#3465350 - 19/10/2009 03:50
Re: Moskwa, Sztokholm - 19.10-25.10
[Re: Goget]
|
solus contra omnes
Meldunek: 17/02/2002
|
 ATP Moskwa Victor Hanescu - Wayne OdesnikWtorkowe spotkanie pierwszej rundy moskiewskiego turnieju. Gdy tylko zobaczyłem tę parę w ofercie, zacząłem się zastanawiać co tu robi Odesnik. Jest to jeden z wielu amerykańskich grajków, preferujący tamtejszy hard (choć na ziemi też potrafi zrobić dobry wynik), i tam też spędza prawie cały sezon. Ostatni raz Wayne'a "widziano" w Europie w czerwcu tego roku, gdzie gładko przegrał w pierwszej rundzie czelka w Turynie (dwa sety z Greulem). W tym, kończącym się tygodniu nie grał, tydzień wcześniej pierwsza runda w Sacramento, porażka i zgloszona kontuzja biodra. Za przeciwnika będzie miał Jankes Rumuna Hanescu. Zawodnik z bardzo mocnym serwisem lubiący mączkę, ale na hardzie też potrafi zagrać. W tej chwili tuż za pierwszą 20 ATP, ostatnio w słabszej dyspozycji - zaledwie pierwsze rundy. O ile w w Azji trafił na mocnych przeciwnikow (Soda i Djoko), to Bukareszt i porażka z Hernandezem, nie świadczą o jego formie najlepiej. Reasumując, daje wieksze szanse Victorovi, ktory powinien się w końcu przełamać, mając za przeciwnika rekonwalescenta gustującego głównie w turniejach niższej rangi. typ: Hanescukurs: 1.48 Betway
|
Do góry
|
|
|
|
#3465439 - 19/10/2009 04:57
[Re: [a]domaitis]
|
solus contra omnes
|
 ATP Sztokholm Vinciguerra Andreas - Olivier RochusKurs na Szweda, który ujrzały me oczęta sprawia, że nie mogę przejść obok tego pojedynku obojętnie. Mecz dopiero we wtorek, ale warto już dziś o tym napisać parę zdań Vinciguerra - nazwisko, ktore młodszych kolegom obstawiającym tenis niewiele mówi. Kiedyś pierwsza 50-tka rankingu i jeden turniej wygrany w karierze, dziś zaledwie czwarta setka. Tego tenisowego "emeryta" możemy obserwować głownie przy okazji spotkań reprezentacji Szwecji w Pucharze Davisa, gdzie jest "wykorzystywany" w pojedynkach singlowych. Poza tym pogrywa troche w czelkach. U siebie groźny jak nigdzie indziej. Uwagę zwraca tegoroczny turniej w Bastad, własnie w Szwecji, gdzie dziadzia Andreas pokonał m.in. Serre i Melzera, a odpadł dopiero w bratobójczym pojedynku z Soderlingiem. Leworęczny, z dobrym mocnym serwisem. Naprzeciw mały Oli Rochus. Belg dobrze poczynający sobie głownie na trawce (w tym roku ładna gra w Halle). Ten sezon słaby w jego wykonaniu. Ostatnio nawet u siebie w Mons nie zachwycił i poległ w pierwszej rundzie. Jestem pewien, że Szwed wyjdzie na ten mecz mocno zmotywowany, bo gdzie ma wygrywać jak nie u siebie, dla swoich kibiców. Olivierovi zaś przyjdzie przełknąć kolejną gorzką pigułkę w tym sezonie. Nie widze jescze kursów na handi setowe. Za +1,5 seta dla Szweda powinni placić ok. 1.5-1,6. Ja wybieram max ryzyko i gram jednykę typ: Vinciguerrakurs: 2.75 bet365
|
Do góry
|
|
|
|
#3465559 - 19/10/2009 06:18
[Re: ArtekPotito]
|
solus contra omnes
|
no ale mi tu bardziej chodzilo o jego aktywność. Oli gra bardziej "czynnie", natomiast Szwed tak jakby z doskoku...
