Strona 1 z 4 1 2 3 4 >
Opcje tematu
#1669294 - 12/10/2007 03:07 Tylko DBE - typy shane'a
shane Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 13/04/2006
Witam wszystkich bardzo serdecznie. Postanowiłem założyć ten temat, by sprawdzić samego siebie.

Będę w nim podawał tylko typy z Dominet Bank Ekstraligi, czyli tego w czym czuję się najlepiej. Typy oczywiście będę podpierał analizami - czasami dłuższymi, czasami krótszymi, ale zawsze będę się starał skrobnąć trochę swoich przemyśleń o danych spotkaniu.

Zaczynamy

PS. Proszę nie wpisywać się w temacie. Wszelkie propozycje, rady, sugestie lub słowa krytyki proszę kierować do mnie na PW, bądź poruszyć dyskusję w odpowiednim temacie na forum (temacie o typowaniu DBE).

---

1 kupon

+ + +

Zdarzenia: Anwil + Stal + Turów + Prokom

Kurs: 2,19 (uwzględniony podatek)

Bukmacher: Profesjonal

Stawka: 8,5/10

Data i godzina rozpoczęcia pierwszego meczu: 12.10.2007 (piątek), godz. 20:00

No nic drodzy forumowicze. Już jutro zaczynamy sezon DBE meczem Polonia - Prokom. Kursy na pierwszą kolejkę nie są zbytnio ciekawe, ale udało mi się po konsultacji z kilkoma osobami skleić taki oto właśnie kuponik. Cztery mecze - niby dużo, ale to 2.19 bardzo mnie kusi.

Jak widzicie obecnie chyba tylko Profesjonal wystawił ofertę i nie ma co czekać na netowych bo to co zobaczyłem w Unibecie (Prokom @ 1.05 \:D ) optymizmem mnie raczej nie napawa, więc już jutro lecę do Profesjonala puścić kuponik na podwojenie, bo chyba lepszej promocji na podwojenie długo nie zobaczę \:\)

No, ale powoli... ;\)

Prokom gra już jutro, więc radzę Wam się nie spóźnić na ten meczyk, bo 1.15 Wam umknie sprzed nosa \:p Prokom to Prokom. Co ja tu mogę wiele pisać. Jutro pokażą jacy są mocni na tle bądź co bądź do końca jeszcze nie posklejanej Polonii Warszawa. Kto oglądał Prokom w meczu z Anwilem ten wie na ile stać zespół prowadzony przez trenera(?) Kijewskiego. Superstrzelby z Sopotu jutro dadzą o sobie znać. Daje czysty mecz, więc handi mnie nie interesuje, ale niespodzianki w tym meczu na pewno nie będzie. To samo dotyczy się Anwilu. Po tym co pokazali w meczu o Superpuchar ten zespół coraz bardziej mnie przekonuje. Dojdzie Pluta i Kotwica nie będzie miała raczej nic do powiedzenia, szczególnie, że ich skład jakoś do mnie nie przemawia (dużo graczy ściągniętych na ostatnią chwilę, problemy z budżetem). Tutaj też niespodzianki nie będzie. No i z tych takich "pewniaczków" na deser pozostaje Turów, który...gra jeszcze lepiej niż w zeszłym sezonie. Do ich megadefensywy w tym roku dołączyła też lepsza jakość w ataku. Tutaj niespodzianki też raczej nie będzie, nie ma za dużo co pisać, bo obydwie drużyny walczą o zupełnie inne cele w tym sezonie.

Najbardziej zaskakujące jest to 1.4 na Stal \:D Nie wiem co analityk Profesjonala chciał tym pokazać wystawiając taki kurs ;\) Polpharma to już nie ten sam zespół co w poprzednim sezonie, potrafiący wygrać/powalczyć z każdym. Odszedł praktycznie cały trzon zespołu, a wielu graczy nie pokazało nic szczególnego w springach męcząc się momentami z drużynami z... 1 ligi w Polsce hehe \:\) Nic nie ujmuję Polpharmie, bo bardzo lubię ten zespół, a Chudeusza darzę wyjątkowym szacunkiem, ale nie będzie z nich co zbierać raczej przy Stali, która w tym sezonie jak dla mnie jest poważnym kandydatem do medalu. Istna rewolucja była w tym zespole. Niektórzy z graczy zostali tylko dlatego, by w tym roku walczyć ze Stlą o najwyższe cele. Rozmawiałem z codim i sam przyznaje, że "Stalówka" w tym roku to masakrycznie efektowny i ...efektywny zespół. Naprawdę nie wiem skąd to 1.4 ... ale tym lepiej dla grających.

Do góry
Bonus: Unibet
#1670602 - 12/10/2007 18:33 Re: Tylko DBE - typy shane'a [Re: shane]
shane Offline
Carpal Tunnel

2 kupon

vs

ZDARZENIE: Górnik Wałbrzych - Turów Zgorzelec
TYPY: Turów Zgorzelec -12,5
KURS: 1,85
BUKMACHER: Bwin.com
STAWKA: 6/10

Data i godzina rozpoczęcia meczu: 13.10.2007 (sobota), godz. 18:00

To drugi kupon jaki przygotowałem na pierwszą kolejkę DBE. Mecz beniaminka Górnika Wałbrzych z aktualnym srebrnym medalistą, zespołem Turowa Zgorzelec.

Mecz emocjonujący bo to w końcu Derby Dolnego Śląska. Górnik to z pewnością jedna z najbardziej zasłużonych ekip koszykarskich w Polsce, która po wielu perypetiach powraca na koszykarskie salony. Pech chciał, że już w pierwszym meczu Górnik trafia na ultramocnego rywala jakim jest bez wątpienia drużyna Turowa Zgorzelec. Cele zespołów w tym sezonie są diametralnie różne - Górnik będzie się bił o utrzymanie, wątpię, by nawet powalczyli o środek tabeli (chociaż wszystko się może zdarzyć), a Turów celuje w medal i to na pewno nie brązowy.

Zespół ze Zgorzelca to jeden z moich ulubionych teamów w DBE, a to za sprawą ich polityki klubowej. Zatrzymali trenera i trzon zespołu, co w naszej lidze zdarza się bardzo rzadko. Jest to spowodowane zwykle brakiem pieniążków...ale Turowa raczej ten problem nie dotyczy. No ale pieniądze nie grają... \:\)

W Wałbrzychu (a tak w ogóle to w Świebodzicach) niespodzianki raczej nie obejrzymy, stąd mój typ na Turów z handicapem. Zgorzelczanie w sparingach spisywali się bardzo dobrze, ich atak w porównaniu z poprzednim sezonem nabrał rumieńców i jest bardziej urozmaicony. Do zespołu dołączyli tacy gracze jak Logan, Nana, Skibniewski, Kitzinger co stawia na pewno w lepszym świetle grę w ataku tak jak wspominałem wcześniej. W zespole zostali Rodriquez, Witka, Kelati (!!!), Drobnjak, Ljubotina i co najważniejsze jak dla mnie najlepszy obecnie trener w DBE Saso Filipovski. W meczu z Górnikiem najprawdopodobniej nie zobaczymy Kitzingera, ale to nie zmienia faktu, że drużyna Turowa jest zdecydowanym faworytem i handicap -12,5 pkt powinni przeskoczyć.

Skład Wałbrzycha szału nie robi, ale zapewne powalczą, jak to bywa w pierwszym meczu beniaminków. Nowych graczy z USA nie widziałem, więc trudno mi cokolwiek powiedzieć o nich, ale raczej nie są to gracze z tej samej półki co gracze Turowa, chociaż pewno jeden z nich będzie gwiazdą w swoim zespole. Do tego dochodzą bądź co bądź przeciętni Polacy - Zabłocki, Czerwonka, Wichniarz. Na pozycji numer 5 obejrzymy Ercegovicia, znanego z występów w Polpharmie i Astorii, ale on sam pod koszem zdziała niewiele i na pewno nie wytrzyma całego meczu, o ile wcześniej nie wyleci za 5 fauli jak to ma w zwyczaju.

Reasumując, uważam, że Zgorzelec wygra spokojnie to spotkanie i niespodzianki nie zobaczymy na pewno. Jak wszystko się ułoży po myśli Filipovskiego, a Logan będzie tak skuteczny jak w sparingach to handicap na Turów -12,5 jest z pewnością do pokrycia.

Do góry
#1671430 - 12/10/2007 21:57 Re: Tylko DBE - typy shane'a [Re: shane]
shane Offline
Carpal Tunnel

3 kupon

vs

ZDARZENIE: Polonia Warszawa - Prokom Trefl Sopot
TYPY: Prokom Trefl Sopot -5 po I kwarcie
KURS: 1,90
BUKMACHER: Unibet
STAWKA: 5/10

Data i godzina rozpoczęcia meczu: 12.10.2007 (piątek), godz. 20:00 (mecz w Polsacie Sport)

Kuponik na dzisiaj, tak żeby się lepiej meczyk śledziło, ale oczywiście zakład jest jak najbardziej na serio.

Myślałem nad nim od wczoraj, ale jakoś nie miałem dużego przekonania, ale jednak ostatecznie zdecydowałem się. Mówi się, że pierwsza myśl zawsze jest najlepsza, więc zagrałem... \:\)

Dzisiaj o 20:00 rozpocznie się mecz inaugurujący nowy sezon DBE - sezon 2007/2008. Całkowicie przebudowaną w porównaniu z nowym sezonem Polonię Warszawa czeka niezmiernie trudne zadanie, bo przyjdzie im się zmierzyć z obecnym Mistrzem Polski, uczestnikiem rozgrywek elitarnej Euroligi - Prokomem Trefl Sopot. Prokomem, który podobnie jak w poprzednich sezonach mierzy w te najwyższe cele.

Skład drużyny z Sopotu jest totalnie przebudowany. Mało tego - na ławkę trenerską dołączyli Mirosław Noculak i Tomas Pacesas, którzy będą asystentami Kijewskiego. Skład Prokomu jest totalnie przybudowany, a z poprzedniego sezonu zostali tylko Dylewicz, Slanina i Masiulis. Do tej trójki dołączyli gracze z najwyższej europejskiej półki: Milan Gurovic, Thomas Van Den Spiegel (znakomita postawa w meczu o Superpuchar, absolutna dominacja deski), Ruben Wolkowyski, a także gracze, którzy mają za sobą grę w NBA: Travis Best i Dejuan Wagner. Klub wzmocnił też perspektywiczny polski gracz, Krzysztof Roszyk - znakomity obrońca, a jak trzeba to i rzuci celnie za trzy.

Nie ma co ukrywać, że ten mecz będzie jak spotkanie Dawida z Goliatem. Prokom bez problemów powinien sobie poradzić z Polonią Warszawa, która jest jeszcze w niestabilnej formie, a gracze, którymi dysponuje nie są w stanie zagrozić sopocianom.

Typuję zwycięstwo nieco podrażnionego Prokomu (przegrana o Superpuchar po fantastycznym meczu z Anwilem Włocławek) po pierwszej kwarcie różnicą minimum 5 pkt. Zadanie jest do wykonania i ściskam kciuki, by Prokom zaczął od mocnego uderzenia i udowodnił wyższość nad rywalem.

\:\)

Do góry
#1671687 - 12/10/2007 23:23 Re: Tylko DBE - typy shane'a [Re: shane]
shane Offline
Carpal Tunnel

4 kupon

vs

TYPY: Polonia Warszawa under 77,5 pkt
STAWKA: 4/10

Data i godzina rozpoczęcia meczu: 12.10.2007 (piątek), godz. 20:00 (mecz w Polsacie Sport)

Nie przypuszczam, żeby Polonia rzuciła Prokomowi 78 pkt \:o Owszem, ich gra zapewne opiera się głównie na ataku, ale dzisiaj podejmować będą bardzo silnego rywala, a linia ustawiona jest wyjątkowo wysoko. No nic, spróbujemy \:\) Stawka raczej niska \:\)

Do góry
#1673182 - 13/10/2007 03:38 Re: Tylko DBE - typy shane'a [Re: shane]
shane Offline
Carpal Tunnel

Originally Posted By: shane
TYPY: Prokom Trefl Sopot -5 po I kwarcie

-5j.

Dramat. Było -5 pkt, ale w drugą stronę.

\:D

Do góry
#1673637 - 13/10/2007 04:41 Re: Tylko DBE - typy shane'a [Re: shane]
shane Offline
Carpal Tunnel

TYPY: Polonia Warszawa under 77,5 pkt

-4j.

Po co bronić, nie? \:\)

<szydzę>

Do góry
#1673666 - 13/10/2007 04:46 Re: Tylko DBE - typy shane'a [Re: shane]
shane Offline
Carpal Tunnel

Małe podsumowanie: \:\)

-5j.
-4j.

----
= -9j.

Przepiękny dzień w moim wykonaniu \:\(

Prokom zrobił wszystkim niezłego psikusa i męczył się w meczu, który miał być dla nich spacerkiem. No, ale oni najwidoczniej nie lubią spacerować...

Nie załamujemy się, dwa główne kupony w grze, więc czekamy na dzień jutrzejszy.

Pozdrawiam

Do góry
#1678924 - 14/10/2007 20:52 Re: Tylko DBE - typy shane'a [Re: shane]
shane Offline
Carpal Tunnel

ZDARZENIE: Górnik Wałbrzych - Turów Zgorzelec
TYPY: Turów Zgorzelec -12,5

-6j.

Do góry
#1678933 - 14/10/2007 20:56 Re: Tylko DBE - typy shane'a [Re: shane]
shane Offline
Carpal Tunnel

Zdarzenia: Anwil + Stal + Turów + Prokom
Kurs: 2,19 (uwzględniony podatek)
Bukmacher: Profesjonal
Stawka: 8,5/10

-8,5j.

Do góry
#1678940 - 14/10/2007 20:59 Re: Tylko DBE - typy shane'a [Re: shane]
shane Offline
Carpal Tunnel

O tym weekendzie chciałbym jak najszybciej zapomnieć... :(

-5j.
-4j.
-6j.
-8,5j.

----
= -23,5j.

Będzie lepiej? MUSI BYĆ!

Do góry
#1687725 - 17/10/2007 23:54 Re: Tylko DBE - typy shane'a [Re: shane]
shane Offline
Carpal Tunnel

Przepraszam, dzisiaj wyjątkowo bez analiz, bo dopiero co wszedłem do domu i nie mam na to czasu po prostu. Typy jednak jak najbardziej przemyślane.

