Strona 1 z 3 1 2 3 >
Opcje tematu
#2746729 - 26/11/2008 04:38 kuchnia-mniam,mniam
forty Offline


Meldunek: 14/05/2001
Postów: 31198
Skąd: Brama
pieczony boczek+podsmażane kopytka+surówka z pora w śmietanie 30%+pilsner urquell

Do góry
Bonus: Unibet
#2746739 - 26/11/2008 04:40 Re: kuchnia-mniam,mniam [Re: forty]
bolo_lacznik Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 17/12/2004
Postów: 6382
mieszasz smietane z urquellem ? <krzyk>

Do góry
#2746745 - 26/11/2008 04:42 Re: kuchnia-mniam,mniam [Re: bolo_lacznik]
forty Offline


Meldunek: 14/05/2001
Postów: 31198
Skąd: Brama
ja urqella mieszam ze wszystkim

Do góry
#2746751 - 26/11/2008 04:43 Re: kuchnia-mniam,mniam [Re: forty]
bolo_lacznik Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 17/12/2004
Postów: 6382
mniam \:D

Do góry
#2746754 - 26/11/2008 04:43 Re: kuchnia-mniam,mniam [Re: forty]
Master.com back Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 27/08/2004
Postów: 48493
Niedźwiadek polarny


Do góry
#2746796 - 26/11/2008 04:52 Re: kuchnia-mniam,mniam [Re: forty]
Conrad Offline
"I'll slip an extra shrimp on the barbie for you"

Meldunek: 14/11/2000
Postów: 27048
Skąd: Surfers Paradise, QLD
Originally Posted By: forty
+pilsner urquell


Jeju, Urqualla bym nie kupił nawet jakby sprzedawali go po 50 groszy. Natomiast inne Pilsnery owszem.

Do góry
#2746798 - 26/11/2008 04:52 Re: kuchnia-mniam,mniam [Re: Master.com back]
bolo_lacznik Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 17/12/2004
Postów: 6382
Quote:
Niedźwiadek polarny
niezaliczone ,brak urquella ;/

Do góry
#2746808 - 26/11/2008 04:53 Re: kuchnia-mniam,mniam [Re: Conrad]
bolo_lacznik Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 17/12/2004
Postów: 6382
Originally Posted By: Conrad
Originally Posted By: forty
+pilsner urquell


Jeju, Urqualla bym nie kupił nawet jakby sprzedawali go po 50 groszy. Natomiast inne Pilsnery owszem.
inne sie nie nadaja do smietany

Do góry
#2746811 - 26/11/2008 04:54 Re: kuchnia-mniam,mniam [Re: bolo_lacznik]
Master.com back Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 27/08/2004
Postów: 48493
Originally Posted By: bolo_lacznik
Quote:
Niedźwiadek polarny
niezaliczone ,brak urquella ;/




Królik zabrał \:\(



Do góry
#2746813 - 26/11/2008 04:54 Re: kuchnia-mniam,mniam [Re: Conrad]
rafal08 Online   karty
Zbanowany

Meldunek: 01/03/2005
Postów: 117848
Skąd: Las Vegas
Originally Posted By: Conrad
Originally Posted By: forty
+pilsner urquell


Jeju, Urqualla bym nie kupił nawet jakby sprzedawali go po 50 groszy. Natomiast inne Pilsnery owszem.


Dokladnie .tego sie wypic nie da

Do góry
#2746828 - 26/11/2008 04:57 Re: kuchnia-mniam,mniam [Re: rafal08]
forty Offline


Meldunek: 14/05/2001
Postów: 31198
Skąd: Brama
Ej,młodzi co wy wiecie o tym napoju

Do góry
#2746835 - 26/11/2008 04:59 Re: kuchnia-mniam,mniam [Re: forty]
bolo_lacznik Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 17/12/2004
Postów: 6382
Originally Posted By: forty
Ej,młodzi co wy wiecie o tym napoju
nie tacy Oni mlodzi ale fakt ze sie nie znają ;-))
Urquell a czasem staropramen vamos ;-))

