Ja tak troszkę OT..
Pytanie do zalayeta (bo akurat o tym pisze) i innych milośników u/o w NBA.
Gram u/o w piłce, nieźle mi idzie, bo wiem na czym mam się skupiać.. Porównuję aktualna formę strzelecką, ustawienie, składy przed meczem, historie spotkań itd..
A jak się szacuje u/o w NBA?
Może ktoś wyjaśnić?
Coz ja czesto gram u/o wiec juz Ci odpowiadam....
1.wybor spotkania ?
Nie wazne czy linia to 175 , czy 225 kazde spotkanie analizuje, co biore pod uwage...?
2.H2H...?
Mimo iz druzyny moga grac slabo lub wybitnie dobrze zestawienie z ostatnich meczy jest bardzo wazne, dopasowanie sie stylowo wzgledem siebie to podstawa do typowania, okreslam szanse ktora druzyna moze zdominowac ktora, czy ekipa defensywna bedzie tak mocno bronic i przeciwnicy beda mieli bardzo duzy problem z trafieniem , czy moze ekipa ofensywna , szybko bedzie trafiac i narzuci swoj rytm, lub badz co badz bedzie to koszykowka run'n'gun a akcje beda trwaly okolo 10 sekund.
3.Absencje zawodnikow...?
Wyniki swoja droga a obecnosc koszykarzy swoja, jesli zabraknie dobrego defensora szanse wieksze na over...
4.Zestawienie u/o...
Kazda seria zostaje przerwana , nie ma druzyn , ktore caly czas przekraczaja linie badz do niej nie dochodza, wiadomo im wiecej razy byl under badz over tym wieksza szansa na przelamanie...
5.Szanse na zwyciestwo....?
Wczoraj pisalem , ze LAL-Warriors to bedzie szybki mecz w wiekszosci do jednego kosza i tak tez sie sprawdzilo, ekipy wiedzialy jaki bedzie wynik przed meczem, a wiadomo, ze wszyscy wolimy ogladac koszykowke, czyli szybkie akcje wsady efektowne rzuty za 3 , wejscia pod kosz, niz mozolna defensywe...
6.Co mysla inni....?
Sa rozne fora internetowe, nie tylko mecz.pl , ktorego uzytkownicy w kratke udzielaja sie na forum , typuje nie tylko Polska , ale caly swiat, wiec czasem warto przeczytac to co napisal inny uzytkownik...., bo jak wiadomo wielkosc tkwi w szczegolach i maly detal moze zdecydowac co zagramy....
7.Instynkt i przeczucie...
Niekiedy nie mozna znalezc silnego argumentu, baa nawet takiego , ktory sklania nas do zagrania u/o, a nawet gramy wbrew logice, bo wlasnie mamy przeczucie ze bedzie under badz over....
Podsumowujac moge powiedziec, ze granie u/o ktore kiedys uwazalem za "strzelanie" w wynik, dzis uwazam , ze jest typym jak kazdy inny czy na zwyciestwo czy na handi...
Ogolnie polecam grac ofensywne druzyny , jezeli ktos gra over rzecz jasna
To tyle ode mnie , przed pierwsza wrzuce tutaj kiklka uwag co do dzisiejszych spotkan...
Powodzenia