Strona 2 z 2 < 1 2
Opcje tematu
#3460334 - 16/10/2009 06:40 Re: Szanghaj - 11.10-18.10 [Re: iti]
iziPeff Offline
newbie

Meldunek: 27/07/2009
Originally Posted By: iti
Knuje spisek, ze jednak JCF nie gral tutaj na 100% mozliwosci, bo w chwili obecnej jest on chyba najrowniejszym hiszpanskim zawodnikiem i swego rodzaju pewniakiem do gry w singlu.
Nie wiem cy JCF nie pogrążył swojego występu w finale tym pogromem, bo jednak Twoja interpretacja, jest trochę zbyt fantazyjna wink Lopez co wyprawia? Twarda walka o kadrę i tyle!

Do góry
Bonus: Unibet
#3460341 - 16/10/2009 06:53 Re: Szanghaj - 11.10-18.10 [Re: iziPeff]
iti Offline
PLAYOFF WINNER

Meldunek: 01/09/2004
Na kadre pewnie pojedzie Nadal, Verdasco [debel], Lopez [debel] i Ferrero, bo moim zdaniem Ferrer jest nie do konca pewnym zawodnikiem w chwili obecnej, a w ostatnich tygodniach [a nawet miesiacach...] jest.. w slabej formie. Ferrero z kolegi odwrotnie - od sezonu na trawie prezentuja rowna forme. Mial wpadki jak z Cilicem czy ze Stepankiem ostatnio, ale nie jego wina, ze trafial az trzy razy na Murraya czy na Portka w US Open wink

Do góry
#3460428 - 16/10/2009 15:55 Re: Szanghaj - 11.10-18.10 [Re: iti]
Mr. Federer Offline
a.k.a. "coolbet"

Meldunek: 28/05/2009
Nawet nie ma co sie sprzeczac. Lalo ze wzgledu na debel jest pewniakiem w kadrze smile A co do Ferrero to wcale bym sie nie zdziwil jakby pierwszego dnia w singlu zagral oczywiscie Nadal Verdasco i w zaleznosci od wyniku w deblu Lalo/Verdasco czy chocby nawet Lalo/Robredo tak jak z Izraelem. A czy Feru jest slabszy obecnie od Ferrero to tez bym nie byl taki pewny smile.

I najwazniejsza sprawa final DC jest 4-6 grudnia wiec to jeszcze mnostwo czasu wiec Ferrero wcale Stepie nie odpuscil z tego wzgledu Moze cos mu dolegalo albo dolegalo to co czesto mu dolega smile

Do góry
#3462145 - 17/10/2009 07:10 Re: Szanghaj - 11.10-18.10 [Re: Mr. Federer]
GaloGalo Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 24/04/2006
Jutro 2 półfinały i moje osobiste spostrzeżenia wyglądają tak:

Nikolay Davydenko - Novak Djokovic
Rusek bardzo ładnie i pewnie grał aż do dziś. Ja wiem, że niby nigdy nie wygrał ze Stepankiem do 0 w setach, a grali sporo bo aż 8 razy ale po tym co pokazali oboje we wcześniejszych rundach wszyscy chyba dziś liczyli na szybkie 2:0 dla Nikolaya. Djokovic natomiast dziś męczył niemożebnie (mimo dość gładkiego wyniku w 1wszym i 3cim secie...). Jednak Simon wyraźnie od jakiegoś czasu gra coraz lepiej i lepiej. Przebija na drugą stronę naprawdę wszystko i tylko zawodnik, który sporo ryzykuje, a przy tym myli się niewiele jest w stanie go pokonać. Wg mnie dziś był mały finał, z którego zwycięsko wyszedł Djok... jutro IMO będzie podobnie jak w półfinale w Pekinie z Soda tj. 6:3; 6:3 dla Serba.

