#1769578 - 12/11/2007 00:30
Śmierć kibica Lazio
|
2fast 2furious
Meldunek: 06/11/2001
|
Za onet.pl "Tragicznym błędem" nazwał szef policji w Arezzo we Włoszech zabicie 26-letniego kibica klubu Lazio, który zginął od policyjnej kuli w czasie starć z sympatykami Juventusu w punkcie restauracyjnym przy autostradzie. Szef tamtejszej policji wyjaśnił, że funkcjonariusz, który oddał strzał w stronę mężczyzny "interweniował, by przepychanki między dwiema grupami kibiców nie doprowadziły do poważnych konsekwencji".
Tragiczna śmierć kibica, didżeja spod Rzymu, który był zaprzyjaźniony z piłkarzami Lazio, doprowadziła w niedzielę w kilku włoskich miastach do starć radykalnych kibiców i chuliganów z policją. W wielu miejscach funkcjonariusze pilnujący stadionów są obiektem wyjątkowo brutalnych ataków. Do poważnych zamieszek doszło między innymi w Bergamo. Mecz Lazio z Interem, na który jechał do Mediolanu zabity kibic, został odwołany.
Pozostałe mecze Serie A na znak żałoby rozpoczęły się 10 minut później. Piłkarze i sędziowie mają na rękach czarne opaski. niech mi ktoś to wytłumaczy, bo nie rozumiem: walczymy z chuligaństwem na stadionach, tak ? tak. robimy wszystko, żeby sport wygrał z chuligaństwem, tak ? tak. to dlaczego mecze zaczęły się 10 minut później ? z jakiej racji zawodnicy grają z czarnymi opaskami ? żeby uczcić śmierć jednego debila, wandala, chuligana, który dostał kulkę, bo napierdzielał innego oszołoma ? przecież to jest kpina ! parodia ! jeden idiota został ważniejszy niż wszystkie dzisiejsze mecze ?! przecież to jest jawne pokazanie chuliganom, że są ważniejsi od sportu ! to jest zachęcanie ich do rozrób i bójek ! i niech nikt mi nie pisze, że to był porządny chłopak, z dobrej rodziny, dobrze wychowany i że znalazł się tam przypadkiem, bo już mi sie robi niedobrze na samą myśl o takich tekstach  dziwne, że zawsze giną ci niewinni i bezbronni :/ a dlaczego mecz inter - lazio został odwołany ? bo się bali rozróby na stadionie ? kolejna kpina z zawodników i NORMALNYCH kibiców ! a najlepsze jest to, że media jako pierwszą informację sportową będą podawać właśnie tą. a ja się pytam: po co ? żeby wzbudzić agresję u innych chuliganów ? żeby teraz inni wyszli i zaczęli napierdzielać się z policją ? koniec, bo za chwilę puszczą mi nerwy i jeszcze jakieś ostrzeżenie może trafić do kieszeni...
|
Do góry
|
|
|
|
#1769621 - 12/11/2007 00:36
Re: Śmierć kibica Lazio
[Re: majner]
|
Pooh-Bah
Meldunek: 23/08/2005
|
Za onet.pl [b][ Szef tamtejszej policji wyjaśnił, że funkcjonariusz, który oddał strzał w stronę mężczyzny "interweniował, by przepychanki między dwiema grupami kibiców nie doprowadziły do poważnych konsekwencji".
i] pierdolony palkarz tego fujary sie baly odwolujac mecze,
|
Do góry
|
|
|
|
#1769651 - 12/11/2007 00:42
[Re: czubek]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 03/03/2006
|
Za onet.pl [b][ Szef tamtejszej policji wyjaśnił, że funkcjonariusz, który oddał strzał w stronę mężczyzny "interweniował, by przepychanki między dwiema grupami kibiców nie doprowadziły do poważnych konsekwencji".
i] pierdolony palkarz tego fujary sie baly odwolujac mecze, fajny masz nick 
|
Do góry
|
|
|
|
#1769818 - 12/11/2007 01:08
|
Pooh-Bah
Meldunek: 09/02/2006
|
Za onet.pl "Tragicznym błędem" nazwał szef policji w Arezzo we Włoszech zabicie 26-letniego kibica klubu Lazio, który zginął od policyjnej kuli w czasie starć z sympatykami Juventusu w punkcie restauracyjnym przy autostradzie. Szef tamtejszej policji wyjaśnił, że funkcjonariusz, który oddał strzał w stronę mężczyzny "interweniował, by przepychanki między dwiema grupami kibiców nie doprowadziły do poważnych konsekwencji".
Tragiczna śmierć kibica, didżeja spod Rzymu, który był zaprzyjaźniony z piłkarzami Lazio, doprowadziła w niedzielę w kilku włoskich miastach do starć radykalnych kibiców i chuliganów z policją. W wielu miejscach funkcjonariusze pilnujący stadionów są obiektem wyjątkowo brutalnych ataków. Do poważnych zamieszek doszło między innymi w Bergamo. Mecz Lazio z Interem, na który jechał do Mediolanu zabity kibic, został odwołany.
Pozostałe mecze Serie A na znak żałoby rozpoczęły się 10 minut później. Piłkarze i sędziowie mają na rękach czarne opaski. niech mi ktoś to wytłumaczy, bo nie rozumiem: walczymy z chuligaństwem na stadionach, tak ? tak. robimy wszystko, żeby sport wygrał z chuligaństwem, tak ? tak. to dlaczego mecze zaczęły się 10 minut później ? z jakiej racji zawodnicy grają z czarnymi opaskami ? żeby uczcić śmierć jednego debila, wandala, chuligana, który dostał kulkę, bo napierdzielał innego oszołoma ? przecież to jest kpina ! parodia ! jeden idiota został ważniejszy niż wszystkie dzisiejsze mecze ?! przecież to jest jawne pokazanie chuliganom, że są ważniejsi od sportu ! to jest zachęcanie ich do rozrób i bójek ! i niech nikt mi nie pisze, że to był porządny chłopak, z dobrej rodziny, dobrze wychowany i że znalazł się tam przypadkiem, bo już mi sie robi niedobrze na samą myśl o takich tekstach  dziwne, że zawsze giną ci niewinni i bezbronni :/ a dlaczego mecz inter - lazio został odwołany ? bo się bali rozróby na stadionie ? kolejna kpina z zawodników i NORMALNYCH kibiców ! a najlepsze jest to, że media jako pierwszą informację sportową będą podawać właśnie tą. a ja się pytam: po co ? żeby wzbudzić agresję u innych chuliganów ? żeby teraz inni wyszli i zaczęli napierdzielać się z policją ? koniec, bo za chwilę puszczą mi nerwy i jeszcze jakieś ostrzeżenie może trafić do kieszeni... czyli twoim zdaniem policjanci powinni rostrzeliwać wszystkich, jak leci ? pieprzony hitlerowiec
|
Do góry
|
|
|
|
#1770346 - 12/11/2007 02:53
[Re: polskignom]
|
$
Meldunek: 30/12/2002
|
o masz, wala sie na ulicy to strzelac na slepo. Mam w dupie kto dostanie. Nikt przypadkiem nie natrafil sie na zadyme, latwo mozna ja ominac. A idiotow tylko jednym sposobem mozna wyplenic. weś sie wlalnij i pomysl co napisales ? a mecz odwołany raczej z powodu strachu przed zemstą kibiców na który zmierzał ten kibic, a na pewno jego koledzy zrobili by policji niezłe piekło... czemu opaski itd... ? bo zginął niewinnie człowiek... on nie strzelał z broni do nikogo i to nie powód na odebranie życia... nie ma takie powodu to jak ktos pisze jak u góry to ręce opadają
|
Do góry
|
|
|
|
#1770367 - 12/11/2007 02:57
[Re: lupus]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 18/06/2003
|
|
Do góry
|
|
|
|
#1770378 - 12/11/2007 03:01
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 19/09/2005
|
o masz, wala sie na ulicy to strzelac na slepo. Mam w dupie kto dostanie. Nikt przypadkiem nie natrafil sie na zadyme, latwo mozna ja ominac. A idiotow tylko jednym sposobem mozna wyplenic. Powiedzialbys to ojcu dziewczynki po tym jak policjanci strzelili jej w oko po meczu Motor - Avia...
