#443750 - 08/11/2005 08:35
Re: Los Angeles WTA Championships
|
MaSha Lover
Meldunek: 24/03/2005
|
Pare słów na temat dzisiejszych spotkań: Clijsters vs. Pierce Dwie teoretycznie najsilniejsze zawodniczki z czarnej grupy, ale mimo wszystko tak jak fawortyką do wygrania calej imprezy tak i w dzisiejszym meczu jest Kim. Rewanż za final usopen, ale o rewanzu w sensie wyniku mysle, ze nie ma co dyskutowac i ponownie górą bedzie beligjka. Mary jest zawodniczką nieobliczalną i nigdy nie wiadomo czego sie po niej spodziewac, ale Kim jest na korcie zbyt regularna a Mary ma czasami zbyt dlugie przestoje by myslec o odniesieniu sukcesu. W tym meczu stawiam na tytana defensywy - Clijsters  Sharapova vs. Schnyder Po polfinale usopen z Clijsters, Maria powiedziala, ze po drugim secie skonczylo jej sie paliwo. Nikt sie chyba wtedy nie spodziewal ze rosjanka nie zatankuje juz jednak tego paliwa do konca sezonu... Na korcie wypalona, bez radosci z gry. Ale Patty na tej nawierzchni nie jest zbytnio uprzewilejowana i poza tym ostatnio wykazywala problemy w okolicach dloni i nadgarstka co bylo powodem jej zeszlotygodniowej absencji. Ogólnie mowiac no bet, jesli masha zatankuje  to wygra a kursy siegaja 1.5 , jesli nie to szwajcarka moze dac tu rade 
|
Do góry
|
|
|
|
#443754 - 08/11/2005 21:13
|
addict
Meldunek: 23/09/2005
|
hehe Do dwóch oczywiście -,- Chyba by się panie na smierc zabiegały 
|
Do góry
|
|
|
|
#443756 - 09/11/2005 22:29
|
old hand
Meldunek: 07/04/2005
|
Podejrzane mi si to wydaje:kurs w betandwin na pierce w ciagu 1,5 godz z 1,37 wzrosl na 1.6.Moze ma ktos jakies info odnosnie tego meczu?
|
Do góry
|
|
|
|
#443757 - 10/11/2005 07:49
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 01/09/2004
|
Panowie, jestem "zielony" w tenisa, ale wyjasnijcie mi sytuacje (kursy) z GB na zwycięstwa w poszczególnych grupach, bo tak: - na zwycięstwo w zielonej na Davenport jest 1,35 (czyli jesli wygra ostatni mecz z Sharaphovą, tak? Od razu jak oceniacie szanse amerykanki?) - na zwycięstwo w czarnej na Pierce 1,20 (to samo, wystarczy wygrana z Mauresmo, tak? I jak oceniacie szanse?)
Kursy wydają się ciekawe chyba, no nie?... Bylbym bardzo wdzięczny, z góry dzięki!
|
Do góry
|
|
|
|
#443758 - 10/11/2005 08:27
|
MaSha Lover
|
2 x TAK  Jesli Linds wygra z Marią to wychodzi z 1 miejsca w grupie, ale czy wygra to juz zupelnie inna bajka. Do tej pory obydwie nie graly olsniewajaco i ciezko wskazac jednoznaczną faworytke nawet po ostatnim spotkaniu obu pań zakonczonym szybkim ko  Przy kursach 2,75 na rosjanke to ja sprobuje na nią, bo szanse w tym meczu sa mniej wiecej wyrownane. Obydwie graja podobnie, mocno i plasko z tym ze masha gra w obronie i porusza sie duzo lepiej moim zdaniem, ale tutaj kwestia rozchodzi sie o dyspozycje dnia i ogólnie czy Masha da rade zlapac swoja normalną forme... O to juz wspomniane wczesniej paliwo  Pierce tez wystarczy wygrana z Mauresmo, ale tak naprawde trzeba sie zastanowic czy Mary "niechcący" nie przegra spotkania z rodaczką zeby Kim na pewno juz nie wyszla z grupy, nie odbudowala sie bo jak wygra jeden mecz i znowu uwierzy w siebie to chyba wszyscy sobie zdaja sprawe, ze moze byc krucho  Wiele powie dzisiejsze spotkanie Mauresmo z Dementievą ale nie wiem czy wtedy juz nie bedzie za pozno na stawianie outrightow na grupy. tak btw, czy nie lepiej zagrac 1,50 w meczu z sharapovą niz 1,35 na wygranie grupy co wydaje sie jednoznaczne bo nie chce mi sie wierzyc ze masha potem przegra z nadią.
