Strona 3 z 5 < 1 2 3 4 5 >
Opcje tematu
#3895762 - 27/05/2010 06:06 Re: ATP - French Open - 23.05-6.06 [Re: Vendetta]
Akhu Offline

Meldunek: 12/10/2003
Sytuacja chyba dość podobna do ubiegłorocznej Roddick - Monfils, ale nie pamiętam która godzina wtedy była

Do góry
Bonus: Unibet
#3895764 - 27/05/2010 06:07 Re: ATP - French Open - 23.05-6.06 [Re: Vendetta]
Amir_Khan Offline
no risk no fun

Meldunek: 05/01/2010
I czyja to jest wina ? czy takie mowienie cos zmieni ?

A Fabio skoro tak bardzo poczul sie poruszony tym burackim zachowaniem boksu Monfilsa to powinien zacisnac wygrac ten mecz i po jego zakonczeniu przylozyc palce do ust uciszajac w zwycieskim tonie przedstawicieli plebsu.

Po za tym to co sie dzisiaj wydarzylo to jest nic w porownaniu z atmosfera ktora ma miejsce na Davis Cupie w Izraelu , Serbii czy tez Chile.

Do góry
#3895766 - 27/05/2010 06:08 Re: ATP - French Open - 23.05-6.06 [Re: Vendetta]
Black243 Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 22/12/2009
Mozna bylo zauwarzyc ze publicznosc jaka zostala na tym wieczorym meczu to przewaznie byla mlodziez 16-18 lat. Nawet sam Stopa byl zdziwiony ze w lozach przy samym korcie zamiast Vipow siedza licealisci. Ja ogladalem ten mecz caly i trzeba powiedziec ze Foginni nie prowokowal publicznosci to Monfils nakrecal publicznosc swoim zachowaniem. Wieczorna pora, lekkie rozluznienie panujace na trybunach i bardzo mloda publicznosc to chyba glowne przyczyny tej "wpadki". Na innych meczach bylo spokojnie az za spokojnie czasem:)

Do góry
#3895767 - 27/05/2010 06:08 Re: ATP - French Open - 23.05-6.06 [Re: Akhu]
Amir_Khan Offline
no risk no fun

Originally Posted By: Akhu
Sytuacja chyba dość podobna do ubiegłorocznej Roddick - Monfils, ale nie pamiętam która godzina wtedy była

21:40 skonczyli wtedy i Żel wygrał.

Do góry
#3895775 - 27/05/2010 06:16 Re: ATP - French Open - 23.05-6.06 [Re: Amir_Khan]
Amir_Khan Offline
no risk no fun

Cytat:

Patrick Mouratoglou, założyciel słynnej paryskiej akademii tenisowej, mentor Marcosa Baghdatisa i Aravane Rezaï, twierdzi, że nie do końca zmotywowany występami poza Wielkim Szlemem Roger Federer nie jest dobrym przykładem dla młodych.

Jak sympatycy mogą zajmować się tym sportem skoro we wszystkim innych turniejach niż najważniejsze, numer jeden odpada regularnie we wczesnych rundach? - pyta Mouratoglou. - On wysyła sygnał, że dany turniej go nie interesuje. To są porażki dobrowolne. Nie ogranicza się do dwóch setów, on "pozoruje" piekielną batalię - uzasadnia krytykę i daje przykłady takich porażek Szwajcara: 6:7 z Baghdatisem i Berdychem podczas serii amerykańskiej, 5:7 z Gulbisem w Rzymie i 4:6 z Benneteau w Paryżu-Bercy. - Ale ja nie jestem kolejnym głupcem - kwituje Mouratoglou.

W tekście z 28 kwietnia Mouratoglou, którego zasadą jest "by dać najlepszych, bierzemy tylko najlepszych", pisze: - Kolejna porażka Rogera we wczesnej rundzie turnieju z rywalem notowanym 30 miejsc niżej. To jest zdecydowanie bardzo zły nawyk. (...) Roger się starzeje i prawdopodobnie wie, że jest coraz gorszy. Ale wie też, że jeszcze kilka dobrych lat przed nim.

- Dla człowieka, który ma takie statystyki w Wielkim Szlemie, te niecodzienne, ale powtarzające się porażki wpływają na zanikanie wiarygodności. To są z pewnością porażki zamierzone, a w takim przekonaniu jestem widząc numer jeden nie walczącego z zębem, bez determinacji. To smutne widzieć go akceptującego porażki bez wzdrygnięcia, bez zaangażowania - ciągnie.

