Strona 3 z 3 < 1 2 3
Opcje tematu
#395576 - 02/09/2005 14:10 Re: ATP - US OPEN Flushing Meadows - Piątek 02.09
Chomik Offline
veteran

Meldunek: 19/01/2005
Olku,

Nie obrazilem Cie, napisalem, ze ja moge miec swoje zdanie, a Ty mozesz miec wlasne, szkoda, ze nie umiesz tego uszanowac.

Nazywanie mnie "mistrzem" i pisanie o kompromitacji nazwalbym dziecinnymi zagrywkami, ale czuc, ze jestes troszke mlodszy ode mnie, zatem nie znize sie do Twojego poziomu.

Dla mnie Blake byl warty co najmniej 1.5 - i to biorac pod uwage Jego obecna forme. Przypomne Ci, ze tydzien temu grano Go za 1.3 przeciw Volandriemu (ktory na twardych kortach nie istnieje), a potem tak samo przeciw Hanescu.

Ja 1.3 nie ruszylem, co Cie tak to boli? Mnie wcale, radze sobie niezle i nie musze siegac po kazdy kurs, ktory sie rusza.

Wygrales na Blake'u - swietnie! Ciesze sie, ze jutro zagrasz tez na Amerykanina.

Musialem odpowiedziec, bo nie pozwole, aby sobie ktos ze mnie ironizowal, ale post zapewne do usuniecia. I w dalsza przepychanke slowna sie wdawac nie bede, sa tu osoby, ktore potrafia odroznic sens grania Blake'a po 1.3 przeciw Volandriemu (tak bylo w zeszlym tygodniu) od grania Blake'a po 1.3 przeciw Igorowi, ktory chocby w zeszlym tygodniu tez dosc daleko zaszedl w turnieju na tej samej nawierzchni. Ze wczoraj byl kalectwem i szybko oddal pole - faktycznie genialnemu - Jamesowi, to juz inna sprawa.

Pozdrawiam, "zejdz" ze mnie, bo napisalem co JA o tym mysle, Ty napisales swoje i i tak sie nawzajem nie przekonamy. A stawianie tylu wykrzyknikow swiadczy tylko o tym, ze bardzo przezywasz te cala dyskusje.

Do góry
Bonus: Unibet
#395577 - 02/09/2005 14:14 Re: ATP - US OPEN Flushing Meadows - Piątek 02.09
oleek Offline
old hand

Meldunek: 27/12/2004
TYlko jesli wyrazielm opine na ten temat to mnie skrtykowales,wyraz swoja i bedzie wszytko oki!!!! Zakonczmy ta cala gadke bo to nic dobrego... a do wykrzyknikow i innych znaczkow interpunkcyjnych to uwielbiam uzywac w nadmiernej ilosci!!! a wiec stop tej"klotni" ! Gramy dalej na "Blake" taki o to wniosek!

Do góry
#395578 - 02/09/2005 14:18 Re: ATP - US OPEN Flushing Meadows - Piątek 02.09
Gregov Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 01/02/2004
tu nie chodzi o granie wysokich czy niskich kursów , tylko o całą otoczkę wokół typów czy danego typu. Równie dobrze W8inG4DeatH mógłby napisac coś takiego:

"Po analizie wyszło mi ze wygra Clement, ale buki chcą mnie zrobić w ch..... więc gram Murraya."

a co do kursu na Blejka to także uważam ze był on zaniżony, ale cóż zrobić. Podczas wielkiego szlema buki strasznie zaniżają kursy , bo normalnie część ludzi którzy nie grają tenisa na codzień i tak zainwestują w niektóre mecze nie zważając na kursy. Buki w ten sposób minimalizują straty na takich meczach, a na dwójke w takich meczach i tak zagra relatywnie mało osób. Oczywiscie jeszcze zdarzenie musi wejsc

Do góry
#395579 - 02/09/2005 14:23 Re: ATP - US OPEN Flushing Meadows - Piątek 02.09
Chomik Offline
veteran

