
W szlagierowym meczu trzeciej kolejki PLS w Jastrzębiu gospodarze podejmują AZS Olsztyn. Jastrzebski Węgiel w tym sezonie wydaje się być dożo słabszy niż w poprzednim. Przed sezonem klub opuściło trzech kluczowych zawodników dla tej drużyny: Kadziewicz, Plinski i Szymanski . Na ich miejsce ściągnięto kilku nowych z Robertem Prygielem na czele, jednak będzie im bardzo ciężko zastąpić wspomnianą trójkę, a na pewno potrzebują trochę czasu na zgranie. W dotychczasowych spotkaniach Jastrzębie spisuje się dosyć przeciętnie. Najpierw po ciężkim meczu umęczyli wygraną z beniaminkiem Delatą Bydgoszcz 3-2, a w drugiej kolejce nie mieli nic do powiedzenia w meczu ze Skrą, przegrana 3-0. Goście jak na razie spisują się w lidze bardzo dobrze. W dwóch dotychczasowych meczach nie stracili nawet seta, mało tego nie stracili więcej niż 20 punktów w żadnym rozegranym secie. W drużynie dobrze zaaklimatyzowali się nowe gwiazdy Olsztyna Bjorn Andrea i Grzegorz Szamański. Dla tego drugiego będzie to bardzo ważny mecz, bo jeszcze w ubiegłym sezonie występował w zespole z Jastrzebia.
|
Do góry
|
|
|
|
#1670111 - 12/10/2007 15:46
|
veteran
|
Zvonareva Vera-Dinara Safina 1 1,53
Tenis-WTA Moskwa
Kurs;1,53
Do Wygrania:4,59
Vera w tym roku straciła kilka miesięcy na leczenie kontuzji, którą odniosła w pojedynku z dzisiejszą rywalką w połowie kwietnia. Wróciła dopiero na niedawny US Open i na pewno jest głodna gry. W ostatnim okresie znajduje się w bardzo dobrej formie. Wczoraj mimo niezłej gry Radwańskiej, nie dała jej żadnych szans na wygraną. Wcześniej pokonała Mauresmo. Wczoraj oglądałem oba mecze dzisiejszych rywalek i różnica w poziomie gry była bardzo duża. O bardzo dobrej grze Very już wspomniałem, Dinara natomiast swoje zwycięstwo zawdzięcza fatalnej postawie Chakwetadze, która chyba zagrała najsłabszy mecz w tym sezonie. Po krótkiej analizie pierwszym pomysłem było, żeby spróbować zagrać ten mecz za maksymalna stawke 5 jednostek. Jednak jak wiadomo kobiety są bardzo zmienne i szybko popadają w skrajność. Do tego są to dwie Rosjanki i grają w Moskwie i jeszcze h2h w którym Safina prowadzi 4-1. Czynniki te spowodowały, że zdecydowałem się obniżyć stawkę. Mam nadzieję, że będę tego żałował.
|
Do góry
|
|
|
|
#1679040 - 14/10/2007 21:41
|
veteran
|
Frosinone -Bari 1 1,9
Piłka Nozna-Włochy 2
Kurs:1,9
Do Wygrania:5,7j
Zespól Bari przystapi do dzisiejszego meczu mocno osłabiony. W dniu dzisiejszym na pewno nie zagrają podstawowi zawodnicy Donda, Belmonte, Stellini, Ganci, oraz dwóch zawodników cz rezerwowych Ladino, Sergeant. Gospodarzy ostatnio są w dobrej formie. Dwa ostatnie mecze zakończyły się ich zwycięstwami i obecnie zajmują 7 miejsce. Barii znajduje się na 13 miejscu, a w trzech meczach wyjazdowych nie zdobyło nawet punktu. Wobec tak dużych osłabień Bari, oraz nienajlepszej formy, gospodarze powinni rozstrzygnąć to spotkanie na własną korzyść.
|
Do góry
|
|
|
|
#1680476 - 15/10/2007 03:45
|
veteran
|
Podsumowaniwe 4 tygodnia gry.
#1 Starace Potito - Serra Florent 2 (1-2) +1,3j
#2 Spartak Nalchik - Spartak Moskwa 2 (1-2) +1,8j
#3 UCD – Cork 2 (1-2) +1,5j
#4 Bristol Rovers – Bournemouth 1 (0-1) -3j
#5 Marion Bartoli-Vera Dushevina 2 (1-3) +3,4j
#6 Jastrzębski Węgiel - Mlekpol AZS Olsztyn 2 (2-3) +2,4j
#7 Storhamar - Stavanger 1 (7-2) +1,1j
#8 Zvonareva Vera-Dinara Safina 1 (1-2) -3j
#9 Poland-U21 - Spain-U21 2 (0-2) +2j
#10 MVV - Stormvogels/Telstar 1 (2-1) +1,95
#11 England - Estonia powyżej/poniżej 2,5 (3-0) Faroe Islands – France gospodarze strzelą bramkę nie (0-6) +2,16j
#12 Frosinone -Bari 1 (4-1) +2,7j
#13 Kezmarok - Zilina 1 (3-2) +2j
#14 Córdoba – Salamanca 1 (1-1) Sporting - R. Ferro 1 (0-0) -1j
Ilość kuponów:14 Kupony wygrane-przegrane:11-3 Prosent trafionych kuponów:78,5% Zagrane Za:34j Wygrane:49,31j Bilans:+15,31j Yield:+45,02%
BILANS OGÓLNY PO 4 TYGODNIACH GRY
Ilość kuponów:49 Kupony wygrane-przegrane:27-22 Skuteczność trafionych kuponów:55,1% Zagrane Za:113j Wygrane:133,59j Bilans:+20,59j Yield:+18,22%
Uważam że czwarty tydzień mojej gry był bardzo udany. Dobrym posunięciem okazała się gra przeciw zespołom osłabionym kadrowo. W następnych tygodniach będę się starał poprawić yield. Satysfackcjonowalo by mnie utrzymanie tego wskaźnika gry przez dłuższy czas na poziomie powyżej 20%. Oznaczało by to, że kasa którą wkładam w bukmacherke jest dobrze inwestowana. Jeżeli o typy to w dalej będę próbować grę przeciw osłabionym zespołom. Bliżej trzeba się też przyjrzeć skandynawskim ligą piłkarskim, bowiem rozgrywki tam dobiegają końca i na pewno będzie można znaleźć coś ciekawego.
