Strona 1 z 4 1 2 3 4 >
Opcje tematu
#3637864 - 21/01/2010 22:49 Lack of money is the root of all evil. Tennis.
wuuja Offline
old hand

Meldunek: 21/01/2010
Witam.

Od dziś będę tutaj prowadził swój temat z tenisowymi typami. Wcześniej byłem członkiem innego forum, niestety pojęcie wolność słowa było tam obce, dlatego od jakiegoś czasu nosiłem się z zamiarem zmiany forum. Wybrałem mecz.pl, które czasem czytam i muszę przyznać, że nie brakuje tutaj prawdziwych ekspertów od tenisa.

Niektórzy na pewno kojarzą nick wuuja, a jeśli nie, to niedługo tak będzie. wink

Co do samych typów, to ostatnio brakuje mi czasu na rzetelne oglądanie tenisa, a to niestety odbija się na mojej skuteczności. Postaram się jednak żeby każda zamieszczona na forum propozycja była przemyślana i poparta argumentami. Będę podawał głównie single. Nad stawkowaniem jeszcze się zastanowię.

To by było na tyle, słowem wstępu.
Liczę na owocną współpracę, ciekawe dyskusje i życzę wszystkim powodzenia.

cool

Do góry
Bonus: Unibet
#3638232 - 22/01/2010 02:02 Re: Lack of money is the root of all evil. Tennis. [Re: wuuja]
wuuja Offline
old hand

tenis Nikolay Davydenko vs. Juan Monaco
Typ: Nikolay Davydenko (-2,5)@1,50 Bet-at-home | Stake: 10/10.
Czyli mecz z serii tych do jednej bramki. Monaco może i zrobił lekki progres w porównaniu z poprzednim sezonem, ale teraz wreszcie trafił na porządnego przeciwnika. Gulbis miał wyraźny problem z samym sobą, nie potrafił się skoncentrować i na skutek tego Monaco otrzymywał od Łotysza sporo prezentów. Llodra natomiast wypuścił z rąk wygrany mecz. Nie wiem co tam się stało, bo wykończony przysnąłem przy stanie 6:3 6:3 *3:1 dla Francuza, a obudziwszy się byłem w niemałym szoku. Rosjanin od jakiegoś czasu przechodzi samego siebie. Widać, że solidnie przepracował okres przygotowawczy. Wygranym turniejem w Doha udowodnił, że w Australii zamierza włączyć się do walki o tytuł. Dwie pierwsze rundy Kolia pokonał spacerkiem i podejrzewam, że równie łatwo pójdzie mu w trzeciej. Obecnie między tymi zawodnikami na tej nawierzchni znajduje się sporych rozmiarów przepaść i nie sądzę żeby Monaco był w stanie ją przeskoczyć chociaż w połowie, urywając Rosjaninowi seta. Trzy 6 po stronie Davydenki i tyle w tym temacie.

Do góry
#3640409 - 23/01/2010 00:43 Re: Lack of money is the root of all evil. Tennis. [Re: wuuja]
wuuja Offline
old hand

Betfair oferuje kurs 1,61 na powyższy typ, zatem jeśli ktoś jeszcze nie zagrał, to polecam właśnie tego buka.

Do góry
#3642900 - 23/01/2010 21:13 Re: Lack of money is the root of all evil. Tennis. [Re: wuuja]
wuuja Offline
old hand

Originally Posted By: wuuja
tenis Nikolay Davydenko vs. Juan Monaco
Typ: Nikolay Davydenko (-2,5)@1,61 betfair | Stake: 10/10.
Czyli mecz z serii tych do jednej bramki. Monaco może i zrobił lekki progres w porównaniu z poprzednim sezonem, ale teraz wreszcie trafił na porządnego przeciwnika. Gulbis miał wyraźny problem z samym sobą, nie potrafił się skoncentrować i na skutek tego Monaco otrzymywał od Łotysza sporo prezentów. Llodra natomiast wypuścił z rąk wygrany mecz. Nie wiem co tam się stało, bo wykończony przysnąłem przy stanie 6:3 6:3 *3:1 dla Francuza, a obudziwszy się byłem w niemałym szoku. Rosjanin od jakiegoś czasu przechodzi samego siebie. Widać, że solidnie przepracował okres przygotowawczy. Wygranym turniejem w Doha udowodnił, że w Australii zamierza włączyć się do walki o tytuł. Dwie pierwsze rundy Kolia pokonał spacerkiem i podejrzewam, że równie łatwo pójdzie mu w trzeciej. Obecnie między tymi zawodnikami na tej nawierzchni znajduje się sporych rozmiarów przepaść i nie sądzę żeby Monaco był w stanie ją przeskoczyć chociaż w połowie, urywając Rosjaninowi seta. Trzy 6 po stronie Davydenki i tyle w tym temacie.
Nikolay Davydenko won 6:0 6:3 6:4.
+6.1 u.

---
Wszystkie typy: 1
1/0
Skuteczność: 100%
Zysk: +6.1 u.
Yield: 61,00%

Do góry
#3644111 - 24/01/2010 04:37 Re: Lack of money is the root of all evil. Tennis. [Re: wuuja]
wuuja Offline
old hand

tenis Andy Roddick vs. Fernando Gonzalez
Typ: over 38,5 games@1,84 betfair | Stake: 5/10.
Bardzo ciekawe są pary 1/8 finału tegorocznego Australian Open. Wydaje się, że nikt nie będzie miał łatwej przeprawy. No, może z wyjątkiem Djokovica... Interesująco zapowiada się spotkanie Roddicka z Gonzalezem. Andy nie gra w tym turnieju na maksimum swoich możliwości, czasem jest po prostu zbyt pasywny. Gonzalez natomiast męczył się trochę z dość nieobliczalnym Korolevem. Główna broń Chilijczyka, czyli forhand, nie zawodzi i myślę, że jest w stanie urwać Roddickowi minimum seta. Mecz będzie bardziej wyrównany niż wskazują na to kursy, a over 38,5 gemów wydaje się być dobrym rozwiązaniem. Ze stawką jednak nie ma co szaleć.

Do góry
#3646882 - 25/01/2010 03:16 Re: Lack of money is the root of all evil. Tennis. [Re: wuuja]
wuuja Offline
old hand

tenis Andy Roddick vs. Fernando Gonzalez
Typ: over 38,5 games@1,84 betfair | Stake: 5/10.
Bardzo ciekawe są pary 1/8 finału tegorocznego Australian Open. Wydaje się, że nikt nie będzie miał łatwej przeprawy. No, może z wyjątkiem Djokovica... Interesująco zapowiada się spotkanie Roddicka z Gonzalezem. Andy nie gra w tym turnieju na maksimum swoich możliwości, czasem jest po prostu zbyt pasywny. Gonzalez natomiast męczył się trochę z dość nieobliczalnym Korolevem. Główna broń Chilijczyka, czyli forhand, nie zawodzi i myślę, że jest w stanie urwać Roddickowi minimum seta. Mecz będzie bardziej wyrównany niż wskazują na to kursy, a over 38,5 gemów wydaje się być dobrym rozwiązaniem. Ze stawką jednak nie ma co szaleć.
Andy Roddick won 6:3 3:6 4:6 7:5 6:2 = 48 games.
+4.2 u.

---
Wszystkie typy: 2
2/0
Zysk: +10.3 u.
Yield: 68,67%

Do góry
#3647192 - 25/01/2010 04:51 Re: Lack of money is the root of all evil. Tennis. [Re: wuuja]
wuuja Offline
old hand

tenis Novak Djokovic vs. Łukasz Kubot
Typ: under 31,5 games@1,61 betfair | Stake: 9/10.
Jak się niedawno dowiedziałem, Kubot zrezygnował z miksta ze względu na przeziębienie. Myślę, że i zdrowego Łukasza Novak rozjedzie w 3 setach, a co dopiero chorego. Polak swój limit szczęścia w tym turnieju wyczerpał i mimo, że życzę mu jak najlepiej, to większych szans mu niestety nie daję. Nole co prawda męczył się z Chiudinellim, ale zdaje się, że złapał właściwy rytm i teraz będzie już tylko lepiej.

tenis Andy Roddick vs. Marin Cilic
Typ: Andy Roddick@1,78 Unibet | Stake: 9/10.
Roddick z Gonzalezem pokazał kawał dobrego tenisa. Mecz stał na naprawdę wysokim poziomie i aż szkoda, że jeden z nich musiał odpaść. Andy gra mądrze, potrafi umiejętnie zaszachować przeciwnika i szczerze wątpie żeby miał odpaść z kimś takim jak Cilic, którego gra nie podoba mi się od początku turnieju. Chyba już nigdy nie przekonam się do gry wysokiego Chorwata, jest on dla mnie po prostu zbyt sztywny i drewniany. Typ bazowany na obserwacjach i aktualnej formie, bo chyba każdy wie jak gra jeden i drugi.

tenis Rafael Nadal vs. Andy Murray
Typ: Rafael Nadal@2,13 Pinnacle | Stake: 9/10.
Rafa solidnie przepracował okres przygotowawczy, bo jak na razie mało kto ma z nim szanse. Podczas finału w Doha powiedziałem sobie, że na pewno w AO nie postawie ani przeciwko Dence, ani przeciwko Nadalowi. Od drugiego seta był to po prostu mecz cyborgów. Murray na przełomie ostatnich kilku sezonów mocno się zmienił. Z chłopaka w bladoniebieskiej koszulce i czapce z daszkiem, o słabej kondycji, porywającego się do coraz to bardziej ekwilibrystycznych zagrań, zrobił się tenisista-przebijacz, idący często na wymianę ciosów z rywalem. Zbyt rzadko oglądamy u niego płaskie, mocno bite uderzenia, a zbyt często są to baloniki. Z Rafą balonikami grał nie będzie, bo pewnie wie, że to samobójstwo. Na pewno dostosuje się do poziomu rywala, bo rytm gry to on akurat zmieniać potrafi doskonale. Pytanie tylko czy podoła grze w takim tempie, jakie podyktuje Rafa. Moim zdaniem nie. Nadalowi dobrze gra się ze Szkotem, a to też będzie miało wpływ na końcowy wynik. Zdania pewnie będą podzielone, ja jednak ufam swoim przeczuciom.