5 kupon:

Anwil + Stal + Turów + Prokom / AKO 1,42 / Expekt / STAWKA: 8/10

6 kupon:

Anwil -16,5 / 1,85 / Expekt / STAWKA: 5/10

7 kupon:

Basket Kwidzyn +5,5 + Polpak Świecie -2,5 / AKO = 3,42 / bwin.com / STAWKA 4/10

Początek pierwszego spotkania: Dzisiaj o 18:00

Do góry
#1687785 - 18/10/2007 00:08 Re: Tylko DBE - typy shane'a [Re: shane]
shane Offline
Carpal Tunnel

8 kupon:

Stal -10,5 + Polpak / AKO 3,05 / Expekt / STAWKA: 4/10

I to wszystko na dzisiaj. Powodzenia!

Do góry
#1693736 - 19/10/2007 19:20 Re: Tylko DBE - typy shane'a [Re: shane]
shane Offline
Carpal Tunnel

5 kupon:

Anwil + Stal + Turów + Prokom / AKO 1,42 / Expekt / STAWKA: 8/10

6 kupon:

Anwil -16,5 / 1,85 / Expekt / STAWKA: 5/10

7 kupon:

Basket Kwidzyn +5,5 + Polpak Świecie -2,5 / AKO = 3,42 / Bwin.com / STAWKA 4/10

8 kupon:

Stal -10,5 + Polpak / AKO 3,05 / Expekt / STAWKA: 4/10

5) -8j.
6) -5j.
7) -4j.
8) -4j.

Druga fatalna kolejka DBE. Liga za bardzo nieprzewidywalna. Sam już nie wiem jak to ugryźć by było dobrze. Anwil frajerstwo, gała nie siedziała. Basket dał się zrobić w samej końcówce w balona i zabrakło dwóch punktów do pokrycia handicapu. Stali do pokrycia handi zabrakło jednego punktu

\:\(

Czy aż taki marny ze mnie typer? Ech. Wszystko nie po mojej myśli.

Do góry
#1693748 - 19/10/2007 19:26 Re: Tylko DBE - typy shane'a [Re: shane]
shane Offline
Carpal Tunnel

Podsumowanie ogólne:

1 kolejka: -23,5j.
2 kolejka: -21j.

---

Łącznie: -44,5j.

Dramat. Nie pozostaje nic innego jak walczyć i odrabiać straty. W końcu musi się udać.

Do góry
#1695406 - 20/10/2007 01:49 Re: Tylko DBE - typy shane'a [Re: shane]
shane Offline
Carpal Tunnel

Tak jak mówiłem, nie można się poddawać i w końcu zapewne coś wejdzie. Z kolejki na kolejkę jestem coraz mądrzejszy i to powinno zaprocentować. Cóż nam innego pozostaje jak po raz kolejny spróbować swoich sił. Więc do dzieła! \:\)

Kilka perełek wybrałem na najbliższą kolejkę, a kursy w Unibecie wyjątkowo zachęcające, więc trzeba próbować! \:\)

vs

ZDARZENIE: Śląsk Wrocław - AZS Koszalin
TYP: AZS Koszalin +8,5
STAWKA: 2/10

Data i godzina rozpoczęcia meczu: 20.10.2007 (sobota), godz. 17:30

W najbliższą sobotę do Wrocławia przyjeżdża koszaliński AZS. Dla mnie ten mecz jest bardzo ciekawy - będziemy w nim mogli podziwiać solidną koszykarską szkołę Urlepa i nieco dziki zespół AZSu Koszalin.

Biorąc pod uwagę wyniki dwóch wcześniejszych kolejek gram Koszalin +8,5 pkt. Kurs 1,90, który zaproponował Unibet wygląda całkiem fajnie. Przy niskiej stawce spokojnie można taki bet zagrać. Śląsk w porównaniu z poprzednim sezonem, to już nie to samo co teraz. Zespół jakby trochę nieprzygotowany do rozgrywek, a wielu graczy zostało sprowadzonych do zespołu na ostatnią chwilę. W dodatku Urlep miał na głowie Reprezentację Polski i zdecydowanie mniej czasu dla swojego zespołu niż inni trenerzy w DBE. Nic wrocławianom nie ujmuję, ale szukając niespodzianek po dobrych kursach w tej kolejce, ta jakoś najszybciej rzuciła mi się w oczy. W Śląsku do teraz pory chyba nie może się wykreować lider zespołu, a momentami gra z Basketem Kwidzyn tez nie wyglądała różowo.

W Koszalinie natomiast nastroje są mieszane. Zespół Dariusza Szczubiała rozegrał tylko jedno spotkanie - z Czarnymi Słupsk. Pomimo porażki, "Akademicy" nie zagrali źle. Dopiero w IV kwarcie Czarni wyszli na prowadzenie, a Koszalinowi zabrakło czasu, by dogonić zespół przeciwników. Do czego zmierzam. Zdecydowanym faworytem byli Czarni, ale tak jak mówiłem przed sezonem. Każdy zespół, który trenuje nasz ex-trener Reprezentacji, Dariusz Szczubiał, zawsze namiesza w lidze. Jest to zawsze nieco szalona i dzika ekipa, jednak momentami przynosi to całkiem fajny skutek. AZS w moich oczach nie jedzie do Wrocławia na totalnie pożarcie i myślę, że są w stanie napsuć krwi gospodarzom. Rozkręca się Swanson, Thompson, Noordgard, a swoje cenne punkty zawsze dorzuci Arabas i inni gracze z USA w zespole.

Boję się tego typu, ale można spróbować. W końcu do odważnych Świat należy.

vs

ZDARZENIE: Polpak Świecie - Basket Kwidzyn
TYP: Polpak Świecie -10,5

Data i godzina rozpoczęcia meczu: 21.10.2007 (niedziela), godz. 18:00 - błąd Unibetu co do terminu spotkania!

Ligowy debiut Polpaku przed własną publicznością. Polpaku, który jak do tej pory spisuje się w lidze rewelacyjnie. Potrafił wygrać we Wrocławiu mimo, że przegrywał na samym początku meczu różnicą 20 oczek, a także w Starogardzie Gdańskim, gdzie pokonał tamtejszą Polpharmę prowadząc praktycznie od 1 do 40 minuty meczu.

Polpak gra bardzo fajną koszykówkę. Widać świeżość w tym zespole, młodość, a jednocześnie doświadczenie. Zmienił się trener w Polpaku. Greka Kostasa Flevarakisa zastąpił Mihailo Uvalin. I ta zmiana zespołowi wyszła na dobre. Skończyło się bezmózgowe granie, tylko w zespole teraz liczy się TAKTYKA. Na pozycji rozgrywającego doskonale spisuje się Bobby Dixon z USA. To doskonały strzelec, a jednocześnie dobry obrońca. To on właśnie prowadzi Polpak od zwycięstwa do zwycięstwa... i właśnie ta seria zwycięstw powinna być podtrzymana, bo do Świecia (nareszcie!) przyjeżdża beniaminek Basket Kwidzyn.

Nie sądzę, by w tym meczu doszło do jakiejś większej niespodzianki, bo takich już chyba mamy w tej lidze, aż za dużo. Polpak stać na wiele w tym sezonie i myślę, że to 10,5 pkt jest spokojnie do przekroczenia. Każdy w Polpaku ma duży wpływ na wynik, a wielu graczy przechodzi samych siebie. Chociażby Mujo Tuljkovic czy Paweł Kikowski. Tego pierwszego skreśliłem przed sezonem i nie dawałem mu dużych szans na pozostanie w zespole, a tu nieoczekiwanie to jeden z czołowych strzelców w zespole Serba. Tak samo sprawa ma się z Kikowskim - naszą nadzieją polskiego basketu. Po przeprowadzce z Kołobrzegu do Świecia, Paweł zrobił ogromne postępy i nie jest już tylko drugoplanową postacią w swoim zespole.

Podbudowany Polpak powinien sobie poradzić z Basketem, który legitymuje się jak na razie skromnym bilansem 0-1 po porażce u siebie ze Śląskiem. Nie należy ich jednak lekceważyć, bo niektóre nazwiska w ekipie Mariusza Karola budzą szacunek (Eldridge, Żurawski, Ansley). Do tego dochodzą gracze z USA, którzy na czele z Keepem i Kingiem mogą trochę namieszać.

Ja jednak pomimo wszystkiego "Basketu się nie boję" i liczę na udany debiut Polpaku na własnych śmieciach.

vs

ZDARZENIE: Czarni Słupsk - Turów Zgorzelec
TYP: Turów Zgorzelec
BUK: Unibet

&

TYP: poniżej 140,5 pkt w meczu
STAWKA: 3/10

Data i godzina rozpoczęcia meczu: 21.10.07 (niedziela), godz. 18:00 (mecz na żywo pokaże Polsat Sport)

W niedzielę na antenie Polsatu Sport będziemy mogli zobaczyć bardzo ważny i ciekawy pojedynek - Czarni będą podejmować Turów Zgorzelec i dla mnie jest to prawdziwy hit tej kolejki.

Oba zespoły są jeszcze silniejsze niż przed rokiem. Trener Czarnych Igor Griszczuk wszem i wobec mówi, że tak silnego składu jak w tym roku Czarni jeszcze nie mieli nigdy. I nie ma co się mu dziwić, bo gracze, którzy teraz zdobywają punkty dla zespołu ze Słupska należą do ścisłej czołówki DBE. Jednak mimo, że skład jest bardzo mocny to gra słupszczan ciągle nie wygląda tak jakby kibice i działacze tego oczekiwali. Można to już było zobaczyć w pierwszej kolejce, kiedy to do Słupska przyjechał AZS Koszalin. Niby Koszalin taki słaby, a Czarni męczyli się z nimi do ostatnich minut gry. I to mnie właśnie zastanawia. Przecież w zespole zaszły tylko niewielkie zmiany, trzon zespołu pozostał generalnie taki sam, a i oczywiście trener nie zmienił miejsca zatrudnienia. Tak więc patrzeć trzeźwo na tą drużynę możemy powiedzieć, że głównym atutem powinno być w tym przypadku zgranie. Tak jednak nie jest... W dodatku szczerzę powiedziawszy, więcej spodziewałem się po nowym rozgrywającym Energii Czarnych, bo w moim mniemaniu Ed Scott nie ustabilizował jeszcze swojej formy.

Absolutnie nie mówię, że Czarni są słabi! Tak nie jest. To zespól bardzo mocny szczególnie u siebie, ale mój typ jednak kieruję na Turów...

...Turów, który podobnie jak Czarni zachował swoich najważniejszych graczy w zespole, by przed sezonem wzmocnić się jeszcze bardziej. Zgorzelec ma cholernie mocny obwód i kilku killerów, którzy sami mogą przesądzić o wyniku meczu. Bilans zespołu to 1-1, ale porażka w Wałbrzychu nie wynikała raczej w mojej opinii z siły Górnika, tylko z kardynalnych błędów Turowa w końcówce meczu. Tak być nie powinno i po przebiegu meczu z Polonią już widać poprawę. Jeśli Turów rzeczywiście jest taki mocny, jeśli celuje w medal MP, musi takie mecze wygrywać i odprawiać z kwitkiem kolejnych rywali.

Kurs (1,90) na wyjazdowe zwycięstwa Turowa nie zdarza się za często i powinniśmy wszyscy z tego skorzystać. Ja jednak osobiście odradzam granie tego spotkania za jakieś szaleńcze stawki. To naprawdę ciężki mecz i nic w nim z góry nie jest przesądzone.

Jeszcze dwa zdania o drugim zakładzie na to spotkanie tj. underze 140,5 pkt. Oba zespoły nie poczyniły jak już pisałem zbytnich roszad w składzie. Oba zespoły nie zmieniły trenerów i obaj trenerzy to wybitni eksperci w DBE. Już pewno od dłuższego czasu mają umiejętnie rozpracowanego rywala i mało czym mogą sie nawzajem zaskoczyć. Do tego dochodzi ŚWIETNA obrona z obydwóch stron. Under 140,5 pkt może okazać się dobrym typem, jednak podobnie jak z Turowem ML, nie szarżowałbym za bardzo ze stawkami.

To tyle o tym meczu. Vamos Turów, Vamos David!

I teraz trochę szaleńczy kupon, ale kto ryzykuje, ten się dobrze bawi... \:\)

vs & vs

ZDARZENIA: Polonia Warszawa - Anwil Włocławek & Górnik Wałbrzych - Stal Ostrów Wielkopolski
TYPY: Anwil Włocławek + Stal Ostrów Wielkopolski
KURS (AKO): 2,38

Data i godzina rozpoczęcia pierwszego meczu: 20.10.2007 (sobota), godz. 17:00

Mecz Polonia Warszawa - Anwil Włocławek będzie transmitowany przez Polsat Sport od godz. 18:00

Świr ze mnie, wiem \:\)

Nie wiem dlaczego, ale ten dubel mnie cholernie, ale to cholernie kusi. AKO oszałamiającego on raczej nie daje, ale typować można chyba śmiało. No, ale po kolei.

Co do Anwilu. To co zagrali w meczu z Górnikiem to totalna klapa. Po prostu nic im nie wpadało. Chyba po raz kolejny się nie skompromitują, aż tak bardzo. Polonia w pierwszym meczu u siebie niesamowicie napsuła krwi samemu Prokomowi, ale gdy tylko Ci przycisnęli w obronie, zawodnicy z Warszawy nie mieli za wiele do powiedzenia. I tutaj liczę na doświadczenie Anwilu. Pipa(n), aż takim kretynem jak Kijewski mimo wszystko chyba nie jest i wie, że ten mecz trzeba wygrać obroną, przy której superstrzelby z Polonii sobie za bardzo nie poszaleją. Mało tego - takiej skuteczności jak z Prokomem raczej już Warszawa nie zanotuje, bo zupełnie inaczej rzuca się pod presją obrońcy, a inaczej z czystej pozycji. Najlepszymi graczami w ekipie Polonii są Riviera i Miller, na co zapewne Pipan weźmie poprawkę.