|
Do góry
|
|
|
|
#1687990 - 18/10/2007 00:48
|
veteran
|
Azerbaijan – Serbia powyżej/poniżej poniżej 2,5 1,65
Piłka Nozna-Eliminacje ME
Do Wygrania;3,3j
Serbowie aby nadal liczyć się w walce o udział w mistrzostwach musza ten mecz wygrać. Dzisiaj jednak czeka ich ciężkie zadanie, gdyż jak wiadomo bardzo ciężko się gra z Azerami na ich boisku. Goście wystąpią dzisiaj bez Dragutinovica,Stankovica,Vidica,Krstajjica,Stepanova, wiec na pewno będzie szwankowało zgranie drużyny i spadnie siła ofensywna Serbów. Boisko na którym będzie rozgrywany ten mecz jest bardzo nierówne i nie sprzyja ofensywnej grze. Moim zdaniem w meczu tym wpadnie mało bramek i dlatego zdecydowałem się zagrać typ na poniżej trzech bramek w meczu.
|
Do góry
|
|
|
|
#1692896 - 19/10/2007 05:07
|
veteran
|
Los Angeles Galaxy - New York Red Bull 1
Piłka Nozna-USA
Kurs:1,7
Do Wygrania:5,1j
Dla gospodarzy jest to bardzo ważny mecz, aby zagrać w playoffach muszą go wygrać. Do zakończenia amerykańskiej MLS została jedna kolejka. Galaxy obecnie zajmuje 11 miejsce z cztero punktową stratą do ósmego miejsca gwarantującego udział w playoffach. Jednak ma jeden mecz więcej do rozegrania i przy zwycięstwie nad New Yorkiem strata ta będzie wynosić tylko 1pkt. Tak więc jest to dla gospodarzy mecz z gatunku „musi wygrać”. W klub ten przed sezonem wpompowane wiele kasy, jednak jak na razie nie przyniosło to pożądanych efektów. W ostatnim okresie Galaxy prezentuje bardzo dobrą formę odnosząc pięć zwycięstw pod rząd. W klubie robiono wszystko, żeby na ten mecz mógł wrócić kontuzjowany ostatnio David Beckham i prawdopodobnie będzie on do dyspozycji trenera. Jest on najbardziej popularnym zawodnikiem tej ligi i na pewno najbardziej dochodowym, jego brak w fazie playoff spowoduje mniejsze zarobki dla całej MLS (typowo amerykańskie podejście do sportu). Goście awans do playoffu maja zapewniony i możliwe jest, że w jutrzejszym meczu zabraknie w ich składzie kilku podstawowych zawodników. Wydaje mi się,że motywacja i aktualna forma stoi po stronie gospodarzy dlatego powinni wygrać ten mecz.
Wcześniej pomyliłem stawki.
|
Do góry
|
|
|
|
#1694451 - 19/10/2007 22:11
|
veteran
|
TOP Oss - RBC Roosendaal 2
Piłka Nozna-Holandia 2
Kurs:2,0
Do Wygrania:4j
Z spowodu kontuzji oraz wykluczeń w tym meczu w zespole gospodarzy nie zagra ośmiu zawodników, którzy do tej pory zaliczyli wystepy w tym sezonie. Najpoważniejsze straty to SCHOOFS, VAN HINTUM,oraz podstawowy bramkarz DE VOIGT którzy grali we wszystkich 12 meczach. Oprócz nich nie zagrają jeszcze ZAFARIN (11 meczy), KAZLAUSKAS (11 meczy), THIJSSEN (6 meczy), CRISTINA (3 mecze), VAN DEN LANGENBERG (2 mecze). Roosendall po słabym początku ostatnio odzyskał formę z ubiegłego sezonu i wobec tak sporych osłabień u gospodarzy powinien dzisiaj zdobyć kolejne 3pkt.
Energie Cottbus - MSV Duisburg handicap azjatycki 1 (0/-0.5)
Piłka Nozna-Niemcy 1
Kurs:1,75
Do Wygrania:5,25j ( w razie remisu przegrana połowa stawki 1,5j)
W kadrze Duisburga na ten mecz zabraknie, aż 12 zawodników. Rozsypała się cała obrona i trener został zmuszony po ściągnięcie zawodników z rezerw do tej formacji. U gospodarzy w ostatnim czasie zmieniono trenera i od razu poprawiły się wyniki ( dwa cenne remisy z Einrachtem 2-2 i Herthą 0-0). Dzisiaj pora na pierwszą wygraną w tym sezonie, bo jak nie z tak osłabionym Duisburgiem to z kim.
|
Do góry
|
|
|
|
#1697189 - 20/10/2007 20:54
|
veteran
|
KuPS Kuopio - JJK Jyvaskyla 1 1,5 Klubi 04 Helsinki - GBK Kokkola 2 1,9
Piłka Nożna-Finlandia 2
Kurs:2,89
Do Wygrania:2,89j
Dzisiaj odbędzie się ostatnia kolejka w drugiej lidze Fińskiej. Do roztrzygniecia pozostało, kto awansuje do Veikkausliga, oraz która drużyna zagra w barażach z przedostatnią drużyną pierwszej ligi. KuPS Kopio musi swój mecz wygrac i czekać na wynik meczu Hämeenlinna - Rovaniemi RoPS, przy przegranej gości to oni dzisiaj świętują awans o szczebel wyżej. Jeżeli GBK Kokkola wygra swój mecz to jest pewna utrzymania w lidze bez baraży, a w tych zagra zespół TPV Pallo Veikot,który przy swoim zwycięstwie będzie miał tyle samo punktów, ale gorszy bilans bezpośrednich pojedynków.
|
Do góry
|
|
|
|
#1697639 - 20/10/2007 22:51
|
veteran
|
St. Johnstone - Queen of the South 1
Piłka Nozna-Szkocja 2
Kurs:1,5
Do Wygrania:2j
Zespół St. Johnstone przed sezonem był zaliczony jako jeden z głównych faworytów do awansu do Premier League. Początek sezonu był bardzo nieudany dla tej druzyny, jednak w ostatnim czasie St. Johnstone zaczyna potwierdzać swoje aspiracje. Obecnie gospodarze zajmuja trzecią pozycje z ośmio punktową strata do lidera Hamilton. W dniu dzisiejszym St. Johnstone podejmuja jeden ze słabszych drużyn tej ligi i są zdecydowanymi faworytami tej potyczki. Nie wyobrażam sobie innego wyniku, niż wygranej gospodarzy.
