#2818337 - 08/01/2009 19:54
Re: 74 Plebiscyt Przeglądu Sportowego na 10 Najlepszych Sportowców 2008 roku
[Re: Bullet]
|
Ana <3
Meldunek: 21/06/2005
|
Ja też nie rozumiem lekceważenia potencjału Agnieszki. Radwańska jest iskierką nadziei dla tenisistek technicznych pokroju Henin czy Hingis. Drobnych babeczek, które rozrzucały i ganiały rywalki po korcie. Aga świetnie myśli na korcie i świetnie go czuje. To, że Aga trafiła w kryzys WTA, nie jest jej winą, tylko systemu szkolenia. Większość zawodniczek z czołówki, to siłowe kabany; im mocniej tym lepiej, to zmusza do cięższych treningów siłowych, a co za tym idzie, powoduje więcej kontuzji. Tenisistki są przeciążone treningami i dlatego często 'wypadają z formy'. Dobry sportowiec musi skorzystać z szansy, jaką daje mu los. Aga w zeszłym roku skorzystała z praktycznie wszystkich szans. To jej wina i ma za to przepraszać? Przypomnę tylko o konkursie czterech skoczni, nasi polscy skoczkowie w jednym z konkursów mieli najsłabszych rywali w 1 serii, i co? i sami spadli z buli. a później, 'eee, nie wiem, eee no niee, eeee....' brawo Aga 
|
Do góry
|
|
|
|
#2818714 - 08/01/2009 22:25
[Re: polskignom]
|
Tenis Trader
Meldunek: 09/02/2003
|
Nie wiem o co Ci za bardzo chodzi...pchniecie kula to nie jest dyscyplina, ktora uprawia Tomasz Majewski. Tomasz Majewski uprawia LA, a pchniecie kula jest jedna z konkurencji krolowej sportu. F1 to byla, jest i bedzie mniej popularna kolezanka o bardziej nadzianych rodzicach. Majewski osiagnal szczyt szczytow - zloto olimpijskie w bardzo popularnej dyscyplinie, ktorej popularnosc probuja zmniejszach zawistni rodacy. A Blanik nie uprawia skoku przez konia, tylko gimnastykę, którą uprawia kilkaset milionów Chińczyków. Kubica też nie zajmuje się F1 tylko sportami motorowymi, a jego ojciec to drugi Kulczyk z pełnym portfelem. Już pisałem wcześniej, baardzo popularne dyscypliny z LA to konkurencje biegowe. Pchnięcie kulą to USA i wschodnia Europa i to by było na tyle. Darze Majewskiego szacunkiem za to co zrobił, znam jego biografie i łatwo mu ten medal nie przyszedł. Dla mnie mimo wszystko wygrywa Kubica, to nudne opieranie się na jego czwartym miejscu jest śmieszne dla każdego kto zna realia F1. Zatrwazajace jest porownywanie Kubicy, ktoremu pod koniec sezonu zaczynala odbijac szajba w wywiadach, do Schumachera. Nie wiem jak wydedukowałeś jakiekolwiek porównanie Kubicy do Schumachera w moim poście. Niemca przywołałem tylko dlatego, żeby pokazać, że wygrywał w plebiscytach wśród samych sportowców mimo że reprezentuje najbardziej kontrowersyjną przy takich wyborach dyscyplinę. A dla Kubicy szacunek, że mówi otwarcie co mu nie pasuje, a nie robi za pajacyka jak Heidfeld. Co innego gdyby Niemiec wygrywał wyścig za wyścigiem, a Robert był ostatni. A tu jeden i drugi kiepsko jeździli bo autko szwankowało. Tylko jeden z nich miał odwagę otwarcie o tym mówić. I taki charakter sportowca mi się podoba. A co do Radwanskiej...Rozbawily mnie Twoje slowa o kaleczeniu tenisa z jej strony (w pelni sie z nimi zgadzam)...nalezy sobie zadac pytanie czy bycie 10-ta na swiecie, nieosiagniecie nic znaczacego poza dobrym rankingiem i kaleczenie swojego sportu to jest powod by znalezc sie w 10-ce NAJLEPSZYCH sportowcow 40mln kraju? Dla mnie odp. moze byc tylko jedna. Ja pisałem z przymróżeniem oka o tym kaleczeniu  Dla mnie całe WTA kaleczy tenis, rzadko się zdarzają mecze, które oglądam dłużej niż pół godziny. Ale Age akurat lubie oglądać jak jest w formie (finał ze Stambułu), widać że dziewczyna myśli na korcie, gra nietuzinkowy tenis i nie opiera wszystkiego na sile i uważam, że te zawodniczki za nią są słabsze. Wiem też doskonale jaka gigantyczna jest konkurencja w kobiecym tenisie, ile tysięcy zawodniczek jeździ co tydzień na turnieje, a jest za Radwańską. Jak ktoś twierdzi, że osiągniecie tego poziomu jest łatwiejsze niż złoty medal w niszowych dyscyplinach to sam siebie oszukuje i gloryfikuje każdego Chińczyka, który zdobył medal w Pekinie. Chociaż w plebiscycie Age umieściłbym za medalistami, tylko ze względu na szacunek i podziękowanie tym sportowcom. I nie zgodzę się, że WTA dopadł kryzys. W czasach Graf, Hingis, czy Henin w czołowej dziesiątce były jeszcze słabsze zawodniczki. Teraz poprostu brakuje tej jednej dominatorki o nieprzeciętnych umiejętnościach. Tylko cała ta dyskusja nie ma sensu, bo nie wiadomo czy jak pchnięcie kulą uprawiałby każdy człowiek na świecie, to czy Majewski i tak nie okazałby się najlepszy w Pekinie 
|
Do góry
|
|
|
|
#2818939 - 09/01/2009 00:20
[Re: Goget]
|
Live fast, die young
Meldunek: 25/02/2004
|
Kubica po bodajze przedostatnim wyscigu na pytanie red. o to, ze przyjechal za Heidfeldem odpowiedzial:
"No mam nadzieje, ze tego punktu nie zabraknie mi do medalu"
Tu nic nie bylo o slabosci samochodu...tu mial pretensje do Heidfelda, ze ten nie wykonal niedozwolonego manewru i go nie puscil. Dla mnie osobiscie takie slowa pasc nigdy nie powinny i sa zawstydzajace dla sportowca, walczacego o pudlo, jakiejkolwiek dyscypliny, czy popularnej, czy mniej, czy w ogole uprawianej tylko w osadach w Kambodzy.