Do góry
#2746865 - 26/11/2008 05:04 Re: kuchnia-mniam,mniam [Re: bolo_lacznik]
forty Offline


Meldunek: 14/05/2001
Postów: 31198
Skąd: Brama
wobec mnie młodzi,niektórzy bardzo młodzi, a staropramen jest tez u mnie wysoko a gdzies posrodku budwaiser(browar budvar)

Do góry
#2746917 - 26/11/2008 05:12 Re: kuchnia-mniam,mniam [Re: forty]
Conrad Offline
"I'll slip an extra shrimp on the barbie for you"

Meldunek: 14/11/2000
Postów: 27048
Skąd: Surfers Paradise, QLD
Radegast to jest to. \:\)

Do góry
#2746960 - 26/11/2008 05:19 Re: kuchnia-mniam,mniam [Re: Conrad]
forty Offline


Meldunek: 14/05/2001
Postów: 31198
Skąd: Brama
radegast ale tylko ;original" -ale rzadko to pijam

Do góry
#2746962 - 26/11/2008 05:19 Re: kuchnia-mniam,mniam [Re: bolo_lacznik]
True02 Offline
veteran

Meldunek: 05/01/2006
Postów: 1545
Originally Posted By: bolo_lacznik
Originally Posted By: forty
Ej,młodzi co wy wiecie o tym napoju
nie tacy Oni mlodzi ale fakt ze sie nie znają ;-))
Urquell a czasem staropramen vamos ;-))


nie znają się, nie znają, Urquell i Staropramen zacne to trunki są

z polskich polecam Perłę \:\)

A tak w ogóle to proszę sobie nie robić żartów z tematów kulinarnych, bo się wnerwię \:\)

Do góry
#2746987 - 26/11/2008 05:25 Re: kuchnia-mniam,mniam [Re: True02]
forty Offline


Meldunek: 14/05/2001
Postów: 31198
Skąd: Brama
a weż True taką szynke-12 dni solanki(domowej)lekko podwędzona....czujesz ten smak?

Do góry
#2746998 - 26/11/2008 05:27 Re: kuchnia-mniam,mniam [Re: forty]
True02 Offline
veteran

Meldunek: 05/01/2006
Postów: 1545
Originally Posted By: forty
a weż True taką szynke-12 dni solanki(domowej)lekko podwędzona....czujesz ten smak?


ach cud i miód, na wiosnę jak się wszystko dobrze ułoży to sobie walne pod domem grill-wędzarnię \:D ale to pożyjemy zoabczymy:)

Do góry
#2747061 - 26/11/2008 05:42 Re: kuchnia-mniam,mniam [Re: True02]
ArtekPotito Offline
GRILL MASTER

Meldunek: 04/01/2007
Postów: 12060
Skąd: Polska
Originally Posted By: True02
Originally Posted By: forty
a weż True taką szynke-12 dni solanki(domowej)lekko podwędzona....czujesz ten smak?


ach cud i miód, na wiosnę jak się wszystko dobrze ułoży to sobie walne pod domem grill-wędzarnię \:D ale to pożyjemy zoabczymy:)
mogę wpaść ?

Do góry
#2747102 - 26/11/2008 05:51 Re: kuchnia-mniam,mniam [Re: ArtekPotito]
True02 Offline
veteran

Meldunek: 05/01/2006
Postów: 1545
Originally Posted By: ArtekPotito
Originally Posted By: True02
Originally Posted By: forty
a weż True taką szynke-12 dni solanki(domowej)lekko podwędzona....czujesz ten smak?


ach cud i miód, na wiosnę jak się wszystko dobrze ułoży to sobie walne pod domem grill-wędzarnię \:D ale to pożyjemy zoabczymy:)
mogę wpaść ?


jak się dorzucisz do budowy \:D żart,jasne,że możesz,jak ją...wybuduje:)

Do góry
#2747339 - 26/11/2008 06:39 Re: kuchnia-mniam,mniam [Re: True02]
Biszop Offline
Bohater na zawsze nieśmiertelny. Mały Żołnierz nie odszedł. On wyruszył w drogę na mecz wyjazdowy...