Feliciano Lopez - Rafael Nadal
Po pierwsze i najważniejsze to Rafa nie jest w formie do której nas przyzwyczaił. Ryzykuje zdecydowanie za mało, a za bardzo bawi się w przebijanie. Kursy oferowane na jego zwycięstwo z Lopezem są śmieszne. Dziś "felek" pokazał "sodzie", że jak ma dzień to jest w stanie przeciwstawić się każdemu. Trzeba też odnotować dobry 2 serwis Feliciano. W ogóle jestem ciekaw jak jutro zagra Nadal przeciw dobremu serwisowi Lopeza. Wiadomo, że dzień dniu nie równy ale gdyby zestawić jutro Nadala z Lopezem w takiej samej dyspozycji jak dziś to Rafa leci do domciu... .

Na koniec podsumowując... jutro chyba warto zagrać jakieś handi dodatnie na Lopeza, a co do 2 meczu to mimo, że uważam, że Djok wygra w 2 setach to nie tykam. Nikolay już nie raz udowodnił, że jak ma dzień jest w stanie pojechać każdego smile .

Pozdrówki for @ll. smile

Do góry
#3462152 - 17/10/2009 07:14 Re: Szanghaj - 11.10-18.10 [Re: GaloGalo]
Bullet Offline
Marat Safin

Meldunek: 14/05/2005
Originally Posted By: GaloGalo

Nikolay Davydenko - Novak Djokovic
Rusek bardzo ładnie i pewnie grał aż do dziś. Ja wiem, że niby nigdy nie wygrał ze Stepankiem do 0 w setach, a grali sporo bo aż 8 razy ale po tym co pokazali oboje we wcześniejszych rundach wszyscy chyba dziś liczyli na szybkie 2:0 dla Nikolaya.

O przepraszam ja nie liczyłem na 2:0 i o tym pisałem, że warto zagrać na set hc Radzia smile

Pisz, pisz Galo Galo bo czytamy co piszesz smile

Do góry
#3462169 - 17/10/2009 07:39 Re: Szanghaj - 11.10-18.10 [Re: Bullet]
ArtekPotito Offline
GRILL MASTER

Meldunek: 04/01/2007
co do meczu dwóch Hiszpanów to na pewno znają się jak łyse konie, a ponieważ Nadal ma większe umiejętności (co do tego to chyba nikt nie ma wątpliwości) to może bezlitośnie wykorzystać słabe punkty Felka, mimo że nie jest w najlepszej dyspozycji

Może Lopezowi uda się urwać seta i wtedy dodatnie handi powinno wejść, ale ja go nie widzę w finale.

Do góry
#3462175 - 17/10/2009 08:05 Re: Szanghaj - 11.10-18.10 [Re: ArtekPotito]
majner Offline
2fast 2furious

Meldunek: 06/11/2001
Artek, a widziałeś dzisiejszy mecz Nadala z Ivanem ? Jestem w stanie sporo zaryzykować, że gdyby nie kontuzja Ivana, to Rafa już dzisiaj mógłby się pakować. Dlatego nie byłbym taki pewien zwycięstwa Rafy. Jak dla mnie dodatnie handi setowe i gemowe do wzięcia, a że kurs na Lalo kusi, to i też się pokuszę wink

Do góry
#3462246 - 17/10/2009 15:34 Re: Szanghaj - 11.10-18.10 [Re: majner]
twarog2006 Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 30/08/2006
Originally Posted By: majner
Artek, a widziałeś dzisiejszy mecz Nadala z Ivanem ? Jestem w stanie sporo zaryzykować, że gdyby nie kontuzja Ivana, to Rafa już dzisiaj mógłby się pakować. Dlatego nie byłbym taki pewien zwycięstwa Rafy. Jak dla mnie dodatnie handi setowe i gemowe do wzięcia, a że kurs na Lalo kusi, to i też się pokuszę wink

co do Rafy to po prostu nie lubi zawodników z dobrym serwisem tam ma kłopoty,wiem,że Lopez również ma solidny ale jednak do Ljuby mu trochę brakuje,i wątpię by dziś coś z Rafą ugrał

Do góry
#3462255 - 17/10/2009 15:48 Re: Szanghaj - 11.10-18.10 [Re: majner]
czubek Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 23/08/2005
100% z tym co pisze @GaloGalo

