Opcje tematu
#3742181 - 08/03/2010 06:37 ATP - Indian Wells - 11.03-21.03
Goget Offline
Tenis Trader

Meldunek: 09/02/2003

BNP Paribas Open

Miejsce : Indian Wells, Stany Zjednoczone
Ranga turnieju : ATP Masters "1000"
Data : 11.03-21.03 2010 r.
Aktualny czas :
Nawierzchnia : twarda
Pula nagród : 3'645'000 $
Uczestnicy : 96 zawodników w singlu / 32 pary w deblu
Oficjalna strona : www.bnpparibasopen.org
Drabinki : Singiel || Debel || Kwalifikacje
Plan Dnia : Zobacz
Wyniki na żywo : Oficjalny Livescore

Przydatne linki :

www.tennisbios.com - livescore, sylwetki, rankingi
www.fromsport.com - live video
www.myp2p.eu - linki do streamów
www.tennis.matchstat.com - wyniki i statystyki zawodników
www.tenisinfo.pl - wyniki i statystyki zawodników
www.atptennis.com - strona ATP
www.itftennis.com/mens - strona ITF

Do góry
Bonus: Unibet
#3745872 - 11/03/2010 02:14 Re: ATP - Indian Wells - 11.03-21.03 [Re: Goget]
szamakh Offline
addict

Meldunek: 19/06/2007
otwieram temat

Lu, Yen-Hsun - Witten, Jesse

duzo mowic nie musze wystarcza suche wyniki
lu ostatnie przez kwale przechodzi gladko
w turniejach glownych co prawda odpadal szybko ale z monfilsem,verdasco i roddickiem wiec co tu duzo mowic na tej nawierzchni ograc ich wrecz graniczy z cudem dla takich zawodnikow.
witten natomiast nie radzi sobie nawet w kwalachon przegrywa wszystko doslownie wszystko i to nawet w pierwszych rundach chellengerow odpada jest w mizernej formie i raczej bez zadnych szans dzisiaj na lu.

kurs 1,3 moze nie powala ,ale wedlug mnie raczej spokojnie wejdzie xd.

Do góry
#3747365 - 11/03/2010 22:12 Re: ATP - Indian Wells - 11.03-21.03 [Re: szamakh]
szamakh Offline
addict

Meldunek: 19/06/2007
Phau, Bjorn - Anderson, Kevin

Niemiec stoczy dziś pojedynek z slabiutkim ostatnimi czasy andersonem z Rsa .
Co widze kevina to przechodzi kwale i na tym koncza sie jego przygody z turniejem , bylo tak juz 2 razy w ostatnim czasie i do tego przegfral 2 razy na hardzie w chelkach , jest w mizernej formie ma 2 metry i zupelny brak szybkosci to wszystko, no moze tylko ten serwis ktory nie raz utrzymuje .
stanie dzisiaj przeciwko niemcowi ktory ostatnio gra calkiem dobrze moze i przegrane z berankins i rosol w chelku nie przynosza chluby ,ale za to ostatni mecz z youzhnym pokazal ze jego forma jest dobra mial juz 3-1 w pierwszym secie , potem powalczyl w drugim ,
Po jego grze widac ze forma zwyzkuje , i dziisaj powinien raczej gladko odprawic do domu andersona , a kurs na to jest swietny .

kurs na Phau 2,5 Sportingbet

Do góry
#3747396 - 11/03/2010 22:44 Re: ATP - Indian Wells - 11.03-21.03 [Re: szamakh]
Ejdem Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 30/09/2009
Originally Posted By: szamakh
Phau, Bjorn - Anderson, Kevin

Niemiec stoczy dziś pojedynek z slabiutkim ostatnimi czasy andersonem z Rsa .
Co widze kevina to przechodzi kwale i na tym koncza sie jego przygody z turniejem , bylo tak juz 2 razy w ostatnim czasie i do tego przegfral 2 razy na hardzie w chelkach , jest w mizernej formie ma 2 metry i zupelny brak szybkosci to wszystko, no moze tylko ten serwis ktory nie raz utrzymuje .
stanie dzisiaj przeciwko niemcowi ktory ostatnio gra calkiem dobrze moze i przegrane z berankins i rosol w chelku nie przynosza chluby ,ale za to ostatni mecz z youzhnym pokazal ze jego forma jest dobra mial juz 3-1 w pierwszym secie , potem powalczyl w drugim ,
Po jego grze widac ze forma zwyzkuje , i dziisaj powinien raczej gladko odprawic do domu andersona , a kurs na to jest swietny .