Meldunek: 24/11/2003
Postów: 28405
Skąd: Pod barem w Zurichu
Originally Posted By: True02
Originally Posted By: ArtekPotito
Originally Posted By: True02
Originally Posted By: forty
a weż True taką szynke-12 dni solanki(domowej)lekko podwędzona....czujesz ten smak?


ach cud i miód, na wiosnę jak się wszystko dobrze ułoży to sobie walne pod domem grill-wędzarnię \:D ale to pożyjemy zoabczymy:)
mogę wpaść ?


jak się dorzucisz do budowy \:D żart,jasne,że możesz,jak ją...wybuduje:)


Jak Artek wpadnie to będziesz musiał drugą budować

Do góry
#2747354 - 26/11/2008 06:43 Re: kuchnia-mniam,mniam [Re: Biszop]
True02 Offline
veteran

Meldunek: 05/01/2006
Postów: 1545
Originally Posted By: Biszop
Originally Posted By: True02
Originally Posted By: ArtekPotito
Originally Posted By: True02
Originally Posted By: forty
a weż True taką szynke-12 dni solanki(domowej)lekko podwędzona....czujesz ten smak?


ach cud i miód, na wiosnę jak się wszystko dobrze ułoży to sobie walne pod domem grill-wędzarnię \:D ale to pożyjemy zoabczymy:)
mogę wpaść ?


jak się dorzucisz do budowy \:D żart,jasne,że możesz,jak ją...wybuduje:)


Jak Artek wpadnie to będziesz musiał drugą budować


mówisz,że zepsuje?

może wcześniej ubezpieczę ją w PZU albo jakimś link4 \:D

Do góry
#2747359 - 26/11/2008 06:44 Re: kuchnia-mniam,mniam [Re: True02]
Biszop Offline
Bohater na zawsze nieśmiertelny. Mały Żołnierz nie odszedł. On wyruszył w drogę na mecz wyjazdowy...

Meldunek: 24/11/2003
Postów: 28405
Skąd: Pod barem w Zurichu
Koniecznie:D
Jak będziesz stawiał to daj znać, wpadnę dołożyć jakąś cegiełkę...3/4 czy litr starczy?

Do góry
#2747368 - 26/11/2008 06:48 Re: kuchnia-mniam,mniam [Re: Biszop]
True02 Offline
veteran

Meldunek: 05/01/2006
Postów: 1545
Originally Posted By: Biszop
Koniecznie:D
Jak będziesz stawiał to daj znać, wpadnę dołożyć jakąś cegiełkę...3/4 czy litr starczy?


Dam znać.

starczy,starczy \:D

Do góry
#2747369 - 26/11/2008 06:50 Re: kuchnia-mniam,mniam [Re: True02]
fala Offline
?

Meldunek: 23/09/2006
Postów: 11543
Skąd: stawy PZW
ponoć bardzo smaczne ;\) pił ktoś??


Do góry
#2747409 - 26/11/2008 07:25 Re: kuchnia-mniam,mniam [Re: fala]
Szewa Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 07/09/2004
Postów: 27489
Warto

Do góry
#2747411 - 26/11/2008 07:26 Re: kuchnia-mniam,mniam [Re: rafal08]
Maldini$$ Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 05/09/2006
Postów: 4447
Skąd: Las Vegas
Originally Posted By: rafal08
Originally Posted By: Conrad
Originally Posted By: forty
+pilsner urquell


Jeju, Urqualla bym nie kupił nawet jakby sprzedawali go po 50 groszy. Natomiast inne Pilsnery owszem.