Nie mówię, że to będzie łatwy mecz, bo ileż to razy Włocławek sprawił nam, typerom psikusa w DBE. Jednak myślę, że złość jaka drzemie w zespole Anwilu jest przeogromna i po raz kolejny nie zrobią z siebie pajacy \:\)

Do tego meczu dokładam Stal. Kurs 1,70 zachęcający, nie powiem. Już jutro jedna z tych dwóch ekip (Górnik & Stal) zanotuje w lidze pierwszą porażkę. Stal wygrywała jak do tej pory z ligowymi zespołami środka tabeli jakimi są Kotwica i Polpharma, a Górnik bądź co bądź pokonał ultramocny Turów i Anwil. Tak jak mówiłem już wcześniej. Według mnie Górnik cały czas będzie walczył o utrzymanie, bo te dwie wygrane wiosny nie czynią. To Anwil i Turów dali się zrobić w balona, a Górnik miał po prostu dzień konia, który nie zdarza się codziennie. Do tego ten niesamowity duet Zabłocki i Wichniarz. Ligowi średniacy, którzy przeżywają w Górniku chyba drugą młodość. Czy i tym razem zagrają tak dobre zawody jak w meczach poprzednich? Nie sądzę.

Kluczem do pokonania Wałbrzycha jest skuteczna gra na obwodzie i podtrzymanie znakomitej skuteczności z dystansu i półdystansu. Pod koszem o dziwo góruje ekipa Radosława Czarniaka.

Stal, jeśli marzy o zwycięstwie nie może jechać na ten mecz z nastawieniem, że jadą do beniaminka, gdzie nie ma gwiazd, a mecz wygra się sam. Białek ich zlekceważył i teraz może cmoknąć się w pompkę ( \:D ). Trzeba wyeliminować Clarksona i Ercegovica, to będzie już połowa sukcesu.

Stal, jeśli myśli o nawiązaniu w tym sezonie walki o coś więcej jak musi ten mecz wygrać, nie ma innego wyjścia. Jak Hughes (o losie \:o ), Kadziulis i Szawarski będą grać tak jak od początku sezonu to jest bardzo duża szansa na zwycięstwo.

Do góry
#1696908 - 20/10/2007 19:15 Re: Tylko DBE - typy shane'a [Re: shane]
shane Offline
Carpal Tunnel

vs

ZDARZENIE: Kotwica Kołobrzeg - Polpharma Starogard Gdański
TYP: Kotwica Kołobrzeg -6

Data i godzina rozpoczęcia meczu: 20.10.2007 (sobota), godz. 18:00

Czytam i czytam sobie o tym meczu i ostatecznie zdecyduję się postawić na Kotwicę, chociaż we wcześniejszych planach w ogóle nie miałem takiego zamiaru. jarko33 i krycha84 ten typ polecają (żeby była jasność - chodzi o Kotwicę ML) to coś w tym musi być.

Oba zespoły w lidze jeszcze nie wygrały, więc dzisiaj któryś z zespołów wzbogaci się o pierwsze dwa punkty w tabeli. Pod względem personalnym o wiele lepiej wygląda Kotwica i jakoś Polpharma nie ma chyba wystarczającej ilości argumentów, by dzisiaj pokonać ekipę z Kołobrzegu. Przewaga podopiecznych Arkadiusza Konieckiego będzie zapewne bardzo wyraźna pod koszem: Daniel jest w bardzo dobrej formie, Bigus swoje punkty rzuci a zarazem coś zbierze, a na dodatek do zespołu dołączył Tomek Cielebąk, który opuścił ekipę Vikinga Gdynia, po tym jak ten zespól wycofał się z rozgrywek. Taka "moc deski" daje pewnego rodzaju handicap nad ekipą Polpharmy, bo w jej szeregach postrachem mogą być tylko Hall i Copeland...którego w tym meczu się nie boję, mimo iż obecnie jest jednym z najlepszych strzelców całej ligi. Złotym środkiem na zatrzymanie Copelanda można bez chwili namysłu nazwać Michaela Bree. Z tego co czytałem i opowiadali mi koledzy z Kołobrzegu, koleś jest po prostu masakrycznym obrońcą i niczym plaster przykleja się do swojej ofiary. Pod taką presją ciężko jest nawrzucać 25 pkt w meczu. Do tego w Kotwicy dochodzą Mrożek (zawsze groźny szczególnie w swojej hali), Machowski, Barrett (spisuje się o wiele lepiej niż w sparingach i zamiast grzać ławę daje bardzo dobre, wartościowe zmiany) i Armstrong, który mimo iż rozegrał w NBA ponad 100 meczy to nie błyszczy, ale w końcu przełamać się musi, na co i ja i kibice "Kotwy" z pewnością liczą.

Polpharma nie ma czym postraszyć Kotwicy, bo skład mają bardzo, ale to bardzo przeciętny. Jedno co dobre, że dużo jest tam Polaków, a ich punktów coś w DBE ostatnimi czasy bardzo mało.

Handicap do przekroczenia, więc trzeba zaryzykować.

Do góry
#1699328 - 21/10/2007 04:36 Re: Tylko DBE - typy shane'a [Re: shane]
shane Offline
Carpal Tunnel

ZDARZENIE: Kotwica Kołobrzeg - Polpharma Starogard Gdański
TYP: Kotwica Kołobrzeg -6

Jasny gwint. Roztrwonić taką przewagę!

Kolejny pech... Zabrakło 2 punktów do pełni szczęścia \:\(

-6j.

Do góry
#1699338 - 21/10/2007 04:38 Re: Tylko DBE - typy shane'a [Re: shane]
shane Offline
Carpal Tunnel

ZDARZENIA: Polonia Warszawa - Anwil Włocławek & Górnik Wałbrzych - Stal Ostrów Wielkopolski
TYPY: Anwil Włocławek + Stal Ostrów Wielkopolski
KURS (AKO): 2,38

+4,14j.

Nareszcie!

Do góry
#1702802 - 22/10/2007 03:15 Re: Tylko DBE - typy shane'a [Re: shane]
shane Offline
Carpal Tunnel

ZDARZENIE: Śląsk Wrocław - AZS Koszalin
TYP: AZS Koszalin +8,5

+1,8j.

ZDARZENIE: Polpak Świecie - Basket Kwidzyn
TYP: Polpak Świecie -10,5

-6j. Dramat...

TYP: Turów Zgorzelec

+1,8j.

TYP: poniżej 140,5 pkt w meczu

+2,55j.

Do góry
#1702854 - 22/10/2007 03:23 Re: Tylko DBE - typy shane'a [Re: shane]
shane Offline
Carpal Tunnel

Podsumowanie ogólne:

3 kolejka: -1,71j.

---

SUMA: -46,21j.

Mój minus się powiększa, a typy wchodzą. Pech chciał, że nie weszło to, czego byłem najbardziej pewny. Nie wiem już jak to określić \:\( I jeszcze to co zrobiła Kotwica Kołobrzeg. Po prostu nie wiem jak to określić. Pechowe stawkowanie i zamiast być na plusie w tej kolejce, zanotowałem kolejny minus \:\(

Do góry
#1718047 - 27/10/2007 04:54 Re: Tylko DBE - typy shane'a [Re: shane]
shane Offline
Carpal Tunnel

Witam wszystkich odwiedzających mój temat PP

Kolejne typy na najbliższą kolejkę DBE...

vs

ZDARZENIE: Polpharma Starogard Gdański - Bank BPS BASKET Kwidzyn
TYP: Polpharma Starogard Gdański
KURS: 1,40

Data i godzina rozpoczęcia meczu: 27.10.2007 (sobota), godz. 17:00

Już jutro do Starogardu Gdańskiego przyjeżdża sprawca chyba największej sensacji ubiegłej kolejki, beniaminek Basket Kwidzyn. Drużyna prowadzona przez Mariusza Karola pokonała bowiem na wyjeździe Polpak Świecie, który przed tym meczem legitymował się zerowym bilansem porażek. I teraz należy się zastanowić, czy to Basket był tego dnia taki mocny, czy Polpak taki słaby. Odpowiedź prosta nie jest, ale wydaję mi się, że tego dnia oba te zdarzenia miały miejsce. Basket doskonale rzucał i niemal każdy oddany rzut znajdował drogę do kosza. Zupełnie odwrotnie natomiast było w drużynie Polpaku. Co rzut to niecelny i miło, że udało się zespołowi ze Świecia dojść Basket na tylko -3 pkt to jednak z całego pojedynku obronną ręką wyszli kwidzynianie. Do czego zmierzam...

...ano do tego, że bardzo wątpię, by taka znakomita gra powtórzyła się ze strony Basketu Kwidzyn. Ekipy prowadzone przez Mariusza Karola nigdy tak naprawdę nie mogły ustabilizować formy i dobre mecze przeplatały z totalnymi klapami.
Zarówno Polpharma jak i Basket są podobne kadrowo i nie ma się co oszukiwać, że raczej w lidze szału nie robią i zapewne też go nie narobią... Zespół ze Starogardu według mnie jest faworytem tego spotkania, chociaż nie aż tak dużym jakby się mogło wydawać. Mają solidnego lidera, którego nie zatrzymał nawet mistrz obrony z Kotwicy Kołobrzeg - Michael Bree. Copeland to lider "Aptekarzy" i wspólnie z będącym w coraz lepszej formie Dawidem Witosem powinni poprowadzić Polpharmę do pierwszego zwycięstwa w rozgrywkach. Nie mają nic do stracenia, muszą wszystko postawić na jedną kartę. Chudeusz potrafi wygrywać z Karolem, a ponadto do zespołu Polpharmy przyjechał Jeremy Hunt, który może okazać się w tym zespole bardzo przydatny i wniesie do niego, jakże potrzebną świeżość.

---

vs

ZDARZENIE: AZS Koszalin - Polpak Świecie
TYP: Polpak Świecie
KURS: 2,35

&

TYP: poniżej 157,5 pkt w meczu

Data i godzina rozpoczęcia meczu: 27.10.2007 (sobota), godz. 18:00

W Koszalinie zapowiada się szalenie fajny mecz. Kibice AZS-u już dawno czekali, aby w końcu móc zobaczyć swoich pupili w akcji. Biletów na to spotkanie już dawno nie ma, każdy w Koszalinie żyje już tylko pojedynkiem z Polpakiem Świecie.

Dlaczego takie, a nie inne typy...

Zacznę od tego, że jeżeli bukmacherka polega na tym, by znajdować zawyżone kursy, to typ na zwycięstwo Polpaku @ 2,35 idealnie do tego pasuje. Dla porównaniu w STS-ie na Polpak jest całe 1,80 ;\) Dla mnie to zdecydowanie przeszacowany kurs, a jutro będziemy świadkami wyrównanego pojedynku, a dokładając do tego odrobinkę szczęścia, typ jaki zaproponowałem absolutnie nie jest z góry skreślony.

Zdaję sobie sprawę, że własne ściany będą sprzyjały gospodarzom i Polpakowi będzie bardzo trudno wywieźć z Koszalina 2 pkt, ale nie możemy z góry przekreślać ich szans, wszak koszykówka to sport nieprzewidywalny. AZS gra ostatnio dobry, skuteczny basket. Skład jest całkiem ciekawy, a niektóre nazwiska budzą respekt już przed meczem wśród rywali. Tacy gracze jak Ibrahim, Nordgaard, Swanson, Bacik to nie są "świeżaki" w DBE i zawsze będą groźni. Dokładając do tego kilku naprawdę groźnych graczy z USA, których sprowadził Szczubiał, możemy zauważyć, że w tym roku w Koszalinie jest zbudowany całkiem solidny zespół. No, ale tak jak mówiłem, Polpak wcale nie stoi na straconej pozycji. Owszem, w poprzedniej kolejce przegrali po fatalnym meczu z beniaminkiem z Kwidzyna, ale szczerzę wątpię, by po raz drugi z rzędu przytrafił im się tak słaby mecz. Uvalin to nie jest głupi człowiek, potrafi wyciągać wnioski i chyba nie pozwoli Polpakowi na taką padlinę jaką prezentowali chociażby w II kwarcie meczu z Basketem tydzień temu. Jeśli tylko Polpak będzie potrafił zatrzymać D.J. Thompson'a, to widzę szansę na zwycięstwo. Ale podkreślam - typ jest ryzykowany, a gram go raczej ze względu na, moim zdaniem, zawyżony kurs. Do odważnych Świat należy.

A co do drugiego zakładu na under 157,5 pkt w meczu. Polpak może szałowo nie broni, ale ponoć po ostatnim meczu z Basketem kiedy to dali sobie rzucić 83 pkt, dostali od trenera PORZĄDNĄ reprymendę. Uvalin to twardy gość, potrafi postawić na swoim i wyciągać konsekwencje. Moim zdaniem dobrze broniący Polpak + Koszalin, który z tego co mówią moi kumple, w tym sezonie naprawdę dobrze broni, może wyjść nam całkiem fajny typ na under w tym meczu, a linia ustawiona dość wysoko.

---

vs

ZDARZENIE: Atlas Stal Ostrów Wlkp. - SPEC Polonia Warszawa
TYP: powyżej 163,5 pkt w meczu

Data i godzina rozpoczęcia meczu: 28.10.2007 (niedziela), godz. 19:00

No co ja tu będę dużo pisał. każdy kto chociaż odrobinę śledzi DBE wie, że zarówno Stal jak i Polonia nigdy nie należały do zbytnio defensywnych zespołów. "Stalówka" lubi sobie porzucać u siebie w Ostrowie Wlkp, biorąc pod uwagę fakt, że do ekipy Kowalczyka dołączył Greg Harrington, to ich gra powinna wyglądać jeszcze lepiej. W Stali mamy kilku szaleńców, którzy potrafią "ciskać" z obwodu aż miło, co już kilkakrotnie pokazywali. Tak samo w Polonii Warszawa jest kilku snajperów, którzy mogą być bezcenni do ustrzelenia overka w tym meczu.

A co mi tam. Niech sobie chłopaki porzucają w niedzielę. Na zdrowie

Do góry
#1721561 - 28/10/2007 07:09 Re: Tylko DBE - typy shane'a [Re: shane]
shane Offline
Carpal Tunnel

ZDARZENIE: Polpharma Starogard Gdański - Bank BPS BASKET Kwidzyn
TYP: Polpharma Starogard Gdański
KURS: 1,40

+2j.

+4,05j.

+4,25j.

