Opcje tematu
#3839230 - 01/05/2010 23:16 Belgrad, Estoril, Monachium - 3.05-9.05
Goget Offline
Tenis Trader

Meldunek: 09/02/2003

Serbia Open

Miejsce : Belgrad, Serbia
Ranga turnieju : ATP "250"
Data : 3.05-9.05 2010 r.
- Nawierzchnia : ceglana
Pula nagród : 424'950 €
Uczestnicy : 28 zawodników w singlu / 16 par w deblu
Oficjalna strona : www.serbiaopen.rs
Drabinki : Singiel || Debel || Kwalifikacje
Plan Dnia : Zobacz
Wyniki na żywo : Oficjalny Livescore

Estoril Open

Miejsce : Estoril, Portugalia
Data : 3.05-9.05 2010 r.
Pula nagród : 450'000 €
Uczestnicy : 28 zawodników w singlu / 16 par w deblu
Oficjalna strona : www.estorilopen.net

BMW Open

Miejsce : Monachium, Niemcy
Data : 2.05-9.05 2010 r.
Pula nagród : 450'000 €
Uczestnicy : 32 zawodników w singlu / 16 par w deblu
Oficjalna strona : www.bmwopen.de

Przydatne linki :

www.tenisbet.pl - livescore, sylwetki, rankingi
www.fromsport.com - live video
www.myp2p.eu - linki do streamów
www.tennis.matchstat.com - wyniki i statystyki zawodników
www.tenisinfo.pl - wyniki i statystyki zawodników
www.atpworldtour.com - strona ATP
www.itftennis.com/mens - strona ITF

Do góry
Bonus: Unibet
#3841744 - 03/05/2010 08:35 Re: Belgrad, Estoril, Monachium - 3.05-9.05 [Re: Goget]
Kamilosx Offline
old hand

Meldunek: 22/01/2010
To może taka śmiała próba jako że nie idzie zacznę grać wbrew logice

Julien Benneteau v Philipp Petzschner 2 @ 2.20

Wszyscy grają na Benka, to ja pogram kontuzjowanego gospodarza. Beniu przegrał 2-6 0-6 z Volandrim, więc widać że jeszcze do mączki nie przygotowany. O tyle to dziwne, że Rzym miał chyba dość szybkie korty... Beniu już w tamtym roku przegrał w Monachium z gospodarzem, może historia się powtórzy. Po takim kursie sobie spróbuję..

Benjamin Becker v Stephane Robert 1 @ 2.25

Becker i clay to dwa słowa, które się wykluczają. No ale, że gram wbrew logice, to zagram na to, że Becker u siebie się przełamie i wygra z człowiekiem, który oprócz pojedynczego wystepu do atp tour się nie nadaje...

Florian Mayer v Frederico Gil 1 @ 1.60

Kolejny Niemiec! Tutaj gram przeciwko gospodarzowi! Tym razem jednak różnica klas na korzyść Niemca widoczna. Mayer dobrze wszedł w mączkę dochodząc do finału challengera w Rzymie ulegając jedynie młodemu talenciakowi Del Bonisowi.

Oczywiście to tylko taki eksperyment - gra przeciwko logice. tongue

Do góry
#3841800 - 03/05/2010 17:18 Re: Belgrad, Estoril, Monachium - 3.05-9.05 [Re: Kamilosx]
Mr. Federer Offline
a.k.a. "coolbet"

Meldunek: 28/05/2009
Originally Posted By: Kamilosx

Julien Benneteau v Philipp Petzschner 2 @ 2.20

Wszyscy grają na Benka, to ja pogram kontuzjowanego gospodarza [

Cytat:
I asked his wife about his knee, she said it's a recurring problem he has, but he's completely fine again. Just „Überbelastung“, she said

"Uberbelastung" to sa chyba przeciazenia:)

Co do typu na Picasso rowniez gram choc bez szalenstw Tak zeby spogladac w telefon na dzialce:> Bennetau od dawna wrecz od zawsza u mnie jest w gronie pusiakow "mug is mug". Pamietam rok temu mecz Picasso tutaj z Rusty'm. Warto bylo patrzec.

Dzis Andreew z Kavcicem i Serra z K.Beck'iem w Belgradzie i w czelku w Cairo Knittel z Andrey Kuznetsov'em ( na niego jeszcze przyjdzie czas ) nie powinni miec wiekszych problemow...choc to tylko sport :>

Co do Monachium jestem sklonny grac dzis jeszcze porazke Istomina z A.Beckiem oraz bym gral Luznego w meczu z Chardym (porazka Miszy z Hewitem wcale mnie nie zniecheca - bywaja dni ze ze "scianą' ciezko sie gra :> ... Misza w 2009 i 2007 mial tu finaly)... ale nie gram bo ten mecz mial poczatkowo zostac rozegrany wczoraj i konczy mi kupon Luzny x Chelsea x Rafito - 5.5 :> wiec nawet sobie dzis skontruje na zwrot stawki :>

pzdr

Do góry
#3841964 - 03/05/2010 20:04 Re: Belgrad, Estoril, Monachium - 3.05-9.05 [Re: Mr. Federer]
zludna Offline
old hand

Meldunek: 18/05/2007
Cytat:
Florian Mayer v Frederico Gil 1 @ 1.60

Kolejny Niemiec! Tutaj gram przeciwko gospodarzowi! Tym razem jednak różnica klas na korzyść Niemca widoczna. Mayer dobrze wszedł w mączkę dochodząc do finału challengera w Rzymie ulegając jedynie młodemu talenciakowi Del Bonisowi.

