Betsafe to firma, w której konto założyłem dawno temu, ale nie wypłacałem pieniędzy, bo tak się złożyło. Ostatnio wpłaciłem większą kwotę, bo chciałem trochę pograć niższych lig w związku z końcówką sezonu. W międzyczasie (przed wypłatą) wysłałem im dokumenty, żeby zweryfikować konto. W odpowiedzi dostałem mailem informację, że moje konto jest zweryfikowane.
Pograłem trochę, udało się ugrać nieco ponad depozyt (zasłużyć w międzyczasie na kuriozalny limit) i zleciłem wypłatę. Czekałem cierpliwie, ale kasa wróciła na konto Betsafe. Napisałem więc zapytanie dlaczego, bo żadnej informacji nie dostałem. Konsultant napisał mi, że żadnej wypłaty nie dostanę zanim nie pogadają ze mną telefonicznie. Myślę ok.
Sama rozmowa to już kuriozum. Pytają o standardowe dane, takie jak imię nazwisko, adres, ale też o to co zostało ostatnio zagrane, jak zostało zagrane i co znaczą konkretne rodzaje zakładów

Test wiedzy sportowo-zakładowej

W dodatku gość prowadzący rozmowę ewidentnie zarzuca od wstępu, że to nie jest moje konto

Istna komedia. Pytania nie były trudne to i odpowiedziałem

Na końcu dostałem informację, że dostanę mailem informację co dalej z moim zablokowanym wcześniej kontem.
A i owszem, dostałem:
"Uprzejmie informujemy, że po szczegółowej analizie Pana konta gracza Dział Weryfikacji podjął decyzję o jego zamknięciu, oraz o odjęciu wygranych środków z Pana konta gracza.
Prosimy o zlecenie wypłaty wpłaconego depozytu. Po potwierdzeniu wypłaty Pana konto zostanie zamknięte.
Przypominamy, że zgodnie z naszym Regulaminem :
3.1
Użytkownik oświadcza i gwarantuje, że:
3. Zamierza uczestniczyć i uczestniczy w grach we własnym imieniu a nie w imieniu innej osoby;
Jednocześnie informujemy, że decyzja podjęta przez Dział Weryfikacji ma charakter ostateczny.
Po kolejnym mailu do nich z pretensjami otrzymałem tylko (sztandarowy mail):
Witamy,
Uprzejmie informujemy, iż decycja jest ostateczna. Pragniemy zauważyć, że dalsze kontakty w tej sprawie pozostaną bez odpowiedzi.Ładne prawda?
Dodam tylko, że w międzyczasie dokonywałem też depozytów z konta bankowego więc nijak nie dałoby się tego zrobić beze mnie, gdyby rzeczywiście ktoś używał konta. Ale czegokolwiek bym nie napisał odpowiedź dalej ta sama lub jej brak.
Ponieważ dla mnie to jest jawna kradzież, a ja się w balona robić nie dam napisałem do SBR. W odpowiedzi dostałem:
"I am sorry that you are having problems with this book. They have done this to other players as well.
I will contact them, and advise you when I know more.
justin"
Niech to posłuży za najważniejszy komentarz.
Więc podsumowując rzeczywiście piękny bukmacher, z cudownym bonusem, zwalczający skutecznie panie mające po 10 kont. Napisałbym tak, gdybym nie miał podstaw pisać inaczej.
Pozdrawiam