#2810403 - 05/01/2009 05:20
Re: 74 Plebiscyt Przeglądu Sportowego na 10 Najlepszych Sportowców 2008 roku
[Re: javapl]
|
Tenis Trader
Meldunek: 09/02/2003
|
Czemu z nimi nie wygrała - bo ma dopiero 19 lat i ma jak narazie dwa razy mniej siły od tych wybryków natury. Mało której małolacie się udało je pokonać z takimi warunkami fizycznymi. I dla mnie była dziesiątą najlepszą zawodniczką ubiegłego sezonu, jak spojrze na zawodniczki znajdujące się za nią w rankingu. Zakładać się nie lubie, bo to nie moja córka, ale pamiętam jak po pierwszym sukcesie Nadala na French Open niemal każdy ultras quasi-chatu był pewny, że będzie wygrywał tylko na cegle 
|
Do góry
|
|
|
|
#2810427 - 05/01/2009 05:27
[Re: Goget]
|
Spójnia Świdwin
Meldunek: 14/03/2008
|
Spore value miałeś, czemu nie dałeś all in z nimi wtedy?  A co do Agi, uważasz,że za 2-3 lata (czy kiedy ona będzie miała wystarczającą liczbę lat żeby grać z "silniejszymi od siebie") ogra którąś z sióstr? Szczerze wątpię i mogę się założyć o moją najlepszą parę boskerek,że nie da rady nawet jakby grały Aga i Ulka vs jednej siostrze.
|
Do góry
|
|
|
|
#2810446 - 05/01/2009 05:33
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 08/11/2005
|
Zakładać się nie lubie, bo to nie moja córka, ale pamiętam jak po pierwszym sukcesie Nadala na French Open niemal każdy ultras quasi-chatu był pewny, że będzie wygrywał tylko na cegle Nadal wczoraj pokazal co potrafi na hardzie  i jak genialnie potrafi smeczowac a co do Isi to jak bedzie grala przynajmniej 70% tego co z Kuza w listopadzie to pierwsza osemka jest jej w tym roku
|
Do góry
|
|
|
|
#2810952 - 05/01/2009 21:30
|
Spójnia Świdwin
|
W sumie to staram się nie oglądać kobiecego tenisa, wolę Nadal zdecydowanie i Roddicka oglądać w akcji. A co do Isi to zawsze jej kibicuje jak gra obojętnie z kim, ale mam takie o jej pozycji i tego nie zmienię jak na razie, bo musi mi pokazać,że naprawdę jest w tej czołowej 10 NA ŚWIECIE i jak wygrywa z zawodniczkami w formie, a nie w czasie okresu  Może pomyślicie,że jestem zawistny , ale jak widać każdy ma swoje zdanie i dlatego życie nie jest aż takie nudne.
|
Do góry
|
|
|
|
#2814199 - 07/01/2009 03:03
[Re: Szypii]
|
Spójnia Świdwin
|
w uni że będzie w top 12 jest 1,86 Jakby dali top12 kursy 1,86-1,86 to bym ładował na NIE all in, ale z drugiej strony to są BABY, a te to głupie jak wiadomo, jedna kontuzja, druga kontuzja i nie ma już tam kto grać są przecież, linia jest 12,5 Przeca widać,że błąd rzeczowy  top10 jakby było oczywiście 
|
Do góry
|
|
|
|
#2814858 - 07/01/2009 05:56
[Re: Llama]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 02/04/2005
|
Wybitnie naciągnąłeś: wymień mi: Z ILU KRAJÓW LICZĄ SIĘ KIEROWCY W F1? ILU WIDZÓW PRZYCIĄGAŁ MAŁYSZ, a ILU KUBICA? MAŁYSZ JEST MULTIMEDALISTĄ MŚ a KUBICA? W kolejnym poście piszesz, że liczą się jedynie osiągnięcia. super świetnie prowadzić pojazd mechaniczny = najlepszy sportowiec w 40mln kraju? przykra sprawa. Jeśli patrzeć na widzów w Polsce to powinno się uznać, że M jak Miłość to serial wszechczasów. F1 jest w Polsacie, który nie robi takiej nagonki jak TVP1 na skoki. W początkach sukcesów Małysza to TV z Wisły nawet studio robiła. No i nie każdy lubi F1, he - nawet wielu to nudzi. W czym Kubica może zdobyć więcej medali? Mistrzostwa Polski w gokartach? F1 i nic więcej. Ale wcześniej odnosił sukcesy w innych seriach. Małysz za to ma MS co jakiś czas, IO i kilka turnieji narciarskich (TCS, loty, sam puchar). Kompletnie inna bajka. Schumacher jesli się nie myle zostawał nawet najlepszym sportowcem swiata i także prowadził bolid. Wyścigi to sport. I tyle. Hahaha, leżę i ledwo co piszę tego posta. Prowadzenie bolidu i to w dodatku całkiem przeciętnie to jest powód, aby zostać sportowcem roku w Polsce. Nie będę pisał formułki "z całym szacunkiem", bo takiego do Kubicy nie mam... ale pan Kubica to Małyszowi mógłby co najwyżej narty smarować i nosić. Do Małysza szybko żaden polski sportowiec, jeśli chodzi o osiągnięcia się nie zbliży. A co do tego że w tej konkurencji "liczą się jakoś sportowcy z 10-12 krajów" to już nie wiem co ma do rzeczy. W biegach średnio i długodystansowych liczą się sportowcy z jeszcze mniejszej liczby krajów. A jakby tak trafiła się nam jakaś perełka, co by ze dwa złota na Olimpiadzie zdobyła, np na 5000m i 10000m to myślę że 1 miejsce w tym rankingu miałaby zaklepane. Nie sądzisz chyba, że skoki narciarskie to popularna dyscyplina? Oczywiście w Polsce to hit ale gdzie więcej poświeca się temu tyle uwagi? I na koniec odnośnie Radwańskiej: ręce opadają gdy czytam, że jest przeciętna i nic nie osiągnęła. Cholera, 10ta zawodniczka na świecie i źle? To może Smolarek jest lepszy? Piłkarz, którzy w przeciętnym klubie nie potrafi się wyróznic. Wg mnie Kubica zasłużył na wygraną.