kurs na Phau 2,5 Sportingbet

co prawda kurs na Niemca zdecydowanie zawyzony ale patrzac obiektywnie wczoraj Kevin odprawil Slodziaka ktory jest bardzo solidnym zawodnikiem szczgulnie na wlasnej ziemi dysponuje dobrym serwisem i calkiem niezlym bekhendem dobrze gra przy siatce... i jesli Kevin dzis bedzie dobrze dysponowal serwisem a stac go na to napewno to Bjorn bedzie mial bardzo pod gorke ... na moje no-bet ew moze na live cos lapac wink

Do góry
#3747419 - 11/03/2010 22:58 Re: ATP - Indian Wells - 11.03-21.03 [Re: szamakh]
haku Offline
Lucio Fulci Forever

Meldunek: 22/08/2006
Ryan Harrison - Taylor Dent 1 @3,20 Pinnacle 3/10

Kolejna nadzieja amerykanów kontra stary wyjadacz Dent.
Harrison powolutku zaczyna pojawiać się w turniejach rangi ATP, już nie tylko dzięki dzikim kartom.W Delray Beach przeszedł np. kwale wygrywając z solidnymi graczami z półki challengerowej posiadającymi dobre lub bardzo dobre serwisy(Ball, Merwe, Gregorc), by polec potem po niezłym meczu z późnieszym triumfaotrem Gulbisem 36 67. Amerykański hard to jego domena i raczej poza nią się nie wychyla
(i słusznie).
Ryan posiada solidny, choć nie rewelacyjny serwis, oraz solidny bh, którym lubi często z dobrym skutkiem mijać rywali przy siatce.Forhend do poprawy-za często bywa "baloniasty".
Mecze rozgrywa zwykle z linii końcowej, choć gra przy siatce także nie jest mu obca(niezłe wyniki w Delray Beach w deblu z Dentem)
Dent w singlu nic specjalnego w tym roku nie gra, więc kursy mocno naciągnięte, tym bardziej że h2h 1:1(Harrison co prawda wygral na amerykańskiej cegle, a Dent na hardzie). Nawierzchnia nie jest aż tak szybka, by mocne serwisy Denta "niszczyły" młodego.
To może być przełomowy turniej dla Harrisona.

Do góry
#3747455 - 11/03/2010 23:28 Re: ATP - Indian Wells - 11.03-21.03 [Re: haku]
haku Offline
Lucio Fulci Forever

Leonardo Mayer - Brian Dabul 2 @3,06 2/10

Dabul znakomicie przeszedł kwale, poznał kort, wygrał wcześniej chelka na hardzie w Ekwadorze, a Mayer, choć w tym roku gra coraz lepiej i pokonuje coraz to lepszych graczy, prosto z mroźnej Szwecji, po 3 trudnych meczach miał 3 dni na aklimatyzację.
Może to wystarczy, ja jednak spróbuję po niskiej stawce zagrać na zawodnika bardziej ogranego na tych kortach i będącego w rytmie meczowym.

Do góry
#3747469 - 11/03/2010 23:41 Re: ATP - Indian Wells - 11.03-21.03 [Re: haku]
Amir_Khan Offline
no risk no fun

Meldunek: 05/01/2010
1.Carlos Moya (ESP) – Tim Smyczek (USA) (Do 11 Mär 21:30)

Typ: Tim Smyczek @ 2,10 - Bet365

Po pierwsze Moya jest już tylko cieniem tego gracza który był kiedyś numerem jeden na świecie , nie bardzo rozumiem dlaczego rozdrabnia swoją legendę i pomimo swojego wieku i dużej kontuzjogenności nadal pojawia sie na tenisowych kortach.Jedyne sensowne wytłumaczenie to miłość do tego sportu ale trzeba wiedzieć w życiu kiedy powiedzieć dość i potrafić ze sceny zejść z twarzą.Carlos gra zapewne swój ostatni sezon w karierze , Smyczek to nie jest żaden wielki gracz raczej przeciętny czelendzerowiec ale sposob w jaki przebrnal prez sito eleminacji w Indian Wells budzi moj szacunek.Gra u siebie w prestizowym turnieju i mimo wszystko szczesliwe losowanie bo mogl trafic na kogos z absolutnego topu , to spora szansa na awans do drugiej rundy i zarobienie wiecej niz tlukac sie po czelendzerowych zakamarkach tenisowego swiata.

