Strona 5 z 9 < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 >
Opcje tematu
#2809492 - 04/01/2009 23:01 Re: 74 Plebiscyt Przeglądu Sportowego na 10 Najlepszych Sportowców 2008 roku [Re: antyfutbol]
PioKing Offline
MaSha Lover

Meldunek: 24/03/2005
Nie, powinna być 5-6 smile

Do góry
Bonus: Unibet
#2809496 - 04/01/2009 23:06 Re: 74 Plebiscyt Przeglądu Sportowego na 10 Najlepszych Sportowców 2008 roku [Re: PioKing]
PioKing Offline
MaSha Lover

michael89 a za co tak w ogóle nie lubisz Radwańskiej? smile

W dużych turniejach też nabijała dużo punktów. http://www.wta96.com/wiki/lrank.php?sp=6438

Do góry
#2809508 - 04/01/2009 23:12 Re: 74 Plebiscyt Przeglądu Sportowego na 10 Najlepszych Sportowców 2008 roku [Re: Sturmwind]
connor Offline
a.k.a. "Experto"
King Of The Hill

Meldunek: 12/08/2002
Originally Posted By: Sturmwind
Kubica zawsze był nadętym bucem i pewnie takim już pozostanie.

???

Originally Posted By: Sturmwind

Kubica - nie pasuje mi ten gość tam - nie specjalnie pokazuje, że coś go bardzo łączy z Polską

dziwi Cie to? bedac w polsce, nikt mu nie pomagal, nie mial na co liczyc, dopiero wyjechal i dostal to od innych, a jak przychodzi do sukcesow to Polska chce z tego korzystac, a tak naprawe nic mu nie dala.

Kiedys na tym forum widzialem wypowiedz Szewy ktory pisal ze o przyszlosc polskiej reprezentacji w pilce noznej sie nie boi bo polacy ktorzy w UK zakladaja rodziny stworza nam za kilkanascie lat niezla reprezentacje. a ja jestem pewny ze jesli juz to ci mlodzi polacy majac i paszport uk, beda chcieli grac w uk, bo polska jak zwykle nic ich rodzicom nie dala i sami nie beda mieli powodow aby grac dla polski.

Do góry
#2809518 - 04/01/2009 23:20 Re: 74 Plebiscyt Przeglądu Sportowego na 10 Najlepszych Sportowców 2008 roku [Re: PioKing]
antyfutbol Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 28/09/2005
Originally Posted By: PioKing
michael89 a za co tak w ogóle nie lubisz Radwańskiej? smile

W dużych turniejach też nabijała dużo punktów. http://www.wta96.com/wiki/lrank.php?sp=6438

Czy ja gdzies napisalem ze jej nie lubie?
Owszem napisalem gdzies "gwiazdeczka", ale to bylo bardziej w kontekscie prawdziwych gwiazd, ktorzy nie znalezli sie nawet w 10.

Do góry
#2809525 - 04/01/2009 23:23 Re: 74 Plebiscyt Przeglądu Sportowego na 10 Najlepszych Sportowców 2008 roku [Re: PioKing]
mgr Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 29/09/2003
W tym sezonie wchodzi nowy system punktowy. Słowo gwiazdeczka wybitnie do niej nie pasuje.

Nie pasuje? Jest nadęta do granic możliwości, a tak naprawdę gówno osiągnęła. Dla mnie wyznacznikiem są szlemy, w który nie ugrała NIC. Mam gdzieś to, że ograła Kuzę, która sobie smeczowała we własne stopy i mam gdzieś to, że ograła Maszę, która zrobiła niezliczoną ilość podwójnych błędów serwisowych. Agnieszka jest utalentowana, ale czekam na WYNIKI I SUKCESY. Małe turnieje swoją drogą, pojedyncze wygrana też. Ale niech coś konkretnego zagra na większych turniejach, niech ogra siostry Williams, niech ogra Ivanović, Janković na szlemie. Niech dojdzie do półfinału, finału szlema raz, czy dwa. Niech awansuje do piątki rankingu. Wtedy możemy mówić.
Wracając do słowa 'gwiazdeczka' - obrusza się kosmicznie, gdy ktoś odważy się wytknąć jej błąd, z resztą Uli też się to udziela. Jak przyjechała Isia na turniej w Krakowie (Salwator Cup, Ula grała z Kerber finał debla), to swoim Mercem zaparkowała sobie na dwóch miejscach parkingowych, ot na środeczku, niech inni się martwią o swoje miejsca. Niby śmieszne, ale to nie o to chodzi. Chodzi też o to, że była opcja że zagra pokazówkę dla kibiców w Krakowie (jej miasto) z Ulą, chociaż kilka gemów, secik. Czemu nie zagrała Aga? Nie, nie dlatego że wróciła z Doha i była zmęczona (takie tłumaczenie bym zrozumiał). Nie zagrała, bo... "nie grywa za darmo". A ile zarobiła w tamtym tygodniu w Doha, to chyba każdy wie, bo cała Polska to wspólnie liczyła.
Skromniutka dziewczynka i ułożona piwo