Do góry
#3647979 - 25/01/2010 15:04 Re: Lack of money is the root of all evil. Tennis. [Re: wuuja]
wuuja Offline
old hand

tenis Novak Djokovic vs. Łukasz Kubot
Typ: under 31,5 games@1,61 betfair | Stake: 9/10.
Jak się niedawno dowiedziałem, Kubot zrezygnował z miksta ze względu na przeziębienie. Myślę, że i zdrowego Łukasza Novak rozjedzie w 3 setach, a co dopiero chorego. Polak swój limit szczęścia w tym turnieju wyczerpał i mimo, że życzę mu jak najlepiej, to większych szans mu niestety nie daję. Nole co prawda męczył się z Chiudinellim, ale zdaje się, że złapał właściwy rytm i teraz będzie już tylko lepiej.
Novak Djokovic won 6:1 6:2 7:5 = 27 games.
+5.49 u.

---
Wszystkie typy: 3
3/0
Zysk: +15.79 u.
Yield: 65,79%

Do góry
#3651453 - 26/01/2010 20:43 Re: Lack of money is the root of all evil. Tennis. [Re: wuuja]
wuuja Offline
old hand

tenis Andy Roddick vs. Marin Cilic
Typ: Andy Roddick@1,78 Unibet | Stake: 9/10.
Roddick z Gonzalezem pokazał kawał dobrego tenisa. Mecz stał na naprawdę wysokim poziomie i aż szkoda, że jeden z nich musiał odpaść. Andy gra mądrze, potrafi umiejętnie zaszachować przeciwnika i szczerze wątpie żeby miał odpaść z kimś takim jak Cilic, którego gra nie podoba mi się od początku turnieju. Chyba już nigdy nie przekonam się do gry wysokiego Chorwata, jest on dla mnie po prostu zbyt sztywny i drewniany. Typ bazowany na obserwacjach i aktualnej formie, bo chyba każdy wie jak gra jeden i drugi.
Marin Cilic won 7:6 6:3 3:6 2:6 6:3.
-9 u.

Originally Posted By: "wuuja"
tenis Rafael Nadal vs. Andy Murray
Typ: Rafael Nadal@2,13 Pinnacle | Stake: 9/10.
Rafa solidnie przepracował okres przygotowawczy, bo jak na razie mało kto ma z nim szanse. Podczas finału w Doha powiedziałem sobie, że na pewno w AO nie postawie ani przeciwko Dence, ani przeciwko Nadalowi. Od drugiego seta był to po prostu mecz cyborgów. Murray na przełomie ostatnich kilku sezonów mocno się zmienił. Z chłopaka w bladoniebieskiej koszulce i czapce z daszkiem, o słabej kondycji, porywającego się do coraz to bardziej ekwilibrystycznych zagrań, zrobił się tenisista-przebijacz, idący często na wymianę ciosów z rywalem. Zbyt rzadko oglądamy u niego płaskie, mocno bite uderzenia, a zbyt często są to baloniki. Z Rafą balonikami grał nie będzie, bo pewnie wie, że to samobójstwo. Na pewno dostosuje się do poziomu rywala, bo rytm gry to on akurat zmieniać potrafi doskonale. Pytanie tylko czy podoła grze w takim tempie, jakie podyktuje Rafa. Moim zdaniem nie. Nadalowi dobrze gra się ze Szkotem, a to też będzie miało wpływ na końcowy wynik. Zdania pewnie będą podzielone, ja jednak ufam swoim przeczuciom.
Andy Murray won 6:3 7:6 3:0 ret.
-9 u.

No niestety, popieprzyło nam się troche. Obydwaj złapali kontuzje, czego niestety przewidzieć nie sposób. Roddick strasznie blisko, miał 3 bp na początku 5 seta, no ale cóż...
Do usłyszenia.

---
Wszystkie typy: 5
3/2
Skuteczność: 60%
Zysk: -2.21 u.
Yield: -5,26

Do góry
#3658166 - 29/01/2010 21:45 Re: Lack of money is the root of all evil. Tennis. [Re: wuuja]
wuuja Offline
old hand

tenis Andrey Golubev vs. Dominik Hrbaty
Typ: Andrey Golubev@1,72 bet365 | Stake: 6/10.
Golubev w formie. Po niezłym występie w Australian Open przyszło mu grać challengera w Heilbronn, gdzie również radzi sobie bardzo dobrze. Jego mecz z Brandsem stał na naprawdę wysokim poziomie i mógł się podobać. Hrbaty już raczej nie te lata i mimo niezłych ostatnio wyników, ciężko mi sobie wyobrazić jego zwycięstwo z przebojowym Kazachem.

Do góry
#3658531 - 30/01/2010 02:18 Re: Lack of money is the root of all evil. Tennis. [Re: wuuja]
wuuja Offline
old hand

tenis Andrey Golubev vs. Dominik Hrbaty
Typ: Andrey Golubev@1,72 bet365 | Stake: 6/10.
Golubev w formie. Po niezłym występie w Australian Open przyszło mu grać challengera w Heilbronn, gdzie również radzi sobie bardzo dobrze. Jego mecz z Brandsem stał na naprawdę wysokim poziomie i mógł się podobać. Hrbaty już raczej nie te lata i mimo niezłych ostatnio wyników, ciężko mi sobie wyobrazić jego zwycięstwo z przebojowym Kazachem.
Andrey Golubev won 7:6 6:3.
+4.32 u.

---
Wszystkie typy: 6
4/2
Skuteczność: 67%
Zysk: +2.11 u.
Yield: 4,40%

Do góry
#3662415 - 31/01/2010 21:41 Re: Lack of money is the root of all evil. Tennis. [Re: wuuja]
wuuja Offline
old hand

tenis Eduardo Schwank vs. Juan-Pablo Brzezicki
Typ: Eduardo Schwank@1,53 bet365 | Stake: 10/10.
Eduardo już pod koniec poprzedniego sezonu pokazał, że powoli wraca do formy. Nawet osoby, które nie śledzą challengerów mogły się przekonać o jego sporym potencjale, który zaprezentował podczas Roland Garros. Pokonał Carlosa Moye, Granollersa i walczył jak lew z Mathieu. Niestety później wyniki notował przeciętne, żeby nie powiedzieć słabe. W turniejach ATP nie zaistniał, więc postanowił powrócić do chelków, gdzie szło mu znacznie lepiej. Jego gra z głębi kortu to solidny poziom, silną bronią są też dropszoty, które mogą napsuć sporo krwi zakopanemu za linią końcową Brzezickiemu. Myślę, że podopieczny Javiera Nalbandiana łatwo ogra Brzeze i potwierdzi swoją kapitalną formę.

Do góry
#3663611 - 01/02/2010 03:19 Re: Lack of money is the root of all evil. Tennis. [Re: wuuja]
wuuja Offline
old hand

tenis Eduardo Schwank vs. Juan-Pablo Brzezicki
Typ: Eduardo Schwank@1,53 bet365 | Stake: 10/10.
Eduardo już pod koniec poprzedniego sezonu pokazał, że powoli wraca do formy. Nawet osoby, które nie śledzą challengerów mogły się przekonać o jego sporym potencjale, który zaprezentował podczas Roland Garros. Pokonał Carlosa Moye, Granollersa i walczył jak lew z Mathieu. Niestety później wyniki notował przeciętne, żeby nie powiedzieć słabe. W turniejach ATP nie zaistniał, więc postanowił powrócić do chelków, gdzie szło mu znacznie lepiej. Jego gra z głębi kortu to solidny poziom, silną bronią są też dropszoty, które mogą napsuć sporo krwi zakopanemu za linią końcową Brzezickiemu. Myślę, że podopieczny Javiera Nalbandiana łatwo ogra Brzeze i potwierdzi swoją kapitalną formę.
Eduardo Schwank won 6:4 6:2.
+5.3 u.

---
Wszystkie typy: 7
5/2
Skuteczność: 71%
Zysk: +7.41 u.
Yield: 12,78%

Do góry
#3664729 - 01/02/2010 20:48 Re: Lack of money is the root of all evil. Tennis. [Re: wuuja]
wuuja Offline
old hand

tenis Ivan Dodig vs. Evgeny Korolev
Typ: Ivan Dodig@2,80 betfair | Stake: 4/10.
Muszę spróbować. Tym razem nie będziemy analizować gry w tenisa, lecz umiejętność typu 'jak zarobić żeby się nie narobić'. W rolach głównych znany rosyjski fixiarz Evgeny 'Żenia' Korolev, który swoje wałkarskie predyspozycje udowodnił chociażby rok temu właśnie tu, w Zagrzebiu, kiedy to z wygranego meczu zrobiła się porażka po całkiem przyjemnym kursie, a jeszcze lepszym złapanym zapewne na live. Po drugiej stronie rolę Goliata improwizował będzie Ivan Dodig, czyli też zawodnik mający na swoim koncie doświadczenie w ustawianiu meczów. Ostatni turniej w Zagrzebiu aż kusi żeby i tym razem popróbować sił underdogów. Oto kilka ubiegłorocznych perełek:

First-Antonio Veic vs. Guillermo Canas 4-6 6-4 6-2 / 6.13 - 1.12
First-Ivan Dodig vs. Igor Andreev 6-1 6-4 / 8.03 - 1.07

Second-Antonio Veic vs. Evgeny Korolev 3-6 7-6(5) 6-4 / 3.88 - 1.25
Second-Ivan Dodig vs. Ernests Gulbis 7-6(3) 6-4 / 5.67 - 1.13

Jakoś nie chce mi się wierzyć w życiową formę dwóch Chorwatów, tym bardziej, że jak to ładnie uwiecznił kolega z QC na screenie, przy prowadzeniu Canasa 6:4 *1:2 A:40 w meczu z Veicem, kurs na Argentyńczyka oscylował w granicy 7. Mało tego, widziałem Antonio kilka razy na korcie, w tym nawet na żywo w Poznaniu i muszę stwierdzić, że ten człowiek ma jeszcze spore braki. Także łatwe zwycięstwo omawianego Dodiga z Rosjaninem(!) Andreevem i Gulbisem (ten to już w ogóle hazard ma we krwi, zresztą do pokera sam się przyznał) budzi u mnie spore wątpliwości. Dodam do tego, że w toto-mixie kurs z 1,35 skoczył do 1,5, a Bet-at-home wycofał owy mecz z oferty.

