Witam Panowie! (Pań nie zauważyłem

)
Z pewnych przyczyn, poważnych i niepoważnych, przez kilka miesięcy nie było mnie na forum, jak i nic nie obstawiałem. Jednakże starałem się śledzić wyniki tenisowych turniejów i mam nadzieję, że z obiegu jeszcze nie wypadłem. Jako, że teraz będę miał więcej czasu na tenisowe hobby, więc spróbuję swoich sił w tej edycji konkursu. Mam nadzieję, że wytrwam do końca i uda sie osiągnąć przyzwoity wynik.
Tyle wstępu, a teraz do rzeczy.
Przejrzałem ostatnie dyskusje na temat konkursu i moje zdanie na temat ostatnich kwestii jest takie:
1. Tak - chyba najbardziej racjonalna propozycja
2. Tak - podwyższyć do 1,55 - tak chyba byłoby uczciwiej
3. Nie - U/O, czy będzie TB i inne tego typu wydają mi się dość loteryjne
Jeśli chodzi o liczenie punktów to jestem za opcją 1 (liczenie tylko trafionych), z pewną propozycją o której piszę niżej.
Co do nazwy to
Konkurs Tenisowy - bet24.com - mecz.pl wydaje mi się najlepsze.
I na koniec mam 2 propozycje, być może sprawa jest już zamknięta, ale uważam, że warto się nad tym jeszcze zastanowić.
Schranzer pisał żeby przy większej liczbie uczestników zmniejszyć liczbę typów do 5 tygodniowo.
Moja propozycja jest taka aby określić liczbę typów na
minimum 5 a maksimum 7 tygodniowo + 1 nieobowiązkowy dog. Dałoby to pewnien zapas luzu dla tych, którzy nie zawsze mają czas/dostęp do netu itp. No i myślę, że przy takim układzie uniknelibyśmy grania na siłę, gdy pod koniec tygodnia zostanie mały wybór spotkań, a wcześniej podaliśmy tylko 5 typów.
Druga propozycja to danie każdemu uczestnikowi możliwości "nieobecności" (jak na studiach

). Wiadomo, że czasem każdemu może się przydażyć jakiś "przypadek losowy" i nie będzie w stanie podać jednego czy dwóch typów. Wtedy zamiast dawać punkt ujemny, można "usprawiedliwić" nieobecność typu

Liczbę "usprawiedliwień" możnaby ustalić na powiedzmy 3 w cełej edycji.
Obie powyższe opcje są tylko propozycjami, które poddaje pod dalszą dyskusję wszystkim przyszłym uczestnikom konkursu i liczę na jakiś odzew - pozytywny czy krytyczny - każdy głos się liczy

No i już naprawdę na koniec oficjalnie informuję, że
zgłaszam się i czekam na numerek konta od skarbnika.