Blackburn - Reading 1
Piłka Nozna-Angli a1
Do Wygrania:3,3j
Szóste w tabeli Blackburn Rovers podejmuje dzisiaj słabo spisujące się w tym sezonie w meczach wyjazdowych zespół Reading. Faworytem tego spotkania są gospodarze, którzy są w dobrej formie i wygrali cztery ostatnie oficjalne spotkania. W składzie gospodarzy nie ma większych osłabień, a do składu po kontuzji ma wrócić Santa Gruz i Ryana Nelson. Lista kontuzjowanych zawodników u gości to: Bobby Convey, John Oster, Glen Little i Kalifa Cisse. Wątpliwy jest jeszcze wystep Ibrahima Sonko. Poza tym manager Reading w tym tygodniu na treningach nie mógł skorzystać aż z 12 zawodników. Spowodowane to było powołaniami na mecze reprezentacyjne, więc na pewno większość z nich będzie przemęczona. Moim zdaniem gospodarze wykorzystają dzisiaj atut własnego boiska i odniosa przekonywujące zwycięstwo.
|
Do góry
|
|
|
|
#1703720 - 22/10/2007 05:19
|
veteran
|
Podsumowaniwe 5 tygodnia gry.
#1 Linköping – Djurgården 1 (0-3) -2j
#2 HC Pardubice - RI Okna Zlin 1 (1-2) -3j
#3 Azerbaijan – Serbia powyżej/poniżej poniżej (1-6) -2j
#4 PGE Skra Belchatow v Buducnost P. dokładny wynik 3-0 (3-1) -2j
#5 Andy Murray - Nadal-Parera, Rafael 2 (0-2) +1,16j
#6 Los Angeles Galaxy - New York Red Bull 1 (1-1) -3j
#7 TOP Oss - RBC Roosendaal 2 (3-3) -2j
#8 Energie Cottbus - MSV Duisburg handicap azjatycki 1 (0/-0.5) (1-2) -3j
#9 Spartak Moskva - FC Moskwa 1 (2-1) +2,1j
#10 KuPS Kuopio - JJK Jyvaskyla 1 1,5 (1-0) Klubi 04 Helsinki - GBK Kokkola 2 1,9 (1-0) -1j
#11 St. Johnstone - Queen of the South 1 (2-0) +2j
#12 Blackburn - Reading 1 (4-1) +1,3j
#13 Lierse SK - OC Charleroi-Marchienne 1 (0-1) -2j
#14 Sampdoria-Parma 1 (3-0) +1,4j
#15 Federer v Nalbandian(+3,5) Game Handicap Betting 2 (1-2) +1j
#16 HC Slovan Bratislava - MsHK Zilina 1 (5-3) +2j
#17 HDD ZM Olimpija - Salzburg 2 (2-3) +2,5j
#18 Kimi Räikkönen - Fernando Alonso 2 (1-0) -1j
#19 Lillestrøm - Rosenborg 1 (4-1) +2,85j
Ilość kuponów:19 Kupony wygrane-przegrane:9-10 Prosent trafionych kuponów:47,3% Zagrane Za:43j Wygrane:38,31j Bilans:-4,69j Yield:-10,9%
BILANS OGÓLNY PO 5 TYGODNIACH GRY
Ilość kuponów:68 Kupony wygrane-przegrane:36-32 Skuteczność trafionych kuponów:52,94% Zagrane Za:156j Wygrane:171,87j Bilans:+15,87j Yield:+10,17%
Po raz kolejny po dobrym tygodniu w moim wykonaniu, przychodzi słaby. Fatalny był początek tygodnia w którym odniosłem duże straty, w pewnym momencie było już minus trzynaście jednostek. Na szczęście w weekend udało mi się odrobić znaczną część poniesionych strat. Mam nadzieje że w kolejnym tygodniu uda mi się znowu osiągnąć zadawalający zysk, a w przyszłości ustabilizuję wysoką formę.
|
Do góry
|
|
|
|
#1705016 - 22/10/2007 18:13
|
veteran
|
Tydzień nr 6
Prokom Trefl Sopot v CSKA Moscow (-8,5) 2
Koszykówka – Euroliga Mężczyzn
Kurs:1,83
Do Wygrania:3,66j
W dniu dzisiejszym rozpoczyna się kolejny sezon koszykarskiej Euroligi. Mistrza Polski czeka bardzo ciężki pojedynek z CSKA Moskwa. Prokom jak na razie w lidze rozegrał dwa spotkania , najpierw wygrał z Polonia Warbud 95-91, a następnie pokonał na własnym parkiecie Czarnych Słupsk 62-58. W obu meczach swoja formą nie zachwycił. Można było zauważyć, że zespół nie jest jeszcze do końca zgrany, gdyż nastąpiły duże rotacje w składzie. CSKA w lidze rosyjskiej jak na razie spisuje się znakomicie. Dotychczas wygrało wszystkie pięć rozegranych przez siebie spotkań, a najmniejsza różnica punktowa w tych meczach wynosiła 23pkt. Dzisiaj wydaje mi się, że Rosjanie udzielą Prokomowi surowej lekcji koszykówki, a handi -8,5pkt będzie z łatwością przez CSKA pokryte.
