Strona 1 z 3 1 2 3 >
Opcje tematu
#3874987 - 18/05/2010 02:59 WTA - French Open - 23.05-5.06
Goget Offline
Tenis Trader

Meldunek: 09/02/2003

Roland Garros

Miejsce : Paryż, Francja
Ranga turnieju : Wielki Szlem
Data : 23.05-5.06 2010 r.
Nawierzchnia : ceglana
Pula nagród : 16'807'400 €
Uczestniczki : 128 zawodniczek w singlu / 64 pary w deblu
Oficjalna strona : www.rolandgarros.com
Drabinki : Singiel || Debel || Kwalifikacje
Plan Dnia : Zobacz
Wyniki na żywo : Oficjalny Livescore

Przydatne linki :

www.tenisbet.pl - newsy, livescore, rankingi
www.fromsport.com - live video
www.myp2p.eu - linki do streamów
www.tennis.matchstat.com - wyniki i statystyki zawodników
www.tenisinfo.pl - wyniki i statystyki zawodników
www.wtatour.com - strona WTA
www.itftennis.com/womens - strona ITF

Do góry
Bonus: Unibet
#3875007 - 18/05/2010 03:04 Re: WTA - French Open - 23.05-5.06 [Re: Goget]
Goget Offline
Tenis Trader

Która zawodniczka wygra French Open ?
Only one choice allowed (59 total votes)
Justine Henin - 16 (27%)
Serena Williams - 9 (15%)
Svetlana Kuznetsova - 2 (03%)
Venus Williams - 1 (2%)
Jelena Jankovic - 7 (12%)
Samantha Stosur - 2 (03%)
Aravane Rezai - 8 (14%)
Caroline Wozniacki - 1 (2%)
Elena Dementieva - 0 (0%)
Maria Jose Martinez Sanchez - 3 (05%)
Agnieszka Radwańska - 7 (12%)
Inna tenisistka - 3 (05%)
Voting on this poll ends: 0 sekund temu

Do góry
#3877489 - 19/05/2010 02:44 Re: WTA - French Open - 23.05-5.06 [Re: Goget]
mirekinter Offline
old hand

Meldunek: 10/06/2005
jutro zaczynamy kwalifikacje kobiet , meczy masa trzeba coś poszukać ..może tak , nie daje kursów bo każdy będzie grał tam gdzie mu pasuje.

Rodina - Floris 1 ...h2h 1-0 mecz na clayu wygrany przez rosjankę 6-2 i 6-1 rok temu...w sumie ten rok obie zawodniczki słaby , żadnych dobrych wyników na rozkładzie tylko ,zę Rodina grała w lepszych turniejach i z lepszymi rywalkami...w RG Rodina już grała i nawet była bliska pokonania Szarapowej jednak się nie udało...dla Floris to debiut na RG a ma ona już 28 lat zatem nie wierze aby dała radę zawodncizce po prostu lepszej..

Kapros - Beltrame 2 ...obei zawodniczki mało znane , stawiam na doświadczenie i znajomość kortow RG przez beltrame która patrząć na wystepy prezentuje się lepiej od Kapros..

Lapushenkova - Han 1...nie ma co gdybać Rosjanka w gazie 3 wygrane w tym roku turnieje na Hardzie, owszem słaba obsada i ranga turnieju ale wyniki robią wrązenie , potem przeskok do Sttutgartu i przegrany półfinał z Stosur a w pokonanym polu zostawione Azarenka , Safarova , Govortsova , Evtimova itd...rywalka jak grywa to głownie na hardzie gdzieś w dalekim świecie...

A. Risa - A. Tatishvili 2 ...Amerykana gruzińskiego pochodzenia pasuje mi na paryskie korty bardziej , zresztą rywalka chyba nauczona gry tylko na hardzie nie wierze zeby coś tu swoją gra zachwycała..

Rus - Feodosava 1 ..rosjanka ma tylko ten plus , że mieszka w Paryżu ale czy to aż taka zaleta skoro w RG odpadała w pierwszych rundach kwalifikacji zazwyczaj ? raz tylko przebrneła do 3 rundy kwali ...w tym roku wyniki bardzo słabe a Rus kilka dobrych spotkań , udany turniej w Estroil i 2 runda rok temu w RG ..gram na holenderkę..

