#422444 - 08/10/2005 21:10
BA-CA Tennis Trophy , if... Stockholm Open , Kremlin Cup
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 18/06/2003
|
BA-CA Tennis Trophy Place: Wiedeń, Austria Date: Oct. 10-16, 2005 Draw: S32 D16 Surface: Indoor Hard Prize: E 586,250 INFO: ----- Oficjalna strona turnieju ----- Drabinki: Singles || Doubles ATP || Singles QF ----- Order of Play ----- Scoreboard: HTML || <a href="mms://globalserver.speednet.at/tw1" target="_blank">STREAM</a>
Relacje na żywo z turnieju codziennie na kanale ORF Sport. -----
================================
if... Stockholm Open
Place: Sztokholm, Szwecja Date: Oct. 10-16, 2005 Draw: S32 D16 Surface: Indoor Hard Prize: E 680,250
INFO: ----- Oficjalna strona turnieju ----- Drabinki: Singles || Doubles ATP || Singles QF ----- Order of Play ----- Scoreboard: FLASH -----
================================
Kremlin Cup
Place: Moskwa, Rosja Date: Oct. 10-16, 2005 Draw: S32 D16 Surface: Carpet Prize: $1,000,000
INFO: ----- Oficjalna strona turnieju ----- Drabinki: Singles || Doubles ATP || Singles QF ----- Order of Play ----- Scoreboard: JAVA || HTML || STREAM -----
LINKI ATP: ATP Rankings and Results Page ATPtennis.com TENNIS infocenter International Tennis Federation Mens Tennis Forum
Edited by Schranzer (20/10/2005 10:23)
|
Do góry
|
|
|
|
#422445 - 10/10/2005 10:10
Re: ATP - Moskwa , Wiedeń , Sztokholm - 10-16.10
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 20/12/2004
|
 Kiefer N. - Popp A. typ 1 Typ ze względu na bardzo słaba grę Poppa w ostatnich tygodniach. Przewiduje 2 sety w tym spotkaniu na korzyść Kiefera.  Clement A. - Vik R. typ 1 Dla Clementa to jeden z lepszych sezonów ostatnio gra równo i w dodatku bardzo rzadko odpada w pierwszych rundach. Vik typowy challengerowiec mimo ze sezon udany to na rozkładzie ma tylko 3 i niższe połki zawodników. 17/2005 CH Tunis Clay Arnaud Clement Robin Vik 6-1 7-5  Andreev I. - Kohlschreiber P. typ 1 Jedynka, innego wyjścia w tej parze nie widze , mecz na pokrycie podatku u naziemnych. Niemiec słabsze tygodnie ostatnio w dodatku Igor na swojej macierzystej ziemi. Przewiduję wynik podobny do tego sprzed kilku tygodni. 34/2005 ATP New Haven Hard Igor Andreev Philipp Kohlschreiber 6-2 6-3  Mirnyi M. - Kirilov E. typ 2 Nie mam zadnych info na temat tego zawodnika ale patrząc na ostatnie wyniki maxa i pamiętając ze ziemia rosyjska to teren cudów 2 dla emocji.  Ferrer D. - Martin A. typ 1 Rozum i w dodatku nawierzchnia skłania do grania na Davida ale.. . No własnie jest jedno ale. Ostatnio przytrafiła mu sie kontuzja podczas turnieju we włoszech i niewiadomo jak to wygląda. Ale jeśli będzie w pełni zdrowy to wyjdzie z tego pojedynku jako zwycięzca.  Versasco F. - Srichaphan P. typ 2 Po prostu typ na przeczucie.  Lopez F. - Peya A. typ 1 Innego wyjscia nie widzę. mimo że Lopez po przerwie. Nie ta półka dla Peyi i mimo że jest gospodarzem to jednak mu to nie pomoze.  Seppi A. - Lapentti N. typ 1 Seppi ostatnio regularny w dodatku już sie ograł trochę w hali więc nie powienien mieć problemów z Nicolasem. Aczkolwiek to tylko sport.  Novak J. - Marach O. typ 2 Typ bardziej przeciw Novakowi niż na Maracha.
|
Do góry
|
|
|
|
#422446 - 10/10/2005 10:41
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 30/11/2004
|
Quote:
Kiefer N. - Popp A. typ 1
Typ ze względu na bardzo słaba grę Poppa w ostatnich tygodniach. Przewiduje 2 sety w tym spotkaniu na korzyść Kiefera.
Przeciwko Poppowi na carpet to nie warto grac nawet gdyby był bez jednej nogi.
Quote:
Clement A. - Vik R. typ 1
Dla Clementa to jeden z lepszych sezonów ostatnio gra równo i w dodatku bardzo rzadko odpada w pierwszych rundach. Vik typowy challengerowiec mimo ze sezon udany to na rozkładzie ma tylko 3 i niższe połki zawodników.
17/2005 CH Tunis Clay Arnaud Clement Robin Vik 6-1 7-5
Hala to ulubione miejsce dla Vika i po tak marnym kursie Clement odpada , raczej lekko na Robina .
Quote:
Ferrer D. - Martin A. typ 1
Rozum i w dodatku nawierzchnia skłania do grania na Davida ale.. . No własnie jest jedno ale. Ostatnio przytrafiła mu sie kontuzja podczas turnieju we włoszech i niewiadomo jak to wygląda. Ale jeśli będzie w pełni zdrowy to wyjdzie z tego pojedynku jako zwycięzca.