|
Do góry
|
|
|
|
#443759 - 10/11/2005 08:39
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 03/01/2005
|
Dawno się tu nie udzielałem , ale sadze osobiście że warto się raczej skupić dziś na zawodniczkach które grały dopiero jeden mecz , choć mnie osobiście Davenport po kursie 1.5  kusi bardzo , na pewno chce wygrać grube , jakoś nie wydaje mi się aby Maria jej mogła zagrozić , bo sama co pokazał mecz ze Schnyder w wielkiej formie nie jest...  , ale wróćmy do tego co nas interesuje...  Mauresmo - Dementieva  1 1.50 Taki mniej więcej kurs , znalazłem w betfair , uważam że w tym meczu Amelie wygra po raz kolejny i na ten moment bynajmniej po tym co grała z Clijsters , jako jedyna jest w stanie powalczyć z Davenport , co o dziwo jeśli chodzi dziś o regularność zagrań , to biła na głowe Clijsters , zwycięstwo efektowne w dwóch setach po bardzo dobrej "ofensywnej" grze , na szczęście nie była to powtórka meczu Momo z Philadelphi... kiedy to nieustannie bawiiła się w Dementievą przebijając z końcowej lini  , Elena jak pokazał dziesiejszy mecz z Pierce , forma nie błyszczy , nie była w stanie wpłynąć na losy meczu , i sądze że jeśli amelie będzie grała regularnie i nie do przełamania tak jak dziś , oraz zagra ofensywnie to wygra to bez problemu  Pozdrawiam 
|
Do góry
|
|
|
|
#443761 - 10/11/2005 14:02
|
old hand
Meldunek: 24/06/2005
|
Mauresmo - Dementieva  1 1.50 Taki mniej więcej kurs , znalazłem w betfair , uważam że w tym meczu Amelie wygra po raz kolejny i na ten moment bynajmniej po tym co grała z Clijsters , jako jedyna jest w stanie powalczyć z Davenport , co o dziwo jeśli chodzi dziś o regularność zagrań , to biła na głowe Clijsters , zwycięstwo efektowne w dwóch setach po bardzo dobrej "ofensywnej" grze Chłopie, nie oglądałes chyba meczu Clijsters - Mauresmo... bo gdybyś oglądał, to byś mógł jasno i obiektywnie spojrzec, iż ten mecz nie wygrała Amelie, a przegrała Kim. Francuzka pomagała "śwince" jak tylko potrafiła. Tak słabo grającej Clijsters nie widziałem chyba nigdy i tylko dlatego Mauresmo wygrała ten mecz. No moze był jeszcze inny powód - brak chęci i radości z gry w wykonaniu Kim, co przyznała sama w wywiadach. Podobnie jak Ty uwazam, ze Mauresmo pokona Dementeva, ale nie dlatego, ze jest w dobrej formie i jak to opisałes odniosła "zwycięstwo efektowne" z Clijsters, a daltego, ze Rosjanka przyjechała tutaj troche zarobic kasy i tylko tyle. Jest bez formy i przemeczona długim, ciezkim sezonem. 
