Strona 3 z 5 < 1 2 3 4 5 >
Opcje tematu
#3159573 - 26/05/2009 06:36 Re: ATP - French Open - 24.05-7.06 [Re: Fro_Lech]
Rusedski Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 13/01/2009
po kolejnym dniu bardzo ciekawych wyników próbuję zagrać coś innego niż dokładny wynik

1. Andreas Beck - Ivan Navarro Pastor ( + 2,5 seta ) typ 2 , kurs 1,75 Millenium

Jak dla mnie kursy wyraźnie przesadzone na zwycięstwo Niemca, który fakt faktem ostatnio prezentuje się dobrze na mączce, jednak jest to Wielki Szlem i nie widzę tutaj jego zwycięstwa 3-0. Jakie argumenty za Pastorem ? Ivan miał okres że długo nic nie grał, ale ostatnio wygrał w końcu mecz z Alberto Martinem i urwał seta Fishowi. I zdecydowanie pod uwagę wchodzi mecz obu panów rozegrany w Monte - Carlo w 1 rundzie kwalifikacji wygrany 7-6(7) 6-2 , w którym to turnieju Beck doszedł aż do QF. Jak widać 1 set był bardzo wyrównany. Po za tym pamiętam parę występów Pastora w Wielkich Szlemach i parę problemów jakie zdarzyło mu się sprawiać lepszym rywalom niż dobijający się do czołówki Niemiec.

2. Nicolas Almagro - Ernests Gulbis ( + 2,5 seta ) typ 2 , kurs 1,4 Millenium

Tak na prawdę to zastanawia mnie dlaczego Hiszpan jest tak zdecydowanym faworytem u buków. Ciekawe jest to że obaj bronią tutaj osiągniętego w zeszłym roku QF, więc jak dla mnie zapowiada się długi mecz, może nawet 5 setowy. Panowie spotkali się pare tygodni temu w Rzymie i górą był Łotysz 3-6 7-6 6-2. W 1 rundzie obaj odnieśli dość pewne zwycięstwa, jednak ja zdecydowanie wyżej sobie zwycięstwo Gulbisa nad dobrze radzącym sobie ostatnio Querreyem. Kurs może nie za wielki, ale nieregularny Almagro, potrafiący grać serię niesamowitych piłek, strzelać niesamowitymi serwisami, by nagle totalnie się pogubić - jak dla mnie nie jest w stanie wygrać 3-0 z takim graczem jakim jest Łotysz smile

Do góry
Bonus: Unibet
#3159594 - 26/05/2009 07:33 Re: ATP - French Open - 24.05-7.06 [Re: Rusedski]
decentrum Offline
member

Meldunek: 18/01/2006
Reszta meczy 1 rundy odbędzie się jutro .Przeanalizowalem wszystkie. Zdecydowałem więc podzielić na dwie główne grupy.
pierwsza grupa-pewniaki(wyłącznie z całkiem atrakcyjnymi kursami W.Hill oczywiście)
panowie:
Ivan Navarro -Andreas Beck typ 2. 1.25
Niemiec gra zdecydowanie lepszy tenis na kortach ziemnych aniżeli oponent,który raczej jeśli coś osiągnie to najwyżej w chalenngerach.Raczej do wyczynów Becka(ćwierćfinał Monte Carlo) mu jeszcze brakuje.
Marc Gicquel-R.Schuettler typ.1 1.36
Gospodarz znakomicie czuje się na kortach we własnym kraju, co pokazał niedawno wygrywając Challengera w Bordeaux.Stary Rajmund coś cieńko przejdzie na clay-u w tym roku.Francuz powinnien przejść go i awansować do drugiej rundy.
Marcos Baghdatis-Juan Monaco typ 2 1.20
Dla patriotycznego Cypryjczyka ten rodzaj powierzchni to raczej nieporozumienie. Argentyńczyk powinnien spokojnie pożegnać Marcosa w 3 setach.

