Opcje tematu
#410202 - 22/09/2005 22:27 ATP - Davis Cup - 23-25.09
Fro_Lech Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 18/06/2003

Davis Cup

2005 World Group Semifinals 23-25.09 2005

Oficjalna strona Pucharu Davis'a

Scoreboard - znajdzie się na oficjalnej stronie obok danego meczu.

Pary półfinałowe:
Słowacja-Argentyna (Bratysława , Indoor Hard)
Chorwacja-Rosja (Split, Carpet)

World Group , Play-offs 2005
Austria-Ekwador
Białoruś-Kanada
Chile-Pakistan
Czechy-Niemcy
Hiszpania-Włochy
Szwecja-Indie
Szwajcaria-Wielka Brytania
USA-Belgia

Zwycięzcy Play-offów kwalifikują się do Grupy Światowej 2006 , przegrani 'spadają' do 1 grupy Euro-Afrykańskiej 2006.

Do góry
Bonus: Unibet
#410203 - 23/09/2005 00:28 Re: ATP - Davis Cup - 23-25.09
włodar Offline
Hard-hitter

Meldunek: 25/06/2005
Chorwacja – Rosja

Mecz rozgrywany w Splicie na nawierzchni carpet

To na pewno będzie zacięta rywalizacja Patrząc na chłodno los teamu chorwackiego zależy głównie od Ljubo- w I rundzie podczas pamiętnego pojedynku z USA wygrana 3:0 z Agassim i po niesamowitym meczu 3:2 z Roddickiem w II dwa razy odprawił do zera najpierw Hanescu potem Pavela,w DC ma znakomity bilans na carpet 15-4, Ancic w singlu znacznie odstaje od swego kolegi w tym roku porażka goni porażkę nie poradził sobie nawet na swoim terenie z tak „znakomitym” tym sezonie Pavelem na Davis Cup trzeba popatrzeć trochę inaczej niż na mecze rozgrywane tylko i wyłącznie na indywidualne konto każdego zawodnika, tu nie licza się premie tu się walczy dla swego kraju, jest większe zainteresowanie publiczności, rodzimych środkow masowego przekazu a i presja w związku z tym jest większa wydaje mi się ze to zle wpływa na Ancica a gra w jego rodzinnym mieście raczej go nie uskrzydla.

Ancic-Davydienko

Ancic bez formy, Denko wiecznie nazekajacy na urazy na dodatek wyjątkowo nieobliczalny, nawierzchnia bardziej odpowiadającą Chorwatowi, obecna forma po stronie Rosjanina(trzeba tez pamiętać ze ostatnia wygrana z Francja to było tak na prawdę jego zwycięstwo )który jest dla mnie bardzo dziwnym tenisista i z reguły odpuszczam jego mecze.. gdybym juz miał typować to- Typ 2, 5/10

Ljubicic-Youzhny

Początek roku to bardzo dobre występy Ljubo na hardzie można śmiało powiedzieć ze miał wtedy życiową formę teraz jest niestety z tym gorzej,nie może się do końca odnaleźć ale jakoś dziwnie jestem spokojny o jego wygrana pomimo tego ze na przeciwko niego stanie chyba najlepszym w tej chwili z Rosjan-Youzhny tak jak wcześniej pisałem Ljubo potrafi się sprężyc w reprezentacji, myślę ze wyjdzie na kort wiedząc ze jeśli przegra to Rosja będzie prowadziła 2:0 i to go dodatkowo zdopinguje. Typ 1, 6,5/10

Debel:

Ancie/Ljubicic – Tursunov/Youzhny 1 7/10

Coz wychodzi na to ze po pierwszych 3 meczach bedzie 2:1 dla Chorwacji, tak to sobie ulozylem w glowie i tak ma byc :D

Edit: jeszcze jedno..cos nam ostanio obumiera temat tenisowy,weterani (i nie tylko)gdzie jestescie?? klawiatura w lapy i kazdy niech w ten weekend przynajmniej raz cos napisze