Oczywiście powyższa analiza to takie gdybanie 'czy będzie wałek czy nie'. Trzeba mieć na uwadze, że po cudach w zeszłym roku, federacja ATP na pewno zwróci większą uwagę na ten turniej. Tak więc analize traktujemy z przymrużeniem oka, o takim -> wink

No ale nawet jakby nie było wałka to zawsze można wierzyć w umiejętności Dodiga i wahania formy uzależnione od wielu czynników zewnętrznych i wewnętrznych Koroleva. wink

Stawki średnie, planowany początek o 17:00, transmisja np. w bet365.

Do góry
#3664770 - 01/02/2010 21:13 Re: Lack of money is the root of all evil. Tennis. [Re: wuuja]
wuuja Offline
old hand

Aaaa, raz się żyje! Zmieniamy staweczke na 8/10.
Skoro chorwackie buki poblokowały to pewnie coś się święci. wink

Do góry
#3664828 - 01/02/2010 21:49 Re: Lack of money is the root of all evil. Tennis. [Re: wuuja]
wuuja Offline
old hand

Ano jednak chorwackie buki niczego nie poblokowały. Misinformation.

Co nie zmienia faktu, że w obliczu takich zawirowań kursowych nadal warto spróbować. wink

Do góry
#3665744 - 02/02/2010 03:57 Re: Lack of money is the root of all evil. Tennis. [Re: wuuja]
wuuja Offline
old hand

tenis Ivan Dodig vs. Evgeny Korolev
Typ: Ivan Dodig@2,80 betfair | Stake: 8/10.
Muszę spróbować. Tym razem nie będziemy analizować gry w tenisa, lecz umiejętność typu 'jak zarobić żeby się nie narobić'. W rolach głównych znany rosyjski fixiarz Evgeny 'Żenia' Korolev, który swoje wałkarskie predyspozycje udowodnił chociażby rok temu właśnie tu, w Zagrzebiu, kiedy to z wygranego meczu zrobiła się porażka po całkiem przyjemnym kursie, a jeszcze lepszym złapanym zapewne na live. Po drugiej stronie rolę Goliata improwizował będzie Ivan Dodig, czyli też zawodnik mający na swoim koncie doświadczenie w ustawianiu meczów. Ostatni turniej w Zagrzebiu aż kusi żeby i tym razem popróbować sił underdogów. Oto kilka ubiegłorocznych perełek:

First-Antonio Veic vs. Guillermo Canas 4-6 6-4 6-2 / 6.13 - 1.12
First-Ivan Dodig vs. Igor Andreev 6-1 6-4 / 8.03 - 1.07

Second-Antonio Veic vs. Evgeny Korolev 3-6 7-6(5) 6-4 / 3.88 - 1.25
Second-Ivan Dodig vs. Ernests Gulbis 7-6(3) 6-4 / 5.67 - 1.13

Jakoś nie chce mi się wierzyć w życiową formę dwóch Chorwatów, tym bardziej, że jak to ładnie uwiecznił kolega z QC na screenie, przy prowadzeniu Canasa 6:4 *1:2 A:40 w meczu z Veicem, kurs na Argentyńczyka oscylował w granicy 7. Mało tego, widziałem Antonio kilka razy na korcie, w tym nawet na żywo w Poznaniu i muszę stwierdzić, że ten człowiek ma jeszcze spore braki. Także łatwe zwycięstwo omawianego Dodiga z Rosjaninem(!) Andreevem i Gulbisem (ten to już w ogóle hazard ma we krwi, zresztą do pokera sam się przyznał) budzi u mnie spore wątpliwości. Dodam do tego, że w toto-mixie kurs z 1,35 skoczył do 1,5, a Bet-at-home wycofał owy mecz z oferty.

Oczywiście powyższa analiza to takie gdybanie 'czy będzie wałek czy nie'. Trzeba mieć na uwadze, że po cudach w zeszłym roku, federacja ATP na pewno zwróci większą uwagę na ten turniej. Tak więc analize traktujemy z przymrużeniem oka, o takim -> wink

No ale nawet jakby nie było wałka to zawsze można wierzyć w umiejętności Dodiga i wahania formy uzależnione od wielu czynników zewnętrznych i wewnętrznych Koroleva. wink

Stawki średnie, planowany początek o 17:00, transmisja np. w bet365.

Ivan Dodig won 7:6 6:4.
+14.4 u.

---
Wszystkie typy: 8
6/2
Skuteczność: 75%
Zysk: +21.81 u.
Yield: 33,05%

Do góry
#3668802 - 03/02/2010 09:58 Re: Lack of money is the root of all evil. Tennis. [Re: wuuja]
wuuja Offline
old hand

tenis Ilja Marchenko vs. Ivan Dodig
Typ: Ilja Marchenko@1,87 betfair | Stake: 8/10.
Krótko. Dodig mimo wszystko nie przekonał mnie w meczu z Korolevem. Zagrał na swoim przeciętnym poziomie, to Rosjanin był zbyt nerwowy i sfrustrowany własną nieporadnością do tego stopnia, że nie potrafił poradzić sobie z samym sobą. No, nie potrafił albo po prostu nie chciał.. Zbyt dużo prostych piłek wyrzucał w aut, czy też posyłał w siatkę. Marchenko z Bolellim zagrał na przyzwoitym poziomie i to powinno wystarczyć na gospodarza.

Do góry
#3668958 - 03/02/2010 19:13 Re: Lack of money is the root of all evil. Tennis. [Re: wuuja]
wuuja Offline
old hand

W betfair kurs wzrósł do 1,94. Osobiście nie wierze w kolejny wałek z udziałem chorwackiego tenisisty, dlatego poprawie swój wczorajszy bet po lepszym kursie. wink

Do góry
#3669188 - 03/02/2010 21:46 Re: Lack of money is the root of all evil. Tennis. [Re: wuuja]
wuuja Offline
old hand

tenis Ilja Marchenko vs. Ivan Dodig
Typ: Ilja Marchenko@1,94 betfair | Stake: 8/10.
Krótko. Dodig mimo wszystko nie przekonał mnie w meczu z Korolevem. Zagrał na swoim przeciętnym poziomie, to Rosjanin był zbyt nerwowy i sfrustrowany własną nieporadnością do tego stopnia, że nie potrafił poradzić sobie z samym sobą. No, nie potrafił albo po prostu nie chciał.. Zbyt dużo prostych piłek wyrzucał w aut, czy też posyłał w siatkę. Marchenko z Bolellim zagrał na przyzwoitym poziomie i to powinno wystarczyć na gospodarza.
Ilja Marchenko won 6:4 6:2.
+7.52 u.

---
Wszystkie typy: 9
7/2
Skuteczność: 78%
Zysk: +29.33 u.
Yield: 39,64%

Do góry
#3671754 - 04/02/2010 19:49 Re: Lack of money is the root of all evil. Tennis. [Re: wuuja]
wuuja Offline
old hand

tenis Jose Acasuso vs. Eduardo Schwank
Typ: Jose Acasuso@1,70 betfair | Stake: 9/10.
Schwank osiąga ostatnio dobre wyniki w challengerach na clayu. Począwszy od... Santiago (CH) w zeszłym roku, a skończywszy na niedawnej Bucaramandze, Eduardo 3 razy tryumfował, dwa razy odpadł dopiero w półfinale, a raz przegrał finał. Wyniki imponujące, a zarazem poparte niezłą grą, ale jakby się bliżej przyjrzeć, porządnych przeciwników to on nie miał. Może z wyjątkiem Cheli, od którego dostał baty w jednym z wymienionych wyżej półfinałów. Do tego dochodzi zmęczenie, bo nie sposób nie czuć w kościach 10 setów w Kolumbii i 3-godzinnej męki z Lorenzim już w Chile. Acasuso tradycyjnie, na hardzie cienko, a jak przychodzi sezon clayowy, Czuczo łapie forme. Liczę, że nie inaczej będzie dziś i w pojedynku dwóch rodaków zwycięży ten starszy.

Do góry
#3674177 - 05/02/2010 21:09 Re: Lack of money is the root of all evil. Tennis. [Re: wuuja]
wuuja Offline
old hand

tenis Jose Acasuso vs. Eduardo Schwank
Typ: Jose Acasuso@1,70 betfair | Stake: 9/10.
Schwank osiąga ostatnio dobre wyniki w challengerach na clayu. Począwszy od... Santiago (CH) w zeszłym roku, a skończywszy na niedawnej Bucaramandze, Eduardo 3 razy tryumfował, dwa razy odpadł dopiero w półfinale, a raz przegrał finał. Wyniki imponujące, a zarazem poparte niezłą grą, ale jakby się bliżej przyjrzeć, porządnych przeciwników to on nie miał. Może z wyjątkiem Cheli, od którego dostał baty w jednym z wymienionych wyżej półfinałów. Do tego dochodzi zmęczenie, bo nie sposób nie czuć w kościach 10 setów w Kolumbii i 3-godzinnej męki z Lorenzim już w Chile. Acasuso tradycyjnie, na hardzie cienko, a jak przychodzi sezon clayowy, Czuczo łapie forme. Liczę, że nie inaczej będzie dziś i w pojedynku dwóch rodaków zwycięży ten starszy.
Eduardo Schwank won 6:7 6:2 ret.
-9 u.

Pech mnie prześladuje. Na 3 mecze nietrafione, dwa z nich to krecze, a Roddick też nie wygrał przez kontuzje... Eh.

---
Wszystkie typy: 10
7/3
Skuteczność: 70%
Zysk: +20.33 u.
Yield: 24,49%

Do góry
#3674212 - 05/02/2010 21:28 Re: Lack of money is the root of all evil. Tennis. [Re: wuuja]
wuuja Offline
old hand

tenis Ivo Karlovic vs. Marin Cilic
Typ: Ivo Karlovic (+3 games)@1,65 Pinnacle | Stake: 10/10.
Typ: Ivo Karlovic@4,20 Bet-at-home | Stake: 3/10.
Teraz to już przesadzili. Wczoraj złapałem Ivo po 4,20 w Bet-at-home, dziś kurs trochę spadł, ale wciąż jest warty gry. Rozumiem, że Ivo grał koszmarnie w kilku meczach, no ale człowieka z takim serwisem nie można stawiać w roli underdoga po kursie 4,20. Tym bardziej, gdy na przeciwko stoi taka sama szkoła gry, więc Ivo na pewno zna słabe i mocne strony swojego młodszego rodaka. Nie widziałem jego meczu z Sidorenko, ale cieszy, że nie dał Francuzowi ani jednej szansy na przełamanie własnego serwisu. Cilic gromi, ale kogo? Hajka i Koellerera. Nic specjalnego. Mecz na pewno nie będzie odzwierciedlał wczorajszych kursów z Bet-at-home, czyli 1,20 - 4,20... BIG VALUE, po takim kursie grzech nie spróbować. Ewentualnie zostaje nam bet na +3 gemy, gdyby coś tam nie poszło w tajach, które chyba są w takim meczu nieuniknione.