|
Do góry
|
|
|
|
#443762 - 10/11/2005 20:40
|
MaSha Lover
|
Quote:
Chcicałbym aby mnie ktos upewnił.. jeżeli zaistenieje taka sytuacja, że jedna z zawodniczek wygra wszystkie swoje 3 mecze w grupie.. a jej pozostałe kolezanki odniosą po 1 zwycieśtwie.. wówczas o awansie z drugiego miejsca zadecyduje bilans setów.. ale co jeżeli panie bedą miały taki sam bilans setów ?? - o awansie zadecyduje bilans wszystkich gemów wygranych do przegranych ? czy moze cos innego dziekuje za odpowiedz, byc moze na blache pytanie jak dla kogos siedzacego w tenisie
heh odpowiedz na to pytanie nie jest tak oczywista jak sie wydaje  tzn byc moze jest ale nie moge sie nigdzie tego doszukac jedyne co znalazlem to : If 2 players are tied in matches won, their direct match decides. If 3 players are tied in matches won, sets decide. Co do meczu Amelie z Eleną to tylko na czuja , czuje ze Rosjanka to wygra Żadna z pań nie gra ostatnimi czasy najlepszego tenisa w ich zyciu ale Elena ma to do siebie , ze potrafi zaskakiwac w momentach kiedy nikt sie tego nie spodziewa podobnie jak amelie zawodzic Poza tym serwis Momo wcale nie jest lepszy od Eleny 
Edited by -Piomil- (10/11/2005 20:41)
|
Do góry
|
|
|
|
#443763 - 10/11/2005 20:51
|
Pooh-Bah
Meldunek: 31/08/2002
|
Quote:
... Poza tym serwis Momo wcale nie jest lepszy od Eleny
nie żartuj!!! Po zabawach jakie robiła sobie Francuska w Filadelfii teraz przyszedł czas na powazny tenis...dla mnie MOMO w dwóch setach... To co gra w tej chwili Elena to koszmar!!!
|
Do góry
|
|
|
|
#443764 - 10/11/2005 21:08
|
MaSha Lover
|
no nie zartuje  Nie powiesz mi , ze Amelie moze komus w dluzszym okresie gry sprawiac problemy swoim podaniem  Elena czesto grala koszmar caly turniej a potem nagle potrafila sie obudzic  Przyklad - nie tak dawny usopen kiedy to w kazdym meczu miala paredziesiat UE wiecej od winnerow a mimo to przeslizgiwala sie dalej, a w cwiercfinale zjadla faworytke do glownego sukcesu gospodarzy Davenport  Nie mowie, ze to jest jakis super pewniak czy cuś ale dyspozycja obu tenisistek mniej wiecej podobnie blizsza ziemi niz niebu  Ale to tylko moja opinia , a jak bedzie przekonamy sie juz niedlugo...
|
Do góry
|
|
|
|
#443765 - 11/11/2005 02:10
|
+
Meldunek: 29/04/2004
|
Quote:
Quote:
Chcicałbym aby mnie ktos upewnił.. jeżeli zaistenieje taka sytuacja, że jedna z zawodniczek wygra wszystkie swoje 3 mecze w grupie.. a jej pozostałe kolezanki odniosą po 1 zwycieśtwie.. wówczas o awansie z drugiego miejsca zadecyduje bilans setów.. ale co jeżeli panie bedą miały taki sam bilans setów ?? - o awansie zadecyduje bilans wszystkich gemów wygranych do przegranych ? czy moze cos innego dziekuje za odpowiedz, byc moze na blache pytanie jak dla kogos siedzacego w tenisie
heh odpowiedz na to pytanie nie jest tak oczywista jak sie wydaje  tzn byc moze jest ale nie moge sie nigdzie tego doszukac jedyne co znalazlem to : If 2 players are tied in matches won, their direct match decides. If 3 players are tied in matches won, sets decide.
