#2705314 - 05/11/2008 22:49
Szanghaj - Masters Cup - 9.11-16.11
|
Tenis Trader
Meldunek: 09/02/2003
|
Tennis Masters Cup

Miejsce : Szanghaj, Chiny Ranga turnieju : Mistrzostwa ATP Data : 9.11-16.11 2008 Uczestnicy : 8 w singlu/8 w deblu Nawierzchnia : twarda halowa Pula nagród : 4'450'000 $ Oficjalna strona turnieju : masters-cup.com Drabinki : Singiel || Debel Plan Dnia : Zobacz Wyniki na żywo : Oficjalny Livescore
Grupa czerwona
1. Roger Federer || Bob Bryan/Mike Bryan 3. Andy Murray || Mahesh Bhupathi/Mark Knowles 5. Andy Roddick || Jeff Coetzee/Wesley Moodie 8. Gilles Simon || Pablo Cuevas/Luis Horna
Grupa złota
2. Novak Djokovic || Daniel Nestor/Nenad Zimonjic 4. Nikolay Davydenko || Jonas Bjorkman/Kevin Ullyett 6. Jo-Wilfried Tsonga || Lucas Dlouhy/Leander Paes 7. Juan Martin Del Potro || Mariusz Fyrstenberg/Marcin Matkowski
|
Do góry
|
|
|
|
#2705327 - 05/11/2008 22:55
Re: Szanghaj - Masters Cup - 9.11-16.11
[Re: Goget]
|
Tenis Trader
|
|
Do góry
|
|
|
|
#2711541 - 08/11/2008 22:39
[Re: Fortunado]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 05/01/2006
|
Davydenko N. v Tsonga J.-W. [Games HC] 2:0 typ:1 kurs:1,87 stawka:6/10 gamebookers Ja mam ogolnie zagrane za dosc spora stawke na wygraną Davydenki. Tutaj jednak polece typ bardziej bezpieczny bo z handicapem +2gemy. Kursy na ten mecz to dla mnie nieporozumienie. Nie rozumiem dlaczego chimeryczny i bardzo nierówno grajacy Francuz jest faworytem tego spotkania. Mysle ze powodem tego moze byc ostatnio wygrany masters w Paryzu ale jak mowi polskie przyslowie "jedna jaskółka wiosny nie czyni "  Francuz i Rosjanin grali ze soba tylko raz do tej pory. Mecz byl rozgrywany w Moskwie rok temu i góra w tym pojedynku byl Kolia Davydneko, ktory wygrał gładko 7:6(0) 6:2 Dla mnie Davydenko to zawodnik bardziej kompletny, ktory góruje nad Tsonga w wielu elementach tenisowego rzemiosla. Rosjanin lepiej sie porusza po korcie, jest bardziej regularny, gra duuuuzo lepiej z glebi kortu i jest lepszy w grze kombinacyjnej. Tsonga swoj tenis opiera na serwisie. Gdy ten wchodzi gra sie uklada po jego mysli ale gdy pierwsze podanie nie funkcjonuje jak nalezy pojawiają sie klopoty. Szczerze powiem ze dla mnie wygranie przez Jo turnieju paryskiego to wielka niespodzianka. Przegladajac statystyki w oczy rzuca sie fakt ze Francuz w kazdym ze spotkan musial bronic po kilka czy kilkanascie bp przy czym byl bardzo skuteczny w wykorzystywanu sznas na breaka dawanych mu przez przeciwnikow  Statystyki z meczu z Roddickiem to w ogole jakis kosmos  Zreszta kto ogladal ten emcz to wie co sie dzialo na korcie  Davydenko to specyficzny zawodnik. Czesto zdarza mu sie "odpuszczac" turnieje nizszej rangi jednak przegladajac jego wyniki mozna zauwazyc ze na turnieje z wyzszą pulą nagrod Kolia zawsze wyjatkowo sie moblizowal dlatego jestem spokojny o jego wystepy w Szanghaju 
|
Do góry
|
|
|
|
#2722193 - 13/11/2008 19:43
[Re: Vendetta]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 05/01/2006
|
Na wstepie powiem tylko ze szkoda ze z najlepszego forum w Polsce w ciagu roku zrobilo sie forum konkursów i "ultrasów" z quasi czatu... Davydenko N. v Del Potro J.-M. [Games HC] 0:2.5 typ:2 kurs:1.85 stawka:5/10 gamebookers Del Potro poczynil ostatnio wielkie postepy. Zawsze uwazalem go za bardzo utalentowanego zawodnika z wielkim potencjalem ale przyznam ze nie spodziewalem sie ze wyniki przyjda tak szybko. Przypomne tylko tym, ktorzy sie za bardzo nie orientują ze mlody Argentynczyk wygral w tym roku 4 turnieje z rzedu !!! Na hardzie Del Potro spisuje sie bardzo dobrze. Ten zawodnik ma warunki by dobrze grac na szybkich nawierzchniach. Na US OPEN Potro doszedl do cwiercfinalu ulegajac Murrayowi po bardzo zacietym meczu a z wczesniej wymienonych turniejow, ktore wygral dwa zostaly rozegrane wlasnie na hard ( Los Angeles, Waszyngton). Davydenko tak jak sie spodziewalem