Do góry
#2809567 - 04/01/2009 23:51 Re: 74 Plebiscyt Przeglądu Sportowego na 10 Najlepszych Sportowców 2008 roku [Re: mgr]
Bullet Offline
Marat Safin

Meldunek: 14/05/2005
Originally Posted By: mgr
W tym sezonie wchodzi nowy system punktowy. Słowo gwiazdeczka wybitnie do niej nie pasuje.

Nie pasuje? Jest nadęta do granic możliwości, a tak naprawdę gówno osiągnęła. Dla mnie wyznacznikiem są szlemy, w który nie ugrała NIC. Mam gdzieś to, że ograła Kuzę, która sobie smeczowała we własne stopy i mam gdzieś to, że ograła Maszę, która zrobiła niezliczoną ilość podwójnych błędów serwisowych. Agnieszka jest utalentowana, ale czekam na WYNIKI I SUKCESY. Małe turnieje swoją drogą, pojedyncze wygrana też. Ale niech coś konkretnego zagra na większych turniejach, niech ogra siostry Williams, niech ogra Ivanović, Janković na szlemie. Niech dojdzie do półfinału, finału szlema raz, czy dwa. Niech awansuje do piątki rankingu. Wtedy możemy mówić.

Gdyby osiągnęła to co napisałeś tu w zeszłym sezonie to nie wyobrażam sobie, aby była poniżej top 5 w plebiscycie. Gówno osiągnęła? Hmmm jak na taki kraj jak Polska z wieloma tradycjami tenisowymi laugh to faktycznie nic nie osiągnęła... Fibak, Aga i Frytki to wszystko co do tej pory mieliśmy przez dziesiątki lat (a był jeszcze przebłysk Pani Jadwigi). Co mnie obchodzą Kuza i Masza kaleczące kort? Gra się tak jak przeciwnik pozwala i tyle. To nie problem Agi, że rywalki grały co grały. Pierwsza dziesiątka WTA nie rodzi się z gównianej gry. Spokojnie dajmy jej czas. Na razie jest bardzo dobrze, a ten i kolejne lata pokażą czy będzie jeszcze lepiej.

Do góry
#2809570 - 04/01/2009 23:53 Re: 74 Plebiscyt Przeglądu Sportowego na 10 Najlepszych Sportowców 2008 roku [Re: mgr]
PioKing Offline
MaSha Lover

Nie pasuje? Jest nadęta do granic możliwości.
Wracając do słowa 'gwiazdeczka' - obrusza się kosmicznie, gdy ktoś odważy się wytknąć jej błąd, z resztą Uli też się to udziela. Jak przyjechała Isia na turniej w Krakowie (Salwator Cup, Ula grała z Kerber finał debla), to swoim Mercem zaparkowała sobie na dwóch miejscach parkingowych, ot na środeczku, niech inni się martwią o swoje miejsca. Niby śmieszne, ale to nie o to chodzi. Chodzi też o to, że była opcja że zagra pokazówkę dla kibiców w Krakowie (jej miasto) z Ulą, chociaż kilka gemów, secik. Czemu nie zagrała Aga? Nie, nie dlatego że wróciła z Doha i była zmęczona (takie tłumaczenie bym zrozumiał). Nie zagrała, bo... "nie grywa za darmo". A ile zarobiła w tamtym tygodniu w Doha, to chyba każdy wie, bo cała Polska to wspólnie liczyła.
Skromniutka dziewczynka i ułożona piwo

Nie jest nadęta, nie kłam smile To, że tak zaparkowała świadczy o jej charakterze czy umiejętnościach prowadzenia samochodu ? Nawiasem mówiąc miesiąc po zdania prawka i parę dni po otrzymaniu samochodu nawet największy mistrz kierownicy popełnia błędy. A wtedy to chyba nawet nie ona prowadziła to autko wink

Proste, że się nie gra za darmo. Nie po to się całe życie trenuje, sprzedaje rodzinne pamiątki wydając na sprzęt do gry i podróże, żeby potem nie odnosić z tego korzyści. Jak zagrasz za darmo w takiej imprezie, to potem każdy będzie chciał to samo.