A teraz propozycja niespodzianek, czyli kursów powyżej 2.00

panowie

V.Troicki- L.Kubot typ.2 kurs 2.90

Serb co prawda zagral niedwno w finale drużynowego turnieju w Dusseldorfie,lecz występ zawdzieczal bardziej osiągnieciom krajana J.Tipsarevicia.Troicki podupadł z fomą dla mnie ,lepszą wykazywal na początku roku.Czyżby lekka zadyszka.Zaś nasz Łukasz gra obecnie najlepszy tenis w życiu zarówna w singlu jak i w deblu.Po morderczym 10-8 secie w ostatniej rundzie eliminacyjnej tym bardziej żąl się będzie z kortem roztawać od razu w pierwszej kolejce.Jest szansa na spotknie z Del Potro(5 RAKIETA).Ma już doswiaczenie z 4 rakietą (Djokoviciem).Powodzenia Lukasz stawiam na ciebie
D.Tursunov-A.Clement typ.1 2.80

Kurs jest dość dziwny stawiając w roli superfworyta Arnauda.Starzejący się Francuz wcale nie gra jakiegoś dobrego tenisa, a szczególnie na korrtach ziemnych.Fakt Dimitri tez do tuzów mąćzki nie należy więć mecz powinnien być wyrównany z duż ilościa gemówObaj lubią szybkie nawierzchnie więc będą starać się trzymać na przyzwoitym poziomie swój serwis.Rosjanin jednak zawsze tą rundę pierwszą ostanio przechodził na Rolland Gaross ,tak więć znajdzie sposó na Clementa.

J.Benneteau-J-W.Tsonga typ.1 2.80

Tu dla mnie buki już powariowały ,gdyż Julian jest zdecydowanie lepszym clay-owcem aniżeli "drewno" z Konga.Tsonga na korcie ziemnym to parodia, no chyba że zacznie przykładać się na podobieństwo ryżego Murraya.Jednak forma Benneteau (finał w Kitzbuel) mówi jasno.Czarnoskóry tenisista co najwyżej seta urwie, to wszystko.

Do góry
#3159704 - 26/05/2009 15:05 Re: ATP - French Open - 24.05-7.06 [Re: decentrum]
Piostar Offline
Marcos Baghdatis

Meldunek: 01/11/2004
Gdyby nie Hernandez wczoraj byłby całkiem udany dzionek.

Na dziś:

Del Potro - Llodra 3-0 1,50 Centrebet

Innego wyniku niż 3-0 nie przewiduje. Być może Llodra doprowadzi do TB, ale to maks co będzie w stanie wycisnąć. Rok wcześniej Francuz zawędrował aż do 4 rundy pokonując o dziwo Berdycha i Bolelliego. W tym roku gra mało i słabo.

Troicki - Kubot 1 1,41 Pinnacle

To fakt, że Polak rozgrywa mecze swojego życia, że złapał świetną formę, ale tutaj nikt nie odpuści, każdy będzie walczył do końca. Viktora uważam za lepszego gracza, mającego więcej doświadczenia i umiejętności.

Kohlschreiber - Tomic 3-0 1,57 PaddyPower

Niemiec to dla mnie jeden z najbardziej utalentowanych i obok Rysia Kaszkieta tenisista który nie potrafi wykorzystać tego. Mocny dobry serwis, fantastyczne uderzenia z obu stron. Kąśliwy jednoręczny bh, świetny fh. Dobrze porusza się po korcie i wciąż dobre występy przeplata ze słabymi. Tutaj 3-0 powinno być szybko i łatwo.