Do góry
#3747476 - 11/03/2010 23:45 Re: ATP - Indian Wells - 11.03-21.03 [Re: haku]
JelineK Offline
old hand

Meldunek: 06/03/2010
Witam jestem tu nowy więc proszę o wyrozumiałość prześledziłem dzisiejsze mecze i wyhaczyć ciekawy mecz.

Moya C. - Smyczek.T 2 1.95

Smyczek przeszedł przez kwale jak ekspress oddając łącznie o ile się nie mylę 3 gemy wygrywając z solidnym graczem jakim jest Dustin Brown. Widać, że czuje już ten turniej i chce coś zwojować.
Przeciwnikiem Smyczka będzie Hiszpan Carlos Moya, który lata świetności wydaję się mieć za sobą. Ostatnie jego spotkania były bez rewelacji. Jest pod optymalną formą to fakt. Moya nieznacznie przeważa jedynie warunkami fizycznymi nad przeciwnikiem.

Dlatego chciałem się poradzić czy warto grać za większą stawkę bo nie traktuje tego meczu jako szukanie niespodzianki tylko stawiam Amerykanina jako zdecydowanego faworyta w meczu ,w którym jest gospodarzem. Po prostu mam solidne przesłanki co do tego typu. Chciałbym jednak, żeby ktoś rozwiał moje wątpliwości na temat jak widzi ten mecz?. Możliwe, że coś przeoczyłem w analizie i przyjmę krytykę na swoje barki. Do meczu zostało jeszcze trochę czasu kurs spada ale chciałem się poradzić.

Do góry
#3747478 - 11/03/2010 23:49 Re: ATP - Indian Wells - 11.03-21.03 [Re: Amir_Khan]
Amir_Khan Offline
no risk no fun

Meldunek: 05/01/2010
2.Rajeev Ram (USA) – Daniel Köllerer (AUT) (Fr 12 Mär 00:30)

Typ: Rajeev Ram @ 2,02 - Pinnacle

Ram to gracz który bardzo dobrze czuje się w turniejach rozgrywanych u siebie w kraju i właśnie na nie moblilizuje się podwójnie.Losowanie miał całkiem przyjemne bo przy cały szacunku dla dokonań Kollerer'a to '' Crazy Danni '' nie jest specjalista od nawierzchni innych niż mączka chociaż kiedy jest w formie fizyczno-mentalnej potrafi sprawić niespodzianke na hardzie , czego dowodem jest bardzo dobry występ podczas US Open 09. Ostatnio reprezentant Austrii zdecydowanie spuscił z tonu i jego forma nie jest zachecajac do tego zaby zainwestowac w niego swoje pieniadze.Ram to gracz ktory prezentuje dosc czesto w swoich meczach juz zapomniany styl serv and voley , czesto wywiera presje na rywalu atakaujac do siatki , posiada solidny serwis ktory ustawia mu wiele wymian.Dla mnie faworyt jest jeden w tym meczu i jest nim Rajeev Ram.

Do góry
#3747523 - 12/03/2010 00:17 Re: ATP - Indian Wells - 11.03-21.03 [Re: Amir_Khan]
Jeremy Chardy Offline
enthusiast

Meldunek: 05/03/2010
tenis Marco Chiudinelli - Ernests Gulbis Typ: 2 tenis

Wedlug mnie to "pewka" dnia. Byc moze niektorzy zaprzecza, gdyz Lotysz nieraz tracil glowe i nerwy w juz praktycznie wygranych meczach,ale mialem okazje ogladac kilka jego spotkan w Delray Beach gdzie wygral turniej i musze przyznac, ze Ernests zainsponowal mi froma! Prawdepowiedziawszy to spodziewalem sie tu kursu ok 1.15,ale nic tylko sie cieszyc. Gulbis to jeszcze nieokszesany mlokos,ale z pewnoscia o olbrzymich umiejetnosciach, ktorych poziom podnosi z kazdym sezonem i nie wydaje mi sie by przecietny Szwajca r Chiudinelli stanowil jakikolwiek klopot dla Gulbisa. tenis

Do góry
#3749034 - 12/03/2010 19:34 Re: ATP - Indian Wells - 11.03-21.03 [Re: Jeremy Chardy]
haku Offline
Lucio Fulci Forever

