Strona 10 z 16 < 1 2 ... 8 9 10 11 12 ... 15 16 >
Opcje tematu
#4448965 - 12/02/2011 17:41 Re: Xbox czy PS3 [Re: gryzonko]
marzano Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 24/10/2002
Witam!

Zamierzam zainwestować w konsolę... po przeczytaniu tematu pobuszowaniu w necie wybór padł na xbox 360 ale jako, że jestem kompletnie zielony w tej kwestii mam kilka pytań...

Chciałbym pograć zarówno w jakieś mordobicie, grę typu call of duty czy SWAT, Fifa albo PES, jakieś fajne wyścigi, a do tego chciałbym żeby konsola służyła jako dobra rozrywka na domowych imprezkach tzn jakie quizy, gry towarzyskie, karaoke itp...

Czy poza konsolą są mi potrzebne jakieś dodatkowe bajery żeby czerpać maksymalną przyjemność z posiadania i używania konsoli? czy ktoś mógłby przedstawić zestaw dla laika (coś w stylu postu Gogeta odnośnie PS3)?

Do góry
Bonus: Unibet
#4448975 - 12/02/2011 17:44 Re: Xbox czy PS3 [Re: gryzonko]
lelu Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 13/11/2006
Do xboxa na imprezki jst guitar hero (wymaga gitary co kosztuje chyba ok 150zl) + gra/gry. Jest jeszcze chyba jakies karaoke z mikrofonoami.

Na ps3 bodajze, jest gra quiz gdzie masz gre + zestaw dwoch buzzerow.

Dokladnie nie jestem w stanie Ci powiedziec bo temat znam pobieznie;)

co do xboxa, wersja slim jesli chcialbys przerobic aktualnie to koszt 200zl;p

Do góry
#4449000 - 12/02/2011 17:55 Re: Xbox czy PS3 [Re: gryzonko]
marzano Offline
Carpal Tunnel

nie chcę nic przerabiać, będę inwestował w oryginalne tytuły, chodzi mi o czerpanie maksymalnej przyjemności z gry zarówno w trybie single jak i multiplayer...

Chodzi o to czy i jakie są tytuły na xboxa, które urozmaicą domowe imprezki dla grupki znajomych (wiek powyżej 25 lat).

O co chodzi z wersją slim? jakie są inne wersje? którą wybrać?

Do góry
#4449038 - 12/02/2011 18:24 Re: Xbox czy PS3 [Re: marzano]
raiders_ Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 18/03/2004
Originally Posted By: marzano
nie chcę nic przerabiać, będę inwestował w oryginalne tytuły, chodzi mi o czerpanie maksymalnej przyjemności z gry zarówno w trybie single jak i multiplayer...

Chodzi o to czy i jakie są tytuły na xboxa, które urozmaicą domowe imprezki dla grupki znajomych (wiek powyżej 25 lat).

O co chodzi z wersją slim? jakie są inne wersje? którą wybrać?

Slim to odświeżona/najnowsza wersja konsoli
http://www.gram.pl/sk3_9A3iGe0_Konsola_Xbox_360_250_GB_WiFi_Slim.html
specyfikacja w linku ,jak masz zamiar kupić to tylko to wersję bierz pod uwagę .
Na imprezki ... dobra jest seria Guitar Hero lub LIPS jak lubisz pośpiewać .
Na imprezki z kumplami świetnie sprawdza się Gears of War 1/2 ,Halo ,Left 4 Dead 1/2 wszystko w co-operacji czyli 2-4 graczy na jednej konsoli .
No i jeszcze fifa 10/11 to możesz rozegrać mecz 11 na 11 graczy po przez xbl .

Do góry
#4449097 - 12/02/2011 18:49 Re: Xbox czy PS3 [Re: gryzonko]
Goget Offline
Tenis Trader

Meldunek: 09/02/2003
Nie chcesz przerabiać konsoli, celujesz w dobrą rozrywkę ze znajomymi i wybierasz Xboxa ? laugh

Guitar Hero jest też na PS3.

W Lips są tylko angielskie przeboje. Singstar oferuje też polskie.

Brak odpowiednika Buzza, króla każdej imprezy, to już duży minus. Na PS3 jest również jakaś gierka do tańczenia na macie. No i moje nowe odkrycie Little Big Planet, czyli platformówka na kilka osób.

Gra po sieci za darmo, napęd blue-ray, przeglądarka www to już taki miły dodatek.