Do góry
#3159710 - 26/05/2009 15:23 Re: ATP - French Open - 24.05-7.06 [Re: Piostar]
qenius Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 21/01/2006
Ja proponuje dziś odważniej zagrać na Fish'a. Zadziwja mnie ten zawodnik ostatnio jeśli chodzi o grę na ziemi. Niezłe wyniki, zaczął się również lepiej poruszać po samym korcie, co np. rok temu było nie do pomyślenia wink Do tego mocny serwis i wydaje mi się, że spokojnie to powinno na Gonzaleza, który jak dla mnie jest troszkę tutaj faworyzowany. 1.6 jak najbardziej do gry. Pozdrawiam

Do góry
#3160120 - 26/05/2009 19:34 Re: ATP - French Open - 24.05-7.06 [Re: qenius]
haku Offline
Lucio Fulci Forever

Meldunek: 22/08/2006
Tsonga - Benneteau 2 @2,8

Benneteau dobry występ w Kitzbuhel, co może być świetną rozgrzewką przed RG, Tsonga nigdy na ziemi nie dominował i raczej nie będzie,wyniki tegoroczne na clayu ma w kratkę, kursy wydają mi sie zbyt wysokie na benka, który na tej nawierzchni spisuje się lepiej od kolegi.

h2h 2:1 na korzyść Juliana, nie grali jeszcze razem na mączce.
Poza tym gra tutaj 2 francuzów,dobrych kolegów z debla, więc często w takich meczach wygrywa ten po wyższym kursie tongue

Ze stawką bez szaleństwa bo Benek zawsze wydawał mi się graczem, który zbyt często się podpala, i gdzieś tam pod czaszką zaczyna mu się dymić.

Do góry
#3162369 - 27/05/2009 15:15 Re: ATP - French Open - 24.05-7.06 [Re: haku]
Piostar Offline
Marcos Baghdatis

Wczoraj ładny dzień. Żałuje tylko porażek Amerykanów i w sumie nie wiem czym to wytłumaczyć. Czyżby niedocenił południowych cegłotłuków a przecenił Fisha i Blake'a? Dobre występy przed RG kompletnie się nie przełożyły na ich występy w Paryżu.

Youzhny - Hanescu 1 1,45 Expekt

Fajny kurs na Miszę i żal go nie brać. Hanescu w pierwszej rundzie pokonał Darcis po trzech TB. W tym po dużych kłopotach w trzecim secie, gdzie musiał wyciągać wynik. Belg obecnie to dno i aż dziw bierzę że Rumun miał poniekąd problemy. Przed Rolandem znacznie lepiej prezentował się Rosjanin. Dobre wyniki, dobry mecz w pierwszej rundzie. Potencjał, umiejętności, forma - wszystko przemawia za Miszą.

Kiefer - Ferrer 0-3 1,70 Betsson

Niemiaszek przeszedł jakoś pierwszą rundę, ale w drugiej nie daje mu szans na ugranie seta. Ze ścianą Ferrerem naprawdę ciężko się gra. Hiszpan biega do wszystkiego, bateryjki starczają na 5 godzin biegania (tyle nie będzie) i przebija wszystko. Nie dość że przebija to jeszcze z głową.

Miałem zagrać jeszcze Denkę 3-0, ale kursy na to są tragiczne, a linia under/over ustawiona chyba dobrze. Choć można skusić się delikatnie na undera.

Do góry
#3162512 - 27/05/2009 17:04 Re: ATP - French Open - 24.05-7.06 [Re: Piostar]
mirekinter Offline
old hand

Meldunek: 10/06/2005
..Dzisiejsza ofeeta deblowa biję na głowę single więc ja proponuje takie coś.

Z singla - rzeczywiste Youznhy wygląda dobrze, Hanescu nie pasuje mi na RG , męczarnie z Darcisem a wiadomo, że Rosjanin bije belga w każdym aspekcie gry..jak tylko Yozuznhy czegoś nie spartoli to będzie gładkie 3-0.. a teraz deble
1 . Mirnyj/Ram - Moodie/Norman 1 ....Max zawsze świetny w debla , największe sukcesy z Bjorkamnem ale Ram tez mu pasuje .. Uznani debliści choć ze sobą grają rzadko ale sadzę ze ta rundę spokojnie przejdą..Moodie na clay? a Norman? dla mnie pewna 1..
2. LLodra/ Santoro - Vemic / Zverev 1 .....francuzi będa waczyć , waidomo jak Czarodziej gra pod siatką..
3. Chardy/Gicquel-Soares/Ullyett 2....bez komentarza..
4. M.Gonzalez/Monaco-Cermak/Mertinak 2...myślę ze po sensacyjnym awansie do 2 rundy Gonzaleza i Monaco w debla nie będą grac na 100..przeciwnicy uznani debliści do tego ich ulubiona nawierzchnia..
...to tyle a może jeszcze Santoro , że ogra jeszcze Rochusa..

