#432740 - 24/10/2005 21:14
Re: Basel , Lyon , St. Petersburg - 24-30.10
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 31/01/2003
|
Sanguinetti - Lopez typ: Sanguinetti kurs: 2.35 buk: Expekt Na ziemi francuskiej staną na przeciw siebie Feliciano Lopez i Davide Sanguinetti. Lopeza ostatni raz widziałem podczas turnieju w Wiedniu, prezentował się słabo - często biegał do siatki, rzadko trafiał - męczył się z takimi zawodnikami jak Peya i Marach. Kończącego sie sezonu Hiszpan z pewnością nie może zaliczyć do udanych. Finał New Heaven i ćwierćfinał Wimbledonu to z pewnością nie szczyt marzeń tego 24-latka. Po drugiej stronie siatki stanie 3 lata starszy Włoch. Davide w tym sezonie również nie imponuje jednak gra dosyć regularnie i zapewne we Francji również bedzie chciał pokazać sie z dobrej strony. Największe sukcesy Włocha w tym sezonie to zpewnością 4 runda US Open oraz finały w Recanati i Sunrise (Challengery). Licze na dobry mecz i końcowy sukces zawodnika bardziej doswiadczonego, ogranego na Carpecie. Za wszystkie literówki szczerze żałuje i obiecuje poprawe. 
|
Do góry
|
|
|
|
#432741 - 24/10/2005 22:46
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 18/06/2003
|
T.Gabashvili - J.Monaco (1) 1,66 Rosjanin Gruzińskiego pochodzenia wyglądem przypominia nieskordynowane typowe klasyczne DREWNO  Jednak pozory mylą, Gaba bardzo dobrze porusza się po korcie, mocny forehand najczęściej bity po rogach, ogólnie repertuar zagrań Gabashvilego jest dosyć bogady. Również do jego psychiki i kondycji nie można się przyczepić. Jedynie co razi to jego regularność, miewa niepotrzebne przestoje w grze - czasem to się kończy przegranym setem. Tutaj przeszedł kwale, jest solidnie przygotowany do tego turnieju - gra na tej samej nawierzchni od 3 tyg., kolejno Kremlin Cup, CH w Koldingu i Q w St. Petersburgu. Teimuraz jest na pewno bardziej wszechstronny od swojego rywala J.Monaco. No nie chce mi się wierzyć, że Juan bez żadnego poważniejszego przygotowania przyjedzie na 'śmieci' Gaby i go ogra... Ewent. na poziomie regularności Monaco mógłby coś ździałać, ale jego ostatnia dyspozycja nie przekonuje do tego aby sądzić , że Argentyńczyk był wstanie grać na równym poziomie całe spotkanie. Może nawet będą 3 sety , może świeżością Monaco wygra tego 1 seta - ale to będzie jego max w tym meczu IMO. Zastanawiam się jeszcze nad innym spotkaniem 'gospodarza' i jego rodadka  - mianowicie Tursunovem i Stakhovskym. W przeciwieństwie do Kunitsyna, obaj mają rywali którzy będą im 'pasować' ; Tursunov będzie miał okazję do rewanżu z Gregiem, u Anglika na trawie przegrał - u siebie na carpecie będzie dla mnie faworytem w tym spotkaniu - warunki ma , czy je wykorzysta ? zobaczymy. Kurs @ 2 warty zagrania. Stakhovsky pamiętam ograł kiedyś Ancica w Mediolanie, też na dywania - a Popp to podobnie jak Chorwat trochę drewnowate silnie serwujące chłopisko. Zapewne we wszystkich 3 spotkaniach młodych graczy zza wschodniej granicy obejrzymy 3 sety ... Tylko jak to zagrać ? Wszystko razem ? czy może 3 single... Czas się z tym przespać 
Edited by Fro_Lech (24/10/2005 23:07)
|
Do góry
|
|
|
|
#432742 - 25/10/2005 07:47
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 05/03/2004
|
Tomas Zib - Michael Berrer Kurs: 2,05 ( Unibet), stawka: 6/10 Chyba jedynie aktualna pozycja rankingowa spowodowała to, że akurat Unibet ustawił tutaj w roli faworyta 29-letniego Czecha. Aktualna forma, ogranie na interesującej nas nawierzchni, oraz h2h zdecydowanie przemawiają na korzyść Niemca. Co prawda Zib w ostatnim czasie przegrywał, ale ... naprawdę miał z kim: dwukrotnie z Haasem, Kiefer, Hanescu, Verdasco czy Soderling jednak w tych meczach żadko zdarzało się, żeby powalczył chociażby o seta. Carpet napewno nie jest jego atutem, ogólnie grywa bardzo mało na tej nawierzchni, a występ w Basel będzie jego pierwszym oficjalnym sprawdzianem w tym roku na dywanie. Berrer napewno do asów nie należy, ale za nim przemawia fakt że jednak nie unika tej nawierzchni, co prawda grywa głównie w chalengerkach, ale z nienajgorszymi skutkami, do tego dochodzi fakt, ze ma już za sobą qwale więc zdążył się zaznajomić z nawierzchnią, gram to średnio bez podpałki, ale mam dziwne przeczucie, że raczej Niemiec nie bedzie miał większych problemów w tym meczu...