- Nienawidzę tego, że lider naszego sportu wysyła taką wiadomość do młodych ludzi. Mentalności Federera i Nadala są dziś bardziej niż kiedykolwiek, różne. Dwa tygodnie przed międzynarodowymi mistrzostwami Francji Federer wziął udział w turnieju w Estoril, gdzie odpadł w półfinale. - Dlaczego nie siedział cicho w domu i nie trenował, przygotowując się do Roland Garros? - pyta Mouratoglou. - To pokazuje, że istnieje dwudrożny system w Top 10: jedni grają tydzień w tydzień, a inni nie sądzą, że potrzebują wygrywać, by coś udowodnić.

Patrick piwo za odwage w przedstawianiu wlasnego zdania

Do góry
#3895802 - 27/05/2010 06:34 Re: ATP - French Open - 23.05-6.06 [Re: Vendetta]
Fro_Lech Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 18/06/2003
Originally Posted By: Vendetta
ale tu nawet nie chodzi o to czy jest sie znawcą czy nie. Chodzi o normy zachowania, ktore obowiązują w tej dysycplinie od stuleci a ktore osttanimi czasy niestety sie zacierają i z tej dyscypoliny robi sie zwykly szczoch.
Najgorsze jest to ze osoby, ktore uwazaja sie za pasjonatów( tu przywoluje ostatnią dyskusje aopro turnieju madryckiego) maja podobne zdanie do Ciebie i popieraja takie zachowanie jak pokazywanie gestów strzelania z karabinku przez rodzine Monfilsa jego przeciwnikowi itd itp shocked

Hola, hola. Nie zapędzaj się. Cytaty, podaj cytaty poparcia dla takich gestów jak "strzelanie z karabinka" do świty Fogniniego ??

Ja toleruje radość kibiców po błędzie rywala ich zawodnika. Jest to dla mnie w pełni zrozumiałe (hipokryzją jest smutek po błędzie rywala gdy punkt zdobywa nasz zawodnik).
Z tego co widziałem to nawet na QC nikt nie piał z zachwytu na widok gestów świty Monfilsa.

Do góry
#3895807 - 27/05/2010 06:35 Re: ATP - French Open - 23.05-6.06 [Re: Black243]
Fro_Lech Offline
Carpal Tunnel

Originally Posted By: Black243
Mozna bylo zauwarzyc ze publicznosc jaka zostala na tym wieczorym meczu to przewaznie byla mlodziez 16-18 lat. Nawet sam Stopa byl zdziwiony ze w lozach przy samym korcie zamiast Vipow siedza licealisci. Ja ogladalem ten mecz caly i trzeba powiedziec ze Foginni nie prowokowal publicznosci to Monfils nakrecal publicznosc swoim zachowaniem. Wieczorna pora, lekkie rozluznienie panujace na trybunach i bardzo mloda publicznosc to chyba glowne przyczyny tej "wpadki". Na innych meczach bylo spokojnie az za spokojnie czasem:)

Dzisiaj na RG był kid's day smile

Do góry
#3895866 - 27/05/2010 07:37 Re: ATP - French Open - 23.05-6.06 [Re: Amir_Khan]
Llama Offline
Ana <3

Meldunek: 21/06/2005
Originally Posted By: Amir_Khan

Patrick piwo za odwage w przedstawianiu wlasnego zdania

wjeżdżasz z offtopem, to dawaj laugh
Roker wymiata w szlemach, bo ma najlepszą ekonomikę gry z całego touru, a skoro organizatorzy zmuszają czołówkę do gry w mastersach, przy przeładowanym kalendarzu, to najlepsi nie raz nie dwa olewają turnieje.
kiedy Roker skreczował? kiedy Roker brał treinera?
co się dzieje regularnie z kolankami Rafy? gdzie jest teraz Del Potro? co robi Denko? czemu Djoker zatacza się w co drugim meczu?

szacun Roker za pokazanie ATP, w jak głębokim poważaniu ich masz, i przejdziesz do historii jako najlepszy w historii NIE INWALIDA tego sportu piwo

Do góry
#3895922 - 27/05/2010 10:47 Re: ATP - French Open - 23.05-6.06 [Re: Fro_Lech]
bludek Offline
veteran

Meldunek: 16/01/2007
Originally Posted By: Fro_Lech
Ja toleruje radość kibiców po błędzie rywala ich zawodnika. Jest to dla mnie w pełni zrozumiałe (hipokryzją jest smutek po błędzie rywala gdy punkt zdobywa nasz zawodnik).
Z tego co widziałem to nawet na QC nikt nie piał z zachwytu na widok gestów świty Monfilsa.