Do góry
#3675190 - 06/02/2010 04:23 Re: Lack of money is the root of all evil. Tennis. [Re: wuuja]
wuuja Offline
old hand

tenis Ivo Karlovic vs. Marin Cilic
Typ: Ivo Karlovic (+3 games)@1,65 Pinnacle | Stake: 10/10.
Typ: Ivo Karlovic@4,20 Bet-at-home | Stake: 3/10.
Teraz to już przesadzili. Wczoraj złapałem Ivo po 4,20 w bet-at-home, dziś kurs trochę spadł, ale wciąż jest warty gry. Rozumiem, że Ivo grał koszmarnie w kilku meczach, no ale człowieka z takim serwisem nie można stawiać w roli underdoga po kursie 4,20. Tym bardziej, gdy na przeciwko stoi taka sama szkoła gry, więc Ivo na pewno zna słabe i mocne strony swojego młodszego rodaka. Nie widziałem jego meczu z Sidorenko, ale cieszy, że nie dał Francuzowi ani jednej szansy na przełamanie własnego serwisu. Cilic gromi, ale kogo? Hajka i Koellerera. Nic specjalnego. Mecz na pewno nie będzie odzwierciedlał wczorajszych kursów z bah, czyli 1,20 - 4,20... BIG VALUE, po takim kursie grzech nie spróbować. Ewentualnie zostaje nam bet na +3 gemy, gdyby coś tam nie poszło w tajach, które chyba są w takim meczu nieuniknione.
Marin Cilic won 7:6 6:4.
-3 u.

Pierwszy bet = zwrot, drugi przegrany. Ivo miał szanse w taju, prowadził z mini-przełamaniem, jednak szybko stracił podanie. W drugim secie decydujący był 1. gem. Szkoda, niedosyt pozostaje, bo mecz był wyrównany.

---
Wszystkie typy: 11
7/4
Skuteczność: 64%
Zysk: +17.33 u.
Yield: 20,15%

Do góry
#3680871 - 09/02/2010 00:06 Re: Lack of money is the root of all evil. Tennis. [Re: wuuja]
wuuja Offline
old hand

tenis Mischa Zverev vs. Igor Sijsling
Typ: Mischa Zverev@2,06 betfair | Stake: 9/10.
Kursy na Holendra lecą w dół, ale nie zmienia to mojego podejścia do tego spotkania. Zverev co prawda tenisową potęgą nigdy nie był, bo jest jeszcze młody, ale swoje grał i zrobił już kilka fajnych wyników charakterystycznym dla siebie stylem serve&volley. Dlatego dziwne, że tak długo nie może załapać odpowiedniego rytmu. Teraz będzie ku temu odpowiednia okazja, bo mimo iż Sijsling kwalifikacje przeszedł jak burza, to jest on tenisistą zaledwie przeciętnym. Jeśli Zverev zagra swoje to powinien sobie latwo poradzić, no ale właśnie. Czy zagra swoje po takiej serii niepowodzeń? Ja wierzę, że tak, bo jak nie teraz to nie wiem kiedy.

Do góry
#3683414 - 10/02/2010 02:40 Re: Lack of money is the root of all evil. Tennis. [Re: wuuja]
wuuja Offline
old hand

tenis Mischa Zverev vs. Igor Sijsling
Typ: Mischa Zverev@2,06 betfair | Stake: 9/10.
Kursy na Holendra lecą w dół, ale nie zmienia to mojego podejścia do tego spotkania. Zverev co prawda tenisową potęgą nigdy nie był, bo jest jeszcze młody, ale swoje grał i zrobił już kilka fajnych wyników charakterystycznym dla siebie stylem serve&volley. Dlatego dziwne, że tak długo nie może załapać odpowiedniego rytmu. Teraz będzie ku temu odpowiednia okazja, bo mimo iż Sijsling kwalifikacje przeszedł jak burza, to jest on tenisistą zaledwie przeciętnym. Jeśli Zverev zagra swoje to powinien sobie latwo poradzić, no ale właśnie. Czy zagra swoje po takiej serii niepowodzeń? Ja wierzę, że tak, bo jak nie teraz to nie wiem kiedy.
Igor Sijsling won 6:7 6:3 7:5.
-9 u.

5:2 => 5:7. aplauz

---
Wszystkie typy: 12
7/5
Skuteczność: 58%
Zysk: +8.33 u.
Yield: 8,77%

Do góry
#3683456 - 10/02/2010 02:56 Re: Lack of money is the root of all evil. Tennis. [Re: wuuja]
wuuja Offline
old hand

tenis Igor Andreev vs. Potito Starace
Typ: Igor Andreev@1,72 betfair | Stake: 8/10.
Po tym co Andreev pokazał na AO z Federerem, jestem spokojny o jego formę. Forhand funkcjonował jak za dawnych lat, gra do pewnego momentu była płynna. Co prawda do Brazylii przeważnie przyjeżdżał wraz z samoopalaczem i leżakami, co można wywnioskować z dwóch ostatnich porażek w 1. rundach, ale teraz sytuacja jest inna. Igor wie, że musi budować formę, bo zeszły sezon po prostu zmarnował. Starace to średnio wymagający rywal, któremu tylko raz na sześć prób udało się pokonać Rosjanina. Wierzę, że dziś nie powiększy swojego bilansu.

PS. Trochę jestem zirytowany ostatnim pechem. Zwłaszcza wczorajszą amatorką w wykonaniu Zvereva. Miejmy nadzieje, że limit pecha wyczerpałem na cały sezon. wink

Do góry
#3684329 - 10/02/2010 06:42 Re: Lack of money is the root of all evil. Tennis. [Re: wuuja]
wuuja Offline
old hand

tenis Igor Andreev vs. Potito Starace
Typ: Igor Andreev@1,72 betfair | Stake: 8/10.
Po tym co Andreev pokazał na AO z Federerem, jestem spokojny o jego formę. Forhand funkcjonował jak za dawnych lat, gra do pewnego momentu była płynna. Co prawda do Brazylii przeważnie przyjeżdżał wraz z samoopalaczem i leżakami, co można wywnioskować z dwóch ostatnich porażek w 1. rundach, ale teraz sytuacja jest inna. Igor wie, że musi budować formę, bo zeszły sezon po prostu zmarnował. Starace to średnio wymagający rywal, któremu tylko raz na sześć prób udało się pokonać Rosjanina. Wierzę, że dziś nie powiększy swojego bilansu.
Igor Andreev won 6:2 6:2.
+5.76 u.

Спасибо.

---
Wszystkie typy: 13
8/5
Skuteczność: 62%
Zysk: +14.09 u.
Yield: 13,68%

Do góry
#3684509 - 10/02/2010 07:28 Re: Lack of money is the root of all evil. Tennis. [Re: wuuja]
wuuja Offline
old hand

tenis Mardy Fish vs. Michael Russell
Typ: Mardy Fish@1,70 betfair | Stake: 9/10.
Niby gdzie Fish ma wrócić do formy jak nie na własnym terenie i to w jednym z jego ulubionych turniejów? Mardy wyrobił sobie dobrą markę właśnie za sprawą solidnych występów na własnych śmieciach i teraz musi się postarać żeby ją odzyskać, bo początek sezonu nie napawa optymizmem. Russell wygrał tam jakiegoś czelka, trochę postraszył Portka na AO...
...but tonight he'll sleep with Fishes.
ooo

Do góry
#3685407 - 10/02/2010 20:29 Re: Lack of money is the root of all evil. Tennis. [Re: wuuja]
wuuja Offline
old hand

tenis Mardy Fish vs. Michael Russell
Typ: Mardy Fish@1,70 betfair | Stake: 9/10.
Niby gdzie Fish ma wrócić do formy jak nie na własnym terenie i to w jednym z jego ulubionych turniejów? Mardy wyrobił sobie dobrą markę właśnie za sprawą solidnych występów na własnych śmieciach i teraz musi się postarać żeby ją odzyskać, bo początek sezonu nie napawa optymizmem. Russell wygrał tam jakiegoś czelka, trochę postraszył Portka na AO...
...but tonight he'll sleep with Fishes.
ooo
Fish zrezygnowal przed meczem = zwrot.

Do góry
#3685499 - 10/02/2010 21:02 Re: Lack of money is the root of all evil. Tennis. [Re: wuuja]
wuuja Offline
old hand

tenis Igor Andreev vs. Rui Machado
Typ: Igor Andreev(-1,5 set handi)@1,90 betfair | Stake: 10/10.
Typ: Under 21,5 games@1,97 10bet | Stake: 10/10.
Zgodnie z moimi przewidywaniami, Igor wrócił do formy i nie pozostawił nawet cienia nadziei Włochowi Starace. Zaledwie cztery stracone gemy tylko utwierdziły mnie w przekonaniu, że Igor wziął na poważnie turniej w Costa de Sauipe. Dziś przyjdzie mu się zmierzyć z rywalem słabszym niż Starace, stąd inny wynik jak łatwa wygrana Rosjanina nie wchodzi w gre. Machado jak to Machado, troche tam poprzebija, ale z uwagi na brak kończącego uderzenia, w dodatku mając po drugiej stronie kortu taką siłę rażenia jak forhand Andreeva, te przebijanki za długo mu nie pomogą. Dwie szóstki po stronie Igora, innej opcji nie widzę.

Do góry
#3687780 - 11/02/2010 07:25 Re: Lack of money is the root of all evil. Tennis. [Re: wuuja]
wuuja Offline
old hand

tenis Igor Andreev vs. Rui Machado
Typ: Igor Andreev(-1,5 set handi)@1,90 betfair | Stake: 10/10.
Typ: Under 21,5 games@1,97 10bet | Stake: 10/10.
Zgodnie z moimi przewidywaniami, Igor wrócił do formy i nie pozostawił nawet cienia nadziei Włochowi Starace. Zaledwie cztery stracone gemy tylko utwierdziły mnie w przekonaniu, że Igor wziął na poważnie turniej w Costa de Sauipe. Dziś przyjdzie mu się zmierzyć z rywalem słabszym niż Starace, stąd inny wynik jak łatwa wygrana Rosjanina nie wchodzi w gre. Machado jak to Machado, troche tam poprzebija, ale z uwagi na brak kończącego uderzenia, w dodatku mając po drugiej stronie kortu taką siłę rażenia jak forhand Andreeva, te przebijanki za długo mu nie pomogą. Dwie szóstki po stronie Igora, innej opcji nie widzę.
Igor Andreev won 6:3 5:7 6:4.
-20 u.

