[quoteO tłumikach mówią zagraniczne gwiazdy:
NICKI PEDERSEN: - Tak, bo nie mam wyboru. Muszę podporządkować się decyzji FIM. Jestem jednak przeciwny ich stosowaniu. Nowe tłumiki powinny przejść większą liczbę testów.
RUNE HOLTA: - Tak, bo muszę się wywiązać ze swoich kontraktów. Nie wyobrażam sobie sytuacji, abym miał przez rok pauzować. Pozostało mi przecież tylko kilka lat startów.
EMIL SAJFUTDINOW: - Tak. Sprawdzałem je dokładnie i nie mam z nimi problemów. Pracują bez zarzutu.
ANDREAS JONSSON: - Tak, ale nie jestem do nich przekonany. W listopadzie podpisaliśmy umowy, w których zaakceptowaliśmy regulamin GP i teraz niewiele da się zrobić.
KENNETH BJERRE: - Tak. To dobry sprzęt. Sporo czasu poświęciłem na ich testowanie i działają poprawnie. Nie zauważyłem, by wpływały na większą liczbę defektów.
HANS ANDERSEN: - Tak, ale mam do nich zastrzeżenia. Na niektórych torach zdecydowanie łatwiej prowadził się motocykl, kiedy używa się starych tłumików. Ze zmianami można było poczekać, a tak mamy do czynienia z chaosem.
GREG HANCOCK: - Tak, ale lepiej by było, gdyby nowy sprzęt został wprowadzony w kolejnych sezonach. W tym roku mógłby zostać udoskonalony. Zostaliśmy jednak zmuszeni przez FIM do ich używania.
CHRIS HOLDER: - Tak, bo nie mam wyjścia. Po prostu muszę z nich korzystać, podobnie jak inni zawodnicy. Nowe tłumiki bardziej redukują hałas. Dla jednych to zaleta, dla innych wada.][/quote]
za espeedway.pl