Kontuzja prawego kolana u Ferrera tylko nie wiadomo na ile to poważna sprawa w każdym razie napewno nie grałbym na niego w tym meczu.
|
Do góry
|
|
|
|
#422447 - 10/10/2005 12:23
|
Hard-hitter
Meldunek: 25/06/2005
|
 Lopez F. - Peya A. typ 1 Innego wyjscia nie widzę. mimo że Lopez po przerwie. Nie ta półka dla Peyi i mimo że jest gospodarzem to jednak mu to nie pomoze. nie radze grac na Lopeza w pierwszej rundzie,po takim marnym kursie i na dodatek przeciwko przedstawicielowi gospodarzy..śmieszny Feliciano w tym roku 7-krotnie odpadal w I-rundzie, 7-krotnie w 2-rundzie,dodajmy do tego iz 10 razy przegrywal w stosunku 0:2 + w Wielkim Szlemie 2x 0-3..bez komentarza  PS. oczywiscie chodzi o wyniki 0:2 i 0:3 w w tych "szybkich" dla niego dwoch pierwszych rundach
Edited by Fro_Lech (10/10/2005 12:53)
|
Do góry
|
|
|
|
#422451 - 12/10/2005 08:29
Re: ATP - Moskwa , Wiedeń , Sztokholm - 10-16.10 *DELETED*
|
Pooh-Bah
Meldunek: 15/04/2005
|
|
Do góry
|
|
|
|
#422453 - 13/10/2005 09:31
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 14/04/2004
|
Fro_Lech wez klej ten link tam na gore... to TV do Moskwy http://kremlincup.comstar.ru/tv.shtml#Po prawej sie wybiera korty... Akurat Tursunov jest na 1 korcie...
|
Do góry
|
|
|
|
#422454 - 13/10/2005 12:00
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 18/06/2003
|
Lisnard v Melzer (2) 1,25 .Dla odważniejszych dokł.wynik 0-2 1,7 ; handi nie polecam , bo wynik może oscylować w granicach 76 75 , 64. Oglądałem spotkania obu tenisistów w 1r. turnieje i większe wrażenie na mnie zrobił J.Melzer. Lisnard , Francuz o niezbyt imponujących warunkach fizycznych trzymający się głównie końcowej linii , czeka na błąd rywala - stara się dostrzec słabsze strony przeciwnika i je wykorzystać(w meczu z Koubkiem dość szybko zaczął obiegać słabszy 2 serwis austriaka i sporo pkt. na tym wypracował). Jego serwis może nie jest jakiś z górnej półki (słabsze 2 podanie) , ale jeśli się odpowiednie skoncentruje to jest w stanie posłać nawet asa , lecz to raczej przebłyski niż regularny dobry i mocny serwis. Jego regularność także czasami pozostawia do życzenia. Przedwczoraj to raczej Koubek psuł więcej piłek w decydujących momentach spotkania. Melzer , Austriak już o lepszych warunkach fizycznych dysponujący bardzo dobrym nie rzadko kończącym forehandem który napsuł sporo krwi Gaudio we wczorajszym pojedynku. Widać po Melzerze , że gra przed własną publicznością bardzo mu pomaga , był bardzo skoncentrowany i dążył do zwycięstwa mimo przegranego 1 seta , który powinien rozstrzygnąć na swoją korzyść(4-1 w TB). Oczywiście zagrywał mnóstwo skrótów , ale to już jego klasyczna cecha, nie ważne przeciw komu , nie ważne gdzie to zawsze Jurgen Melzer będzie słał niezliczoną ilość drop-shotów  Oczywiście posiada inne atuty, które wczoraj dość znacznie przyczyniły się do viktori nad Argentyńczykiem. Często po mocnym serwisie chodził do siatki , przy której czuje się bardzo dobrze , mimo że został kilka razy ładnie minięty. Gra mocno z końcowej linii swoim silnym forhandem którym rozrzuca przeciwnika po korcie by w odpowiednim momencie posłać wygrywającą piłkę. Lisnard nie jest , aż tak dobry technicznie , nie ma tak ładnego backhandu jak Gaudio , styl w jakim gra - czyli końcowa linia , oczekiwanie na błąd rywala IMO może się nie sprawdzić przeciwko Melzerowi , który będzie mógł spokojnie 'rzucać' Lisnardem po korcie. A , Austriak bardzo dobrze czuje się w turniejach rozgrywanych przed własną publicznościach i uważam , że dzisiaj wyjdzie zwycięsko z tej konfrontacji. Sprawdziłem nawet ostatnie występy Lisnarda i przegrywał on z zawodnikami grającymi mocny agresywny tenis , czyli taki jaki gra Melzer. 32 L LISNARD v BRACCIALI Daniele BRACCIALI (ITA) 4-6 1-6 32 L LISNARD v ASCIONE Thierry ASCIONE (FRA) 3-6 3-6 16 L LISNARD v SLUITER(ten Pan często chodzi do siatki  ) Raemon SLUITER (NED) 2-6 4-6 Haas vs Ljubicic (2) 1,65 Drugie spotkanie z Wiednia , zapowiadane jak match-of-the-day  Mam tylko nadzieję , że dane będzie nam je obejrzeć , wczoraj Henman ze Stepankiem skończyli grubo po 2 w .. nocy  Oby Melzer i reszta na dziś zdołała szybko się uporać z przeciwnika i dac okazję obejrzenia niewątpliwie tenisowej uczty  Z tego co widzę po konkursie i rankingi dużo osób gra to spotkanie...trochę za dużo  czyżby typ dnia ?  