gra w Szanghaju dobrze ale tego sezonu nie moze zaliczyc do najlepszych w karierze. Przypominam ze przed turniejem kursy na ten mecz byly odwrotne  To Potro byl zdecydowanym fawrytem ale po wygranej Rosjanina z bardzo przecietnym Tsongą( jak pamietacie typowalem ten mecz) ludzie zaczeli masowo obstawiac Devydenke ( nawet z Djokovicem  ) Ja patrze na wszystko z rezerwą i zdecydowanie gram na handicap +2,5 gema na Argentynczyka. Ten zaklad w tej sytuacji wydaje mi sie bardzo atrakcyjny. Przypomne ze w tym roku Davydenko i Del Potro gali juz jeden mecz i górą byl Argentynczyk wygrywajac gladko 6:1 6:4 6:2. Ten mecz byl rozgrywany na clayu ale w tym wypadku to powinen byc plus dla szybkiego Rosjanina, ktorego ulubiona nawierzchnia jest ziemia a jak sie okazalo Del Potro poradzil siebie bez problemu. Mysle ze mocna psychika, swietny serwis, atomowy forhand i bardzo mądra , rozwazna gra Argentynczyka bedą kluczem do jego WYGRANEJ w tym meczu a handicap +2.5 to tylko asekuracja 
|
Do góry
|
|
|
|
#2722744 - 13/11/2008 23:04
[Re: Vendetta]
|
Ana <3
Meldunek: 21/06/2005
|
Jo. -> Denko ma: - beznadziejną strukturę psychiczną. - od warszawskiego turnieju wyniki słabiuteńkie(poza AMS Paris). - podobno ciągoty do hazardu. - h2h ze Szkotem 3-3 ze Szwajcarem 0-12  i 1-1 z Djokovicem. -> cały czub ATP ogólnie jest ostatnio niepoważny, panowie grają, jak im się podoba, przykładają starań do danych spotkań wg własnego widzimisię, są totalnie nieobliczalni. Dodatkowo Federerowi doskwiera już chyba starość  Serbowi głupota i ignorancja, Rosjaninowi jak wyżej wspomniałem drży ręka w decydujących momentach (on to ma od zawsze, ile razy miał na widelcu Federera, a h2h pozostał komiczny). głównym faworytem do zwycięstwa dla mnie jest Szkot. Ale kurs słabiutki, bo tylko koło @3, dlatego w obliczu latającego cyrku ATP kursy koło @8 na denko wydają się być bardzo dobre. Dziś denczyszczykiewicz zagrał fenomenalne spotkanie, co oznacza, że w półfinale rozegra fatalne zawody  cała nadzieja w kiepskiej postawie rywala (fed bądź giles). Kontynuując sinusoidę dyspozycji, należy spodziewać się świetnej gry w finale  pzdr
|
Do góry
|
|
|
|
#2723586 - 14/11/2008 05:02
[Re: Llama]
|
+
Meldunek: 29/04/2004
|
Jezeli jutro Simon (gra o 11) wygra swoj mecz to czy jest jeszcze szansa dla Federera aby awansowal ?? Decyduja sety czy bezposredni pojedynek - w ktorym to Simon byl lepszy od wielkiego Ferdka dzieki za odpowiedz. Pzdr, Riva 
|
Do góry
|
|
|
|
#2723611 - 14/11/2008 05:15
[Re: Rivaldinho]
|
Tenis Trader
|
Dużo osób się o to pytało, sam miałem błąd w notatkach i żyłem w błędnym przeświadczeniu, że decyduje bilans setów, a nie bezpośredni mecz, w przypadku tej samej liczby zwycięstw. Według Rulebook'a na stronie ATP : http://www.atptennis.com/en/common/TrackIt.asp?file=/en/players/2008_Rulebook_rev0708.pdf (strona 32) O awansie najpierw decyduje bilans bezpośrednich spotkań, a później bilans setów, ale tylko wtedy, gdy dwóch zawodników ma tyle samo wygranych spotkań. W przypadku trzech zawodników z tą samą ilością wygranych spotkań liczy się najpierw bilans setów.
Edited by Goget (14/11/2008 05:52)
|
Do góry
|
|
|
|
#2723724 - 14/11/2008 05:53
[Re: march88]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 27/02/2006
|
|
Do góry
|
|
|
|
#2723940 - 14/11/2008 07:30
[Re: Master Flamaster]
|
+
Meldunek: 29/04/2004
|
Przed ostatnia kolejka: Murray 4-1 Simon 2-3 Federer 3-2 Jutro Simon i Ferdek wyrywaja i wszyscy maja po 2 zwyciestwa i jedna porazke: Symulacja wynikow: Simon (optymistycznie) wygrywa 2-0 i ma bilans setow 4-3 Federer wygrywa 2-1 z Murray'em i obaj maja bilans 5-3 i awans do kolejnej fazy zawodow  Porazka Murraya 2-0 daje mu bilans setow taki jak Simon (4-3) ale bezposredni pojedynek z nim wygral wiec awansuje dalej. Wedlug mnie Roger wygra 2-1 @ 4.00 walcz mistrzu z brytyjskim flegmolem 
|
Do góry
|
|
|
|
|
|