Do góry
#3162523 - 27/05/2009 17:14 Re: ATP - French Open - 24.05-7.06 [Re: Piostar]
haku Offline
Lucio Fulci Forever

Soderling - Istomin
Istomin +7,5 gema @1,80 Prof 4/10

W kontekście dziwnego meczu z Kimem w wykonaniu Soderlinga linia ta wydaje mi się za wysoka. Chodzą słuchy że Istomin radzi sobie bardzo dobrze w Paryżu i może zaskoczyć. W pierwszym meczu zaskoczył wielu pokonując dobrze dysponowanego w tym roku Giraldo.
Myślę że Uzbek jest w stanie pokryć to handi, tym bardziej że Soda gra falami, i może się mu zdarzyć 1 słaby set.

Tipsarevic - Lopez 1 @1,70 6/10
Tipsar 3:0 @4,90 1/10

Janko z dobrej strony pokazał się w Niemczech,tutaj w 1 rundzie pokonał zawsze groźnego na clayu Montanesa,Lopez potężne męczarnie z Ferreiro, wcześniej też słabe występy wynikające z braku formy w tym roku.
Do tego dochodzą problemy Lopeza z plecami i mamy peffę cool

Do góry
#3162539 - 27/05/2009 17:39 Re: ATP - French Open - 24.05-7.06 [Re: haku]
MagiK Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 01/01/2005
Haku zgadzam się z Twoimi typami. Dla mnie jednak lepiej jest zagrać Istomin wygra przynajmniej 1 seta @3,70 millenium. Moim zdaniem spore value, może ktoś skorzysta piwo

Do góry
#3162566 - 27/05/2009 17:59 Re: ATP - French Open - 24.05-7.06 [Re: haku]
haku Offline
Lucio Fulci Forever

Melo/Sa - Kunitsyn/Tursunov 1 @1,55 7/10

Melo i Sa nie mają wyjścia i po wygraniu Portschach powinni pójść za ciosem. Tursunov niezły deblista, coś z kunitsynem próbują, ale w tym roku jak na razie nie mogą się zgrać.
Chyba najpewniejszy debel na dziś.

Do góry
#3164901 - 28/05/2009 06:36 Re: ATP - French Open - 24.05-7.06 [Re: haku]
smokehobby Offline
newbie

Meldunek: 14/09/2005
NO i Tak jutro kolejny dzień zmagań dziś pięknie choć kibice zachowali sie niestosownie Safin przegrywa, wink , a jutro Chardy vs Bolleli , Wierze że Francuz u siebie ze swoim mega serwem pokona włocha, który niby berdycha pokonał ale Tomasa forma tez daje duzo do myslenia. IMO 9/10 Chardy , 3:0 2/10

Do góry
#3165047 - 28/05/2009 13:52 Re: ATP - French Open - 24.05-7.06 [Re: smokehobby]
umarex Offline
enthusiast

Meldunek: 11/03/2009
Kohlschreiber-Ferrero

z reguly bywa u kohliego tak, ze jak 2.podanie wygrywa punkty przynajmniej w polowie to wynik spotkania z kim by to nie byl(oprocz nadala i 2 innych panow na gorze) pozostaje otwarty. z tomiciem mu sie udalo wypelnic te zalozenia, teraz kolej na el mosquito, ktory juz tak nie kasa jak przed paru laty. Szacunek za pokonanie strzelby ljubicicia, ktory jednak widac na pelnym dystansie puchnie,karlovic wszak wytrzymal kondycyjnie cale 5 setow, ivan mial problemy i zostal za to skarcony.
Kohlschreiber to wciaz nadzieja niemieckiego tenisa, ma papiery na wygrywanie ale wreszcie musi cos ugrac na rg bo osiagniecie 2 rundy nie moze byc uznawane za wielkie osiagniecie dla tak wysoko aspirujacego gracza.

