Opcje tematu
#386527 - 12/08/2005 19:12 ATP - Montreal - Sobota 13.08
Rusty Offline
aka Schranzer

Meldunek: 16/01/2005
ROGERS MASTERS - MONTREAL

Place: Montreal, Canada
Date: August 8-14, 2005
Draw Size: 64
Surface: Hard
Prize Money: $2,200,000

LINKI:
Oficjalna strona

Plan gier

Drabinka - kwalifikacje

Drabinka - singiel

Drabinka - debel

Wyniki

Wyniki na żywo

Pomocne linki:
http://www.stevegtennis.com

http://www.atptennis.com

http://www.tennis.matchstat.com

http://www.itftennis.com/mens/players/

--------------------------------------------------------------------------------

Prosimy zapoznać się z Regulaminem KT. Posty nic nie wnoszące do tematu będą kasowane

--------------------------------------------------------------------------------

Jeśli chcecie porozmawiać o tenisie, poznać opinię innych, zapytać o aktualny wynik to zapraszamy na nasz czat #tenis.. więcej informacji tutaj

Do góry
Bonus: Unibet
#386528 - 13/08/2005 12:09 Re: ATP - Montreal - Sobota 13.08
Rusty Offline
aka Schranzer

R. Nadal - P-H.Mathieu
Only one choice allowed (88 total votes)
R. Nadal - 44 (50%)
P-H.Mathieu - 36 (41%)
No Bet - 8 (09%)
Voting on this poll ends: 0 sekund temu

Do góry
#386529 - 13/08/2005 12:32 Re: ATP - Montreal - Sobota 13.08
kracus Offline
journeyman

Meldunek: 18/03/2005
Wszyscy tak kozakują z typem na Mathieu tylko jestem ciekawy kto gra 2 za większą kasę.
Nadal już jest zwycięzcą tego turnieju i młody Francuz może mu naskoczyć. Kurs jest śmieszny ( 1,15 ), ale do jakiegoś combo w sam raz.

Do góry
#386530 - 13/08/2005 12:38 Re: ATP - Montreal - Sobota 13.08
Rusty Offline
aka Schranzer

kracu o czym Ty mówisz? Kto ma grać za grubą kase PHM po kursie 6,3? Nie ma takiej potrzeby wystarczy zagrać lekko a jeśli typ wejdzie to profit będzie wyższy niż grając grubo na Nadala.. Nadal nie ograł w tym turnieju kogoś kto liczy sie na hardzie.. mocne słowa? Nie. Tak to wyglaa.. Mello, Moya, Groszek.. może i dziś PHM, jeśli Mathieu go nie zatrzyma, to wierze ze zrobi to dziadek. Mathieu dochodząc do tego półfinalu pokazał charakter, miał znacznie trudniejsza drabinke a z łatwościa przedzierał się ku górze. Tak więc czy jest sens granie na Nadala? Gdyby to był clay.. zgoda, ale nie tu.. PHM po takim kursie.. biorę.

Pozdrawiam

Do góry
#386531 - 13/08/2005 12:45 Re: ATP - Montreal - Sobota 13.08
kracus Offline
journeyman

Meldunek: 18/03/2005
Ok, ale co działo się w Miami w marcu nie tak dawno.
Finał na hardzie, 3 set tiebreak i Nadalowi brakowało tylko 2 punktów żeby załatwić Federera prowadząc 2:0 w setach. Nie namawiam do grania singla na Nadala, ale na Mathieu nie zagram. Nadal ma charakter i to jest najważniejsze.

Do góry
#386532 - 13/08/2005 12:53 Re: ATP - Montreal - Sobota 13.08
Black Hunter Offline
veteran

Meldunek: 08/11/2003
Heh zycie jest przewrotne:)

Pol forum smialo sie ze mnie jak gralem Mathieu z Clementem czy Beckiem:) A tu prosze dzis ma pokonac Nadala:))))co za awans:)

Nic z tych rzeczy dzis:)Nasz Mathieu jest walczakem ale psychicznie dzis sie spali niestety.Chyba sam nie pamieta kiedy osatni raz gral cwiercfinal a dla Nadala to chleb powszedni...Psycha mu siadla ostatnio W Davisie w Moskiwie gdzie spalil sie z Andreewem ugrywajac zaledwie 3 gemy z 3 setach!!! napewno nie wynikallo to z braku umijetnosci lecz z presji nieprzyjazych kibiciow i z rangiu tego meczu. A dzis Nadal bedzie wywieral nieustana presja,sami wiecie z jaka zawzietoscia on gra.Tazke na dzis halso "Trzeba wiedzieec kiedy ze sceny zejsc" panie Mathieu:) Ale thx na pana za postawie w tym turnieju:)Cinccianti juz czeka:)
A kurs 1,28 w toto biore w ciemno.

Do góry
#386533 - 13/08/2005 12:56 Re: ATP - Montreal - Sobota 13.08
Black Hunter Offline
veteran

Meldunek: 08/11/2003
Quote:

kracu o czym Ty mówisz? Kto ma grać za grubą kase PHM po kursie 6,3? Nie ma takiej potrzeby wystarczy zagrać lekko a jeśli typ wejdzie to profit będzie wyższy niż grając grubo na Nadala.. Nadal nie ograł w tym turnieju kogoś kto liczy sie na hardzie.. mocne słowa? Nie. Tak to wyglaa.. Mello, Moya, Groszek.. może i dziś PHM, jeśli Mathieu go nie zatrzyma, to wierze ze zrobi to dziadek. Mathieu dochodząc do tego półfinalu pokazał charakter, miał znacznie trudniejsza drabinke a z łatwościa przedzierał się ku górze. Tak więc czy jest sens granie na Nadala? Gdyby to był clay.. zgoda, ale nie tu.. PHM po takim kursie.. biorę.