Właśnie odpowiedzieli mi panowie komentatorzy na eurosporcie.. - taka sytuacja może byc w grupie zielonej (ew. 3 zwyciestwa Davenport) i tak jak myslałem.. w przypadku trzech zawodniczek z 1. zwyciestwem i 2. porazkami o miejscu drugi zadecyduje najpierw: bilans setow, a nastepnie bilans gemow.. (mysle ze to cenne info i trzeba zaczac liczyc gemy )
|
Do góry
|
|
|
|
#443766 - 11/11/2005 05:22
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 19/08/2005
|
Muszę przyznać,że już dawno nie widziałem tak wyraźnie odpuszczonego meczu.Przecież gołym okiem widać,że Davenport się oszczędza,a myślę,że gdyby przyłożyła się do tego meczu nie miała by problemów z pokonaniem Rosjanki.To jest po prostu żenujące co wyprawia Amerykanka,za takie coś się powinno karać zawodniczki.Ale może problem tkwi w tym właśnie co mówią komentatorzy,że nie ma w rozgrywkach kobiecego tenisa pieniędzy za wygrywanie pojedyńczych spotkań.Wszystkim co postawili na Davenport muszę z przykrością powiedzieć,że macie już przegrane kupony(tak z resztą jak ja).Amerykanka za nic w świecie nie bęzie chciała grać 3 seta,a żeby to osiągnąć musiałaby wygrać oczywiście 2,w którym przegrywa 2:4 i ma stratę przełamania.ŻENADA TO CO ONA WYPRAWIA !!!!!!!!!!
|
Do góry
|
|
|
|
#443767 - 11/11/2005 09:18
|
MaSha Lover
|
hehe czasami az milo poczytac sobie frustratow z kuponem w reku i ich teorie o walkach  zostawie ten post zeby mozna bylo sobie poprawic humor go czytajac  a autorowi przypominam , ze to nie odpowiednie miejsce na takiego typu wypowiedzi ps Maria  ps2 Rivaldinho juz nie trzeba liczyc gemów, Maria 1 miejsce, Lindsay 2 miejsce w grupie zagwarantowane  W grupie Zielonej mecz Pierce- Mauresmo zadecyduje o tym kto z kim gra  komu bardziej pasuje davenport a komu maria... mysle , ze Mauresmo bedzie chciala zagrac z Sharapovą bo z Davenport nie wygrala od 2001 roku a spotykala sie z nia praktycznie w kazdym sezonie w tym teraz 2 razy... Poza tym Pierce wydaje sie byc mimo wszystko w lepszej dyspozycji od swojej mlodszej kolezanki. Przed wszystkim jej gemy serwisowe sa duzo bardziej pewne i gra jest duzo bardziej nastawiona na agresje co sie oplaca bo jest w formie i czysci linie uderzeniami z glebi kortu  Mecz Mashy raczej nalezy odradzic nawet jako zbicie podatku  bo i tak ma juz pierwsze miejsce niezaleznie od wyniku tego spotkania, choc Masha to nie jest typ zawodniczki, ktora odpuszcza ale chodzi o to, ze jesli poczuje chocby najmniejszy ból(odpukać!) w jakiejs czesci ciala to nie bedzie sie zastanawiac ani sekundy nad natychmiastowym zakonczeniem spotkania i zejsciem z kortu bez ryzyka urazu przed polfinalami... Ale jak wszystko bedzie dobrze to z tego co do tej pory obie prezentują, zwlazcza po dzisiejszym meczu z Davenport - murowaną faworytką jest Sharapova.
|
Do góry
|
|
|
|
#443768 - 11/11/2005 12:13
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 05/03/2004
|
Piomil nie wiem, czy ogladałes mecz, czy sledziłeś tylko cyferki na live, a moze tylko sprawdziłeś wynik....wiem, wiem, zaraz mi napiszesz, ze byłeś tam i oglądałeś na zywo...  Ale Davenport ten mecz poprostu oddała, nawt kompletny laik zauważył napewno, ze jej sie poprostu niechce. Scharapova dwoiła się i troiła, biegała jak wsciekła, a i tak nie wiele brakowało, a Davenport by ją ograła w 1 secie na stojąco. Powiem tylko tyle, ze "piękna" Mania z kołchozu wygrała, bo niechciała tego zrobić amerykanka, w meczach między tymi zawodniczkami, kiedy jedna i druga chce wygrać pada wynik 6:0, 6:0.... oczywiście dla Lindsay... 
|
Do góry
|
|
|
|
|
|