Strona 2 z 3 < 1 2 3 >
Opcje tematu
#3280368 - 20/07/2009 06:06 Re: Poznań Porsche Open - 20-26.07 [Re: Mr. Federer]
Mr. Federer Offline
a.k.a. "coolbet"

Meldunek: 28/05/2009
..albo ostatni mecz Javiera smile wiec go Poznan go wink

Do góry
Bonus: Unibet
#3281490 - 20/07/2009 23:55 Re: Poznań Porsche Open - 20-26.07 [Re: Mr. Federer]
Mak0ss Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 09/02/2005
Dwa słowa o dzisiejszych meczach, oprocz Gawrona na ktorego juz nie czekalem.

Dolgopolow - Marti
Przyszedlem na drugiego seta. Bardzo przyjemny mecz do ogladania. Marti gra ładnie dla oka, precyzyjny jednoreczny backhand. W wymianach szli równo z Ukaincem, ale różnica w serwisie znacząca. Hiszpan raczej nie krzywdzil za bardzo Dolgopolowa, za to Ukarainiec potrafił bronic waznych pilek serwisem. Marti typowo po hiszpansku, za koncowa linia, topspiny, sporo dyskusji i pretensji do siebie i do swiata.
Chadaj - Coll Riudvates
Tez od drugiego seta ogaldalem. Chadaj przebijal, a Hiszpan psul. Brejk przy 2-2 -> smecz w siatke, 2 podwojne bledy i out. Generalnie Hiszpan mial duze problemy z wlasna gra. W decydujacym gemie serwisowym, Chadajowi troche psychika siadla, 2 podwojne bledy, potem w koncu trafil drugim serwisem, ale wywolany net, i skonczyl asem z drugiego podania smile

Mecze turnieju głownego
Recourderc - Dodig 6-3, 6-4
Pierwszy raz mialem okazje ogladac Francuza, i zrobil na mnie spore wrazenie. Dostal szybko brejka, w swoim 2 gemie serwisowym gral dobrze ale Dodigowi wychodzilo i juz bylo 0-40, od tego momentu Recourderc zaczal szalec serwisem, pierwszy wchodzil swietnie i to predkosci 205-219 z takiego przedzialu. Przy serwisach Dodiga pare razy zaskoczyl dobrymi returnami. Cala gra oparta na glebokich forehandach. Atakaujacy styl gry, dobre czucie przy siatce.
Crugnola - Kapas 6-0 6-2
Mecz widac po wyniku bez historii. Inna polka graczy. Kapas slabo, bez glowy. a Wloch go spokojnie punktowal. Ciezko cos wiecej powiedziec o makaronie, bo na tle takiego przeciwnika to kazdy by blyszczal.

Do góry
#3281508 - 20/07/2009 23:59 Re: Poznań Porsche Open - 20-26.07 [Re: Mak0ss]
Mr. Federer Offline
a.k.a. "coolbet"

Originally Posted By: Mak0ss

Dolgopolow - Marti
Przyszedlem na drugiego seta. Bardzo przyjemny mecz do ogladania. Marti gra ładnie dla oka, precyzyjny jednoreczny backhand. W wymianach szli równo z Ukaincem, ale różnica w serwisie znacząca. Hiszpan raczej nie krzywdzil za bardzo Dolgopolowa, za to Ukarainiec potrafił bronic waznych pilek serwisem. Marti typowo po hiszpansku, za koncowa linia, topspiny, sporo dyskusji i pretensji do siebie i do swiata.
.

Jeszcze sie nauczy ma czas smile

Dzieki wielkie piwo

Do góry
#3281564 - 21/07/2009 00:12 Re: Poznań Porsche Open - 20-26.07 [Re: Mr. Federer]
Mak0ss Offline
Pooh-Bah

Originally Posted By: bet4life

Dolgopolow - Marti
.

