Moj raport z dzisiaj. Na poczatku prosba zdaje sie kukis13 byles na Doglopolowie? napiszesz pare słow? bo mysle ze mozna go spokojnie uderzyc w meczu przeciwko Massu.
Vanek - Przysiezny
Taki mecz ktory sie odbyl, ale w sumie nie za wiele mozna powiedziec. Sledzilem go jednoczesnie wraz z Roitmanem vs Klizan. i wydawalo mi sie ze polak z czechem graja klase nizej. Pierwszy set zupelnie oddany przez Vanka, generalnie sporo bledow z obu stron
Z tej samej strony drabinki
Luczak - Rosol
Luczak bardzo pewnie, ladne passing shoty, solidny serwis, glebokie forehandy. Rosol polegl gladko i zasluzenie.
Co wazne widac ze Luczakowi sie chcialo, czego nie mozna poweidziec o wszystkich grajacych dzis.
Zatem w kolejnej rundzie Luczak - Przysiezny, i zagram tutaj na Australijczyka.
Capdeville - Renquist
Tutaj mam problem, bo ogladalem pierwszego seta i Chilijczyk niszczyl Szweda 6-1, i poszedlem ogladac mecz POlakow...po czym sprawdzilem ze SZwed wygral w 3 setach, wiec moze ktos ogladal, i wie co tam sie dzialo.
Zwyciezca tej pary zagra z
Ignacio Collem, ktory pokonal Juana PAblo BRzezickiego. Ten mecz przyznam mocno mnie wkurzyl.. Ogladalem Colla w kwalifikacjach, i gral fatalnie, gladko ulegl Chadajowi. Niestety Brzezicki to inwalida, wyszedl chyba tylko po startowe, w ogole nie ruszal sie do drop shotow, dalszych zagran. Wzial lekarza po przegranym TB, opaska pod kolanem, druga na przedramieniu, ruszal sie jeszcze mniej.
Coll w sumie pokazal ze mlody i glupi, bo jakby byl cwany to by ciagle gral drop shoty do ktorych Argentynczyk w ogole nie ruszal i mecz skonczylby sie szybciej.
Kolejna runda Rehnquist - Coll
I sklaniam sie do SZweda, skoro pokonal Cappdevila, bo pokonanie Brzezickiego to zaden sukces, i znow nic nie pokazal ten mlody Hiszpan.
Sidorenko - Dolgopolow. Zwyciestwo Ukrainca w 3 setach i teraz czeka na niego Massu.
Massu - Marrero.
Na poczatku myslalem ze Massu czuje sie tak pewnie i dlatego gra tak delikatnie serwisem i plasowanymi uderzeniami po rogach kortu. Dawal psuc Marrero. W przerwie wzial lekarza, i mu smarowali mascia srodek plecow na wysokosci lopatek.
*** ze az zal dzieci od pilek

Z tej pary w kolejnej rundzie zagram na pewno Ukrainca, mocno przewiduje krecz w tym meczu.
Klizan - Roitman
To jeden z dwoch graczy ktorzy zrobili na mnie najwieksze wrazenie dzis. Slowak gral wrecz genialnie, pelno zaangazowanie, mocne backhandy po crossie, swietny forhand. Bardzo dobre poruszanie sie po maczce. I pewne zwyciestwo w 2 setach, mimo ze Argentynczyk rowniez gral dobrze, i stawial dzielnie opor.
Shukin - Capkovic
Tutaj bylem krotko, zdarzyłem zauwazyc, ze Slowak mnoostwo psuje i raczej oddal ten mecz, bo Kazach byl za dobry na niego.
Para Shukin - Klizan, stawiam na Slowaka.
Sesja popoludniowa, mial byc tenisowy deser...
Janowicz - Chadaj
Chadaj DNO, nie gral absolutnie nic ( a on pokonal Colla ;), nie mial absolutnie zadnego pomyslu na gre. Kilkukrotnie dostal przelamanie do 0. Od stanu 1-1 w 1 secie przegral 11 gemow z rzedu. Janowicz czul sie pewnie na korcie, serwis b dobry, gral mocno, ale z takim przeciwnikiem, ciezko powiedziec co bedzie dalej. Jak ktos go zabiega po korcie to moze miec trudno.
Zagra z RAmirezem Hildago, ktory to pokonal Hajka, ale tego nie meczu nie widzialem.
No i deser, najwieksza gwiazda w Poznaniu od paru lat
Gaston Gaudio - Rui Machado
I tu zawodnik ktory jak narazie wyglada mi na nr 1 do wygrania calych zawodow. Portugalczyk bardzo zdeterminowany, atakowal kazda pilke, swietnie returnuje. Gaudio niestety bez formy, widac ze technike ma, czuje pilke przy siatce, ale na dystancie calego meczu roznica w rankingu byla bardzo widoczne na rzecz Machado.
W kolejnej rundzie zagra ze zwyciezca meczu Veic Santos ktory nadal trwa.
Zachecam do komentowania moich przemyslen