#411079 - 25/09/2005 12:43
ATP - Palermo, Bangkok, Ho Chi Minh 26.09 - 02.10
|
aka Schranzer
Meldunek: 16/01/2005
|
Campionati Internazionali di Sicilia Place: Palermo, Italy Date: Sept. 26-Oct.2, 2005 Draw: S32 D16 Surface: Clay Prize: e302,000 INFO: ----- Oficjalna strona turnieju ----- Draws: Singles || Doubles ATP || Singles QF ----- Order of Play ----- Scoreboard: -----
================================
Thailand Open
Place: Bangkok, Thailand Date: Sept. 26-Oct. 2, 2005 Draw: S32 D16 Surface: Indoor Hard Prize: $525,000
INFO: ----- Oficjalna strona turnieju ----- Draws: Singles || Doubles ATP || Singles QF ----- Order of Play ----- Scoreboard: -----
Vietnam Open
Place: Ho Chi Minh, Vietnam Date: Sept. 26-Oct. 2, 2005 Draw: S32 D16 Surface: Carpet Prize: $380,000
INFO: ----- Oficjalna strona turnieju ----- Draws: Singles || Doubles ATP || Singles QF ----- Order of Play ----- Scoreboard: -----
LINKI ATP: ATP Rankings and Results Page ATPtennis.com TENNIS infocenter International Tennis Federation Mens Tennis Forum
Edited by Schranzer (26/09/2005 22:17)
|
Do góry
|
|
|
|
#411081 - 25/09/2005 22:34
Re: ATP - Palermo, Bangkok, Ho Chi Minh - Poniedziałek 26.09
|
aka Schranzer
Meldunek: 16/01/2005
|
OMG patrzę na ten OOP i za głowę się łapię.. cóż za rozkład. Dyskusję czas zacząć. Fakt ze to jeszcze "chińskie" turnieje, których nie lubie (głównie ze względów czasowych), no ale tak patrząc kątem oka to narzuca mi się jedna myśl.. poczekać na wtorek. Co bym wybrał to kurs pewnie poniżej 1,2.. to się mija z celem. Może Dick? Traktorzysta do bicia.. Początek sezonu zapowiadał, że nie jest z niego aż taki "Chuj" jak go nazwali. Dla Belga nawierzchnia ma dość spore znaczenie.. choć w rozkładzie ATP turniejów w hali nie ma zbyt dużo i trudno doszukiwać się tu jakiejś dominacji, to gra Normana na "Indoorach" wygląda umiarkowanie. Nie znam za dobrze przeciwnika Dicka, Thomann. FRancuz wraca na kort po kontuzji rzepki kolanowej, w sezonie rozegrał niewiele spotkań. Może niewygodne serwis leworęcznego Dicka przysporzy kłopoty Francuzowi (drażni mnie lewo-ręczny serwis). Miejmy nadzieje że mosiężne nogi Normana ruszą w głąb kortu i zaliczy te spotkanie do udanych, kilka crossowych piłek, nienaganny backhend i bedzie git  ale się uczepiłem "chojwego" spotkania  Jeśli kursy będą powyżej 1,6 to na pewno spróbuje, aczkolwiek bardziej oczekuję wtorkowych spotkań. ----- Pozwolę sobie na małą prywatę. Po "odetchnieciu" od szlema.. pora wrócić na Kort.. prawdziwy comeback będzie dopiero wtedy gdy w dziale uporządkujemy konkursy i tematy rzeczowe (trwaja prace). Pozdrawiam, Schranzer
|
Do góry
|
|
|
|
#411082 - 25/09/2005 22:50
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 18/06/2003
|
Tursunov-Calatrava  GB - exact score - 2:0 - 1,55  Wygląda to very cool  Calatrava mimo , że ziemniak to jednak pewne predyspozycje do gry na szybszych nawierzniach posiada. Ale , albo mu się nie chce albo nie potrafi tego przełożyć na inne nawierzchnie niż ziemia. Ma fatalny sezon , jego kariera powoli dobiega końca , a poziom gry cały czas leci w dół... Tursunov ciekawy zawodnik , ambitny walczak z piekielnie mocnym serwisem , bardzo dobry na szybkie korty - także gra na specyficznej hali nie jest mu obca i ma przetarcie wczoraj ograł na hali(carpet) Ivo Karlovica w P.Davisa 64 64 , ratując Rosjan od wyższej porażki z Chorwatami. Jestem ciekaw nawierzchni na jakiej będą grać w Bankoku , rok temu niby grali pod gołym niebiem , a teraz w hali... Dlatego radzę , nie szaleć ze stawkami w 1r.
|
Do góry
|
|
|
|
#411084 - 26/09/2005 10:31
|
newbie
Meldunek: 18/01/2005
|
Drugi raz ten sam post. Przeczytaj uważnie regulamin, bo go naruszasz. Odpuść sobie granie Kima na chamca, może to Ci pomoże. Pzdr.