|
Do góry
|
|
|
|
#1770592 - 12/11/2007 03:51
[Re: Kylo]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 30/06/2006
|
nie wiadomo jak bylo dokladnie wiec po co sie rozpisywac dla mnie najwiekszym przegieciem (w polsce) tego typu to bylo zabicie przemka za przejscie na czerwonym swietle 
|
Do góry
|
|
|
|
#1770610 - 12/11/2007 03:57
[Re: Haz$]
|
Live fast, die young
Meldunek: 25/02/2004
|
o masz, wala sie na ulicy to strzelac na slepo. Mam w dupie kto dostanie. Nikt przypadkiem nie natrafil sie na zadyme, latwo mozna ja ominac. A idiotow tylko jednym sposobem mozna wyplenic. weś sie wlalnij i pomysl co napisales ? rece opadaja jak ktos pisze weŚ.
|
Do góry
|
|
|
|
#1770616 - 12/11/2007 03:59
[Re: Kylo]
|
Live fast, die young
|
o masz, wala sie na ulicy to strzelac na slepo. Mam w dupie kto dostanie. Nikt przypadkiem nie natrafil sie na zadyme, latwo mozna ja ominac. A idiotow tylko jednym sposobem mozna wyplenic. Powiedzialbys to ojcu dziewczynki po tym jak policjanci strzelili jej w oko po meczu Motor - Avia... czy policja sama sie na ta rozrobe prosila? Policja rzucala ceglami? Powiedzialbym...i jeszcze pogratulowal Ojcu wybrania bardzo dobrego miejsca na trybunach.
|
Do góry
|
|
|
|
#1770624 - 12/11/2007 04:01
[Re: Fro_Lech]
|
Live fast, die young
|
Strzelając i zabijając ?
Gratulacje. Lepiej, zeby zostal zabity przez policje niz wsadzil noz kibicowi rywala. Korzysci jest wiele: 1) policja zyska posluch, ktos sie zacznie bac 2) zmniejszy sie odsetek zabojstw pomiedzy kibicami dzieki za gratulacje, lubie jak ktos docenia moje pomysly.
|
Do góry
|
|
|
|
#1770629 - 12/11/2007 04:02
[Re: Kameleon]
|
Live fast, die young
|
Najprostsze pytanie: polskignom regularnie chodzisz na mecze?
Jeśli nie to nie wiem po co sie udzilasz. Nie trudno oberwać na wyjeździe gazem po oczach za nic, gdy inteligentny inaczej policjant wpuszcza gaz do każdego przedziału. Jeszcze im ostrą amunicje dać i będzie swietnie. bywam. Wiem, ze nietrudno.
|
Do góry
|
|
|
|
#1770713 - 12/11/2007 04:21
|
Luc Nilis
Meldunek: 18/10/2007
|
zero tolerancji dla zwyrodniałego bydła mieniącego sie kibicami, zero. i pewnie chcesz wystrzelać ich pod ścianą ? nie, sam sie kiedys w Chorzowie na ruchu regularnie meldowałem, ale kary powinny byc surowe i nieuniknione.
|
Do góry
|
|
|
|
#1770740 - 12/11/2007 04:25
|
old hand
Meldunek: 20/03/2005
|
zero tolerancji dla zwyrodniałego bydła mieniącego sie kibicami, zero. i pewnie chcesz wystrzelać ich pod ścianą ?  No np. tych co latali w kominarkach z cegłami, płytami i prętami na stadionie Vetry na Litwie i niszczyli wszystko co popadnie to oczywiscie ze jak by ich tam wystrzelali to nikt mądry by nie płakał
|
Do góry
|
|
|
|
#1770750 - 12/11/2007 04:27
|
$
|
Ten temat w ogole jest bezsensu z jednego powodu.
Co mnie interesuje jakis bezimienny wloch? On jeden dzisiejeszego dnia zginal?
Jeszcze bym zrozumial gdyby ktos go znal, albo byla to wasza rodzina. A tu mamy jak zwykle, jeden z drugim wielki kibic w necie i napinka.
Na swiecie gina dzieci. Dzieci gloduja. Nawet u nas w kraju, a wy sie pierodlami jak zwykle zajmujecie. teraz dyskusja dotyczy czy strzelać z ostrej amunicji hmm... Spokojny i zawsze grzeczny Jasio  pierwszy raz wyjechał na mecz wyjazdowy Kornikowo - Odjazdowo ... trzymał się z kolegami, jeden z nich rzucił butelką w panów niebieskich, a oni otworzyli ogień i wszystkich wystrzelali w tym Jasia żeby nie doszło do zadymy... tego chcecie ? 
|
Do góry
|
|
|
|
#1770751 - 12/11/2007 04:27
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 13/04/2006
|
Sprawa jest prosta jak konstrukcja cepa. Stadionowe bydło trzeba tępić i niszczyć... ...ale strzelanie? :|  Nie przesadzajmy. Zakazy stadionowe, kary pieniężne na sumy takie co nawet te burki nie umieją do tylu policzyć. Może kiedyś podkulą ogon i zmądrzeją. Jak chcą się lać to lepiej na polu albo w lesie, a nie na stadionie/hali.
