Chorwacja-Rosja cd..
Jak na razie wszystko idzie zgodnie z przewidywaniami
Ancic-Davydenko 1:3
Ljubicic-Youzhny 3:2
Jutro czas na debel Ancic/Ljubicic-Tursunov/Youzhny,
Chorwaci są tu faworytami, często ze sobą grają (w przeciwieństwie do Rosjan którzy co trzeba podkreślić zagrali razem kilka dni temu w finale w Beijing przegrywając z para Gimelstob/Healey 6-4 3-6 2-6 jednak obsada turnieju pozostawiała wiele do życzenia)co prawda z rożnym skutkiem ale tak jak podkreślałem Davis Cup rządzi się swoimi prawami..jedna poprawka do wczorajszego postu gram Chorwatów za 6/10J
Na przebieg pojedynku widzę 2 opcje:
1)Ancic/Ljubo wygrana, Ljubicic-Denko 1, Chorwacja jest w finale,

2)Ancic/Ljubo porażka, Ljubicic-Denko 1, Ancic-Youzhny 2, Rosja jest w finale..

kluczem do sukcesu Chorwatów jest wiec zwycięstwo w deblu ..
Czas zerknąć na pojedynek Ljubicic-Davydenko..
nie znam jeszcze kursów ale wiem jedno, jeśli Ljubo zagra na zbliżonym poziomie jak dzisiaj z Youzhnym to Denko nie będzie miał w tym meczu wiele do powiedzenia ..,nie mogę do tej chwili przezalowac iż nie miałem okazji obejrzeć ich dzisiejszego meczu live, to musiała być tenisowa uczta - jeden fakt jest najważniejszy Ljubo nie wygrał dlatego iż Youzhny miał słaby dzień...stanęło przeciwko sobie 2 świetnie dysponowanych zawodników z których jeden był po prosty lepszy ..troszkę statystyk: Ljubo 30 asów, 87% wygranego pierwszego serwisu ..niebywale ..świetnie funkcjonuje jego podanie, bardzo dobrze poznał nawierzchnie ,po jego stronie jest psychika i publiczność ,czegóż chcieć więcej ..nie próbuje umniejszać chwały Denko za pokonanie Ancica bo zagrał na prawdę solidnie ale myślę iż Chorwat nie postawił aż tak wysoko poprzeczki, osobiście zagram ten mecz 8/10 na Ljubicica, nie kierujcie się do końca moja argumentacja gdyż pisze o moim ulubionym tenisiście a sentymenty w bukmacherce to niebezpieczna motywacja a to co mnie najbardziej niepokoi to zbyt duże przekonanie do tego typu

..ale fakty są faktami;)
tak na koniec ,jeżeli i o wygranej będzie decydował ostatni mecz Ancic-Youzhny to Rosja będzie w finale, nie wierze w nagłą metamorfozę Ancica .. ale to tylko czarny scenariusz