Opcje tematu
#3438219 - 04/10/2009 02:27 Pekin - 3.10-11.10
Goget Offline
Tenis Trader

Meldunek: 09/02/2003

China Open

Miejsce : Pekin, Chiny
Ranga turnieju : Premier Mandatory
Data : 3.10-11.10 2009 r.
Nawierzchnia : twarda
Pula nagród : 4'500'000 $
Uczestniczki : 64 zawodniczki w singlu / 28 par w deblu
Oficjalna strona : www.chinaopen.com.cn
Drabinki : Singiel || Debel || Kwalifikacje
Plan Dnia : Zobacz
Wyniki na żywo : Oficjalny Livescore

Przydatne linki :

www.tennisbios.com - livescore, sylwetki, rankingi
www.fromsport.com - live video
www.myp2p.eu - linki do streamów
www.tennis.matchstat.com - wyniki i statystyki zawodników
www.wtatour.com - strona WTA
www.itftennis.com/womens - strona ITF

Do góry
Bonus: Unibet
#3447422 - 09/10/2009 05:31 Re: Pekin - 3.10-11.10 [Re: Goget]
Bullet Offline
Marat Safin

Meldunek: 14/05/2005
Ja zacznę bo turniej zbliża się ku końcowi, a nikt nie zapisał tu choćby zdania blush

Nadia Petrova - Shuai Peng
Typ: +1.5 seta Peng
Kurs: 1.5
Buk: Unibet

Nadia od pewnego czasu ma jakąś taką dziwną przypadłość. Odpada z turniejów w najmniej spodziewanych momentach. Oudin, Czink, Rybarikowa? Ze swoim serwisem i forhandem powinna pogonić każdą jak chce. Tymczasem tu w Pekinie męczarnie póki co z Ałłą i Dani. Dziś wielki dzień ograła samą Serenę, ale siostry chyba po US Open żarty sobie robią ze swoich kibiców co widać w szczególności po Venus. Tymczasem Peng u siebie jak widać nie żartuje. Wygrana z Jankovic, przejechanie się po wracającej do formy Sharapovej. Niesamowita ambicja, waleczność, wybieganie. To na pewno będą atuty w grze z co tu dużo mówić mającą zawsze lekką nadwagę Nadią. Czy wystarczy to do zwycięstwa nie wiem, ale na seta przynajmniej powinno.

Do góry
#3447661 - 09/10/2009 17:29 Re: Pekin - 3.10-11.10 [Re: Goget]
grajus87 Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 20/11/2007
tenis Kleybanova\Schiavone-Peng\Hsiech 1 1,70 tenis
Ten debel ostanio gra kapotalnie , w ciągu 10 dni ograły takie deble jak:
Black\Hubner 2x shocked
Bondarenki 2-0
Hantuchova\Sugijama 2-0
Stosur\Stubbs 2-0

W tym turnieju już 3 razy grałem na te i na te a teraz zagrają razem .

Hsiech i Peng to drobne zawodniczki które będą mialy ogromny kłopot z utrzymaniem bardzo mocno bitych piłek przez rywalki.
Do tego dochodzi jakiś drobny uraz Peng

Do góry
#3447745 - 09/10/2009 18:19 Re: Pekin - 3.10-11.10 [Re: grajus87]
meggie1 Offline
enthusiast

Meldunek: 24/06/2007
Peng ma jakas kontuzje i nie wiadomo czy nie skreczuje w meczu z Petrova...jesli tak to prawdopodobnie mecz deblowy zostanie odwolany...jesli nie - to wygrana Kleybanova\Schiavone jest niemal pewna smile

Do góry
#3451009 - 11/10/2009 17:26 Re: Pekin - 3.10-11.10 [Re: meggie1]
Mr. Federer Offline
a.k.a. "coolbet"

Meldunek: 28/05/2009
Kuznetsova - Radwanska @1,50

Dlaczego Rosjanka ?

