#4449038 - 12/02/2011 18:24
Re: Xbox czy PS3
[Re: marzano]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 18/03/2004
|
nie chcę nic przerabiać, będę inwestował w oryginalne tytuły, chodzi mi o czerpanie maksymalnej przyjemności z gry zarówno w trybie single jak i multiplayer...
Chodzi o to czy i jakie są tytuły na xboxa, które urozmaicą domowe imprezki dla grupki znajomych (wiek powyżej 25 lat).
O co chodzi z wersją slim? jakie są inne wersje? którą wybrać? Slim to odświeżona/najnowsza wersja konsoli http://www.gram.pl/sk3_9A3iGe0_Konsola_Xbox_360_250_GB_WiFi_Slim.html specyfikacja w linku ,jak masz zamiar kupić to tylko to wersję bierz pod uwagę . Na imprezki ... dobra jest seria Guitar Hero lub LIPS jak lubisz pośpiewać . Na imprezki z kumplami świetnie sprawdza się Gears of War 1/2 ,Halo ,Left 4 Dead 1/2 wszystko w co-operacji czyli 2-4 graczy na jednej konsoli . No i jeszcze fifa 10/11 to możesz rozegrać mecz 11 na 11 graczy po przez xbl .
|
Do góry
|
|
|
|
#4449097 - 12/02/2011 18:49
[Re: gryzonko]
|
Tenis Trader
Meldunek: 09/02/2003
|
Nie chcesz przerabiać konsoli, celujesz w dobrą rozrywkę ze znajomymi i wybierasz Xboxa ?  Guitar Hero jest też na PS3. W Lips są tylko angielskie przeboje. Singstar oferuje też polskie. Brak odpowiednika Buzza, króla każdej imprezy, to już duży minus. Na PS3 jest również jakaś gierka do tańczenia na macie. No i moje nowe odkrycie Little Big Planet, czyli platformówka na kilka osób. Gra po sieci za darmo, napęd blue-ray, przeglądarka www to już taki miły dodatek.
|
Do góry
|
|
|
|
#4449180 - 12/02/2011 19:09
[Re: Goget]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 18/03/2004
|
Nie chcesz przerabiać konsoli, celujesz w dobrą rozrywkę ze znajomymi i wybierasz Xboxa ?  Guitar Hero jest też na PS3. W Lips są tylko angielskie przeboje. Singstar oferuje też polskie. Brak odpowiednika Buzza, króla każdej imprezy, to już duży minus. Na PS3 jest również jakaś gierka do tańczenia na macie. No i moje nowe odkrycie Little Big Planet, czyli platformówka na kilka osób. Gra po sieci za darmo, napęd blue-ray, przeglądarka www to już taki miły dodatek. Prawda jest taka ze era PlayStation skończyła się na PS2 . Na PS3 nie ma z kim pograć w sieci , bibioteka gier sporo mniejsza niż x360 . W dodatku sama konsola sporo droższa , bluray to zadna zaleta. Mówi co to posiadacz obu konsol do niedawna . Ps3 sprzedałem 6 miesięcy temu bo leżał odwłokiem . Co do rynków PSN i XBL to nie ma porównania XBL bija na głowę PSN pod względem jakkości i zawartości . A co do przeróbki to i PS3 da się już przerobić 
|
Do góry
|
|
|
|
#4455668 - 15/02/2011 09:35
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 14/10/2002
|
Jak ze ponad miesiac temu mialem zapytania i dzieki Goget za wyczerpujaca odpowiedz jeszcze raz.. teraz z perspektywy czasu jestem bardzo zadowolony  Nie mam tyle wolnego czasu ile bym chcial poswiecic na ta rozrywke ale tyle ile moge to juz mam zaliczone AC2 Broterhood, Red Dead Redemtpion, obie czesci Uncharted, i zaczalem trylogie God of war.. Te ostatnie 2 tytuly to eksluzywne tytuly i tylko dla nich kupilbym ta konsole  Na rozkladzie zostal mi jeszcze Killzone 2 a puka juz do naszych drzwi Killzone 3 podobno genialna.. z obsluga move'a a raczej kontroler nalozymy na karabin ktory mozna kupic.. i dodatkowo w 3D.. wypas  W listopadzie Uncharted 3 bardzo zrzylem sie z Nate'm Drakiem i nie moge sie doczekac dalszych przygod, Uncharted 2 najlepsza gra 2010 roku.. jak dla mnie rewelacja.. Do tego Singstar Buzz no i last but not least PS move i sports champions chociazby, mialem okazje pograc i na kinekcie i uwazam ze move jest dokladniejszy i ciekawszy dajacy wiecej mozliwosci, ale to subiektywna opinia. Wedlug branzy konsolowej ten rok bedzie rokiem Sony co dla posiadacza PS3 brzmi zachecajaco, takze dla tego ktos sie wacha ktora konsole wybrac ja polecam jednak PS3 Pozdro
|
Do góry
|
|
|
|
#4455841 - 15/02/2011 16:52
|
Pooh-Bah
Meldunek: 25/06/2010
