Strona 2 z 4 < 1 2 3 4 >
Opcje tematu
#454967 - 30/11/2005 23:04 Re: OSKARY Mecz.pl 2005 NOMINACJE i GŁOSOWANIE
GregVeB Offline
veteran

Meldunek: 15/08/2004
Quote:

czemu pominiety z kosza zostal zw1

a jak myślisz?

Do góry
Bonus: Unibet
#454968 - 01/12/2005 09:58 Re: OSKARY Mecz.pl 2005 NOMINACJE i GŁOSOWANIE
sebkos Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 23/12/2003
Quote:

Jemu proponuje dać mu nagrodę - "najbardziej poszkodowany"
PS. On zna swoją wartość i to jest najważniejsze

Do góry
#454969 - 01/12/2005 10:19 Re: OSKARY Mecz.pl 2005 NOMINACJE i GŁOSOWANIE
HAGIi Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 26/06/2003
Quote:

Quote:

Jemu proponuje dać mu nagrodę - "najbardziej poszkodowany"
PS. On zna swoją wartość i to jest najważniejsze

POPIERAM

Do góry
#454970 - 01/12/2005 11:04 Re: OSKARY Mecz.pl 2005 NOMINACJE i GŁOSOWANIE
g00niek Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 14/10/2002
Zdecydowane nieporozumienie.... w porownaniu ze mna zw1 zrobil w temacie parkietowym... cos jak wynosi roznica miedzy silnikiem trabanta a warp 9 ze Star Treka

Przykro mi bo to nie ja powininienem miec nominacje ale wlasnie zw1...

Pozdrawiam
Dominik

Do góry
#454971 - 01/12/2005 11:28 Re: OSKARY Mecz.pl 2005 NOMINACJE i GŁOSOWANIE
Rusty Offline
aka Schranzer

Meldunek: 16/01/2005
Sprzeczność, widze sprzeczność

Jak to możliwe ze Conrad kandyduje do złotej maliny jak i nagrody specjalnej za całokształt

Do góry
#454972 - 01/12/2005 13:20 Re: OSKARY Mecz.pl 2005 NOMINACJE i GŁOSOWANIE
Fro_Lech Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 18/06/2003
A, jak myślisz Schranz ?;]

Do góry
#454973 - 01/12/2005 15:05 Re: OSKARY Mecz.pl 2005 NOMINACJE i GŁOSOWANIE
Amkwish Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 13/01/2004
Quote:

A, jak myślisz Schranz ?;]

Zdobywcy nagrody za "złotoustość" proponuje dodatkowo nadac tytuł Malinowego Króla

Co do tego,czy Ktos ,kto jest znawcą tematu został pominiety....przecież to ranking popularności,częto-gęsto wyniki nie bedą miały przełożenia na osiagniecia danego typera.
Piszecie o zw1 - zgadzam się,ale...spójrzcie ilu znakomitych typerów nie jest nominowanych w kategorii "Typera Roku".

Wszystkim nie dogodzisz,poza tym to tylko zabawa,więc publiczne "biczowanie się" ,Dominik,troche mnie rozbawiło.

Powodzenia

Do góry
#454974 - 01/12/2005 15:44 Re: OSKARY Mecz.pl 2005 NOMINACJE i GŁOSOWANIE
g00niek Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 14/10/2002
Michal, ale tylek i plecy mnie bola jak cholera, poza tym w koncu moj ekshibicjonizm wyszedl na swiatlo dzienne, bo odbylo sie to na golasa

Napisalem prawde po prostu... bo sam bylem zdziwiony, powinienes to wiedziec

Rzeczywiscie widac ze popularnosc jest wazna w tym konkursie

Do góry
#454975 - 01/12/2005 15:45 Re: OSKARY Mecz.pl 2005 NOMINACJE i GŁOSOWANIE
Randall Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 04/02/2004
Właśnie.To jest raczej ranking popularności. Gdzie jest JRR?Zagladał ktoś ostatnio do pp i widział co ten facet wyprawia w ostatnich miesiącach???Tylko pogratulowac.