Edited by Schranzer (26/09/2005 10:38)
|
Do góry
|
|
|
|
#411085 - 26/09/2005 10:40
|
sottocapo
Meldunek: 02/11/2001
|
Zdecydowanie ci odradzam granie tego spotkania. Kim nie jest w dobrej formie patrzac na jego poczynania. w US open porazka w 1 rundzie z malo znanym Lammerem i od tamtego momentu nie gral w zadnym turnieju wiec jego forma jest wielka niewiadomą.Yeu-Tzuoo Wang nie jest jakims super grajkiem ale warto odnotwac zwyciestwo w Challengrze w Turcjii.Biorąc pod uwage ze turniej jest w Bangkoku szanse widze 40-60 na korzysc Wanga.Lekko mozna sprobowac 
|
Do góry
|
|
|
|
#411087 - 27/09/2005 22:44
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 10/06/2004
|
Carlsen - Bjorkman 2 1.75 Duńczyk po triumfie w lutym w Memphis wpadł w głęboki kryzys i od tego czasu zanotował serię koszmarnych występów - przez pól roku odniósł jedynie trzy wartościowe zwycięstwa z Mayerem, Hrbatym i Baghdatisem. Szwed wielkich sukcesów nie odnosi, ale gra przyzwoicie. Poza tym startował w turnieju w Pekinie, a w piątek grał mecz Pucharu Davisa w Indiach, więc zaaklimatyzował się już na kontynencie.. Waske - Sluiter 2 1.63 Niemiec jeszcze w weekend grał w deblu swojej reprezentacji narodowej i to na clayu. Sluiter z kolei dwa tygodnie temu grał już w halowym turnieju w Orleanie. Dodając do tego H2H 2:0 dla Holendra i jego nieco wyższą od rywala formę otrzymujemy faworyta tego spotkania. Amritraj - Vanek 1 3.05 Poszukamy niespodzianki! Vanek pokazał w Szczecinie marniutką formę - wymęczone z trudem zwycięstwo z Urbanem i gładka porażka z Chelą. Dodatkowo Czech w tym roku nie prezentuje niczego ciekawego na kortach twardych (jedynie 1/4 ostatnio w Stambule, ale pononanie Lukaeva i Lisnarda to nic specjalnego). Amritraj jest zawodnikiem bez wątpienia słabszym, ale to nie znaczy, że jutro nie może wygrać. Poza tym Hindus grał już w tym roku w challengerze w tym mieście i pokonał tam Plessa!! ToJo i Tursunov raczej bez ryzyka, ale kursy ok.1.20 - chociaż zawsze lepiej wygrać mało niż nie wygrać w ogóle 
|
Do góry
|
|
|
|
#411088 - 28/09/2005 10:27
|
Pooh-Bah
Meldunek: 19/08/2003
|
Bracciali/Galimberti - Almagro/Martin - 1 1.46 prof Wloska para bardziej zgrana,graja ze soba nie od dzis.Almagro gier w deblu na szczeblu Atp nie ma za wiele.Bilans w tym roku 0-3.W Bukareszcie gladka porazka z naszym deblem 2-6 2-6 i to byl jedyny oficjalny pojedynek w parze z Martinem.Martin tez jakims deblista wybitnym nie jest.Wlosi w Davisie pokonali bo bardzo dlugim i zacietm meczu Nadala/Lopeza.Teraz graja przed wlasna publicznoscia i powinni ograc rywali  .
|
Do góry
|
|
|
|
#411089 - 28/09/2005 10:50
|
enthusiast
Meldunek: 28/05/2005
|
Quote:
Bracciali/Galimberti - Almagro/Martin - 1 1.46 prof
Wloska para bardziej zgrana,graja ze soba nie od dzis.Almagro gier w deblu na szczeblu Atp nie ma za wiele.Bilans w tym roku 0-3.W Bukareszcie gladka porazka z naszym deblem 2-6 2-6 i to byl jedyny oficjalny pojedynek w parze z Martinem.Martin tez jakims deblista wybitnym nie jest.Wlosi w Davisie pokonali bo bardzo dlugim i zacietm meczu Nadala/Lopeza.Teraz graja przed wlasna publicznoscia i powinni ograc rywali .