oby nie  nie to , że jestem przesądny czy coś , ale przezorność zawsze w cenie , szczególnie jeśli chodzi o bukmacherkę  Ljubicic w końcu w formie! Długo na to czekaliśmy , ale chyba w końcu Ljuba odnalazł dobrą dyspozycję i młóci kolejnych rywali  Świetny serwis , piorunujące kończące uderzenia , świetne poruszanie się po korcie - wszystko to sprawia , że jego mecze ogląda się z zapartym tchem , wg. mnie Ivan L. jest jednym z dwóch zawodników którzy są wstanie nawiązać równorządną walkę z Federerem gdy ten jest w formie  btw. tym drugim tajemniczym na pewno nie jest Nadal  Nie obawiam się o kondycję Chorwata , gra 7 spotkanie pod rząd , bo to bardzo silny zawodnik i kondycja u niego jest bez zarzutu. Tylko , że Ljuba z byle paziem nie gra  Haas również jest hard-hitterem , również bardzo dobrze porusza się po korcie , dobre uderzenie , serwis itp. , ale jest mniej regularny i potencjalnie więcej psuje. Tutaj też upatruje szansę dla Ivana. Na pewno będziemy oglądać zacięty pojedynek , ale wierzę że w końcowych fragmentach ważnych wymian,puntków to Ljuba okaże się regularniejszy i zachowa więcej zimnej krwi i przechyli szalę na swoją stronę w tym świetnie zapowiadającym się pojedynki. H2H wprawdzie na korzyść Niemca 2-0 , ale to było 4 lata temu a Haas był wówczas w życiowej formie. Teraz tego na pewno nie można powiedzieć , do tego ostatnio miał jakiś uraz na turnieju w Bangkoku. Niestety nie dane mi było oglądać pierwszego meczu Haasa w Wiedniu , ale skoro dał radę Zibowi w 2 setach to pewnie po urazie nie ma śladu.
|
Do góry
|
|
|
|
#422456 - 13/10/2005 13:06
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 03/01/2005
|
Co do Ljubicica , mówienie że wolny hard mu będzie szkodził to chyba raczej nie aż tak , bo wczoraj śledząc jego potyczke z Callerim chyba ani razu nie stracił podania , a Calleri chyba nie miał nawet żadnego bp , szkoda tylko że gamebookers wystawiło zaledwie 1.53 liczyłem po cichu na 1.7 (  ) , ale sądze że hard jak hard ale serwis jakąś role odegra w tym meczu , Haas gra falami w swoich spotkaniach , gdyby był w super formie zmiótł by o wiele gładziej Ziba w pierwszym spotkaniu , Ljubicic jak uchwycił dobry rytm to będzie grał finał co tydzień jak to będzie na początu roku , tylko dziwi mnie czemu nie polecial do Mokswy 
Edited by Fro_Lech (13/10/2005 13:17)
|
Do góry
|
|
|
|
#422457 - 13/10/2005 13:15
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 20/06/2003
|
pewnie dlatego , ze w Moskwie jest troszke inna nawierzchnia . In the first and third games of the match Ivan had to save break points.To z meczu z Callerim Ljubicic: “It wasn’t one of my best matches but it’s definitely nice to win the first round. I arrived here only on Monday morning and I didn’t have much time getting used to the conditions. Now I’m looking forward to the next round." kursy sa wg mnie sporo małe . Ok Ljubicic w gazie ale Haas czuje sie w Wiedniu jak w domu . Ljubo marzy o zagraniu w Szanghaju pod koniec roku wiec napewno bedzie chcial dobrze zagrac w Mastersach . Cos mi mowi ze dzis raczej wygra Haas 
|
Do góry
|
|
|
|
#422458 - 13/10/2005 13:42
|
Hard-hitter
Meldunek: 25/06/2005
|
Quote:
Co do Ljubicica , mówienie że wolny hard mu będzie szkodził to chyba raczej nie aż tak , bo wczoraj śledząc jego potyczke z Callerim chyba ani razu nie stracił podania , a Calleri chyba nie miał nawet żadnego bp , szkoda tylko że gamebookers wystawiło zaledwie 1.53 liczyłem po cichu na 1.7 ( ) , ale sądze że hard jak hard ale serwis jakąś role odegra w tym meczu , Haas gra falami w swoich spotkaniach , gdyby był w super formie zmiótł by o wiele gładziej Ziba w pierwszym spotkaniu , Ljubicic jak uchwycił dobry rytm to będzie grał finał co tydzień jak to będzie na początu roku , tylko dziwi mnie czemu nie polecial do Mokswy
nie twierdze ze bedzie mu specjalnie szkodzil ale na pewno nie jest dla niego hp i haas moze to w wykorzystac..odpukac oczywiscie wczoraj w BaW kurs na Ljubo wynosil przez chwile 1.80
|
Do góry
|
|
|
|
#422463 - 14/10/2005 07:58
|
Pooh-Bah
Meldunek: 17/09/2005
|
|
Do góry
|
|
|
|
#422466 - 14/10/2005 08:36
|
veteran
Meldunek: 04/07/2004
|
|
Do góry
|
|
|
|
#422467 - 14/10/2005 08:41
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 27/01/2004
|
A ile bys chcial? kursy sa dobre na to spotkanie
