Widziałem Almagro w dzisiejszym meczu z Melzerem i wcześniej z Sodą i mam mieszane uczucia, bo Almagro gra dosyć nierówno, a w obu tych meczach rywale po prostu nie prezentowali nic wielkiego, co kazałoby się Cyganowi poważnie spocić

Jeżeli chodzi o serwis, to tutaj trzeba go pochwalić, dużo zakończonych asami, dużo załatwiających punkt.Zdarzają się mu też jednak i df.Ale jeżeli chodzi o serwis, to ogólnie in plus
Widac też, że ma gościu pomysł na grę-bardzo regularny w wymianach, rozrzucający przeciwnika po korcie i odpychający od linii końcowej.Problem w tym, że kiedy trzeba takiego pacjenta, który nie wie gdzie jest, zwyczajnie dobić, Almagro potrafi spieprzyć najprostszą piłkę.Rzadko biega do siatki ale jest przy niej bardzo skuteczny.Podobnie z dropshotami
Warto tez zwrócić uwagę na backhand Almagro, bo to jest jakby znak rozpoznawczy Nico.Komentatorzy nadali mu ksywkę Human Backhand-Machine, bo potrafi zagrać przecudnej urody bh, ale zdarza mu się zepsuc najprostszą piłkę grana w ten sposób.
Czyli wygląda to tak: Almagro gra dobrze ale popełnia też proste błędy.Paradoksalnie wpływ na to może mieć niska dyspozycja przeciwników, którzy nie wymuszają na nim pełnej koncentracji, co owocuje takimi głupimi błędami.
Nie wiem o jakim ataku jutro piszesz ale odradzam granie Almagro z jakimkolwiek handicapem, jak i stawianie Nadala z ujemnym.Po prostu jutro możliwy jest scenariusz gdzie Almagro dostanie dwa szybkie liście od Rafy, jak i wyrównany pojedynek