Do góry
#2809585 - 05/01/2009 00:04 Re: 74 Plebiscyt Przeglądu Sportowego na 10 Najlepszych Sportowców 2008 roku [Re: PioKing]
mgr Offline
Carpal Tunnel

Nie jest nadęta, nie kłam smile To, że tak zaparkowała świadczy o jej charakterze czy umiejętnościach prowadzenia samochodu ? Nawiasem mówiąc miesiąc po zdania prawka i parę dni po otrzymaniu samochodu nawet największy mistrz kierownicy popełnia błędy. A wtedy to chyba nawet nie ona prowadziła to autko wink

Proste, że się nie gra za darmo. Nie po to się całe życie trenuje, sprzedaje rodzinne pamiątki wydając na sprzęt do gry i podróże, żeby potem nie odnosić z tego korzyści. Jak zagrasz za darmo w takiej imprezie, to potem każdy będzie chciał to samo.

To skoro nie umie parkować, to niech jeździ autobusem. Nie jest to mój główny problem, że tak zrobiła, ale nie tylko ja to odebrałem jako bufoniaste zachowanie. Są pewne reguły, które obowiązują wszystkich, niezależnie od portfela.
I nie chodzi o te pieprzone miejsca do parkowania, tylko o jej całość zachowań od pewnego czasu. Czy to ona prowadziła auto, to nie jestem pewien na 100%, bo byłem wtedy wewnątrz, jak przyjechała, ale wydaje mi się, że tak mi "doniesiono" ;-)

To, że tam nie wyszła chociaż na chwile na kort zostało odebrane w Krakowie, wśród osób, które "wiedziały o co chodzi" tak, jak i u mnie. No cóż. To był gówniany turniej, a gdyby było wiadome, że Agnieszka zagra z Ulą choć chwilę, mogłoby się pojawić znacznie więcej ludzi.

Do góry
#2809595 - 05/01/2009 00:08 Re: 74 Plebiscyt Przeglądu Sportowego na 10 Najlepszych Sportowców 2008 roku [Re: PioKing]
Goget Offline
Tenis Trader

Meldunek: 09/02/2003
Niestety, żeby poczytać pozytywne opinie na temat polskich sportowców trzeba się udać na zagraniczne fora dyskusyjne. Najlepiej nie pchać się w takie dyscypliny jak piłka nożna, koszykówka, hokej, boks, tenis, bo jeszcze uda Ci się tylko osiągnąć maksymalnie dziesiąte miejsce i co drugi Polak wyzwie Cię od gwiazdeczek i leszczy, który tak na prawdę nic jeszcze nie osiągnął. Lepiej sobie wybrać jakieś wiosłowanie, skok przez konia, czy pchnięcie kulą, tam konkurencja duuuuuuuuuużo słabsza, a jak wyjdzie Ci jeden start na dużej imprezie to jesteś noszony na rękach.

Żeby było jasne to mam wielki szacunek do Majewskiego, Blanika, wioślarzy i pozostałych medalistów, bo wiem, że przez wiele lat dzień w dzień ciężko trenowali i uprawianie sportu wiązało się z masą wyrzeczeń, ale wiem też, że o sukces w ich dyscyplinie jest o wiele łatwiej i Boruc, Kubica czy Radwańska mieli dużo trudniej przebić się do czołówki niż oni, a to dzięki nim przeciętny kibic sportowy na świecie wie, że polski sport egzystuje.

Do góry
#2809605 - 05/01/2009 00:13 Re: 74 Plebiscyt Przeglądu Sportowego na 10 Najlepszych Sportowców 2008 roku [Re: mgr]
Biszop Offline
Bohater na zawsze nieśmiertelny. Mały Żołnierz nie odszedł. On wyruszył w drogę na mecz wyjazdowy...

Meldunek: 24/11/2003

To skoro nie umie parkować, to niech jeździ autobusem. Nie jest to mój główny problem, że tak zrobiła, ale nie tylko ja to odebrałem jako bufoniaste zachowanie. Są pewne reguły, które obowiązują wszystkich, niezależnie od portfela.
I nie chodzi o te pieprzone miejsca do parkowania, tylko o jej całość zachowań od pewnego czasu. Czy to ona prowadziła auto, to nie jestem pewien na 100%, bo byłem wtedy wewnątrz, jak przyjechała, ale wydaje mi się, że tak mi "doniesiono" ;-)

To, że tam nie wyszła chociaż na chwile na kort zostało odebrane w Krakowie, wśród osób, które "wiedziały o co chodzi" tak, jak i u mnie. No cóż. To był gówniany turniej, a gdyby było wiadome, że Agnieszka zagra z Ulą choć chwilę, mogłoby się pojawić znacznie więcej ludzi.

mgr to skrót od magazyniera jak mniemam...
Jestem ciekaw w jakiej branży robisz ale chyba w jakiejś "ciężkiej" bo to co Ci na głowę spadło nie pochodziło z hurtowni pościeli albo opakowań kartonowych...
Nie da się Ciebie czytać choć staram się szanować odmienne poglądy.