Cóż za dzień w DBE. Przekonanie do typów miałem już chyba od środy! Jak widać, nie zawiodłem się

Do góry
#1724463 - 29/10/2007 05:09 Re: Tylko DBE - typy shane'a [Re: shane]
shane Offline
Carpal Tunnel

ZDARZENIE: Atlas Stal Ostrów Wlkp. - SPEC Polonia Warszawa
TYP: powyżej 163,5 pkt w meczu

-3j. \:\(

Zabrakło bardzo niewiele, bo 9 pkt. Stalówka sobie porzucała, szkoda tylko, że Polonia nie dotrzymała jej kroku. Cóż, bywa.

Weekend i tak uważam za udany

Do góry
#1724486 - 29/10/2007 05:15 Re: Tylko DBE - typy shane'a [Re: shane]
shane Offline
Carpal Tunnel

Podsumowanie ogólne:

4 kolejka: +7,3j.

---

SUMA: -38,91j.

Niestety minus jaki jest spowodowany dwoma pierwszymi kolejkami DBE ciągle się utrzymuje, ale bardzo małymi krokami myślę, że uda nam się go zniwelować i bądź co bądź wyjść w końcu na plus w typowaniu tej nieprzewidywalnej ligi jaką bez wątpienia jest DBE.

Pozdrawiam wszystkich odwiedzających mój temat.

Do góry
#1733704 - 01/11/2007 23:47 Re: Tylko DBE - typy shane'a [Re: shane]
shane Offline
Carpal Tunnel

ZDARZENIE: Kto zostanie Mistrzem Polski w sezonie 2007/2008?
TYP: Prokom Trefl Sopot
KURS: 1,35
STAWKA: 10/10

Nigdy nie grałem zdarzeń długoterminowych, ale tutaj chyba zrobię wyjątek. Kurs 1,35 nadal utrzymuje się na takim samym poziomie jak przed rozpoczęciem sezonu. Nie pozostaje mi nic innego jak brać to 1,35 póki jeszcze jest, a potem policzyć zysk. Ja nie widzę nikogo kto mógłby zagrozić Prokomowi w walce o kolejny tytuł Mistrza Polski. Tyle.

vamos

Do góry
#1736416 - 02/11/2007 19:20 Re: Tylko DBE - typy shane'a [Re: shane]
shane Offline
Carpal Tunnel

vs

ZDARZENIE: Bergson Śląsk Wrocław - BOT Turów Zgorzelec
TYP: BOT Turów Zgorzelec
KURS: 1,55
BUKMACHER: Bet-at-home

&

TYP: BOT Turów Zgorzelec -4
BUKMACHER: Pinnacle

&

TYP: poniżej 153 pkt w meczu
KURS: 1,95

Data i godzina rozpoczęcia meczu: 2.11.2007 (piątek), godz. 19:00

Już dzisiaj dojdzie do spotkania Śląska Wrocław z Turowem Zgorzelec. Na początku miałem tego spotkania raczej nie grać, ale po tym jakie kursy wystawili bukmacherzy postanowiłem zaryzykować. Nikt chyba z nas nie spodziewał się, że w dniu tego meczu Śląsk może zajmować 10. miejsce w ligowej tabeli, legitymując się bilansem 1-3. To co się dzieje w drużynie z Wrocławia jest bardzo, ale to bardzo niekorzystne i źle wpływa na drużynę. Nowy prezes zrobił wiele szumu, wprowadził wiele zmian i teraz widzimy tego efekty. Skład skompletowany w zasadzie "za pięć dwunasta", Urlep więcej czasu poświęcił grze Reprezentacji Polski i ME w Hiszpanii, a gracze sprowadzeni do Wrocławia cały czas nie mogą się ze sobą zgrać, tak jakby oczekiwali od nich tego zarówno działacze jak i kibice.

No, ale nigdy nie może być tak wesoło i fajowo... Spotkania derbowe rządzą się swoimi prawami i daję sobie rękę uciąć, że Turów w tym spotkaniu nie będzie miał lekkiej i przyjemnej przeprawy z koszykarzami Śląska. Może być tak, że Wrocław postawi wszystko na jedną kartę, a przed meczem Urlep powie do swoich koszykarzy w szatni "Panowie, zapominamy o poprzednich wynikach, gramy na 150% możliwości, nie boimy się rywala i walczymy do upadłego, bo jak nie to każdy po meczu ma po klapsie" \:p

I troszeczkę właśnie takiej gry ze strony wrocławian oczekuję - walki do upadłego i gryzienia parkietu, co by się znowu nie skompromitować przed własną publicznością. Mogłoby się wydawać, że atutem Śląska może być własna hala, ale dotychczasowe wyniki niestety tego nie pokazują. ASCO Śląsk Wrocław przegrał bowiem u siebie zarówno mecz z Koszalinem jak i świeckim Polpakiem. To za dobrze jednak nie wróży... Przed tym spotkaniem skład ekipy Andreja Urlepa nieco się zmienił. Dołączył do drużyny bowiem znany z występów w Prokomie Trefl Sopot, Atkins jak również Homan. No, ale co oni mogą zrobić? Atkins po kontuzji ma zaległości treningowe w dodatku tak naprawdę do końca nie wiadomo czy zagra, a Homan zgrany z drużyną nie jest (zresztą Atkins też nie, co w jego sposobie gry jest bardzo ważne). Za dobrze to nie wygląda jak dla mnie co zresztą pokazują wyniki, więc moje słowa nie są wyssane z palca...

A w Turowie po staremu. Zmian nie ma, bo nie ma takiej potrzeby. Z meczu na meczu grają lepiej, udowadniając tym samym, że przegrana z Górnikiem była tylko wypadkiem przy pracy i zimnym prysznicem, który jak widzimy dobrze zadziałał na ekipę Filipovskiego. Z dystansu Turów ma kim postraszyć w porównaniu do Śląska i to tutaj upatruję klucza do zwycięstwa, stąd moje typy. Biorę zwycięstwo Turowa jak również zakład, że Turów wygra minimum 4 punktami, co jest w miarę dobrym handicapem i myślę, że prawdopodobieństwo wejścia zakładu jest dosyć spore.

Podobnie sprawa ma się co do betu na poniżej 153 punkty w meczu. Linia jaką wystawił Pinnacle jest wyjątkowo atrakcyjna dla grających i przez myśl mi nie przeszło, że w ogóle taką zobaczę gdziekolwiek. Gram oczywiście poniżej, bo w końcu to derby. Zobaczymy walkę o każdy centymetr parkietu, dobra obronę z jednej jak i drugiej strony i chyba pewną mobilizację w szeregach Śląska, która powinna zaowocować, że atak Turowa nie będzie tak mocny jak w poprzednich meczach (co nie znaczy, że będzie zły). Wyniki z poprzednich lat pokazują, że w spotkaniach Śląska i Turowa to zawsze defensywa odgrywała kluczową rolę, tak więc typuję poniżej 153 punktów w meczu.

Turów

Defence

Do góry
#1739356 - 03/11/2007 03:51 Re: Tylko DBE - typy shane'a [Re: shane]
shane Offline
Carpal Tunnel

TYP: BOT Turów Zgorzelec
KURS: 1,55

+2,2j.

TYP: BOT Turów Zgorzelec -4

+2,7j.

TYP: poniżej 153 pkt w meczu
KURS: 1,95

-5j.

Grając linię 153 punkty myślałem, że złapałem Pana Boga za nogi, a tymczasem stało się zupełnie inaczej. Urlep już nie stawiasz na twardą defensywę? Co się dzieje w tym Wrocławiu? \:o

Zamiast być na plus i poprawiać bilans to ja znowu na minusie.

Po takich wynikach i tak nikt nie będzie zaglądał w ten temat, więc muszę przemyśleć czy pisanie moich wypocin ma w ogóle jakikolwiek sens \:\(

Do góry
#1740258 - 03/11/2007 07:22 Re: Tylko DBE - typy shane'a [Re: shane]
shane Offline
Carpal Tunnel

vs

ZDARZENIE: SPEC Polonia Warszawa - Kotwica Kołobrzeg
TYP: SPEC Polonia Warszawa
KURS: 1,72

Data i godzina rozpoczęcia spotkania: 3.11.2007 (sobota), godz. 18:00

Nie mogłem przejść obojętnie obok kursu 1,72 na Polonię, bo uważam, że absolutnie jest on zawyżony. Mimo iż Polonia legitymuje się zerowym bilansem zwycięstw, to w jutrzejszym meczu nie jest wcale skazana na porażkę. Bilans 0-4 wynika raczej trochę z pechowego terminarza, a nie słabej gry Polonii. Warszawiacy przegrali jak do tej pory z takimi tuzami ligi jak Prokom, Turów, Anwil, Stal, więc pretendentami do medalu Mistrzostw Polski. By nie stracić kontaktu z ligową czołówka muszą po prostu jutro wygrab, bo ten mecz jest tym z gatunku być albo nie być w lidze. 1,72 jakie zaproponował nam Bwin.com to smakowity kąsek dla typerów.

Polonia zawsze nam się kojarzyła z zespołem overowym. I tak jest nadal. W meczach, które wymieniłem powyżej Polonia długo stawiała opór rywalom i dopiero w końcówkach musiała uznać ich wyższość. Swoje strzeleckie popisy pokazali w meczu u siebie z Prokomem. Co więcej, Polonia w tym roku dobrze broni, co na pewno nie jest na rękę takiej ekipie jak Kotwica Kołobrzeg... Kotwicy, która wygrała to co musiała, a grała powiedzmy sobie szczerze - z ligowymi średniakami. Skład mają niezły, ale ciągle niestety nie są ustabilizowani. Nie wiem jak mogli roztrwonić prawie 30-punktową przewagę w meczu u siebie z Polpharmą. To pokazuje, że w tym zespole nadal coś jest nie tak i szybko na nich nie postawię z jakaś mocniejszą drużyną.

Polonia to zespół własnej hali. Tu czują się najlepiej i tu walczą o każdą piłkę. Strzelców mają w tym roku bardzo solidnych i tak jak pisałem - po kursie 1,72 naprawdę warto zaryzykować stawiając na Polonię Warszawa. Trener Kamiński potrafi zmotywować graczy, a cóż może być lepszą motywacją jak odniesienie pierwszego zwycięstwa w lidze.

Do góry
#1741434 - 03/11/2007 21:10 Re: Tylko DBE - typy shane'a [Re: shane]
shane Offline
Carpal Tunnel

vs

ZDARZENIE: Czarni Słupsk - Stal Ostrów Wielkopolski
TYP: Stal Ostrów Wielkopolski
BUKMACHER: bet365

Data i godzina rozpoczęcia meczu: 3.11.2007 (sobota), godz. 16:00 (mecz pokaże na żywo Polsat Sport Extra)

Mecz, po którym zobaczymy ile tak naprawdę jest warta Stal w tym sezonie. Dzisiejszy mecz na gorącym słupskim terenie do łatwych należeć nie będzie, bo Czarni u siebie zawsze są mocni. Z tym, że trzeba skorzystać z dwóch rzeczy:

1) z kursu jaki zaproponował nam bet365
2) z braku formy i absencji(???) niektórych zawodników słupskiej drużyny

Gracze Czarnych nie są w optymalnej formie i musimy wykorzystać to. Początkowo miałem nie grać tego meczu, ale po takim kursie warto spróbować.

Do góry
#1743838 - 04/11/2007 02:46 Re: Tylko DBE - typy shane'a [Re: shane]
shane Offline
Carpal Tunnel

ZDARZENIE: SPEC Polonia Warszawa - Kotwica Kołobrzeg
TYP: SPEC Polonia Warszawa
KURS: 1,72

+2,88j.

Do góry
#1743855 - 04/11/2007 02:48 Re: Tylko DBE - typy shane'a [Re: shane]
shane Offline
Carpal Tunnel

ZDARZENIE: Czarni Słupsk - Stal Ostrów Wielkopolski
BUKMACHER: bet365

+4,05j.

Do góry
#1743903 - 04/11/2007 03:01 Re: Tylko DBE - typy shane'a [Re: shane]
shane Offline
Carpal Tunnel

Podsumowanie ogólne:

5 kolejka: +6,83j.

---

SUMA: -32,07j.

Piąta kolejka równie udana co poprzednia. Mogło być jeszcze lepiej, ale niestety bardzo zawiodłem się na wczorajszej defensywie we Wrocławiu w wykonaniu Śląska i Turowa. Nie jest źle, bo liga staje się coraz bardziej klarowna i z każdą kolejką moja wiedza o niej poszerza się \:\)

Najważniejsze to powoli wychodzić z dołka!

Pozdrawiam wszystkich odwiedzających temat! \:\)

PS. Jutro nie typuję Polpaku z Prokomem ;\)

Dzięki STALÓWKA!

Do góry
#1763012 - 10/11/2007 04:34 Re: Tylko DBE - typy shane'a [Re: shane]
shane Offline
Carpal Tunnel

Czas na moje propozycje na 6 kolejkę DBE

vs

ZDARZENIE: Polpharma Starogard Gdański - AZS Koszalin
TYP: powyżej 150,5 pkt w meczu

&

TYP: AZS Koszalin
KURS: 3,20

Data i godzina rozpoczęcia spotkania: 10.11.2007 (sobota), godz. 17:00

No dobra. No to zaczynamy szóstą kolejkę spotkań DBE. Na pierwszy ogień mecz, który chodzi za mną już od poniedziałku, a co zagram miałem już w głowie jak nawet sam Bóg nie znał żadnych kursów na ten mecz. Do Starogardu Gdańskiego przyjeżdża AZS Koszalin. Oba zespoły w lidze jak do tej pory spisują się powiedzmy sobie szczerze średnio, chociaż na mnie większe wrażenie robi gra zawodników z Koszalina. I jeśli będę się trzymał tego, że czasami staram się poszukać ewidentnie zawyżonego kursu to właśnie chyba na taki smakowity kąsek trafiłem. To 3,20 jakie proponuje nam Bet-at-home to zdecydowanie za dużo. Nie oszukujmy się - jakie są atuty Polpharmy w tym meczu oprócz tego, że gra u siebie? Szukam... Szukam... I coś kurna znaleźć nie mogę. Copeland? Witos? Mało. Chudeusz? No proszę Was... Biorę to 3,20 i jutro ściskam kciuki za "dzikusów" z Koszalina \:\) Coś mi męska intuicja podpowiada, że jutro możemy obejrzeć w tym meczu małą niespodziankę - i tym samym ostrzegam przed szaleńczym graniem za wysokie stawki na Polpharmę, bo potem może być płacz i zgrzytanie zębów na QCZ. Ja tam daję na Koszalin za niziutką stawkę głównie dla emocji i tego, że ten kurs jest zdecydowanie przeszacowany. Koszalin w tym roku ma baaaardzo dobrą ekipę. Wygrywać w Starogardzie potrafią, sprawiać niespodzianki też, czegóż można chcieć więcej ;\) A no i do Koszalińskich strzelb doszedł George Reese Jak ja go kocham oglądać w akcji. W końcu dziecko i wynalazek Szczubiała \:p A tak odkładając żarty na bok to w moim mniemaniu AZS wcale nie stoi na straconej pozycji. Ekipa dobra, gra też i mimo, że w meczach poprzednich zabrakło skuteczności, bo w końcu rzutowo się chłopaki powinno odblokować, a kosze w Starogardzie proszę mi wierzyć temu sprzyjają. Sam Dariusz Szczubiał zapowiadaj, że kibice w tym meczu zobaczą zupełnie inni, odmieniony AZS. Czas w końcu przerwać serię porażek...