Jeszcze sie nauczy ma czas smile

Dzieki wielkie piwo

spoko, bardzo sie tez porazka nie przejal, pare minut po meczu juz wymienial sie numerami z poznaniankami smile

Do góry
#3281588 - 21/07/2009 00:18 Re: Poznań Porsche Open - 20-26.07 [Re: Mak0ss]
Mr. Federer Offline
a.k.a. "coolbet"

spoko, bardzo sie tez porazka nie przejal, pare minut po meczu juz wymienial sie numerami z poznaniankami smile

bo wie ze kiedys tu wróci i wygra smile zreszta nie tylko to wink tylko niech sie wzmocni fizycznie ma czas wink

Do góry
#3282955 - 21/07/2009 16:35 Re: Poznań Porsche Open - 20-26.07 [Re: Mr. Federer]
Fro_Lech Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 18/06/2003
DRAK,

w wolnej chwili napisz kto tam ma wyjazd na Bundesligę, albo ligę Czeską wink

Omijajmy miny razem wink

Do góry
#3284330 - 22/07/2009 02:42 Re: Poznań Porsche Open - 20-26.07 [Re: Fro_Lech]
Mak0ss Offline
Pooh-Bah

Moj raport z dzisiaj. Na poczatku prosba zdaje sie kukis13 byles na Doglopolowie? napiszesz pare słow? bo mysle ze mozna go spokojnie uderzyc w meczu przeciwko Massu.

Vanek - Przysiezny
Taki mecz ktory sie odbyl, ale w sumie nie za wiele mozna powiedziec. Sledzilem go jednoczesnie wraz z Roitmanem vs Klizan. i wydawalo mi sie ze polak z czechem graja klase nizej. Pierwszy set zupelnie oddany przez Vanka, generalnie sporo bledow z obu stron
Z tej samej strony drabinki
Luczak - Rosol

Luczak bardzo pewnie, ladne passing shoty, solidny serwis, glebokie forehandy. Rosol polegl gladko i zasluzenie.
Co wazne widac ze Luczakowi sie chcialo, czego nie mozna poweidziec o wszystkich grajacych dzis.

Zatem w kolejnej rundzie Luczak - Przysiezny, i zagram tutaj na Australijczyka.

Capdeville - Renquist
Tutaj mam problem, bo ogladalem pierwszego seta i Chilijczyk niszczyl Szweda 6-1, i poszedlem ogladac mecz POlakow...po czym sprawdzilem ze SZwed wygral w 3 setach, wiec moze ktos ogladal, i wie co tam sie dzialo.
Zwyciezca tej pary zagra z
Ignacio Collem, ktory pokonal Juana PAblo BRzezickiego. Ten mecz przyznam mocno mnie wkurzyl.. Ogladalem Colla w kwalifikacjach, i gral fatalnie, gladko ulegl Chadajowi. Niestety Brzezicki to inwalida, wyszedl chyba tylko po startowe, w ogole nie ruszal sie do drop shotow, dalszych zagran. Wzial lekarza po przegranym TB, opaska pod kolanem, druga na przedramieniu, ruszal sie jeszcze mniej.
Coll w sumie pokazal ze mlody i glupi, bo jakby byl cwany to by ciagle gral drop shoty do ktorych Argentynczyk w ogole nie ruszal i mecz skonczylby sie szybciej.
Kolejna runda Rehnquist - Coll
I sklaniam sie do SZweda, skoro pokonal Cappdevila, bo pokonanie Brzezickiego to zaden sukces, i znow nic nie pokazal ten mlody Hiszpan.

Sidorenko - Dolgopolow. Zwyciestwo Ukrainca w 3 setach i teraz czeka na niego Massu.

Massu - Marrero.
Na poczatku myslalem ze Massu czuje sie tak pewnie i dlatego gra tak delikatnie serwisem i plasowanymi uderzeniami po rogach kortu. Dawal psuc Marrero. W przerwie wzial lekarza, i mu smarowali mascia srodek plecow na wysokosci lopatek.
*** ze az zal dzieci od pilek smile
Z tej pary w kolejnej rundzie zagram na pewno Ukrainca, mocno przewiduje krecz w tym meczu.

Klizan - Roitman
To jeden z dwoch graczy ktorzy zrobili na mnie najwieksze wrazenie dzis. Slowak gral wrecz genialnie, pelno zaangazowanie, mocne backhandy po crossie, swietny forhand. Bardzo dobre poruszanie sie po maczce. I pewne zwyciestwo w 2 setach, mimo ze Argentynczyk rowniez gral dobrze, i stawial dzielnie opor.
Shukin - Capkovic
Tutaj bylem krotko, zdarzyłem zauwazyc, ze Slowak mnoostwo psuje i raczej oddal ten mecz, bo Kazach byl za dobry na niego.
Para Shukin - Klizan, stawiam na Slowaka.