Do góry
#4449105 - 12/02/2011 18:53 Re: Xbox czy PS3 [Re: gryzonko]
marzano Offline
Carpal Tunnel

Nie wiem co Cię tak śmieszy Goget...

Napisałem, że jestem laikiem w temacie i stąd moje pytania...

Zauważyłem, że zdecydowana większość opinii popiera wybór xboxa a i cena urządzenia jest niższa...

Nie znam się na tym kompletnie i dlatego szukam pomocy u Was jako wyjadaczy tematu, którzy nakierują i podpowiedzą co nieco, wyłożą łopatologicznie - preferuje takie rozwiązanie zamiast przekopywania się przez sterty niekoniecznie wartościowych i przydatnych informacji w sieci....

Do góry
#4449180 - 12/02/2011 19:09 Re: Xbox czy PS3 [Re: Goget]
raiders_ Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 18/03/2004
Originally Posted By: Goget
Nie chcesz przerabiać konsoli, celujesz w dobrą rozrywkę ze znajomymi i wybierasz Xboxa ? laugh

Guitar Hero jest też na PS3.

W Lips są tylko angielskie przeboje. Singstar oferuje też polskie.

Brak odpowiednika Buzza, króla każdej imprezy, to już duży minus. Na PS3 jest również jakaś gierka do tańczenia na macie. No i moje nowe odkrycie Little Big Planet, czyli platformówka na kilka osób.

Gra po sieci za darmo, napęd blue-ray, przeglądarka www to już taki miły dodatek.

Prawda jest taka ze era PlayStation skończyła się na PS2 .
Na PS3 nie ma z kim pograć w sieci , bibioteka gier sporo mniejsza niż x360 . W dodatku sama konsola sporo droższa , bluray to zadna zaleta.
Mówi co to posiadacz obu konsol do niedawna . Ps3 sprzedałem 6 miesięcy temu bo leżał odwłokiem .
Co do rynków PSN i XBL to nie ma porównania XBL bija na głowę PSN pod względem jakkości i zawartości . A co do przeróbki to i PS3 da się już przerobić smile

Do góry
#4449191 - 12/02/2011 19:11 Re: Xbox czy PS3 [Re: gryzonko]
lucart Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 04/02/2009
ja ostatnio wybierałem miedzy ps3 a xboxem i wypadło na ps3 smile a była ostra wojna bo jeden kumpel ma xboxa a 2gi ps3.

Do góry
#4449700 - 12/02/2011 22:07 Re: Xbox czy PS3 [Re: gryzonko]
Jakubosiu Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 18/01/2004
w fife 11 ktos gra ? na ps 3 ? jak cos to wyslij zaproszenie jakubosiu87

Do góry
#4455668 - 15/02/2011 09:35 Re: Xbox czy PS3 [Re: gryzonko]
g00niek Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 14/10/2002
Jak ze ponad miesiac temu mialem zapytania i dzieki Goget za wyczerpujaca odpowiedz jeszcze raz.. teraz z perspektywy czasu jestem bardzo zadowolony smile Nie mam tyle wolnego czasu ile bym chcial poswiecic na ta rozrywke ale tyle ile moge to juz mam zaliczone AC2 Broterhood, Red Dead Redemtpion, obie czesci Uncharted, i zaczalem trylogie God of war.. Te ostatnie 2 tytuly to eksluzywne tytuly i tylko dla nich kupilbym ta konsole smile Na rozkladzie zostal mi jeszcze Killzone 2 a puka juz do naszych drzwi Killzone 3 podobno genialna.. z obsluga move'a a raczej kontroler nalozymy na karabin ktory mozna kupic.. i dodatkowo w 3D.. wypas smile

W listopadzie Uncharted 3 bardzo zrzylem sie z Nate'm Drakiem i nie moge sie doczekac dalszych przygod, Uncharted 2 najlepsza gra 2010 roku.. jak dla mnie rewelacja.. Do tego Singstar Buzz no i last but not least PS move i sports champions chociazby, mialem okazje pograc i na kinekcie i uwazam ze move jest dokladniejszy i ciekawszy dajacy wiecej mozliwosci, ale to subiektywna opinia. Wedlug branzy konsolowej ten rok bedzie rokiem Sony co dla posiadacza PS3 brzmi zachecajaco, takze dla tego ktos sie wacha ktora konsole wybrac ja polecam jednak PS3