|
Do góry
|
|
|
|
#1710802 - 24/10/2007 19:07
|
veteran
|
#4 Paszek Tamira - Medina Garrigues Anabel 1 Tenis-WTA Kurs:1,5 Stawka:3j Do Wygrania:4,5j Tamira gra u siebie, więc na pewno będzie chciała się pokazać. Po jej stronie stoi również nawierzchnia, gdyż woli szybsze w przeciwieństwie do Mediny. Hiszpanka ostatnio w słabszej formie, w trzech ostatnich turniejach szybko odpadła, z zawodniczkami teoretycznie słabszymi od Paszek. Stawiam na zwycięstwo Tamiry. #5 Berdych, Tomas v Lopez, Feliciano 2 Tenis-ATP Kurs:2,37 Stawka:2j Do Wygrania:4,74 Berdych ma kłopoty zdrowotne i na pewno fizycznie nie będzie dziś dobrze wyglądał. Powinien wykorzystać to Feliciano, który ostatnio złapał dobrą formę na szybkiej nawierzchni. H2H 2-1 dla Hiszpana. #6 Maribor v Olimpija Ljubljana 2 Piłka Nożna-Puchar Słowenii Kurs:8.0 Stawka:0,5j Do Wygrania:4j Kursy od rana mocno lecą w dół . Mi udało się jeszcze złapać 8,0 w sportingbecie, a w innych bukach spadł już do 5,5, wczoraj wynosił 11. Olimpia chociaż gra w trzeciej lidze ma bardzo mocny skład i wcale nie stoi na straconej pozycji w meczu ze średniakiem pierwszoligowym. Spotkaniom po miedzy tymi zespołami zawsze towarzyszą duże emocje na trybunach i na pewno tak będzie i tym razem.H2H przemawia za gościami. http://pl.youtube.com/watch?v=Msn11NBIyhc&mode=related&search=http://pl.youtube.com/watch?v=AjIV9ixj_v4
|
Do góry
|
|
|
|
#1718945 - 27/10/2007 20:07
|
veteran
|
St Johnstone – Clyde 1 Piłka Nożna-Szkocja 2 Kurs:1,55 Stawka:4j Do Wygrania:6,2j
Kolejny mój typ na zespół St Johnstone, który nadal zajmuje trzecią pozycje. Wydaje mi się, że w tej kolejce gospodarze mogą trochę odrobić dystans punktowy do wyprzedzających zespołów. Lider Hamilton podejmuje nieobliczalnego beniaminka Greenock Mormon, a wicelidera Dundee FC czeka ciężki wyjazdowy mecz z Partick Thistle i w obu tych meczach możliwa jest niespodzianka. St Johnstone czeka dzisiaj potyczka z będącym ostatnio w słabej formie zespołem Clyde i jeżeli nadal chcą się liczyć w walce o awans, z takimi przeciwnikami po prostu muszą wygrywać.
Sunderland – Fulham handicap azjatycki 1 (0/-0.5) Piłka Nożna-Anglia 1 Kurs:1,79 Stawka:3,5j Do Wygrania:6,26j
Gospodarze chociaż nie wygrali od pięciu meczy wcale nie są w złej formie. Po każdym z ostatnich spotkań mimo złego wyniku zbierali dużo ciepłych słów za swoją grę. Dziś nadarza się przed nimi doskonała okazja do przełamania złej passy. Fulham to jedna ze słabiej grających drużyn na wyjeździe w Premier League. Goście w tym meczu wystąpią poważnie osłabieni bowiem, kontuzje wyeliminowały Kasey'a Kellera, Briana McBride'a, Jimmy'ego Bullarda, Philippe'a Christanvala, Moritza Volza, Simona Elliotta, Iana Pearce'a, Lee Cooka i Hameura Bouazzy, a Paul Konchesky jest zawieszony.
NK Zagreb – Sibenik 1 Piłka Nożna-Chorwacja 1 Kurs:1,7 Stawka:3j Do Wygrania:5,1j
Do oddania tego typu przekonał mnie bilans bezpośrednich meczy między tymi zespołami. Sibenik w Zagrzebiu po raz ostatni wygrał w 1999r, od tego czasu zawsze górą byli gospodarze dzisiejszego pojedynku.
IF Sylvia v BK Hacken Half Time Result 1 Piłka Nożna-Szwecja 1 Kurs:1,75 Stawka:2j Do Wygrania:3,5j
Ostatnia kolejka szweckiej Superettan. Hacken jeżeli chce awansować musi ten mecz wygrac i czekać na potknięcie Ljungskile. IF Sylvia ma juz zapewniony spadek i dzisiaj nie powinno zbytnio przeszkadzać w wygranej gościom. Kurs na wygraną Hacken po dziewięćdziesięciu minutach wynosi tylko 1,3 i jest mało opłacalny, dlatego ja spróbowałem zagrać Hacken do przerwy po kursie 1,75.
|
Do góry
|
|
|
|
#1718949 - 27/10/2007 20:08
|
veteran
|
St Johnstone – Clyde 1 Piłka Nożna-Szkocja 2 Kurs:1,55 Stawka:4j Do Wygrania:6,2j
Kolejny mój typ na zespół St Johnstone, który nadal zajmuje trzecią pozycje. Wydaje mi się, że w tej kolejce gospodarze mogą trochę odrobić dystans punktowy do wyprzedzających zespołów. Lider Hamilton podejmuje nieobliczalnego beniaminka Greenock Mormon, a wicelidera Dundee FC czeka ciężki wyjazdowy mecz z Partick Thistle i w obu tych meczach możliwa jest niespodzianka. St Johnstone czeka dzisiaj potyczka z będącym ostatnio w słabej formie zespołem Clyde i jeżeli nadal chcą się liczyć w walce o awans, z takimi przeciwnikami po prostu muszą wygrywać.
Sunderland – Fulham handicap azjatycki 1 (0/-0.5) Piłka Nożna-Anglia 1 Kurs:1,79 Stawka:3,5j Do Wygrania:6,26j
Gospodarze chociaż nie wygrali od pięciu meczy wcale nie są w złej formie. Po każdym z ostatnich spotkań mimo złego wyniku zbierali dużo ciepłych słów za swoją grę. Dziś nadarza się przed nimi doskonała okazja do przełamania złej passy. Fulham to jedna ze słabiej grających drużyn na wyjeździe w Premier League. Goście w tym meczu wystąpią poważnie osłabieni bowiem, kontuzje wyeliminowały Kasey'a Kellera, Briana McBride'a, Jimmy'ego Bullarda, Philippe'a Christanvala, Moritza Volza, Simona Elliotta, Iana Pearce'a, Lee Cooka i Hameura Bouazzy, a Paul Konchesky jest zawieszony.