Co do overka jeszcze parę słów - Polpharma zawsze skuteczna u siebie, tam im się gra najlepiej, oba zespoły prezentują się raczej ofensywnie, mają odpowiednich strzelców do wykonania zadania (czyt. over 150,5 pkt \:\) ). Ja zaryzykuję, bo linia w miarę sensowna.

Do góry
#1763534 - 10/11/2007 06:08 Re: Tylko DBE - typy shane'a [Re: shane]
shane Offline
Carpal Tunnel

vs

ZDARZENIE: Kotwica Kołobrzeg - Czarni Słupsk
TYP: Kotwica Kołobrzeg
KURS: 2,15

Data i godzina rozpoczęcia spotkania: 11.11.2007 (niedziela), godz. 17:00 (mecz na żywo pokaże Polsat Sport)

W niedzielne popołudnie dojdzie do meczu Kotwicy Kołobrzeg z Czarnymi Słupsk. Kurs 2,15 na Kotwicę bardzo ładny i właśnie na taki typ się zdecyduję, zważywszy na to, że za Kotwicą przemawia kilka sensowych moim zdaniem argumentów. Zacznijmy od tego, że to mecz derbowy, dodatkowa mobilizacja, własna publika, swoja hala. Właśnie - swoja hala, w której Kotwica czuje się bardzo dobrze, a kołobrzeski teren dla każdego jest bardzo niewygodny. Takie mecze Kotwica musi wygrywać, mimo, że to teoretycznie Czarni są stawiani w roli faworyta. No, ale w Czarnych źle się dzieje co już pisałem zresztą niejeden raz. Wielu zawodników od formy dalekich, pojawiły się spekulacje jakoby Barlett miał opuścić Słupsk (raczej na pewno nie opuści, ale sama informacja nie jest wyssana z palca i coś musiało mieć na nią wpływ), Kikerpill i Kudriawcew O ILE W OGÓLE WYSTĄPIĄ to raczej po takich kontuzjach nie będą w stanie zagrać na 100% swoich możliwości, a to 100% w takim meczu jest bardzo potrzebne. Do ekipy Czarnych dołączyli Ubaka i Urbonas. Zgrani nie są z zespołem, zagrywek raczej nie znają, co przy graczach na pozycję 1 (Ubaka) jest szalenie ważne. Mało tego, muppet mi pisał, że podobno ten Ubaka szału nie robi... No, ale są to zawsze jakieś zmiany w zespole Czarnych, a jak wiadomo...Igor zmian nie lubi ;\) Czy wpłyną one korzystanie na grę zespołu, to ciężko na razie powiedzieć, ale sytuacja raczej nie jest za wesoła w obozie Słupska. Nie daję szaleńczych stawek na Kotwicę, bo to będzie bardzo ciężki mecz, ale uważam, że zagrać warto.

Do góry
#1766540 - 11/11/2007 02:59 Re: Tylko DBE - typy shane'a [Re: shane]
shane Offline
Carpal Tunnel

+3,4j.

TYP: AZS Koszalin
KURS: 3,20

+4,4j.

hyhyhy, no cóż tu dużo mogę napisać... Oby jutro Kotwica dokończyła dzieło \:\)

dla odwiedzających temat.

Do góry
#1770319 - 12/11/2007 02:47 Re: Tylko DBE - typy shane'a [Re: shane]
shane Offline
Carpal Tunnel

ZDARZENIE: Kotwica Kołobrzeg - Czarni Słupsk
KURS: 2,15

+2,3j.

izi

Do góry
#1770393 - 12/11/2007 03:05 Re: Tylko DBE - typy shane'a [Re: shane]
shane Offline
Carpal Tunnel

Cóż to był za weekend z DBE

Strasznie się cieszę ze swojej pracy jaką wykonałem. Mam nadzieję, że ktoś skorzystał i zarobił, bo w końcu o to w tym temacie chodzi - dzielić się typami i przemyśleniami z innymi

Oby dobra passa została podtrzymana, a głupie straty z początku sezonu odrobione \:\)

Duuuuuuuuuużo dla wszystkich odwiedzających temat \:\)

Do góry
#1770433 - 12/11/2007 03:15 Re: Tylko DBE - typy shane'a [Re: shane]
shane Offline
Carpal Tunnel

Podsumowanie ogólne:

6 kolejka: +10,1j.

---

RAZEM: -21,98j.

Powoli, ale najważniejsze, że odrabiamy straty

Do góry
#1783088 - 16/11/2007 08:48 Re: Tylko DBE - typy shane'a [Re: shane]
shane Offline
Carpal Tunnel

vs

ZDARZENIE: Śląsk Wrocław - Stal Ostrów Wielkopolski
KURS: 1,75

Data i godzina rozpoczęcia spotkania: 16.11.2007 (piątek), godz. 19:00

Zacznijmy od tego, że mecze pomiędzy tymi drużynami zawsze były zacięte i elektryzowały kibiców obydwóch drużyn. Nie inaczej będzie i tym razem, a pozycja w tabeli (Stal - 1, Śląsk - 13) nie ma tu absolutnie żadnego znaczenia. Powiem tak - biorę to 1,75 w Bwin.com i cieszę się z tego co mam, bo powiedziałem sobie jasno: albo stawiam na Stal, albo nie stawiam na nikogo. No i jednak jak widać wybrałem wariant numer jeden... Śląsk jest cały czas bez formy mimo BARDZO DELIKATNEJ poprawy gry. Wrocław nie gra już tego piachu jak to miało miejsce na początku rozgrywek, jednak powiedzmy sobie szczerze, że cały czas coś jednak w drużynie kuleje. Źle się dzieje, bo odszedł Urlep. Ale nie w sensie, że drużyna straciła bardzo dobrego trenera tylko w sensie, że nastąpiło to na niecałe dwa dni przed pojedynkiem ze Stalą. Atuty po stronie Śląska w tym meczu? Hmmm - chęć przełamania złej serii w lidze i odbicie się od dna tabeli, własna hala, przewaga pod koszem. Mają i Homana i Ryżego, Domino też zawsze coś zbierze podobnie jak Gai. Tu przyznać trzeba, że Śląsk ma mega przewagę, bo jak wiemy Oden jest kontuzjowany, a Przybyszewski jest cieniem samego siebie. No tylko, że Stal ma też swoje atuty: piekielnie mocny obwód, wysoka forma, zbilansowany skład, dobrych zmienników i to, że osoba, która poprowadzi Śląsk w tym meczu zrobi to praktycznie na świeżo. A no i Hughes ma coś do udowodnienia w tym meczu.

Ogólnie mówię - do typu nie jestem przekonany w 100%, nie jest to żadna "peffka z DBE", mecz będzie wyrównany do ostatniej minuty moim zdaniem, ale to 1,75 skusiło mnie do ostatecznego zarania Stali - raz się żyję. I pewno głosy co do tego meczu będą podzielone, no ale to tylko jest moje zdanie w końcu.

Do góry
#1785084 - 17/11/2007 04:48 Re: Tylko DBE - typy shane'a [Re: shane]
shane Offline
Carpal Tunnel

ZDARZENIE: Śląsk Wrocław - Stal Ostrów Wielkopolski
KURS: 1,75

-3j.

Dno.

Do góry
#1785190 - 17/11/2007 05:28 Re: Tylko DBE - typy shane'a [Re: shane]
shane Offline
Carpal Tunnel

vs & vs

ZDARZENIA: Polonia Warszawa - Polpharma Starogard Gdański & Basket Kwidzyn - Turów Zgorzelec
TYPY: Polonia Warszawa + Turów Zgorzelec
KURS (AKO): 1,33 (Polonia) x 1,22 (Turów) = 1,62
STAWKA: 7/10

Data i godzina rozpoczęcia pierwszego meczu: 17.11.2007 (sobota), godz. 17:00

Dubel na jutrzejsze popołudnie, gdzie raczej sensacyjnych wyników się nie spodziewam. Polonia po ostatniej deklasacji Górnika pokazała, że ten zespół ma charakter wbrew temu co pisali niektórzy na forum. U siebie są jeszcze groźniejsi, a jak im siedzi gała to śmiem twierdzić, że mogą pokonać nawet największe tuzy ligi. W znakomitej formie są strzelcy zespołu z Warszawy: Richardson, Rivera, Riley, a do tego dochodzi cwaniactwo Szubargi i solidny duet podkoszowych Miller i Szybilski (zagra po tym jak opuścił mecz z Górnikiem). Ostatnia wygrana podbudowała ekipę trenera Kamińskiego i sprawiła, że potwierdziły się moje słowa, że minimalne przegrane z tuzami ligi na początku rozgrywek nie były tylko dziełem przypadku. Zupełnie inne nastroje panują w drużynie Polpharmy. Zespól nie gra kompletnie nic, z drużyny odszedł Thomas, po tym jak okazał się kompletnym niewypałem (co było zresztą do przewidzenia, bo w tej chwili S. Thomas to już tylko nazwisko), kibice chcą dymisji Chudeusza, która ma nóż na gardle, a ogólna atmosfera w zespole jest po prostu fatalna. Wielu zawodników zawodzi, a Polpharma nigdy za wiele na wyjazdach nie prezentowała, a na chwilę obecną wynik ciągnie tylko dwóch, może trzech zawodników. To na będącą w formie Polonię zdecydowanie za mało.

Drugim typem jest tutaj wygrana Turowa. Nie spodziewam się innego wyniku jak zwycięstwo ekipy Filipovskiego i pokazanie Basketowi miejsca w szeregu ligowej tabeli. Mecz nie będzie aż taki łatwy, ale Turów z meczu na mecz gra lepiej, a mogą utwierdzić nas w tym wygrane nad Polpakiem w lidze i to co pokazuje Turów w Pucharze ULEB, bo gra tam naprawdę dobry basket. Do zespołu z Kwidzyna dołączył Tuljković, który odszedł z Polpaku, bo z meczu na mecz grał coraz mniej. Wątpię, by on okazał się lekiem na całe zło. Basket być może jeszcze w lidze pokaże lwi pazur, ale raczej z drużynami z innej półki niż Turów Zgorzelec.

Polonia

Turów

---

vs

ZDARZENIE: Polpak Świecie - Anwil Włocławek
TYP: powyżej 144,5 pkt w meczu
STAWKA: 4,5/10

Data i godzina rozpoczęcia meczu: 17.11.2007 (sobota), godz. 16:00

Ojejku. Cóż to będzie za mecz i sportowo i kibicowsko. Dla mnie spotkanie kolejki, którego nie typuję pod względem zwycięscy, bo tam może zdarzyć się po prostu wszystko. I również Wam odradzam bawienie się w stawianie na wygraną którejkolwiek z drużyn, bo potem może być nieciekawie. Lepiej w tym przypadku nie kusić losu. Dlaczego taki typ, a nie inny. Oba zespoły są w formie co potwierdzają ich ostatnie wyniki. Polpak gra naprawdę dobrze i mimo ostatniej porażki w Zgorzelcu jutro wcale nie są skazani na pożarcie. Jak się okazuje dobrze bronią, ale też dobrze rzucają i wdaję się w pojedynki strzeleckie. W swojej hali gała im siedzieć powinna, szczególnie za trzy. Natomiast Anwil podobnie - świetna skuteczność za trzy, pogrom Śląska, wybrana na gorącym terenie w Niemczech w Pucharze ULEB, świetni strzelcy. Czegóż można chcieć więcej, a linia całkiem przyjemna bo ustawiona na poziomie 144 pkt. Ja jutro meczu nie obejrzę, bo idę na mecz mojej ukochanej Astorii, ale ściskam kciuki za Polpak i żeby piłka jak najczęściej wpadała do kosza.

over

Do góry
#1788299 - 18/11/2007 04:34 Re: Tylko DBE - typy shane'a [Re: shane]
shane Offline
Carpal Tunnel

ZDARZENIA: Polonia Warszawa - Polpharma Starogard Gdański & Basket Kwidzyn - Turów Zgorzelec
TYPY: Polonia Warszawa + Turów Zgorzelec
KURS (AKO): 1,33 (Polonia) x 1,22 (Turów) = 1,62

+4,34j.

ZDARZENIE: Polpak Świecie - Anwil Włocławek
TYP: powyżej 144,5 pkt w meczu
STAWKA: 4,5/10

+3,83j.

Do góry
#1790146 - 18/11/2007 22:47 Re: Tylko DBE - typy shane'a [Re: shane]
shane Offline
Carpal Tunnel

Podsumowanie ogólne:

7 kolejka: +5,17j.
---

RAZEM: -16,81j.

Z weekendu na weekend mój minus się zmniejsza Ta kolejka też była dla nas wyjątkowo udana, chociaż bardzo zawiodłem się na Stali. Mówi się trudno i walczy dalej.

dla wszystkich odwiedzających temat i korzystających z typów \:\) Są tacy w ogóle?

;\)

PS. Po 10 kolejce DBE postaram się przygotować bardziej obszerne podsumowanie!

