Strona 3 z 3 < 1 2 3
Opcje tematu
#422484 - 15/10/2005 08:51 Re: ATP - Moskwa , Wiedeń , Sztokholm - 10-16.10
Llama Offline
Ana <3

Meldunek: 21/06/2005
ja w obronie działu za mam nadzieję dni kikla, dział będzie odmieniony

żeby nie było OT

Igor Andreev - Dmitry Tursunov
Nicolas Kiefer - Igor Kunitsyn

3 rosjan + nieobliczalny niemiec + przedziwna, bardzo wolna nawierzchnia kortu..... dziękuję nie piję.

Paradorn Srichaphan - Davide Sanguinetti
Olivier Rochus - James Blake

pamiętacie mecz na uso? choćby z tego powodu no bet.
na blake'a za niski kurs...

Juan Carlos Ferrero - Radek Stepanek
Ivan Ljubicic - Tommy Robredo

a tutaj mamy 4 himery.
s&v radka to powiedzmy mały handicap...2-1 lub 1-2 takie dwa bety i będzie zysk
robredo już od dawna omijam szerokim łukiem

reasumując, dziś jest sobota. 50 lig piłkarskich do grania

Do góry
Bonus: Unibet
#422485 - 15/10/2005 09:01 Re: ATP - Moskwa , Wiedeń , Sztokholm - 10-16.10
AX87HKS Offline
addict

Meldunek: 05/10/2005
Ljubicic I. - Robredo T. 1 po wczorajszej wygranej Ljubicia z Gonzalezem jestem przekonany ze nikt mu juz nie stanie na drodze do wygrania kolejnych zawodow Robredo jest dobrym zawodnikiem jednak nie da rady grajacemu na fali Ljubicowi

Do góry
#422486 - 15/10/2005 09:05 Re: ATP - Moskwa , Wiedeń , Sztokholm - 10-16.10
Gregov Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 01/02/2004
Erlich/Ram - Etlis/Rodriguez 1 1.75 --- 6/10

To dla mnie najlepszy mecz do grania na dzis. Oba deble dobrze zgrane ze sobą, ale tegoroczna forma dużo lepsza u Erlicha i Rama i także sporo dobrych wyników w sezonie . Także gra na dywanie w hali to ich lekki atut , bo poprostu lepiej się czują w takich warunkach od swoich rywali. Wyniki w tym turnieju także wyglądają korzystniej. Etlis/Rodriguez mają bardzo słaby sezon , przynajmniej w porównaniu do poprzedniego i przy w miare wyrównanych kursach na to spotkanie, spokojnie można grac na Erlich/Ram

Do góry
#422487 - 15/10/2005 10:00 Re: ATP - Moskwa , Wiedeń , Sztokholm - 10-16.10
Marcel Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 20/06/2003
Blake: "Christophe's a great player. I played his brother a couple of weeks ago. Both of them fight very hard, they play great defense, so it's tough to put balls away even on indoor hard. He made it very difficult.

I knew I wanted to put pressure on him early in the third. He doesn't have as much of an offensive game so I was trying to take it to him and luckily my shots were going in and that kind of disheartened him.

no własnie tylko ze Olivier Rochus to jednak wg. mnie 2 stopnie trudnośći wyżej . Zresztą potwierdziło sie to w Pucharze Davisa , gdzie Oli wygrał . A teraz jego forme trzeba określić jako świetną . Wygrany dobrze obsadzony challenger i dojscie tutaj do półfinału to podkresla.
Blake nigdy dobrze nie grał w Europie . Dziwią mnie tak wysokie kursy na Oliviera bo przeciez ten chłopak pokazał w tym sezonie niejednokrotnie jak potrafi grać wspaniale w tenisa . Jak świetnie się broni ale także potrafi atakować . Skoro Chris sprawił tyle kłopotów Jamesowi to myśle ze jego o wiele ulepszona połówka sprawi je jeszcze większe . Gra Blejka opiera sie na silnym serwisie i szukaniu jak najwiekszej ilosci piłek wygrywajacych a wiadomo , ze z Rochusem trzeba bedzie ryzykowac maksymalnie . Jesli przestanie trafiac to moga sie zaczac problemy . Oj ciezko bedzie wygrac Jamesowi batalie z głębi kortu.

Do góry
#422488 - 15/10/2005 10:09 Re: ATP - Moskwa , Wiedeń , Sztokholm - 10-16.10
Goget Offline
Tenis Trader