|
Do góry
|
|
|
|
#1770760 - 12/11/2007 04:30
[Re: cobra]
|
$
|
Wszyscy którzy zagłosują na tak w tej sondzie są dla mnie życiowymi wykolejeńcami. a kibole to dla Ciebie współcześni rycerze ? Fro widze ze jeszcze na taka ekipe wieczorem nie natrafiłes a co mają do tego kibole ? nie byłoby meczy tez byś dostał niestety...
|
Do góry
|
|
|
|
#1770766 - 12/11/2007 04:30
|
Carpal Tunnel
|
Jeden z nich rzucił butelką w panów niebieskich. Takie małe pytanie się nasuwa... A po co rzucał? 
|
Do góry
|
|
|
|
#1770826 - 12/11/2007 04:40
|
Live fast, die young
|
Bo to ich sprawa ? Niech się napieprzają i koniec. Strzelać z ostrej amunicji ? Ty człowieku pomyśl co napisałeś, bo chyba jesteś niepoczytalny. Chyba sie zapedziles...zdecydowanie sie zapedziles.
|
Do góry
|
|
|
|
#1770873 - 12/11/2007 04:50
[Re: connor]
|
antimadrista
Meldunek: 06/01/2005
|
byla chyba taka akcja gdzies w Lodzi ze przypadkiem strzelali z ostrej, pamietam jak ludzie wtedy sie cieszyli, wiec nastawienie spoleczenstwa do kibicow nie jest zbyt tolerancyjne. Sami sobie na taki wizierunek zapracowali. Albo inaczej grupka przyglupow pracuje na takie wizerunek, a porzadni kibice stoija z boku i sie przygladaja i nic nie robia.
|
Do góry
|
|
|
|
#1770929 - 12/11/2007 05:03
|
Luc Nilis
|
Wtedy też strzelano do ludzi z ostrej. Fro przestań, chyba widzisz różnice, widzisz prawda ? powiedz ze tak bo jak nie widzisz różnicy w strzelaniu bo robotników walczących o wolnosc ze strzelaniem do bandytów bijacych sie na ulicach i atakujących policje to nie mam pytan.
|
Do góry
|
|
|
|
#1770931 - 12/11/2007 05:05
|
veteran
Meldunek: 23/02/2005
|
Jesli olo urodzil sie w 1984 to nie pamieta tego A ty kiedy sie urodziles ? Ze tak swietnie wszystko pamietasz? Pilnuj zeby ci nie zlikwidowali basenu i boisk do kosza
|
Do góry
|
|
|
|
#1770954 - 12/11/2007 05:10
|
old hand
Meldunek: 13/03/2007
|
***ł dzisiaj onet (sory za wulgaryzm) W artykule było,że spotkały się 2 grupy ultras-czyli huliganów... :/ Nie wiem co to za frajer pisał ale wkurza mnie to,że ludzie którzy piszą w tak znanym portalu i w znanych gazetach nie odróżniają 2 zupełnie różnych pojęć jakimi jest ultras a huligan.... P.S Widze ze polowa z was mało razy bywa na polskich stadionach ale nie wszyscy i wiedzcie,że łatwo dostać pałą w łeb. Jakiś czas temu wracałem z meczu Legii autobusem i pały zatrzymały autobus wje**ły się do niego przywalili kilka razy pałą w łeb i wywloki kilku kibiców. A za co? Że w autobusie skakali. A i jescze śpiewali. No hamy i prostaki...  Pzdr dla kibiców ze Stolicy
|
Do góry
|
|
|
|
#1770996 - 12/11/2007 05:17
|
Luc Nilis
|
Widziałeś kiedyś taką bójkę, że tak się świetnie w tym orientujesz ? no tak sie jakos składa ze tak, raz, i mam nadzieje ze pierwszy i ostatni bo zęby 2 razy nie rosną, pozdro
|
Do góry
|
|
|
|
#1771009 - 12/11/2007 05:19
|
antimadrista
|
Czemu cholera słyszymy o takich wypadkach tylko jeśli policja jest w to zamieszana ? bez przesady, caly kraj slyszal o tym jak ci z krakowa pojechali do kielc i zadzgali chlopaka.
|
Do góry
|
|
|
|
#1771011 - 12/11/2007 05:19
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 24/03/2005
|
Widziałeś kiedyś taką bójkę, że tak się świetnie w tym orientujesz ? no tak sie jakos składa ze tak, raz, i mam nadzieje ze pierwszy i ostatni bo zęby 2 razy nie rosną, pozdro To po mleczakach nie wyrosły ci żadne ??? 
|
Do góry
|
|
|
|
#1771031 - 12/11/2007 05:25
|
antimadrista
|
Kraków to jest inna bajka w tym kraju. Krakow, dawna stolica Polakow, Olo pamietasz  Czemu inna, wszyscy wszytko wrzucaja do jednego wora, to tez mozna.
|
Do góry
|
|
|
|
#1771033 - 12/11/2007 05:25
|
Live fast, die young
|
Kraków to jest inna bajka w tym kraju. Rozwin swoja mysl, prosze.
|
Do góry
|
|
|
|
#1771047 - 12/11/2007 05:28
|
2fast 2furious
|
Panowie, widze, ze nie wszyscy przeczytali ze zrozumieniem to, o co mi chodzilo  Nie chodzilo mi o to czy strzelac czy nie strzelac, a jesli strzelac to z jakiej amunicji. Chodzilo mi o to, ze najwyzsza pora przestac mieszac wybryki chuliganow (i policji) ze sportem, z pilka nozna ! Bo takie przesuwanie meczow ze wzgledu na hold zabitego chuligana, zakladanie czarnych opasek czy odwolywanie meczow to tylko prowokacja dla tych idiotow. Dokopiemy policji, pobijemy innych "kibicow", zdemolujemy pociag, rozwalimy kilkadziesiat samochodow i bedziemy slawni na cala Polske ! Bedziemy GANGSTA !!! To dzieki naszym ZASLUGOM ten czy tamten klub bedzie mial zamkniety stadion ! Wiec poblazajmy dalej takim ludziom, az kiedys w koncu przez caly dzien nie bedziemy mogli wyjsc z domu w Krakowie, Warszawie, Gdyni czy innych miastach w dniu, kiedy bedzie rozgrywany mecz. Przeciez to jest chore ! A propos tej dyskusji, ktora tu sie tyczy: strzelac ! ale oczywiscie gumowymi kulami fro, tak, dajmy sie im lać miedzy soba, ale niech to robia gdzies z oddala od ludzi, a nie w barach, pubach czy na stadionach ! a kazda bojke wsrod ludzi rozpedzac jaknaszybciej. poza tym, nie ukrywajmy, jedziesz na mecz wyjazdowy grupa zorganizowana to musisz zdawac sobie sprawe z tego, ze moze dojsc do przepychanek czy to z policja czy to z innymi chuliganami. dlatego smiac mi sie chcialo wczoraj, jak slyszalem w faktach na tvn`ie glosy ludzi po 40, ktorzy czuja sie obrazeni zachowaniem policji w stosunku do nich w pociagu  no wybaczie. policja eskortujaca taka ekipe bedzie robila selekcje na to komu odpyskowac, a komu mowic "dzien dobry". żenua  a jedna pani jeszcze sie zalila, ze ją policjant nie chcial do ubikacji wypuscic  no parodia.
|
Do góry
|
|
|
|
#1771059 - 12/11/2007 05:30
|
2fast 2furious
|
ostatnie zdania tycza sie oczywiscie grupy osob wracajacych z warszawy do bialegostoku.
|
Do góry
|
|
|
|
#1771064 - 12/11/2007 05:31
|
2fast 2furious
|
Powiedzmy, że cała Polska bije się na pięści. Poza Krakowem i to jest chore.