Pozdrawiam

No troche przesadziles:) Poza Roddickiem gdzie wielki respekt dla Mathieu nie pokonal jakis tuzow tenisa pyknol Clementa Becka i Rochusa czy ja wiem czy toi byla taka trudna drabinka,kwestia dyskuysji.

Nadal pyknol z zamknietymi oczami Groszka i Steryda:)I oni wydaja mi siee bardziej wymagajacymi rywalami...

Do góry
#386534 - 13/08/2005 13:26 Re: ATP - Montreal - Sobota 13.08
Gregov Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 01/02/2004
1.28 na Nadala ?? to chyba jakas promocja była , zresztą niewazne. Odlicz sobie jeszcze podatek to juz nie wyjdzie tak ciekawie .

MATHIEU 6.35 --- 1/10

Nadal to najwyższa półka, wiadomo , ale i najlepszym zdarzają się porażki. Wystarczy przypomnieć porażkę Clijsters ( która była niepokonana na kortach twardych w tym sezonie ) z Peng. Nadal też w końcu przegra , może akurat dziś? Mathieu w tym turnieju pokonał Roddicka, Clementa, Rochusa i Becka, i to w jakich rozmiarach. Wyniki robią spore wrażenie i po takim kursie warto zagrać na jego zwycięstwo.

Do góry
#386535 - 13/08/2005 15:18 Re: ATP - Montreal - Sobota 13.08
włodar Offline
Hard-hitter

Meldunek: 25/06/2005
Nadal konsekwentnie zmierza do jednego celu-dominacja na hardzie, ambicja i radosc jaka pokazuje z kazdego udanego zagrania na korcie a przede wszystkim wielki talent pokazuja ze jest to juz niedlugo mozliwe.... tylko po co w takim meczu grac na niego po kursie 1.1(taki przynajmniej jest u mojego buka),w kazdej poprzedniej rundzie w jakiejs konfiguracji zagralbym go za 1.1 na pewno ale nie teraz-co wiemy o jego rywalu?ano Francuz gra chyba turniej zycia,on nie wygrywa ale deklasuje rywali i pewnie sam jeszcze nie wierzy ze to wszystko dzieje sie na prawde;)wg mnie scenariusze sa dwa:pierwszy tak jak zauwazyl B.Hunter Francuz trafiajac w koncu na prawdziwa gwiazde sie "spali"i dostanie łomot,drugi:meczyk bedzie zaciety..ale i tak pewnie wygra go rafa:)Jesli dzis cos grac dla pieniazkow to lepiej Hrbatka co sam zrobilem (5/10):)

Do góry
#386536 - 13/08/2005 15:27 Re: ATP - Montreal - Sobota 13.08
zyziek_ Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 03/01/2005
No mi osobiście też nie wydaje się aby Mathieu mógł dziś powalczyć z Nadalem . Prędzej mi się widzi scenariusz bardzo dużo błędów w początkowej fazie meczu i szybki odskok Nadala , nie ma zbyt wielu argumentów przemawiających za Francuzem mówiąć otwarcie , raczej w tej fazie turnieju może spalić się psychicznie bo rzadko gra w tej fazie turnieju , ale wiadomo wszystko zależy od serwisu sam nie wiem jak ten Mathieu serwuje bo wiem że jest masywnie zbudowany ala Dent . Ja mimo wszystko 1.15 Nadal i przed telewizorek.

Do góry
#386537 - 13/08/2005 18:20 Re: ATP - Montreal - Sobota 13.08
Rusty Offline
aka Schranzer

G. Rusedski - A. Agassi
Only one choice allowed (38 total votes)
G. Rusedski - 10 (26%)
A. Agassi - 26 (68%)
No Bet - 2 (05%)
Voting on this poll ends: 0 sekund temu

Do góry
#386538 - 13/08/2005 20:17 Re: ATP - Montreal - Sobota 13.08
grey Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 11/07/2005
Ja bym tak nie przekreslal Mathieu; jako junior był obok fedexa i youznego postrzegany jako gosc, ktory bedzie "trzasl" dorosłym tenisem.

Sam widziałem jego mecz w Davis Cup ze z ToJo gdzie gral jakby juz był w pierwszej trojce rankingu (fakt, kilka miesiecy pozniej potrafił ugrac w maczu daviscupowym przeciwko Andreevovi całe 3 gemy);

Jego problemem jest jego głowa oraz fakt, ze łatwo łapie kontuzje, ktore przeszkadzaja mu "rozwinąć skrzydła";

Nie jest tez tak, ze musi sie spalić dzisiaj. W mastersie co prawda nigdy tak daleko jeszcze nie doszedł, ale turnieje z pula nagrod wysokosci miliona euro (lub około) już wygrywał (koniec 2002 roku);

Jego obecna forma też nie wziełą się znikąd. Mniej więcej miesiąc temu zmienił trenera i teraz współpracuje z coachem Grosjeana - Thierry Tulasnem;

Aha i jeszcze jedno - wiadomo, ze akurat serwis to jest akurat element gry, który Nadal moglby poprawic; a Mathieu 3 razy złamał na hardzie Roddicka - badz co badz chyba najlepiej serwujacego tenisiste na swiecie;

Sam bede to gral w betfairze na zywo, z zakladem na francuza w pozycji wyjsciowej; ale jak bedzie - kort pokaze...

Do góry

Moderator:  rafal08