Co do Martina to tez sklanialbym sie do postawienia na niego... pokonał juz tu ferrera (moze nie jest w formie, ale w zeszlym roku grał tu swietnie) i malisse'a (ktorego mozna spokojnie zaliczyc do bardzo dobrych zawodnikow na hardzie) Wiadomo, ze Hiszpan dobrze czuje sie na ziemi, ale te wyniki przekonuja mnie do postawienia na niego. Blake najlepiej czuje sie w stanach, a meczarnie z rochusem nie napawaja optymizmem
|
Do góry
|
|
|
|
#422468 - 14/10/2005 08:42
|
stranger
Meldunek: 14/10/2005
|
a co myslicie o meczu Mirnyi z Kieferem? Niby to Kiefer jest faworytem buków, ale to Białorusin wiecej gra w hali i sadze ze przełamie wreszcie kompleks Kiefera, gdyz w bezposrednich pojedynkach jest 0-3 dla Niemca.A kurs ponad 2 złote kusi.Pozdro
|
Do góry
|
|
|
|
#422469 - 14/10/2005 08:47
|
Carpal Tunnel
|
No dziś spora tenisa , więc przestawiam poniżej swoje propozycje: F.Gonzalez - I.Ljubicic  1.55 W tym turnieju obaj w naprawde dobrej formie , ale czytając posty wcześniej , Chorwat chce zagrać w końcącym sezon prestiżowym turnieju w Szanghaju więc chyba musi wygrywać teraz turniej za turniejem i daleko zajść w turniejach Masters , Gonzalez jak zwykle nieobliczalny , ale jest to zawodnik który żeby dobrze grać musi mieć swój dzień , przeważnie ma problem z ustabilizowaniem formy na równym wysokim poziomie , więc Ljuba raczej podobnie to rozegra jak wczoraj z haasem , tak sądze  A.Pavel - I.Kunitsyn  At least one set 1.36 Tutaj otwarcie bałem sie stawiać na Ruska , ponieważ w ubiegłym roku własnie w Moskwie odpadł w 3 meczu z Hrbatym , po 2 bardzo dobrych meczach kiedy wyeliminował wtedy Becka i Berdycha , troche sie obawiam że tak też jest w tym roku , ale sądze że seta u siebie jest w stanie ugrać z Rumunem , który cudem jest jeszcze w Moskwie , równie i dobrze mogliśmy tutaj oglądać Cyrila Saulniera . Igor ma 24 lata wciąż młody , niespełniony może jakiś turniej życia  . H2h dla Pavla ale było to 6 lat kiedy Rusek miał 18 lat a Pavel był w szczycie formy można powiedzieć. D.Sanguinetti  - R.Schuettler 1.83 Włoch ten sezon w przeciwieństwie do Niemca ma bardzo dobry , na pewno chce również w przeciwieństwie do Rainera aby trwał on jak najdłużej , analizując ich gre w hali doszłem do jednej ciekawostki , że Schuttler na nawierzchni Indoor Hard nigdy nie przeszedł 3 meczu w turnieju zaś gdy Sanguinetti robił to za każdym razem i ma 100% skuteczność w tym zględzie , po za tym wydaje mi się że pokona Niemca regularnością w grze i pięknym tenisem jaki potrafi grać oraz dobrą formą  Zawodnicy nigdy wcześniej sie nie spotykali.Na dodatek warto dodać że Davide grał tutaj już w półfinałe tego turnieju . Pozdrawiam 
|
Do góry
|
|
|
|
#422470 - 14/10/2005 09:03
|
member
Meldunek: 31/07/2005
|
|
Do góry
|
|
|
|
#422472 - 14/10/2005 09:30
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 19/01/2005
|
Quote:
Sanguinetti - Schuettler Niemiec gra bardzo dobrze, wręcz zaskakuje mnie z każdym kolejnym spotkaniem. Włoch tracił w poprzednich spotkaniach po secie (secie tenisowym, nie mylić z inną setą). Dziś sa realne szanse że straci 2 i pożegna się ze Szwecją.
Tutaj się zgodzę. Widziałem mecz Sanguinetti z Bastlem i Włoch miał sporo szczęścia , że wygrał to spotkanie. Niemiec natomiast jest w równej formie, i to na niego bym stawiał mimo niekorzystnego H2H
|
Do góry
|
|
|
|
#422473 - 14/10/2005 09:38
|
sottocapo
Meldunek: 02/11/2001
|
Tak a ja sie z wami niezgadzam  Rainer duzo zawdzięcza Jarko ktory wyraznie odpuscil sobie ten turniej.Odnoscie meczu Davide z Bastlem to uwazam ze Szwajcar gral bardzo dobrze i dlatego Italiano mial problemy.Dzis jakos nie wydaje mi sie zeby Rainer pokonał Sanquinettiego.Zreszta sie zobaczy 
|
Do góry
|
|
|
|
#422474 - 14/10/2005 09:40
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 19/01/2005
|
Quote:
D.Sanguinetti - R.Schuettler 1.83
Włoch ten sezon w przeciwieństwie do Niemca ma bardzo dobry , na pewno chce również w przeciwieństwie do Rainera aby trwał on jak najdłużej , analizując ich gre w hali doszłem do jednej ciekawostki , że Schuttler na nawierzchni Indoor Hard nigdy nie przeszedł 3 meczu w turnieju zaś gdy Sanguinetti robił to za każdym razem i ma 100% skuteczność w tym zględzie , po za tym wydaje mi się że pokona Niemca regularnością w grze i pięknym tenisem jaki potrafi grać oraz dobrą formą Zawodnicy nigdy wcześniej sie nie spotykali.Na dodatek warto dodać że Davide grał tutaj już w półfinałe tego turnieju .