Dokladnie .tego sie wypic nie da


Smakuje jak zgniłe. \:\(

Zreszta , w tej książce Tyskiego było napisane że to piwo które jest zepsute i wzywali Belgów, żeby je doprawil i żeby sie nie marnowało. (chyba pisze z pamięci)

Do góry
#2747417 - 26/11/2008 07:36 Re: kuchnia-mniam,mniam [Re: Maldini$$]
lelu Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 13/11/2006
Postów: 3990
Skąd: ok. Lublina
wodka "bańka" ?:D ciekawe, kto moze cos wiecej na jej temat powiedziec, np co to za smaki, brat jedzie na ukraine na ten weekend to niech przywiezie ;]

Do góry
#2747427 - 26/11/2008 07:43 Re: kuchnia-mniam,mniam [Re: lelu]
Szewa Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 07/09/2004
Postów: 27489
Nie "bańka" tylko "bajka" \:D

Ukraińcy specjalizują się w takich wódkach smakowych. Ja polecam miodowo - lipową (żółtą).

Do góry
#2747439 - 26/11/2008 08:03 Re: kuchnia-mniam,mniam [Re: Maldini$$]
bolo_lacznik Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 17/12/2004
Postów: 6382
Quote:
Smakuje jak zgniłe.

Zreszta , w tej książce Tyskiego było napisane że to piwo które jest zepsute i wzywali Belgów, żeby je doprawil i żeby sie nie marnowało. (chyba pisze z pamięci)
co do "zgnilego" to bluznisz Waść a co do ksiazki Tyskiego (nie czytałem) to mam nadzieje ze piszesz z pamieci i coś Ci sie pomieszalo bo co maja Belgowie do Urquella ? ;-))

Do góry
#2747453 - 26/11/2008 08:15 Re: kuchnia-mniam,mniam [Re: bolo_lacznik]
lelu Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 13/11/2006
Postów: 3990
Skąd: ok. Lublina
Szewa, ale napis wyglada jak bańka... bania bania bania \:D

Do góry
#2747466 - 26/11/2008 08:36 Re: kuchnia-mniam,mniam [Re: bolo_lacznik]
Maldini$$ Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 05/09/2006
Postów: 4447
Skąd: Las Vegas
Co do zgniłego to mam swoje zdanie, a jeżeli lubisz to pij je ile wlezie...

A nie byli z Belgii tylko z Bawarii.

Cytuje z książki ...

"...piwa pilzneńskie należały do niezbyt dobrych gatunkowo. Zdecydowano o sprowadzeniu piwowarów z Bawarii, którzy jak powszechnie wiadomo są mistrzami w produkcji piwa , by sprawili , że trudne do wypicia piwa z Pilzna staną się wykwintne i doskonałe w smaku."

Do góry
#2747546 - 26/11/2008 17:21 Re: kuchnia-mniam,mniam [Re: Maldini$$]
bolo_lacznik Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 17/12/2004
Postów: 6382
I zapewniam Szanownego Pana ze pił będę ;-))

co do cytatu to niezły ,reszte znalazłem na http://bestbeer.pl.tl/Ciekawostki.htm?PHPSESSID=6aec7df7dcbaf34a856cf1d60d1a15c6

ps. z tym "bluznisz" to było bez napinki ;-)

Do góry
#2747630 - 26/11/2008 19:58 Re: kuchnia-mniam,mniam [Re: bolo_lacznik]
Maldini$$ Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 05/09/2006
Postów: 4447
Skąd: Las Vegas
Jeśli Waszmości Panu smakuje, to grzech nie pić.

Do góry
#2747639 - 26/11/2008 20:11 Re: kuchnia-mniam,mniam [Re: bolo_lacznik]
bcn1899 Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 06/05/2005
Postów: 3939
Originally Posted By: bolo_lacznik
ps. z tym "bluznisz" to było bez napinki ;-)
taaaa... \:D \:D

--
pzdr.bcn1899 *som i serem*

Do góry
#2747681 - 26/11/2008 21:53 Re: kuchnia-mniam,mniam [Re: bolo_lacznik]
True02 Offline
veteran

Meldunek: 05/01/2006
Postów: 1545
Originally Posted By: bolo_lacznik
Quote:
Smakuje jak zgniłe.