Pozdro

Do góry
#4455669 - 15/02/2011 09:36 Re: Xbox czy PS3 [Re: gryzonko]
g00niek Offline
Carpal Tunnel

Zapomnialem jeszcze o Little Big PLanet 2... cos niesamowitego smile

Do góry
#4455841 - 15/02/2011 16:52 Re: Xbox czy PS3 [Re: gryzonko]
Blazzz1 Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 25/06/2010
PS3 bije xboxa na głowę smile Miałem kiedyś obie konsole, ale potem sprzedałem X'a. PS3 ma świetne exclusive'y - LBP, GoW i Uncharted. Pamietam jak kumple przyszli do mnie i chciałem im tylko pokazać gameplay'a z Uncharted 2... Miało być 5 minut, a byli tak zahcywceni, że kazali mi przechodzić kolejne rozdziały i tak oto graliśmy z 6 godzin smile A za pierwszym razem, to dziewczyna mi kazała w to grać, bo ją tak strasznie wciągnęło, że nie mogła się doczekać co będzie dalej laugh Do tego gra ma świetnego multi przez net smile a Little Big Planet - to tak jak napisał g00niek - coś niesamowitego smile Multi na 4 osoby i można grać do rana, do tego mnóóóóóstwo etapów w necie - niektóre lepiej zrobione niż przez twórców gry.
Buzz - to też stały bywalec imprez w domu. Do tego singstar i można się fajnie pobawić smile

Do góry
#4455914 - 15/02/2011 17:26 Re: Xbox czy PS3 [Re: gryzonko]
GaloGalo Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 24/04/2006
Jedna i druga ma plusy i minusy. Ogółem jesteś fanem fps'ów wybór jest prosty czyli X-Box. Już nie chodzi o fakt, że poziom graczy np. w CoD na PS3 jest sporo niższy i można tam nabijać kile jak szalony tongue tongue. Ale chodzi o większą ilość graczy + zdecydowanie lepszy pad pod fps'y. Gdybym był fanem wyścigów na pewno bym wziął PS3.

Pytasz o gadżety. Ja np. do XBoxa kupiłem Turtle Beach X41. Wiem, że dawać za słuchawki do konsoli 700 zł to dla kogoś chore ale wg mnie warto bo dźwięk pierwsza klasa, poza tym nie czujesz praktycznie ich na głowie. Jednocześnie masz czat + dźwięk z gry. Dla przykładu grając w strzelanki jesteś w stanie dokładnie określić gdzie przeciwnik biega jeśli nie ma włączonego cichego chodzenia. Wiesz czy jest nad tobą, czy za tobą czy może pod tobą gdzieś w piwnicach. Także super sprawa i polecam. Minus taki, że w Polsce ciężko je dostać i trzeba niestety sporwadzać z UK albo z USA.

Do góry
#4456061 - 15/02/2011 18:15 Re: Xbox czy PS3 [Re: gryzonko]
Goget Offline
Tenis Trader

Meldunek: 09/02/2003
g00niek trochę dziwnie, że wystartowałeś z Assasinem od Brotherhooda. Gra ma pewną ciągłość i jak ktoś jeszcze nie grał, to polecam zacząć od pierwszej części smile

Do góry
#4456626 - 15/02/2011 21:47 Re: Xbox czy PS3 [Re: gryzonko]
lelu Offline
Carpal Tunnel

Exclusivy sa na xa i na ps3. Nie faworyzujmy tutaj tylko jednej konsoli.
GaloGalo, kumpel lyknal sharkoony za 350 (uzywane). Zalozylem je na banke jak gral w CoD'a, no i szok - do tego momentu nie rozumialem jak mozna dac za sluchawki tyle kasy tongue

Wracajac do sedna sprawy - najlepszym wyjsciem jest miec obie konsole. Nie ma sie co czarowac, musi byc jakas przewaga jednej nad druga w pewnych kwestiach zeby obie mialy zbyt.

