#2746808 - 26/11/2008 04:53
Re: kuchnia-mniam,mniam
[Re: Conrad]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 17/12/2004
Postów: 6382
|
Jeju, Urqualla bym nie kupił nawet jakby sprzedawali go po 50 groszy. Natomiast inne Pilsnery owszem. inne sie nie nadaja do smietany
|
Do góry
|
|
|
|
#2746813 - 26/11/2008 04:54
Re: kuchnia-mniam,mniam
[Re: Conrad]
|
Zbanowany
Meldunek: 01/03/2005
Postów: 117848
Skąd: Las Vegas
|
Jeju, Urqualla bym nie kupił nawet jakby sprzedawali go po 50 groszy. Natomiast inne Pilsnery owszem. Dokladnie .tego sie wypic nie da
|
Do góry
|
|
|
|
#2746835 - 26/11/2008 04:59
Re: kuchnia-mniam,mniam
[Re: forty]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 17/12/2004
Postów: 6382
|
Ej,młodzi co wy wiecie o tym napoju nie tacy Oni mlodzi ale fakt ze sie nie znają ;-)) Urquell a czasem staropramen vamos ;-))
|
Do góry
|
|
|
|
#2746962 - 26/11/2008 05:19
Re: kuchnia-mniam,mniam
[Re: bolo_lacznik]
|
veteran
Meldunek: 05/01/2006
Postów: 1545
|
Ej,młodzi co wy wiecie o tym napoju nie tacy Oni mlodzi ale fakt ze sie nie znają ;-)) Urquell a czasem staropramen vamos ;-)) nie znają się, nie znają, Urquell i Staropramen zacne to trunki są z polskich polecam Perłę A tak w ogóle to proszę sobie nie robić żartów z tematów kulinarnych, bo się wnerwię 
|
Do góry
|
|
|
|
#2746998 - 26/11/2008 05:27
Re: kuchnia-mniam,mniam
[Re: forty]
|
veteran
Meldunek: 05/01/2006
Postów: 1545
|
a weż True taką szynke-12 dni solanki(domowej)lekko podwędzona....czujesz ten smak? ach cud i miód, na wiosnę jak się wszystko dobrze ułoży to sobie walne pod domem grill-wędzarnię  ale to pożyjemy zoabczymy:)
|
Do góry
|
|
|
|
#2747061 - 26/11/2008 05:42
Re: kuchnia-mniam,mniam
[Re: True02]
|
GRILL MASTER
Meldunek: 04/01/2007
Postów: 12060
Skąd: Polska
|
a weż True taką szynke-12 dni solanki(domowej)lekko podwędzona....czujesz ten smak? ach cud i miód, na wiosnę jak się wszystko dobrze ułoży to sobie walne pod domem grill-wędzarnię  ale to pożyjemy zoabczymy:) mogę wpaść ? 
|
Do góry
|
|
|
|
#2747102 - 26/11/2008 05:51
Re: kuchnia-mniam,mniam
[Re: ArtekPotito]
|
veteran
Meldunek: 05/01/2006
Postów: 1545
|
a weż True taką szynke-12 dni solanki(domowej)lekko podwędzona....czujesz ten smak? ach cud i miód, na wiosnę jak się wszystko dobrze ułoży to sobie walne pod domem grill-wędzarnię  ale to pożyjemy zoabczymy:) mogę wpaść ? jak się dorzucisz do budowy  żart,jasne,że możesz,jak ją...wybuduje:)
|
Do góry
|
|
|
|
#2747339 - 26/11/2008 06:39
Re: kuchnia-mniam,mniam
[Re: True02]
|
Bohater na zawsze nieśmiertelny. Mały Żołnierz nie odszedł. On wyruszył w drogę na mecz wyjazdowy...