NK Zagreb – Sibenik 1 Piłka Nożna-Chorwacja 1 Kurs:1,7 Stawka:3j Do Wygrania:5,1j
Do oddania tego typu przekonał mnie bilans bezpośrednich meczy między tymi zespołami. Sibenik w Zagrzebiu po raz ostatni wygrał w 1999r, od tego czasu zawsze górą byli gospodarze dzisiejszego pojedynku.
IF Sylvia v BK Hacken Half Time Result 1 Piłka Nożna-Szwecja 1 Kurs:1,75 Stawka:2j Do Wygrania:3,5j
Ostatnia kolejka szweckiej Superettan. Hacken jeżeli chce awansować musi ten mecz wygrac i czekać na potknięcie Ljungskile. IF Sylvia ma juz zapewniony spadek i dzisiaj nie powinno zbytnio przeszkadzać w wygranej gościom. Kurs na wygraną Hacken po dziewięćdziesięciu minutach wynosi tylko 1,3 i jest mało opłacalny, dlatego ja spróbowałem zagrać Hacken do przerwy po kursie 1,75.
|
Do góry
|
|
|
|
#1724594 - 29/10/2007 05:46
|
veteran
|
Podsumowaniwe 5 tygodnia gry.
#1 Prokom Trefl Sopot v CSKA Moscow (-8,5) 2 +1,66j
#2 MKS Cracovia Krakow(-3,5) - TH Unia Oświęcim handicap 1 (7-2) HC Pardubice - HC Znojemsti Orli 1 1.5 (7-0) +2,5j
#3 Sewilla(-1,5) - Steaua Bucuresti handicap 1 -3j
#4 Paszek Tamira - Medina Garrigues Anabel 1 (2-1) +1,5
#5 Berdych, Tomas v Lopez, Feliciano 2 (2-1) -2j
#6 Maribor v Olimpija Ljubljana 2 (3-1) -0,5j
#7 FC Zenit St. Petersburg - AZ Alkmaar 1 (1-1) -3j
#8 Wawrinka Stanislas - Berdych Tomas 1 )0-2) -2j
#9 Arka Gdynia (-1) - Motor Lublin 1 (2-0) +2,1j
#10 Verdasco, Fernando (-1,5) v Starace, Potito 1 +1,6j
#11 St Johnstone – Clyde 1 (1-1) -4j
#12 Sunderland – Fulham handicap azjatycki 1 (0/-0.5) -1,75
#13 NK Zagreb – Sibenik 1 (2-1) +2,1j
#14 IF Sylvia v BK Hacken Half Time Result 2 (0-1) +1,5j
#15 Ruch Chorzow - Polonia Bytom 1 (2-0) +2,4
#16 VVV Venlo - SC Heerenveen 2 (0-4) +1,2j
#17 Znicz Pruszkow - Podbeskidzie Bielsko powyżej/poniżej 2,5g 2 (0-0) -2j
#18 FC Utrecht v Ajax Draw No Bet 1 (0-1) -2j
#19 Numancia - Gimnàstic 1 (1-0) +2,7j
#20 Atlas Stal Ostrow - SPEC Polonia Warszawa handicap 2 (+11.5) (83-69) -2j
Ilość kuponów:20 Kupony wygrane-przegrane:10/10 Prosent trafionych kuponów:50% Zagrane Za:49j Wygrane:46,01j Bilans:-2,99j Yield:-6,10%
BILANS OGÓLNY PO 6 TYGODNIACH GRY
Ilość kuponów:88 Kupony wygrane-przegrane:46-42 Skuteczność trafionych kuponów:52,27% Zagrane Za:205j Wygrane:217,88j Bilans:+12,88j Yield:+6,28%
Niestety kolejny tydzień na minusie. Wydaje mi się, że gram za dużo dyscyplin i przez to wiele typów jest przypadkowych. W przyszłym tygodniu postanowiłem grać tylko piłkę nożną i hokej. Zmniejszy to chyba możliwość wyselekcjowania błędnych typów. Sam jestem ciekaw co z tego wyjdzie.
|
Do góry
|
|
|
|
#1749925 - 05/11/2007 22:26
|
veteran
|
Podsumowaniwe 7 tygodnia gry.
#1 Färjestad - Södertälje SK 1 2-2 Pelicans - SaiPa 1 2-0 -2j
#2 GKS Tychy 71 - Wisła Kraków(-1) handicap 2 (1-3) +2,75j
#3 KalPa - Kärpät 2 1,35 (2-4) HPK - Lukko 1x 1,45 (3-3) +2,88j
#4 Real Valladolid - Barcelona handicap azjatycki -1/-1.5 (1-1) -2jj
#5 Brazil - Poland handicap 1 (-1.5) (3-0) Japan - Dominican Republic handicap 1 (-1.5) (3-0) +1,64j
#6 Mlekpol AZS Olsztyn - Wkret-Met Domex AZS Czestochowa 2 (0-3) +3,1j
#7 Spartak Moscow(-2) v FK Rostov Goal Handicamp 1 (3-0) +2,4j
#8 LKS Lomza - GKS Jastrzebie X2 (0-3) Aston Villa - Derby 1 (2-0) +2,88
#9 Znicz Pruszkow - Pelikan Lowicz 1 (2-2) Brazil - Cuba handicap 1 (-1.5) (3-2) -2j
#10 Poland - USA 1 (1-3) Japan - Serbia 1 (1-3) -1j
#11 Atromitos - OFI Crete 1 (1-0) +2,1j
#12 Locarno - Bellinzona 2 (0-3) +2j
#13 Empoli FC - AS Roma handicap azjatycki 1 (+0.5/+1.0) (2-2) +2j
#14 Brøndby - Lyngby handicap 1 (-1.0) (3-0) +2j
#15 Farlsley Celtic - York City 2 (1-4) +2,6j
Ilość kuponów:15 Kupony wygrane-przegrane:11/4 Prosent trafionych kuponów:73,3% Zagrane Za:35j Wygrane:54,45j Bilans:+19,45j Yield:+55,57%
BILANS OGÓLNY PO 7 TYGODNIACH GRY
Ilość kuponów:103 Kupony wygrane-przegrane:57-46 Skuteczność trafionych kuponów:55,33% Zagrane Za:240j Wygrane:272,33j Bilans:+32,33j Yield:+13,47%
Tydzień marzenie. Dość powiedzieć, że po sześciu tygodniach byłem do przodu dwanaście jednostek, a w ostatnim tygodniu uzyskałem dochód prawie dwadzieścia jednostek. Mam nadzieje, że nie był to tylko jednorazowy przebłysk, a formę uda mi się ustabilizować na dobrym poziomie przez najbliższe kilka tygodni. W nadchodzącym tygodniu będę się skupiał nad znalezieniem dobrego typu z piłki nożnej, hokeja i siatkówki. Jednak jak znajdzie się coś ciekawego z innej dyscypliny to na pewno nie pogardzę.