Do góry
#1802186 - 23/11/2007 22:54 Re: Tylko DBE - typy shane'a [Re: shane]
shane Offline
Carpal Tunnel

vs

ZDARZENIE: Polonia Warszawa - Czarni Słupsk
TYP: Polonia Warszawa
KURS: 1,60

Data i godzina rozpoczęcia spotkania: 25.11.2007 (niedziela), godz. 18:00

Pierwszy bet jaki przygotowałem na ten weekend z DBE. Chyba to nic odkrywczego i żadne zaskoczenie dla wszystkich, że stawiam tak a nie inaczej. Nie bawię się w handicapy w tym przypadku, ani w linię under/over. Czysty typ na Polonię - Polonię, która jest w formie, Polonię która na swoich śmieciach radzi sobie całkiem dobrze, a w niedzielę będzie miała dobrą okazję do odprawienia z kwitkiem kolejnego rywala. Kurs bardzo fajny biorąc pod uwagę to jak radzą sobie oba zespoły. Z Czarnych do domu już pojechali Zydrunas Urbonas i Ayinde Ubaka, którzy totalnie nie poradzili sobie na parkietach DBE. Oznacza to, że Czarnych znowu zobaczymy w tym samym, starym składzie do którego nas już przyzwyczaili, z tym samym trenerem na ławce, który już powoli się chyba wypala (?), dokładnie w tym samym czasie jak Urlep. Czarni nie grają absolutnie nic, a ich koszykówka z meczu na mecz przypomina jeszcze gorszy dramat. To co prezentowali w meczu z Górnikiem to antybasket. Nie ma strzelca (co w meczu z Polonią będzie miało olbrzymie znaczenie), nie ma dobrego PG, bo Scott jest jeszcze gorszy niż nawet ubiegłoroczny Davis, Frasunkiewicz jest totalnie bez formy o czym piszę już po raz kolejny, Mantas Cesnauskis ciągle leczy kontuzję, o Saszy, Tarmo i Hughes'e za wiele dobrego napisać nie mogę też, a reszta? No właśnie jaka reszta? Reszty praktycznie nie ma... Tydzień temu dużo osób grało Czarnych bardziej na przełamanie, ale mi się wydaje, że grać trzeba na tych co są w lepszej formie, a Czarni takiej w ogóle nie mają, więc ciężko im będzie poprawił swój bilans z dobrze grającą Polonią i to w Warszawie, gdzie Czarnym zawsze grało się z dużymi problemami.

Jest też wariant pesymistyczny. Wszyscy dają na Polonię, robi się masówka, na dodatek Polonia nic nie trafia i wszyscy wiemy jak to się kończy \:D *

* - odpukać w niemalowane \:\)

Jak dam radę to zawitam na meczu nawet

---

vs

ZDARZENIE: Kotwica Kołobrzeg - Śląsk Wrocław
KURS: 2,20

TYP: powyżej 157,5 pkt w meczu
BUKMACHER: Expekt

Data i godzina rozpoczęcia spotkania: 23.11.2007 (piątek), godz. 18:00

Dobra. Wiem, że szaleniec ze mnie, ale kij ( \:D ) jeden wie jak to spotkanie się potoczy. Niby no bet, ale chyba nie byłbym sobą, gdybym nie zagrał jakiegoś piątkowego meczu, chociaż takowe z różnym skutkiem się dla mnie kończyły ;\) Typy głównie dla emocji (stąd takie stawki), ale jako, że będę kibicować Kotwicy (sam nie wiem czemu) to postawię na ekipę p. Konieckiego. U siebie zawsze groźni, na dodatek rozbili w pył Czarnych, przy bardzo dobrej grze. Śląsk też mocny, widać, że w formie, a po odejściu Urlepa nawet grają fajnie dla oka w ataku \:\) Spotkanie powinno być dość wyrównane, a przy tym według mnie overowe chociaż linia szaaaaaaaaaalenie wysoka jak na mecz z udziałem Śląska. Z tym, że Śląsk nic nie broni i tu szansa dla strzelców Kotwicy. Nie wiem, naprawdę nie chce tu za wiele pisać, bo zdarzyć się może wszystko. Do odważnych Świat należy, więc może się uda ustrzelić dubla w jednym meczu... Zobaczymy.

---

vs

ZDARZENIE: Polpharma Starogard Gdański - Prokom Trefl Sopot
TYP: Prokom Trefl Sopot -8,5

Data i godzina rozpoczęcia spotkania: 24.11.2007 (sobota), godz. 17:00

Oba zespoły bez formy, z tym, że będący nawet bez formy Prokom może bez trudu zmiażdżyć słabiutką Polpharmę. "Aptekarze" o dziwo u siebie grają jeszcze gorzej niż na wyjazdach. Przegrana z Koszalinem była chyba takim gwoździem do trumny, bo jak oni mogli to przegrać to ja nie wiem. W zasadzie tylko Hall i Copeland ciągną ten zespół, bo reszta przypomina tyczki stojące na parkiecie. Przed sezonem wydawało mi się, że jeszcze jakoś ta ich gra będzie wyglądać, że Chudeusz to poskleja do kupy, ale jak widać myliłem się i to bardzo. Polpharma naprawdę jest bardzo słaba, nie wiem co by musiało się stać, by ten zespół poprawił swoje wyniki (Jankowski za Chudeusza?). Zespół ma nóż na gardle co nie sprzyja za bardzo koncentracji, a podobno i sponsor rozważą odejście od finansowania drużyny. Ale może to tylko plotki. Co do Prokomu. Oni też strasznie zawodzą - męczarnie z Koszalinem, POGROM przez duże P od Olympiakosu w Eurolidze. No, ale idol wielu forumowiczów, p. euGENIUSZ K. musi tyłek ratować i mecz z Polpharmą jest do tego idealny. Prokom ma przewagę na niemal każdej pozycji. Nie wiem co by się musiało stać, by ten mecz przegrali, a handicap nie jest wcale aż taki duży biorąc pod uwagę potencjał obydwóch zespołów. Chociaż z "Puzzlami" to różnie bywa ;\)

Ostrożnie mi tu tylko ze stawkami!

Do góry
#1803119 - 24/11/2007 04:04 Re: Tylko DBE - typy shane'a [Re: shane]
shane Offline
Carpal Tunnel

KURS: 2,20

+2,4j.

TYP: powyżej 157,5 pkt w meczu
BUKMACHER: Expekt

-2j. - totalna klapa...

Dzisiaj dzień na symboliczny plus, jednakże bardzo mnie cieszy, że trafiłem Kotwicę po bardzo ładnym kursie. Szkoda overa, który okazał się totalną klapą, ale mówi się trudno. Szkoda tylko, że mimo, że trafiam to na QCZ dostaję jeszcze po dupie...

Pozdrawiam wszystkich i czekam na jutrzejszy mecz

Do góry
#1805761 - 25/11/2007 02:34 Re: Tylko DBE - typy shane'a [Re: shane]
shane Offline
Carpal Tunnel

ZDARZENIE: Polpharma Starogard Gdański - Prokom Trefl Sopot
TYP: Prokom Trefl Sopot -8,5

-5j.

Prokom...

Do góry
#1810408 - 26/11/2007 20:16 Re: Tylko DBE - typy shane'a [Re: shane]
shane Offline
Carpal Tunnel

ZDARZENIE: Polonia Warszawa - Czarni Słupsk
TYP: Polonia Warszawa
KURS: 1,60

+2,4j.

Do góry
#1810414 - 26/11/2007 20:24 Re: Tylko DBE - typy shane'a [Re: shane]
shane Offline
Carpal Tunnel

Podsumowanie ogólne:

8 kolejka: -2,2j.

---

SUMA: -19j.

Niestety po czterech bardzo udanych dla nas kolejkach DBE z rzędu przyszedł słabszy weekend. Bardzo zawiodłem się na drużynie Prokomu. Jeśli oni męczą się ze słabiutką Polpharmą to o czym my tu w ogóle mówimy... Euroliga? \:D Dobre sobie. Przekonany byłem do Polonii i nie zawiodłem się, szkoda, że stawka znowu taka niska. Bilans cały czas pozostaje ujemny, ale myślę, że poprawienie go to kwestia czasu. Nie poddajemy się, tylko robimy swoje \:\)

Dzięki wszystkim przeglądającym temat

Tak jak mówiłem po 10 kolejkach DBE zrobię dokładniejsze podsumowanie wraz ze statystykami.

Do góry
#1822163 - 01/12/2007 05:09 Re: Tylko DBE - typy shane'a [Re: shane]
shane Offline
Carpal Tunnel

vs

ZDARZENIE: Polpak Świecie - Kotwica Kołobrzeg

Data i godzina rozpoczęcia spotkania: 1.12.2007 (sobota), godz. 18:00

Jutro o godzinie 18:00 w Świeciu tamtejszy Polpak podejmować będzie dobrze dysponowaną ostatnimi czasy Kotwicę Kołobrzeg. Bardzo długo myślałem co zagrać w tym meczu. Najpierw mówię sobie, że Polpak @ 1.50 to całkiem przyjemny bet, ale potem zwątpiłem i chciałem grać Kotwicę +5,5 pkt. Ale mówię sobie stanowczo NIE. Gdyby na Polpak było jakieś 1.70 albo handicap na Kotwicę jakieś +8,5 pkt to można rozważyć obydwie opcje, ale jak wiemy żadna z nich niestety nie istnieje.

Jak się sprawy mają w ekipie Polpaku i Kotwicy. Polpak dziwna ekipa, która potrafi pokonać najlepszy zespół ligi, by potem przegrać z ligowym outsiderem tabeli. I to wszystko na swojej hali ;\) Jutro w Polpaku nie zagra Barycz (zresztą on w tym sezonie za bardzo nie poczuł ligowej atmosfery), Seid Hajrić czyli jedna z najjaśniejszych postaci w ekipie Uvalina ma kontuzję i jutro na pewno nie wystąpi, Srdjan Jovanović pożegnał się z zespołem przez co nie ma w Polpaku drugiego rozgrywającego, a grę prowadzi osamotniony Dixon. Do zespołu dołączuli Newson i Ratajczak, ale są w nim od niecałego tygodnia chyba i raczej nie pokaż nic wielkiego, a Sulović ponoć jest słabiutki jak barszcz ;\) Co do Kotwicy - nie zagra Armstrong, ale reszta jest zwarta i gotowa do gry. W super formie jest Daniels. Do tego dochodzi paru graczy, który zawsze mogą sporo punktów dorzucić i Bigus pod koszem, który z uwagi na brać Hajrića będzie miał ułatwione zadanie. Na dodatek Kotwica jest w formie, a na wyjazdach potrafi napsuć sporo krwi rywalom. Dla mnie NO BET i dlatego decyduję się tylko na over 150,5 na mecz. Polpak u siebie lubi porzucać o czym świadczą wysokie wyniki ich meczy u siebie. Kotwica też ma kilku graczy, którzy rzucać potrafią, więc fajnym pomysłem jest zagranie według mnie właśnie overa. Być może pojawię się osobiście na meczu, więc zawsze to jakieś dodatkowe emocje i lepsze oglądanie spotkania \:\)

---

vs

ZDARZENIE: Czarni Słupsk - Polpharma Starogard Gdański
TYP: Czarni Słupsk
KURS: 1.60

Data i godzina rozpoczęcia spotkania: 1.12.2007 (sobota), godz. 18:00

Kto by się spodziewał... 1.60 na Czarnych z Polpharmą \:o Bierzemy to bez dyskusji i odliczamy godziny do meczu. Wiem, że Czarni w ostatnich meczach grali kaszanę, ale w końcu po burzy zawsze wychodzi słońce. Nie lubię grać na przełamanie, ale tutaj nie widzę innego wyjścia. Gdzie jak gdzie, ale u siebie w Słupsku WSTYDEM byłoby przegrać jeden z najważniejszych meczów w sezonie. Dlaczego jest on taki ważny to chyba wszyscy wiemy. Po tym co pokazali gracze Czarnych w ostatnich meczach nie wypada im nie pokonać Polpharmy. Oni ten mecz po prostu muszą wygrać i już Igor się o to postara. Już mecz z Polonią pokazał, że widać jakieś małe światełko w tuneli oznaczające lepsze czasy. A jutro będzie doskonała okazja, by to światełko rozbłysło jeszcze bardziej. Nadal uważam, że Polpharma jest bardzo słaba. W zasadzie to Copeland i nic więcej, a jutro zadania chłopak łatwego mieć nie będzie, bo spodziewam się olbrzymiego nacisku na niego. A jak on nie gra to cały zespól stoi. Jeszcze raz podkreślam, że po prostu jutro Słupsk musi to wygrać, bo krew się na arenie poleje...i to niemało krwi... I to 1.60 - nic tylko brać \:\)

Do góry
#1822538 - 01/12/2007 07:06 Re: Tylko DBE - typy shane'a [Re: shane]
shane Offline
Carpal Tunnel

vs & vs

ZDARZENIA: AZS Koszalin - Anwil Włocławek & Śląsk Wrocław - Górnik Wałbrzych
TYP: Anwil Włocławek + Śląsk Wrocław
KURS (AKO): 1.35 (Anwil) x 1.20 (Śląsk) = 1.62

Data i godzina rozpoczęcia pierwszego spotkania: 1.12.2007 (sobota), godz. 18:00

Taki sobotni dubel. Kurs absolutnie nieadekwatny do ryzyka, niestety. No, ale po kolei...