Do góry
#2809610 - 05/01/2009 00:15 Re: 74 Plebiscyt Przeglądu Sportowego na 10 Najlepszych Sportowców 2008 roku [Re: Goget]
PioKing Offline
MaSha Lover

A czy osoby, które twierdzą, że Isia jest nadęta, bufoniasta i gwiazdeczkowata choć raz w życiu z nią rozmawiały?

Do góry
#2809618 - 05/01/2009 00:19 Re: 74 Plebiscyt Przeglądu Sportowego na 10 Najlepszych Sportowców 2008 roku [Re: PioKing]
mgr Offline
Carpal Tunnel

A czy osoby, które twierdzą, że Isia jest nadęta, bufoniasta i gwiazdeczkowata choć raz w życiu z nią rozmawiały?

Tak, rozmawiałem z nią.
Więcej niż raz. wink

@ Biszop
Daruj sobie te wycieczki w moją stronę, bo już są naprawdę nudne.

Do góry
#2809641 - 05/01/2009 00:30 Re: 74 Plebiscyt Przeglądu Sportowego na 10 Najlepszych Sportowców 2008 roku [Re: PioKing]
Wychowany_Na_Nalewce Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 27/12/2003
Rozumiem, ze Kubica powinien chodzic po padoku owiniety w bialo-czerwona flage zeby pokazac swoje zwiazki z Polska??? Po tylu latach we Wloszech moglby spokojnie jezdzic w ich barwach jak sadze (obywatelstwo). Gdyby chlopak w swoim czasie nie wyjechal z tego nedznego kraju to by teraz w uk w jakiejs fabryce zapewne robil, a nie byl wsrod topowej 20 kierowcow swiata.

Kubica bufonem?? A to dobre! Jeden z najbardziej lubianych i szanowanych kierowcow w stawce bufonem laugh

Jestem fanem zarowno Kubicy jak i Golloba, ale porownywanie F1, ktora jest ogladana przez miliony ludzi na calym swiecie, a zuzla, ktory jest popularny w 5 krajach na krzyz nie ma sensu.

Do góry
#2809645 - 05/01/2009 00:31 Re: 74 Plebiscyt Przeglądu Sportowego na 10 Najlepszych Sportowców 2008 roku [Re: mgr]
Biszop Offline
Bohater na zawsze nieśmiertelny. Mały Żołnierz nie odszedł. On wyruszył w drogę na mecz wyjazdowy...

Meldunek: 24/11/2003

@ Biszop

Nudny to jesteś Ty, do tego lekko przygłupi,
cóż mogę za to że tak twierdzę skoro tak myślę czytając Twoje wypociny?

Nie użalaj się nad sobą, prezentujesz taki, a nie inny poziom, oceniasz ludzi którzy w życiu osiągnęli dużo więcej niż Ty kiedyś będziesz miał szansę, i dodatkowo wypowiadasz sie o tym z taką dozą pewności siebie że nie mam wątpliwości czy słusznie się tu wpisuję czy nie.

Do góry
#2809654 - 05/01/2009 00:37 Re: 74 Plebiscyt Przeglądu Sportowego na 10 Najlepszych Sportowców 2008 roku [Re: mgr]
mnk_CK Offline
enthusiast

Meldunek: 20/12/2008

Tak, rozmawiałem z nią.
Więcej niż raz. wink

@ Biszop
Ta, chyba komenta na naszej klasie jej walnąłeś laugh grin

Do góry
#2809657 - 05/01/2009 00:40 Re: 74 Plebiscyt Przeglądu Sportowego na 10 Najlepszych Sportowców 2008 roku [Re: Biszop]
mgr Offline
Carpal Tunnel

Originally Posted By: Biszop

Nudny to jesteś Ty, do tego lekko przygłupi,
cóż mogę za to że tak twierdzę skoro tak myślę czytając Twoje wypociny?

Nie użalaj się nad sobą, prezentujesz taki, a nie inny poziom, oceniasz ludzi którzy w życiu osiągnęli dużo więcej niż Ty kiedyś będziesz miał szansę, i dodatkowo wypowiadasz sie o tym z taką dozą pewności siebie że nie mam wątpliwości czy słusznie się tu wpisuję czy nie.