Zachowanie francuskich kibiców nadaje się na temat rozprawy naukowej. Mającej niewiele wspólnego z tenisem wink.

Jesteśmy ledwo w połowie drugiej rundy, a znaczna większość Francuzów po za turniejem. W pierwszej rundzie odpadło aż 12 (z 19) ich reprezentantów i 8 (z 12) reprezentantek.

Wczoraj po kolei odpadali Ouanna z Tsongą (tu wiadomo było, że jeden musi awansować dalej), Bennetau, Vasselin, honor obroniła Rezai, ale nie obyło się bez męczarni z klockowatą Kerber, z którą męczarni być nie powinno. Na koniec słabego dnia Monfils jest bliziutko przegranej w 'wygranym meczu', są i nerwy.

Francuzom zagląda w oczy perspektywa 'piknikowego' turnieju z ich punktu widzenia. Ci reprezentanci, którzy im jeszcze zostali mają trudne mecze i dzisiaj możemy spodziewać się kolejnych dożynek.

Monfils z Fogninim to już loteria.
Bartoli gra z Sanchez i wiadomo, że kolejna Francuzka musi odpaść.
Serra ma bardzo trudny bój z Verdasco.
Mahut pod górę z Melzerem.
Cohen-Aloro pod górę z Li.

Zapewne, żeby napędzić sprzedaż biletów, rozkręcono machinę o nazwie 'to może być nasz turniej!' i teraz są tego efekty. Francuzi chcą konkretnych wyników. Niewykluczone więc, że pod koniec dnia znowu będą nerwy i podobna atmosfera na meczu Mahuta lub Serry.

Do góry
#3896053 - 27/05/2010 17:22 Re: ATP - French Open - 23.05-6.06 [Re: bludek]
Jaszu Offline
stranger

Meldunek: 24/02/2008

Verdasco F. - Serra F. tenis

Tak szybo z samego ranka podam swój typ na dzisiaj. Mimo, że dużo nie napiszę to uważam, że Fernando bardzo pewnie wygra swój mecz w 3-ech setach. W pierwszej rundzie gładko wygrał i był bardzo pewny w swoich poczynaniach więc szykuje się (bodajże w 4 rundzie) na 'króla' Nadala. Po stronie Serry oprócz własnej publiczności nie widzę większych atutów. Tak więc Hiszpan łatwo i przyjemnie w 3-ej rundzie smile

Fernando Verdasco 3:0 kurs: 1,50 boks

Oprócz tego widzę tutaj jeszcze kilka typów, ale to będziemy kombinować wink Coś z Roddicka, Hewitta czy Kolschreibera bo uważam, że również są to dzisiaj dobre typy. Co o tym sądzicie, macie coś ciekawego do grania?
Pozdrawiam! piwo

Do góry
#3896066 - 27/05/2010 17:31 Re: ATP - French Open - 23.05-6.06 [Re: Jaszu]
Fro_Lech Offline
Carpal Tunnel

Dzisiaj fajnie wyglądają deble.
Melo/Soares i Qureshi/Bopanna. W formie, uznana klas, umiejętności. Rywale w debla nie grywają często. Do tego Schwank - kreczował, Fognini wczoraj miał morderczy mecz z Monfilsem, a Russel dostał srogie lanie od Serry. Chela wczoraj/dzisiaj mecz z Murrayem.
Oprócz tego Grosjean/Gasquet @ 1,85 Tobet. Rywale Monfils/Ouanna. Jak już grają w debla to fatalnie - mnóstwo porażek. Monfils mecz z Fogninim smile Ouanna został zdemolowany przez Tsongę. Gasquet podejrzewam, że nie będzie chciał kończyć udziału w RG na 1r. i w singlu i w deblu. Groszek mimo, że na poważnie nie gra od dłuższego czasu, to jednak jak się gra w tenisa, technikę, gierki na małych karach dobrze pamięta i dzisiaj to wykorzysta.

Do góry
#3903661 - 31/05/2010 05:59 Re: ATP - French Open - 23.05-6.06 [Re: Fro_Lech]
Chorwat Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 25/05/2007
Verdasco - Almagro

Typ: Almagro @2.05 expekt.