(oprócz Hutnika K. żeby nie było ;)) zapomniales o Gdyni, Warszawie, Katowicach, Chorzowie i Zabrzu za "dobrych" czasow.
|
Do góry
|
|
|
|
#1771098 - 12/11/2007 05:37
[Re: connor]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 14/01/2005
|
Sonda glupia, ale tylko pokazuje co ludzie sadza o kibicach i co z nimi by zrobili, 15 na 25 osob by rozstrzelalo. chwila moment nie mówimy o kibicach tylko o "kibicach" takich jak np. ten ===>> http://pl.youtube.com/watch?v=RdQbcg9jxFQ za takie nienormalne myślenie powinni go do psychiatryka zamknąć..
|
Do góry
|
|
|
|
#1771152 - 12/11/2007 05:50
|
Luc Nilis
|
(oprócz Hutnika K. żeby nie było ;)) a ha... to chore nie jest to ze te półmózgi sie biją tylko to że tamci ida krok dalej i jadą na noże  spoko, moze za pare lat następni pojadą na bazuki albo rakiety ziemia-ziemia  Masz dziwny podział wartosci na zło lepsze i gorsze.
|
Do góry
|
|
|
|
#1771160 - 12/11/2007 05:52
|
2fast 2furious
|
Tak, żyjmy dalej stereotypami sprzed 15-20 lat. 15-20 lat temu to ludzie walczyli z PRL`em, a nie na stadionach  w zeszlym roku zgineli w bojkach przeciez: "kibic" Cracovii, Gornika i Odry Wodzislaw. A jak sa derby Krakowa to uwierz mi, ze nawet kluby studenckie swieca pustkami do godziny 23.
|
Do góry
|
|
|
|
#1771194 - 12/11/2007 05:58
|
antimadrista
|
Tak, żyjmy dalej stereotypami sprzed 15-20 lat. Bijatyke w spodku pamietasz? bijatyke bodajze na stadionie ruchu , gdzie jeszcze byli koledzy z lodzi? To nie bylo az tak dawno. ;] Po drugie sprawa kielc, to zginal zwykly kibic, a sama ackja byla dosc dobrze zaplanowana, i koniec koncow dopieli swego i zadzgali chlopaka. Nie wiem czy ich juz zlapano, moze ktos pomoze?
|
Do góry
|
|
|
|
#1771219 - 12/11/2007 06:04
|
Carpal Tunnel
|
|
Do góry
|
|
|
|
#1771223 - 12/11/2007 06:05
[Re: $t$]
|
$
|
(oprócz Hutnika K. żeby nie było ;)) Nie przesadzaj, czemu wszyscy uwarzają że w Polsce tylko kibice Wisły i Cracovi są tymi złymi nożownikami, a reszta jest cacy dla mnie to Kielce górują  Scyzoryk i Kuba Rozpruwacz 
|
Do góry
|
|
|
|
#1771236 - 12/11/2007 06:07
|
enthusiast
Meldunek: 05/03/2006
|
Podzielam zdanie Fro_Lech  Pamiętam Spodek, pamiętam wiele innych sytuacji. W Polsce od kilku lat (2004 ?) jest Poznański Pakt Antysprzętowy. Oczywiście Kraków rządzi się swoimi prawami. I jeszcze do kogoś kto pisze - "tak strzelać, ale z gumowej, nie ostrej". Może się Wam to dziwne wyda ale dostać gumową kulką to nie jest tak, że nic się nie dzieje. Zabić tym też można albo spieprzyć komuś życie. To trzeba przeżyć, żeby to zrozumieć, żeby uwierzyć. Pojedzcie na jeden, maks dwa wyjazdy i zobaczycie kto tak naprawdę prowokuje - czy wzorowa policja, czy może kibole...
|
Do góry
|
|
|
|
#1771259 - 12/11/2007 06:12
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 26/02/2005
|
Po drugie sprawa kielc, to zginal zwykly kibic, a sama ackja byla dosc dobrze zaplanowana, i koniec koncow dopieli swego i zadzgali chlopaka.
Oj mylisz się
|
Do góry
|
|
|
|
#1771284 - 12/11/2007 06:20
[Re: rybek]
|
Carpal Tunnel
|
no nie... czym policja prowokuje...??? chyba tylko tym że tam jest... oni pewnie woleli by się przejść po ulicy i wlepić kilka mandatów za przejśćie nie na pasach niż ryzykować jak nie życiem to przynajmniej zdrowiem "pilnując" stadionowych bandytów
Rybek widać że mało przeżyłeś. Pojedź na jakiś wyjazd i zobaczysz że nie trzeba prowokować żeby pałą dostać.
|
Do góry
|
|
|
|
#1771292 - 12/11/2007 06:21
|
enthusiast
|
To trzeba przeżyć, żeby to zrozumieć, żeby uwierzyć.
poeta Oprawa Legi Warszawa z roku chyba 2006.