Meldunek: 24/11/2003
Postów: 28405
Skąd: Pod barem w Zurichu
|
a weż True taką szynke-12 dni solanki(domowej)lekko podwędzona....czujesz ten smak? ach cud i miód, na wiosnę jak się wszystko dobrze ułoży to sobie walne pod domem grill-wędzarnię  ale to pożyjemy zoabczymy:) mogę wpaść ? jak się dorzucisz do budowy  żart,jasne,że możesz,jak ją...wybuduje:) Jak Artek wpadnie to będziesz musiał drugą budować 
|
Do góry
|
|
|
|
#2747354 - 26/11/2008 06:43
Re: kuchnia-mniam,mniam
[Re: Biszop]
|
veteran
Meldunek: 05/01/2006
Postów: 1545
|
a weż True taką szynke-12 dni solanki(domowej)lekko podwędzona....czujesz ten smak? ach cud i miód, na wiosnę jak się wszystko dobrze ułoży to sobie walne pod domem grill-wędzarnię  ale to pożyjemy zoabczymy:) mogę wpaść ? jak się dorzucisz do budowy  żart,jasne,że możesz,jak ją...wybuduje:) Jak Artek wpadnie to będziesz musiał drugą budować mówisz,że zepsuje?  może wcześniej ubezpieczę ją w PZU albo jakimś link4 
|
Do góry
|
|
|
|
#2747368 - 26/11/2008 06:48
Re: kuchnia-mniam,mniam
[Re: Biszop]
|
veteran
Meldunek: 05/01/2006
Postów: 1545
|
Koniecznie:D Jak będziesz stawiał to daj znać, wpadnę dołożyć jakąś cegiełkę...3/4 czy litr starczy? Dam znać. starczy,starczy 
|
Do góry
|
|
|
|
#2747411 - 26/11/2008 07:26
Re: kuchnia-mniam,mniam
[Re: rafal08]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 05/09/2006
Postów: 4447
Skąd: Las Vegas
|
Jeju, Urqualla bym nie kupił nawet jakby sprzedawali go po 50 groszy. Natomiast inne Pilsnery owszem. Dokladnie .tego sie wypic nie da Smakuje jak zgniłe.  Zreszta , w tej książce Tyskiego było napisane że to piwo które jest zepsute i wzywali Belgów, żeby je doprawil i żeby sie nie marnowało. (chyba pisze z pamięci)
|
Do góry
|
|
|
|
#2747439 - 26/11/2008 08:03
Re: kuchnia-mniam,mniam
[Re: Maldini$$]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 17/12/2004
Postów: 6382
|
Smakuje jak zgniłe.
Zreszta , w tej książce Tyskiego było napisane że to piwo które jest zepsute i wzywali Belgów, żeby je doprawil i żeby sie nie marnowało. (chyba pisze z pamięci) co do "zgnilego" to bluznisz Waść a co do ksiazki Tyskiego (nie czytałem) to mam nadzieje ze piszesz z pamieci i coś Ci sie pomieszalo bo co maja Belgowie do Urquella ? ;-))
|
Do góry
|
|
|
|
#2747639 - 26/11/2008 20:11
Re: kuchnia-mniam,mniam
[Re: bolo_lacznik]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 06/05/2005
Postów: 3939
|
ps. z tym "bluznisz" to było bez napinki ;-) taaaa...  -- pzdr.bcn1899 *som i serem*
|
Do góry
|
|
|
|
#2747681 - 26/11/2008 21:53
Re: kuchnia-mniam,mniam
[Re: bolo_lacznik]
|
veteran
Meldunek: 05/01/2006
Postów: 1545
|
Smakuje jak zgniłe.
Zreszta , w tej książce Tyskiego było napisane że to piwo które jest zepsute i wzywali Belgów, żeby je doprawil i żeby sie nie marnowało. (chyba pisze z pamięci) co do "zgnilego" to bluznisz Waść a co do ksiazki Tyskiego (nie czytałem) to mam nadzieje ze piszesz z pamieci i coś Ci sie pomieszalo bo co maja Belgowie do Urquella ? ;-)) Do Urquella trzeba dojrzeć. To nie jest piwo dla miłośników Redssów, Dogów we mgle itp. Jak to było w reklamie? Wytrawny smak rodzi się z czasem? No offence, ofc. Niech każdy pije,co mu smakuje i już.