|
Do góry
|
|
|
|
#3465805 - 19/10/2009 19:33
[Re: [a]domaitis]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 20/11/2006
|
Kontinen - Crugnola Henri Kontinen, młody Fin obdarzony niezłym serwisem. Jego największy sukces to niewątpliwie finał juniorskiego Wimbledonu (przegrał tam z Dimitrovem). Chyba już pora by Henri zaczął pokazywać się w rozgrywkach ATP, a w Sztokholmie nadaża się ku temu okazja. Została już "tylko" jedna przeszkoda - Crugnola w ostatniej rundzie kwalifikacji. Co warte podkreślenia , w poprzednie rundzie kwali Fin wyeliminowała groźnego Turka Ilhana bardzo dobrze trzymając własne podanie i nie dając zbyt wielu szans na breaka dla reprezentanta kraju znad Bosforu. Po drugiej stronie siatki stanie dziś Marco Crugnola. Włoch jak większość reprezentantów tego kraju preferuje grę na clayu, a sety tracone z takimi zawodnikami jak Carl Bergman czy Johan Brunstrom (dotychczas znany przede wszystkim z gry deblowej) w poprzednich rundach eliminacji nie wróżą mu najlepiej. Kontinen @1.80 
|
Do góry
|
|
|
|
#3468053 - 21/10/2009 01:47
[Re: czubek]
|
old hand
Meldunek: 30/09/2009
|
takie cos mnie zainteresowalo, na szybko:
pablo cuevas - tiemuraz gabashvili 2-0
mecz jest jutro. w tej chwili ciezko mi powiedziec czy bedzie przed otwarciem naziemnych czy troche pozniej (raczej powinien byc pozniej, zostaly jakies jakies mecze z 1 rundy). ja tu widze wlasnie taki wynik a w milenium wydaje mi sie ze w tej chwili oferuje najwyzszy kurs (nawet po odjeciu podatku w necie jutro takiego ciezko bedzie znalezc) @3,25 ...
gaba gral w 1 rundzie z sierota, ktora po czesci w tej chwili jest. urugwajczyk to taki gracz "mlodego pokolenia" (pozno turned pro) ktory moze zamieszac w najblizszych sezonach. latwa wygrana z lu w 1 rundzie. nie ma co sie sugeerowac ze gramy w turnieju gdzie gaba jest gospodarzem. byc moze niejeden z nas zagra wlasnie pablo 2-0. dzisiaj to jest jeszcze bardziej oplacalne... Całkowiecie się zgadzam z tym typem, jeśli gaba zagra na podobnym poziomie co ostatnio z kalectwem Beckiem, to Cuevas go zmiecie.
|
Do góry
|
|
|
|
#3471929 - 22/10/2009 19:34
[Re: PDGkartel]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 20/11/2006
|
F.Lopez - O.Rochus  Zobaczmy jak sobie ostatnio nasz czołowy pusiak Feliciano poczyna: - przed Szanghajem 6 ( SZEŚĆ) kolejnych porażek (w tym z tuzami Levy, Vassallo Arguello, Young) - kogo pokonał w Szanghaju, po którym to turnieju stał się 'pewniakiem': GGL-słaby, Ferrer-j.w. daaleko od formy, Melzer-psychol który miał Feliciano na widelcu (75 66), Soderling-który już mia dość wojaży po Azji i spieszył się by przygotowac sie do swojego domowego turnieju w Sztokholmie - kogo pokonał w Sztokholmie: Gulbis - zamieszany w aferę z prostytutami (???) był myślami poza kortem Oliver oczywiście gra ostatnio niezbyt dobrze (delikatnie mówiąc  ) ale nie skreślałbym go tak szybko. Chociażby ze względu na h2h (2-1 dla Belga) świadczy, że z Hiszpanem gra mu się nie najgorzej. Próbuję Oliverek (+1,5 seta) @1,75  [/quote]
|
Do góry
|
|
|
|
#3473826 - 23/10/2009 16:47
[Re: Big Ben]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 02/07/2004
|
Dzisiaj zagrałem dubel Youzhny + J. Johansson. Kursy nie zachwycają, ale moim zdaniem warto. Pim-Pim w tym turnieju wymiata, jest nie do złamania przy trafionym pierwszym serwisie traci zaledwie kilka punktów na mecz i z głębi kortu też gra całkiem dobrze. Jeśli tylko nic nie będzie mu dolegać to bez problemu może zagrać w finale z Sodą  Lepiej dla pewności grać ten mecz w bukach gdzie krecz = zwrot, bo z JoJo nigdy nic nie wiadomo, ale wygląda na to, że wrócił do tenisa na dobre  Miszka w ostatnich tygodniach w bardzo dobrej formie, a w dodatku gra u siebie i nie widze w drabince przeciwnika, który mógłby go pozbawić tytułu  Moim zdaniem pojedzie bez większych problemów Stakhovsky'ego i jutro też prawdopodobnie go zagram  AKO z tych meczów wychodzi nieco ponad 1.50, ale dla mnie się to opłaca 
|
Do góry
|
|
|
|
|
|