|
Do góry
|
|
|
|
#432744 - 25/10/2005 09:48
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 10/07/2003
|
Quote:
panowie daje taka fajna propozycje aby od jutra grac przeciwko Ljubicicowi co wy na to? bo ile mozna byc w formie? w tym turnieju napewno szybciej odpadnie, jutro stawiam na Spadee co myslicie o tym? 
czekam na opinie
Generalnie mysle, ze forme to on ma i jej tak szybko nie straci, ale cos w tym moze byc, ze bedzie chcial poprostu odpoczac i potraktuje bardziej ulgowo jeden turniej. Byle by nie zrobil takiego psikusa jak na poczatku sezonu, gdzie nic nie odpuszczal Osobiscie omijam go dalekim lukiem, przynajmniej narazie 
Pozdrawiam, Exp
|
Do góry
|
|
|
|
#432745 - 25/10/2005 09:48
Re: Basel , Lyon , St. Petersburg - 24-30.10 *DELETED*
|
old hand
Meldunek: 20/06/2004
|
|
Do góry
|
|
|
|
#432746 - 25/10/2005 09:50
|
veteran
Meldunek: 06/05/2004
|
Quote:
Quote:
panowie daje taka fajna propozycje aby od jutra grac przeciwko Ljubicicowi co wy na to? bo ile mozna byc w formie? w tym turnieju napewno szybciej odpadnie, jutro stawiam na Spadee co myslicie o tym? 
czekam na opinie
a ja na to wielkie ha ha ha!! strata kasy ljuba to wygra i kilka nastepnych spotkn też:)
no zobaczymy ja tak nie mysle, sory bys mial sily grac tyle turnieji z rzedu i docierac w nich daleko? chyba nie, pewnie jest dobrze przygotowany do sezonu ale bez przesday to nie jest maszyna, ja sproboje na Spadee, wydaje mi sie ze te spotkanie bedzie podobne do Blake- Ancic ( ale to jest tylko moje zdanie) 
|
Do góry
|
|
|
|
#432750 - 26/10/2005 07:37
|
sottocapo
Meldunek: 02/11/2001
|
Ginepri - Mathieu Uwazsjcie panowie na Ginepriego wczoraj wycofał sie z debla ( illness) niewiadomo co tak naprawde mu dolega.Szkoda z FRA w kiepskiej formie ale na wlasnych smieciach moze powalczy 
|
Do góry
|
|
|
|
#432753 - 26/10/2005 17:58
|
Hard-hitter
Meldunek: 25/06/2005
|
|
Do góry
|
|
|
|
#432754 - 27/10/2005 04:54
|
Carpal Tunnel
|
Santoro - Mathieu typ: Santoro kurs: 1.781 buk: PinnacleTak na szybko...Ginepri wczoraj skreczował, podczas gdy Santoro rozegrał bardzo dobry mecz zDentem (moim zdaniem). Francuzi grali do tej pory ze sobą 2 rrazy i jest między nimi remis. Ostatni mecz na hardzie w 2005 roku wygrał Santoro. Z tego co widze podczas obecnych turniejów, wygrywają gracze bardziej doświadczeni, tu też nie powinno być wyjątku. BTW - Szkoda tego Lammera, chłopakowi siadała psycha w TB 
|
Do góry
|
|
|
|
#432756 - 27/10/2005 20:42
|
Carpal Tunnel
|
Grosjean - Rochus typ: Grosjean , kurs : 1,59 PinnacleWidziałem obu na korcie i duzo bardziej do siebie przekonuje mnie Francuz. Dobry serwis i gra z lini końcowej do tego gra na swoim terenie i widać, że złapał forme właśnie tu, w Lyonie. Verdasco - Carlsen typ: Verdasco , kurs : 1,45 Expekt To co robi Carlsen pod koniec sezonu woła o pomste do nieba. Niemal każdy swój turniej kończy on na pierwszej rundzie. To, że w rosji zaszedł tak daleko zawdziecza zapewne tylko losowi, który dał mu takich przeciwników jak Mirnyi(sprzedawczyk;)) i Stakhovsky (rok starszy odemnie). Verdasco również nie ma jakiś niesamowitych dokonań jednak to Hiszpan bardziej mnie przekonuje do swojej osoby.