ZEc Peskiric - Piquinne 1..Masa początek soeznu słaby ale ostatnio całkiem na plus szczególnie turniej w Cagnes napawa optymizmem o rywalce za dużo powiedzieć się nie da..

Soler Espinosa - Marosi 1..obie zawodniczki słbae i choć h2h na korzyść Marosi ja zagram hispzankę bo gra ostatnio o wiele więcej i cos tam nawet jest w stanie ugrać a 30 letnia Węgierka nie gra w tym roku właściwie nic.

Pervak - Chalova 1...jeżeli młoda Rosjanka w która są pokładane wielkie nadzieje gra z rodaczką w którą nie inwestuje już nikt to trzeba zagrać na ta pierwszą...do tego dochodzi h2h 2-0 i po prostu o wiele większe możliwośći do gry w tenisa..

Minnella- Doi 1 ..liczę na większe ogranie i znajomosć terenu reprezentantki Luxemburga bo o rywalce to wiem tylko tyle że rzadko się pokazuje w europie i rzadko gra z rywalkamiz tej częśći świata..

Gallovits - Oprandi 1 ...bardzo ciekawa para, obie zawodniczki zaliczyły w tym roku już po kilka finałów kilku turniejow , nie były to wielkie turnieje ani w pokonamy polu nie zostały wielkie zawodncziki ale szczególnie wyniki Rumunki gdzie na 3 ostatnich turneijach w USa rozgrywancyh na clayu zawsze wygrywała muszą robić wrażenie..licze że z Oprandi sobie teraz poradzi i passa wygrancyh będzie trwała..nie licząc przegranej z Janković ( seta Jej urwała ) to jest nie pokonana od 16 meczy..

Jovanowski - irgoyen 1 komentarz nie potrzebny

Garcia Vidagany - Cavaday 1 ..styl gry cavaday nie pasuje na te koty zupełnie , rywalka to nie gwiazda ale powinna dać rade

Pous Tio - Krajciek 1 ..szkoda mi holenerki ale trafiła fatalnie i raczej nic nie ugra..

Prosze o opinię i piszcie coś bo kiedy jak nie na Szlemie zarobimy a tutaj raczej wszystkim zależy na dobrej grze a nam na zarobku..

Do góry
#3879600 - 20/05/2010 00:28 Re: WTA - French Open - 23.05-5.06 [Re: mirekinter]
mirekinter Offline
old hand

troszkę jestem nie zadowolony no bo tak ...jovanowski , pervak , soler espinosa , rus,rodina,tatishvili , gallovits na plus ale pous tio , minella , beltrame a przede wszystkim nie wiem co zrobiła Lapushenkova...no cóz jutro kolejny dzień zmagań i pisac coś !!

Do góry
#3882790 - 21/05/2010 16:48 Re: WTA - French Open - 23.05-5.06 [Re: mirekinter]
[a]domaitis Offline
solus contra omnes

Meldunek: 17/02/2002
krótko o 2 pojedynkach kwali

tenis Halep Simona - Mattek Bethanie

Rumunka bardzo pozytywnie zaskakuje w tym sezonie, i zanosi się, że będzie to prawdziwe odkrycie 2010 roku. Pierwsze 2 rundy to niezbyt wymagające przeciwniczki i gładkie dwusetówki. Bettanie raczej nadaje się do gry deblowej, a i nawierzchnia niezbyt jej sprzyja. Amerykanka już się męczy o czym świadczą trzysetowe boje z Boviną i Tomljanovic. Wszystkie znaki na niebie i ziemi wskazują, że młoda Rumunka po raz pierwszy zagra w głównym turnieju French Open...

tenis Llagostera Vives Nuria - Woerle Kathrin

Nuria, ma ze sobą ogromny bagaż doświadczeń i sukcesów na nawierzchnii ziemnej ( i w tym roku łykała dużo lepsze rywalki od Niemki) , Katrin raczej anonimowa, znana głównie z kwali, zawodniczka na poziomie futures. Na każdej innej nawierzchni znak zapytania, na ziemi Nuria bez wiekszych problemow...