Są turnieje w roku w których Kuznetsova jest tak mocna , ze praktycznie jest nie do ogrania (moze Henin czy któras z siostr bedac w formie mogłaby ją ograc ale nie Radwanska ). W tym oprócz Roland Garros chocby Stutgart w których Swieta grała taki sam tenis czyt. swój najlepszy jak tu w Pekinie.

Fakt faktem jest to najlepszy wynik Radwanskiej w tym roku , która jak do tej pory poza Tokyo nie wychyliła sie poza cwiercfinał. Jednak tu jej losy mogły zgoła potoczyc sie inaczej. Mnóstwo ludzi zachwyca sie jak tu dobrze gra... heh tylko ze tak gra iz kazde z jej dotychczasowych spotkan mogło zakonczyc sie odwrotnie. W odróznieniu od spotkan Kuzniecowej która poprostu nawet nie pozwala rozwinac za bardzo gry tym po drugiej stronie siatki.

Kolejna sprawa nie byłbym az w takiej euforii po wygranej z Dementiewą , która runde wczesniej łatwo ograła NaLi. Przeciez wiadome ze to co gra Chinka to jest na reke Dementiewj. NaLi typowa maszyna stojaca na koncowej lini i strzelajaca na druga strone. Dopóki trafia jest dobrze (zreszta tak samo jak Dementiewa), przestaje to jej gra momentalnie stacza sie bo praktycznie nic wiecej nie potrafi. Z Dementiewa sprawa wyglada wcale nie wiele inaczej. Rowniez nie potrafi wejsc w kort chyba ze juz zepchnie tak do defensywy , wyrzuci przeciwniczke poza baseline to pobiegnie do siatki i skonczy drajwem ale naprawde to juz musi dobrze wyrzucic by tam sie znalesc. Zreszta Dementiewą tydzien temu o duzo łatwiej ograła nawet Kata Bondarenko wink

Wracajac jeszcze do Kuzniecowej. Tutaj w jej boksie siedzi Andriej Olchowski brak natomiast Larisy Savczenko ( mysle ze to jej wychodzi na dobre ). Na koniec jeszcze raz podkreslam Sadze ze tutaj z taka grą czyli w swoim najlepszym wydaniu Kuzniecowa nie ma prawa przegrac tego. Seta jakims cudem moze dzis stracic ale ja nie gram cs. Poprostu sa turnieje w ktorych Rosjanka jest praktycznie nie do ogrania i Pekin w tym roku jest jednym z nich a Radwanskiej juz dawno mogłoby tu nie być.

btw. Gram za swoje wink

Do góry
#3451033 - 11/10/2009 17:48 Re: Pekin - 3.10-11.10 [Re: Mr. Federer]
Bullet Offline
Marat Safin

Pisałem już w sumie wczoraj to w innym miejscu, ale to jest odpowiednie:

Svetlana Kuznetsova - Agnieszka Radwańska
Typ: +1.5 seta Aga
Kurs: 1.8 (ja zagrałem już wczoraj 1.9)
Buk: Expekt

Hmmm czy warto grać Kuzę po 1.4 - 1.5? Dla mnie nie! Dla mnie warto grać Agę, że wygra seta po znacznie wyższym kursie. Oglądałem w całośći ostatni mecz Kuzy i trzy ostatnie Agi. Kuza owszem dobrze grała wczoraj z Petrovą tylko warto się zastanowić co zaprezentowała Nadia? Dziś Aga jaką widzieliśmy w meczu z Bartoli czy Dementievą postawi Svecie duuużo wyżej poprzeczkę. Aga w swoich dwóch ostatnich meczach świetnie się poruszała, broniła mnóstwo nieprawdopodobnych piłek, a przecież Bartoli czy Dementieva biją nie słabiej niż Kuza. Radwańska popełnia bardzo mało niewymuszonych błędów, gra niezwykle mądrze, bez problemu odrabia straty przełamania i wygrywa sety mimo, że źle się dla niej układają. Dodatkowo zupełnie nieoczekiwanie pojawiła się dla niej szansa na Mastersa, jak wygra dziś będzie już tracić tylko 50 pkt do ósmej Jankovic. Statystyka też przemawia za Agą bowiem na 8 meczów z Kuzą tylko dwa przegrała gładko w innych wygrywała bądź urywała sety rywalce. Myślę, że szanse na wygranego seta przez Agę są dużo większe niż wskazuje na to kurs 1.8