|
Do góry
|
|
|
|
#1771302 - 12/11/2007 06:26
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 06/06/2005
|
niech mi ktoś to wytłumaczy, bo nie rozumiem: walczymy z chuligaństwem na stadionach, tak ? tak. robimy wszystko, żeby sport wygrał z chuligaństwem, tak ? tak. to dlaczego mecze zaczęły się 10 minut później ? z jakiej racji zawodnicy grają z czarnymi opaskami ? żeby uczcić śmierć jednego debila, wandala, chuligana, który dostał kulkę, bo napierdzielał innego oszołoma ? "Policja strzelala przez ciag jadacych autostrada samochodow poprzez guard rail zarosniety krzewami. Strzelala nie wiedzac czy odglosy dyskusji pochodzily od kibicow, niedzielnych turystow, robotnikow, rolnikow czy pielgrzymow. Strzelala kiedy samochody z kibicami Lazio i Juve rozjedzaly sie kazdy w swoja strone. Strzelala i tyle trafiajac chlopaka ktory spal w samochodzie i nawet nie wysiadl z samochodu podczas dyskusji. Jest to normalne nie majace podloza pilkarzskiego morderstwo, do ktorego przyznal sie prefekt Arezzo w konferencji prasowej policji sprzed godziny. Zamordowany byl zwyklym spokojnym kibicem i rowniez przyjacielem De Silvestrego, ktory przed kamerami czytal smsa jakiego dostal od zmarlego dzis rano. Ta smierc nie ma nic wspolnego z pilka ale chyba komus bardzo zalezy aby pociagnelo to za soba niebezpieczny efekt domina. Info, ze byli to kibice poszla w eter z premedytacja. Mecz Romy z Cagliari zostal odwolany rowniez po tym jak kibice asr w gescie solidarnosci z kibicami Lazio zapowiedzieli ze pozostawia Sud pusta. Jak wiadomo poza sportem obie Curvy rzymskie sa co moze wydawac sie paradoksem zaprzyjaznione (politycznie i antypolicyjnie). Pod stadionem gromadza sie kibice Lazio i Romy. Sa przepychanki z policja. Komentarze w Italii sa jednoglosne: ten kraj nie jest przez nikogo rzadzony. Wolna amerykanka po obu stronach barykady. Where do we go? Najbardziej zalosne jest ze puszczono w obieg wersje o walkach ultras Lazio i Juve. W rzeczyswistosci na autostradzie w barze na kawie spotkali sie jadacy na mecze normalni kibice. 5 naszych i 5 Juventini i wsiadajac do samochodow wymienili kilka epitetow po czym doszlo do niewielkiej przepychanki zakonczonym obustronnym "vaffanculo" i rozjazdem kazdy w swoja strone. Jezeli zamordowany, ktory nawet na postoju nie wysiadl z samochodu bo spal, byl ultrasem to ja jestem swietym Mikolajem i abstynentem. Media to szajs taki sam jak polityka i policyjne pacholki. " za duzo onet.pl?
|
Do góry
|
|
|
|
#1771323 - 12/11/2007 06:31
|
Carpal Tunnel
|
ostatnie zdania tycza sie oczywiscie grupy osob wracajacych z warszawy do bialegostoku. jutro odnosnie tego bedziesz mial konferencje prasowa z udzialem Zarzadu, Kibicow, i Policjantow. czasem warto wysluchac tez tych, ktorzy siedzieli w zagazowanych wagonach, a nie tylko policji strzelajacej z samochodu.. PS. Białegostoku PS.2. Nie wiem czy wiesz ale spalowany zostal nawet prezes klubu Jagiellonia, po poproszeniu o rozmowe z dowodca 'oddzialu'. Rozumiem ze to norma bo to chuligan?
|
Do góry
|
|
|
|
#1771329 - 12/11/2007 06:32
[Re: olo1984]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 14/01/2005
|
no nie... czym policja prowokuje...??? chyba tylko tym że tam jest... oni pewnie woleli by się przejść po ulicy i wlepić kilka mandatów za przejśćie nie na pasach niż ryzykować jak nie życiem to przynajmniej zdrowiem "pilnując" stadionowych bandytów
Rybek widać że mało przeżyłeś. Pojedź na jakiś wyjazd i zobaczysz że nie trzeba prowokować żeby pałą dostać. jakoś mam kumpla który jeździ na wyjazdy ma już ich ponad 400 z 4 ligowej Zawki i jakoś nie obrywał pałą  bo go interesował wynik chyba że jak gra Zawka to zawsze jest spokojnie i nie ma policji...  włąsnie po co policja na stadionach w takim razie skoro jest nie potrzebna i prowokuje tylko czekam na odp ;P
|
Do góry
|
|
|
|
#1771350 - 12/11/2007 06:37
|
old hand
|
Pozdrowienia do wiezienia z jakiego to stadionu? Czlowieku nie wiesz o co chodzi z kibicami Legii to się nie odzywasz. Czasami mam wrażenie że jesteś z policji bo tak najeżdzasz na wszystkich kibiców. Widać,że nie chodzisz na mecze. Myślisz,że jak przeczytasz kilka artykułów pana Steca w GW to już wszystko wiesz o kibicach w Polsce?Pojechałbyś na kilka wyjazdów to zobaczyłbyś pracę naszej policji
|
Do góry
|
|
|
|
#1771353 - 12/11/2007 06:38
[Re: damianmularczyk]
|
old hand
|
|
Do góry
|
|
|
|
#1771368 - 12/11/2007 06:42
|
Luc Nilis
|
|
Do góry
|
|
|
|
#1771379 - 12/11/2007 06:44
|
Carpal Tunnel
|
Rybek widać że mało przeżyłeś. Pojedź na jakiś wyjazd i zobaczysz że nie trzeba prowokować żeby pałą dostać. jakoś mam kumpla który jeździ na wyjazdy ma już ich ponad 400 z 4 ligowej Zawki i jakoś nie obrywał pałą  bo go interesował wynik chyba że jak gra Zawka to zawsze jest spokojnie i nie ma policji...  włąsnie po co policja na stadionach w takim razie skoro jest nie potrzebna i prowokuje tylko czekam na odp ;P Nie ma to jak mieć kolegę który wszystko opowie 
|
Do góry
|
|
|
|
#1771380 - 12/11/2007 06:44
|
veteran
|
Powtórze bo już nikt chętnie nie odpowiada...:
Po co w takim razie policja na stadionach?? skoto tylko prowokują i biją biednych kibiców pałami... Zapytaj prezesa Gornika Zabrze
|
Do góry
|
|
|
|
#1771381 - 12/11/2007 06:44
|
Carpal Tunnel
|
kilka postów wyżej to wkleiłem lol to za mało... brak słów ręce opadają... skąd oni się biorą... pokaz mi takiego na stadionie
|
Do góry
|
|
|
|
#1771393 - 12/11/2007 06:46
|
Live fast, die young
|
o lol. Pojechalbys na pare wyjazdow to zobaczylbys jak pracuje policja.
Ja opowiem ciekawostke o paru meczach podwyzszonego ryzyka, ktore byly w LBN.
Motor-Avia - zadyma, rzucaja ceglami, czym sie da, policja wkracza. Ja sobie spokojnie po meczu wychodze, a na drugi dzien slysze, ze kazdy dostal pala, taka mamy policje. Pytanko, czemu ja nie dostalem? Nie wiem, ale ze stadionu nie musialem wybiegac.
To samo sie notorycznie powtarzalo pare razy, dziwne, ze wszyscy dostawali,a jednak nie wszyscy.
Kibice Legii sa naprawde super, w Wilnie to litewska policja zdemolowala stadion, w Lecznej to polska policja wyrywala siedzenia w sektorze gosci, to policja wyspiewuje chorem obrazliwe pioseneczki o policji, Walterach i innych.