typ: Halep + Llagostera
kurs: 1,4 * 1.37 @ 1.91 doxxx

o 10 początek tych meczow, a wiec ....

smile

Do góry
#3883201 - 21/05/2010 19:35 Re: WTA - French Open - 23.05-5.06 [Re: [a]domaitis]
Bartez_Gambler Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 07/01/2008
A. Kapros - H. El Tabakh 1 2,12

obie mało grywają w turniejach wyższej rangi, obie mają podobne rankingi ale Węgierka w tych kwalifikacjach pokonała lepsze i bardziej doświadczone zawodniczki.
Poza tym ograniem powinna górować nad rodowitą Kanadyjką El Tabakh:-)

Drugi ciekawy mecz z kwali to
Oksana Kalashnikova - Ekatarina Ivanova 1 2,08
tu analogiczna sytuacja jak w pierwszej parze.

Do góry
#3888475 - 24/05/2010 04:47 Re: WTA - French Open - 23.05-5.06 [Re: Bartez_Gambler]
[a]domaitis Offline
solus contra omnes

1runda i 3 mecze moim okiem....

tenis Cohen-Aloro S. - Dubois S.

Zawodniczki poziomu futures. Dubois, raczej nadaje się na szybkie nawierzchnie. W tym sezonie 2 mecze w turniejach WTA, reszta to przegrywane kwale, bądź futuresy - ze zmiennym szczęściem. Przed Paryżem pograła trochę w USA - dwa razy szybki zjazd z "tuzami" Mirianą Lucic i Shelby Rogers. Cohen -Aloro dosyć podobnie w tym roku, tak samo słabe wyniki. Przed RG próbowała swych sił w dwóch francuskich futuresach, na RG występ zawdzięcza dzikiej karcie. Obie równie słabe, Cohen -Aloro dostała szanse od rodaków i zrobi wszystko by znaleźć się w 2r....

typ: Cohen-Aloro
kurs: 1.51 Pinnacle

Banki

tenis Schiavone F. - Kulikova R.

Franka typowa rzemieślniczka, potrafiąca sobie wybiegać każdy punkt, w tym sezonie już dużo grała na mączce (wygrana w Barcelonie). Regina miała jak dotąd jeden duży błysk, w Dubaju doszła do ćwierćfinału, później jednak jakoś nie potrafiła nawiązać do tego dobrego wyniku..

typ: Schiavone
kurs: 1.24 Pinnacle

No bet

tenis Safina D. - Date Krumm K.

Dinara w bardzo słabej formie, po kontuzji, cięzko bedzie jej powrócić do dawnej dyspozycji. Date Krumm, nazywana babcią, niejednokrotnie z racji wieku skazywana na pożarcie, wygrać jej będzie ciężko, ale mając za przeciwniczkę przedstawicielkę rodu Safin wszystko jest możliwe... Nie ruszam tego...

Do góry
#3891215 - 25/05/2010 15:54 Re: WTA - French Open - 23.05-5.06 [Re: [a]domaitis]
[a]domaitis Offline
solus contra omnes

Cohen-Aloro piwo
Schiavone piwo

tenis Zakopalova Klara - Srebotnik Katarina

Czesko - słoweńskie spotkanie 1 rundy.

Bardzo przyzwoicie prezentuje się w tym sezonie Czeszka- żona znanego czeskiego piłkarza. Po straconym 2009 roku odbudowała formę i notuje niezłe wyniki, które pozwalają jej utrzymywać się w pierwszej setce rankingu i grać w takich imprezach jak ta bez konieczności grania kwalifikacji. Preferuje wolne nawierzchnie, a więc jak najbardziej mączka. Ostatnie występy to dobra gra w mastersie w Madrycie (gdzie musiała grać kwale) i niefortunny występ w W-wie, gdzie po wyeliminowaniu Bartoli niespodziewanie odpadła z Arn. Tenisistka o walorach ofensywnych, umie budować akcje, potrafi wchodzić w wymiany, w których zazwyczaj dominuje i wywiera na przeciwniczce presję, bardzo dobry, agresywny bekhend, dobra szybkość i duża cierpliwość to zalety gry Klary. Czeszka nie "odstaje" niestety poziomem jeśli chodzi o własny serwis, więc nie zdziwcie się, jeśli po przełamaniu będzie miała duże problemy z wygraniem własnego podania.

