#2112115 - 29/02/2008 03:29
Re: Co mnie do jasnej anielki denerwuje [20]
[Re: Szewa]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 06/10/2005
|
Ja jebię, jaki wyscig szczurów na tych jebanych studiach... Wczoraj rzucili tematy prac mgr, ale większości nie było (bo tylko wykłady były) i dzisiaj wszyscy flugali na siebie nawzajem, że nie zadzwonili, żeby łaskawie poinformować o tym fakcie. No i większość tematów już zajęta i jeszcze większe flugi... Kvrwa, z tymi ludźmi naprawdę jest coś nie tak... Przez 4 lata się nie zorientowałem... A ja zawsze myślałem, że samemu wybiera się (wymyśla) temat pracy magisterskiej  U mnie tak jest, dziwne jak trzeba wybierac z jakiejs puli i na koniec zostaja same badziewie bezsensu...
|
Do góry
|
|
|
|
#2112812 - 29/02/2008 05:14
[Re: micha$]
|
antimadrista
Meldunek: 06/01/2005
|
Można sobie wymyśleć temat, tyle, że u takich promotorów, którzy z matmą finansową bądź ubezpieczeniową niewiele mają wspólnego. A nie po to studiuję właśnie MFiU, żeby pisać np. o algebrach Boole'a czy "Postać kanoniczna Jordana endomorfizm przestrzeni liniowej i jej zastosowanie w teorii równań różniczkowych". U nas za kazdym razem kazdy musial to zrobic samemu. Promotor co najwyzej zmodyfikuje troche temat lub zaciesni przedmiot badan  Naprawde dziwne jest to, ze tematy sa narzucone z gory.
|
Do góry
|
|
|
|
#2112873 - 29/02/2008 05:22
[Re: cobra]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 03/02/2004
|
TVN i jego tendencyjna ocena dzisiejszego wypadku... gosc jechał 2 stówy a oni piernicza o złej drodze... a jak w uwaga pirat ktos 20 przekroczy to majacza o zasadach... ale tu dziennikarz czyli swój wiec trzeba zmanipulowac fakty... na szczescie te setki wpisów na onecie pod artykułem swiadcza ze ludzie widza komizm sytuacji i obłudy dziennikarzy z tvn... stop piratom - mordercą ciekawe czy wykupil sobie ubezpieczenie z reklamowanej przez siebie firmy
|
Do góry
|
|
|
|
#2112939 - 29/02/2008 05:29
|
antimadrista
|
Nie wiem czy uwaznie sluchales, ale tam nie po raz pierwszy doszlo do wypadku smiertelnego.
Nawet byl cytat wklejany z 2006, gdzie zarzadca drog obeical poprawic ta czesc jezdni.
Wiadomo, taniej postawic znak z ograniczeniem predkosci niz rownoac i klasc nowa nawierzchnie
I tak jest w calej Polsce.
Swego czasu jak otworzyli obwodnice mojego miasta, to na skrzyzowaniu drogi z Cieszyna i z Katowic mialo miejsce sporo wypadkow.
Nawet w mojego ojca wtedy wjechala jakas krowa (wymusila pierszenstwo)
Ludzie pisali do zarzadcy drog o postawnienie swiatel nic, miasto pisalo nic, gazety lokalne ciagle o tym trabily nic, bylo coraz wiecej wypadkow, bo to droga ktora tna Hanysy ze Slaska.
Dopiero jak zaczeli ludzie ginac to zrobili swiatla.
I tak jest w calym kraju od X lat, walnac znak a dzialac dopiero jak tuzin ludzi zginie
Wyborcy Pisu myslec!
|
Do góry
|
|
|
|
#2113003 - 29/02/2008 05:37
[Re: nOcnY]
|
antimadrista
|
Drogi kolego masz racje. Ale wina lezy po obu stronach. Zreszta tak jak mowie, wypadki zdarzaly sie tam wczesniej i ludzie rozwalali sie przy innych predkosciach. Z tego co widzialem to to prosty odcinek drogi. Zreszta kto w tym kraju nie przekracza predkosci? ;] Ja znam tylko jedna osobe, moja ciotka, zawsze 20km/h ponizej dopuszczalnej 
|
Do góry
|
|
|
|
#2113036 - 29/02/2008 05:44
|
Knockin' On Heaven's Door
Meldunek: 21/03/2007
|
lupus - gosc jechał ok 200 na godzine  cza mu było dac miga to by smigał jeszcze szybciej 300, 400... zero wyobrazni... tyle dobrego ze postronnym osobom nic sie nie stało... a z tym PiSem to mnie rozbawiłes  pełowcy widac ze jak cos w tvnie usłysza to świete nie przejmuj się wyborco PIS-u bo to za Ziobry upiekło się Otylii a za taki sam wypadek Ty mimo,że jesteś wyborcą PIS siedział byś w pierdlu za nieumyślne spowodowanie śmierci....zasady PIS : wszyscy równi wobec prawa.
|
Do góry
|
|
|
|
#2113059 - 29/02/2008 05:49
[Re: AGASSI]
|
Luc Nilis
Meldunek: 18/10/2007
|
lupus - gosc jechał ok 200 na godzine  cza mu było dac miga to by smigał jeszcze szybciej 300, 400... zero wyobrazni... tyle dobrego ze postronnym osobom nic sie nie stało... a z tym PiSem to mnie rozbawiłes  pełowcy widac ze jak cos w tvnie usłysza to świete nie przejmuj się wyborco PIS-u bo to za Ziobry upiekło się Otylii a za taki sam wypadek Ty mimo,że jesteś wyborcą PIS siedział byś w pierdlu za nieumyślne spowodowanie śmierci....zasady PIS : wszyscy równi wobec prawa. co to za przykład z tym PiSem ? macie jakas obsesje ? a za PO jest równosc prawa ? mam cie za madrego i sprytnego goscia wiec chyba nie wyskoczysz z taka tezą ? a moze jednak ???
|
Do góry
|
|
|
|
#2113070 - 29/02/2008 05:51
[Re: nOcnY]
|
antimadrista
|
wina lezy tylko i wylacznie po stronie kierowcy ferrarki
ktos po to ustawil te znaki zeby kierowcom uswiadomic, ze na tym odcinku nie mozna szybciej jechac - z jakis przyczyn, ze nawierzchnia jest tam do pupy to pewnie tez wiedzial skoro tak jak piszesz, nie pierwszy wypadek mial tam miejsce
Masz idendtyczna sytuacje jak z Otylia (ktora kocha tu wiele osob). Ona i Zientarski zlamali przepisy, ona i on kogos zabili. Roznica jest taka, ze wypadek Otylii to tylko jej wina, a tu dolozyla sie ta nierownosc na drodze (w tym miejscu dochodzilo juz do wypadkow, i gineli tez ludzie). Jedno jest pewne, o sprawie cala Polska slyszala, i pewnie poprawia teraz ta nawierzchnie 
|
Do góry
|
|
|
|
|
|