Ale to trzeba pojechac na wyjazd (albo 25), zeby zobaczyc jak pracuje polska policja. To, ze nawaleni "kibice" zaczynaja, wszczynaja awantury, demoluja pociagi, wyzywaja policjantow to jest normalne. To policja musi akceptowac.
Zrobic tescik, napisac pare Waszych durnych tekstow i zamiast policji wsadzic Wasze nicki? Przeciez to takie zabawne.
THINK, to nie powinno bolec.
|
Do góry
|
|
|
|
#1771417 - 12/11/2007 06:52
|
veteran
|
widać że są tu userzy under 16 To chyba ty masz under 16 zapytaj prezesa Gornika na temat dzialania policji a bardzo sie zdziwisz
|
Do góry
|
|
|
|
#1771432 - 12/11/2007 06:55
|
Carpal Tunnel
|
Młodzi policjanci, młodzi kibice Kretyni kontra kretyni pidżama  co tu sie rozwodzic na forum. kto wie jak to wyglada z bliska i tak nie przekona tego co czyta onet. i taka to rozmowa.
|
Do góry
|
|
|
|
#1771439 - 12/11/2007 06:57
|
Carpal Tunnel
|
Media zawsze chętnie chętnie przeinaczają fakty dla poklasku "opinii publicznej".
Demolują pociągi, ah, kolejne SF. Jakiś przykład poproszę czy coś... Parę lat temu Teleexpress musiał przepraszać za kłamliwy reportaż w którym pokazano zdemolowany pociąg przez kibiców Legii. mam nadzieje ze jutro bedzie gromadne przepraszanie za to co sie pisalo o kibicach - rasistach itp z Białegostoku. Bo inaczej uznam ze to kraj zwyklego bezprawia gdzie mundurowy jest nietykalny bo ma palke, bron i plecy kolegow.
|
Do góry
|
|
|
|
#1771441 - 12/11/2007 06:58
|
veteran
|
Manfred wrociles juz do kraju? Tak wyobraz sobie ze wrocilem i z politowaniem czytam twoje wypociny na temaat kibicow.
|
Do góry
|
|
|
|
#1771464 - 12/11/2007 07:06
|
Ana <3
Meldunek: 21/06/2005
|
Media zawsze chętnie chętnie przeinaczają fakty dla poklasku "opinii publicznej".
Demolują pociągi, ah, kolejne SF. Jakiś przykład poproszę czy coś... Parę lat temu Teleexpress musiał przepraszać za kłamliwy reportaż w którym pokazano zdemolowany pociąg przez kibiców Legii. ja mam taki banalny przykład. kilka tygodni temu w pociągu relacji szczecin-kołobrzeg, na głównym w szczecinie wsiada grupka na mecz chyba do ustronia . drą się, ok można zrozumieć. po chwili 2 szczylków z przerażeniem wbiega do ostatniego przedziału i przyczajeni przeżywają, że pewnie będzie opóźnienie odjazdu. z rozmowy wynikało, że ich brygada wpadła do pociągu i nastukała komuś tam. siedzieli jak przerażone sieroty, a jeden panikował, boże on ma mój bilet powrotny(wskazując na jego zioma wyprowadzanego z pociągu). odjazd opóźniono o 20 minut. niby nic?
|
Do góry
|
|
|
|
#1771468 - 12/11/2007 07:06
|
veteran
|
Ciesze sie. Mam nadzieje, ze teraz bedzie mozna czesciej spotkac Cie na forum, i podzielisz sie z nami typami Marnym jestem typerem ,ale jesli chodzi o sprawy kibicowskie to zawsze mozesz na mnie liczyc
|
Do góry
|
|
|
|
#1771482 - 12/11/2007 07:09
[Re: Llama]
|
antimadrista
|
|
Do góry
|
|
|
|
#1771484 - 12/11/2007 07:10
|
Live fast, die young
|
polskignom a tylko Legia śpiewa piosenki na Legie? bo kojarzysz mi sie z dzieciakami w Poznaniu w szalikach antyLegia.
A co do Waltera i innych dziwaków polecam taki artykuł:http://legialive.pl/news/24040_List_otwarty_do_Waltera.html
szanuje Waltera za to ile pieniędzy włożył itd ok ale z wiekszoscia rzeczy sie z nim nie zgadzam ja tylko mowie co sadze o kibicach Legii. Teksty ze robimy to, bo inni tez to robia uwazam ze dziecinne. Tak samo szaliki antyLegia mimo, ze im nigdy nie kibicowalem i mimo sporych mozliwosci pojscia na lige na Lazienkowska moja noga na tamtym stadionie staje tylko przy okazji meczach reprezy. Ale mimo wszystko kibicow Legii uwazam za jednych z gorszych. Byc moze dlatego, ze ich jest najwiecej i sie pewnie czuja.
|
Do góry
|
|
|
|
#1771498 - 12/11/2007 07:14
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 18/06/2003
|
Demolują pociągi, ah, kolejne SF. Jakiś przykład poproszę czy coś... Parę lat temu Teleexpress musiał przepraszać za kłamliwy reportaż w którym pokazano zdemolowany pociąg przez kibiców Legii. ja mam taki banalny przykład. kilka tygodni temu w pociągu relacji szczecin-kołobrzeg, na głównym w szczecinie wsiada grupka na mecz chyba do ustronia . drą się, ok można zrozumieć. po chwili 2 szczylków z przerażeniem wbiega do ostatniego przedziału i przyczajeni przeżywają, że pewnie będzie opóźnienie odjazdu. z rozmowy wynikało, że ich brygada wpadła do pociągu i nastukała komuś tam. siedzieli jak przerażone sieroty, a jeden panikował, boże on ma mój bilet powrotny(wskazując na jego zioma wyprowadzanego z pociągu). odjazd opóźniono o 20 minut. niby nic? Rzeczywiście demolka pociągu, jak się patrzy. Hoho. Z ostrej do nich, z ostrej !
|
Do góry
|
|
|
|
#1771513 - 12/11/2007 07:17
[Re: $t$]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 31/01/2003
|
lupus 90% postów w temacie, a nigdy na meczu nie był  Poronionym pomysłem jest też oddelgowanie do obstawy kibców np. Arki policjantów z Gdańska  Nie wiem jak to powinno wyglądać, ale na pewno nie tak  idąc takim tokiem myślenia to na meczach Wisły nie powinno być wogóle policji... Bo przecież Wisła to klub policyjny, więc policja skupi sie na rywalach Chodzi mi o obstawe na wyjazd, mogli by dać hmm "neutralnych" policjantów. Wyjazd w 600 osób, 100 policjantów z Gdańska i te sześć stów usłyszy nagle, że są "jebanymi śledziami" to co się dzieje wiadomo.