Almagro gra świetnie, trafił z formą chyba idealnie na RG, przed RG też nie grał źle (lepsza gra niż wyniki), choć w w Madrycie momentami już niszczył swoich przeciwników i Rafie nawet seta urwał. Dodatkowo Verdasco prowadzi h2h 3-0, Almagro nie wygrał z nim jeszcze seta, Almagro po raz 1 ma szanse na QF w RG idealna okazja na udowodnienie coś rywalowi (wiadomo tu różnie można interpretować, ale ja wolę grać przeciw serii jeśli towarzyszą temu sprzyjające okoliczności) A Verdasco? Zmęczenie, odciski chyba przeholował z grą przed RG. Tutaj, może być taki motyw, że jeśli Verdasco będzie nie szło, i będzie odczuwał jakiś dyskomfort, to jest opcja, że skreczuje, dlatego proponuje Almagro u buków u których Rozegranie 1 punktu w meczu zalicza zakład tutaj lista dla wiecznie pytających na QC - http://www.mecz.pl/forum/ubbthreads.php?ubb=showflat&Number=387863#Post387863

Do góry
#3903704 - 31/05/2010 07:39 Re: ATP - French Open - 23.05-6.06 [Re: Chorwat]
Demaskator Offline
enthusiast

Meldunek: 21/01/2010
z Almagro jest jeden problem facet mianowicie przegrywa wszystkie ważne pojedynki, do tego Rolland Garros jego najwiekszym osiągnieciem w turniejach wielkiego szlema była druga runda, nie bede podważał twojego typu i życze powodzenia ale ja jednak z tej dwójki wybieram Verdasco który jest duzo poważniejszym grajkiem, troche kusi natomiast kurs na Gabashviliego który idzie w tym turnieju jak burza chociaz z drugiej strony to jak Rosjanin zagra to wróżenie z fusów tymbardziej ze Melzer to taki tenisowy spryciarz...

Do góry
#3903744 - 31/05/2010 16:08 Re: ATP - French Open - 23.05-6.06 [Re: Demaskator]
oNteNNis Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 03/04/2010
Co do Almagro to jego największym osiągnięciem w turniejach wielkoszlemowych jest 1/4 finału z roku 2008 na Roland Garros gdzie dostał baty od Nadala. Co do Verdasco , nie jest w najwyższej formie , ewidentne bóle przemęczeniowe, do tego chroniczna kontuzja stopy która odnowiła mu się w meczu z Niemcem w 3 rundzie , która powoduje brak maksymalnego nacisku na tęże stopę. Tę jego szarpaną grę widać w każdym kolejnym meczu począwszy od Nicei , ewidentnie przesadził z kalendarzem, Almagro jest w lepszej formie fizycznej , to może dziś troche przeważyć , może być 5 setów.

Do góry
#3903880 - 31/05/2010 17:34 Re: ATP - French Open - 23.05-6.06 [Re: oNteNNis]
Demaskator Offline
enthusiast

Sorki mój błąd posiłkowałem sie Wikipedią i zamiast w single spojrzałem na osiągnięcia Almagro w deblu, co nie zmienia mojej opinii że Verdasco powinien sobie poradzić w tym meczu, tak jak napisałeś over tez wydaje sie dobrym rozwiązaniem, swoja drogą mam jakąś słabosc do Verdasco(bardzo mi sie podoba jego styl gry ) i być może nie jestem obiektywny.

Do góry
#3903912 - 31/05/2010 17:52 Re: ATP - French Open - 23.05-6.06 [Re: Demaskator]
Demaskator Offline
enthusiast

Melzer-Gabaschvili over 40,5 ---2.3 podoba mi sie ten kurs , ogólnie ciezko przwidziceic co sie w tym meczu wydarzy , dlatego nie bede pisał jakiegoświekszego uzasadnienia licze ze poprostu chłopaki troche pograją...