Katarina Srebotnik - Słowenka, niespełna 30-letnia wybitna deblistka. Praktycznie cały ubiegły sezon stracony przez kontuzje (achilles). Spowodowało to znaczny spadek i Katarina obecnie znajduje się pod koniec 3 setki ranku. Probuje wrócić w tym roku do czołówki, jednak przychodzi jej to bardzo ciężko. Tegoroczny bilans to 1-6, jedna wygrana z Lepchenko, choć na pewne usprawiedliwienie fakt, że z racji niskiej pozycji, ma zazwyczaj trudne przeciwniczki już na początku, więc o zwycięstwo dużo ciężej

H2h korzystne dla Czeszki (2:0), ostatni mecz grały ze sobą 5 lat temu.

Zakopalova jak dla mnie jest na tę chwilę zbyt solidna i wszechstronna w porównaniu ze Słowenką. Katarina punktów musi poszukać niestety gdzie indziej....

typ: Zakopalova
kurs: 1.60 Tobet

Do góry
#3891290 - 25/05/2010 16:48 Re: WTA - French Open - 23.05-5.06 [Re: [a]domaitis]
Drizzd91 Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 06/05/2007
Co do Zakopalowej. Ogladalem jej kilka spotkan na poczatku tego roku i na pewno nie mozna powiedziec ze jest to zawodniczka cierpliwa, co do serwisu wola o pomstę do nieba jej pierwszy serwis jest na poziomie drugiego serwisu Radwanskiej shocked . Na cegle nie ogladalem Czeszki ale pokonanie Safiny czy wyrownany pojedynek z Rezai moga napawac optymizmem bo poprzednie(od Madrytu wstecz) 5 turniejow zakonczonych juz w 1 rundzie z zawodniczkami mało renomowanym nie wyglądało za dobrze

Do góry
#3891376 - 25/05/2010 17:53 Re: WTA - French Open - 23.05-5.06 [Re: [a]domaitis]
Sergio1 Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 18/07/2007
Klara ma to do siebie, że jest strasznie nierówna, warto wspomnieć, że w ubiegłym roku urwała seta Serenie. Srebotnik po kontuzjach kompletnie się nie może odnaleźć, a warto wspomnieć, że we French Open 2008 ograła Serenę.

Do góry
#3891410 - 25/05/2010 18:08 Re: WTA - French Open - 23.05-5.06 [Re: Sergio1]
Vendetta Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 05/01/2006
Ciezkie mecze na dzisiaj smile
Powiem Wam ze początkowo chcialem zlozyc kupon z tzw. pewniakow i zagrac go grubiej ale po wnikliwej analizie z 6 spotkan, ktore wydawaly mi sie najpewniejsze wyszlo mia ko 1,3 :yahoo: ....dlatego zdecydowalem sie odpuscic.

Natomiast zagram sobie dzisiaj za srednią stawke taki meczyk:

N. Grandin/A. Spears - A. Cornet/A. Rezai typ:1 kurs:2,8 stawka: 5/10 Bwin

Jest to pojedynek typowych deblistek przeciwko gospodyniom, ktore nigdy razem nie graly dlatego jak zobaczylem kursy to bylem lekko zaskoczony smile
Grandin i Spears grają ze sobą regularnie i osiagaja bardzo przyzwoite wyniki. Wspomne tylko ze ograly one w tym roku Mattek/Yan czy Black/Huber :zaskoczenie: Oczywiscie te swietne wyniki przeplataly sie tez ze slabszymi ale ogolnie ta para to solidny debel, ktory liczy sie w tych rozgrywkach.
Co do Rezai to niewatplwiie jest ona w formie singlowej ale debel to zupelnie inna bajka a ta zawodnczka praktycznie nie gra w debla.
W grze deblowej najwazniejsze jest zgranie, doswiadczenie i gra przy siatce i w tych elementach kursowe faworytki tego pojedynku napewno nie sa lepsze od swoich dzisiejszych przeciwniczek smile
Gram ten mecz za srednią stawke bo widze ogromne value w kursie na Grandin/Spaers.