|
Do góry
|
|
|
|
#1771527 - 12/11/2007 07:21
|
Meldunek: 25/08/2006
|
]Chodzi mi o obstawe na wyjazd, mogli by dać hmm "neutralnych" policjantów. Wyjazd w 600 osób, 100 policjantów z Gdańska i te sześć stów usłyszy nagle, że są "jebanymi śledziami" to co się dzieje wiadomo. ALe to jest niewykonalne, każdy klub ma minimum 3(?) kosy, więc nie starczyłoby policjantów aby obstawić każdy mecz, musieliby kolejke rozgrywać cały tydzień a i to by chyba było mało.
|
Do góry
|
|
|
|
#1771538 - 12/11/2007 07:25
|
enthusiast
|
takie pytanie do wtajemniczonych; czy promocje w sklepach są fikcją? Nie. Ale obecnie od kilku lat u większości ekip są zwalczane.
|
Do góry
|
|
|
|
#1771581 - 12/11/2007 07:36
[Re: kosa1964]
|
Blade Runner
Meldunek: 04/05/2004
|
takie pytanie do wtajemniczonych; czy promocje w sklepach są fikcją? Nie. Ale obecnie od kilku lat u większości ekip są zwalczane. Jeżeli są to zorganizowane grupy, gdzie wszyscy jadą razem, to tak. Ale bywa też, że kibice jadą różnymi trasami, różnymi środkami i różnymi grupami (wtedy też udaje im się nie mieć policji na karku) i wtedy to zjawisko wciąż istnieje. Chociaż w okolicach Szczecina przy drogach krajowych niektóre sklepy, które kiedyś uczestniczyły w tzw. "promocji" podobno są zamykane na 4 spusty gdy mogą się spodziewać przejazdu kibiców.
|
Do góry
|
|
|
|
#1771667 - 12/11/2007 08:19
[Re: mura]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 04/08/2005
|
Ajjj... ja już na mecze przestałem chodzić u siebie jak i na wyjazdy jeździć. Do policji nic nie mam, nigdy nie miałem. Jasną sprawą jest to, że w każdym stadzie znajdzie się czarna owca. To wsród kibiców, policjantów, księdzy czy innych społeczności. Napiszę jeszcze raz to co kiedyś napisałem. Jak tak policji nienawidzicie to ciekaw jestem co byście zrobili gdyby instytucję tą zlikwidować. Po 2 dniach skomlelibyście aby policja wróciła jak najszybciej na ulice  Jestem jak najbardziej za eliminacją wszelkiego zagrożenia ze stadionów. Są to miejsca powiedzmy kultu, powinny być przyjazne i bezpieczne dla społeczeństwa.  przemocy stadionowej w każdym wydaniu. Pozdrawiam i bez ofensywy proszę 
|
Do góry
|
|
|
|
#1771668 - 12/11/2007 08:20
[Re: th0mas]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 04/08/2005
|
|
Do góry
|
|
|
|
#1771692 - 12/11/2007 08:38
[Re: th0mas]
|
stranger
Meldunek: 12/11/2007
|
Przyglądam się dyskusji i zarejestrwałem na forum, jestem policjantem i wybiłbym te wszystkie ku..rwy, kibiców uważam za jeb...ane ściwerwo, rozstrzelać to skur.wysyń...stwo, banda ku..tasów kochająca klub  Trzeba być idiotą. Rozstawić pod ścianą i rozstrzelać.
|
Do góry
|
|
|
|
#1771695 - 12/11/2007 08:42
[Re: POLICE]
|
addict
Meldunek: 03/11/2005
|
"u o matko s corkom", za to Ty jestes sola tej ziemi, kimkolwiek jestes :|
|
Do góry
|
|
|
|
#1771735 - 12/11/2007 10:20
[Re: Adammm]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 15/10/2005
|
|
Do góry
|
|
|
|
#1772523 - 12/11/2007 22:48
[Re: moonlight]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 20/06/2003
|
Nie klub a działacze jak coś , klub to dużej częscie kibice bo bez nich nie ma atmosfery na stadionie , oni płacą za bilety , oni kupują pamiątki , oni jeżdżą wszędzie ze swoją drużyną . Piłkarze , działacze się zmieniają a kibice zawsze są przy klubie , nie ważne czy Liga mistrzów czy 3 liga . O co chodzi z tym kochaniem klubu? Moze mi jakis kibic wyjasnic jak kocha sie ten swoj klub, bo nie wiem o co biega, jakie to uczucie? Kibice często od małego przez ojca czy dziadka są uczeni miłości do danego klubu i szacunku do jego historii i legend . Często na mecz jakiegoś klubu trafiasz przypadkiem bo wzieli cie starsi koledzy z podwórka . I odrazu zakochujesz się w atmosferze na stadionie , w stylu gry tej drużyny i już sobie nie wyobrażasz życia bez tego . Staje się to dla ciebie stylem życia . To jest po prostu pasja , ktoś kto tego nie czuje poprostu tego nie rozumie i to wyśmiewa . Jak już wspomniałem klub to w dużej mierze kibice więc ta miłośc objawia się przede wszystkim we wspólnym dopingu , wyjazdach , tworzeniu atmosfery na meczach , wspieraniu piłkarzy . I nie ważne czy są na szczycie 1 ligi czy grają w 3 lidze . Jesteś na każdym meczu i zdzierasz gardło bo wierzysz w swój klub , kochasz go , wspierasz i dla niego się poświęcasz jak to w miłości .
|
Do góry
|
|
|
|
#1772854 - 13/11/2007 02:13
[Re: [T]-error]
|
Meldunek: 04/12/2004
|
-error] O co chodzi z tym kochaniem klubu? Moze mi jakis kibic wyjasnic jak kocha sie ten swoj klub, bo nie wiem o co biega, jakie to uczucie? Platoniczne zapewne Słowo fanatyzm widzę jest wam obce widzę. Na pewno FETUJECIE KAKE Co tydzień przed TV i jest wam dobrze. bez odbioru
|
Do góry
|
|
|
|
#1772864 - 13/11/2007 02:20
[Re: Tombal]
|
stranger
Meldunek: 29/10/2007
|
Tombalu kibice to debile bez zainteresowań.
|
Do góry
|
|
|
|
#1772890 - 13/11/2007 02:30
[Re: gambling87]
|
Carpal Tunnel
|
Tombalu kibice to debile bez zainteresowań. umarłem no tak chodza na stadion bo ich sie zmusza zadne tam zainteresowanie czy cokolwiek innego  hahah
|
Do góry
|
|
|
|
#1772904 - 13/11/2007 02:35
[Re: Marcel]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 02/04/2005
|
Kibice często od małego przez ojca czy dziadka są uczeni miłości do danego klubu i szacunku do jego historii i legend . Często na mecz jakiegoś klubu trafiasz przypadkiem bo wzieli cie starsi koledzy z podwórka . I odrazu zakochujesz się w atmosferze na stadionie , w stylu gry tej drużyny i już sobie nie wyobrażasz życia bez tego . Staje się to dla ciebie stylem życia . To jest po prostu pasja , ktoś kto tego nie czuje poprostu tego nie rozumie i to wyśmiewa . Jak już wspomniałem klub to w dużej mierze kibice więc ta miłośc objawia się przede wszystkim we wspólnym dopingu , wyjazdach , tworzeniu atmosfery na meczach , wspieraniu piłkarzy . I nie ważne czy są na szczycie 1 ligi czy grają w 3 lidze . Jesteś na każdym meczu i zdzierasz gardło bo wierzysz w swój klub , kochasz go , wspierasz i dla niego się poświęcasz jak to w miłości .