Denko - Djoko
Nole to charyzmatyczny gracz. lubi poderwac publike, rozwalic rakiete, pokrzyczec. wydaje mi sie ze czasami podchodzi do meczow z lekewazeniem dla przeciwnika. kursy w tej chwili 1.36-3.00 (betsson)(serb faworytem). polecialy delikatnie w dol. jak dla mnie dobrze oszacowane. Djokovic jest w gazie, jeden turniej w azji juz wygrany, teraz polfinal. 2 pierwsze rundy to raczej spacerek. wloska pipa i rencista niemiec to byla rozgrzewa. z simonem jak wspomnial w/w to mogl byc final. dobry mecz, duzo emocji i jednak djokovic postawil na swoim.
rusek napewno tez w 1/2 nie znalazl sie przpadkowo. nawet gracze ktorych pokonal to lepsza polka. ale gonzo w tej chwili to cien zawodnika:) no cos tam gra. ale jakos nie niszczy juz forhendem, troche pilek na druga strone rakiety i sie gubi. jak widzialem jak 2 seta denko oddaje "koniowi z czech" to mi sie plakac chcialo (oczywiscie mialem 2-0 na ruska). ten cwiercfinal powinien zakonczyc sie takim wynikiem jak set1 i 3.

ogolnie rzecz ujmujac gra denki nie powala. djokovic naprawde jest w duzej formie i powinien to wygrac. kurs ~1,35-1,4. na wynik 2-0 dla serba wczoraj mozna bylo zlapac powyzej 2, dzisiaj juz tak nie jest. ale wydaje mi sie ze mozna zaryzykowac.

lopez - nadal

nie chce mi sie rozpisywac bo ide na sniadanie, ale taka moglo byc pieknie wczoaj gdyby ljuba w 3 gemie 2 seta zlamal nadala. 3 pilki bejkowe. do tej chwili w meczu niszczacy serwis, dobre konczace. nadal jednak sie odrodzil i chorwat siadl na dupie. ubzdural jeszcze sobie ze ma kontuzje (ale to dobrze - zwrot), bo jakby nie skreczowal to by chyba w 3 secie rafa go rozniosl. tak mysle. dzisiaj jeszcze raz sprobuje 2-0 przeciw lepszemu hiszpanowi (kurs ~9). lepszy, ale w tej chwili prezentuje moze z 60% tego gdy byl no1:)

nara, weekend trzeba sie napic

Do góry
#3462298 - 17/10/2009 17:31 Re: Szanghaj - 11.10-18.10 [Re: czubek]
PDGkartel Offline
old hand

Meldunek: 30/09/2009
Originally Posted By: czubek

Denko - Djoko
Nole to charyzmatyczny gracz. lubi poderwac publike, rozwalic rakiete, pokrzyczec. wydaje mi sie ze czasami podchodzi do meczow z lekewazeniem dla przeciwnika. kursy w tej chwili 1.36-3.00 (betsson)(serb faworytem). polecialy delikatnie w dol. jak dla mnie dobrze oszacowane. Djokovic jest w gazie, jeden turniej w azji juz wygrany, teraz polfinal. 2 pierwsze rundy to raczej spacerek. wloska pipa i rencista niemiec to byla rozgrzewa. z simonem jak wspomnial w/w to mogl byc final. dobry mecz, duzo emocji i jednak djokovic postawil na swoim.
rusek napewno tez w 1/2 nie znalazl sie przpadkowo. nawet gracze ktorych pokonal to lepsza polka. ale gonzo w tej chwili to cien zawodnika:) no cos tam gra. ale jakos nie niszczy juz forhendem, troche pilek na druga strone rakiety i sie gubi. jak widzialem jak 2 seta denko oddaje "koniowi z czech" to mi sie plakac chcialo (oczywiscie mialem 2-0 na ruska). ten cwiercfinal powinien zakonczyc sie takim wynikiem jak set1 i 3.

ogolnie rzecz ujmujac gra denki nie powala. djokovic naprawde jest w duzej formie i powinien to wygrac. kurs ~1,35-1,4. na wynik 2-0 dla serba wczoraj mozna bylo zlapac powyzej 2, dzisiaj juz tak nie jest. ale wydaje mi sie ze mozna zaryzykowac.