Edited by Fro_Lech (28/10/2005 09:03)
|
Do góry
|
|
|
|
#432757 - 27/10/2005 21:34
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 18/06/2003
|
M.Youzhny - R.Vik (1) Mischa jeden z moich ulubionych zawodników , bardzo mi się podoba jego gra - szczególnie gdy jest w formie  Oglądałem jego dzisiejszy mecz z Saulnierem , oprócz tego że Francuz psuł niemiłosiernie to także i Youzhny pokazał kilka świetnych zagrań , szczególnie z jego ulubionego backhandu. Całkiem niedużo psuł, cieszył się grą co może być dobrym prognostykiem na dalszą część turnieju. Rosjanin dobrze returnuje , Vik jakimś bombardierem serwisowym nie jest , w grze z głębi kortu również wyżej cenię Youzhnego. Nie powinno być źle , tylko żeby kursy dopisały N.Davydenko - N.Kiefer (1) Kiefer dosyć szczęśliwie przechodził kolejne rundy w St.Petersburgu , czuję też w nogach poprzedni turniej w którym zaszedł do finału. Denko po dosyć 'niespodziewanej' porażce z Bracciali na świeżości ograł Dlouhego i Goldsteina , szczerze mówiąc przeciwnicy o conajmniej klasę słabsi od Denko. Nikołaj w dzisiejszym meczu z Goldsteinem imponował kończącymi uderzeniami z backhandu i forehandu , takimi zagraniami po linii demolował Amerykanina. Wynik wskazuje na dosyć wyrównany mecz , w 2 secie Denko przegrywał nawet 4-1 , ale straty odrobił błyskawicznie. Ogólnie kontrolował przebieg całego spotkania. Jutro przeciwko już na pewno trochę podmęczonemu Kieferowi nie będzie tak łatwo , bo Niemiec dysponuje bardzo skutecznym serwisem i dużo lepiej gra w obronie od poprzednich rywali Rosjanina w tym turnieju , lecz ten tutaj wygląda bardzo bardzo solidnie... Wypowiedzi Rosjanina po meczu z Goldsteinem : Davydenko: "I still feel some pain in my right hand and my shoulder; that's why I had to change my strategy in the second set." To trochę martwi... On playing Kiefer in the quarterfinals: "Even Kiefer is only a human being. He can commit errors, although he's very stable. I've practiced with him a few times and I know his game." D. Nalbandian - P.Srichaphan (1) Mistrz obrony kontra chimeryczny ofensywnie usposobiony Taj. Nalbi mocno walczy o awans do Mastersów, tak mu się ułożyła drabink, że ma realne szanse wygrać cały turniej i wskoczyć na '8' miesce w Champions Race i wyprzedzić Ljubę, a wtedy wystarczy obronić przewagę na Mastersie w Paryżu i Turniej mistrzów stanie przed Argentyńczykiem otworem Myślałem jeszcze o ToJo+Monfils. Gael dziś pewnie ograł Gaudio, był skoncentrowany, popełniał mało błędów, dobrze serwował. Po meczu ostrożnie wypowiadał się co do jego następnego pojedynku, przeciwko Gicquelowi - ale trochę za surowo się ocenił  Natomiast co do ToJo : (po meczu z Pavelem) Thomas Johansson: "This was one of my best matches in a very long time. My backhand was going well; I'm very happy with my performance today." On his goal for the end of the year: "I would like to finish the year in the Top 10, that's my big goal for the end of the season." Motywacja jest 