Do góry
#3891776 - 25/05/2010 20:06 Re: WTA - French Open - 23.05-5.06 [Re: Vendetta]
Boubson Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 07/04/2006
I love this game grin

Black/Vesnina - Ruano Pascual/Shaugnessy - losowanie sie tak ulozylo ze po 3 dniach w Paryzu mamy maly rewanz za final debla w Warszawie... w spotkaniu tym zabraknie tylko Chinki Yan ktora zastapi Rosjanka Vesnina... czy to jest zmiana na plus? szczerze watpie... z kolei babcie-emerytki zaprezentowaly sie w Warszawie bardzo dobrze, ogladalem pare ich spotkan - jak na kobiety b. przyzwoicie trzymany serwis plus doswiadczenie w wymianach... nie wiem czemu buki widza tu faworyta w postaci Black/Vesnina, jak dla mnie granie na 2 po bardzo fajnym kursie jest zdecydowanie dobra inwestycja na dzisiejsze popoludnie w Paryzu

Do góry
#3893183 - 26/05/2010 03:57 Re: WTA - French Open - 23.05-5.06 [Re: Boubson]
zludna Offline
old hand

Meldunek: 18/05/2007
Pytanie - co dolega/dolegało MJMS?
Ponoć przegrała z Amanmuradovą, bo nawet nie mogła normalnie zaserwować (137km/h - jako max serwis to potwierdza).

Pytam bardziej z punktu widzenia kibicowskiego, przez debla - liczyłam na ich dojście do finału - tj. MJMS/LV, a w tym wypadku nie mam pojęcia, na co możemy liczyć smile

Do góry
#3893194 - 26/05/2010 04:01 Re: WTA - French Open - 23.05-5.06 [Re: zludna]
Goget Offline
Tenis Trader

Coś jej w karku strzeliło na rozgrzewce i miała duży problem z serwowaniem (podobno serwowała sposobem dolnym).

Cytat:
Afterwards, Martinez Sanchez told Spanish reporters she had suffered a neck injury early on.

"I warmed up well, I thought it was nothing," she said of the early discomfort. "[Then] I had to call the trainer, I could not move." The Spaniard was not sure if she would recover in time to take part in the doubles.

Cytat:
I was there for the whole match, didnt seem to be anything wrong with MJMS at the start then she called the trainer, doctor, she seemed to be crying. Akgul was actually playing great before that. Yes Sanchez did serve underarm quite a few times but she still managed to return Akgul's mighty serves no problem. So yes she was injured but I dont think it was as bad as she acted at the start...she also was using drop shots no problem, getting around the court fine...will be interesting to see if she'll play doubles...

Do góry
#3893197 - 26/05/2010 04:02 Re: WTA - French Open - 23.05-5.06 [Re: zludna]
kadus Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 30/06/2007
Originally Posted By: zludna
Pytanie - co dolega/dolegało MJMS?
Ponoć przegrała z Amanmuradovą, bo nawet nie mogła normalnie zaserwować (137km/h - jako max serwis to potwierdza).

Pytam bardziej z punktu widzenia kibicowskiego, przez debla - liczyłam na ich dojście do finału - tj. MJMS/LV, a w tym wypadku nie mam pojęcia, na co możemy liczyć smile

Dzisiaj w trakcie relacji na ES Domański wspomniał, że dolegał jej kręcz szyi.

Do góry
#3893755 - 26/05/2010 18:05 Re: WTA - French Open - 23.05-5.06 [Re: kadus]
mirekinter Offline
old hand

Ammanmurardova - larsson 1 kurs 1,85

Czuję , że Akgul jest tutaj faworytką a nie wiem dlaczego buki lekko ale jednak faworyzują Szwedkę. Akgul zmiotła w 1 rundzie nie byle kogo bo samą Martinez i choć ta miała problemy zdrwotone to i tak sukces to dla Akgul spory..do tje pory grała w Rg 4 razy bez wieskzych suckesów ale coś tam pogrywała i pokonala min Rodinę czy King as jak przegrywała to z Govortsovą czy Vaidisowća któe były wtedy w wielkiej formie..Larsson bez błysku , słabsza fizycznie od Akgul i wynik co prawda na pocżatku dobre a;e mało znane rywalki a jak grąła juz na clayu to dostaał lanie...ja gram Akgul