|
Do góry
|
|
|
|
#1750194 - 06/11/2007 00:10
|
veteran
|
Tydzień nr 8.
Manchester City - Sunderland handicap azjatycki +0.5/+1 typ:2 Kurs:1,99
Jako jeden z nielicznych nie idę dzisiaj za mosowym pędem typerów którzy w meczu tym widzą tylko jednego faworyta w postaci zespołu gospodarzy. Ja znalazłem kilka argumentów które przekonały mnie do gry na zespół Sanderlandu, który moim zdaniem tego pojedynku nie przegra. 1.Przegrana w ostatniej kolejce Manchester City z zespołem Chelsea aż 0-6, co na pewno będzie miało duży wpływ na morale i psychike u zawodników gospodarzy. 2.Znakomita passa dzisiejszych gospodarzy, w meczach na własnym boisku, ich bilans to 6-0-0 i są jedynym zespołem który w Premier League nie stracił jeszcze punktu na własnym śmieciach, a przecież grają tam na pewno mocniejsze zespoły niż Man. City. Każda passa musi się kiedyś skończyć. 3.Osoba managera Sunderlandu Roya Keane. Który przez lata był symbolem lokalnego rywala Man. United, więc na pewno dla niego ten mecz ma szczególne znaczenie. 4,Oglądałem dwa ostatnie mecze wyjazdowe Sunderlandu z Arsenalem (2-3) i West Hamem (1-3) i mimo przegranych w tych pojedynkach wywarli na mnie bardzo pozytywne wrażenie. 5.I jeszcze jeden czynnik. Ja nazywam to „ magią poniedziałku”. Z doświadczenia wiem, że w tym dniu masówki takie jak ta nie wchodzą.
Ten mecz z lekkim zabezpieczeniem w postaci handicapa azjatyckiego na X2 gram za średnią stawkę 2j. Oprócz tego idzie jeszcze za drobne czysta 2, jednak to do statystyki tego tematu nie będzie wliczone.
|
Do góry
|
|
|
|
#1771029 - 12/11/2007 05:24
|
veteran
|
Podsumowaniwe 8 tygodnia gry.
#1 Manchester City - Sunderland handicap azjatycki +0.5/+1 (1-0) -1j
#2 Manchester United - Dynamo Kiev handicap 1 (-1.0) (4-0) +3j
#3 Kuba v Peru Suma wszystkich punktów w meczu Over (129.5) (0ver 129,5) +1,7j
#4 Juventude RS v Sao Paulo SP Remis nie ma zakładu 1 (2-0) +2j
#5 Bray Wanderers - Sligo Rovers 1 (2-1) +1,65j
#6 Wkret-Met Domex AZS Czestochowa - Asseco Resovia Rzeszow handicap 1 (-1.5) (3-0) +1,4j
#7 Egaleo Athen v Ionikos Nikea - Draw No Bet 2 (1-2) +2,16j
#8 Lecce v Modena 1 (2-0) +2,25j
#9 Berwick Rangers v Peterhead 2 (1-2) +2,1j
#10 PGE Skra Belchatow - J.W. Politechnika Warszawska handicap 1 (-2.5) (3-0) -2j
#11 Pierikos - Kalamata 1 (1-1) -3j
#12 Belasitsa v Lokomotiv Plovdiv remis nie ma zakładu 1 (0-0) zwrot
#13 Plomien Sosnowiec - Delecta Bydgoszcz 1 (3-0) +2,95j
#14 Tottenham - Wigan 1 (4-0) Portsmouth - Manchester City 1X (0-0) +2,1j
#15 Numancia - Sevilla Atlético 1 (0-1) -2j
Ilość kuponów:15 Kupony wygrane-zwroty-przegrane:10/1/4 Prosent trafionych kuponów:66,6% Zagrane Za:36j Wygrane:48,31j Bilans:+12,31j Yield:+34,19%
BILANS OGÓLNY PO 7 TYGODNIACH GRY
Ilość kuponów:118 Kupony wygrane-zwroty-przegrane:67-1-50 Skuteczność trafionych kuponów:56,77% Zagrane Za:275j Wygrane:320,64j Bilans:+44,64j Yield:+16,23%
W końcu udało mi się ustabilizować formę i w drugim tygodniu z rzędu uzyskałem satysfakcjonujący mnie dochód. Dzięki temu coraz bliżej mi do celu który założyłem sobie przed grą, czyli uzyskania Yield +20% po zagraniu 200 kuponów. W przyszłym tygodniu większość lig piłkarskich pauzuje z powodu meczy eliminacyjnych Mistrzostw Europy, dlatego większą uwagę poświęcę na typach hokejowych. Nie można również zapomnieć o turnieju master w tenisie. Mam nadzieję ,że nadchodzący tydzień, będzie tak udany jak dwa ostatnie.
|
Do góry
|
|
|
|
#1788953 - 18/11/2007 08:53
|
veteran
|
Lechia Gdańsk v Wisła Płock 1 Piłka Nożna-Puchar Polski Kurs: 2 Stawka: 4j Do Wygrania:8j
#17 Argentina v Russia Total Match Points Under 144,5 Siatkówka-Puchar Świata M Kurs:1,6 Stawka:2j Do Wygrania:3,2j
|
Do góry
|
|
|
|
#1791300 - 19/11/2007 04:32
|
veteran
|
Podsumowaniwe 9 tygodnia gry.