Zreszta , w tej książce Tyskiego było napisane że to piwo które jest zepsute i wzywali Belgów, żeby je doprawil i żeby sie nie marnowało. (chyba pisze z pamięci)
co do "zgnilego" to bluznisz Waść a co do ksiazki Tyskiego (nie czytałem) to mam nadzieje ze piszesz z pamieci i coś Ci sie pomieszalo bo co maja Belgowie do Urquella ? ;-))



Do Urquella trzeba dojrzeć. To nie jest piwo dla miłośników Redssów, Dogów we mgle itp. Jak to było w reklamie? Wytrawny smak rodzi się z czasem? No offence, ofc. Niech każdy pije,co mu smakuje i już.

Do góry
#2747832 - 27/11/2008 00:59 Re: kuchnia-mniam,mniam [Re: True02]
bolo_lacznik Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 17/12/2004
Postów: 6382
a zeby było jak w temacie to coz moze byc przyjemniejszego niz sniadanie ....
snieg za oknem , ja , biathlon , Panowie J&W w ES i cały talerz malenkich kanapeczek \:D
juz niedlugo , tylko z tym sniegiem u mnie co raz gorzej ;/

Do góry
#2747891 - 27/11/2008 01:45 Re: kuchnia-mniam,mniam [Re: bolo_lacznik]
forty Offline


Meldunek: 14/05/2001
Postów: 31198
Skąd: Brama
dzis tradycyjne danko- schab pieczony+ziemniaczki+kiszona kapusta+pilsner urquell,

Do góry
#2827979 - 12/01/2009 18:00 Re: kuchnia-mniam,mniam [Re: forty]
forty Offline


Meldunek: 14/05/2001
Postów: 31198
Skąd: Brama
Ziemniaki zetrzeć na drobnej tarce (jak na placki ziemniaczane), dodać 4 łyżki oleju aby nie ściemniały.Boczek pokroić w drobną kostkę i podsmażyć na patelni. Pod koniec smażenia dodać cebulkę aby się zeszkliła. Całość wrzucić do startych ziemniaków. Dodać jajka i przyprawy. Wymieszać. Masę przełożyć na blachę wysmarowaną olejem. Na wierzchu można położyć parę plasterków szynki. Piec w temperaturze 190-200 st przez 1,5 godziny. Smacznego!
Dziś,to będę pichcił i jadł ,i popijał piwo
dużo,dużo boczusia tongue mniam ,mniam

Do góry
#2830339 - 14/01/2009 02:29 Re: kuchnia-mniam,mniam [Re: forty]
Sturmwind Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 18/05/2007
Postów: 11822
Skąd: Talvisota
Originally Posted By: forty
Ziemniaki zetrzeć na drobnej tarce (jak na placki ziemniaczane), dodać 4 łyżki oleju aby nie ściemniały.Boczek pokroić w drobną kostkę i podsmażyć na patelni. Pod koniec smażenia dodać cebulkę aby się zeszkliła. Całość wrzucić do startych ziemniaków. Dodać jajka i przyprawy. Wymieszać. Masę przełożyć na blachę wysmarowaną olejem. Na wierzchu można położyć parę plasterków szynki. Piec w temperaturze 190-200 st przez 1,5 godziny. Smacznego!
Dziś,to będę pichcił i jadł ,i popijał piwo
dużo,dużo boczusia tongue mniam ,mniam


wklej to do dzialu Odchudzanie:D

Do góry
#2830633 - 14/01/2009 04:06 Re: kuchnia-mniam,mniam [Re: Sturmwind]
forty Offline


Meldunek: 14/05/2001
Postów: 31198
Skąd: Brama
Nie mogę ,jedzenie to zbyt poważny temat tongue piwo

Do góry
#2830850 - 14/01/2009 05:14 Re: kuchnia-mniam,mniam [Re: forty]
forty Offline


Meldunek: 14/05/2001
Postów: 31198
Skąd: Brama

Do góry
#2835368 - 15/01/2009 23:13 Re: kuchnia-mniam,mniam [Re: forty]
forty Offline