Do góry
#3451080 - 11/10/2009 18:36 Re: Pekin - 3.10-11.10 [Re: Bullet]
Boubson Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 07/04/2006
Bullet wszystko ladnie pieknie, mi tez sie ten typ bardzo podoba ale jest jedno ale... sam napisales ze ogladales 3 ostatnie mecze Agnieszki ale omowiles tylko dwa, dyskretnie milczac na temat spotkania z Hiszpanka... jezeli Agnieszka wejdzie tak w mecz jak z Martinez-Sanchez to nie bedzie czego zbierac... trzeba byc jednak dobrej mysli, pamietam ze to Kuza bardziej nie lubi grac z Agnieszka niz odwrotnie... jezeli Polka zagra jak przeciw Dementievej to nie moze byc zle... tak wiec do boju Agnieszko boks

Do góry
#3451120 - 11/10/2009 18:53 Re: Pekin - 3.10-11.10 [Re: Boubson]
Bullet Offline
Marat Safin

Originally Posted By: Boubson
Bullet wszystko ladnie pieknie, mi tez sie ten typ bardzo podoba ale jest jedno ale... sam napisales ze ogladales 3 ostatnie mecze Agnieszki ale omowiles tylko dwa, dyskretnie milczac na temat spotkania z Hiszpanka...

Nie do końca masz rację bowiem napisałem, że Kuza będzie miała trudne zadanie jak Aga zagra tak jak z Bartoli czy Eleną, więc celowo jak widać przy tej okazji nie wspominałem o meczu z Sanchez. Jednak ten mecz mimo, że słabszy w wykonaniu Agi też pokazał jedną jej pozytywną cechę, a mianowicie silną psychikę. To nie pierwszy raz gdy potrafi odwrócić losy meczu. Agnieszka jest fajterem, a ja w ogóle mam szczególną słabość i szacunek do graczy, którzy walczą do końca i nigdy się nie poddają. Bez wątpienia jednak forma Agi z meczu z hiszpanką nie może się dziś powtórzyć jak myśli o wyrównanej walce.

Do góry
#3451253 - 11/10/2009 19:34 Re: Pekin - 3.10-11.10 [Re: Bullet]
Cukier Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 19/03/2007
Zgodzę się z Kolegą Bet4life, druga sprawa jest taka że Radwańska gra tak jak przeciwnik pozwala, a Sveta dzisiaj na nic nie pozwoli juz wypompowanej jak materac Radwańskiej, która gra dobry tenis to fakt i to wszyscy wiedzą, ale Kuza i te jej odwrotne crosy z forehandu zabiją dzisiaj Krakowiankę, jeżeli Ruska będzie regularna i nie bedzie wrucać frajerskich piłek w siatke wynik bedzie jednostronny

2:0 @ 2.10

boks

Do góry
#3451341 - 11/10/2009 19:57 Re: Pekin - 3.10-11.10 [Re: Cukier]
qenius Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 21/01/2006
Originally Posted By: Cukier
Zgodzę się z Kolegą Bet4life, [druga sprawa jest taka że Radwańska gra tak jak przeciwnik pozwala, a Sveta dzisiaj na nic nie pozwoli juz wypompowanej jak materac Radwańskiej, która gra dobry tenis to fakt i to wszyscy wiedzą, ale Kuza i te jej odwrotne crosy z forehandu zabiją dzisiaj Krakowiankę, jeżeli Ruska będzie regularna i nie bedzie wrucać frajerskich piłek w siatke wynik bedzie jednostronny

2:0 @ 2.10

boks
co ty jasnowidzem jesteś?
może i wynik będzie jednostronny, ale jak dla mnie to Agnieszka nie jest typem zawodnika, który jak przegra jednego seta to spuszcza głowę i resztę meczu ma w dupie. Pokazała to z Sanchez. Jak dla mnie jest ot mecz tylko do oglądania. Z resztą o każdym finale tak powiem. Finał trzeba wygrać, nie musi to być ładny meczu, w mniemaniu zawodników finały są po to aby je wygrywać. Kropka.