Sesja popoludniowa, mial byc tenisowy deser...
Janowicz - Chadaj
Chadaj DNO, nie gral absolutnie nic ( a on pokonal Colla ;), nie mial absolutnie zadnego pomyslu na gre. Kilkukrotnie dostal przelamanie do 0. Od stanu 1-1 w 1 secie przegral 11 gemow z rzedu. Janowicz czul sie pewnie na korcie, serwis b dobry, gral mocno, ale z takim przeciwnikiem, ciezko powiedziec co bedzie dalej. Jak ktos go zabiega po korcie to moze miec trudno.
Zagra z RAmirezem Hildago, ktory to pokonal Hajka, ale tego nie meczu nie widzialem.

No i deser, najwieksza gwiazda w Poznaniu od paru lat
Gaston Gaudio - Rui Machado
I tu zawodnik ktory jak narazie wyglada mi na nr 1 do wygrania calych zawodow. Portugalczyk bardzo zdeterminowany, atakowal kazda pilke, swietnie returnuje. Gaudio niestety bez formy, widac ze technike ma, czuje pilke przy siatce, ale na dystancie calego meczu roznica w rankingu byla bardzo widoczne na rzecz Machado.

W kolejnej rundzie zagra ze zwyciezca meczu Veic Santos ktory nadal trwa.
Zachecam do komentowania moich przemyslen smile

Do góry
#3284356 - 22/07/2009 02:55 Re: Poznań Porsche Open - 20-26.07 [Re: Mak0ss]
ArtekPotito Offline
GRILL MASTER

Meldunek: 04/01/2007
jedyne co mogę skomentować to wielkie dzięki za pracę, którą wkładasz, żeby podzielić się z nami informacjami z kortów, bardzo dobrze według mnie opisane mecze, oby tak dalej smile

Do góry
#3284381 - 22/07/2009 03:11 Re: Poznań Porsche Open - 20-26.07 [Re: Mak0ss]
Mak0ss Offline
Pooh-Bah

Aha jeszcze dodam.
Zdecydowanie Recourderc po 1.32 z Gawronem. W Bytomiu Gawron z tym samym przeciwnkiem polegl gladko, nie widze powodu dla ktorego mialoby byc inaczej.

Co do meczu Massu to mi ucielo fragment:
Massu serwisy po 160kmh pierwszy, a drugi nawet 120. Marrero nie zorientowal sie ze nie musi stac 3 metry za linia koncowa i moze atakowac praktycznie pierwszy serwis. Z tego tez wynikaly jego bledy, bo pilka na ten 3 metr ledwo dolatywala a Hiszpan mial spoznione uderzenia i albo prosto w siatke, albo wystawki dla Massu

Do góry
#3284584 - 22/07/2009 04:46 Re: Poznań Porsche Open - 20-26.07 [Re: Mak0ss]
Kukis Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 14/06/2007
Tak, jak najbardziej Dogopolov ma szansę z Massu. Pytanie jakie będą kursy.
To co widziałem dzisiaj z Dogopolova to na pewno dobra stabilna gra przez cały mecz, bez żadnych wyskoków załamań. Został złamany raz w całym meczu. Ładne slajsy, potrafi zagrać skutecznego dropshota, generalnie urozmaicony tenis ma. Świetnie smeczuje bodajże 5, 6 smeczy miał i wszystkie punktowały. Powinien częściej po swoim serwisie chodzić do siatki. Co do serwisu, to mocny pierwszy serwis, trochę nieregularny, i przyzwoity jak na challangery drugi serwis. Miał dzisiaj z 2-3 df.
Na pewno jego wadą jest, że nie ma takich kończących uderzeń z fh czy bh. Przy serwisie przeciwnika oddaje inicjatywę i tylko broni się i liczy na błąd rywala.

Będzie kurs powyżej 1.80, 1.90 to gram Dogopolova, tym bardziej, że Massu dzisiaj też widziałem i niby grał solidnie ale popełniał za dużo niewymuszonych.