Do góry
#3165063 - 28/05/2009 15:30 Re: ATP - French Open - 24.05-7.06 [Re: umarex]
Piostar Offline
Marcos Baghdatis

Lipa wczoraj

Monaco - Tsonga 1 1,69 Pinnacle

Przed Rolandem miałem okazję kilka razy obejrzeć obu zawodników na cegle. Juan nawet w przegranym meczu z Verdasco pozostawił znacznie lepsze wrażenie niż Tsonga w jakimkolwiek. Francuzowi mączka totalnie nie pasuje i nie służy. W czasie meczu widać często narastającą frustrację i jak się męczy na tej nawierzchni, z takim specjalistą od cegły jakim jest Argentyńczyk będzie miał niezwykle trudną przeprawę. Liczę że to spotkanie zakończy się podobnie jak inne tego typu: (Blake,Fish) z południowcem wychowanym na mączce.

Do góry
#3165162 - 28/05/2009 17:08 Re: ATP - French Open - 24.05-7.06 [Re: Piostar]
mirekinter Offline
old hand

Meldunek: 10/06/2005
..dziś ciekawa oferta a więc tak.

Chardy - Bolleli 1 ...wahałem się nad tym meczem ale zagrałem z kilku powodów. Bolleli jest nieprzewidywalny potrafi sprawić niespodzianke by potem gładko przegrać i czuje , że tak będzie dziś. Chardy ogromne postępy , nie sadzę ,żeby był tym z Francuzów jako odpadnie jeden z pierwszych. Pamiętam jego mecz z tamtego sezonu przeciwko Nalbiemu i byłem pod wielki wrażeniem a wtedy miał gorszy sezon niż teraz.

Kohli - Ferrero 1 ...Niemiec chyba trafił z formą na RG i dziś z męczonym i nie oszukujmy się ze słabym już Ferrero powinien dać rade.

Beck - Gicquel 2 .....Marc w wielkim gazie !!!! pokazuje to turniej w Bordeaux i pokazuje to pierwsza runda gdzie owszem grał z tragicznym obecnie Rainerem ale wyniki 6-0 , 6-0 i 6-4 budzą respekt..Beck owszem talent ma ale tutaj doświadczenie i wielka forma przemawiają za kogutem.

Do góry
#3165187 - 28/05/2009 17:25 Re: ATP - French Open - 24.05-7.06 [Re: mirekinter]
Salvador Dali Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 22/11/2004
zgadzam sie z wami co do Chardego i monaco. Na Kohiego bym juz jednak uwazal. Niemiec owszem, potrafi grac swietne mecze, ale on zbyt czesto otwiera konty. ferrero to ciagle wielki technik, potrafi takie bledy wykorzystywac. Jak malo kto potrafi jednym niespodziewanym, kontrujacym uderzeniem zakonczyc wymiane. A niemiec pusta glowa, jak sie zablokuje to poplynie do konca. Jak dla mnie typowe no bet a jak juz to ze wskazaniem na JC. Co do Gicquela to specjalista od tej nawierzchni to z niego napewno nie jest. Z wielka forma tez bym nie przesadzal. Ogranie dziadka schuettlera i kilku chellengerowcow o niczym nie swiadczy. teraz trafia na zupelnie inny typ zawodnika, ktoremu wysokiej formy odmowic nie mozna. A ogral kilku znacznie lepszych zawodnikow niz Francuz.