Do góry
#3905316 - 01/06/2010 02:12 Re: ATP - French Open - 23.05-6.06 [Re: Demaskator]
Vendetta Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 05/01/2006
wklejam analize, ktora pisalem rano dlatego kursy mogly juz sie zmienic

Berdych-Youzhny typ:1 kurs:1.6 stawka:5/10 BF

Kursy na CZecha leca w bardzo szybkim tempie. Zapewne po wczorajszym pojedynku z Murrayem zrobi sie z tego masówka i mimo ze ja takich spotkan grac nie lubie to tutaj zrobie wyjatek. Stawka jutrzejszego meczu jest za duza a gra Berdycha za dobra zeby nie brac takiego kursu.
Wczoraj zgodnie z moimi przewidywaniami Tomek wygral swoj mecz.... ale nawet ja nie spodziewalem sie ze zrobi to w takim stylu. Ogladajac ten mecz bylem pod wrazeniem pewnosci gry Tomasza Berdycha. Sila jego serwisu byla porazająca a Murray mial problemy nawet z drugim serwisem Czecha.
Youzhny w Paryzu nie zachwyca. Tracil sety z Lacko i Troickim. Do tego Rosjanin do tej pory mial wyjatkowo łatwą drabinke i jeszcze nie zostal pozadnie sprawdzony na paryskim turnieju... ale to sie jutro zmieni smile Podobnie jak w meczu Petrovej gram ten zaklad juz dzisiaj bo jak pisalem na pcozatku kursy beda spadaly.
Mysle ze kluczem do zwyciestwa w tym pojedynku bedzie mocna i regularna gra Czecha z koncowej lini oraz jego atamowy serwis. Z taką moblizacją i koncentracją jaką pepik pokazal w meczu z Murrayem nie powinien miec problemow z Miszką, ktory w kazdym swoim meczu miewa przestoje.

Do góry
#3905446 - 01/06/2010 03:06 Re: ATP - French Open - 23.05-6.06 [Re: Vendetta]
mirekinter Offline
old hand

Meldunek: 10/06/2005
..Zawsze ceniłem Twoje analizy i typy ale tutaj się nie zgodzę..owszem siła uderzeń , pewność CZecha robią wrażenie ale to bedzie dla niego zupełnie inny mecz bo na przeciw nie będzie grał wolny i w dodatku bez formy i słabo przygotowany do turnieju Murray a koleś który kalendarzem zagrań , skrótami , waleniem wzdłuż lini potrafi sporo namieszać..Że ma przestoje to się zgadzam ale tu pwoinnnien być bardzo skoncetrowany bo zdaje sobie sprawę , że Berdych to nie laik..Znają się doskonale , w h2h 6-4 na korzyść Yozunhego i kazdy z tych podejynków był dość zacięty ..Youznhy już jeden turniej w tym roku na clayu wygrał i miałem przyjemność to oglądać i Jego gra jak dla mnie na duzy plus..Jutro na bank będzie wypoczęty i postawi się Berdychowi..

Berdych - Yozunhy 2 kurs 2,2 ..

Federer - Soderling ...ale mnie ciekawi to spotaknie..gdy przychodzi RG to w Robina chyba jakiś duch wchodzi i tak go nakreća energia że szkoda mówić..ale Szwed wszystko robi z głową i pomysli 2 razy zanim zrobi...nie grał wiele przed RG bo wiedział , że musi być kondycyjnie przygotowany na trudy turnieju , taki Ferrer czy Verdasco czy Gasquet grali jak szalenie przed Paryżem i widzimy gdzie zaszli !! Robin wręcz przeciwnie , oszczędzął się chłopak i teraz rwie się do gry..Tylko czy jutro da radę Wielkiem Rogerowi? rok temu był w taki wielkiej formie że rozwałił samego Nadala a mimo to w fainale szans z Federerem nie miał..ale Roger był wtedy w jeszcze większym gazie i takiej szansy nie mógł zmarnować..teraz nie wiem co się może stać skłaniałbym się grac na Geniusza ale ta forma i kurs kusi zagrać jakieś handi na Robina..

Do góry
#3905453 - 01/06/2010 03:11 Re: ATP - French Open - 23.05-6.06 [Re: mirekinter]
mirekinter Offline
old hand

i jeszcze jedno debel Lopez/ Riba grają do tej pory kapitlanie , gra Lopeza ( nie Feliciana ) robi tu wielkie zanczenia i w meczu z Moodie/Norman nie sa hipszanie bez szans...juz raz nowoczesny debel Cuevas/Horna zrobił spustoszenie moze teraz Hispzanie to powtórża..

Do góry
#3905456 - 01/06/2010 03:12 Re: ATP - French Open - 23.05-6.06 [Re: mirekinter]
mirekinter Offline
old hand

..i Nasi debliśći chyba tez powinnni się pakować bo swoją grą nic nie pokazują a jutro niezwykle ogrania Dluhy/Paes i do tego w formie więc nie wiem czy Frytki sa w stanie nawet sztycha zrobić

Do góry
Strona 3 z 5 < 1 2 3 4 5 >

Moderator:  rafal08