Meldunek: 09/02/2003
Wyjątkowo coś wrzucę

Oliver Rochus - James Blake 1 @2,63

Od razu trzeba powiedzieć, że to nie jest James Blake z US Open. Nie ta nawierzchnia, nie ta publika niesamowicie dopingująca swojego ulubieńca. Amerykanin miał niezłego fuksa przy losowaniu drabinki bo tak łatwej drogi do półfinałów nie miał żaden dzisiejszy półfinalista. W I rundzie wygrana 7:6(4) 6:4 z nowicjuszem na hali Garcia-Lopezem. W II rundzie co bardziej istotne wygrał po mękach ze słabszym i bez formy bratem Olivera - Christophem 6:7(7) 7:5 6:2. Ćwierćfinał to już łatwa batalia z Alberto Martinem zmęczonym pojedynkiem z Malisse, który dodatkowo dzisiaj gra już w kwalach do turnieju w Madrycie. Tak więc do półfinału Blake grał z zawodnikami, którzy lepiej radzą sobie na cegle, o słabym serwisie i z wątpliwą formą. Oliver z kolei do ćwierćfinału też nie miał wiele roboty, bez straty seta odprawił Niemeyera i Benneteu. Wczoraj
jednak pokazał pełnie swoich możliwości ogrywając Jonasa Bjorkmana, który ostatnio w dobrej formie i mimo publiki która była za Szwedem. Tak jak już koledzy wcześniej wspomnieli h2h 1:0 po niedawnym pojedynku na cegle w hali w Davisie. Blake od US Open nie grał i wątpie żeby po tak męczącym okresie wziął się sumiennie za przygotowania. Styl małego Rochusa napewno nie będzie mu na rękę bo są to zagrania bardzo precyzyjne i nieprzyjemne, bite dość nisko więc o mocnych kończących returnach nie może być mowy. Dla mnie szane 60%-40% na korzyść Rochusa i po takim kursie na Belga nie sposób tego nie zagrać.

Igor Andreev - Dmitry Tursunov 1 @1,72

Pojedynek dwóch Rosjanów więc radziłbym nie szaleć ze stawkami ...Zarówno jeden jak i drugi nie mieli specjalnie wymagającej drabinki. Andreev bez straty seta pokonywał kolejno Kohlschreibera, Clementa i Braccialiego (który ograł wcześniej Davydenke). Tursunov po wygranej z konutzjowanym Carlsenem ograł równie łatwo Volandriego, a wczoraj co mnie trochę zdziwiło ograł w 3 setach Michala Youzhnego. Ten jednak potrzebując 3 setów na ogranie słabiutkiego Goldsteina utwierdził mnie w przekonaniu, że nie był tutaj w najwyższej formie. Tursunov ostatnimi czasy bez fajerwerków więc półfinał w Moskwie to dla niego spory sukces. Andreev po wygranej w Palermo w Metz szybko odpadł w I rundzie, ale myślę że zrobił to z myślą o turnieju w Moskwie.

Orpócz tych dwóch spotkan gram jeszcze Ljube i debel sprezentowany przez Gregova

Do góry
#422489 - 15/10/2005 20:17 Re: ATP - Moskwa , Wiedeń , Sztokholm - 10-16.10
Goget Offline
Tenis Trader

Meldunek: 09/02/2003
Ivan Ljubicic - Juan Carlos Ferrero 1 @1,5

Mecz ten zostanie rozegrany do 3 wygranych setów. Ljubicic po wygraniu turnieju w Metz przed tygodniem nie zwalnia tempa. Na hali na dzień dzisiejszy ma w tym roku bilans 24-3 a w Wiedniu nie stracił jeszcze seta. Pewnie uporał się po kolei z Callerim, Haasem, Gonzem i Robredo. Ferrero po 3-setówce z Wawrinką i nieprzekonywującym zwycięstwie z Lapenntim zaskakująco łatwo ograł w ćwierćfinale Nalbandiana. Dzisiaj miałem okazję oglądać drugi set jego pojedynku ze Stepankiem i muszę przyznać, że radził sobie naprawdę bardzo dobrze. Czech jednak trochę mu ułatwiał grę - 36 dropshotów w meczu z czego tylko kilka zakończonych sukcesem a do reszty Hiszpan dobiegał i mijał z łatwością pięknego Radka. Gra Ivana różni się jednak znacznie od gry Stepanka. Chorwat serwuje znakomicie i nie wiem czy komuś w tym turnieju udało się złamać jego serwis. Gdyby to spotkanie było grane do 2 setów pewnie bym tego nie grał ale myślę, że Ferrero nie wytrzyma 5 setów z będącym w w takiej formie Ivanem.

Myślę, jeszcze nad Blakiem, który jednak przypomniał sobie swoją grę z US Open i dzisiaj bardzo pewnie ograł Rochusa. Zaliczył 17 asów przy zerowym dorobku Rochusa,tylko kilka niewymuszonych błędów w całym spotkaniu i gdy Rochus nawet miał bp w drugim secie to Amerykanin walił asy jak na zawołanie. Srichaphan dodatkowo może być zmęczony długim 3-setowym pojedynkiem z Sanguinettim. Do spotkania sporo czasu więc być może się skuszę. Co do finału w Moskwie to dla mnie no bet, bo Kefir jeszcze nikogo mocnego nie pokonał a Andreev mimo wszystko mnie nie przekonał mimo wygranej z Tursunovem. Dla mnie kurs na Kiefera jest za niski w każdym razie i jak bym coś grał to lekko na Rosjanina.