Ryan Harrison - Taylor Dent 1 @3,20 Pinnacle 3/10
Leonardo Mayer - Brian Dabul 2 @3,06 2/10

piwo

Stefan Koubek - David Nalbandian 1 @3,55 Sportingbet 5/10

Ależ kursiwo cool
Koubek w tym roku na hardzie 13:4 , tutaj znakomicie przeszedł kwale, pokonał zawsze mocnego Dev Varmana i De Chaunaca, poznał dobrze kort, a naprzeciw staje opromieniony po zwycięstwie nad Szwecją Nalbi, który w tym roku na hardzie jeszcze nie bywał, więc kłopotów będzie miał co niemiara smile
Do końca nie wiadomo jak potraktuje ten sezon , gdyż jego występy jak na razie są słabe, do tego dochodzą także problemy Davida z nogą i mięśniami widoczne w Buenos.
2 mecze na cegle i jeden w hali z weteranem i kursy @1,28? No way!
Koubek w gazie zrobi 2:0.

Czego jemu i nam wszystkim życzę piwo

Do góry
#3749109 - 12/03/2010 20:55 Re: ATP - Indian Wells - 11.03-21.03 [Re: haku]
mlody_wilk Offline
Fanatycy ze Szklanego Zagłębia

Meldunek: 11/01/2007
haku popieram, jak zobaczyłem kurs na Koubka to szczena trochę opadła...Koubek przez kwale jak armata natomiast Nalbandian szczytową formę ma za sobą, a hard to przecież nie cegła, więc nic tylko grać :))

Do góry
#3749133 - 12/03/2010 21:43 Re: ATP - Indian Wells - 11.03-21.03 [Re: mlody_wilk]
Marcel Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 20/06/2003
http://www.daviscup.com/news/newsarticle.asp?articleid=16792

Afterwards, Nalbandian admitted that despite playing the match he was far from 100 per cent fit. “I woke up good but after warming up I felt a little uncomfortable in my leg but we made the decision for me to play,” he said.

“I didn’t feel good from the beginning. After I won the first set I felt my leg and it felt worse with every point but I just tried to give 100 per cent and today it was enough. We all did a great job all weekend. All the guys played a very high level and I want to congratulate them all.”

For Vazquez it had been a challenging but highly successful week in Sweden. “We didn’t know about David until ten minutes before the match whether he was able to play or willing to play,” the captain revealed.

“It was a last minute decision – we took the responsibility and he also took the responsibility but if something would have happened [to his leg] it would have been a problem.”

Do góry
#3749144 - 12/03/2010 21:54 Re: ATP - Indian Wells - 11.03-21.03 [Re: Marcel]
Marcel Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 20/06/2003
Mi sie podoba jeszcze mecz Mello z Zeballosem. H2H 3-1 na korzyśc Mello w tym 2 razy wygrał na hardzie w Brazylii. Jego przewagą jest to, iż w IW juz siedzi troche czasu, zagrał 2 mecze kwali a Zeballos przylatuje proste z zimnej Szwecji. Do tego forma singlowa w tym sezonie marniutka. 2 wygrane w domu z emerytami Gaudio i Moyą to niewiele. Narazie przeskok do regularnej gry w większych turniejach jest dla chłopaka chyba za duży.

Do góry
#3749316 - 13/03/2010 00:15 Re: ATP - Indian Wells - 11.03-21.03 [Re: Marcel]
Jeremy Chardy Offline
enthusiast

Meldunek: 05/03/2010
tenis Victor Hanescu - Juan Ignacio Chela Typ: 1 tenis

Dla mnie Chela zawsze bedzie kojarzyl sie z Clay'em. Mysle,ze nie przesadze twierdzac, iz Argentyniec ma lata swietnosci juz za soba i do tego przyjdzie mu sie zmierzyc na hardzie z Rumunem, ktory juz raz go ogral w tegorocznym AO 3-0. Choc oboje od wspomnianego AO grywali na maczce z podobnymi sukcesami to uwazam, ze dzis faworytem do zwyciestwa jest wlasnie "Drakula". Nie mozna pominac faktu, iz grajac na hardzie bardzo waznym elementem bedzie serwis, a ta umiejetnosc dzis mysle zdecydowanie po stronie Hanescu. Do tego wszystkiego jesli spojrzec na dosc zachecajacy kurs (ok 1.6) to uwazam,iz typ jak najbardziej do grania.