Dwie piłki meczowe w drugim secie, dwa razy wymiana po drugim serwisie Portugalczyka prowadzona przez Andreeva, dwa razy Machado na tacy. Za mało.
Dobra, może będzie 7:5 (...).
Gdzie tam, serwis stracony w tempie ekspresowym, under w dupe.
Ok, to może odłamie na tb. Jeden bp, drugi bp... drugi serwis, prosta piłka 'na odłamanie' na rakiecie... i co? I 7:5 jest, ale dla Machado. Handicap też w dupe.

Zaczyna mi brakować sił na to wszystko. blush

---
Wszystkie typy: 15
8/7
Skuteczność: 53%
Zysk: -5.91 u.
Yield: -4.80%

Do góry
#3698425 - 15/02/2010 20:37 Re: Lack of money is the root of all evil. Tennis. [Re: wuuja]
wuuja Offline
old hand

tenis Mischa Zverev vs. David Guez
Typ: Mischa Zverev@2,04 betfair | Stake: 10/10.
Teraz to już absolutnie ostatnia szansa na przełamanie Zvereva. Pisałem już wiele na temat tego śmiesznego zawodnika ostatnio, niestety 5:2 w 3. secie to było za mało żeby dopełnić formalność. Nie grał jednak aż tak tragicznie, zawiodła go głowa. Guez przegrał ostatnio gładko z bardzo podobnie grającym Ravenem Klaasenem (s&v), zresztą jest to zawodnik, który zaistniał w tourze dopiero pod koniec poprzedniego sezonu, jak już wszyscy byli lekko podmęczeni. Fakt jest taki, że jeśli teraz nie wygra to może z czystym sumieniem zacząć zapisywać się do challengerów.

Do góry
#3699727 - 16/02/2010 06:08 Re: Lack of money is the root of all evil. Tennis. [Re: wuuja]
wuuja Offline
old hand

tenis Mischa Zverev vs. David Guez
Typ: Mischa Zverev@2,04 betfair | Stake: 10/10.
Teraz to już absolutnie ostatnia szansa na przełamanie Zvereva. Pisałem już wiele na temat tego śmiesznego zawodnika ostatnio, niestety 5:2 w 3. secie to było za mało żeby dopełnić formalność. Nie grał jednak aż tak tragicznie, zawiodła go głowa. Guez przegrał ostatnio gładko z bardzo podobnie grającym Ravenem Klaasenem (s&v), zresztą jest to zawodnik, który zaistniał w tourze dopiero pod koniec poprzedniego sezonu, jak już wszyscy byli lekko podmęczeni. Fakt jest taki, że jeśli teraz nie wygra to może z czystym sumieniem zacząć zapisywać się do challengerów.
Mischa Zverev won 7:6 6:4.
+10.4 u.

Oczywiście Zverev w swoim stylu stracił najpierw serwis po seta, a później po mecz. No, ale ważne, że jednak sobie poradził z cienkim Guezem.

---
Wszystkie typy: 16
9/7
Skuteczność: 56%
Zysk: +4.49 u.
Yield: 3.38%

Do góry
#3701477 - 17/02/2010 02:05 Re: Lack of money is the root of all evil. Tennis. [Re: wuuja]
wuuja Offline
old hand

tenis Juan Monaco vs. Łukasz Kubot
Typ: Juan Monaco(-1,5)@1,78 betfair | Stake: 10/10.
Monaco przed własną publicznością będzie zapewne celował w finał. Kubot podmęczony, co było widoczne już w meczu z Ferrero. Nie ma co się za dużo rozpisywać, Argentyńczyk powinien sobie łatwo poradzić.

tenis Robert Kendrick vs. Ernests Gulbis
Typ: Robert Kendrick@2,52 betfair | Stake: 7/10.
Gulbis od początku roku leci sobie w kulki. Jeszcze nie tak dawno walczył jak równy z równym z Federerem, a chwilę później na Australian Open grał jakby mu w ogóle nie zależało. Dlatego głównie za sprawą charakteru Łotysza, widzę spore value w tym spotkaniu. Kendrick u siebie grać potrafi, zbombarduje Gulbisa serwisem i miejmy nadzieje, że odbierze mu chęci do dalszej gry. Z Mayerem w San Jose sobie nie poradził, będzie mu ciężko i tutaj.

Do góry
#3702957 - 17/02/2010 20:17 Re: Lack of money is the root of all evil. Tennis. [Re: wuuja]
wuuja Offline
old hand

tenis Tommy Robredo vs. Mischa Zverev
Typ: Tommy Robredo(-2,5 games)@1,73 sportingbet | Stake: 9/10.
Zverev słaby psychicznie, nie potrafi wytrzymać serwisu ani po set, ani po mecz, daje się odłamywać w najmniej spodziewanym momencie. Robredo też od początku sezonu nie może złapać formy, ale zagubionego Zvereva powinien z łatwością wypunktować.

Do góry
#3703458 - 18/02/2010 00:06 Re: Lack of money is the root of all evil. Tennis. [Re: wuuja]
wuuja Offline
old hand

tenis Juan Monaco vs. Łukasz Kubot
Typ: Juan Monaco(-1,5)@1,78 betfair | Stake: 10/10.
Monaco przed własną publicznością będzie zapewne celował w finał. Kubot podmęczony, co było widoczne już w meczu z Ferrero. Nie ma co się za dużo rozpisywać, Argentyńczyk powinien sobie łatwo poradzić.
Juan Monaco won 6:4 7:6.
+7.8 u.

tenis Robert Kendrick vs. Ernests Gulbis
Typ: Robert Kendrick@2,52 betfair | Stake: 7/10.
Gulbis od początku roku leci sobie w kulki. Jeszcze nie tak dawno walczył jak równy z równym z Federerem, a chwilę później na Australian Open grał jakby mu w ogóle nie zależało. Dlatego głównie za sprawą charakteru Łotysza, widzę spore value w tym spotkaniu. Kendrick u siebie grać potrafi, zbombarduje Gulbisa serwisem i miejmy nadzieje, że odbierze mu chęci do dalszej gry. Z Mayerem w San Jose sobie nie poradził, będzie mu ciężko i tutaj.
Ernests Gulbis won 6:4 6:4.
-7 u.

tenis Tommy Robredo vs. Mischa Zverev
Typ: Tommy Robredo(-2,5 games)@1,73 sportingbet | Stake: 9/10.
Zverev słaby psychicznie, nie potrafi wytrzymać serwisu ani po set, ani po mecz, daje się odłamywać w najmniej spodziewanym momencie. Robredo też od początku sezonu nie może złapać formy, ale zagubionego Zvereva powinien z łatwością wypunktować.
Mischa Zverev won 6:2 3:6 6:1.
-9 u.

Przerastają mnie ostatnio te wyniki.

---
Wszystkie typy: 19
10/9
Skuteczność: 53%
Zysk: -3.71 u.
Yield: -13.53%

Do góry
#3707846 - 19/02/2010 07:19 Re: Lack of money is the root of all evil. Tennis. [Re: wuuja]
wuuja Offline
old hand

tenis Horacio Zeballos vs. Carlos Moya
Typ: Over 22,5 games@2,05 Pinnacle | Stake: 9/10.
Bardzo wyrównana i ciężka do wytypowania para jak dla mnie. Zeballos od początku sezonu nie ma formy, natomiast Moya niedawno wrócił po dość długiej przerwie do profesjonalnego tenisa i jeszcze brakuje mu ogrania. Liczę na wyrównany mecz i rozstrzygnięcie w trzech setach. Niech sobie chłopaki pograją.

Do góry
#3708360 - 19/02/2010 20:24 Re: Lack of money is the root of all evil. Tennis. [Re: wuuja]
wuuja Offline
old hand

tenis Horacio Zeballos vs. Carlos Moya
Typ: Over 22,5 games@2,05 Pinnacle | Stake: 9/10.
Bardzo wyrównana i ciężka do wytypowania para jak dla mnie. Zeballos od początku sezonu nie ma formy, natomiast Moya niedawno wrócił po dość długiej przerwie do profesjonalnego tenisa i jeszcze brakuje mu ogrania. Liczę na wyrównany mecz i rozstrzygnięcie w trzech setach. Niech sobie chłopaki pograją.
Horacio Zeballos won 6:4 6:4 = 20 games.
-9 u.

---
Wszystkie typy: 20
10/10
Skuteczność: 50%
Zysk: -12.71 u.
Yield: -18.16%

Do góry
#3708381 - 19/02/2010 20:41 Re: Lack of money is the root of all evil. Tennis. [Re: wuuja]
wuuja Offline
old hand

tenis Robin Soderling vs. Michael Llodra
Typ: Over 22,5 games@1,83 Unibet | Stake: 10/10.
Llodra u siebie na pewno powalczy, a Soderling w niezłej formie, ale jednak z przestojami, jak np. w tajbreku ze Stakhovskym.

tenis John Isner vs. Ivo Karlovic
Typ: Over 25,5 games@2,00 Unibet | Stake: 10/10.
Obydwaj mają świetne serwisy, mało prawdopodobne, że ktoś łatwo straci serwis, a nawet jakby to jest duża szansa, że mecz zakończy się w 3 setach.

tenis David Ferrer vs. Igor Andreev
Typ: David Ferrer@1,53 Pinnacle | Stake: 10/10.
Ferrer w formie, a Andreev nie lubi grać z defensorami. Za przykład może posłużyć mecz z Machado. Hiszpan go ze spokojem wyczeka.

Do góry
#3710196 - 20/02/2010 18:07 Re: Lack of money is the root of all evil. Tennis. [Re: wuuja]
wuuja Offline
old hand

tenis Michael Llodra vs. Mischa Zverev
Typ: Michael Llodra(-1,5)@2,00 betfair | Stake: 10/10.
Llodra rozegrał wczoraj kapitalne zawody z Soderlingiem i ciężko mi sobie wyobrazić finał bez jego udziału. Zverev męczył się z nieogranym na poziomie ATP Rufinem i nie ukrywajmy, że jest w półfinale tylko dzięki korzystnej drabince. Teraz trafił na porządnego przeciwnika i jestem niemalże przekonany, że dziś zakończy swój udział w turnieju.