masz na mysli, że nigdy nei spotkali się w Indoor Hard? Bo ogólnie to jest H2H 2-1 dla Włocha. a jeśli chodzi o to , że Niemiec nigdy nie przeszedł 3 meczu w turnieju, to mysle, że nadaża się własnie świetna okazja aby tego w koncu dokonać biorąc pod uwagę jego formę 
|
Do góry
|
|
|
|
#422475 - 14/10/2005 09:56
|
Pooh-Bah
Meldunek: 15/04/2005
|
Quote:
Quote:
Sanguinetti - Schuettler Niemiec gra bardzo dobrze, wręcz zaskakuje mnie z każdym kolejnym spotkaniem. Włoch tracił w poprzednich spotkaniach po secie (secie tenisowym, nie mylić z inną setą). Dziś sa realne szanse że straci 2 i pożegna się ze Szwecją.
Tutaj się zgodzę. Widziałem mecz Sanguinetti z Bastlem i Włoch miał sporo szczęścia , że wygrał to spotkanie. Niemiec natomiast jest w równej formie, i to na niego bym stawiał mimo niekorzystnego H2H
ja sie nie zgodze gdyby Jarko utrzymywal swoje podanie i nie kreczowal to juz by go nie bylo w tym turnieju
|
Do góry
|
|
|
|
#422477 - 14/10/2005 11:22
|
member
Meldunek: 26/08/2005
|
|
Do góry
|
|
|
|
#422478 - 14/10/2005 12:21
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 14/04/2004
|
ERLICH/RAM - GROSJEAN/STEPANEK Aktualnie znajdujący się na 9 miejscu debel ERLICH/RAM w Doubles Race zmierzy się dziś z dobieraniną jaką jest GROSJEAN/STEPANEK. Nigdy ta druga para nie grala ze soba, az przyszedl dzien podania sobie rąk i odbijania razem piłeczki  W Pierwszy meczu meczyli sie z Horna i Vanhoudtem, za to Erlich/Ram jak na pare światową ładnie rozpykali się z Gaudio/Nalbandianem, wiem ze to nie jest cudna para deblowa, jak i wogole deblowa, ale cos tam uderzac na pewno umiaja.... ale coz stalo sie jak mialo sie stac, przegrali...  Jak dla mnie Gorsze i Stepanek nie maja za duzo szans w dzisijeszej konfrontacji z Dwoma Izraelczykami, ktorzy chyba ze soba graja od malego i znaja sie na wylot  Szybki lomot po dobrym kursie 
|
Do góry
|
|
|
|
#422479 - 15/10/2005 07:19
|
Carpal Tunnel
|
Wczoraj jak można podjechać wyżej skuteczność była 100%  , pisząc tutaj post , ledwo co znalazłem temat w tym zasyfionym dziale który niestety  schodzi na psy , wszędzie rankingi i rankingi aż się  totalny brak słow ale zdecydowałem się na jakieś typki: nie opowiadaj że tematu nie mogłeś znależć bo nie uwierze, pozatym jest tylko jeden ranking , a to że jest osobny temat na każdy dzień to już inna sprawa I.Ljubicic  - Tommy Robredo 1.40 Bardzo żałuje że mecz jest o 15.30 bo eurosport1 wchodzi od godz 14 do Wiednia , niestety dla mnie na mecz Stepanek - Ferrero , ale wracając do Ljuby miałem szczęscie oglądać wczorajszy mecz z Gonzalezem i musze powiedzieć że przy serwisie Ivana nie ma co zbierać , mówi się że ten hard jest wolny w Wiedniu , ale oglądając wczoraj serwis Ivana to nawet po drugim serwisie Gonzalez returnował w out! Ljubicic dla mnie jest to ideał zawodnika , ma znakomity serwis do tego bardzo zwrotny , świetny return , niebezpieczny w wymianach , chyba jako jedyny na hardzie jest w stanie zagrozić Federerowi , co do Robredo to wczoraj gładko z Lisnardem , który już musiał odpaść  , tutaj sytuacja będzie podobna jak wczoraj dominacja jednego zawodnika , kwestia tylko tego czy Robredo utrzyma serwis do tajbreka wtedy ma jakąś szanse , ale znając serwis robredo i jak jeszcze nie będzie mu siedział 1-szy to się to skonczy dosyć szybko. N.Kiefer  - I.Kunitsyn 1.28 Kiefer jest na tyle doświadczonym zawodnikiem że nie pozwoli sobie aby dzisiaj odpaśc , sądze że pojedynek będzie bardzo podobny do wczorajszego z Maxem , po jednym breaku i będą skupiał się na serwisie , Kunitsyn gra bez wątpienia turniej życia , wczoraj ograł Pavela , ale Kiefer mam wrażenie to jeszcze pół klasy wyżej i co jak co ale raczej nie da rady Igor J.Blake  - O.Rochus 1.44 Tutaj głównym aspektem który mnie skłonił do postawienia na ten mecz jest fakt iż ostatnio spotkali się ze sobą w Belgii na ziemi gdzie wygrał 3-0 Rochus , ale clay to nie jest nawierzchnia Blake'a a w psychice tenisistów często taka porażka z jednym rywalem i zaraz doskonała sytuacja do rewanżu wpływa bardzo motywująco , wczoraj James grał z Martinem , zawonikiem raczej wygrywającym bieganiem na korcie , Rochus pokonał Bjoerkmana choć mógł odpaść już wczoraj , ale Olivier jest graczem podobnym do Martina , choć chyba z nieco większymi umiejętnościami na hardzie , forma Blake'a wczoraj wyraznie skoczyła i chyba chce wygrać drugi turniej w tym roku  Codziennie po three typki 
Edited by Gregov (15/10/2005 07:31)
|
Do góry
|
|
|
|
#422480 - 15/10/2005 07:26
|
old hand
Meldunek: 03/03/2005
|
Dokładnie popieram cię w 100%, kiedyś na turniej ATP było minimum 7-8 stron, a teraz ledwie 2, gdzie sie podziali nasi typerzy ??????