Do góry
#3754499 - 16/03/2010 01:01 Re: ATP - Indian Wells - 11.03-21.03 [Re: Jeremy Chardy]
bazyl Offline
Zuzia Róża

Meldunek: 28/10/2004
Trocki turniej zycia grin

Do góry
#3754540 - 16/03/2010 01:25 Re: ATP - Indian Wells - 11.03-21.03 [Re: bazyl]
A.S.Romek Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 13/10/2001
Originally Posted By: bazyl
Trocki turniej zycia grin

Troicki ma to nad czym większość Polaków myśli, czyli jak zarobić żeby się nie narobić.
Za 4 runde ma 39 800$ a rozegrał tylko 1 gema w tym turnieju smile

Do góry
#3754548 - 16/03/2010 01:30 Re: ATP - Indian Wells - 11.03-21.03 [Re: A.S.Romek]
Rafik 25 Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 24/09/2005
Zaiskrzyło pomiędzy legendami tenisa
autor: Michał Świtaj, 2010-03-15, 18:05, źródło: inf. własna / materiały prasowe

W Indian Wells w dniu rozpoczęcia turnieju ATP i WTA zorganizowano mecz charytatywny na rzecz ofiar trzęsienia ziemi w Haiti z udziałem Pete'a Samprasa, Andre Agassiego, Rogera Federera i Rafaela Nadala. Nie spodziewano się jednak, że podczas przyjacielskiego starcia zaiskrzy pomiędzy legendami tenisa, triumfatorami łącznie 44 turniejów Wielkiego Szlema.
Wszystko zaczęło się gdy po kilku żartach Agassiego dogryzających pozostałej trójce, Sampras - który widocznie miał już dosyć złośliwości byłego rywala z kortów - zaczął parodiować specyficzny, przypominający spacer gołębia chód Andre.

Agassi, który podobnie jak pozostali tenisiści miał zainstalowany mikrofon przy ustach, nie potraktował tego jako żart. - Chcę też zaprezentować ciebie - odpowiedział Andre i wyciągnął obie kieszenie od spodenek. - Nie mam pieniędzy. O, czekaj, mam dolara - powiedział Amerykanin, sugerując w ten sposób sknerstwo Samprasa. Już wcześniej w kontrowersyjnej książce Agassi opowiedział historię, w której Sampras rzekomo dał napiwek w wysokości jednego dolara.

- Rozumiem. Daję niskie napiwki. Przepraszam cię, Baracku Obama - ripostował Sampras. Atak ten tak go zaskoczył, że wyraźnie nie wiedział jak się zachować. Dla żartów zaserwował piłkę w kierunku Agassiego. Ta minęła go tylko o kilka centymetrów. -Wszystko to gra i zabawa dopóki kogoś nie zranisz - odpowiedział Andre, wprawiając cała publikę w konsternację.

Federer, który występował w parze z Samprasem, próbował jakoś rozluźnić atmosfera, ale ta do końca pokazowego meczu została nieciekawa. Dopiero po zakończonym spotkaniu Sampras przytulił Agassiego i powiedział: - Nie wiem o co chodzi, Andre. Ja cię przecież kocham
, człowieku. Napięcie zostało rozładowane, chociaż żaden z zawodników nie zjawił się na konferencji prasowej po meczu.

Spotkanie wygrali 8:6 Federer i Sampras. Wcześniej w meczu legend pań Martina Navrátilová i Justine Henin pokonały Lindsay Davenport i Steffi Graf.

Choć cała impreza charytatywna pozostawiła pewien niesmak, to najważniejszy cel został zrealizowany. - Zebraliśmy już milion dolarów, a to nie koniec - oświadczył organizator imprezy Larry Ellison i przekazał czek poszkodowanym w Haiti.

Do góry
#3757821 - 17/03/2010 21:37 Re: ATP - Indian Wells - 11.03-21.03 [Re: Rafik 25]
Piostar Offline
Marcos Baghdatis

Meldunek: 01/11/2004
Monaco - Garcia-Lopez 1 1,508 Pinnacle

Nie widziałem GGL jeszcze w tym turnieju, ale czytałem że jego spotkanie z Belluccim nie stało na wysokim poziomie. Widziałem za to spotkanie Monaco z Ferrero. Obejrzałem je od pierwszej do ostatniej piłki i byłem mile zaskoczony poziomem widowiska. Oczywiście miało ono swoje wzloty i upadki - ale poziom był dobry. Szybkie, mocne wymiany, dobre tempo i miejscami tenis na wysokim poziomie. Szczerze mówiąc nie pamiętam aby w ostatnim czasie dziesiejszy rywal Juana coś podobnego był w stanie zagrać.

Licze że dzisiaj solidność wygra.

Do góry

Moderator:  rafal08