Do góry
#3894713 - 27/05/2010 00:55 Re: WTA - French Open - 23.05-5.06 [Re: mirekinter]
Bullet Offline
Marat Safin

Meldunek: 14/05/2005
Dużo czasu już nie zostało, ale polecam typ na Safarovą. Fantastyczna lewa ręka, kapitalna forma ostatnio. Na rozkładzie zawodniczki duuużo lepsze od Hercog. Min. Sharapova, Petrova, Pennetta i nasza Aga. Hercog nieźle gra na ziemii, ale mimo wszystko to nie ta liga. Miała swoje pięć minut na początku sezonu w Acapulco, ale ostatnio góra druga runda. Kursy około 1.45 więc w sam raz do dubla.

Do góry
#3895655 - 27/05/2010 05:05 Re: WTA - French Open - 23.05-5.06 [Re: Bullet]
mirekinter Offline
old hand

wiem , że już po meczu ale nie podobał mi się twój typ bardziej byłem skłonny zagrać handi na Hercog ale tak jak mówię po meczu kazy mądry...dziś dała mi zarobić Akgul i Petrova i zwłaszcza ta druga mnie przekonuje , że może coś w Paryżu poważnego ugrać..na jutro z możliwych kursów podoba mi się
Ivanović- Kleybanowa 1...rosjanka na clayu w tym roku fatalnie , porązki z peer czy Vinci i tylko jedna wygrana z Akgul , zresztą bardziej mi pasuje ta zawodniczka na hard i wyniki to potiwerdzają bo bardzo dobrze gra szczególnie na początku sezonu zwłaszcza podczas AO...na RG nigdy nie błyszczała więc nie wiem czy z poracającą do formy Anną jest w stanie coś ugrac..niezwykle ograna , forma rośnie , raz już wybuchła w Rzymie gdzie grała bardzo dobrze , potem porażka w 1 rundzie w Madrycie z rodaczką Janković ale teraz odpoczynek i jutro powinno być dobrze...

Radwanska - shvedova...tu buki faworyzują bardzo agę ale ja bym uważał , Shvedova to nie laleczka stać na bank nie będzie , w tmy roku kilka zaowdniczek w pokonanym polu zostawiła i to nie byle kogo bo Medinę , Benesovą czy Kirilenko...leko nie będzie a wiemy , że Aga potrafi mieć przestoję w grze i jeżeli Shvedova to wykorzysta może być ciekawie..zagram Shvedova z handi..

Nie ruszam meczów Bartoli i Date Krumm. powód prsty nie wiem co się moze wydarzyć , obie jakieś urazy ..Marion ostatnio cała stopa bandażowana i smarowana , japonka 40 lat po takim meczu jak z Safina trzeba się zregenerować a nie wiem jak szybko to u niej przebiega bo przecież Nadalem nie jest..z drugiej strony słabe rywalki bo Sanchez grywa rzadko w poważnych zawodach i nie wiem czy nawet z naprawdę słabą Bartoli jest w stanie coś ugrać...natomiast Groth niby gra ciekawie ale Japonka grać potrafi a na RG gra o 1989 !!!!!

Do góry
#3895955 - 27/05/2010 15:51 Re: WTA - French Open - 23.05-5.06 [Re: mirekinter]
[a]domaitis Offline
solus contra omnes