I cholernie sie ciesze, ze tego pkt. mu zabraklo. I wcale nie ma to wiele wspolnego z polska zawiscia.
Przeciez przywolywanie Schumachera w kontekscie zw. Kubicy w tym plebiscycie, to jest chcac czy nie jakiestam porownywanie.
Na samym plebiscycie tez zjawic sie powinien, z szacunku dla innych sportowcow...bo czy taki Blanik dostal od kraju wiecej niz Kubica? Nie, tylko, ze o Kubicy wiedza wszyscy, a o Blaniku niewielu. Kubica uprawia f1, ma muchy w nosie, a Blanik uprawia gimnastyke sportowa i nie ma much. (Obu nie znam osobiscie, ale czytam i ogladam sporo wywiadow, zeby zaraz jakis Pio czy inny sie nie przyczepil)
Ciesze sie, ze Kubica wygral plebiscyt na najlepszego kierowce w Autosporcie, to jest jakiestam wyroznienie, ale wystarczylo zainteresowanie f1 zaczac i konczyc na niedzielnych wyscigach, by stwierdzic, ze stawka nie byla w tym roku zbyt wymagajaca...Massa, czlowiek-pech, zdecydowanie najbardziej zaslugujacy na tytul MŚ, Kimi, ktory sam nie wiedzial, czego chce czy Lewis "Heikki, tylko nie zapomnij mnie puscic na najblizszej prostej" Hamilton.
PS. Dla mnie cale WTA jest slabiutkie, a te najglosniejsze zwyciestwa Radwanskiej...Szarapova i Kuza to jedne ze slabszych spotkan, jakie widzialem.
PS 2. Radwanska tez ma muchy w nosie, ale te jej muszki sa niczym w porownnaiu do MUCH Robusia Radwanskiego. (Tez ich nie znam osobiscie i cale szczescie)
PS 3. Jesli mierzymy popularnosc wsrod niedzeilnych kibicow to tak, w lekkiej licza sie tylko biegi, i to te na 100 i 200 m, gdzie biegaja czarne mutanty, z ktorych wiekszosc bedzie miala problem, zeby umrzec smiercia naturalna w zaawansowanym wieku. Konkurencje techniczne sa po prostu trudniejsze do pokazania, przez to mniej medialne, co nie znaczy, ze sa niepopularne...
|
Do góry
|
|
|
|
#2828245 - 12/01/2009 22:56
[Re: Ludwiczek]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 21/12/2007
|
http://sport.onet.pl/0,1271299,1895377,wiadomosc.html
Głosujemy na Błaszczykwoskiego po kursie 50 i $$$ Tyle zeby raczej jeden mecz.pl z Kubicą nie wygrał
|
Do góry
|
|
|
|
#2828495 - 13/01/2009 02:29
[Re: tomo]
|
Fundator
Meldunek: 15/11/2004
|
Po tej nagonce na Kubicę po zwycięstwie w plebiscycie PS jestem przekonany, że w tym plebiscycie zostanie pokonany - konkretnie przegra w półfinale z Blanikiem.
Niestety Betsafe negatywnie odpowiedział na moją prośbę wystawienia kursu na to, że Kubica NIE wygra... Mam te same odczucia.Mam nadzieje że Betsafe wystawi h2h.Na logike kursy na ten półfinał nie powinny zbytnio odbiegać od 1,4-2,3. Mnie to wystarcza aby zagrać na Leszka.
|
Do góry
|
|
|
|
#2829326 - 13/01/2009 09:20
[Re: podstawek]
|
veteran
Meldunek: 22/08/2006
|
Nie można zapominać, że onet to portal dla zwykłego plebsu, nie dla ludzi znających się na sporcie, a tym bardziej na bukmacherce. Majewski/Blanik reprezentują sporty niszowe, duża większość głosujących nie wie nawet kim są wyżej wymienieni. Do tego trzeba dodać, że nie ma dnia kiedy to w onetowych wiadomościach sportowych nie ma newsow o Kubicy, więc nawet ktoś kto kompletnie nie interesuje się sportem, z automatu kliknie w Robercika, bo gdzieś tam kiedyś coś przeczytał. Granie przeciwko Kubicy jest strasznie ryzykowne, gdyby jakiś inny portal bardziej związany z tematyką bukmacherską lub sportową o bardziej zawężonej grupie zorganizował podobny konkurs, była by większa szansa, a tak to raczej ciężko będzie wygrać z 15-letnimi chłopcami zafascynowanymi Kubicą lub paniami które jedyną styczność ze sportem mają podczas niedzielnego obiadu.
|
Do góry
|
|
|
|
|
|