Do góry
#3284592 - 22/07/2009 04:49 Re: Poznań Porsche Open - 20-26.07 [Re: Kukis]
Mak0ss Offline
Pooh-Bah

Buki leca po nazwisku, i rankingu. Licze na ponad 2.5 na Doglopolowa

Do góry
#3284643 - 22/07/2009 05:12 Re: Poznań Porsche Open - 20-26.07 [Re: Mak0ss]
Mr. Federer Offline
a.k.a. "coolbet"

Dogopolova juz w swoim zyciu widzialem. I pierwsze co sie rzuca w oczy w jego play to mocny serwis i to ze jest niezle drewno. Ale moze sie rozwinal duch

Do góry
#3285110 - 22/07/2009 16:09 Re: Poznań Porsche Open - 20-26.07 [Re: Mr. Federer]
Pawciu Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 20/10/2003
Ja widzialem DOlge dwukrotnie w Szczecinie. Serwuje moze i niezle, a ztakim drewnemjak Ivo to nie jest wink ale plasko i mocno to on nie grał. Gdy go oglaldalem to odniuoslem wrazenie ze czesto tylko przebija balonami. Moze aktualnie zmienil troche styl smile skoro tak piszecie.

Do góry
#3285139 - 22/07/2009 16:36 Re: Poznań Porsche Open - 20-26.07 [Re: Pawciu]
Fro_Lech Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 18/06/2003
Ja go pamiętam jako kogoś kto nie potrafi w ogóle atakować.

Do góry
#3285146 - 22/07/2009 16:41 Re: Poznań Porsche Open - 20-26.07 [Re: Fro_Lech]
Gaske Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 06/08/2006
Massu 1,35 - 2,70 Dolgopolov

w Toto.

wink

Do góry
#3285152 - 22/07/2009 16:47 Re: Poznań Porsche Open - 20-26.07 [Re: Gaske]
Snajper2 Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 22/05/2003
Jezeli bedzie "czyste" spotkanie to Massu powienien zabić Dogopolova...

Do góry
#3285171 - 22/07/2009 16:58 Re: Poznań Porsche Open - 20-26.07 [Re: Snajper2]
Mak0ss Offline
Pooh-Bah

Hm...a czysto to znaczy obaj 100% sie staraja i sa 100% zdrowi smile? W tenisie tak nie ma:)
Zalezy na bank bardziej mlodemu, plus Massu ma ewidetne problemy.
Swoje uzasadnienia pisalem powyzej, a skoro juz sa kursy to gram tak.

Recouderc-Gawron 1 1.32
Rehnquist-Coll Riudavets 1 1.80
Klizan-Schukin 1 1.85
Machado-Veic 1 1.55
Luczak-Przysiezny 1 1.37
Massu-Dolgopolov Jr. 2 2.7

