#3977701 - 01/07/2010 23:51
Re: Xbox czy PS3
[Re: anfa_]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 21/03/2005
|
Mialem PS1, PS2 a obecnie kupilem Xboxa360 (co jak co, ale jednak byl o polowe tanszy niz PS3) i to byl ogromny blad! Xbox sie nie umowa do Pleja - od kijowego joya zaczynajac, przez brak najlepszej serii ścigałek - Gran Turismo (niby Xbox ma swoje Forza Motorsport, ktore mialo nawet byc lepsze niz Gt, a okazuje sie zwykla średniawką..) Do tego Microsoft banuje konsole jesli gramy na piracie w necie, ja niestety nie mialem o tym zielonego pojecia i kupilem zbanowana konsole, o grze w necie moge pomarzyc nawet majac orginalne gry. Xboxy strasznie awaryjne - mozna poczytac o '4 pierscieniach smierci' w necie, do tego strasznie sie nagrzewaja. Co prawda w nowszych konsolach podobno jest lepiej, ale ja oczywiscie o tym nie wiedzialem i kupilem jakas starsza wersje - konsola 1 w serwisie i znow sie popsula, a naprawa nie jest juz oplacalna.. Jeszcze ma inne wady, ale to tak z pamieci na szybkosci.
Takze ja polecam tylko i wylacznie Ps3.
ps. Zeby nie bylo, tak gralem tez na Ps3 i to nie malo.
|
Do góry
|
|
|
|
#3977813 - 02/07/2010 00:16
[Re: agr1]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 24/08/2006
|
jaki model masz? na marginesie ja nie mam zamiaru kupowac lewizny ani przerabiac go na piraty. 1099 w media i w empiku w Lublinie elite z gierką i nic innego nie wchodzi w gre 
|
Do góry
|
|
|
|
#3977827 - 02/07/2010 00:18
|
veteran
Meldunek: 10/08/2005
|
ile gdzies przeznaczyc na xboxa w tej chwili? arcade odpada, albo elite albo premium. wiem, ze drugiego pada bodajze dostane i tak z microsoftu. takze lepiej w media się zakrecic czy w necie szukac? nie wiem czy chce wydawac ponad 1000 na elite po to, zeby mi glupią gierke dali. Elite + 4 gierki niecały tysiak w ultimie.Biorąc pod uwagę to, iż niebawem do sprzedaży w POlsce trafi nowy model (slim zdaje się, niby ma mieć wyeliminowany całkowicie ROTD), to powinno być sporo dobrych promocji na starsze modele.
|
Do góry
|
|
|
|
#3978075 - 02/07/2010 01:30
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 31/01/2003
|
Xbox sie nie umowa do Pleja - od kijowego joya zaczynajac, przez brak najlepszej serii ścigałek - Gran Turismo (niby Xbox ma swoje Forza Motorsport, ktore mialo nawet byc lepsze niz Gt, a okazuje sie zwykla średniawką..)
Co w nim kijowego? Forza Motorsport 3 średnia 92.13% Gran Turismo 4 średnia 89.41% No i jakie GT masz na PS3? Do tego Microsoft banuje konsole jesli gramy na piracie w necie, ja niestety nie mialem o tym zielonego pojecia i kupilem zbanowana konsole, o grze w necie moge pomarzyc nawet majac orginalne gry. Xboxy strasznie awaryjne - mozna poczytac o '4 pierscieniach smierci' w necie, do tego strasznie sie nagrzewaja. Co prawda w nowszych konsolach podobno jest lepiej, ale ja oczywiscie o tym nie wiedzialem i kupilem jakas starsza wersje - konsola 1 w serwisie i znow sie popsula, a naprawa nie jest juz oplacalna..
... Jaspery mają bardzo małą awaryjność. Brałbym na Twoim miejscu jakiegoś elite. Dysk się bardzo przydaje, szczególnie gdy jest tyle dlc.
|
Do góry
|
|
|
|
#3978516 - 02/07/2010 03:35
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 18/03/2004
|
Mialem PS1, PS2 a obecnie kupilem Xboxa360 (co jak co, ale jednak byl o polowe tanszy niz PS3) i to byl ogromny blad! Xbox sie nie umowa do Pleja - od kijowego joya zaczynajac, przez brak najlepszej serii ścigałek - Gran Turismo (niby Xbox ma swoje Forza Motorsport, ktore mialo nawet byc lepsze niz Gt, a okazuje sie zwykla średniawką..) Do tego Microsoft banuje konsole jesli gramy na piracie w necie, ja niestety nie mialem o tym zielonego pojecia i kupilem zbanowana konsole, o grze w necie moge pomarzyc nawet majac orginalne gry. Xboxy strasznie awaryjne - mozna poczytac o '4 pierscieniach smierci' w necie, do tego strasznie sie nagrzewaja. Co prawda w nowszych konsolach podobno jest lepiej, ale ja oczywiscie o tym nie wiedzialem i kupilem jakas starsza wersje - konsola 1 w serwisie i znow sie popsula, a naprawa nie jest juz oplacalna.. Jeszcze ma inne wady, ale to tak z pamieci na szybkosci.