Edited by Schranzer (23/09/2005 00:39)

Do góry
#410204 - 23/09/2005 14:55 Re: ATP - Davis Cup - 23-25.09
włodar Offline
Hard-hitter

Chorwacja – Rosja 0:1..czemu się specjalnie nie dziwie.. Ancic kolejny raz udowodnił ze nie można na nim polegać, zastanawia mnie jedno dlaczego Chorwaci mając w odwodzie Karlovica ciągłe stawiają na bezproduktywnego w singlu Mario, Karlovic co prawda ma mniejsze doświadczenie w DC bilans niezbyt imponujący (4-4) ale gra na szybkich nawierzchniach coraz lepiej i myślę ze napsułby trochę krwi Rosjanom ale cóż ..za chwile na kort wchodzi mój ulubieniec Ljubo który przy wsparciu fanatycznej chorwackiej publiczności ma spore szanse na wygrana, zresztą..nie ma innego wyjścia porazka w tym meczy praktycznie do minimum obniza szanse Chorwacji na awans do finalu.

Do góry
#410205 - 24/09/2005 00:37 Re: ATP - Davis Cup - 23-25.09
włodar Offline
Hard-hitter

Chorwacja-Rosja cd..

Jak na razie wszystko idzie zgodnie z przewidywaniami

Ancic-Davydenko 1:3
Ljubicic-Youzhny 3:2

Jutro czas na debel Ancic/Ljubicic-Tursunov/Youzhny,
Chorwaci są tu faworytami, często ze sobą grają (w przeciwieństwie do Rosjan którzy co trzeba podkreślić zagrali razem kilka dni temu w finale w Beijing przegrywając z para Gimelstob/Healey 6-4 3-6 2-6 jednak obsada turnieju pozostawiała wiele do życzenia)co prawda z rożnym skutkiem ale tak jak podkreślałem Davis Cup rządzi się swoimi prawami..jedna poprawka do wczorajszego postu gram Chorwatów za 6/10J

Na przebieg pojedynku widzę 2 opcje:

1)Ancic/Ljubo wygrana, Ljubicic-Denko 1, Chorwacja jest w finale,

2)Ancic/Ljubo porażka, Ljubicic-Denko 1, Ancic-Youzhny 2, Rosja jest w finale..

kluczem do sukcesu Chorwatów jest wiec zwycięstwo w deblu ..

Czas zerknąć na pojedynek Ljubicic-Davydenko..

nie znam jeszcze kursów ale wiem jedno, jeśli Ljubo zagra na zbliżonym poziomie jak dzisiaj z Youzhnym to Denko nie będzie miał w tym meczu wiele do powiedzenia ..,nie mogę do tej chwili przezalowac iż nie miałem okazji obejrzeć ich dzisiejszego meczu live, to musiała być tenisowa uczta - jeden fakt jest najważniejszy Ljubo nie wygrał dlatego iż Youzhny miał słaby dzień...stanęło przeciwko sobie 2 świetnie dysponowanych zawodników z których jeden był po prosty lepszy ..troszkę statystyk: Ljubo 30 asów, 87% wygranego pierwszego serwisu ..niebywale ..świetnie funkcjonuje jego podanie, bardzo dobrze poznał nawierzchnie ,po jego stronie jest psychika i publiczność ,czegóż chcieć więcej ..nie próbuje umniejszać chwały Denko za pokonanie Ancica bo zagrał na prawdę solidnie ale myślę iż Chorwat nie postawił aż tak wysoko poprzeczki, osobiście zagram ten mecz 8/10 na Ljubicica, nie kierujcie się do końca moja argumentacja gdyż pisze o moim ulubionym tenisiście a sentymenty w bukmacherce to niebezpieczna motywacja a to co mnie najbardziej niepokoi to zbyt duże przekonanie do tego typu ..ale fakty są faktami;)

tak na koniec ,jeżeli i o wygranej będzie decydował ostatni mecz Ancic-Youzhny to Rosja będzie w finale, nie wierze w nagłą metamorfozę Ancica .. ale to tylko czarny scenariusz