Do góry
#3285306 - 22/07/2009 18:53 Re: Poznań Porsche Open - 20-26.07 [Re: Mak0ss]
THOM Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 20/11/2001
Tak jak snajper napisał wyżej Massu powinien zmieść Oleksa w 2 krótkich setach. Nie rozumiem tych zachwytów nad Ukraińcem i rozumiem obawy snajpera. Normalnie to można by śmiało grać Massu, ale on jakiś dziwny jest i pytanie czy mu się będzie chciało grać. Robi z siebie wielką gwiazdę i tak się zachowuje. Nawet torbę z rakietami trzeba mu przynieść na mecz i po meczu zabrać. Co do gry Chilijczyka - po co miał mocniej serwować, skoro spoko właziło przy 160 ? Raz nawet przy wspomnianych 120 i 2 serwisie "zapakował" asa, więc nie dziwi mnie jego podejście do gry w tym spotkaniu.
Marrero mnie rozczarował, a sam mecz - obawiam się, że Massu czasem po treningu był bardziej zmęczony wink
Dolgopolov ma słabiutkie warunki fizyczne - taki chłopaczek w stylu Simona i w turnieju wyższej rangi MAssu by go spokojnie rozwalił na clay'u, a tu może być różnie. Tradycyjnie w Poznaniu gracz nr.1 w turnieju w 1 meczu wpier....la
Potwierdzam, że Machado może w tym turnieju zajść daleko. Gra bardzo ładnie dla oka, jest regularny i pomimo skromnych warunków fizycznych potrafi mocno zagrać zarówno z fh jak i bh.
Odnośnie dzisiejszego przeciwnika Gawrona to francuz regularnie serwuje powyżej 200 i z reguły 1 serwis mu ładnie wchodzi. Będzie to podstawowa broń Recouderc'a w dzisiejszym spotkaniu i pewnie to wystarczy ;), bo raczej Gawron będzie miał problemy z returnem, a coś przy swoich gemach też pewnie straci.
Francuz jest niski i krępy i nieźle zaprezentował się w meczu 1 rundy z Dodig'iem .
Korci mnie postawić na Przysiężnego. Ładny kurs i z pewnością "polski Federer" [tak go wczoraj zapowiedziano na kortach] powalczy grin Luczaka oglądałem tylko pierwsze 3 gemy i trudno mi cokolwiek powiedzieć o jego grze, ale kursik kusi. Michał będzie grał ostatni mecz jako ostatni Polak i presja publiki będzie pewnie spora, bo jak napisałem wcześniej może być to ... ostatni Nasz zawodnik, chociaż kumpel mi mówił, że Hidalgo też "kichę" gra i Janowicz pewnie powalczy, bo warunki fizycznema wspaniałe i serwis też spoko w granicach 200, ale co można powiedzieć o jego grze skoro Chadaj nic wczoraj nie grał i miał jeszcze problemy z naciągiem w rakietach. Podczas gry 2 mu poszły i musiał pożyczać od kumpli. Całę szczęście, że na Vipach [trybunie] był Kapas, który zrzucił mu 2 rakietki.
Co do Klizana to jak gra i trafia to jest Ok. na tle dotychczasowych przeciwników prezentował się faktycznie jako dobry regularny tenisista ,ale jak coś jest nie tak po jego myśli to też ma kiepską psychę i odstawia szopkę [tak było m.in. w 2 secie przegranym gładko 2/6 z Tveit'em w kwalach].

Do góry
#3285704 - 22/07/2009 21:41 Re: Poznań Porsche Open - 20-26.07 [Re: THOM]
zludna Offline
old hand

Meldunek: 18/05/2007
Oglądałam mecz Gawrona (Bwin, od jutra już Poznań :P) i w sumie nasuwa się tylko jedno => gorąca głowa.

Duży plus za agresywność, za walkę o każdą piłkę i to, że po prostu się nie boi przeciwnika, stara się grać swoje.
Na wielki minus bezsensowne błędy, bo jego auty w większości przypadków nie były minimalne, tylko daleko za kort i to w momentach, kiedy mógł właściwie skończyć wymianę.

Szkoda trochę, ale z drugiej strony - dobrze, że nie padł taki wynik, jak w Bytomiu.

Do góry
#3285747 - 22/07/2009 22:03 Re: Poznań Porsche Open - 20-26.07 [Re: zludna]
THOM Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 20/11/2001
Zgadzam się co do woli walki jeśli chodzi o Gawrona. Naprawdę chłopak się starał, jednak to Francuz popełniał wiele [więcej] niewymuszonych błędów i gdyby nie to, to wynik byłby zupełnie inny. Cieszy jednak fakt, że Marcin biegał do każdej piłki i starał się - grał po prostu jak umiał najlepiej. Smutne jest to, że to nie wystarczyło na kiepściutkiego dziś Recouderc'a.
Mam teraz problem, bo przy takiej grze i takim kursie po raz drugi prawdopodobnie go już nie ruszę. Pisałem wcześniej o dobrym mocnym serwisie Laurenta - dziś tego nie było. Większość 1 serwisów lądowała w siatce, a to był spory atut Francuza. Mecz mało atrakcyjny, raptem kilka [3/4 skróty] reszta to przebijanka i zobaczymy co z tego wyjdzie. Początkowo Laurent sporo psuł i stąd 6/2 dla Gawrona w 1 secie.
Kilka ciekawych wymian, kilka akcji Laurenta przy siatce, a reszta to gra z głębi korty przy słabiutkich uderzeniach. MAchado pokazałby im jak się returnuje takie "klopsy" wink
To tyle w tej chwili.

Do góry
Strona 2 z 3 < 1 2 3 >

Moderator:  rafal08