#1 Federer v Gonzalez Total Games Under 20 gemów (over) -2j
#2 KalPa - HIFK 2 (3-4) +1,6j
#3 Viborg FF v Aarhus GF Draw No Bet 1 (0-2) -3j
#4 New Jersey Nets - New Orleans Hornets handicap 2 (-1.5) (80-82) +1,82j
#5 Djokovic v Gasquet 2 (0-2) +3,74
#6 TuS Koblenz - SC Paderborn 1 (0-0) -3j
#7 Blues - Lukko 1 (3-1) +1,5j
#8 Roddick Andy - Gonzalez Fernando 2 (2-0) -3j
#9 FC Tubize - Lierse 1 (1-0) +1,8j
#10 Korea - Poland handicap 2 (-1.5) (1-3) Nadal-Parera, Rafael - Djokovic Novak 1 (2-0) +2,72j
#11 Tappara - Jokerit 1x (3-3) +1,65j
#12 Monarcas Morelia v America De Mexico 1 (3-0) +2,1j
#13 THM Polonia Bytom - MKS Cracovia Krakow handicap 2(-1,5) (1-3) +2,1j
#14 Modo - Brynäs 1 (2-3) -2j
#15 Bristol Rovers - Millwall 1 (2-1) +3,45j
#16 Lechia Gdańsk v Wisła Płock 1 (5-1) +4j
#17 Argentina v Russia Total Match Points Under 144,5 (under) +1,2j
#18 HKM Zvolen - MHk 32 L. Mikulas 1 (4-1) HC Pardubice - HC Plzen 1 (5-7) -2j
Ilość kuponów:18 Kupony wygrane-zwroty-przegrane:12/0/6 Prosent trafionych kuponów:66,6% Zagrane Za:46j Wygrane:58,68j Bilans:+12,68j Yield:+27,56%
BILANS OGÓLNY PO 9 TYGODNIACH GRY
Ilość kuponów:136 Kupony wygrane-zwroty-przegrane:79-1-56 Skuteczność trafionych kuponów:58,08% Zagrane Za:321j Wygrane:379,32j Bilans:+58,32j Yield:+18,16%
Kolejny tydzień z którego jestem zadowolony. Oczywiście nie odbyło się bez kilku wpadek, ale końcowy wynik w pełni mnie zadawala. To już trzeci tydzień z rzędu który przyniósł mi spore profile, mam nadzieje że na tym nie poprzestanę i kolejne również będą udane. Cieszy również, że yield ogólne dla całej gry rośnie i coraz bliżej zakładanego 20%. Będę się starał jak najszybciej przekroczyć ten pułap.
|
Do góry
|
|
|
|
#1809658 - 26/11/2007 05:07
|
veteran
|
Podsumowaniwe 10 tygodnia gry.
#1 -3j #2 -3j #3 +1,7j #4 +1,18j #5 +1,56 #6 -2j #7 +1,7 #8 -2j #9 +1,2j #10 -3j #11 -1j #12 -3j #13 +1,8j #14 +1,95j #15 +1,44j
Ilość kuponów:15 Kupony wygrane-zwroty-przegrane:8/0/7 Prosent trafionych kuponów:53,3% Zagrane Za:36j Wygrane:31,83j Bilans:-4,17j Yield:-11,58%
BILANS OGÓLNY PO 10 TYGODNIACH GRY
Ilość kuponów:151 Kupony wygrane-zwroty-przegrane:87-1-63 Skuteczność trafionych kuponów:57,61% Zagrane Za:357j Wygrane:411,15j Bilans:+54,15j Yield:+15,16%
Niestety nie udało mi się podtrzymać dobrej passy i w tym tygodniu mój bilans jest minusowy. Na taki stan miało wpływ wiele czynników. Na pewno nie wszystkie kupony, które grałem były do końca przemyślane, ale muszę przyznać, że tym razem szczęcie nie było ze mną. Przykładowo w sobotę, już księgowałem wygrane za kupony 10 i 11, kiedy w obu przypadkach bramki w doliczonym czasie pozbawiły mnie wygranej. W sumie bilans ogólny nie jest do końca taki zły i tylko niewiele odbiega od tego, jaki sobie założyłem na ten okres gry. W nadchodzącym tygodniu będę się starał szukać dobrego beta w piłce i hokeju. Nie można również zapomnieć o trwającym pucharze świata w siatkówce, oraz sportach zimowych, które rozpoczynają sezon. Skoki narciarskie i biathlon to dyscypliny, które darzę szczególną sympatią i na pewno tam też znajdę coś ciekawego do gry.
|
Do góry
|
|
|
|
#1815109 - 29/11/2007 00:27
|
veteran
|
#5 Portugalia-Czechy 1 Siatkówka-Eliminacje I.O Kurs:1,9 Bwin Stawka:2j Do Wygrania:3,8j
|
Do góry
|
|
|
|
#1817891 - 29/11/2007 23:29
|
veteran
|
#8 Polska - Dania Punkty - Handicap Dania +20.5 Siatkówka-Eliminacje I.O Kurs:1,72 UnibetStawka:3j Do Wygrania:5,16j
|
Do góry
|
|
|
|
#1821257 - 01/12/2007 00:56
|
veteran
|
#11 Belgia - Polska punkty Handicap Belgium +11,5 Siatkówka-Eliminacje I.O Kurs:1,72 BwinStawka:2j Do Wygrania:3,44j
|
Do góry
|
|
|
|
#1823651 - 01/12/2007 21:42
|
veteran
|
#14 Fourcade, S - Martinelli, C 1 Biathlon-P.Ś Kurs:1,6 UnibetStawka:2j Do Wygrania:3,2j
|
Do góry
|
|
|
|
#1829133 - 03/12/2007 20:03
|
veteran
|
Podsumowaniwe 11 tygodnia gry.