Tak jest bardzo dobry typ zgadzam sie z Toba.. ja jush zagralem to ok 11 bo zwrocilo to moja uwage. Co do debli to sadze ze dzisiaj powinni wygrac Garcia/Hood z Berdych/Navrat. nawet nie wiem jak ten drugi ma dokladnie na nazwisko ale pewnie tez Czech no i po raz pierwszy o nim slysze.
|
Do góry
|
|
|
|
#411090 - 28/09/2005 11:00
|
Hard-hitter
Meldunek: 25/06/2005
|
przegladalem sobie wlasnie jutrzejsza oferte sts...i jeden zaklad bardziej rozbudzil mnie niz poranna kawa  Seppi-Sabau 1 1,50  za pare chwil mam zamiar odwiedzic siedzibe tego buka i zostawic tam troszke gotowki. Ostatnich kilka dni to na prawde kawal dobrego tenisa w wykonaniu mlodego Włocha , w Davis Cup przegrywajac 0:2 z Ferrero w kolejnych 3 setach praktycznie go zdemolowal, nastepnie ugral jednego seta z Nadalem a wczoraj w I rundzie pokonal 2:1 znajdujacego sie juz od jakiegos czasu w b.dobrej formie Berdycha na dodatek opromienionego dwoma weekendowymi singlowymi zwyciestwami w DC nad Haasem i Kieferem..wlasna publicznosc napewno Seppiemu pomoze a taki kurs..raczej odstrasza od wałków  Co do Sabau..to taki tenisowy prostak ktory ma za malo argumentow by pokonac sredniej klasy zawodnika bedacego w gazie a jego poniedzialkowa wygran z Zaba..coz zawsze zastanawiam sie czemu niektorzu zawodnicy majacy taki jak Zabaleta potencjal i znane w swiecie tenisowym nazwisko potrafia seryjnie sie kompromitowac co od kilku tygodni czyni .1- 8/10
|
Do góry
|
|
|
|
#411091 - 28/09/2005 11:12
|
Pooh-Bah
|
Quote:
przegladalem sobie wlasnie jutrzejsza oferte sts...i jeden zaklad bardziej rozbudzil mnie niz poranna kawa 
Seppi-Sabau 1 1,50 
za pare chwil mam zamiar odwiedzic siedzibe tego buka i zostawic tam troszke gotowki. Ostatnich kilka dni to na prawde kawal dobrego tenisa w wykonaniu mlodego Włocha , w Davis Cup przegrywajac 0:2 z Ferrero w kolejnych 3 setach praktycznie go zdemolowal, nastepnie ugral jednego seta z Nadalem a wczoraj w I rundzie pokonal 2:1 znajdujacego sie juz od jakiegos czasu w b.dobrej formie Berdycha na dodatek opromienionego dwoma weekendowymi singlowymi zwyciestwami w DC nad Haasem i Kieferem..wlasna publicznosc napewno Seppiemu pomoze a taki kurs..raczej odstrasza od wałków Co do Sabau..to taki tenisowy prostak ktory ma za malo argumentow by pokonac sredniej klasy zawodnika bedacego w gazie a jego poniedzialkowa wygran z Zaba..coz zawsze zastanawiam sie czemu niektorzu zawodnicy majacy taki jak Zabaleta potencjal i znane w swiecie tenisowym nazwisko potrafia seryjnie sie kompromitowac co od kilku tygodni czyni .1- 8/10
No coz powiem tylko tyle.Uprzedziles mnie Panie Wlodar .Ladna analiza,odpowiadajace prawdzie fakty.No to ja juz nie bede nic wklepywal bo bym sie powtarzal .pozdro 
|
Do góry
|
|
|
|
#411094 - 28/09/2005 21:31
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 10/06/2004
|
Bjorkman - Mamitt 1 1.35 Saulnier - Vanek 1.35Podobna sytuacja; Saulnier wraca do formy, Bjorkman cały czas trzyma pewien poziom. Rywale nie dość że średniacy to jeszcze ostatnio grają poniżej przeciętnej. Waske - Bursmuller 1 1.82H2H 3:1 dla Waske, gra ostatnio poprawnie, choc w I rundzie o mały włos nie odpadł ze Sluiterem. Lars jak to Lars gra marnie, przeszedł rundę i to jak na niego w tym roku spory sukces. W meczu rodaków zawsze jest dodatkowy element ryzyka, ale kurs ładny a szanse oceniam 70/30. Monaco - Lu 2 2.07Tutaj okazja! Argentyńczyk z praktycznie zerowym doświdczeniem w hali, typowy clayowiec vs. grający na swoim kontynencie, ograny na twardych nawierzchniach i w hali Lu. W I rundzie Lu wyeliminował Dupuisa, rywala groźniejszego niż Monaco. Dlaczego Monaco wg Pinnacle'a jest faworytem - nie mam pojęcia  . Dla mnie same plusy!! Nieminen - Tursunov 1 1.52Fin imponuje formą i na cegle i na betonie, nie zwalnia tempa (demolka Kucery). Tursunov ledwo przeszedł Calatravę, do tego te podróże - turniej w Chinach, potem na Davis Cup do Chorwacji, znowu do Azji (Tajlandia). Jarkko jest dla mnie sporym faworytem. Soderling - Murray 1 1.67Podobne postury, podobny styl gry; doświadczenie jednak po stronie Szweda. Trudno ten typ uzasadniać, ale moim zdaniem Murray ma jeszcze czas na sukcesy, a obecnie trochę mu do Szweda brakuje. Haas - Wang 2 4.48Tommy bez specjalnego błysku. Wang szaleje na hardzie w ostatnim czasie i może się pokusić o niespodziankę. Seppi - Sabau 1 1.5Koledzy już wyczerpali temat! Włoch rozegrał świetne mecze z Nadalem, Ferrero i Berdychem. Jakoś mi się nie chce wierzyć, że Rumun może mu zagrozić.