większa ilość stron , wcale nie oznacza że temat jest wartościowszy pod względm typów opinii itd itp, kiedyś było sporo bezensownych pytań , kłótni i innych rzeczy, które tylko zaśmiecały temat.
Edited by Gregov (15/10/2005 07:42)
|
Do góry
|
|
|
|
#422481 - 15/10/2005 07:32
|
Pooh-Bah
Meldunek: 10/03/2005
|
dzis polfinaly wiec cos na mazgram na ten temat: moskwa: andreev-tursunov obaj zawodnicy jak narazie spokojnie przechodzili rundy warunki fizyczne podobne obaj graja na wlasnych ruskich smieciach nigdy ze soba sie nie spotkali ja tu stawialbym na 1 ale trzeba uwazac wkoncu to ruscy graja a ruska mafia i ruskie przekrety nie spia kurs 1.55 w profie
kiefer-kunitsyn warunki fizyczne podobne ale miejsce w rankingu to iazdzaca przewaga niemca ale dla mnie istnieje takie ale ze spotkanie niemca z ruskim w moskwie wiec jesli nie bedzi zadnej machloiki zadnego przekretu to faworyt i zwyciezca jest jeden N.Kiefer kurs 1.38 prof
wieden: ljubicic-robredo hiszpan nie mial zbyt wymagajacych rywali w tym turnieju [mello minar lisnard] a i tak stracil sporo gemow natomiast chorwat rywale z gornej polki a wygrywal raczej spokojnie swoje spotkania H2H 2:0 dla ljuby poza tym ljuba ostatnio wygral turniej w metz i teraz wali po kolejne zwyciestwo turniejowe typ ljuba kurs 1.61
steanek-ferrero mecz o 14 na eurosporcie nie lubie gry stepanka a ferrero chyb znowu lapie forme i ja biore po kursie 1.80 hiszpana jak dla mnie juan carlos dojdzie do finalu at am przegra z ljuba
sztokholm: srichapchan-sanguineti jak dla mnie no bet na sile gralbym na taja
blake-o.rochus maly belg kontra zwinny szybki potezny aerykanin powinnien wygrac ale ja osobiscie tenmecz odpuszcam chyba ze ktos mnie przekona jakims dbrym argumentem na rorum to dam to spotkanie kurs 1.46
know/nstoe-suk/vizner jak dla mnie 1 najlepszy debel swiata wedlugmnie kontra dziadkowie ktoz juz ledwie co dysza sa zmeczeni tym turniejem i dzisiaj pa pa robia a kurs 1.35 wart grania
czekam na wasze opinie i typy
|
Do góry
|
|
|
|
#422482 - 15/10/2005 07:54
|
old hand
Meldunek: 03/03/2005
|
odpisałem na priva
Edited by Gregov (15/10/2005 08:40)
|
Do góry
|
|
|
|
#422483 - 15/10/2005 08:31
|
old hand
Meldunek: 11/09/2005
|
Olivier Rochus - James BlakeLiczyłem na większy kurs na Belga. Mimo to szanse 50%-50%. Blake nie pasuje do hali. Jakbyśmy mieli osądzic kto wygra ten pojedynek tylko po wynikach meczy rozegranych w hali to wygrałby Olivier 2:0. Jak już mówiłem Belg ma zaledwie 165 cm wzrostu. Mimo to wyćwiczył bardzo skuteczną metodę wygrywania meczy na nawierzchni twardej. Polega ona na popełnianiu jak najmniejszej ilości błędów. Aby wygrać z nim rywale muszą po prostu ryzykować i returnem i podaniem kończącym. Bjorkman w pierwszym secie właśnie tak grał. Jednak w secie drugim i trzecim zabrakło mu już koncentracji. Nie zaryzykował, poszedł na wymianę ciosów, a z "malutkim" taka gra nie przejdzie. Postawiłbym bym w ciemno na Belga gdyby kurs był zbliżony do 3.00. Tak się jeszcze zastanowię. Jak sobie przypomnę returny Blake'a z U.S Open to mnie ciarki przechodzą. Gdyby Blake był w podobnej formie dziś O. Rochus poległby bez dwóch zdań. Jak mówię zastanowię się jeszcze poważnie bo to jest jednak hala. Blake miał trochę problemów z bratem Oliviera i to mi daje też trochę do myślenia  Pozdro600
|
Do góry
|
|
|
|
#422484 - 15/10/2005 08:51
|
Ana <3
Meldunek: 21/06/2005
|
ja w obronie działu za mam nadzieję dni kikla, dział będzie odmieniony  żeby nie było OT Igor Andreev - Dmitry Tursunov Nicolas Kiefer - Igor Kunitsyn 3 rosjan + nieobliczalny niemiec + przedziwna, bardzo wolna nawierzchnia kortu..... dziękuję nie piję. Paradorn Srichaphan - Davide Sanguinetti Olivier Rochus - James Blake pamiętacie mecz na uso? choćby z tego powodu no bet. na blake'a za niski kurs... Juan Carlos Ferrero - Radek Stepanek Ivan Ljubicic - Tommy Robredo a tutaj mamy 4 himery. s&v radka to powiedzmy mały handicap...2-1 lub 1-2  takie dwa bety i będzie zysk robredo już od dawna omijam szerokim łukiem  reasumując, dziś jest sobota. 50 lig piłkarskich do grania 