Oczywiście to tylko taki eksperyment - gra przeciwko logice.

To raczej nie jest typ przeciwko logice. Jeśli uznać, że Gil to zawodnik typowy z kortów ziemnych, a taki Mayer to ze względu na swoje warunki wielbciel kortów twardych, to wtedy na pewno. Z tym, że właśnie i Mayer i na przykład taki Brands (warunki fizyczne zbliżone) grają na ziemi i wychodzi im to przyzwoicie. Brands szaleje w challengerach nie od dziś i pokonanie Gila dla niego problemem nie jest (patrz: mecz w Szczecinie). Gil wychodzi pewny siebie na kort, stara się grać swoje, ale jeśli ktoś ma potężne kończące uderzenie i potrafi je zagrać na ziemi, to Gil przegrywa. A Mayer ma zabójczy forhend. Dla mnie typ logiczny.

Do góry
#3841998 - 03/05/2010 20:25 Re: Belgrad, Estoril, Monachium - 3.05-9.05 [Re: zludna]
Salvador Dali Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 22/11/2004
ja bym tu uwazal. Akurat Gil jest bardzo dobrym defensorem i potrafi grac przeciwko mocno uderzajacym jak i mocno serwujacym rywalom. Swiadczyc o tym moga chocby wygrane w meczach z Ivo, Dentowi czy Ljubiciciovi. Z drugiej strony jak wspomnieliscie gra u siebie a akurat Frederico potrafi walczyc jak malo kto. Gdyby na portugalczyka byl ciut wiekszy kursik mozna by grac, tak to typowe no bet.

Do góry
#3842171 - 03/05/2010 21:29 Re: Belgrad, Estoril, Monachium - 3.05-9.05 [Re: zludna]
włodar Offline
Hard-hitter

Meldunek: 25/06/2005
Originally Posted By: zludna

Z tym, że właśnie i Mayer i na przykład taki Brands (warunki fizyczne zbliżone) grają na ziemi i wychodzi im to przyzwoicie. Brands szaleje w challengerach nie od dziś i pokonanie Gila dla niego problemem nie jest (patrz: mecz w Szczecinie). Gil wychodzi pewny siebie na kort, stara się grać swoje, ale jeśli ktoś ma potężne kończące uderzenie i potrafi je zagrać na ziemi, to Gil przegrywa. A Mayer ma zabójczy forhend.

Nie za bardzo rozumiem sensu porównywania Brandsa i Mayera i to pod każdym względem. Mayer niby niższy tylko o 5 centymetrów, ale o zupełnie innej budowie ciała, w porównaniu do muskularnego i bardzo ciężkiego Brandsa, którego praca stóp, zwrotność, poruszanie się między liniami są zdecydowanie gorsze.

Podobnie jest ze stylem gry. Przymiotnik "potężny", "zabójczy" nijak ma się do FH Mayera. Jako ofensywny counter-puncher prezentuje nim kontrolowaną agresję, posyła dużo piłek na podtrzymanie wymiany, potrafi nim też skończyć akcje winnersem, ale zazwyczaj bez gwoździ wbijanych w kort.

Do góry
#3842727 - 04/05/2010 01:06 Re: Belgrad, Estoril, Monachium - 3.05-9.05 [Re: włodar]
zludna Offline
old hand

Meldunek: 18/05/2007
Raczej chodziło mi o porównanie, że moim zdaniem obaj mają warunki raczej na szybsze korty. Nawiązanie do tego, co kolega napisał, że to typ 'wbrew logice' - że wg mnie mimo wszystko logiczny.

Co do reszty - nie będę się spierać, o obu zawodnikach pisałam przy okazji Szczecina, tam pisałam moje opinie o ich grze, powiedzmy, że uzasadniając takie a nie inne przymiotniki. I jest to tylko moja opinia, a nie zdanie, które wpieram innym, żeby nie było smile

Do góry
#3844716 - 05/05/2010 03:19 Re: Belgrad, Estoril, Monachium - 3.05-9.05 [Re: zludna]
mirekinter Offline
old hand

Meldunek: 10/06/2005
przymyslenia na jutrzejsze spotkania z Estroil ,

Estoril

Martin - Monfils.1..dziwaczne spotkanie , wiadomo że Monfils to talent ale tez zawodnik któremu zawsze coś dolega , nie grał od Indian Wells teraz wraca na pewno bedzie chciał coś ugrac na RG ale czy tutaj w Portugali będzię coś gral? nie ma tu jakiś dobrych wyników , h2h z Martinem nie korzystne 0-2 , Martin dziś dość gładko pokonał Del Bonisa co mnie zdziwiło , w sumie Martin odpadał w ostatnich turniejach najczesciej przegrywając Tie breakach i chyba sie skusze lekko zagrac na Martina..