Meldunek: 19/01/2005
Nie chcialem Ciebie skrytykowac ad personam, moze w jednym zdaniu bylem nadmiernie ironiczny, przepraszam. Chodzilo mi o caly sens rozumowania. W tenisie nie da sie tak wszystkiego przelozyc. Hanescu osiagnal swietne wyniki w New Haven i przegral z Albertem Monatenesem - tez po niziutkim kursie. Lopez doszedl do finalu, a potem meczy sie z Volandrim i dosc gladko przegrywa z Soderlingiem, ktorego od dawna podejrzewamy o kontuzje. Blake niedawno przegral z Carrazem, a teraz malo kto Go pokona. Itd. itd. sam wiesz, ze tenis jest nieprzeidywalny, sztuka jest zmniejszac ryzyko. Bukmacherzy tez nie sa glupi i wystawiaja kursy, zeby nas przyciagnac i zachecic do grania. Potem roznie sie to konczy.

Mamy odmienne zdania i pozostanmy przy tym. Zgadzamy sie w tym, ze jutro warto sprobowac zagrac na Jamesa. Ale tez bez podniety, bo tenis zmienia sie kazdego dnia i nikt trzy dni temu nie powiedzialby, ze Roddick odpadnie w I rundzie (to a propos kursow 1.07, nizszych, i rzygania na Quasi), a nawet jesli, to ze Muller ugra w II rundzie raptem kilka gemow.

Pozdrowienia

Do góry
#395580 - 02/09/2005 18:36 Re: ATP - US OPEN Flushing Meadows - Piątek 02.09
Zabielany Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 28/02/2005
Clement - Murray 1 @1.91

Gra Murraya bardzo mi sie podoba. Za kilka lat napewno on bedzie gwiazdą. Clement - świetny technicznie, wirtuoz z francuskiej szkoły tenisa. Ciekawa mieszanka. Nie bede pisał o tym że Andy puścił pawia w 1 rundzie .... moim zdaniem na tym etapie turnieju odgrywa mało znaczacą role (patrzcie jak Djoko leje Ancica ). Clement wydaje mi sie że gra tenis bardziej odpowiedzialny, jest graczem bardziej doświadczonym. Styl obu graczy ma w sobie duzo podobienstw. Murraya nie ma w cale silnego seriwsu. Na korcie stwarza wrazanie chłopaka zbudnowanego, ktory sprzeciwia sie przeci calemu światu. Gra tak od niechcenia, a pomimo tego wiele jego zagrac przynsoi skutek. Co prawda bardzo lubie Andego, jednak tym razem rozsadek podpowiada mi że żabojad zagra w 3 rundzie.

Dubel: Kiefer + Gonzo @1.89

Nie cierpie Stepanka, nie lubie nic co jest z nim zwiozane. W jego rzeomy niewyleczony uraz juz raczej nie wierze, pomimo tego gram przeciw niemu. Niemiecka solidnośc powinna wystarczyć... aby Radek pojechal do domu.

Gonzo wydaje mi sie po prostu lepszym graczem niz Rusek. Gonzo ma zadatki żeby yć naprawde wielki. Jest solidnym grajkiem i jest zdecydowanie na wyzszym poziomie wtajemniczenia tenisowego niz Tursunov. Całkiem dobrze radzi sobie na hardzie ... i zagra w 3 rundzie... innej mozliwosci nie widze.

Myślalem jeszcze o Santoro z handi ..ale chyba odpuszczę

Dubel grany grubiej, jednak nie ma co szalec. Trzeba zostawić oszczednosci na jutro ... Ginepri i Youznhy w mojej ocenie wygladaja wręcz zajebiśćie... ale to juz nie w tym temacie.

Do góry
#395581 - 02/09/2005 23:41 Re: ATP - US OPEN Flushing Meadows - Piątek 02.09
Marcel Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 20/06/2003
teraz już wiecie czemu głownym argumentem było to ze Murray grał 5 setów a Clement tylko 3 wynik 5 seta 6-0 mowi wszystko . Szacunek dla obu świetny mecz

Do góry
Strona 3 z 3 < 1 2 3

Moderator:  rafal08