|
PS3 bije xboxa na głowę  Miałem kiedyś obie konsole, ale potem sprzedałem X'a. PS3 ma świetne exclusive'y - LBP, GoW i Uncharted. Pamietam jak kumple przyszli do mnie i chciałem im tylko pokazać gameplay'a z Uncharted 2... Miało być 5 minut, a byli tak zahcywceni, że kazali mi przechodzić kolejne rozdziały i tak oto graliśmy z 6 godzin  A za pierwszym razem, to dziewczyna mi kazała w to grać, bo ją tak strasznie wciągnęło, że nie mogła się doczekać co będzie dalej  Do tego gra ma świetnego multi przez net  a Little Big Planet - to tak jak napisał g00niek - coś niesamowitego  Multi na 4 osoby i można grać do rana, do tego mnóóóóóstwo etapów w necie - niektóre lepiej zrobione niż przez twórców gry. Buzz - to też stały bywalec imprez w domu. Do tego singstar i można się fajnie pobawić 
|
Do góry
|
|
|
|
#4456626 - 15/02/2011 21:47
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 13/11/2006
|
Exclusivy sa na xa i na ps3. Nie faworyzujmy tutaj tylko jednej konsoli. GaloGalo, kumpel lyknal sharkoony za 350 (uzywane). Zalozylem je na banke jak gral w CoD'a, no i szok - do tego momentu nie rozumialem jak mozna dac za sluchawki tyle kasy  Wracajac do sedna sprawy - najlepszym wyjsciem jest miec obie konsole. Nie ma sie co czarowac, musi byc jakas przewaga jednej nad druga w pewnych kwestiach zeby obie mialy zbyt. Ja mam xboxa i nie narzekam - albo nie jestem wymagajacy albo dlatego, ze nie gralem na PS3 (to mogloby sie skonczyc w 3 sposoby - lepsze, bez roznicy, gorszy od Xa)
|
Do góry
|
|
|
|
#4460067 - 17/02/2011 00:14
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 13/11/2006
|
Mam do sprzedania troche oryginalnych tytulow zarowno na Xboxa jak i PS3. Wiecej info na priv  Posiadam m.in. NFS:Hot persuit (zafoliowane) oraz AC:Brotherhood (rowniez folia) i sporo innych
|
Do góry
|
|
|
|
#4464389 - 18/02/2011 08:52
[Re: marzano]
|
addict
Meldunek: 25/06/2001
|
Witam!
Zamierzam zainwestować w konsolę... po przeczytaniu tematu pobuszowaniu w necie wybór padł na xbox 360 ale jako, że jestem kompletnie zielony w tej kwestii mam kilka pytań...
Chciałbym pograć zarówno w jakieś mordobicie, grę typu call of duty czy SWAT, Fifa albo PES, jakieś fajne wyścigi, a do tego chciałbym żeby konsola służyła jako dobra rozrywka na domowych imprezkach tzn jakie quizy, gry towarzyskie, karaoke itp...
Czy poza konsolą są mi potrzebne jakieś dodatkowe bajery żeby czerpać maksymalną przyjemność z posiadania i używania konsoli? czy ktoś mógłby przedstawić zestaw dla laika (coś w stylu postu Gogeta odnośnie PS3)?
Moja opinia moze nie bedzie zbyt obiektywna jako posiadacza x360. Kazda z tych platform ma swoje gry, ktore sa wydawane tylko na dany system. Nie zgodza sie z wypowiedzia, ktoregos z forumowiczow ze jesli jestes fanem wyscigow to lepsze jest ps3. Jezeli mowimy o Gran Tourismo 5 to na xboxa jest forza. Po setkach razy przesuwanych data GT5 w koncu sie pojawila kiedy Forza rusza juz z 4 edycja. Ewenementem jest fakt xbox live jest platny podczas gdy w ps3 jest za free. Ale online xboxa (pod wzgledem libczy graczy) jest bezkonkurencyjne. Ludzie zdaja sobie sprawe ze jak cos ma byc dobre to nie bedzie za free. Jesli chodzi o gry w wiekszym gronie podczas imprez osobiscie polecam Rock Band i do tego zestaw instrumentow. Sam mam 2 gitary, perkusje i mikrofon. Teraz jeszcze mozna dokupic organy.Zabawa jest naprawde przednia jesli chodzi o wieksze grono. Guitar Hero ujdzie ale osobiscie wole Rock Band o wiele wieksza baza utowrow do sciagniecia w stosunku do GH. Jesli chcesz isc naprawde do przodu z technologia to Kinect jest obowiazkowym zakupem do xboxa. Gry takie jak Kinect Sports czy Dance Central podczas imprez sa rodzynkiem. Wspomniana wczesniej Forza 4 ma sie pojawic juz na kinect. Jesli ktos z posiadaczy xboxa ma kinecta i ma ochote pograc live niech udearza na priva.
|
Do góry
|
|
|
|
#4634011 - 01/05/2011 14:37
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 23/12/2004