|
Do góry
|
|
|
|
#2815000 - 07/01/2009 06:59
[Re: Linc]
|
Ana <3
Meldunek: 21/06/2005
|
rivex, nie widzę kontrargumentów, spuchłeś. Kubica może po prostu wygrywać wyścigi i zgarniać tytuł Mistrza Świata tak jak robił to Małysz. przykład? Małysz 2000/2001 21 konkursów PŚ, wygrał 11 z nich. do tego złoto i srebro MŚ, zwycięstwo w turnieju czterech skoczni oraz w turnieju skandynawskim i na koniec kryształowa kula. Kubica 2008 18 startów, wygrał 1 z nich. na koniec sezonu, 4 miejsce. Robert ma mnóstwo czasu na udowodnienie, że stać go na więcej, ale póki co, kurde jest 4 na świecie wśród 20 kierowców. Co z tego, że 'elitarni'? Ilu jest kierowców rajdowych na świecie? Macie jakichś kolegów, co 'uprawiają' ten sport? tak samo niszowa dyscyplina jak i skoki. że niesamowite budżety i zawrotne prędkości? człowiek od zawsze chciał latać  Małysz to umi, a Kubica nie 
|
Do góry
|
|
|
|
#2817972 - 08/01/2009 17:05
|
Live fast, die young
Meldunek: 25/02/2004
|
F1 niż skoki narciarskie, skok przez konia, wioślarstwo czy nawet pchnięcie kulą.
Nie wiem o co Ci za bardzo chodzi...pchniecie kula to nie jest dyscyplina, ktora uprawia Tomasz Majewski. Tomasz Majewski uprawia LA, a pchniecie kula jest jedna z konkurencji krolowej sportu. F1 to byla, jest i bedzie mniej popularna kolezanka o bardziej nadzianych rodzicach. Zatrwazajace jest porownywanie Kubicy, ktoremu pod koniec sezonu zaczynala odbijac szajba w wywiadach, do Schumachera. Majewski osiagnal szczyt szczytow - zloto olimpijskie w bardzo popularnej dyscyplinie, ktorej popularnosc probuja zmniejszach zawistni rodacy. Olewajac role samochodu, ktorej olac sie nie powinno, to Schumacher byl dominatorem na torach F1...wygrywal, miazdzyl. A Kubica? Wygral raz, gdy Hamilton nie potrafil jechac jak czlowiek w pit-stopie i po wyraznym team orders...a reszta sezonu? To w wiekszosci zwalanie na zespol, Heidfelda i wszystko wokol. Jak go porownywac do Schumachera? Schumacher mial podstawy do bycia w czolowce, bo sie sprawdzal, rok w rok potwierdzal to, co osiagnal sezon wczesniej. A Kubica, gosc z 1 zwyciestwem w GP wygrywa plebiscyt z mistrzem olimpijskim w jednej z najpopularniejszych dyscyplin swiata. Lepsze jaja... A co do Radwanskiej...Rozbawily mnie Twoje slowa o kaleczeniu tenisa z jej strony (w pelni sie z nimi zgadzam)...nalezy sobie zadac pytanie czy bycie 10-ta na swiecie, nieosiagniecie nic znaczacego poza dobrym rankingiem i kaleczenie swojego sportu to jest powod by znalezc sie w 10-ce NAJLEPSZYCH sportowcow 40mln kraju? Dla mnie odp. moze byc tylko jedna.
|
Do góry
|
|
|
|
|
|