|
Do góry
|
|
|
|
#2747832 - 27/11/2008 00:59
Re: kuchnia-mniam,mniam
[Re: True02]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 17/12/2004
Postów: 6382
|
a zeby było jak w temacie to coz moze byc przyjemniejszego niz sniadanie .... snieg za oknem , ja , biathlon , Panowie J&W w ES i cały talerz malenkich kanapeczek juz niedlugo , tylko z tym sniegiem u mnie co raz gorzej ;/
|
Do góry
|
|
|
|
#2830339 - 14/01/2009 02:29
Re: kuchnia-mniam,mniam
[Re: forty]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 18/05/2007
Postów: 11822
Skąd: Talvisota
|
Ziemniaki zetrzeć na drobnej tarce (jak na placki ziemniaczane), dodać 4 łyżki oleju aby nie ściemniały.Boczek pokroić w drobną kostkę i podsmażyć na patelni. Pod koniec smażenia dodać cebulkę aby się zeszkliła. Całość wrzucić do startych ziemniaków. Dodać jajka i przyprawy. Wymieszać. Masę przełożyć na blachę wysmarowaną olejem. Na wierzchu można położyć parę plasterków szynki. Piec w temperaturze 190-200 st przez 1,5 godziny. Smacznego! Dziś,to będę pichcił i jadł ,i popijał dużo,dużo boczusia  mniam ,mniam wklej to do dzialu Odchudzanie:D
|
Do góry
|
|
|
|
#2830850 - 14/01/2009 05:14
Re: kuchnia-mniam,mniam
[Re: forty]
|
Meldunek: 14/05/2001
Postów: 31198
Skąd: Brama
|
|
Do góry
|
|
|
|
#2835368 - 15/01/2009 23:13
Re: kuchnia-mniam,mniam
[Re: forty]
|
Meldunek: 14/05/2001
Postów: 31198
Skąd: Brama
|
Powiem Wam,ze jestem zdruzgotany. Zdruzgotany faktem,że piwo marki żubr jest na tym forum uważane za trunek numer 1. Ludzie opamiętajcie się.Nie dajcie się zwieśc reklamie. Posmakujcie czegoś naprawdę dobrego. to są trunki do wypicia: nr1- pilsner urquell
nr2   nr3 budwaiser(nie mylić z amerykańskim sikaczem )nr4  nr5 
|
Do góry
|
|
|
|
#2842304 - 18/01/2009 14:30
Re: kuchnia-mniam,mniam
[Re: forty]
|
Meldunek: 14/05/2001
Postów: 31198
Skąd: Brama
|
Kryzys nie zniechęci Polaków do picia whisky  Nie wiem dlaczego ten szajs niektórym smakuje,(a raczej wiem że większości nie smakuje)o gustach się podobno nie dyskutuje. Nie wiem kto tu mówi o kryzysie -jak wpadniesz na takie info; W 2009 r. wydamy na whisky 704,3 mln zł – prognozuje Euromonitor International. Będzie to o niemal 12 proc. więcej niż w 2008 r.O wzrost sprzedaży w Polsce spokojni są także producenci i dystrybutorzy whisky. – Polacy nadal interesują się międzynarodowymi markami wchodzącymi na nasz rynek. Coraz chętniej sięgają po whisky i to nie tylko szkockie, ale także po mniej znane whisky irlandzkie – mówi Małgorzata Kwilosz, dyrektor consumer & trade marketing w Diageo Polska, który jest liderem naszego rynku whisky. Firma sprzedaje u nas m.in. johnnie walkera, a kilka tygodni temu wprowadziła do sieci handlowych najpopularniejszą w Europie whisky J&B. Do końca czerwca 2009 r. chce z nią dotrzeć do większości sklepów detalicznych sprzedających luksusowe alkohole. Spodziewany wzrost popytu chce także wykorzystać należąca do grupy Belvedere spółka Sobieski. Ma jej w tym pomóc whisky William Peel w zmienionym opakowaniu. Euromonitor przewiduje, że popyt na whisky będzie rósł w Polsce także w kolejnych latach. W 2010 r. – przy założeniu, że nie wzrosną ceny – przeznaczymy na nią 754,4 mln zł. Do 2012 r. wartość sprzedaży whisky zwiększy się do ok. 820 mln zł. Będzie ponad 16 proc. wyższa niż w 2009 r. Analitycy Euromonitora uważają, że to właśnie Polska i pozostałe kraje Europy Środkowo-Wschodniej będą napędzać sprzedaż whisky. Popyt na nią będzie rósł szybko także w Azji, Afryce i Ameryce Łacińskiej
|
Do góry
|
|
|
|
#2844585 - 19/01/2009 03:58
Re: kuchnia-mniam,mniam
[Re: lupus]
|
Meldunek: 14/05/2001
Postów: 31198
Skąd: Brama
|
zestaw na 1 dzien(raczej noc )
|
Do góry
|
|
|
|
|
|