Do góry
#3711748 - 21/02/2010 04:14 Re: Lack of money is the root of all evil. Tennis. [Re: wuuja]
wuuja Offline
old hand

tenis Robin Soderling vs. Michael Llodra
Typ: Over 22,5 games@1,83 Unibet | Stake: 10/10.
Llodra u siebie na pewno powalczy, a Soderling w niezłej formie, ale jednak z przestojami, jak np. w tajbreku ze Stakhovskym.
Michael Llodra won 7:6 6:4 = 23 games.
+8.3 u.

tenis John Isner vs. Ivo Karlovic
Typ: Over 25,5 games@2,00 Unibet | Stake: 10/10.
Obydwaj mają świetne serwisy, mało prawdopodobne, że ktoś łatwo straci serwis, a nawet jakby to jest duża szansa, że mecz zakończy się w 3 setach.
John Isner won 6:1 7:6 = 20 games.
-10 u.

tenis David Ferrer vs. Igor Andreev
Typ: David Ferrer@1,53 Pinnacle | Stake: 10/10.
Ferrer w formie, a Andreev nie lubi grać z defensorami. Za przykład może posłużyć mecz z Machado. Hiszpan go ze spokojem wyczeka.
David Ferrer won 7:5 6:2.
+5.3 u.

tenis Michael Llodra vs. Mischa Zverev
Typ: Michael Llodra(-1,5)@2,00 betfair | Stake: 10/10.
Llodra rozegrał wczoraj kapitalne zawody z Soderlingiem i ciężko mi sobie wyobrazić finał bez jego udziału. Zverev męczył się z nieogranym na poziomie ATP Rufinem i nie ukrywajmy, że jest w półfinale tylko dzięki korzystnej drabince. Teraz trafił na porządnego przeciwnika i jestem niemalże przekonany, że dziś zakończy swój udział w turnieju.
Michael Llodra won 6:1 7:6.
+10 u.

Szkoda Karlovica, miał 3 sp. Pierwszą przy drugim podaniu Johnam, drugą przy swoim serwisie, a trzeciej... praktycznie nie miał, bo John trafił pierwszym. Szkoda tych dwóch, bo było bardzo blisko, a w 3. secie over byłby stuprocentowy.

---
Wszystkie typy: 24
13/11
Skuteczność: 54%
Zysk: +0.89 u.
Yield: -24.28%

Do góry
#3712615 - 21/02/2010 20:40 Re: Lack of money is the root of all evil. Tennis. [Re: wuuja]
wuuja Offline
old hand

tenis Michael Llodra vs. Julien Benneteau
Typ: Over 23 games@2,00 betway | Stake: 10/10.
Finał, dwóch Francuzów, w dodatku kumpli z pary deblowej, nie widzę lepszego rozwiązania dla francuskiej publiczności niż długi, 3-setowy pojedynek. Obydwaj w formie, Llodra świetnie serwuje, popisuje się pięknymi volleyami przy siatce, Benneteau natomiast gra rzetelnie, jak profesor, a wyniki przychodzą same. Co więcej, Julien nie wygrał jeszcze turnieju na poziomie ATP, więc nie ma wąptpliwości, że będzie walczył jak lew. Zwycięzcę wskazać ciężko, natomiast liczę na długi i obfitujący w emocje mecz.

Do góry
#3714062 - 22/02/2010 04:54 Re: Lack of money is the root of all evil. Tennis. [Re: wuuja]
wuuja Offline
old hand

tenis John Isner vs. Sam Querrey
Typ: Over 24,5 games@1,83 sportingbet | Stake: 10/10.
Obydwaj są w świetnej formie, obydwaj serwują znakomicie i tutaj naprawdę ciężko będzie o jakieś brejki. Benneteau zawiódł, licze, że finał w Memphis będzie ciekawszy.

Do góry
#3715988 - 23/02/2010 03:57 Re: Lack of money is the root of all evil. Tennis. [Re: wuuja]
wuuja Offline
old hand

tenis Richard Gasquet vs. Carlos Moya
Typ: Richard Gasquet@1,50 expekt | Stake: 10/10.
Zacznijmy od gry Carlosa. W meczu z Zeballosem nie zaprezentował się zbyt dobrze. Nie siedział mu pierwszy serwis, często wyrzucał backhandy, jedynie doświadczenie pozwoliło mu pozostać w meczu dłużej niż przewidywałem po kilku pierwszych gemach. Zeballos nie grał nic nadzwyczajnego, jednak na Moyę to wystarczyło. Mecz z Richardem Gasquet będzie dla, jeszcze przecież nie w pełni ogranego po kontuzji, Carlosa ciężkim przetarciem. Francuz przegrał niedawno z nieźle grającym Chelą i raczej będzie chciał sobie to powinszować w Acapulco, a okazja jest ku temu idealnym. Zabójczy jednoręczny backhand, spryt i błyskotliwość na korcie powinny w zupełności wystarczyć na podstarzałego Carlosa.

Do góry
#3717369 - 24/02/2010 00:27 Re: Lack of money is the root of all evil. Tennis. [Re: wuuja]
wuuja Offline
old hand

tenis Michael Llodra vs. Julien Benneteau
Typ: Over 23 games@2,00 betway | Stake: 10/10.
Finał, dwóch Francuzów, w dodatku kumpli z pary deblowej, nie widzę lepszego rozwiązania dla francuskiej publiczności niż długi, 3-setowy pojedynek. Obydwaj w formie, Llodra świetnie serwuje, popisuje się pięknymi volleyami przy siatce, Benneteau natomiast gra rzetelnie, jak profesor, a wyniki przychodzą same. Co więcej, Julien nie wygrał jeszcze turnieju na poziomie ATP, więc nie ma wąptpliwości, że będzie walczył jak lew. Zwycięzcę wskazać ciężko, natomiast liczę na długi i obfitujący w emocje mecz.
Michael Llodra won 6:4 6:3 = 19 games.
-10 u.

tenis John Isner vs. Sam Querrey
Typ: Over 24,5 games@1,83 sportingbet | Stake: 10/10.
Obydwaj są w świetnej formie, obydwaj serwują znakomicie i tutaj naprawdę ciężko będzie o jakieś brejki. Benneteau zawiódł, licze, że finał w Memphis będzie ciekawszy.
Sam Querrey won 6:7 7:6 6:3 = 35 games.
+8.3 u.

tenis Richard Gasquet vs. Carlos Moya
Typ: Richard Gasquet@1,50 expekt | Stake: 10/10.
Zacznijmy od gry Carlosa. W meczu z Zeballosem nie zaprezentował się zbyt dobrze. Nie siedział mu pierwszy serwis, często wyrzucał backhandy, jedynie doświadczenie pozwoliło mu pozostać w meczu dłużej niż przewidywałem po kilku pierwszych gemach. Zeballos nie grał nic nadzwyczajnego, jednak na Moyę to wystarczyło. Mecz z Richardem Gasquet będzie dla, jeszcze przecież nie w pełni ogranego po kontuzji, Carlosa ciężkim przetarciem. Francuz przegrał niedawno z nieźle grającym Chelą i raczej będzie chciał sobie to powinszować w Acapulco, a okazja jest ku temu idealnym. Zabójczy jednoręczny backhand, spryt i błyskotliwość na korcie powinny w zupełności wystarczyć na podstarzałego Carlosa.
Richard Gasquet won 4:6 6:3 6:2.
+5 u.

---
Wszystkie typy: 27
15/12
Skuteczność: 55%
Zysk: +4.19 u.
Yield: -27.53%

Do góry
#3719871 - 24/02/2010 23:43 Re: Lack of money is the root of all evil. Tennis. [Re: wuuja]
wuuja Offline
old hand

tenis Ivan Ljubicic vs. Jo-Wilfried Tsonga
Typ: Ivan Ljubicic@3,16 Pinnacle | Stake: 10/10.
Oglądałem Tsonge w meczu z Llodrą i poza kilkoma pojedyńczymi akcjami nie pokazał się z dobrej strony. Robił dużo błędów, jego gra wyglądała jak na jakiejś pokazówce. Poza tym narzekał na mięśnie brzucha, które jak wiadomo, znacznie utrudniają serwowanie, a serwis to najgroźniejsza broń Francuza. Ljuba również jest poza formą, ale miał więcej czasu na odpoczynek. Warty uwagi jest również fakt, że Jo-Wilfried nienawidzi grać z serwisowcami. Większość takich pojedynków przegrał, a jak już wygrał to po strasznych mękach. Po takim kursie (który zresztą nieubłaganie spada w dół) naprawdę warto spróbować, biorąc pod uwage wyżej wymieniony aspekty.

Do góry
#3721442 - 25/02/2010 07:01 Re: Lack of money is the root of all evil. Tennis. [Re: wuuja]
wuuja Offline
old hand

tenis Juan Ignacio Chela vs. Juan Monaco
Typ: Juan Ignacio Chela@3,35 betfair | Stake: 5/10.
Monaco przeżywał straszne męki w meczu z Alberto Martinem, który prochu już w tym wieku raczej nie wymyśli. Nie oglądałem, ale podejrzewam, że to nie Martin grał życiowe zawody. Chela jak to Chela. Gra dziwnie, ale wygrywa. Potrafił powalczyć z Monaco w Buenos Aires, teraz rozgromił Petera Luczaka z którym nie tak dawno męczył się troche bardziej. Te słynne jego przegrane sety po uprzednim pogromie do zera przejdą chyba do historii. Nie spodziewałem się natomiast, że w rozstrzygającym secie powtórzy wynik z pierwszego i też nie da Peterowi ugrać nawet gema. Z Monaco przegrał już w tym roku dwa razy. Raz gładko w 2 setach, później powalczył trochę bardziej, ale przegrał w 3, więc na co teraz przyszedł czas? Na wygraną!