|
Do góry
|
|
|
|
#411095 - 28/09/2005 22:28
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 20/06/2003
|
Quote:
Monaco - Lu 2 2.07
Tutaj okazja! Argentyńczyk z praktycznie zerowym doświdczeniem w hali, typowy clayowiec vs. grający na swoim kontynencie, ograny na twardych nawierzchniach i w hali Lu. W I rundzie Lu wyeliminował Dupuisa, rywala groźniejszego niż Monaco. Dlaczego Monaco wg Pinnacle'a jest faworytem - nie mam pojęcia . Dla mnie same plusy!!
ten mecz sie nie odbędzie z powodu kontuzji Lu J Monaco (ARG) d Y Lu (TPE) w/o (ankle)
na jutro mi sie podoba Wang z Haasem , Tommy narzeka na jakis drobny uraz , do tego dochodzi zmeczenie po Davisie . Daje Wangowi dośc duze szanse 
|
Do góry
|
|
|
|
#411098 - 29/09/2005 09:43
|
Pooh-Bah
|
Fyrstenberg/Matkowski - Sabau/Skoch 1 1.57 prof Polacy znajduja sie ostatnio w wysokiej formie.Wygrali challenger w Szczecinie bez straty seta.A wczoraj pokonali rozstawionych z "1" Cermaka/Friedla.Dzis zmierza sie z teoretycznie slabszym deblem i widze tutaj szanse na zwyciesto.Co prawda ostatnie dwa pojedynki Polacy przegrali z deblami Skoch + ktos ale historia przemawia za naszymi.Poza tym Skoch gral regularnie z Czechami(m.in Luxa,M.Stepanek,Pala,Cibulec,Levinski),natomiast ma ujemny bilans w kilkunastu ostatnich pojedynkach,gdy partnerem Czecha byl ktos spoza jego kraju(wyjatek Mertinak).Sabau 1-2 2005,4-10 kariera debel w Atp) niczym specjalnym sie nie wyroznia.Udalo mu sie wygrac kilka challengerow w karierze.W 2005 wygral ch w Rzymie ale jak popatrzymy na nazwiska:Kisgyorgy,Petrazuollo  ,Gargano,Jorquera)to wartosc tego zwyciestwa oceniam jako nic szczegolnego  .Do turnieju w Palermo Sabau poza wspomnianym challengerem ma bilans 3-12 wszystkich gier w tym roku.Pokonanie Cermakow napewno podbudowalo naszych zawodnikow i mysle ze dzisiaj maja bardzo duza szanse na wygranie.Zgranie napewno bedze po ich stronie gdyz Sabau z Skochem graja dopiero drugi mecz razem w oficjalnym meczu.Ponizej h2h Skocha z Polakami 2-6  .Partnerzy:Mertinak,Vanek,Cibulec,Levinski,Pala,Luxa,Levinski,Pala.Analiza zrobiona teraz wszystko w rekach i nogach Polaczkow  Pozdrawiam 05 16 W FYRSTENBERG (POL) / MATKOWSKI (POL) 4-6 6-4 7-5 05 QF W FYRSTENBERG (POL) / MATKOWSKI (POL) 6-4 6-4 04 16 L FYRSTENBERG (POL) / MATKOWSKI (POL) 3-6 7-6(9) 4-6 04 QF L FYRSTENBERG (POL) / MATKOWSKI (POL) 6-7(3) 5-7 04 QF L FYRSTENBERG (POL) / MATKOWSKI (POL) 5-7 4-6 04 16 L FYRSTENBERG (POL) / MATKOWSKI (POL) 2-6 3-6 03 FR L FYRSTENBERG (POL) / MATKOWSKI (POL) 1-6 5-7 03 QF L FYRSTENBERG (POL) / MATKOWSKI (POL) 7-6(7) 2-6 4-6
|
Do góry
|
|
|
|
|
|