Pierwszy typ na Anwil. Wiem, głupiec ze mnie. Ile to już razy Anwil mi zabrał pieniądze? Ile to już razy przez nich przybyło mi siwych włosów na głowie? Zapewne wiele \:\) Ale nie można narzekać, trzeba grać i wygrywać. Dlaczego Anwil? No właśnie. Wiem, że Koszalin potrafi namieszać i ich bilans nie jest odzwierciedleniem tego, że są niebezpieczni dla każdego i tak powinno być w sobotę. Koszykówka to gra nieprzewidywalna i mecz do łatwych dla Anwilu należeć nie będzie, szczególnie, że do Koszalina nie jedzie Zbigniew Białek, co zawsze jest osłabieniem zespołu. Jeśli patrzeć na historię pojedynków obydwóch zespołów to Anwil jeszcze ani razu nie przegrał z Koszalinem i legitymuje się bilansem 8-0. Ponoć historia lubi się powtarzać, nie? Anwil przeciwnika nie może zlekceważyć i tego nie zrobi. Co jeszcze przemawia za Anwilem. Otóż na pewno szersza ławka rezerwowych. W Koszalinie snajperzy AZS-u nie mają tak dobrych zmienników, tak jak to ma miejsce we Włocławku. Mało tego - zawsze wszem i wobec pisałem, że Koszalin to zespół szalony, nieobliczalny, tylko, że ta teoria sprawdza się w przypadku zespołów słabszych. Anwil jest w dobrej formie i ma to czego nie ma Koszalin - trenera z jakimś pomysłem, z jakąś wizją gry. I mimo, że nawet Pipan'a nie uważam, że guru na ławce trenerskiej to Szczubiała bije na głowę. Dokładając do tego dobrą formę włocławian jutro liczę na zwycięstwo Anwilu. Chociaż nie zdziwię się jak QCZ będzie zarzygany \:D

Do tego Śląsk. Śląsk, który przegrać tego meczu po prostu nie może i nie widzę innej możliwości jak łatwa wygrana wrocławian. Wrocław za dużo już meczu przegrał, a teraz gra już zdecydowanie lepiej, szczególnie we własnej hali co powinno być dodatkowym atutem nad Górnikiem, który przyjedzie do Wrocławia z lekko kontuzjowanym Montgomerym. Z meczu na mecz coraz lepiej gra Atkins, do tego bardzo solidni środkowi + Martin, z którym Górnik będzie miał sporo problemów. Warto dodać, że Adamek (trener Śląska) wybrał się na ostatni mecz Górnika w pucharze CEBL i zapewne jakieś wnioski wyciągnął.

Podsumowując. Anwil + Śląsk (zabrzmiało jak jakaś zgoda hyhy) = nie izi dubel, ale gramy.

Do góry
#1823521 - 01/12/2007 20:16 Re: Tylko DBE - typy shane'a [Re: shane]
shane Offline
Carpal Tunnel

+

ZDARZENIE: K. Clarkson + C. Daniels
TYP: K. Clarkson over 13,5 pkt + C. Daniels over 13,5 pkt
KURS (AKO): 2.91
BUKMACHER: Profesjonal

Data i godzina rozpoczęcia pierwszego spotkania: 1.12.2007 (sobota), godz. 18:00

Pieprzony podatek u naziemnych bukmacherów To 2.91 strasznie mizerne, ale w ten weekend postanowiłem się pobawić w u/o zdobyczy punktowych zawodników. Po pierwsze Clarkson (ładnie wyszedł na zdjęciu, czyż nie? \:D ), gracz Górnika Wałbrzych. Ostatnio bardzo dobra forma i co najważniejsze równa. Dobry rzut, dobra penetracja. Jego średnia pkt w lidze to 17,0. Śląsk u siebie ostatnio lubi zapunktować i jego rywale też dosyć dobrze punktują i tu szansa dla Clarksona, który może pociągnąć wynik Górnika, nawet gdy Ci będą dostawać ostro w tubę. Do niego dorzucam Danielsa, którego dzisiaj sobie będę osobiście oglądać na hali w Świeciu, bo wybieram się na mecz. Daniels w lidze zdobywa średnio 16,0 pkt. Jest w WYBORNEJ formie, a biorąc pod uwagę nieobecność jednego ze strzelców Kotwicy (Armstronga) to Daniels powinien zdobyć przyzwoitą ilość punktów. Do tego dochodzi jeszcze nieobecność Hajrića w Polpaku, a Brkić i Hicks wybitnymi obrońcami nie są, więc dzisiaj bardzo liczę na skrzydłowego Kotwicy.

Do góry
#1825947 - 02/12/2007 08:08 Re: Tylko DBE - typy shane'a [Re: shane]
shane Offline
Carpal Tunnel

ZDARZENIE: Polpak Świecie - Kotwica Kołobrzeg

+ 3,4j.

ZDARZENIE: Czarni Słupsk - Polpharma Starogard Gdański
TYP: Czarni Słupsk
KURS: 1.60

-7j.

Czarni...

Do góry
#1825952 - 02/12/2007 08:10 Re: Tylko DBE - typy shane'a [Re: shane]
shane Offline
Carpal Tunnel

ZDARZENIA: AZS Koszalin - Anwil Włocławek & Śląsk Wrocław - Górnik Wałbrzych
TYP: Anwil Włocławek + Śląsk Wrocław
KURS (AKO): 1.35 (Anwil) x 1.20 (Śląsk) = 1.62

-6j.

Włocławskie pudle... NIGDY WIĘCEJ!

Do góry
#1825957 - 02/12/2007 08:11 Re: Tylko DBE - typy shane'a [Re: shane]
shane Offline
Carpal Tunnel

ZDARZENIE: K. Clarkson + C. Daniels
TYP: K. Clarkson over 13,5 pkt + C. Daniels over 13,5 pkt
KURS (AKO): 2.91
BUKMACHER: Profesjonal

-3j.

Pech. Jak nie idzie to nie idzie - oto cały komentarz do tego dubla.

Do góry
#1825971 - 02/12/2007 08:25 Re: Tylko DBE - typy shane'a [Re: shane]
shane Offline
Carpal Tunnel

Podsumowanie ogólne:

9 kolejka: -12,6j.

---

SUMA: -31,6j.

Strata się znowu powiększa. Nie omija mnie po prostu pech. Dlaczego znowu musiały wtopić kupony, których byłem najbardziej pewny i dałem na nie najwyższe stawki? Dlaczego zawsze się tak dzieje. To ponad -31 jest do odrobienia, ale wymaga to wszystko czasu. Ta liga jest tak cholernie nieprzewidywalna, że momentami ciężko cokolwiek wymyślić.

Jeszcze parę słów odnośnie tej kolejki:

Czarni jednak się nie przebudzili i po raz kolejny notują upokarzającą porażkę na dodatek na własnych śmieciach...

Anwil przegrywa z Koszalinem 30 pkt...

I na koniec dubel złożony z u/o graczy. Clarksonowi brakuje 1 pkt, by przekroczyć wymaganą linię, a Daniels w 1 kwarcie robi na luzach 10 pkt, by w 2 kw wdać się w bójkę i opuszcza parkiet już do końca meczu \:D

Trochę się podłamałem... \:\)

No, ale trudno. Gramy dalej i walczymy, by w końcu odnieść jakiś wyjść na plus grając TYLKO I WYŁĄCZNIE DBE \:o

hyh, DBE i wyjście na plus

Pozdrawiam wszystkich

Do góry
#1839090 - 07/12/2007 19:17 Re: Tylko DBE - typy shane'a [Re: shane]
shane Offline
Carpal Tunnel

Dzisiaj bez wyjątkowo bez paru zdań analizy, bo jestem cholernie zajęty. Zresztą tak jak przez cały weekend \:\(

Z racji tego, że bardzo fajne kursy proponuje nam bwin.com cały kupon będzie grany właśnie tam. Składa się z czterech zdarzeń.

+ + +

ZDARZENIA: wygrana Koszalina, Wrocławia, Kwidzyna, Zgorzelca
KURS (AKO): 3.17
STAWKA: 8/10

Data i godzina rozpoczęcia pierwszego spotkania: 7.12.2007 (piątek), godz. 18:00

Do góry
#1839528 - 07/12/2007 23:50 Re: Tylko DBE - typy shane'a [Re: shane]
shane Offline
Carpal Tunnel

vs

ZDARZENIE: Turów Zgorzelec - Kotwica Kołobrzeg
TYP: Kotwica Kołobrzeg +15,5 pkt
KURS: 1.90

Data i godzina rozpoczęcia spotkania: 8.12.2007 (sobota), godz. 18:00

Do góry
#1847036 - 10/12/2007 08:15 Re: Tylko DBE - typy shane'a [Re: shane]
shane Offline
Carpal Tunnel

ZDARZENIA: wygrana Koszalina, Wrocławia, Kwidzyna, Zgorzelca
KURS (AKO): 3.17
STAWKA: 8/10

-8j.

Człowiek dwojga imion zlekceważył Czarnych i mu Igor zrobił psikusa \:\(

Do góry
#1847037 - 10/12/2007 08:16 Re: Tylko DBE - typy shane'a [Re: shane]
shane Offline
Carpal Tunnel

ZDARZENIE: Turów Zgorzelec - Kotwica Kołobrzeg
TYP: Kotwica Kołobrzeg +15,5 pkt

-5

Do góry
#1848887 - 11/12/2007 22:18 Re: Tylko DBE - typy shane'a [Re: shane]
shane Offline
Carpal Tunnel

Podsumowanie ogólne:

10 kolejka: -13j.
---

SUMA: -44,6j.

Ten weekend to totalna porażka i tym oto świetnym sposobem jesteśmy w punkcie wyjścia. Taką stratę ciężko już będzie nadrobić. Za dużo niespodzianek, coraz trudniej coś trafić, albo ja popełniam głupie błędy i stąd takie wyniki.

Do góry
#1848920 - 11/12/2007 23:03 Re: Tylko DBE - typy shane'a [Re: shane]
shane Offline
Carpal Tunnel

DWA ŁYKI KOSZYKARSKIEJ STATYSTYKI:

Podsumowanie ogólne:

10 kolejka: -13j.
---

SUMA: -44,6j.

---

Bilans po 10 kolejkach DBE:

Jednostki zagrane/jednostki wygrane: 170j. / 125,39j.
Ilość kuponów podana/ilość kuponów wygrana: 39 / 19
Zysk/strata(w jednostkach na czysto): -44,6j.
Yield: -34%

Do góry
#1855690 - 14/12/2007 07:12 Re: Tylko DBE - typy shane'a [Re: shane]
shane Offline
Carpal Tunnel

ZDARZENIE: Polonia Warszawa - Śląsk Wrocław & Polpharma Starogard Gdański - Turów Zgorzelec
TYPY: Śląsk Wrocław + Turów Zgorzelec
KURS (AKO): 2.19

Data i godzina rozpoczęcia pierwszego spotkania: 15.12.2007 (sobota), godz. 17:00

Bardzo przyjemny dubel ze względu na kilka spraw. Generalnie czekałem aż bukmacherzy wystawią kurs na Śląsk i spodziewałem się jakiegoś 1.5 - 1.6 Mamy 1.75, a jeszcze parę godzin temu mieliśmy nawet kursy równe, bo po 1.85 co dla mnie jest mocnym zaskoczeniem. Śląsk potrzebuje tych punktów i z tygodnia na tydzień prezentują coraz to lepszą formę, mimo, że raczej preferują granie we własnej hali. Polonia przystąpi do tego meczu bardzo osłabiona bo nie zagrają już prawdopodobnie do końca sezonu w Polonii Rivera i Riley, czyli jedne z głównych strzelb zespołu. Na posterunku zostali w zasadzie tylko Miller i Richardson. Zakontraktowano Hunt'a z Polpharmy, ale po co to ja nie wiem, bo chłopak spisywał się delikatnie mówiąc słabo, więc chyba będzie on tylko typową zapchajdziurą w składzie, bo wielkiej przyszłości mu nie wróżę. Polonia pod koszem będzie miała bardzo ciężką przeprawę, bo tylko Miller może zagrozić pod koszem Śląskowi, a na obwodzie został Szubarga i w/w Richardson. To zdecydowanie za mało na zbilansowany Śląsk, posiadający w obecnie o wiele większe pole manewru od Polonii. Szkoda, że tak się stało, bo Polonia sporo mieszała w lidze i była dla wszystkich niebezpieczna. No, ale nam typerom nie pozostaje nic innego jak wykorzystanie słabości warszawian i podwojenie swoich zysków (chociaż ja ich ostatnio w ogóle nie mam). A po kursie 1,75 (pewno będzie leciał w dół z prędkością światła) warto spróbować. Turów na dokładkę \:\)

Do góry
#1860706 - 16/12/2007 09:33 Re: Tylko DBE - typy shane'a [Re: shane]
shane Offline
Carpal Tunnel

ZDARZENIE: Polonia Warszawa - Śląsk Wrocław & Polpharma Starogard Gdański - Turów Zgorzelec
TYPY: Śląsk Wrocław + Turów Zgorzelec
KURS (AKO): 2.19

+8,33

izi, ten dubel po prostu wejść musiał \:\)

Do góry
#1861899 - 16/12/2007 23:21 Re: Tylko DBE - typy shane'a [Re: shane]
shane Offline
Carpal Tunnel

vs

ZDARZENIE: Kotwica Kołobrzeg - Basket Kwidzyn
TYP: Kotwica Kołobrzeg -3,5 pkt (połowa meczu)

Data i godzina rozpoczęcia spotkania: 16.12.2007 (niedziela), godz. 18:20 (mecz na żywo na Polsacie Sport)

Zacznijmy może od tego, że kursy jakie zaproponowali nam bukmacherzy w obecnej chwili wołają o pomstę do nieba. Wszelkim typerom odradzam granie Kotwicy @ ~ 1.30, bo nie ma to najmniejszego sensu, mimo, że Kotwica w tym meczu jest zdecydowanym faworytem. Mało tego - mecz obędzie się przed kamerami Polsatu Sport, a Kotwica już kilka razy pokazała, że grać lubi i potrafi, przy blasku reflektorów. Basket drużyna, która sprawiła już kilka psikusów w tej lidze, a z zespołami z wyższej półki już nie raz pokazywała, że odpuszczać nie będzie. No tylko, że Kotwica z tej najwyższej półki na pewno nie jest ;\) Ale przejdźmy do rzeczy. Co najważniejsze to to, że do zespołu z Kołobrzegu powracają liderzy, a jeśli nie liderzy to gracze, którzy ostatnio są w dobrej formie - mowa tu o C. Danielsie i B. Armstrongu. Kotwica zanotowała ostatnio dwie porażki z silniejszymi rywalami, ale grali w mocnym osłabieniu, a mimo to walczyli do pewnego momentu jak równy z równym. We własnej hali prezentują się wyśmienicie i zapewne będą chcieli odnieść pierwsze zwycięstwo po ostatnim nieudanym rundzie 0-2. Kluczem do zwycięstwa będzie zatrzymanie Kinga, ale jeśli zajmie się nim Bree to o to jestem spokojny, bo mimo, że Irlandczyk jest bezproduktywny w ataku to broni bardzo dobrze. Pod koszem Kwidzynowi też łatwo nie będzie, bo w zasadzie poza Żurawskim to nie widzę osoby, która byłaby w stanie zagrozić Bigusowi, a choćby nawet Szalay'owi, który nie błyszczy, ale wzrost ma. Ansley ostatnio grał bardzo dużo na bardzo dużych obrotach, a przy jego wieku taka eksploatacja nie jest wskazana, bo zanika w nim świeżość. Ja w Baskecie super obrońców nie widzę, a na pewno nie takich jakich ma Turów, który wyłączył z gry A. Snow. Snow gałę ma, w formie też jest i zaledwie odrobina luzu w obronie Basketu będzie przez niego umiejętnie wykorzystywana. Kotwica ma więcej ludzi od czarnej roboty, którzy seriami potrafią zdobywać punkty. Daniels powinien poradzić sobie z Ansleyem i pokazać, że wyczyn w Świeciu był tylko głupim wypadkiem przy pracy. Jeśli Kotwica zagra w pełnym skupieniu i zależy im na wygranej (a zależy i to bardzo) to wynik nie powinien być niespodzianką. Jeszcze może parę słów dlaczego taki, a nie inny bet. Otóż wygrana I połowy 4 pkt dla drużyny, która jest raczej nastawiona na atak i zdobywa dużo pkt, nie jest czymś nieosiągalnym. Nie mam ochoty stresować się do końca meczu, gdy to Basket zacznie gonić być może rywali. Ja po prostu zauważyłem, że Kotwica ma o wiele lepszą I połowę spotkania, gdzie wyrabia sobie przewagę, a potem broni ją do końca. I tak jest już od kilku ładnych spotkań. Niech i dzisiaj tak będzie, czego i sobie i Wam życzę.

