Brazylia, najlepsza reprezentacja na świecie w męskiej siatkówce. Od wielu lat prezentują wyrównany poziom gry, lejąc przy tym prawie każdą ekipe świata. Na Pucharze Świata w Japonii zajmują drugie miejsce i dzisiaj w nocy przyjdzie im sie zmierzyć z ekipą Rosji!!! Rosja do dzisiejszego meczu była ekipą która nie zaznała porażki na tym turnieju. Lecz dzis na ziemię sprowadzili ich Bułgarzy z ich najskuteczniejszym graczem na czele a mianowicie Kaziejskim . Rosja momentami grała tragicznie. Zostały 3mecze dla Rosjan po dzisiejszym już 2. Z Bułgarią juz przegrali, dziś w nocy grają z Canarinhos a pojutrze na zakonczenie turnieju z USA. Czyli 3ciezkie mecze w 3dni. Są 2aspekty dla których decyduje się zagrać Brazylijczyków. Po pierwsze jezeli dzisiaj pokonają Sborną to jutro wyjdą na czoło tabeli i będą samodzielnymi liderami turnieju. Drugi zaś aspekt to taki, iż jeżeli blokujący Brazylii wyeliminują Sementa Połtawskiego, to Rosja poprostu nie istnieje!! Kurs 1.45 na Brazylie jak dla mnie miodzio i biorę to w ciemno
Portoryko nie jestem przekonany, ale wydaje mi sie że mają jeszcze teoretyczne szanse na zakwalifikowanie sie do Igrzysk. Jezeli tak to zrobią wszystko by to uczynić. Jutro rano zmierzą sie z ekipą prawie ze najsłabszą w tym turnieju a mianowicie z Australią. Kangury poza wygraną z Usa, grają bardzo kiepsko. Dzisiaj ulegli Hiszpanów gładziutko 3-0 Uważam ze ten mecz dla Portoryko powinien być spacerkiem i góra co osiągną w tym spotkaniu Kangury to ugranie seta. Stawiam na 3-0 bądź też 3-1 dla Portoryko. Kursik 1.40
I ostatni mecz jaki gram to USA! Jezeli dzisiaj w nocy ekipa ze Stanleyem na czele pokona druzynę Albicelestes to jeszcze bedzie miala szanse na awans. Nie ma co tu duzo pisac. Z Argentyną poprostu muszą wygrać i to wygrać 3-0 co najmniej, a co do tego dochodzi to stracić jak najmniej małych punktów. Bo po meczu z Argentyną, czeka ich w ostatniej kolejce potyczka z Rosją, z którą bedzie bardzo ale to bardzo trudno wygrać. Tak więc Clayton Stanley który stanowi ponad 60% druzyny powinien poprowadizć USa do gładkiej wygranej z Argentyną i najlepeij liczyć na pomoc Brazylii, która musi tez wygrać z Rosją.