Strona 1 z 2 1 2 >
Opcje tematu
#2643000 - 08/10/2008 14:24 Pasztety & Paszteciki
zicoo Offline
addict

Meldunek: 18/08/2007
Postów: 674
Skąd: Wieluń
Skoro jest temat ślicznotki to dlaczego nie ma tematu z anty-ślicznotkami....?

Ja uciekam na nk szukać "czegoś" odpowiedniego do tego tematu...

Do góry
Bonus: Unibet
#2643010 - 08/10/2008 15:00 Re: Pasztety & Paszteciki [Re: zicoo]
RaviR Offline
addict

Meldunek: 11/01/2005
Postów: 520
Skąd: Czaplinek / Split
Zlituj się i zostań sam na sam ze swoim hobby! \:D

Poza tym jest temat śmieszne jak już tak bardzo potrzebujesz ;\)

Do góry
#2643044 - 08/10/2008 16:19 Re: Pasztety & Paszteciki [Re: RaviR]
Vader Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 31/10/2007
Postów: 3584
Skąd: Galante peFFki
Niech ktoś zamknie ten temat bo zicoo albo inni fani tego typu spraw zaczną wklejać coś...

Do góry
#2643067 - 08/10/2008 16:40 Re: Pasztety & Paszteciki [Re: Vader]
pacyfista Online   content
Sherlock Holmes

Meldunek: 17/08/2005
Postów: 85173
Skąd: jawor/bremen


Zico,wklej swoja fote i juz jeden pasztecik bedzie na forum.
Chcesz wklejac panny z naszej klasy ,ktore nie zostaly
obdarzone uroda i pastwic sie nad nimi.
wg.mnie najglupszy pomysl na forum od jego poczecia \:D

Do góry
#2643084 - 08/10/2008 16:54 Re: Pasztety & Paszteciki [Re: pacyfista]
Szewa Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 07/09/2004
Postów: 27489
Specjalnie dla zicoo




Do góry
#2643091 - 08/10/2008 16:57 Re: Pasztety & Paszteciki [Re: Szewa]
piana Offline
kierownik zamieszania

Meldunek: 20/09/2002
Postów: 10617
Skąd: się wziął?
temat roku \:D

Do góry
#2643119 - 08/10/2008 17:22 Re: Pasztety & Paszteciki [Re: piana]
Piecia Offline
podwórkowy attaché

Meldunek: 23/11/2004
Postów: 17060


paszteciki rządzą

Do góry
#2643126 - 08/10/2008 17:28 Re: Pasztety & Paszteciki [Re: Piecia]
shane Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 13/04/2006
Postów: 19172
Skąd: Bydgoszcz, Polska
Barszcz z pasztecikiem rox!



A na chlebek polecam taki, ale bez dodatków.


Do góry
#2643191 - 08/10/2008 18:13 Re: Pasztety & Paszteciki [Re: shane]
xqwzts Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 15/03/2005
Postów: 6529

Do góry
#2643611 - 08/10/2008 22:10 Re: Pasztety & Paszteciki [Re: shane]
Fro_Lech Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 18/06/2003
Postów: 15179
Skąd: Poznań
Originally Posted By: shane
Barszcz z pasztecikiem rox!



A na chlebek polecam taki, ale bez dodatków.



100% poparcia \:\)

Do góry
#2644007 - 09/10/2008 00:19 Re: Pasztety & Paszteciki [Re: Fro_Lech]
Mike Avdi Offline
A7

Meldunek: 22/03/2006
Postów: 3000
Skąd: Punta Cana
Ja mogę polecić ten pasztecik:



Do góry
#2644052 - 09/10/2008 00:27 Re: Pasztety & Paszteciki [Re: Mike Avdi]
Szewa Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 07/09/2004
Postów: 27489
Pasztet od A7 rządzi, chociaż ten shane'owy zajmuje w moim rankingu mocną drugą pozycję

Do góry
#2644145 - 09/10/2008 01:01 Re: Pasztety & Paszteciki [Re: Szewa]
chim123 Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 18/05/2005
Postów: 5199
A teraz... 2 in 1 - pasztet reklamujacy pasztet \:\)


Do góry
#2644762 - 09/10/2008 03:10 Re: Pasztety & Paszteciki [Re: Fro_Lech]
lupus Offline
antimadrista

Meldunek: 06/01/2005
Postów: 26258
Skąd: Fenway Park, Boston, MA
Originally Posted By: Fro_Lech
Originally Posted By: shane
Barszcz z pasztecikiem rox!



A na chlebek polecam taki, ale bez dodatków.