Takze ja polecam tylko i wylacznie Ps3.
ps. Zeby nie bylo, tak gralem tez na Ps3 i to nie malo. Dziecko naczytałeś się o rzeczach które miały miejsce na samym początku jak x360 wchodził na rynek . od 3 lat sprawy mają się o niebo lepiej . Więc przestań siac herezje . Co do banowania za piraty to świetan robota MS i oby tak dalej bo złodziejstwo trzeba tępić !!!! Sam miałem PSONE ,PS 2 i PS3 i uwież mi ze PS3 chowa się przy x360 z wielu powodów.
|
Do góry
|
|
|
|
#3978766 - 02/07/2010 05:18
[Re: lelu]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 21/03/2005
|
Dziecko naczytałeś się o rzeczach które miały miejsce na Sam miałem PSONE ,PS 2 i PS3 i uwież mi ze PS3 chowa się przy x360 z wielu powodów.
Nazywasz mnie dzieckiem, kompletnie nic o mnie nie wiedziac. A do tego sam popelniasz blad jak gimnazjalista. Do tego twoje zdania bardzo chaotyczne z wieloma literowkami i bledami gramatycznymi. Spojrz najpierw na siebie, a dopiero oceniaj innych. Naczytalem sie dopiero PO KUPNIE, akurat kupilem konsole w wersji starszej i zbanowanej przez Microsoft. Do uzupelnienia mojej wypowiedzi - nie, nie czytalem za wiele przed zakupem. Moj zakup konsoli byl z rok temu, byla to uzywka kupiona w Anglii. Xboxy byly 2 razy tansze niz Ps3, a nowe gry wychodzily na obie konsole (poza kilkoma wyjatkami) wiec zdecydowalem sprobowac Xboxa. Ogolnie ludzi chwalili Xboxa wiec czego sie mialem spodziewac? Nie byl to wielki wydatek, a kupilem odrazu po przyjezdzie do Anglii, zeby miec co robic. Potem kupilem laptopa i rozwiazalem problem  Ps. Microsoft to sa partacze wiec nic dziwnego, ze i Xbox musial miec 5 wersji zeby to zaczelo dzialac jak nalezy..
|
Do góry
|
|
|
|
#3981451 - 03/07/2010 22:35
|
addict
Meldunek: 19/01/2009
|
Wie ktos kiedy ma wyjsc nowa wersja xboxa i ile ma kosztowac?
|
Do góry
|
|
|
|
#3983191 - 05/07/2010 02:34
[Re: skrzypo555]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 18/03/2004
|
a nie trzeba niczego placic ? bo slyszalem ze trzeba cos wykupic zeby grac przez neta Jeśli masz nową konsolę to przez pierwszy miesiąc masz konto gold live za free ( możesz takich 3 takie konta ) A wykupienie abonamentu na rok to koszt 120zl + miesiąc gratis . Zdrapki kupujesz na allegro ( najlepiej ) Ostatnio sporo promocji na abo bo zakupiłem 2 abonamenty za 12 miesięcy za 89zl .
|
Do góry
|
|
|
|
#3984062 - 05/07/2010 16:16
[Re: raiders_]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 24/04/2006
|
Jakiś czas temu zakładałem podobny temat. Wybór padł na XboXa i nie żałuję. Jedyne co to myślałem, że zaoszczędzę na X-sie w porównaniu do PSa ale niestety się myliłem bo tak: sam XBox - 1000 zł Play & Charge czyli zestaw do ładowania baterii do pada: 100 zł Kabel HDMI - 100 zł Słuchawki TurtleBeach X41 - z przesyłką 800 zł. Oprócz tego dodatkowa gwarancja przy zakupie 220 zł. Wziąłem ją słysząc o tym jak awaryjny potrafi być to model. Ja na szczęście jeszcze nie miałem problemów ale moi znajomi z xbox live wielokrotnie. Także jak widać wydałem 2200 zł nie licząc wykupywania xbox live albo punktów gold lub też samych gier  . A co do kijowego pada do XBoxa to granie na padzie z PS3 w gierki typu FPS to porażka... i to nie jest tylko moje zdanie. Chodzi tutaj o rozlokowanie samych gałek. I jeszcze pamiętajmy co do tych wszystkich wydatków, że wkrótce wchodzi na XboXa nowy projekt - projekt NATAL, a to kolejne wydane $$$$$$  .
|
Do góry
|
|
|
|
|
|