|
Do góry
|
|
|
|
#422485 - 15/10/2005 09:01
|
addict
Meldunek: 05/10/2005
|
Ljubicic I. - Robredo T. 1 po wczorajszej wygranej Ljubicia z Gonzalezem jestem przekonany ze nikt mu juz nie stanie na drodze do wygrania kolejnych zawodow Robredo jest dobrym zawodnikiem jednak nie da rady grajacemu na fali Ljubicowi
|
Do góry
|
|
|
|
#422488 - 15/10/2005 10:09
|
Tenis Trader
Meldunek: 09/02/2003
|
Wyjątkowo coś wrzucę Oliver Rochus - James Blake 1 @2,63 Od razu trzeba powiedzieć, że to nie jest James Blake z US Open. Nie ta nawierzchnia, nie ta publika niesamowicie dopingująca swojego ulubieńca. Amerykanin miał niezłego fuksa przy losowaniu drabinki bo tak łatwej drogi do półfinałów nie miał żaden dzisiejszy półfinalista. W I rundzie wygrana 7:6(4) 6:4 z nowicjuszem na hali Garcia-Lopezem. W II rundzie co bardziej istotne wygrał po mękach ze słabszym i bez formy bratem Olivera - Christophem 6:7(7) 7:5 6:2. Ćwierćfinał to już łatwa batalia z Alberto Martinem zmęczonym pojedynkiem z Malisse, który dodatkowo dzisiaj gra już w kwalach do turnieju w Madrycie. Tak więc do półfinału Blake grał z zawodnikami, którzy lepiej radzą sobie na cegle, o słabym serwisie i z wątpliwą formą. Oliver z kolei do ćwierćfinału też nie miał wiele roboty, bez straty seta odprawił Niemeyera i Benneteu. Wczoraj jednak pokazał pełnie swoich możliwości ogrywając Jonasa Bjorkmana, który ostatnio w dobrej formie i mimo publiki która była za Szwedem. Tak jak już koledzy wcześniej wspomnieli h2h 1:0 po niedawnym pojedynku na cegle w hali w Davisie. Blake od US Open nie grał i wątpie żeby po tak męczącym okresie wziął się sumiennie za przygotowania. Styl małego Rochusa napewno nie będzie mu na rękę bo są to zagrania bardzo precyzyjne i nieprzyjemne, bite dość nisko więc o mocnych kończących returnach nie może być mowy. Dla mnie szane 60%-40% na korzyść Rochusa i po takim kursie na Belga nie sposób tego nie zagrać. Igor Andreev - Dmitry Tursunov 1 @1,72 Pojedynek dwóch Rosjanów więc radziłbym nie szaleć ze stawkami  ...Zarówno jeden jak i drugi nie mieli specjalnie wymagającej drabinki. Andreev bez straty seta pokonywał kolejno Kohlschreibera, Clementa i Braccialiego (który ograł wcześniej Davydenke). Tursunov po wygranej z konutzjowanym Carlsenem ograł równie łatwo Volandriego, a wczoraj co mnie trochę zdziwiło ograł w 3 setach Michala Youzhnego. Ten jednak potrzebując 3 setów na ogranie słabiutkiego Goldsteina utwierdził mnie w przekonaniu, że nie był tutaj w najwyższej formie. Tursunov ostatnimi czasy bez fajerwerków więc półfinał w Moskwie to dla niego spory sukces. Andreev po wygranej w Palermo w Metz szybko odpadł w I rundzie, ale myślę że zrobił to z myślą o turnieju w Moskwie. Orpócz tych dwóch spotkan gram jeszcze Ljube i debel sprezentowany przez Gregova 
|
Do góry
|
|
|
|
#422489 - 15/10/2005 20:17
|
Tenis Trader
Meldunek: 09/02/2003
|
Ivan Ljubicic - Juan Carlos Ferrero 1 @1,5
Mecz ten zostanie rozegrany do 3 wygranych setów. Ljubicic po wygraniu turnieju w Metz przed tygodniem nie zwalnia tempa. Na hali na dzień dzisiejszy ma w tym roku bilans 24-3 a w Wiedniu nie stracił jeszcze seta. Pewnie uporał się po kolei z Callerim, Haasem, Gonzem i Robredo. Ferrero po 3-setówce z Wawrinką i nieprzekonywującym zwycięstwie z Lapenntim zaskakująco łatwo ograł w ćwierćfinale Nalbandiana. Dzisiaj miałem okazję oglądać drugi set jego pojedynku ze Stepankiem i muszę przyznać, że radził sobie naprawdę bardzo dobrze. Czech jednak trochę mu ułatwiał grę - 36 dropshotów w meczu z czego tylko kilka zakończonych sukcesem a do reszty Hiszpan dobiegał i mijał z łatwością pięknego Radka. Gra Ivana różni się jednak znacznie od gry Stepanka. Chorwat serwuje znakomicie i nie wiem czy komuś w tym turnieju udało się złamać jego serwis. Gdyby to spotkanie było grane do 2 setów pewnie bym tego nie grał ale myślę, że Ferrero nie wytrzyma 5 setów z będącym w w takiej formie Ivanem.