100% poparcia \:\)


Pychotka!
Popieram

Do góry
#2645221 - 09/10/2008 04:52 Re: Pasztety & Paszteciki [Re: lupus]
tyson Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 23/03/2008
Postów: 20624
e skrzynecka nie jest zla jak na swoj wiek

Do góry
#2645456 - 09/10/2008 06:15 Re: Pasztety & Paszteciki [Re: tyson]
_Way_ Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 08/08/2006
Postów: 3681
Skąd: Krosno / Kraków
Droset najlepszy! I ten wybór smaków

Do góry
#2645510 - 09/10/2008 07:02 Re: Pasztety & Paszteciki [Re: _Way_]
Marcel Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 20/06/2003
Postów: 34895
Skąd: Wrocław
Skrzynecka = milf

Do góry
#2645537 - 09/10/2008 07:23 Re: Pasztety & Paszteciki [Re: Marcel]
Goget Offline
Tenis Trader

Meldunek: 09/02/2003
Postów: 21438
Skąd: Bahamy
Originally Posted By: Marcel
Skrzynecka = milf


No nie bardzo ;\)

http://www.miejski.pl/slowo-MILF

Póki nie ma dziecka to jest OMILF - Old Maid I'd Like (to) Fuck \:D

Do góry
#2647510 - 10/10/2008 05:59 Re: Pasztety & Paszteciki [Re: Goget]
Marcel Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 20/06/2003
Postów: 34895
Skąd: Wrocław
ale pod "mature" juz chyba podchodzi \:D ;\)

Do góry
#2648255 - 10/10/2008 20:28 Re: Pasztety & Paszteciki [Re: Marcel]
Coronach Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 04/06/2003
Postów: 4406
Skąd: Szczecin
Najlepsze paszteciki są w Szczecinie, na Wojska Polskiego.

Do góry
#2648434 - 10/10/2008 21:27 Re: Pasztety & Paszteciki [Re: Coronach]
kaka85 Offline
Kania gostyń

Meldunek: 27/08/2005
Postów: 1841
Skąd: Gostyń
cos kolega zicoo zamilkl \:p

Do góry
#2649741 - 11/10/2008 06:16 Re: Pasztety & Paszteciki [Re: kaka85]
Rancorn Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 09/02/2006
Postów: 1689
Skąd: Gdańsk
dziwisz się? \:D pewnie pisze z drugiego konta \:D

Do góry
#2649751 - 11/10/2008 06:25 Re: Pasztety & Paszteciki [Re: zicoo]
jpl Offline
a.k.a. "Klajd Frog"

Meldunek: 29/07/2005
Postów: 1220
Przykładowy przepis na pasztet:

Składniki:
- po 25 dag mięsa bez kości: wołowego
- wieprzowego i cielęcego
- 50 dag wątróbki cielęcej lub wieprzowej
- 25 dag tłustego boczku
- 2 bułki kajzerki
- 3 jajka
- 1 marchewka
- pół małego selera selera
- 2 cebule
- liście laurowe, ziele angielskie, ziarna pieprzu i jałowca
- po 1 łyżeczce tymianku i estragonu
- 1/2 łyżeczki startej gałki muszkatołowej
- 4 łyżki porto lub 2 łyżki brandy
- sól
do przygotowania formy: 1 łyżka margaryny, 1 łyżka bułki tartej
do posypania pasztetu: 2 łyżki bułki tartej

Sposób przyrządzania:

Mięso oraz boczek umyć, osączyć i pokroić na kawałki. Cebule obrać, marchewkę oraz seler oczyścić, opłukać, pokroić na mniejsze kawałki i włożyć do garnka. Dodać liście laurowe, ziarna ziela angielskiego, pieprzu oraz jałowca, zalać 2 szklankami gorącej wody (woda powinna pokrywać mięso) i na małym ogniu dusić pod przykryciem około 1 godz., aż mięso będzie miękkie. Wątróbkę umyć, oczyścić z żył i błon, włożyć do mięsa. Dusić jeszcze około 5 min. Zdjąć garnek z ognia i włożyć bułkę, aby namoczyła się w sosie. Kiedy mięso przestygnie, wyjąć je z sosu i wraz z bułką zemleć dwukrotnie, używając sitka z małymi otworami. Oddzielić żółtka od białek. Do masy mięsnej dodać żółtka, pokruszony tymianek i estragon, wlać porto lub brandy, przyprawić gałką muszkatołową, solą oraz pieprzem i wymieszać. Białka ubić na sztywną pianę i delikatnie połączyć z masą. Formę wysmarować margaryną, wysypać bułką tartą i napełnić masą do 2/3 wysokości. Pasztet posypać bułką tartą. Piec około 45 min w piekarniku nagrzanym do temperatury 190-200°C. Wypieczony pasztet powinien być ładnie zrumieniony i odstawać od formy.

Do góry
#2649895 - 11/10/2008 15:32 Re: Pasztety & Paszteciki [Re: Coronach]
siwy212 Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 09/02/2004
Postów: 3304
Skąd: Rutka-Tartak
Originally Posted By: Coronach
Najlepsze paszteciki są w Szczecinie, na Wojska Polskiego.


Najlepsze paszteciki są na Placu Pigalle ... yyy chyba coś pokręciłem \:\)

Do góry
Strona 1 z 2 1 2 >

Moderator:  Biszop, rafal08 

Kto jest online
6 zarejestrowanych użytkowników (akagi, ANZELMO, pacyfista, rafal08, Irek, 11kera11), 3919 gości oraz 41 wyszukiwarek jest obecnie online.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Statystyki forum
24780 Użytkowników
105 For i subfor
51098 Tematów
5804214 Postów

Najwięcej online: 5499 @ 12/09/2025 01:57