Tylko, że tak naprawdę zdobycie choćby brązowego medalu w nawet najgłupszej dyscyplinie sportowej to dla mnie coś o wiele większego i cenniejszego czy wygranie jakiegoś turnieju WTA (nie zaliczanego do Wielkiego Szlema).
To gdzie jest Tomek G :|
Ciężki wybór w tym roku, ale wg mnie bezdyskusyjnie walka o zwycięstwo powinna rozstrzygnąć się między Blanikiem, a Majewskim. Co do Golloba i Radwanskiej nie wyobrażam sobie, że nie będzie ich w 10tce.
W moim rankingu jest poza czołową 10-ką właśnie z tego powodu, który zacytowałeś - brązowy medal IO to dla mnie więcej niż brąz MŚ.
Idąc dalej... ustabilizowanie pozycji w ścisłej czołówce rankingu WTA to w moim prywatnym odczuciu też jest wyczyn większy od sukcesu Tomka, który rywalizuje w dyscyplinie znanej i popularnej chyba w kilku krajach świata, chyba nawet bardziej niszowej niż nasz inny sport narodowy - skoki narciarskie.
Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia i każdy ma prawo mieć swoje zdanie...
Tak czy siak o miejsce Radwańskiej i Golloba w top 10 możesz być raczej spokojny - taki rodzaj głosowania to w dużej mierze sprowadza się do plebiscytu popularności, a ta jest na pewno po stronie wspomnianej dwójki.
Z tego samego powodu cały plebiscyt wygra prawdopodobnie Kubica, bo przy całej mojej sympatii do niego uważam że są tacy co na to miano bardziej zasłużyli, ale w mediach to właśnie o nim było w tym roku najgłośniej.