Do góry
#3451707 - 11/10/2009 22:11 Re: Pekin - 3.10-11.10 [Re: qenius]
Bullet Offline
Marat Safin

No cóż nie pozostaje mi nic innego jak posypać głowę popiołem i pogratulować typów i trafnej oceny sytuacji Cukrowi i Bet4life. Aga zagrała trochę słabiej niż w dwóch ostatnich meczach, choć miała swoje szanse na początku 2 seta, a Kuza grała równo i bardzo dobrze. Mimo wszystko duże brawa dla Radwańskiej, która pokazała niedowiarkom, że może osiągać sukcesy nie tylko w turniejach mniejszej kategorii.

Do góry
#3451714 - 11/10/2009 22:14 Re: Pekin - 3.10-11.10 [Re: Mr. Federer]
Mr. Federer Offline
a.k.a. "coolbet"

Meldunek: 28/05/2009
Originally Posted By: bet4life
Kuznetsova - Radwanska @1,50

Dlaczego Rosjanka ?

Są turnieje w roku w których Kuznetsova jest tak mocna , ze praktycznie jest nie do ogrania (moze Henin czy któras z siostr bedac w formie mogłaby ją ograc ale nie Radwanska ). W tym oprócz Roland Garros chocby Stutgart w których Swieta grała taki sam tenis czyt. swój najlepszy jak tu w Pekinie.

Fakt faktem jest to najlepszy wynik Radwanskiej w tym roku , która jak do tej pory poza Tokyo nie wychyliła sie poza cwiercfinał. Jednak tu jej losy mogły zgoła potoczyc sie inaczej. Mnóstwo ludzi zachwyca sie jak tu dobrze gra... heh tylko ze tak gra iz kazde z jej dotychczasowych spotkan mogło zakonczyc sie odwrotnie. W odróznieniu od spotkan Kuzniecowej która poprostu nawet nie pozwala rozwinac za bardzo gry tym po drugiej stronie siatki.

Kolejna sprawa nie byłbym az w takiej euforii po wygranej z Dementiewą , która runde wczesniej łatwo ograła NaLi. Przeciez wiadome ze to co gra Chinka to jest na reke Dementiewj. NaLi typowa maszyna stojaca na koncowej lini i strzelajaca na druga strone. Dopóki trafia jest dobrze (zreszta tak samo jak Dementiewa), przestaje to jej gra momentalnie stacza sie bo praktycznie nic wiecej nie potrafi. Z Dementiewa sprawa wyglada wcale nie wiele inaczej. Rowniez nie potrafi wejsc w kort chyba ze juz zepchnie tak do defensywy , wyrzuci przeciwniczke poza baseline to pobiegnie do siatki i skonczy drajwem ale naprawde to juz musi dobrze wyrzucic by tam sie znalesc. Zreszta Dementiewą tydzien temu o duzo łatwiej ograła nawet Kata Bondarenko wink

Wracajac jeszcze do Kuzniecowej. Tutaj w jej boksie siedzi Andriej Olchowski brak natomiast Larisy Savczenko ( mysle ze to jej wychodzi na dobre ). Na koniec jeszcze raz podkreslam Sadze ze tutaj z taka grą czyli w swoim najlepszym wydaniu Kuzniecowa nie ma prawa przegrac tego. Seta jakims cudem moze dzis stracic ale ja nie gram cs. Poprostu sa turnieje w ktorych Rosjanka jest praktycznie nie do ogrania i Pekin w tym roku jest jednym z nich a Radwanskiej juz dawno mogłoby tu nie być.

btw. Gram za swoje wink

Idealnie, wrecz wzorowo wink

Bullet nie musisz nic sypac wink Polemika jest wskazana smile

Ajde !!!

Do góry

Moderator:  rafal08