No jasne. Piekniej potrafia jedynie mowic politycy ...
|
Do góry
|
|
|
|
#1773030 - 13/11/2007 03:12
|
Meldunek: 04/12/2004
|
Tombalu kibice to debile bez zainteresowań. debil to twój stary jak dostane ostrzeżenie to to samo tyczy się tego typa dzięki
|
Do góry
|
|
|
|
#1773135 - 13/11/2007 03:34
[Re: Tombal]
|
stranger
Meldunek: 29/10/2007
|
Tombalu kibice to debile bez zainteresowań. debil to twój stary jak dostane ostrzeżenie to to samo tyczy się tego typa dzięki TOMBAL, TY ZASCHNIĘTA SPERMO SWOJEGO OJCA !!!
|
Do góry
|
|
|
|
#1773139 - 13/11/2007 03:35
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 19/09/2005
|
Tombalu kibice to debile bez zainteresowań. Bez komentarza.
|
Do góry
|
|
|
|
#1773141 - 13/11/2007 03:36
|
Marcos Baghdatis
Meldunek: 01/11/2004
|
Tombalu kibice to debile bez zainteresowań. debil to twój stary jak dostane ostrzeżenie to to samo tyczy się tego typa dzięki TOMBAL, TY ZASCHNIĘTA SPERMO SWOJEGO OJCA !!! hmm długo nie pobyłeś na forum 
|
Do góry
|
|
|
|
#1775048 - 14/11/2007 00:36
[Re: Piostar]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 29/03/2006
|
Polecam do przeczytania ten artykuł: http://www.dziennik.pl/Default.aspx?TabId=14&ShowArticleId=67133A mnie najbardziej podoba się puenta: 23.00. Wreszcie w domu. Podziwiam tych, którzy chodzą na "Żyletę" regularnie... Z ogrzewanej loży honorowej i z salki bankietowej, gdzie w przerwie podają przekąski, łatwo idzie nazywanie ich - przemarzniętych chłopaków - bydłem. A tak naprawdę to ludzie bezgranicznie oddani klubowi. Tylko tacy znieśliby te wszystkie upokorzenia, na jakie natrafia kibic niechciany. I tylko ich Legia ma. Bo gdy, ktoś, kto jeszcze nie był na Łazienkowskiej zapyta mnie, czy warto tam pójść, to najdobitniej jak tylko potrafię wybiję mu to z głowy. Zedrą z ciebie 50 złotych, nie dadzą nic w zamian, a w prasie nazwą kryminalistą i durniem.
|
Do góry
|
|
|
|
#1777751 - 14/11/2007 20:00
[Re: drfocus]
|
journeyman
Meldunek: 14/04/2007
|
Dzisiaj wyczytałem,że ten koleś ktory został postrzelony był DJ i przyjacielem młodego lewego obrońcy Lazio Lorenzo De Silvestri.Piłkarz Lazio powiedział,że Gabriel Sandri poprowadził jego osiemnastkę.Co do wypowiedzi niektorych użytkowników którzy stwierdzili,że policja powinna strzelac z ostrej do kibiców.Idzcie do Tesco,kupcie sobie litr oleju i nalejcie do głowy.Nie powiem nie wszyscy kibice są święci.Ale bawią mnie takie teksty.Sam jeździłem kiedyś na mecze i wiem jak policja prowokuje.A raz byłem nawet świadkiem gdy pijany policjant może nie ostro pałował,ale uderzył kolesia(który może nawet nie był kibicem)poprostu spotkał znajomego i szedł razem z naszą grupą,widać że był wypity,ale nie prowokował.A temu gliniarzowi chodziło o to,że koleś idzie za wolno.Nie raz spotkalem się z tego typu prowokacjami.Tylko czy każdy kibic to jest chuligan?Bo teraz to jest taki stereotyp,że każdy koleś krótko obcięty,ubrany w barwy klubowy i śpiewający jest bandytom i do takich od razu trzeba strzelać ostrą amunicją.Najlepiej na stadiony odrazu zrzucić bomby
|
Do góry
|
|
|
|
#1777800 - 14/11/2007 20:16
[Re: Spoon82]
|
Pooh-Bah
Meldunek: 12/10/2005
|
A może STOP dla pijanych kibiców na stadionie ? Dziwię się, że jeszcze nikt nic nie zrobił z idiotami, którzy w miejscu publicznym przed stadionem piją piwo lub wódkę... A na mecz mają przychodzić w końcu całe rodziny..
Zobaczcie sobie durniów przed stadionem Lecha, przed meczem, kilkaset ludzi łącznie, na parkingu, w pobliskim lesie, otwarcie , bez żenady piją alkohol. Później przez takich pijanych idiotów są także zaczepki, byłem świadkiem jak zaczepiał taki jeden z drugim byle kogo po meczu, bo ukochana drużyna przegrała lub sędzia nie podyktował karnego, itp..
Policja też prowokuje, nie mówię , że nie, ale jakby się zmienił poziom kibicowania i przychodzenia na mecz, wystarczyłoby 75 % mniej policji na stadionach.
|
Do góry
|
|
|
|
#1777900 - 14/11/2007 20:40
[Re: Marcel]
|
journeyman
Meldunek: 14/04/2007
|
Dokładnie w Czechach tez jest możliwość zakupu piwa na stadionie.Fakt faktem,że zadymy też są dostepne na ich stadionach.Ale w niektórych krajach jest inna kultura policji.Byłem dwa miesiące w Anglii.Tam nie ma takiego czegoś jak u nas,że zatrzymują,sprawdzają dokumenty,idzie sobie pijaczyna to na wytrzeźwialnię itd.Pamiętam jak ostatnim razem graliśmy z Anglikami w Chorzowie.Policjanci zwijali pijanych Anglików na izbe.Angole byli wogole zdziwieni jakieś pobieranie krwi itd.
|
Do góry
|
|
|
|
|
|