Do góry
#422490 - 15/10/2005 20:50 Re: ATP - Moskwa , Wiedeń , Sztokholm - 10-16.10
anhem Offline
member

Meldunek: 08/05/2005
ano Blake odżył....
...chciałem też wypowiedzieć się co do tworzenia tematów na forum tenisa....
..uważam że wcześniejsza formuła była lepsza gdyż zachowywała ciągłość danego turnieju ....można było prześledzić typy, opinie, wyniki i płyneła z tego jakaś wiedza ....a teraz każdy dzień z osobna wprowadza pewien chaos i nie można wyciągnąć wniosków z całości opini do tutrnieju/tematu....

Do góry
#422491 - 15/10/2005 21:12 Re: ATP - Moskwa , Wiedeń , Sztokholm - 10-16.10
zyziek_ Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 03/01/2005
Ja jeszcze nie przedstawiam otwartego typu , ale dzis oglądałem cały mecz Stepanka z Ferrero i musze powiedzieć że aż komentatorzy sie dziwili co robi Radek z tymi skrótami , większosc mu nie wychodziło , a zdobyl zaledwie chyba 1 pkt z tego typu zagrań, dziś Ljuba pomęczył sie z Robredo ale to był półfinał , a one są zawsze najtrudniejsze po za tym w turnieju jest zawsze jeden kryzysowy mecz i takowy był wczoraj , uważam że Ferrero gra za delikatnie na Ljubicica co będzie umożliwiało Ivanowi agresywną grę , Ferrero świetnie returnuje ale jak serwis jest lekki i rotowany a Ivan serwisem miażdzy po prostu , ale dokładniej opisze to jutro razem z innymi typkami

mecz na eurosporcie jutro 14.00 finał Vienna

Do góry
#422492 - 15/10/2005 21:22 Re: ATP - Moskwa , Wiedeń , Sztokholm - 10-16.10
tokara Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 10/03/2005
dobre typy to wedlug mnie ljuba i blake oraz gralbym na deble know/nestor i arturs/hanley

to mamy 4 spotkania a do tego pierce-schiavone 1

I ostrzeżenie - Schranzer
Byłem cierpliwy, ale jest jakaś granica. Ostrzeżenie za nagminne łamanie Regulaminu KT.

Edited by Schranzer (15/10/2005 21:28)

Do góry
#422493 - 15/10/2005 21:50 Re: ATP - Moskwa , Wiedeń , Sztokholm - 10-16.10
Master.com back Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 27/08/2004
Ja równiez, jak chyba wiekszosc mysle że Ivan Ljubicic wygra z Ferrero, kurs 1,5 równiez jest zachecajacy, napewno jest to mecz do grania, ale czy jest to mecz do grania za duze pieniadze?.. wg mnie tak, jak już wczesniej wspomniał Goget bilans na hali 24-3 robi wrazenie, przy dobrej, obecnej formie jest on napewno faworytem...a pokananie Robredo (mego najlepsiejszego zawodnika), czy Gonzaleza napeno nie były przypadkami..., owszem ferrero wygrał ze Stepankiem, ale wszyscy wiemy w jakich okolicznosciach,...

Ivan Ljubicic - Juan Carlos Ferrero 1

Co do meczu Kiefer N - Andreev I., po poczatkowym przekonaniu o pewnym zwyciestwie Kiefer`a, teraz mam jednak pewne watpliwosci, mimo wszystko uwazam jednak że Kiefer powinien uporac sie z Andrejevem, w drodze do finału pokonał przeciez Mayera i rewelacyjnego ( przynajmniej w meczu z Pavlem) Kunitsyna... Andriejev swój najciezszy pojedynek stoczył z Tursunowem 6/2 4/6 6/2 , gdzie pewnie wygrał dwa sety, w meczu który trwał niemal dwa razy dłuzej niz mecz Jego rywala.. Mam nadzieje ze to równiez w wymiernym stopniu wpłynie na korzysc kiefera.

To tyle z mojej strony.

Pozdrawiam

Do góry
#422494 - 15/10/2005 22:09 Re: ATP - Moskwa , Wiedeń , Sztokholm - 10-16.10
!zari Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 24/08/2005
igor wygral z tursunowem 5-7 7-5 6-2
a co do meczu ivana z ferrero, to tez jestem sklonny postawic na ivana, bilnas w hali robi wrazenie i nie zapomnijmy,ze beda oni grac do 3 wygranych setow!co moim zdaniem jest wazne w tym meczy, bo ferrero moze nie wytrzymac tego meczu kondycyjnie.

Do góry
#422495 - 16/10/2005 16:07 Re: ATP - Moskwa , Wiedeń , Sztokholm - 10-16.10
mival Offline
addict

Meldunek: 11/05/2005
Wszystko bylo pięknie w meczu finałowym w Moskwie. Nie wiem tylko dlaczego Kiefer nie wykończył drugiego seta przy stanie 4-0 dał się dwa razy odłamać by przegrać w TB oraz w trzecim secie. Może nie nauczył się wygrywać (w tym roku nie wygrał żadnego turnieju) w przeciwieństwie do Andreeva, którego to juz trzecie zwyciestwo w tym roku. Cóż trudno - Kiefer popsuł kuponik, ale życie toczy się dalej.

Do góry
Strona 3 z 3 < 1 2 3

Moderator:  rafal08