Meldunek: 14/05/2001
Postów: 31198
Skąd: Brama



Powiem Wam,ze jestem zdruzgotany.
Zdruzgotany faktem,że piwo marki żubr jest na tym forum uważane za trunek numer 1.
Ludzie opamiętajcie się.Nie dajcie się zwieśc reklamie.
Posmakujcie czegoś naprawdę dobrego.

to są trunki do wypicia:
nr1-pilsner urquell


nr2

nr3 budwaiser(nie mylić z amerykańskim sikaczem )

nr4

nr5

Do góry
#2842304 - 18/01/2009 14:30 Re: kuchnia-mniam,mniam [Re: forty]
forty Offline


Meldunek: 14/05/2001
Postów: 31198
Skąd: Brama
Kryzys nie zniechęci Polaków do picia whisky


Nie wiem dlaczego ten szajs niektórym smakuje,(a raczej wiem że większości nie smakuje)o gustach się podobno nie dyskutuje.
Nie wiem kto tu mówi o kryzysie -jak wpadniesz na takie info;
W 2009 r. wydamy na whisky 704,3 mln zł &#8211; prognozuje Euromonitor International. Będzie to o niemal 12 proc. więcej niż w 2008 r.
O wzrost sprzedaży w Polsce spokojni są także producenci i dystrybutorzy whisky. &#8211; Polacy nadal interesują się międzynarodowymi markami wchodzącymi na nasz rynek. Coraz chętniej sięgają po whisky i to nie tylko szkockie, ale także po mniej znane whisky irlandzkie &#8211; mówi Małgorzata Kwilosz, dyrektor consumer & trade marketing w Diageo Polska, który jest liderem naszego rynku whisky. Firma sprzedaje u nas m.in. johnnie walkera, a kilka tygodni temu wprowadziła do sieci handlowych najpopularniejszą w Europie whisky J&B. Do końca czerwca 2009 r. chce z nią dotrzeć do większości sklepów detalicznych sprzedających luksusowe alkohole.

Spodziewany wzrost popytu chce także wykorzystać należąca do grupy Belvedere spółka Sobieski. Ma jej w tym pomóc whisky William Peel w zmienionym opakowaniu.

Euromonitor przewiduje, że popyt na whisky będzie rósł w Polsce także w kolejnych latach. W 2010 r. &#8211; przy założeniu, że nie wzrosną ceny &#8211; przeznaczymy na nią 754,4 mln zł. Do 2012 r. wartość sprzedaży whisky zwiększy się do ok. 820 mln zł. Będzie ponad 16 proc. wyższa niż w 2009 r.

Analitycy Euromonitora uważają, że to właśnie Polska i pozostałe kraje Europy Środkowo-Wschodniej będą napędzać sprzedaż whisky. Popyt na nią będzie rósł szybko także w Azji, Afryce i Ameryce Łacińskiej

Do góry
#2842577 - 18/01/2009 20:02 Re: kuchnia-mniam,mniam [Re: forty]
lupus Offline
antimadrista

Meldunek: 06/01/2005
Postów: 26258
Skąd: Fenway Park, Boston, MA
http://www.mecz.pl/forum/ubbthreads.php?ubb=showflat&Number=2589508&Searchpage=1&Main=10670&Words=w%F3dka&Search=true#Post2589508

Do góry
#2844585 - 19/01/2009 03:58 Re: kuchnia-mniam,mniam [Re: lupus]
forty Offline


Meldunek: 14/05/2001
Postów: 31198
Skąd: Brama


zestaw na 1 dzien(raczej noc )

Do góry
Strona 1 z 3 1 2 3 >

Moderator:  Biszop, rafal08 

Kto jest online
6 zarejestrowanych użytkowników (pacyfista, Irek, rafal08, 11kera11, ElNinho[mmdea], alfa), 3981 gości oraz 43 wyszukiwarek jest obecnie online.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Statystyki forum
24780 Użytkowników
105 For i subfor
51098 Tematów
5804210 Postów

Najwięcej online: 5499 @ 12/09/2025 01:57