Do góry
#454976 - 01/12/2005 16:49 OSKARY Mecz.pl 2005 NOMINACJE i GŁOSOWANIE
connor Offline
a.k.a. "Experto"
King Of The Hill

Meldunek: 12/08/2002
Ostatnio nie moglem zagladac na mecz.pl, ale widze, ze jestem nominowany az w 4 kategoriach... W tym w najwazniejszej Typera roku, dziekuje tym ktorzy mnie nominowali

Teraz, moze dla tych, ktorzy mnie nie kojarza, przypomne co na tym forum osiagnalem w tym roku:

Wygralem Tabele Typerow
Wygralem jedna lige w Elite European League oraz co najwazniejsze jestem jeszcze liderem Piłkarskiej Ligi Kibica[mojego ulubionego konkursu], ze sporymi szansami na zwyciestwo[o ile twist pozwoli ]

Oczywiscie powyzej wspomnialem tylko o renomowanych konkursach z wlasnymi dzialami.

Aaaa dotarlem tez do polfinalu i cwiercfinalu w Tenis Playoff i przetestowalem tez Progresje w MLB[ktora wypalila], wiecej nie pamietam...

Do góry
#454977 - 01/12/2005 20:23 Re: OSKARY Mecz.pl 2005 NOMINACJE i GŁOSOWANIE
HAGIi Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 26/06/2003
Quote:

Ostatnio nie moglem zagladac na mecz.pl, ale widze, ze jestem nominowany az w 4 kategoriach... W tym w najwazniejszej Typera roku, dziekuje tym ktorzy mnie nominowali

Teraz, moze dla tych, ktorzy mnie nie kojarza, przypomne co na tym forum osiagnalem w tym roku:

Wygralem Tabele Typerow
Wygralem jedna lige w Elite European League oraz co najwazniejsze jestem jeszcze liderem Piłkarskiej Ligi Kibica[mojego ulubionego konkursu], ze sporymi szansami na zwyciestwo[o ile twist pozwoli ]

Oczywiscie powyzej wspomnialem tylko o renomowanych konkursach z wlasnymi dzialami.

Aaaa dotarlem tez do polfinalu i cwiercfinalu w Tenis Playoff i przetestowalem tez Progresje w MLB[ktora wypalila], wiecej nie pamietam...

ni ma to jak pozadna reklama

Do góry
#454978 - 01/12/2005 22:01 Re: OSKARY Mecz.pl 2005 NOMINACJE i GŁOSOWANIE
Wrona Offline
old hand

Meldunek: 10/04/2005
Quote:

Co do tego,czy Ktos ,kto jest znawcą tematu został pominiety....przecież to ranking popularności,częto-gęsto wyniki nie bedą miały przełożenia na osiagniecia danego typera.
Piszecie o zw1 - zgadzam się,ale...spójrzcie ilu znakomitych typerów nie jest nominowanych w kategorii "Typera Roku".

Amkwish ty jestes jednak inteligenty facet :Wink: Gosc ktory jest nominowany w kategorii US SPORT na obu pewniakach ma ogromne minusy. Swietnie ze sie przyznales ze nie nalezy Ci sie ta nominacja.

Ilu znakomitych typerow brakuje. Moim zdaniem przynajmniej 3-4. Zorro, Wk, Ufo i Ares. Pierwsza trójka moze nie podaje zbyt wiele typow na forum (Ares czasem cos wrzuci) no ale typer to nie tylko ten, ktory podaje na forum typy, ale rowniez osoba, ktora posiada ogromna wiedze o bukach itp.

Do góry
#454979 - 01/12/2005 22:02 Re: OSKARY Mecz.pl 2005 NOMINACJE i GŁOSOWANIE
Wrona Offline
old hand

Meldunek: 10/04/2005
edit; Amkwish jest nominowany takze za zaslugi w dziedzinie kosza.