Do góry
#410206 - 24/09/2005 22:02 Re: ATP - Davis Cup - 23-25.09
Rafik 25 Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 24/09/2005
Melzer - N.Lapentti

Austrai prowadzi 2-1 głównie dzięki Melzerowi zdobył w tym meczu juz 1,5 pkt i zanosi się na kolejny. Jeśli chcą to wygrac ten mecz to nie mogą czekac na Koubka który jaki jest wszyscy wiemy. Nawierzchnia i forma faworyzuje Jurgena. Również publicznośc zgromadzona na trybunach.Uważam że zwycięzca może byc tylko jeden a kursik z porfa 1.42 nie jest zły 9/10

Do góry
#410207 - 25/09/2005 11:30 Re: ATP - Davis Cup - 23-25.09
mediolańczyk Offline
stranger

witam was!!!
Polecam postawic na ch.Rochusa z J.blake.<2.26>
-Mecz rozgrywany jest na ziemi i dlatego Belg, ktory bardzo dobrze radzi sobie na tej powiezchni nawet lepiej niz swoj bart olivier ktory przecież przedwczoraj wygral z jamesem.Pozatym
Mecz rozgrywany jest W belgii na własnych smieciach christian Powinien dac z siebi wszystko.James znakomicie grał na Us OPEN {Sam na niego stawialem}lecz jak wiadommo jest to zawodnik ktory poza tenisem lubi balowac zabalował napewno i przed i po meczu z olivierem Rochusem,pozatym jest zmecziny meczami z us open.Mysle że jest to dosc argumentów przekonowujacych was do tego meczu!!!!!!
Spiescze sie za godzine poczatek meczu!!!!!dz

Do góry
#410208 - 25/09/2005 11:51 Re: ATP - Davis Cup - 23-25.09
włodar Offline
Hard-hitter

Tak sie sklada ze Krzyrztof Rochus gra ostatnimi czasy beznadziejenie i to niezaleznie od nawierzchni..jest zdecydowanie gorszy od swojego brata ktory oprocz na prawde dobrych umiejtnosci zawsze na korcie walczy do upadlego wiec nie moge sie z Toba zgodzic..i jeszcze jedno nie pisz prosze na raz nastepny ze przed meczem w Davis Cup ze jakis zawodnik na pewno "w nocy zabalowal" Zakladajac ze Rochus wygra ten mecz to z cala pewnoscia z innej przyczyny niz jakakolwiek przec Ciebie podana

Do góry
#410209 - 25/09/2005 12:11 Re: ATP - Davis Cup - 23-25.09
Rafik 25 Offline
Carpal Tunnel

Melzer - N.Lapentti

Austrai prowadzi 2-1 głównie dzięki Melzerowi zdobył w tym meczu juz 1,5 pkt i zanosi się na kolejny. Jeśli chcą to wygrac ten mecz to nie mogą czekac na Koubka który jaki jest wszyscy wiemy. Nawierzchnia i forma faworyzuje Jurgena. Również publicznośc zgromadzona na trybunach.Uważam że zwycięzca może byc tylko jeden a kursik z porfa 1.42 nie jest zły 9/10 kto skorzystał ten się cieszy

Do góry
#410210 - 25/09/2005 13:29 Re: ATP - Davis Cup - 23-25.09
włodar Offline
Hard-hitter

Ljubicic-Davydenko 3:0

Chorwacja &#8211;Rosja 3:1

Wspaniały serial Ljubo w Davis Cup trwa nadal a w pewnym momencie na BaW kurs na niego wynosil 2,17 eh.. niezależnie od wyniku finału uważam już w tej chwili ze to największa gwiazda tegorocznej edycji turnieju

singiel 6/6
debel 3/3

a przy takiej świetnej dyspozycji serwisowej jaka zaprezentował w ciągu ostatnich dni niewielu mogłoby dotrzymać mu kroku.

Do góry

Moderator:  rafal08