Edited by Fro_Lech (27/10/2005 21:57)
|
Do góry
|
|
|
|
#432758 - 28/10/2005 06:03
|
veteran
Meldunek: 18/11/2004
|
Quote:
Verdasco - Carlsen
typ: Verdasco
To co robi Carlsen pod koniec sezonu woła o pomste do nieba. Niemal każdy swój turniej kończy on na pierwszej rundzie. To, że w rosji zaszedł tak daleko zawdziecza zapewne tylko losowi, który dał mu takich przeciwników jak Mirnyi(sprzedawczyk;)) i Stakhovsky (rok starszy odemnie). Verdasco również nie ma jakiś niesamowitych dokonań jednak to Hiszpan bardziej mnie przekonuje do swojej osoby.
Kursów nie ma, bo nie ma. Jak jakis mod bedzie miał czas to może cos wklepać z dowolnego buka
Wyjatkowo zabiore glos Przypominam ze Rafa jest od Ukrainca mlodszy o 5 miechow i 3 dni... .Carlsen zawsze opieral swoja gre na dobrym serwisie, ktory ustawial przebieg wymian, jednak Nando, dzisiaj pokaze mu, kilka dobrych returnow i Kenecik pozegna sie z turniejem . Kursy miedzy 1.4-1.5, ja po tych kursach 6/10 na Verdiego zagram.
Oprocz tego dzis licze na Nalbiego, choc tu kursy beda niziutkie, w okolicy 1.35, dlatego, nie to spotkanie jest dla mnie pojedynkiem dnia . ToJo powinien ograc Grega, ja czekam na handicapy, bo widze tu przynajmniej w 1 secie przelamanie... a watpie aby buki daly wieksze handi Gregowi niz 2.5 gema...
Pozdro! Macias Peace 
|
Do góry
|
|
|
|
#432759 - 28/10/2005 06:08
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 01/02/2004
|
Dubelek
Santoro - Spadea 1 Verdasco - Carlsen 1
Mecze o godz. 18 i 12. Spadea od dłuższego czasu w słabej formie, i nie zmienia tego nawet zwycięstwo w I rundzie z Ljubicicem , który był napewno bardzo zmęczony niesamowitą serią spotkań w okresie trzech tygodni. W II rundzie wygrał z Llodrą , który obecnie jest w jeszcze słabszej dyspozycji niż Spadea. Santoro to zwodnik bardzo nieprzewidywalny. Potrafi grać na równym poziomie z najlepszymi , ale też przegrać z zawodnikiem dużo niżej klasyfikowanym. Jednak dzisiejszy kurs 1.8 na jego zwycięstwo jest według mnie zachęcający i uważam że, jego kombinacyjna gra i świetna technika pozwolą mu na odniesienie zwycięstwa. Natomiast Verdasco napewno jest faworytem w meczu z Carlsenem. Obaj leworęczni, dysponujący dobrym serwisem , ale jeżeli chodzi o technikę to Hiszpan zdecydowanie góruje nad Carlsenem. Także w zagraniach z forhendu i bekhendu lepiej "wygląda" Verdasco. Do tego lepsza sprawność i szybkość Hiszpana, co nie powinno dziwić, gdyż Duńczyk to zawodnik wysoki, mniej ruchliwy , bazujący raczej na swoim serwisie i atakach do siatki i jego szanse nie są w dzisiejszym meczu za duże.
2.52 ---- 5/10
|
Do góry
|
|
|
|
|
|