#1 +2,4j #2 +1,82 #3 -2j #4 +2,7j #5 +1,8j #6 +1,8j #7 +2j #8 +2,16 #9 +2j #10 +2,46j #11 -2j #12 +2,1j #13 +1,64j #14 +1,2 #15 -3j #16 -3j #17 -2j #18 -3j #19 +1,24j #20 -2j
Ilość kuponów:20 Kupony wygrane-zwroty-przegrane:13/0/7 Prosent trafionych kuponów:65% Zagrane Za:50j Wygrane:58,32j Bilans:+8,32j Yield:+16,64%
BILANS OGÓLNY PO 11 TYGODNIACH GRY
Ilość kuponów:171 Kupony wygrane-zwroty-przegrane:100-1-70 Skuteczność trafionych kuponów:58,82% Zagrane Za:407j Wygrane:469,47j Bilans:+62,47j Yield:+15,34%
Tydzień zakończony na plusie z yield powyżej 15% powinien cieszyć, jednak ja do końca nie jestem zadowolony z tego wyniku. Początek tygodnia był bardzo udany, do piątku wynik był znakomity, yield wychodził około 60%. Jednak po raz kolejny zanotowałem duże straty w weekend i przez to mój bilans tygodniowy znacznie się obniżył. Powodem tego jest chyba nadmiar pozycji, jakie w te dni oferują buki i tak naprawdę trudno wyselekcjonować coś nadającego się do gry. Jak wiadomo bukmacherka to sztuka wyboru i od dobrego doboru meczy do gry zależy nasz wynik. Tak więc w kolejny weekend musze trochę więcej czasu poświęcić na dobrą selekcje meczy.
|
Do góry
|
|
|
|
#1839709 - 08/12/2007 01:24
|
veteran
|
#7 TPS - Tappara Mniej niż 5,5g Hokej-Finlandia 1 Kurs:1,72 BwinStawka:3j Do Wygrania:5,16j
|
Do góry
|
|
|
|
#1846058 - 10/12/2007 03:31
|
veteran
|
Podsumowaniwe 12 tygodnia gry.
#1 +1,68j #2 -3j #3 +1,5 #4 -4j #5 +1,5 #6 -2j #7 -3j #8 -2j #9 +1,95j #10 +1,8j #11 +2,4j #12 +1,5j #13 +2j #14 -3j #15 -2j
Ilość kuponów:15 Kupony wygrane-zwroty-przegrane:8/0/7 Prosent trafionych kuponów:53,3% Zagrane Za:42j Wygrane:37,33j Bilans:-4,67j Yield:-11,11%
BILANS OGÓLNY PO 11 TYGODNIACH GRY
Ilość kuponów:186 Kupony wygrane-zwroty-przegrane:108-1-77 Skuteczność trafionych kuponów:58,06% Zagrane Za:449j Wygrane:506,8j Bilans:+57,8j Yield:+13,76%
Niestety całkowicie nie wyszła mi gra u buka w tym tygodniu. Również przyszły tydzień nie zapowiada się zbyt dobrze, ponieważ nie będę miał zbyt dużo czasu na analizę meczy. Temat będzie prowadzony tylko do końca roku.
|
Do góry
|
|
|
|
#1847383 - 10/12/2007 20:59
|
veteran
|
Tydzień nr.13 #1 HIFK - Blues Mniej niż 5,5 Hokej-Finlandia 1 Kurs:1,75 BwinStawka:2j Do Wygrania:3,5j
|
Do góry
|
|
|
|
#1853510 - 13/12/2007 20:53
|
veteran
|
#3 Piet Zoomers/D Apeldoorn - Jastrzębski Węgiel 2 Siatkówka-L.M Kurs:2,1 BwinStawka:2j Do Wygrania:4,2j
|
Do góry
|
|
|
|
#1864704 - 18/12/2007 05:26
|
veteran
|
Podsumowaniwe 13 tygodnia gry.
#1 -2j #2 -3j #3 +2,2j #4 -3j #5 -4j
Ilość kuponów:5 Kupony wygrane-zwroty-przegrane:1/0/4 Prosent trafionych kuponów:20% Zagrane Za:14j Wygrane:4,2j Bilans:-9,8j Yield:-70,0%
BIOLANS KOŃCOWY TEMATU "ŻYCIE TO GRA"
Ilość kuponów:191 Kupony wygrane-zwroty-przegrane:109-1-81 Skuteczność trafionych kuponów:57,06% Zagrane Za:463j Wygrane:511j Bilans:+48j Yield:+10,36%
Sam nie spodziewałem się ,że tak szybko postanowię zakończeń ten temat, ale w ostatnim czasie odczuwałem zmęczenie bukmacherką. Dzisiaj mija dokładnie trzy miesiące od pierwszego typu jaki ukazał się w tym temacie. Wszystkie typy które były tutaj wstawione były grane przeze mnie w rzeczywistości, a sam temat miał służyć jako archiwum moich zmagań z bukami. Teraz przeglądając go, mogę łatwo wyciągnąć odpowiednie wnioski, które pomogą mi w kolejnej odsłonie w walce z bukami, do jeszcze skuteczniejszej gry. Na pewno były tutaj wzloty i upadki, kilka typów było świetnych, ale także sporo było mało przemyślanych. Sam bilans końcowy który osiągnąłem moim zdaniem nie jest zły, ale na pewno mógłby być jeszcze lepszy. Mało jest sposobów, żeby w ciągu trzech miesięcy z zainwestowanych pieniędzy osiągnąć 10% zysk, dlatego bukmacherki na przyszłość nie skreślam. Potrzebuję trochę od tego odpocząć, dlatego robię sobie przerwę do stycznia. Wtedy to zaczynam kolejną gierkę z bukami. Pracuję właśnie teraz nad nowym planem, bo mam zamiar grać nieco inaczej, oraz chce zwiększyć wyraźnie budżet, żeby zyski były jeszcze większe. Wszystkim typerom z tego forum, życzę żeby w przyszłym roku osiągnęli lepsze wyniki w walce z bukami niż w obecnym.
|
Do góry
|
|
|
|
|
|