Do góry
#3165214 - 28/05/2009 17:38 Re: ATP - French Open - 24.05-7.06 [Re: mirekinter]
haku Offline
Lucio Fulci Forever

Wczoraj spoko smile
niepotrzebnie jednak debel Melo/Sa zepsuł radość z Istomina i Tipsara :/

Dziś zdecydowanie peffką dnia zrobi się Monaco, ale chyba przegrać tego meczu nie jest w stanie. Konsekwentnie przeciw Tsondze. Handi -3,5 Monaco jest w stanie pokryć bez problemu.
Monaco - Tsonga Monaco -3,5gema @ 1,80 5/10

Andreeva z Vassallo nie ma sensu ruszać, tam się mogą dziać sodomy i gomory tongue

UD upatruję dziś w Maximo Gonzalezie, który dość niespodziewanie pokonał Fisha, wcześniej grajac bardzo dobrze w Dusseldorfie. Seppi nigdy mnie nie zachwycał swą grą, ostatnie wyniki w kratkę.
Seppi - Gonzalez 2 @ 2,90 3/10

Do góry
#3165246 - 28/05/2009 18:02 Re: ATP - French Open - 24.05-7.06 [Re: haku]
Salvador Dali Offline
Carpal Tunnel

Dla mnie jedyny dog to Ferrer/G-T przeciwko dwum chorwackim dreniakom czyli Karlovic/Zovko. Jakos na tej nawierzchni wierze bardziej we wszechstronnosc Hiszpanow, ktorzy cos tam w deblach od czasu do czasu grywaja. Bedzie wystarczylo solidnie obic backhandy rywali i po sprawie wink Niezle wyglada tez Ventura z Granollersem przeciw Peya/Petzchner. Oba deble na podobnym poziomie ale nawierzchnia zdecydowanie sprzyja i tym razem Hiszpanom wink

Do góry
#3166188 - 28/05/2009 22:42 Re: ATP - French Open - 24.05-7.06 [Re: Salvador Dali]
haku Offline
Lucio Fulci Forever

Murray - Tipsarevic 2 @6,95

No to mamy abolutnie najlepszego UD na jutro wink
h2h między panami 2:2, mecze zwykle zacięte. Murray na mączce gra seriami- seriami traci, seriami zdobywa. Wczoraj Starace był bardzo blisko pokonania go, ale jednak chyba nie wytrzymał psychicznie. Co prawda w tym roku na ziemi ma już na rozkładzie Denkę,i Robredo, ale to jest RG.
Janko jest jaki jest- człowiek zagadka, jak go kiedyś nazwałem smile
Z wczorajszego meczu zapamiętałem regularny bh, i dobre czucie piłki- kilka naprawdę wkurzających rywala linii.Janko preferuje nawierzchnie ziemne,Murray się na nie dopiero porywa,przy dobrym pod względem koncentracji dniu Janko ma duże szanse na pokonanie Murraya. Kursy całkowicie nieadekwatne do nawierzchni.

Do góry
#3167461 - 29/05/2009 06:03 Re: ATP - French Open - 24.05-7.06 [Re: haku]
Big Ben Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 20/11/2006
Originally Posted By: haku
Janko preferuje nawierzchnie ziemne

Znawcą tenisowym nie jestem i nigdy nie będę, więc jeśli się mylę proszę mnie poprawić, ale zdanie zacytowane powyżej moim zdaniem mija się z prawdą.

PS: grałem Tipsara w tym roku w Monte Carlo przeciwko Bolelliemu i wtedy komentarze były utrzymywane w tonie: Tipsarević + clay = confused laugh

tenis

Do góry
#3167501 - 29/05/2009 06:30 Re: ATP - French Open - 24.05-7.06 [Re: Big Ben]
Salvador Dali Offline
Carpal Tunnel

no raczej nawierzchni ziemnych to on nie preferuje wink aczkolwiek jest to typowy agresywny basliner, ktory na ziemi sobie zawsze jakos radzi jak Soda, Blake, Mathieu itd, itp wink

Do góry
Strona 3 z 5 < 1 2 3 4 5 >

Moderator:  rafal08