Witam
1.T.Johans.-Mirnyi --> faworytem buków jest ToJo. Moim zdaniem ten mecz jest bardzo trudny do obstawiania. Szanse obu graczy oceniam w miarę równo. Obaj dysponuja niesamowicie mocnym serwisem i na tym głownie opieraja swoją gre. Osobiśćie nie ruszam tego spotkania, jednak gdybym musiał postawić zagrałbym na białorusina, ze wzgledu na wyzszy kurs. Bardzo prawdopodobne w tym meczu są tie breaki. Baw proponuje ciekawa oferte. Między innymi na przynajmniej 1 tie break w meczu po kursie @1.50 co uwazam za duzą promocje. Można tutaj również sprobwac zagrac typ na 5 setów po kursie @2.40 jednak wczesniejsza opcja wydaje sie duza bardziej prawdopodobna, a kurs wcale nie jest az tak duzo mniejszy.Po kursie w granicach 2.5 chetnie również zagrałbym Maxia.
2.Federer-Ferrero
Tutaj faworyt jest tylko 1. Roger jest perfekcjonista. Myśle ze stracony set w ostatnim spotkaniu z Kieferem na dobre mu wyjdzie. Nadal tez podczas RG stracil seta na we wczesniejszych rundach i dobrze na tym wyszedl. Jego rywal to dość specyficzna postać. Stawialem przeciwko niemu w spotkaniu z Mayerem ... a on wyszedl ogromna reka i dość gładko odprawil niemca. Szczerze powiem że nie ruszam tego meczu. Gdyby jakiś buk wystawil 1,2 na ferdka to chetnie bym zagral, ale po takich smiesznych kursach nie ruszam. Jakimś szczególnym zwolennikiem grania handicapów gemowych w tenisie nie jestem i dlatego ten mecz pozostaje u mnie bez typu.
3.Nalband.-Gasquet ---> Moje danie głowne jutrzejszego dnia. Richard to talent, jest uniwerslanym graczem, potrafi świetnie sie odnalesc na kazdego roadzaju nawierzchni. Jest mlody, zwinny, szybki, dobrze porusza sie po korcie. Jego przeciwnik to tez nie bylo kto. Doświadczenie które udowodnił w ostatnim spotkaniu odprawiajac ostatnia nadzieje brytyjczyków to jego duza zaleta. Właściwie to nie mam jakis super argumentów , żeby postawic swoje ciezko postawione pieniadze na młodego zabojada, jednak to uczynię. Mam wewnetrzna potrzeba zagrania na francuza. Nal napewno jest bardziej zmęczony od rysia ... w koncu 5 setówka ... z Murrayam. Mój typ 3-1 dla rysia. Kursy na to spotkanie w bukach internetowych okolo 1.5-1.7. W profie na obu @1.8, uwazam ze kurs na ryśka zawyzony. Gasquet moim głownym typem na jutro !
4.Grosjean-Tursunov --> Słaby kurs na sebe. Rusek po sensacyjnym wyeliminowanoiu Tima, sprawil kolejną mała sensacje i odrawil niemca poppa który z kolei odprawil nie byle kogo bo arthursa. Myslalem ze spotkanie z poppem bedzie ostatnim w tym roku pojedynkiem ruska na wimbledonie. Okazalo sie inaczej... jednak co sie odwlecze to nie .... Jutro Rosjanin wraca do Syberie do domu. Dlaczego ? Bo jest gorszym tenisistą i nie zasluguje żeby grać w ćwierćfinale, w przeciwienstwie do jego rywala który pożegna sie z londyńska publicnzoscia dopiero po meczu z Roddickiem.
5.Roddick-Coria 1 !! Mój tegoroczyn faworytm kontra zawodnik który przez dwie ostatnie rundy przezslizgnol sie kuchennymi drzwiami, jesli mozna tak powiedziec. To nie jest nawierzchnia dla argentyńczyka. Typ na 3 sety po kursie @1.50 jak najbardziej grywalny. Hej Hej USA ..... Roddick jutro w ćwierćfinale.
6.F.Gonzal.-Youzhnyi --> jak dla mnie czarna magia. Omijam to spotkanie szerokim łukiem. W moim mniemaniu tak sie moze wydarzyc wszystko. No Bet.
7.Hewitt-Dent --> i tutaj mila niespodzianka. całe @1.28 na Laytona w profie , myśle ze to odpowiedni kurs. Od 2 rund gralem na odpadniecie Denta. Absolutnie nie przekonuje mnie ten gracz, co innego Hewitt. Lubie stawiać na Fajterów... Layton niewątplie nim jest wiec 1.28 biore w ciemno.
8.Ancic-F.Lopez --> Na zakończenie bardzo ciekawy mecz. Pogromca Safina kontra młody zdolny chorwat. Widziałem obu w ackji i faworytem w jutrzejszym spotkanieu wydaje mi sie Ancic. Lopez nie tyle ograł Safina, co sam Safin sie wyeliminował. Wszyscy wiemy jaki jest Safin, jak ma dzien potrafi wygrac z Federerem a jak ma slaby dzien to potrafi przegrac z kazdym. Owszem Lopez pokazal kilka ciekawych zagran... jednak przy Anciciu, po ktorym widac ze świetnie czuje sie na trawie to obawialbym sie o Lopeza. @1.53 na Ancica jak najbardziej satysfakcjonujace.
Reasumując:
Gasquet --> grubo @1.80
Hewitt --> grubo @1.28
Ancic --> średnio @1.53
Grosjean --> średnio @1.26
Roddick 3-0 --> średnio @1.50
Max na TB --> średnio @1.50
Pozdrawiam i Powodzenia