Do góry
#3721931 - 25/02/2010 18:56 Re: Lack of money is the root of all evil. Tennis. [Re: wuuja]
wuuja Offline
old hand

tenis Ivan Ljubicic vs. Jo-Wilfried Tsonga
Typ: Ivan Ljubicic@3,16 Pinnacle | Stake: 10/10.
Oglądałem Tsonge w meczu z Llodrą i poza kilkoma pojedyńczymi akcjami nie pokazał się z dobrej strony. Robił dużo błędów, jego gra wyglądała jak na jakiejś pokazówce. Poza tym narzekał na mięśnie brzucha, które jak wiadomo, znacznie utrudniają serwowanie, a serwis to najgroźniejsza broń Francuza. Ljuba również jest poza formą, ale miał więcej czasu na odpoczynek. Warty uwagi jest również fakt, że Jo-Wilfried nienawidzi grać z serwisowcami. Większość takich pojedynków przegrał, a jak już wygrał to po strasznych mękach. Po takim kursie (który zresztą nieubłaganie spada w dół) naprawdę warto spróbować, biorąc pod uwage wyżej wymieniony aspekty.
Ivan Ljubicic won 7:5 6:3.
+21.6 u.

tenis Juan Ignacio Chela vs. Juan Monaco
Typ: Juan Ignacio Chela@3,35 betfair | Stake: 5/10.
Monaco przeżywał straszne męki w meczu z Alberto Martinem, który prochu już w tym wieku raczej nie wymyśli. Nie oglądałem, ale podejrzewam, że to nie Martin grał życiowe zawody. Chela jak to Chela. Gra dziwnie, ale wygrywa. Potrafił powalczyć z Monaco w Buenos Aires, teraz rozgromił Petera Luczaka z którym nie tak dawno męczył się troche bardziej. Te słynne jego przegrane sety po uprzednim pogromie do zera przejdą chyba do historii. Nie spodziewałem się natomiast, że w rozstrzygającym secie powtórzy wynik z pierwszego i też nie da Peterowi ugrać nawet gema. Z Monaco przegrał już w tym roku dwa razy. Raz gładko w 2 setach, później powalczył trochę bardziej, ale przegrał w 3, więc na co teraz przyszedł czas? Na wygraną!
Juan Monaco won 6:4 7:6.
-5 u.

---
Wszystkie typy: 29
16/13
Zysk: +20.79 u.
Yield: 8.22%

Yield już poprawiony. Miałem błąd w arkuszu do statystyk i bezmyślnie przepisywałem z minusem powołując się na nieomylność programu.. my bad.

Do góry
#3721945 - 25/02/2010 19:11 Re: Lack of money is the root of all evil. Tennis. [Re: wuuja]
wuuja Offline
old hand

tenis Michael Berrer vs. Marcos Baghdatis
Typ: Michael Berrer@2,86 betfair | Stake: 10/10.
Na wstępię przyznać, że nigdy nie lubiłem Niemca. Irytowała mnie jego nadwaga i nieco toporny jak na volleiste styl gry. Jednak to co zobaczyłem od początku obecnego sezonu to zupełnie inny tenisista. Gra pewniej, częściej ryzykuje, zrzucił trochę kilogramów, widać swobode w jego poczynaniach, a i serwis wydaje się nieco bardziej kąśliwy. Zresztą wyniki mówią same za siebie. Baghdatis po dobrym (nie licząc spotkania z Berdychem) początku sezonu nieco przystopował. Jego mecz z Simonem stał na poziomie tak niskim, że aż brakuje człowiekowi porównania. Również przeciwko Devvarmanowi Cypryjczyk strasznie się męczył. Berrer na fali wznoszącej, dlatego też zdecydowanie stawiam na jego zwycięstwo.

Do góry
#3725522 - 27/02/2010 03:33 Re: Lack of money is the root of all evil. Tennis. [Re: wuuja]
wuuja Offline
old hand

tenis Mardy Fish vs. Jeremy Chardy
Typ: Mardy Fish@1,78 betfair | Stake: 10 u.
Obydwaj zawodnicy są bez formy, jednak ja bardziej ufam Fishowi. W zeszłym roku wygrał on turniej w Delray Beach, więc to bez wątpienia idealne miejsce na odzyskanie formy. Chardy wczoraj z Giraldo pokazał nam coś gorszego niż WTA. Brejk za brejkiem, z prowadzenia 4:1 i szansy na przełamanie dla Francuza zrobił się set 4:6 dla Giraldo, z 3:0* w trzeciej partii mieliśmy okazje ujrzeć 3:3. Chardy z bardzo groźnego zawodnika w poprzednim sezonie zrobił się zwykły grajek, którego zarówno gra, jak i psychika jest tak niepoukładana, że aż szok. Do tego dodajmy mase podwójnych błędów serwisowych. Dziś zdecydowanie gram Mardego i liczę, że wreszcie zacznie grać na miare swoich możliwości, a w Stanach zawsze potrafił napsuć rywaolom sporo krwi.

Do góry
#3726395 - 27/02/2010 11:10 Re: Lack of money is the root of all evil. Tennis. [Re: wuuja]
wuuja Offline
old hand

tenis Michael Berrer vs. Marcos Baghdatis
Typ: Michael Berrer@2,86 betfair | Stake: 10/10.
Na wstępię przyznać, że nigdy nie lubiłem Niemca. Irytowała mnie jego nadwaga i nieco toporny jak na volleiste styl gry. Jednak to co zobaczyłem od początku obecnego sezonu to zupełnie inny tenisista. Gra pewniej, częściej ryzykuje, zrzucił trochę kilogramów, widać swobode w jego poczynaniach, a i serwis wydaje się nieco bardziej kąśliwy. Zresztą wyniki mówią same za siebie. Baghdatis po dobrym (nie licząc spotkania z Berdychem) początku sezonu nieco przystopował. Jego mecz z Simonem stał na poziomie tak niskim, że aż brakuje człowiekowi porównania. Również przeciwko Devvarmanowi Cypryjczyk strasznie się męczył. Berrer na fali wznoszącej, dlatego też zdecydowanie stawiam na jego zwycięstwo.
Marcos Baghdatis won 7:6 6:1.
-10 u.

tenis Mardy Fish vs. Jeremy Chardy
Typ: Mardy Fish@1,78 betfair | Stake: 10 u.
Obydwaj zawodnicy są bez formy, jednak ja bardziej ufam Fishowi. W zeszłym roku wygrał on turniej w Delray Beach, więc to bez wątpienia idealne miejsce na odzyskanie formy. Chardy wczoraj z Giraldo pokazał nam coś gorszego niż WTA. Brejk za brejkiem, z prowadzenia 4:1 i szansy na przełamanie dla Francuza zrobił się set 4:6 dla Giraldo, z 3:0* w trzeciej partii mieliśmy okazje ujrzeć 3:3. Chardy z bardzo groźnego zawodnika w poprzednim sezonie zrobił się zwykły grajek, którego zarówno gra, jak i psychika jest tak niepoukładana, że aż szok. Do tego dodajmy mase podwójnych błędów serwisowych. Dziś zdecydowanie gram Mardego i liczę, że wreszcie zacznie grać na miare swoich możliwości, a w Stanach zawsze potrafił napsuć rywaolom sporo krwi.
Mardy Fish won 6:4 6:3.
+7.8 u.

---
Wszystkie typy: 31
17/14
Zysk: +18.59 u.
Yield: 6.81%

Jak być może niektórzy z was zauważyli, od typu na Fisha zacząłem podawać stawki w tzw. unitach [u], bo jednak nie do każdego dociera, że 10/10 nie równa się całemu budżetowi, tylko jest to po prostu płaska stawka.
Dziękuję, dobranoc.

Do góry
#3743744 - 09/03/2010 18:20 Re: Lack of money is the root of all evil. Tennis. [Re: wuuja]
wuuja Offline
old hand

tenis Evgeny Donskoy vs. Aldin Setkic
Typ: Evgeny Donskoy@1,53 bet365 | Stake: 6 u.
Challenger Sarajevo. Młody Rosjanin to bardzo ciekawy zawodnik. Mocny serwis i leworęczny forhand to dwa największe atuty 19-latka. Widziałem go kilka razy w akcji i zrobił na mnie spore wrażenie. Mimo młodego wieku ma już na swoim koncie kilka ciekawych wyników, a w tym turnieju ograł w kwalach całkiem niezłego Kudryavtseva. Jego rywalem bedzie Aldin Setkic, czyli zawodnik, o którym ciężko cokolwiek powiedzieć poza średnimi wynikami w Futuresach, gdzie przegrał ostatnio z Olejniczakiem. Jego jedyny atut to bośniacka narodowość, dzięki czemu może się uważać za gospodarza, ale nie sądzę by miało to jakiś znaczący wpływ na wynik meczu.

Do góry
#3747072 - 11/03/2010 17:16 Re: Lack of money is the root of all evil. Tennis. [Re: wuuja]
wuuja Offline
old hand

tenis Victor Crivoi vs. Ruben Ramirez-Hidalgo
Typ: Victor Crivoi@2,11 betsafe | Stake: 10 u.
Challenger Rabat. Crivoi mimo przegranego seta z Redą El Amranim, zaprezentował się bardzo dobrze. Marokańczyk to, mimo młodego wieku, bardzo niebezpieczny zawodnik. Świetny w defensywie, nie boi się pójśc do siatki, ma ten błysk w grze. Nic więc dziwnego, że Rumun miał z nim spore kłopoty. Hiszpan natomiast to strasznie nierówny zawodnik, podstarzały już zresztą, a obecnie bez formy. Dla mnie faworytem jest Crivoi, kursy lekko przesadzone i trzeba taką okazję wykorzystać.

Do góry
#3749651 - 13/03/2010 03:39 Re: Lack of money is the root of all evil. Tennis. [Re: wuuja]
wuuja Offline
old hand

tenis Benjamin Becker vs. Paul-Henri Mathieu
Typ: Benjamin Becker@1,85 Expekt | Stake: 10 u.
Mathieu wraca po 5-miesięcznej przerwie z powodu kontuzji łydki i pachwiny. Ciężko mu będzie tak od razu złapać rytm meczowy, zresztą przed kontuzją również nie błyszczał formą.