Myślę, jeszcze nad Blakiem, który jednak przypomniał sobie swoją grę z US Open i dzisiaj bardzo pewnie ograł Rochusa. Zaliczył 17 asów przy zerowym dorobku Rochusa,tylko kilka niewymuszonych błędów w całym spotkaniu i gdy Rochus nawet miał bp w drugim secie to Amerykanin walił asy jak na zawołanie. Srichaphan dodatkowo może być zmęczony długim 3-setowym pojedynkiem z Sanguinettim. Do spotkania sporo czasu więc być może się skuszę. Co do finału w Moskwie to dla mnie no bet, bo Kefir jeszcze nikogo mocnego nie pokonał a Andreev mimo wszystko mnie nie przekonał mimo wygranej z Tursunovem. Dla mnie kurs na Kiefera jest za niski w każdym razie i jak bym coś grał to lekko na Rosjanina.
|
Do góry
|
|
|
|
#422490 - 15/10/2005 20:50
|
member
Meldunek: 08/05/2005
|
ano Blake odżył.... ...chciałem też wypowiedzieć się co do tworzenia tematów na forum tenisa.... ..uważam że wcześniejsza formuła była lepsza gdyż zachowywała ciągłość danego turnieju ....można było prześledzić typy, opinie, wyniki i płyneła z tego jakaś wiedza ....a teraz każdy dzień z osobna wprowadza pewien chaos i nie można wyciągnąć wniosków z całości opini do tutrnieju/tematu....
|
Do góry
|
|
|
|
#422491 - 15/10/2005 21:12
|
Carpal Tunnel
|
Ja jeszcze nie przedstawiam otwartego typu , ale dzis oglądałem cały mecz Stepanka z Ferrero i musze powiedzieć że aż komentatorzy sie dziwili co robi Radek z tymi skrótami , większosc mu nie wychodziło , a zdobyl zaledwie chyba 1 pkt z tego typu zagrań, dziś Ljuba pomęczył sie z Robredo ale to był półfinał , a one są zawsze najtrudniejsze po za tym w turnieju jest zawsze jeden kryzysowy mecz i takowy był wczoraj , uważam że Ferrero gra za delikatnie na Ljubicica co będzie umożliwiało Ivanowi agresywną grę , Ferrero świetnie returnuje ale jak serwis jest lekki i rotowany a Ivan serwisem miażdzy po prostu , ale dokładniej opisze to jutro razem z innymi typkami  mecz na eurosporcie jutro 14.00 finał Vienna
|
Do góry
|
|
|
|
#422492 - 15/10/2005 21:22
|
Pooh-Bah
Meldunek: 10/03/2005
|
dobre typy to wedlug mnie ljuba i blake oraz gralbym na deble know/nestor i arturs/hanley
to mamy 4 spotkania a do tego pierce-schiavone 1
I ostrzeżenie - Schranzer Byłem cierpliwy, ale jest jakaś granica. Ostrzeżenie za nagminne łamanie Regulaminu KT.
Edited by Schranzer (15/10/2005 21:28)
|
Do góry
|
|
|
|
#422493 - 15/10/2005 21:50
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 27/08/2004
|
Ja równiez, jak chyba wiekszosc mysle że Ivan Ljubicic wygra z Ferrero, kurs 1,5 równiez jest zachecajacy, napewno jest to mecz do grania, ale czy jest to mecz do grania za duze pieniadze?.. wg mnie tak, jak już wczesniej wspomniał Goget bilans na hali 24-3 robi wrazenie, przy dobrej, obecnej formie jest on napewno faworytem...a pokananie Robredo (mego najlepsiejszego zawodnika), czy Gonzaleza napeno nie były przypadkami..., owszem ferrero wygrał ze Stepankiem, ale wszyscy wiemy w jakich okolicznosciach,...
Ivan Ljubicic - Juan Carlos Ferrero 1
Co do meczu Kiefer N - Andreev I., po poczatkowym przekonaniu o pewnym zwyciestwie Kiefer`a, teraz mam jednak pewne watpliwosci, mimo wszystko uwazam jednak że Kiefer powinien uporac sie z Andrejevem, w drodze do finału pokonał przeciez Mayera i rewelacyjnego ( przynajmniej w meczu z Pavlem) Kunitsyna... Andriejev swój najciezszy pojedynek stoczył z Tursunowem 6/2 4/6 6/2 , gdzie pewnie wygrał dwa sety, w meczu który trwał niemal dwa razy dłuzej niz mecz Jego rywala.. Mam nadzieje ze to równiez w wymiernym stopniu wpłynie na korzysc kiefera.
To tyle z mojej strony.
Pozdrawiam
|
Do góry
|
|
|
|
|
|