Falla - Clement 1...Clement nie gra obecnie nic..piach straszny ostatni porazka z jakimś kobiołem w Tunezjii o ktorym nie wiem nic , Falla też nie jakiś super grajek ale cos tma pogrywa a na clayu przede wszystkim..doszedł do finału turnieju w Bogocie , rok temu ugrał w Estroil seta Del Potro i licze , że Clementa pokona bo to nie ejst duża sztuka..

Montanes - Gimeno 1..wiem ,że Albert coś ma z nadgarstkiem złego ale po przegranej z Loreznim w 1 rundzie na pewno się wyleczył i swojego ulubionego turnieju nie mogł odpuścić , kiedyś się wypowiadał że uwielbia grac w Estroil co widać po tamtmy sezonie gdzie wygrał cały turniej ..h2h 1-1 ale porażka po dwóch tie breakach ...nie ma innej siły jutro plamy nie da..

Gil - Girlado 2...sklaniam się do 2 z kilku powodów..widzialem grę Girlado w meczu z Ferrero i naprawdę mnie zadziwił , niezwykle szybka gra , płaskie uderzenia , owszem jest pomylony strasznie ale grać potrafi..Gil nie pokonał w tym roku nikgo zadzwyczjanego , mało tego przegrywał ze średniakami , wiem że gra u Siebie ale czy na zawodnika ktróy ma już w pokonanym polu takich zawodników jak Ferrero , Llodra , Nieminen to wystarczy? ja zagram na Giraldo !! dziś tylko 1 set o zmęczeniu nie może być mowy a Gil 3 sety z Mayerem ..SANTIAGO GIRALDO VAMOS !!

Cuevasa , Tavaresa , Rogera i Ljuby nie ruszam..

Do góry
#3849962 - 07/05/2010 16:53 Re: Belgrad, Estoril, Monachium - 3.05-9.05 [Re: mirekinter]
mirekinter Offline
old hand

dziś intersuje mnie jeden typ

Gasquet - Isner 2 kurs ponad 2

Granie przeciwko Isnerowi zawsze jest ryzykiem bo przy Jego wielkim atucie jakim jest sewris rywale muszą być bardzo regularni gdyż Isnera można mieć szanse złamać zazwyczja tylko raz w secie i trzeba to wykorzystać a potem 3mać swoje...
rysiek regularny nie jest , forma nie powala na kolana , wczorajszy mecz Isnera widziałem i grał dobrze choć na tle Uanny to ja też bym dał rade chyba..zagram Isnera bo to taki kozaczek..

Do góry
#3854863 - 09/05/2010 20:39 Re: Belgrad, Estoril, Monachium - 3.05-9.05 [Re: mirekinter]
mirekinter Offline
old hand

dziś na zakończenie gramy Youznhego !

Widziałem wczorajszy mecz ruska z petzchnerem i muszę przyznać , ze był to pojedynek na bardzo wysokim poziomie a o wygranej zadecydowało jedynie jedno przełamanie w 1 secie w momencie gdy było 5-5 to Rusek złamał i potem wygrał swoje i pierwszy set 7-5..w drugim w tie braku i znów jeden błąd zadecydował o wygranej. Yozunhy bardzo pewny , świetnie grał przy siatce i na ten element dziś licze, jego wczorajszy rywal świetnie się poruszał na pewno lepiej niż umie to Cilića mimo to Rosajnin kilkaktornie go mijał ..Petzhcner tez dobrze serwował podobnie jak dziś zapewne bedzie to robił Chorwat ale ja licże na te nieprawdopodobne zagranie ruska i gram na niego !!

Do góry
#3854902 - 09/05/2010 20:56 Re: Belgrad, Estoril, Monachium - 3.05-9.05 [Re: mirekinter]
młody gniewny Offline
Krecik

Meldunek: 04/01/2009
No albo ja widziałem inny mecz albo kolega mocno nagina fakty. Po pierwsze przełamań było 5 ( Philipp łamał 2 razy, a Youzhny 3 razy wszystko w pierwszym secie )

Tekst: "Petzhcner tez dobrze serwował"

po prostu zakrawa o kpinę w momencie kiedy serwis Niemca był poniżej 40%, wyszło mu niby sporo dobrych serwów z dobrego podania, ale serwował wręcz tragicznie, z pierwszego ponad połowę piłek walił w środek siatki, liczby dfów nie pamiętam stawiam koło 6-8.

W pierwszym secie lepiej wymiany prowadził Petzschner, grał często technicznie świetne piłki za siatkę co powodowało, że Youzhny szukał szybkich kończących w mocnych uderzeniach, bo na długich wymianach przegrywał, trzeba przyznać, że początek miał średni, ale w drugim trafiał już sporo piłek.

Z dwoma rzeczami się zgodzę, mimo tragicznego seriwsu Niemca to był pojedynek na wysokim poziomie, choć liczba autów też była całkiem spora to jednak jakość wymian może nam to rekompensować i po drugie zgadzam się, że warto postawić na Youzhnego

Do góry

Moderator:  rafal08