Do góry
#3750972 - 14/03/2010 01:31 Re: Lack of money is the root of all evil. Tennis. [Re: wuuja]
wuuja Offline
old hand

tenis Evgeny Donskoy vs. Aldin Setkic
Typ: Evgeny Donskoy@1,53 bet365 | Stake: 6 u.
Challenger Sarajevo. Młody Rosjanin to bardzo ciekawy zawodnik. Mocny serwis i leworęczny forhand to dwa największe atuty 19-latka. Widziałem go kilka razy w akcji i zrobił na mnie spore wrażenie. Mimo młodego wieku ma już na swoim koncie kilka ciekawych wyników, a w tym turnieju ograł w kwalach całkiem niezłego Kudryavtseva. Jego rywalem bedzie Aldin Setkic, czyli zawodnik, o którym ciężko cokolwiek powiedzieć poza średnimi wynikami w Futuresach, gdzie przegrał ostatnio z Olejniczakiem. Jego jedyny atut to bośniacka narodowość, dzięki czemu może się uważać za gospodarza, ale nie sądzę by miało to jakiś znaczący wpływ na wynik meczu.
Aldin Setkic won 7:6 7:5.
-6 u.

tenis Victor Crivoi vs. Ruben Ramirez-Hidalgo
Typ: Victor Crivoi@2,11 betsafe | Stake: 10 u.
Challenger Rabat. Crivoi mimo przegranego seta z Redą El Amranim, zaprezentował się bardzo dobrze. Marokańczyk to, mimo młodego wieku, bardzo niebezpieczny zawodnik. Świetny w defensywie, nie boi się pójśc do siatki, ma ten błysk w grze. Nic więc dziwnego, że Rumun miał z nim spore kłopoty. Hiszpan natomiast to strasznie nierówny zawodnik, podstarzały już zresztą, a obecnie bez formy. Dla mnie faworytem jest Crivoi, kursy lekko przesadzone i trzeba taką okazję wykorzystać.
Ruben Ramirez-Hidalgo won 7:5 3:6 6:2.
-10 u.

tenis Benjamin Becker vs. Paul-Henri Mathieu
Typ: Benjamin Becker@1,85 Expekt | Stake: 10 u.
Mathieu wraca po 5-miesięcznej przerwie z powodu kontuzji łydki i pachwiny. Ciężko mu będzie tak od razu złapać rytm meczowy, zresztą przed kontuzją również nie błyszczał formą.
Paul-Henri Mathieu won 6:3 6:1.
-10 u.

---
Wszystkie typy: 34
17/17
Skuteczność: 50%
Zysk: -7.41 u.
Yield: -2,48%

Do góry
#3751007 - 14/03/2010 01:44 Re: Lack of money is the root of all evil. Tennis. [Re: wuuja]
wuuja Offline
old hand

tenis Gilles Simon vs. Brian Dabul
Typ: Gilles Simon@1,55 betfair | Stake: 10 u.
Ciężko sobie wyobrazić kolejną porażkę Simona. Miał już wystarczająco dużo czasu żeby dojść do siebie po kontuzji. Dabul oprócz regularności nie dysponuje żadnymi nadzwyczajnymi atutami. Wygrana ze zmęczonym po Davis Cupie Leonardo Mayerem jakoś nie zrobiła na mnie większego wrażenia. Francuz powinien sobie poradzić.

tenis Thomaz Bellucci vs. Carlos Moya
Typ: Thomaz Bellucci@1,45 interwetten | Stake: 10 u.
Leworęczny Brazylijczyk ma wszelkie predyspozycje by stać się solidnym hardcourterem, tymczasem lepsze wyniki odnosi na clayu. Silny serwis, dobry forhand, niezły touch przy siatce, same atuty. Może czasem brakuje regularności. Stary Carlos już raczej prochu nie wymyśli. Już na clayu widać było, że Moya się po prostu wypalił. Smyczka pokonał doświadczeniem w tajbrekach, ale samo doświadczenie nie wystarczy by zatrzymać błyskotliwego Thomaza.

Do góry
#3753168 - 15/03/2010 02:47 Re: Lack of money is the root of all evil. Tennis. [Re: wuuja]
wuuja Offline
old hand

tenis Igor Andreev vs. Michael Russell
Typ: Igor Andreev@1,90 bet365 | Stake: 10 u.
Cały czas mam w głowie świetną grę Igora z Federerem na AO. Jeśli tak zagra, to Russell zostanie zmieciony z kortu, jednak forma Rosjanina z tamtego meczu lekko opadla, chociaż oglądalismy go jedynie w meczach na mączce. Russell znany jest z dobrej gry na własnym terenie, świetnie porusza się po korcie, walczy z dużą determinacją, ale moim zdaniem to nie wystarczy. Wszystko zależy od Igora. Ja myślę, że weźmie się wreszcie za siebie i zacznie grać jak za dawnych czasów. Tym bardziej, że rok temu na IW forma mu dopisywała. Ograł groźnego Gulbisa, Tsonge, odpadł po ciężkich 3 setach [6:4 6:7 6:7] z serwującym jak maszyna Ljubą.

Do góry
#3754534 - 16/03/2010 01:16 Re: Lack of money is the root of all evil. Tennis. [Re: wuuja]
wuuja Offline
old hand

tenis Juan Carlos Ferrero vs. Juan Monaco
Typ: Juan Carlos Ferrero@1,50 Ladbrokes | Stake: 10 u.
El Mosquito radził sobie z Monaco na clayu, więc na hardzie tym bardziej powinien. Argentyńczyk nie nadaje się do gry na takiej nawierzchni, chociaż trzeba przyznać, że ostatnio idzie mu coraz lepiej. Ferrero w świetnej formie, nie widze tutaj innej opcji.

tenis Thomaz Bellucci vs. Guillermo Garcia-Lopez
Typ: Thomaz Bellucci@1,67 betfair | Stake: 10 u.
Garcia-Lopez był bliski odpadnięcia z Lacko, dostał spory prezent od Cilica, ale dopiero dziś czeka go prawdziwy sprawdzian. Bellucci ma wszelkie predyspozycje do gry na hardzie, poza tym forma również dopisuje, więc powinien sobie z Hiszpanem poradzić.

Do góry
#3758139 - 18/03/2010 00:38 Re: Lack of money is the root of all evil. Tennis. [Re: wuuja]
wuuja Offline
old hand

tenis Juan Monaco vs. Guillermo Garcia-Lopez
Typ: Juan Monaco@1,54 betfair | Stake: 10 u.
Monaco w meczu z Ferrero pokazał sporo zaangażowania. Widać, że zależy mu na poprawie swojej gry na hardzie. Podając typ na Ferrero pisałem, że Monaco zrobił na nawierzchniach twardych postępy, ale nie wiedziałem, że aż takie. Jeśli dał rade z El Mosquito, poradzi też sobie z GG Lopezem, który ma w tym turnieju po prostu szczęście. Gra zakopany za linią końcowa, pech tylko, że ani Cilic, ani Bellucci nie potrafili być na tyle regularni żeby Hiszpana wykończyć. Monaco będzie.

Do góry
#3758145 - 18/03/2010 00:48 Re: Lack of money is the root of all evil. Tennis. [Re: wuuja]
wuuja Offline
old hand

tenis Tomas Berdych vs. Victor Troicki
Typ: Thomas Berdych@1,45 betfair | Stake: 10 u.
Berdych w niezłej formie, imponująco ograł Verdasco, wcześniej dał rade będącemu w niezłej formie Francuzowi Serra, a dziś czeka go pojedynek z Troickim, czyli największym farciarzem turnieju. Wygrał zaledwie gema, a już jest w 4. rundzie! Jak? Jego pierwszy rywal, Cuevas, skreczował po wygranym serwisie Victora, natomiast drugi, Davydenko, oddał mecz walkowerem ze względu na złamany wcześniej nadgarstek. Troicki już w Pucharze Davisa grał słabo, więc nie daje mu dzisiaj większych szans z idącym jak burza Berdią.

Do góry
#3759451 - 18/03/2010 19:16 Re: Lack of money is the root of all evil. Tennis. [Re: wuuja]
wuuja Offline
old hand

tenis Paolo Lorenzi vs. Jesse Witten
Typ: Paolo Lorenzi(-1,5)@1,90 bet365 | Stake: 10 u.
Witten nie przepada za clayem. Jego domeną, jak każdego Amerykanina jest hard. Dziś we włoskim Citta di Caltanissetta przyjdzie mu się zmierzyć z Paolo Lorenzim. Zawodnikiem, który bardzo dobrze radził sobie na poziomie CH, niestety podkusiło go o awans szczebel wyżej, ale po 7 porażkach z rzędu w meczach rangi ATP zszedł na ziemie i wrócił tam skąd przyszedł by odbudować formę. Zaczął kapitalnie, pokonując w 1. rundzie Carlosa Berlocq. Teraz zadanie ma dużo łatwiejsze, bo Witten bardzo mozolnie porusza się po takich nawierzchniach jak ta. Włoch jest regularny, niezły w defensywie i za sprytny żeby przegrać z takim młotem jak Jesse. 2:0 ciut ryzykowne, ale warto spróbować.

Do góry
#3760230 - 19/03/2010 02:33 Re: Lack of money is the root of all evil. Tennis. [Re: wuuja]
wuuja Offline
old hand

tenis Ivan Ljubicic vs. Juan Monaco
Typ: Ivan Ljubicic@1,65 Pinnacle | Stake: 10 u.
Ljuba w formie. Nie wyobrażam sobie by po ograniu Djokovica mógł odpaść z Monaco. Fakt, że Novak grał słabo, ale jednak takiego Kohlschreibera przerosło jego nazwisko mimo 3 piłek meczowych. Argentyńczyk natomiast po bardzo dobrym meczu z Ferrero, w pojedynku z GG Lopezem grubo spuścił z tonu. Nie był tak regularny, nie potrafił skończyć prostych piłek, brakowało winnersów. Ivan mu dziś pokaże, że na hardzie nie ma czego szukać.

Do góry
#3769115 - 25/03/2010 00:11 Re: Lack of money is the root of all evil. Tennis. [Re: wuuja]
wuuja Offline
old hand

tenis Mario Ancic vs. Jeremy Chardy
Typ: Mario Ancic@1,87 Unibet | Stake: 10 u.
Chardy od dłuższego czasu nie może złapać formy, a Ancic wręcz odwrotnie. Po przerwie wrócił w bardzo dobrym stylu i to on jest dla mnie faworytem tego spotkania.

tenis Paul-Henri Mathieu vs. Ilya Marchenko
Typ: Paul-Henri Mathieu@1,70 Pinnacle | Stake: 10 u.
Mathieu również na fali wznoszącej po przerwie. Pokazał się z dobrej strony w meczach z Beckerem i Lopezem, a to dobry prognostyk. Jak chce i jest w formie, to nie takie mecze potrafi wygrywać, a myślę, że teraz powinno zależeć mu podwójnie.

Do góry
Strona 1 z 4 1 2 3 4 >

Moderator:  rafal08