Do góry
#454980 - 01/12/2005 22:40 Re: OSKARY Mecz.pl 2005 NOMINACJE i GŁOSOWANIE
Gajwer2 Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 07/03/2005
Quote:

Quote:

Wygralem Tabele Typerow

ni ma to jak pozadna reklama

Proponuję otworzyć nowy temat gdzie będzie można prowadzić swoje kampanie wyborcze i nazwać go: "PŁATNE OGŁOSZENIE WYBORCZE" i od każdego kto tam zamieści reklamę w tym stylu pobierać opłatę Potem całość kasy rozlosowałoby się jakoś albo rozdysponowało wśród zwycięzców

Do góry
#454981 - 01/12/2005 23:06 Re: OSKARY Mecz.pl 2005 NOMINACJE i GŁOSOWANIE
Dymek265 Offline
old hand

Meldunek: 05/06/2005
Lepiej te pieniadze na cele charytatywne przeznaczyc

Do góry
#454982 - 02/12/2005 02:36 Re: OSKARY Mecz.pl 2005 NOMINACJE i GŁOSOWANIE
Ares96. Offline
old hand

Meldunek: 14/02/2005
Quote:

Quote:

Amkwish ty jestes jednak inteligenty facet :Wink: Gosc ktory jest nominowany w kategorii US SPORT na obu pewniakach ma ogromne minusy. Swietnie ze sie przyznales ze nie nalezy Ci sie ta nominacja.

Ilu znakomitych typerow brakuje. Moim zdaniem przynajmniej 3-4. Zorro, Wk, Ufo i Ares. Pierwsza trójka moze nie podaje zbyt wiele typow na forum (Ares czasem cos wrzuci) no ale typer to nie tylko ten, ktory podaje na forum typy, ale rowniez osoba, ktora posiada ogromna wiedze o bukach itp.

Wrona czasem zwolnij i się zastanów zanim napiszesz.ZorRo, WK, Ufo owszem, ale dla mecz.pl w tych przypadkach to tylko teoria, dlaczego ?! Nie widziałem żadnego ich typu w tym roku. Sam ich nominowałem do kategorii największy wkład, bo dzielą się doświadczeniem [podstawy gry/bukmacherzy] i w tym przypadku to liderzy bezsprzeczni, w dodatku bardzo aktywni. Jak nikt nie potrafił pomoć, zawsze można było na nich liczyć. Nikt ich nie docenił czy zabrakło ukonkretyzowania kategorii.

Druga sprawa, że nie wszyscy chyba zrozumieli na czym polegała kategoria Największy wkład w forum, bo wygląda z nominacji, że to wyłączna sprawa moderatorów czyli kto więcej poprzestawiał topiców [innymi słowy, prace techniczne (!)... mimo, że obok kategoria była do tego właściwa , czyli Najlepszy Moderator.

Co do organizacji z całym szacunkiem do patre11 [za podjęcie wyzwania], ale takie rzeczy robi się solidnie/profesjonalnie, poczynając od ukonkretyzowania, za co przyznajemy nominacje do danej kategorii, poprzez przygotowanie nominacji odnośnie WYNIÓW przedstawienie dokładnych wyników/bilansów wszystkim którzy pójdą do urn , dopiero na samym końcu głosowanie. Człowiek głosujący widzi poprzez sporządzoną historie nominowanego na kogo konkretnie głosuje.

Przy ustaleniu nominacji do danej kategorii powinny byc ustalone zasady, czyli określona liczba typów, uśredniona stawka identyczna dla każdego dla celów porównawczych. Oczywiście nie trzeba chyba tłumaczyć, że nominowanych nie wybierają wszyscy tylko osoby które by zajęły się uporządkowaniem/zbieraniem [sposób zgromadzenia tego, nie jest nierealny, bo mimo, że userów 10 000 to ruch niewielki] danych potencjalnych nominowanych, wtedy ustala się ilość nominacji i na końcu to, co zrobiliście na początku Wtedy zaistniała by sytuacja jak w prawdziwym życiu, przy prawdziwych Oskarach.

Wyobraźcie sobie, że na rozdaniu Oscarów filmowych, za najlepszą rolę dostaje aktor, który nie zagrał w żadnym filmie, wyróznił się fryzurami a`la Beckham i wsławił się pobiciem żony, za co oglosili go królem brukowców.

Podobno doświadczenie uczy, wiec może za rok uda się zorganizowac to tak, by dana kategoria odpowiadała faktycznemu stanu posiadania mecz.pl [nie licząc wyjątków, które widać gołym okiem, terrorist czy Experto innych osób z plusem nie wymienię gdyż nie znaleźli się nawet w kręgu zainteresowań - za mało popularni, pieprzyc zysk ].