Ja mam xboxa i nie narzekam - albo nie jestem wymagajacy albo dlatego, ze nie gralem na PS3 (to mogloby sie skonczyc w 3 sposoby - lepsze, bez roznicy, gorszy od Xa)

Do góry
#4458356 - 16/02/2011 07:50 Re: Xbox czy PS3 [Re: Goget]
g00niek Offline
Carpal Tunnel

Originally Posted By: Goget
g00niek trochę dziwnie, że wystartowałeś z Assasinem od Brotherhooda. Gra ma pewną ciągłość i jak ktoś jeszcze nie grał, to polecam zacząć od pierwszej części smile
tongue Dziwny nie jestem tongue Pozostale (poprzednie) czesci zostaly rozmontowane na starym dobry PeCecie smile Skoro gram w God of War 1 powinienes na to wpasc tongue

Pozdro piwo

Do góry
#4460067 - 17/02/2011 00:14 Re: Xbox czy PS3 [Re: gryzonko]
lelu Offline
Carpal Tunnel

Mam do sprzedania troche oryginalnych tytulow zarowno na Xboxa jak i PS3.
Wiecej info na priv wink

Posiadam m.in. NFS:Hot persuit (zafoliowane) oraz AC:Brotherhood (rowniez folia) i sporo innych

Do góry
#4464389 - 18/02/2011 08:52 Re: Xbox czy PS3 [Re: marzano]
sznikers Offline
addict

Meldunek: 25/06/2001
Originally Posted By: marzano
Witam!

Zamierzam zainwestować w konsolę... po przeczytaniu tematu pobuszowaniu w necie wybór padł na xbox 360 ale jako, że jestem kompletnie zielony w tej kwestii mam kilka pytań...

Chciałbym pograć zarówno w jakieś mordobicie, grę typu call of duty czy SWAT, Fifa albo PES, jakieś fajne wyścigi, a do tego chciałbym żeby konsola służyła jako dobra rozrywka na domowych imprezkach tzn jakie quizy, gry towarzyskie, karaoke itp...

Czy poza konsolą są mi potrzebne jakieś dodatkowe bajery żeby czerpać maksymalną przyjemność z posiadania i używania konsoli? czy ktoś mógłby przedstawić zestaw dla laika (coś w stylu postu Gogeta odnośnie PS3)?

Moja opinia moze nie bedzie zbyt obiektywna jako posiadacza x360.
Kazda z tych platform ma swoje gry, ktore sa wydawane tylko na dany system. Nie zgodza sie z wypowiedzia, ktoregos z forumowiczow ze jesli jestes fanem wyscigow to lepsze jest ps3. Jezeli mowimy o Gran Tourismo 5 to na xboxa jest forza. Po setkach razy przesuwanych data GT5 w koncu sie pojawila kiedy Forza rusza juz z 4 edycja.
Ewenementem jest fakt xbox live jest platny podczas gdy w ps3 jest za free. Ale online xboxa (pod wzgledem libczy graczy) jest bezkonkurencyjne. Ludzie zdaja sobie sprawe ze jak cos ma byc dobre to nie bedzie za free.
Jesli chodzi o gry w wiekszym gronie podczas imprez osobiscie polecam Rock Band i do tego zestaw instrumentow. Sam mam 2 gitary, perkusje i mikrofon. Teraz jeszcze mozna dokupic organy.Zabawa jest naprawde przednia jesli chodzi o wieksze grono. Guitar Hero ujdzie ale osobiscie wole Rock Band o wiele wieksza baza utowrow do sciagniecia w stosunku do GH.

Jesli chcesz isc naprawde do przodu z technologia to Kinect jest obowiazkowym zakupem do xboxa. Gry takie jak Kinect Sports czy Dance Central podczas imprez sa rodzynkiem. Wspomniana wczesniej Forza 4 ma sie pojawic juz na kinect.

Jesli ktos z posiadaczy xboxa ma kinecta i ma ochote pograc live niech udearza na priva.

Do góry
#4554470 - 24/03/2011 23:21 Re: Xbox czy PS3 [Re: gryzonko]
lelu Offline
Carpal Tunnel

Jakie gry warto sobie ogarnac zeby pograc przez xboxa live'a ?

I jeszcze takie pytanie - ktory z tych dwoch tytulow jest lepszy ? battlefield czy cod mw2 ? Chodzi mi o w miare najnowsze wersje tych dwoch tytulow. Blackops podobno jest chujowy na MP, dlatego wskazalem na przedostatni tytul serii.
Jakie plusy a jakie minusy dla tych dwoch tytulow ?

Do góry
#4634011 - 01/05/2011 14:37 Re: Xbox czy PS3 [Re: gryzonko]
Slawek_kk Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 23/12/2004
top spin 4 czy virtua tennis 4 ?

Do góry
Strona 10 z 16 < 1 2 ... 8 9 10 11 12 ... 15 16 >

Moderator:  Biszop, rafal08