Zakopalova piwo

tenis Hantuchova, Daniela - Govortsova, Olga

Łatwą, bardzo łatwą przeszkodę miała w 1r Daniela. Miażdzące zwycięstwo nad Tamarine Tanasugarn dało Słowaczce awans do kolejnej rundy. Hantuchova we wtorkowym meczu (6:1 6:1) w niespełna godzinę gry zrobiła 11 UE i zagrała 26 winnersów, a Tajka nawet nie miała jednej okazji do złamania przeciwniczki. Wynik meczu i styl odniesionego zwycięstwa może już trochę mniej dziwić, jeśli weźmiemy pod uwagę fakt, że Tamarin od kilku dobrych sezonów jak ognia unika mączki (RG to jej pierwszy turniej na clayu w tym roku), skupiając się raczej na występach na trawie i w lokalnych turniejach na nawierzchni twardej (finał Pattaya w tym roku). W jednym z pomeczowych wywiadów Daniela podkreśla, że cały czas stara się poprawiać swoją grę. Słowaczce marzy się powrót do najlepszej dziesiątki, rozumie jednak, że to wymaga czasu. Stara się w każdym meczu dawać z siebie wszystko co najlepsze. Tegoroczne występy Słowaczki na mączce w kratkę. Bardzo dobra gra w Charleston (green clay), gdzie osiągnęła pólfinał imprezy oraz niezły występ w Fed Cupie gdzie pokonała Jelenę Jankovic (drugi raz zresztą w tym sezonie). Słabo natomiast w Rzymie i Madrycie, gdzie kończyła na pierwszych rundach (Schiavone i Pavluczenkova). Słowaczka obecnie na 26 miejscu WTA.

Hantuchova preferuje szybkie nawierzchnie, a najlepiej czuje się na trawie. Mączka jednak także nie jest jej obca, co każe ją określać mianem raczej uniwersalnej tenisistki. 27-latka pochodząca z Popradu, lubiąca się pokazać także w grze podwójnej. Praworęczna, dobrze uderzająca z obu stron. Serwis na niezłym poziomie (chociażby 8 asow w meczu z Tanasugarn), bardzo dobra gra przy siatce. Wysoka, o smukłej budowie ciała, szybka, zwrotna, dobry start do piłki.

Olga Govortsova 22-latka z Mińska. Pierwsza runda wydawała się być na papierze trudna dla Białorusinki. Przeciwniczka - Suarez Navarro, jedna z rewelacji tego sezonu na ziemi czująca się jak ryba w wodzie. Młoda Hiszpanka jednakże świeżo po kontuzji (staw skokowy), grała pierwszy swój mecz po miesiącu przerwy. Stąd nadzwyczaj gładkie dwusetowe zwycięstwo Olgi. Białorusinka dla mnie osobiście jest średniakiem, który raczej wyżej nie ma prawa zajść (choć WTA rządzi się swoimi prawami wink ). Obecnie na 38 miejscu w rankingu, co i tak oceniając jej grę to tak z 10 miejsc za wysoko. Dużo punktów dał Oldze turniej w Ponte Vedra Beach, gdzie osiągnęła bodajże swój pierwszy finał w karierze. Późniejsze występy już dużo gorsze, poza Madrytem trzy starty zakończone porażkami w pierwszych rundach.

Białorusinka to bardzo ofensywna zawodniczka, opierająca swą grę na dużej sile uderzeń, praworęczna, dobry bekhend, grająca agresywne, głębokie, płaskie piłki często przynoszące jej punkty. Serwis w miarę mocny, ale niestety bardzo nieregularny. Największy problem to sfera mentalna, Oldze dość szybko siada psychika co zazwyczaj kończy się przegraną.

H2h korzystne dla Danieli (3:1), ostatni raz grały ze sobą dwa lata temu, to będzie ich pierwszy pojedynek na mączce.

Dużo, dużo wyżej cenię Danielę, która w moich oczach jest bardziej wszechstronną tenisistką. Olga potrafi tylko mocno strzelać, jak trafi będzie dobrze, jak nie powoli siądzie i zacznie gasnąć. Stawiam na Danielę...

typ: Hantuchova
kurs: 1.53 Pinnacle

Do góry
#3896021 - 27/05/2010 16:53 Re: WTA - French Open - 23.05-5.06 [Re: [a]domaitis]
Broda345 Offline
veteran

Meldunek: 04/11/2009
Do tych zachwytów nad Hantuchovą ,jakaż to ona wspaniała i wszechstronna dodał bym,że jest to zawodniczka o bardzo słabej psychice,w ulamku sekundy jej gra może się całkowicie posypać.Nie neguję typu,bo Govortsova do potentatek nie należy,ale większych pieniędzy w rece Danieli bał bym się powierzać.
Moim typem na dziś po kursie ok. 1,60 jest wygrana Any Ivanovic nad Kleybanovą.Ana wraca do swojej wielkiej formy jest zdecydowana faworytką,kurs bardzo zadowalający.

Do góry
Strona 1 z 3 1 2 3 >

Moderator:  rafal08