Też jesteś mój drogi lekko przygłupi, ale ja Ci tego na każdym kroku nie wypominam. Taki los. Jedni są mądrzejsi, drudzy mniej.

Ocenianie osób publicznych to rzecz normalna.
To, że osiągnęli więcej niż ja kiedykolwiek będę miał szansę - też. Ale co to ma do rzeczy...

Do góry
#2809660 - 05/01/2009 00:42 Re: 74 Plebiscyt Przeglądu Sportowego na 10 Najlepszych Sportowców 2008 roku [Re: mgr]
Carpal Tunnel

Dlaczego? Ocenianie osob, ktorych sie nie zna chyba nie swiadczy najlepiej o oceniajacym.

Do góry
#2809668 - 05/01/2009 00:46 Re: 74 Plebiscyt Przeglądu Sportowego na 10 Najlepszych Sportowców 2008 roku [Re: Biszop]
zostać modem_MLS Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 02/09/2006
No nie mogę, hahaha wygrał Kubica, który raz wygrał jakieś ściganie, a w tej całej klasyfikacji generalnej nawet nie zmieścił się na podium, hahaha. Ale to na pewno przez ten team w którym jeździ za karę (przynajmniej tak mi się wydaje jak go słucham... to złe, tamto złe), bo gdyby tak w Ferrari jeździł to pewnie po połowie sezonu już by sobie mistrzostwo zapewnił. Wielka gwiazda. Natomiast uwaga, uwaga Mistrz Olimpijski, Mistrz Europy - Leszek Blanik zajął drugie miejsce... Co do Radwańskiej to zgadzam się z mgr, liznęła trochę wielkiego świata, powygrywała jakieś pojedyncze turnieje, swoją drogą z zapierającą dech w piersiach (ze śmiechu oczywiście obsadą) i już mamy polską Steffi Graf. Na Olimpiadzie, która to dla każdego sportowca powinna być najważniejszym startem też się pokazała. W nowych butach wink Teraz tylko czekam jak ktoś napisze o przygotowaniach do US Open, jakoś Dementiewa potrafiła dojść do półfinału USO wcześniej zdobywając złoto w Pekinie... Jej zachowania nawet nie komentuje i nie chodzi tu jedynie o Salwator Cup. Jednak jak na taką ilość wybitnych sportowców w naszym kraju Radwańska na to miejsce w 10 zasługuje, ale właśnie tak pod koniec : ) Choć Frytki też ten rok miały nienajgorszy, to dla nich już zabrakło miejsca.

Do góry
#2809669 - 05/01/2009 00:47 Re: 74 Plebiscyt Przeglądu Sportowego na 10 Najlepszych Sportowców 2008 roku [Re: Wychowany_Na_Nalewce]
mgr Offline
Carpal Tunnel

Originally Posted By: Wychowany_Na_Nalewce

Dlaczego? Ocenianie osob, ktorych sie nie zna chyba nie swiadczy najlepiej o oceniajacym.

A jak się zna? wink

Ocenianie osób publicznych to przecież rzecz normalna. Osobą publiczną jest sportowiec i po jego występie ocenia go cały kraj. Osobą publiczną jest polityk i jak coś zrobi, czy też nie - jest oceniany. Nie wiem, co w tym dziwnego. Przecież sam to robisz każdego dnia, rozmawiając ze znajomymi.

Kończę dyskusję w tym temacie, bo mnie chłopaki zgniotły argumentami :))))))

Do góry
#2809678 - 05/01/2009 00:50 Re: 74 Plebiscyt Przeglądu Sportowego na 10 Najlepszych Sportowców 2008 roku [Re: mgr]
Carpal Tunnel

Originally Posted By: Wychowany_Na_Nalewce

A jak się zna? wink

Ocenianie osób publicznych to przecież rzecz normalna. Osobą publiczną jest sportowiec i po jego występie ocenia go cały kraj. Osobą publiczną jest polityk i jak coś zrobi, czy też nie - jest oceniany. Nie wiem, co w tym dziwnego. Przecież sam to robisz każdego dnia, rozmawiając ze znajomymi.

Kończę dyskusję w tym temacie, bo mnie chłopaki zgniotły argumentami :))))))

Wszystko dobrze, ale oceniaj osobe publiczna za dzialalnosc w jej dziedzinie, a nie jej charakter jako osoby prywatnej.

Ponadto, jesli ja znasz to napisz co ci zrobila, ze masz taki osad, a nie chowaj sie za emotikonami wink

Do góry
Strona 5 z 9 < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 >

Moderator:  Biszop, rafal08