lopez - nadal

nie chce mi sie rozpisywac bo ide na sniadanie, ale taka moglo byc pieknie wczoaj gdyby ljuba w 3 gemie 2 seta zlamal nadala. 3 pilki bejkowe. do tej chwili w meczu niszczacy serwis, dobre konczace. nadal jednak sie odrodzil i chorwat siadl na dupie. ubzdural jeszcze sobie ze ma kontuzje (ale to dobrze - zwrot), bo jakby nie skreczowal to by chyba w 3 secie rafa go rozniosl. tak mysle. dzisiaj jeszcze raz sprobuje 2-0 przeciw lepszemu hiszpanowi (kurs ~9). lepszy, ale w tej chwili prezentuje moze z 60% tego gdy byl no1:)

na DW 2-0 dla Lopeza jest kurs 12-13, gdzie ty masz 9 ?

Do góry
#3462848 - 17/10/2009 22:18 Re: Szanghaj - 11.10-18.10 [Re: PDGkartel]
czubek Offline
Pooh-Bah

Originally Posted By: PDGkartel
Originally Posted By: czubek

Denko - Djoko

lopez - nadal

na DW 2-0 dla Lopeza jest kurs 12-13, gdzie ty masz 9 ?

niezla swinie podlozylem.
Dobry mecz denki z nole. w 2 secie djoko wygladal troche jakby powietrze z niego uszlo. wrocily mysli po turne ze stanow gdy kreczowal z wycienczenia i ledwo biegal po korcie. w trzecim secie juz normalnie ale denko chyba niezle cwiczyl w nocy z z Iryna i to on zasluzenie wygral w taju.

a felicja z nadalem to raczej smiech na sali. zupelnie inny koles niz ten ktory wygrywal dzien wczesniej z soda. ja tam jutro konsekwentnie 2-0 przeciw nadalowi. dzisiaj zwrot po marnym kursie (w Unibet bylo 14)...

Do góry
#3462918 - 17/10/2009 22:30 Re: Szanghaj - 11.10-18.10 [Re: czubek]
GaloGalo Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 24/04/2006
A ja coś mam pecha... . Zagrałem w tym tygodniu kolejno:

Melzer - Del Potro - 1 7:5 2:1 krecz i zwrot
Stepanek - Wawrinka - 1 3:6 7:6 4:2 krecz, zwrot
Ljuba - Monfils - 1 (@2.10) 6:2 3:0 krecz i zwrot smile
Ljuba - Nadal - 1 (@4.00) 6:3 3:6 ofc krecz i zwrot smile

i dziś na live Nadal - Lopez -6.5 gema.... oczywiście Lopez krecz i zwrot smile smile

Ale nieważne ogólnie ciężko cokolwiek mi pisać bo jutro nie wiadomo czego się spodziewać i po jednym i po drugim graczu. Ogólnie ten turniej to jakiś zjazd emerytów. Masa kreczy nie mówiąc już o interwencjach masażystów. Denko dziś 3-godzinny mecz zobaczymy czy to się nie odbije jutro na jego grze. Bo o grze Nadala ciężko cokolwiek powiedzieć. Przebijał dziś na 2 stronę, a Lopez się mylił i kulał. Mimo tego jestem w stanie stwierdzić że Rafa urodził się by grać w finałach i jutro mam nadzieję, że pojedzie Denko.

Do góry
#3464313 - 18/10/2009 19:51 Re: Szanghaj - 11.10-18.10 [Re: GaloGalo]
czubek Offline
Pooh-Bah

BRAWO DENKO...

narazie tylko buziak zonie, ale bardzo fajnie:)
co do rafy to podtwierdzilo sie wszystklo co widac bylo w calym turnieju - biegal i przebijal, a denko gral w tenisa. czy zyciowa forma?? po prostu dobrze gral i napewno nie wygral przypadkowo.

Do góry
Strona 2 z 2 < 1 2

Moderator:  rafal08