Za rok proponuje też dodać kategorię: Najpopularniejszy member na forum

Dobranoc
Ares96

Do góry
#454983 - 02/12/2005 03:28 Re: OSKARY Mecz.pl 2005 NOMINACJE i GŁOSOWANIE
Rzezniczek Offline
addict

Meldunek: 18/11/2004
To fakt że nominacje też powinny mieć jakieś kryterium żeby to było w pełni oddające rzeczywisty "układ i miejsce w szeregu" typerów. Jeśli chodzi o to kto jak dobrym typerem jest to szczerze miałem nadzieję jak Ares96 ogłaszał rozpoczęcie i nabór do "Konkursu-Testu"EXTREME ODDS że wskaże on kto jest najlepszy i czyje typy w dłuższym okresie przynoszą zysk.

Tak przynajmniej miało być.. a chętnych się pozgłaszało coś koło setki z czego teraz typuje około 15 osób może.
Nie wierzę że to z braku czasu bo większość tych zgłoszonych jest aktywna w innych konkursach albo podaje swoje typy gdzieś indziej co nie sposób wszystkich "poznać" i ocenić tymbardziej bez jakichkolwiek statystyk i bilansów.

Ja jestem dopiero rok na tym forum więc choćby też z tego powodu o wiele dobrych typerach z tego forum jeszcze nie wiem
Może warto pomyśleć nad tym by był jakiś jeden taki główny TEST-Konkurs, właśnie coś w stylu tego EXTREME ODDS który pokazałby w ciągu całego "sezonu" kto rozdaje karty. Albo po prostu ten istniejący nie kończyć z br tylko np. do sezonu ogórkowego. Dyscypliny tam określonej niema, każdy grałby to w czym sie specjalizuje. Czekam na opinie na ten temat, i może też odpowiedź czemu Ci wszyscy co byli tacy chętni wymiękli???
pozdrawiam

Do góry
#454984 - 02/12/2005 09:44 Re: OSKARY Mecz.pl 2005 NOMINACJE i GŁOSOWANIE
Biszop Offline
Bohater na zawsze nieśmiertelny. Mały Żołnierz nie odszedł. On wyruszył w drogę na mecz wyjazdowy...

Meldunek: 24/11/2003
Quote:

Za rok proponuje też dodać kategorię: Najpopularniejszy member na forum

mam juz murowanego faworyta

Panowie, wyluzujcie wszyscy, wielu ma tutaj uwagi, slowa krytyki (jakze potrzebnej) tylko w tym roku to juz jest zbedne, nominacje sa, teraz trzeba glosowac
nie podobaja sie, mozna pominac, nie brac udzialu, ale uwagi jakze cenne zostawcie sobie na przyszly rok, niech ten rok bedzie potraktowany "zabawowo", z przymruzeniem oka, trzeba sie bylo odzywac duzo wczesniej bo teraz bijecie piane bezproduktywnie.
W przyszym roku madrzejsi o pierwsza edycje bedziecie mogli zaproponowac nowe kategorie, nowe zasady, i wtedy to wykorzystajcie.
Tez mam zastrzezenia do kategorii czy osob nominowanych ale to dopiero pierwszy raz wiec nie wymagajcie od prawiczka perfekcjonizmu
Innymi slowy cieszcie sie tym co jest, a nastepnym razem pomozcie zorganizowac to lepiej

Do góry
#454985 - 02/12/2005 10:00 Re: OSKARY Mecz.pl 2005 NOMINACJE i GŁOSOWANIE
Tommy Lee Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 22/07/2004
Coś jest nie tak z tymi oskarami (nie mogę oddać głosu!)

Do góry
#454986 - 02/12/2005 13:17 Re: OSKARY Mecz.pl 2005 NOMINACJE i GŁOSOWANIE
Logan Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 14/12/2003
Przeczytaj poprzednia strone

Do góry
Strona 2 z 4 < 1 2 3 4 >

Moderator:  Biszop, rafal08