Do góry
#1863038 - 17/12/2007 03:34 Re: Tylko DBE - typy shane'a [Re: shane]
shane Offline
Carpal Tunnel

ZDARZENIE: Kotwica Kołobrzeg - Basket Kwidzyn
TYP: Kotwica Kołobrzeg -3,5 pkt (połowa meczu)

+5,4j.

nie mogło być inaczej

Do góry
#1871396 - 21/12/2007 04:04 Re: Tylko DBE - typy shane'a [Re: shane]
shane Offline
Carpal Tunnel

Podsumowanie ogólne:

Kolejki od 1 do 10: -44,6j.
11 kolejka: +13,73j.

----

SUMA: -30,87j.

Ostatnia kolejka DBE bardzo udana. Oby i w kolejnej też tak było.

Do góry
#1871462 - 21/12/2007 04:27 Re: Tylko DBE - typy shane'a [Re: shane]
shane Offline
Carpal Tunnel

vs

ZDARZENIE: Polpak Świecie - Polonia Warszawa
TYP: powyżej 152,5 pkt w meczu
KURS: 1.85

Data i godzina rozpoczęcia spotkania: 21.12.2007 (piątek), godz. 18:00

To będzie ostatnie spotkanie obydwóch drużyn w tym roku, a do Świecia przyjeżdża Polonii Warszawa. W stołecznej drużynie jeszcze nie tak dawno temu brylowało trzech Amerykanów - Norman Richardson, Carlos Rivera i Tyrone Riley. Sęk w tym, że tych dwóch ostatnich już w niej nie ma i na placu boju pozostał praktycznie tylko Richardson wraz ze środkowym Paulem Millerem. Gdy tylko okazało się, że Riviera i Riley są kontuzjowani działacze postanowili ściągnąć do zespołu J. Hunta, który słabo spisywał się w Polpharmie Starogard Gdański. Jeremy Hunt to dobry strzelec, lecz nikt nie myślał, że po przejściu do Polonii nagle się odrodzi i zacznie grać lepiej. Jak się okazało stało się zupełnie inaczej. Hunt zagrał całkiem nieźle i w obecnej sytuacji kadrowej jest niewątpliwie wzmocnieniem. Ciekawostką jest fakt, że na stare śmieci wraca Szubarga, który grał w Polpaku dwa sezonu temu. Może i by zagrał nawet w tym sezonie, ale działacze świeckiej drużyny ostatecznie postanowili zrezygnować z tego gracza. Może Krzysiu pokaże im, że to nie była właściwa decyzja? Do czego zmierzam. Polonii nie wolno lekceważyć, bo mogą sprawić niespodziankę i granie Polpaku bo mizernych kursach totalnie się nie opłaca. Mimo, że Polpak gra obecnie coraz lepiej i chyba wychodzi powoli z dołka to ta drużyna ma straszne wahania formy i nie wiadomo kiedy przyjdzie ich słabszy dzień. W swojej hali grają szybki basket, a dzięki temu, że Dixon ma w końcu zmiennika może grać na większych obrotach. Ostatnio dużo rzucają i nie zdziwi mnie jak wdadzą się w pojedynki strzeleckie z zespołem "Czarnych Koszul". Polonia potrzebuje tego zwycięstwa, więc łatwo skóry nie sprzeda, co powinno mieć odzwierciedlenie w zdobyczy punktowej. No, ale w końcu gra się tak jak przeciwnik pozwala, więc jak to w baskecie bywa - wszystko się może zdarzyć. Niemniej jednak linia 152,5 pkt jest do przeskoczenia, szczególnie, że spotkanie odbędzie się w Świeciu, gdzie Polpak lubi zdobywać punkty \:\)

Do góry
#1874683 - 22/12/2007 06:39 Re: Tylko DBE - typy shane'a [Re: shane]
shane Offline
Carpal Tunnel

ZDARZENIE: Polpak Świecie - Polonia Warszawa

+5,1j.

izi

Do góry
#1876077 - 23/12/2007 01:21 Re: Tylko DBE - typy shane'a [Re: shane]
shane Offline
Carpal Tunnel

ZDARZENIE: Prokom Trefl Sopot - Atlas Stal Ostrów Wlkp.
TYP: powyżej 37,5 pkt (1 kwarta)
KURS: 1.72

---

TYP: Prokom Trefl Sopot -2,5 (1 kwarta)
KURS: 1.75

A miałem nic nie grać...

Zobaczymy jak będzie

Do góry
#1876236 - 23/12/2007 01:57 Re: Tylko DBE - typy shane'a [Re: shane]
shane Offline
Carpal Tunnel

TYP: powyżej 37,5 pkt (1 kwarta)
KURS: 1.72

+3,6j.

Do góry
#1876248 - 23/12/2007 01:59 Re: Tylko DBE - typy shane'a [Re: shane]
shane Offline
Carpal Tunnel

TYP: Prokom Trefl Sopot -2,5 (1 kwarta)

-6j.

To są jednak barany...

Do góry
#1876269 - 23/12/2007 02:03 Re: Tylko DBE - typy shane'a [Re: shane]
shane Offline
Carpal Tunnel

Podsumowanie ogólne:

Kolejki od 1 do 10: -44,6j.
11 kolejka: +13,73j.
12 kolejka: +2,7j.

----

SUMA: -28,17j.

Kolejny weekend po którym jestem na plus. Jednak znowu psikusa zrobił nam Prokom co staje się niemal tradycją... Niesmak pozostał, bo mogło być o wiele lepiej.

Pozdrawiam

Do góry
#1909137 - 05/01/2008 07:56 Re: Tylko DBE - typy shane'a [Re: shane]
shane Offline
Carpal Tunnel

Witam wszystkich po długiej przerwie

Kolejna kolejka DBE, kolejne typy!

vs

ZDARZENIE: Czarni Słupsk - Polpak Świecie
KURS: 2.15

Data i godzina rozpoczęcia spotkania: 6.01.2008 (niedziela), godz. 20:00 (mecz na żywo pokaże Polsat Sport)

Zacznę słowami kolegi muppeta \:\)

Nie oszukujmy się ( ;\) ). Kurs jaki zaoferował nam Unibet na drużynę Uvalina jest chyba mocno przesadzony. Liczyłem, że w tym spotkaniu do Polpak będzie faworytem bukmacherów. Czyżby Ci wystawiali swoje kursy niejako na przełamanie? \:\) Być może, jednak na mnie gra Czarnych cały czas nie robi za dużego wrażenia, mimo, że skład się stopniowo zmienia. Typ dobry (na Czarnych) dla tych, którzy grają na przełamanie, lecz mnie się to zdarza NIEZWYKLE rzadko...

Do rzeczy. Miałem przyjemność obejrzenia kilku ostatnich meczy Polpaku i powiedzmy sobie szczerze. To co gra Polpak, a to co grają Czarni to Niebo i Ziemia. Polpak jest w OBECNEJ DYSPOZYCJI lepszy od Czarnych niemal na każdej pozycji, a to co gra chociażby Dixon to poezja koszykówki. Mało tego - do zespołu doszedł już jakiś czas temu Stefanović, który miał dać odpocząc Dixonowi, a wykonuje kawałek dobrej roboty, nie tylko asystując, ale także zdobywając punkty co mnie osobiście zdziwiło, oczywiście in plus. Idąc dalej - pod koszem nie widzę za wiele argumentów za Czarnymi. W wybornej formie jest Hicks, a do zespołu wraca Hajrić. Stabilną, dobrą formę trzyma Kikowski, a cenne punkty potrafią dołożyć inni gracze.

Powiem tak. Oczywiście Czarni nie są bez szans w tym pojedynku, bo w Słupsku każdemu gra się bardzo ciężko, ale byłbym idiotą gdybym nie zagrał Polpaku biorąc pod uwagę ich AKTUALNĄ DYSPOZYCJĘ, a za kurs 2.15 pozostaje nam tylko podziękować analitykom Unibetu i za to, że nie zaniżyli go po napisaniu posta przez toma

Do góry
#1909902 - 05/01/2008 20:40 Re: Tylko DBE - typy shane'a [Re: shane]
shane Offline
Carpal Tunnel

vs

ZDARZENIE: Kotwica Kołobrzeg - Prokom Trefl Sopot

Data i godzina rozpoczęcia spotkania: 6.01.2008 (niedziela), godz. 18:00

- linia jak na taki mecz nie jest wyjątkowo wysoka
- Prokom chciałby po meczu z TAU zagrać jak najlepsze spotkanie
- Kotwica jest w dobrej formie, a na dodatek u siebie rzucają bardzo dużo punktów
- Prokom z takimi drużynami jak Kotwica, które nie są wyjątkowo nastawione na defensywę potrafi zagrać wyjątkowo overowo co pokazują poprzednie wyniki
- wolę zagrać taki typ, niż po raz kolejny zostać zrobiony w balona przez nieudaczników z Sopotu...

Do góry
#1915268 - 07/01/2008 00:26 Re: Tylko DBE - typy shane'a [Re: shane]
shane Offline
Carpal Tunnel

vs

ZDARZENIE: Polonia Warszawa - Basket Kwidzyn

---

vs

TYP: Polonia Warszawa wygra 1 kw.

Data i godzina rozpoczęcia meczu: 6.01.2008(niedziela), godz. 18:00

Zacznijmy od typu numer dwa, który jest typowym typem dla zabawy, lecz jak najbardziej kurs 1.75 adekwatny do ryzyka. Z tego co pamiętam Kwidzyn często słabiej zaczyna mecze, potem dopiero nadrabia w ciągu całego meczu. Na dodatek jakby tego było mało, to Polonia na własnej hali często notuje całkiem dobre początki. Ciężko mi cokolwiek powiedzieć więcej, bo typ troszeczkę loteryjny. Ale może się uda.

Kolejny zakład to poniżej 157,5 pkt w meczu po bardzo dobrym kursie z Pinnacle. Polonia straciła swoich dwóch głównych strzelców i nie osiąga już tak zawrotnych wyników w ofensywie. Do zespołu doszedł Harrington, który nigdy to jeźdźców bez głowy nie należał, stąd też liczę na spowalnianie przez niego gry. Basket wie, że jeśli chce się wdać w pojedynki strzeleckie z Polonią to może na tym wyjść niekorzystnie. Z kolei Polonia przypuszczam, że będzie chciała powstrzymać główny motor napędowy Basketu - czyli Kinga. A bez Kinga gra nie wygląda już tak różowo. Under jak najbardziej ma rację bytu.

---

vs

TYP: Kotwica Kołobrzeg +7,5 pkt

Data i godzina rozpoczęcia spotkania: 6.01.2008 (niedziela), godz. 18:00

Bo tak i już. Bo nie lubię Prokomu. Bo chciałbym, żeby będąca w dobrej formie u siebie Kotwica ich upokorzyła. Bo obowiązuje zasada BIĆ MISTRZA!

Do góry
#1915904 - 07/01/2008 02:19 Re: Tylko DBE - typy shane'a [Re: shane]
shane Offline
Carpal Tunnel

TYP: Polonia Warszawa wygra 1 kw.

-4j.

Kiepski wynalazek. Ale było blisko... \:\(

Do góry
#1916384 - 07/01/2008 03:39 Re: Tylko DBE - typy shane'a [Re: shane]
shane Offline
Carpal Tunnel

-5j.

Suma punktów 158 \:D

Pieprzyć ich wszystkich za 3 kwartę

Do góry
#1916394 - 07/01/2008 03:42 Re: Tylko DBE - typy shane'a [Re: shane]
shane Offline
Carpal Tunnel

TYP: Kotwica Kołobrzeg +7,5 pkt

-3j.

No Kotwica dzisiaj dała popis. Znowu mnie pajacyki z Sopotu zrobiły w balona.

Dzisiaj dobre typy. Po co znowu grałem na siłę? \:o

shane

Do góry
#1916424 - 07/01/2008 03:49 Re: Tylko DBE - typy shane'a [Re: shane]
shane Offline
Carpal Tunnel

vs

ZDARZENIE: Czarni Słupsk - Polpak Świecie
KURS: 2.15
STAWKA: 10/10

Analiza wyżej. Być albo nie być w temacie... Jak przegrają daję sobie z tym spokój. Krew mnie zalewa cały czas po meczu Polonii...

Ta kolejka musi być dochodowa!

Do góry
#1916435 - 07/01/2008 03:51 Re: Tylko DBE - typy shane'a [Re: shane]
shane Offline
Carpal Tunnel

+3,4j.

Ledwo, ledwo po tym cyrku co zrobiła Kotwica.

:|

Do góry
Strona 1 z 4 1 2 3 4 >

Moderator:  rafal08